Treningsbenk test: De 5 beste treningsbenkene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi kommer ikke unna å teste treningsbenk, det mest populære treningsapparatet som finnes. Vi har testet forskjellige nettbutikker sine løsninger og kårer beste treningsbenk 2024.

MASTER Treningsbenk Silver – BEST I TEST TRENINGBENK

Master Treningsbenk Silver test

Master Treningsbenk Silver I fra Master Fitness måler til 115 cm i lengden, 50 cm i bredden og 48 cm i høyden. Selve treningsbenken veier 25 kilo, og den tåler en maksimal bruksvekt på 200 kilo.

Produktet kan kjøpes på:

Gymgrossisten

Produktbeskrivelse  

Denne treningsbenken er bygget på en stabil stålstamme, noe som gjør den til en svært solid konstruksjon. Treningsbenken kommer også med justerbare rygg- og sitteputer. Putene er 5 cm tykke, så de gjør det mulig for deg å sitte godt mens du gjennomfører øvelsene du liker aller best.

Master Fitness selger en treningsbenk som særdeles kvalitativ, og den er godt egnet for hvem som helst som er interessert i en slik treningsbenk. Enten du er en som er på utkikk etter en treningsbenk til hjemmetrening, eller om du driver et treningsstudio, så kan dette produktet være noe for deg.

Resultat

Denne treningsbenken fra Master Fitness tåler en bruksvekt på maksimalt 200 kilo, og det betyr at dette apparater kan brukes av ganske mange. Denne påstanden underbygges dessuten av stålkonstruksjonen som treningsbenken består av.

Master Treningsbenk Silver I kommer til å gi deg en behagelig og god treningsøkt, både i form av maksimal bruksvekt og nivå med komfort. Dette er alle egenskaper som fører til konklusjonen om at dette er et godt produkt og blir derfor kåret til beste treningsbbenk.

Fordeler:

 • Master Treningsbenk Silver I fra Master Fitness sin største fordel er definitivt benkens konstruksjon. Den har en ramme av stål, så det er helt åpenbart at dette er skikkelig kvalitet. Du trenger virkelig ikke å bekymre deg for din egen sikkerhet mens du trener.
 • Master Fitness tilbyr særdeles god kvalitet gjennom flere centimeter tykke puter. Det vil gjøre treningsøkten til en behagelig opplevelse på flere måter.
 • Det er også veldig positivt at denne treningsbenken kan brukes flere steder. Hvis du er en privatperson, så vet du at dette produktet er godt nok til kunne vært på et treningsstudio. Men hvis du derimot er innehaver av et treningsstudio, så vet du at produktet er enkelt nok til at alle kan bruke det.
 • Det er i tillegg en siste detalj, som egentlig ikke har så veldig mye med produktet å gjøre generelt, men som kan nevnes likevel. Det er at treningsbenkens vekt naturligvis 20 kilo, så da blir leveransen sendt helt hjem til døra di. Det er jo veldig deilig å slippe å hente noe så stort på postkontoret.

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av Master Treningsbenk Silver I fra Master Fitness avdekker at det er ikke er så mye å pirke på når det kommer til dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Lengde/bredde 115/50 cm
Høyde 48 cm
Vekt 25 kg
Maksimal bruksvekt 200 kg

 

Beste priser hos:

Gymgrossisten

MultiØvelser Treningsbenk

vidaXL Multi-Øvelser Treningsbenk

Produktbeskrivelse

MultiØvelser treningsbenk fra vidaXL måler 150 cm i lengden, 45 cm i bredden og 123 cm i høyden. Utstyrslisten for denne benken er lang, og det vil si at det faktisk er mulig for deg å trene hele kroppen hjemme i din egen stue (eller et annet passende sted hjemme hos deg).

Treningsbenken er laget av stål og 100% polyuretan, og maksvekten når du trener med den er 100 kilo. Som sagt, så kommer denne kommer denne benken med noe utstyr, deriblant en rack, en ryggstøtte, et sete og en armpute,

Selve treningsstativet måler 73 cm i lengden, 105 cm i bredden og 150 cm i høyden. Det andre utstyret som følger med har også sine egne dimensjoner. I tillegg er de justerbare, men vi tenker at det blir veldig mange tall å forholde seg til på en eneste gang, så det skal du få slippe.

Denne treningsbenken er tilpasningsdyktig og konstruksjonen av stål gir deg både sikkerhet og trygghet under treningsprogrammet ditt, slik at du kan fokusere på det du aller helst vil fokusere på. Det er selvfølgelig treningen eller konkurransen du kanskje holder på å forberede deg til.

Resultat

En helhetsvurdering av MultiØvelser treningsbenk fra vidaXL viser at dette høyst sannsynlig er et robust og ordentlig produkt, til tross for at leverandøren ikke nødvendigvis er en velkjent levandør av treningsutstyr.

Dette er en treningsbenk der konstruksjonen er av stål, og det er bra. Det betyr at benken tåler mye, og det gjør den også, ettersom maksimal brukevekt er 100 kilo.

Med både ryggstøtte, sete, bar og armpute som er justerbare, utgjør disse elementene at det er et godt produkt. Selv om det sannsynligvis ikke kan brukes av flere samtidig, så kan det likevel brukes mange hvis man bare har tid til å vente på tur.

Fordeler:

 • MultiØvelser treningsbenk fra vidaXL sin største fordel er at det fremstår som et helt treningsstudio som du kan montere opp hjemme hos deg selv. Du trenger ikke å forlate hjemmet en gang, alt fra rygg til ben kan trenes med denne treningsbenken hjemme foran TV-en hvis du vil.
 • Treningsbenken sin konstruksjon, som er av stål, er også et stort pluss, for det viser at det er passende til sitt formål. En treningsbenk skal tåle mye, og det gjør også en stålkonstruksjon.
 • Det er også en stor fordel at så godt som alle delene er justerbare, slik at nesten hvem som helst kan få glede av treningsbenken.

Ulemper:

 • Det ser ikke ut til å være så mange ulemper med denne treningsbenken, men vi stiller oss undrende til at leverandøren er vidaXL. Dette er ikke en verifisert leverandør av treningsutstyr, så hvordan vet du at dette er ordentlige saker? Men det vet du selvsagt ikke før du har prøvd det.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Høyde 123 cm
Bredde 45 cm
Lengde 150 cm
Maksimal bruksvekt 100 kg

Beste priser hos:

CDON

Ekstra Bred Treningsbenk

Ekstra Bred Treningsbenk

Produktbeskrivelse

Denne treningsbenken er, som det kommer frem i navnet, ekstra bred. Det gjør det til et veldig nyttig verktøy under treningsøkten. Benken er en solid konstruksjon som er designet for å tåle mye.

Ekstra Bred Treningsbenk måler til 143 cm i lengde, 110 cm i bredde, 103 cm i høyde og 30 kg i vekt. I tillegg tåler benken en belastningsvekt på maksimalt 300 kilo, så her kan du virkelig gå hardt ut, hvis du er blant dem som foretrekker en ekstra hard treningsøkt.

Det er muligheter for å «bygge på» denne treningsbenken. Da mener vi å undersøke mulighetene for å skaffe seg ekstrautstyr, slik at den kan brukes til flere treningsøvelser. Med i leveransen får du for eksempel med rack for benkpress, så du kan trene bena også hvis du vil.

Når vi først er innom temaet som omhandler bena, så sitter det et gummibeslag på bena til denne treningsbenken. Disse gummibeslagene er med på å sikre stabiliteten under treningen enda mer, så da er det bare å trene i vei, for du kan føle deg helt trygg.

Det finnes mye utstyr som kan benyttes sammen med denne treningsbenken, deriblant vektskiver, dumbbells og barbells. Dette følger ikke med i leveransen, men du kan enkelt skaffe deg det hvis du har lyst til å kunne trene litt variert.

Det er også veldig fint at utseende på benken har blitt lagt vekt på, gjennom fargevalg. Benkens ramme er hvit, mens puten du kommer til å sitte på når du har kjøpt den, er svart.

Resultat

Ekstra Bred Treningsbenk fra Gorilla Sports er en pen, sterk og sikker konstruksjon, som har utelukkende flere fordeler enn ulemper. Ulempene er, for det blotte øyet, helt fraværende.

De har brukt enkle farger, som gjør at treningsbenken ikke er av den skrikende sorten. Det er muligheter for både å utvide og å trene mye forskjellige, så det er altså et veldig godt valg hvis du er på utkikk etter nettopp det.

Denne treningsbenken er et veldig godt valg.

Fordeler:

 • Dette er en robust og solid treningsbenk som kan brukes til forskjellige treningsøvelser. Det virker rett og slett som at det bare er fantasien som setter grenser for hva du og treningsbenken kan få til sammen.
 • I tillegg til mange gode muligheter, følger det også med en viktig trygghetsfølelse med denne treningsbenken. Den kommer gjennom gummibeslagene du finner på bena.
 • Det er også et veldig stort pluss for at det er både utvidelsesmuligheter, hvis trening er noe du virkelig brenner for og har lyst til å investere i.

Ulemper:

 • Det ser ikke ut til å være så mange ulemper med denne treningsbenken fra Gorilla Sports.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Lengde/bredde/høyde 143/110/103 cm
Vekt 30 kg
Maksimal totalbelastning 250 kg

Universal Treningsbenk

Universal Treningsbenk test

Produktbeskrivelse

Med denne universale treningsbenken er en samling av restvarer fra Gorilla Sports sitt lager. Det innebærer bl.a at det ikke er noen dimensjoner som kan gi oss en pekepinn på hvor stort denne treningsbenken er.

Det er faktisk en valgmulighet med denne leveransen, og det er at du kan velge mellom en hvit eller en sort universal hjemmegymstasjon. Deretter får du en longbar, en curl bar og 14 forskjellige vektskiver med forskjellig vekt. I tillegg får du 8 grå treningsmatter i merket EVA som skal beskytte gulvet.

Resultat

En helhetsvurdering av denne universale treningsbenken viser at det er litt flere ulemper enn fordeler. En løsning på dette problemet kunne vært at produktet hadde bestått av noen nøkkelprodukter (f.eks selve treningsbenken), og så hadde resten vært en slags «plukk-og-miks».

Usikkerhet vedrørende det du faktisk får hvis du bestiller denne treningsbenken, trenger dog ikke være bare negativt. Kanskje du ser på det som en fin overraskelse? Det kan jo også bidra til økt spenning rundt det å få en leveranse hjem til seg.

Fordeler:

 • Denne universale treningsbenken sin største fordel er at du får mye for pengene, hvis du bestemmer deg for å kjøpe det.
 • En annen fordel er at ettersom treningsbenken er universal, så er det kanskje muligheter for å utvide benken med annet utstyr etter hvert.

Ulemper:

 • Den aller største ulempen med denne universale treningsbenken er uten tvil at dimensjonene ikke er oppgitt. Det gjør det til en veldig vanskelig oppgave å skulle finne ut hvor vidt dette er en god investering, da plass og plassbesparelse spiller en stor rolle i et så stort kjøp.
 • Det er i tillegg en stor ulempe at det er en kombinasjon av restvarer, så du vet aldri helt sikkert hva du får. Dette vet du jo selvsagt på forhånd ved å lese beskrivelsen nøye, men dette er lett å overse.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Bredde Ukjent
Dybde Ukjent
Høyde Ukjent

Master Fitness Träningsbänk

master fitness treningsbenk

Produktbeskrivelse

Master Fitness Träningsbänk fra Master Fitness er en treningsbenk som måler til 125 cm i lengde, 70 cm i bredde, 47 cm i høyde. Treningsbenken tåler en belastningsvekt på maksimalt 200 kilo, så med denne benken kan du gjøre en hard treningsøkt hvis du liker å gå veldig hardt ut på trening.

Treningsbenken er en klassisk modell med stålramme, som gjør det til en veldig stabil treningsbenk. Den har justerbar rygg- og sittepute. Ryggdelen kan justeres i hele 5 posisjoner mellom 0 og 90 grader, mens setet har to faste stillinger som du kan bytte mellom.

Ettersom denne treningsbenken kan justeres til flere posisjoner, kan du bruke den til å gjøre mange forskjellige styrkeøvelser. I tillegg til styrkeøvelser, passer Master Fitness Träningsbänk også til å gjennomføre trening med manualer, kettlebells eller bruke vektstang.

Resultat

Etter å ha gjort en helhetsvurdering av Master Fitness Träningsbänk fra Master Fitness, så har vi funnet flere fordeler enn det er ulemper. Det er faktisk ingen ulemper, i hvert fall ikke som er synlige for det blotte øyet.

Fordeler:

 • Master Fitness Träningsbänk sine største fordeler er at den er justerbar. Både rygg- og sitteputen er justerbare, og det er alltid en god egenskap. Det bidrar til å gjøre produktet allsidig, og du kan bruke det til mye mer enn du kunne gjort hvis det hadde kun et alternativ.
 • Det er også veldig positivt at treningsbenken kan brukes til flere forskjellige styrkeøvelser. Ikke bare styrkeøvelser, du kan også bruke denne treningsbenken fra Master Fitness til trening med manualer eller vektstang.

Ulemper:

 • Etter å ha gjort en helhetsvurdering av Master Fitness Träningsbänk fra Master Fitness, så er det veldig få ulemper å trekke frem.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Høyde 47 cm
Bredde 70 cm
Lengde 125 cm
Maksimal bruksvekt 200 kg

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Nyttig – fordeler med hjemmetrening

Er du blant dem som tenker at du MÅ på treningssenteret for å trene? Da har vi et lite tips til deg! Hvis du leser denne teksten, så har du kanskje allerede vært inn på tanken. Da skader det nok ikke å spørre heller, så det gjør vi.

Hvorfor skaffer du deg ikke en treningsbenk?

Hvis du skaffer deg en treningsbenk, så har du endelig skikkelig utstyr til å trene hjemme. Men du er kanskje ikke helt overbevist enda? Til å begynne med vil hjemmetrening ha utrolig mange positive innvirkninger for deg, og de skal vi fortelle deg litt om nå.

Å faktisk trene

Først og fremst så er det en mye større sjanse for at du faktisk trener hvis du har apparatet hjemme hos deg selv. Hvis du må dra på treningssenteret eller generelt ut av huset, så klarer flere av oss å komme opp med en rekke unnskyldninger til hvorfor vi må la være.

Noen eksempler på slike unnskyldninger, er at du er sliten etter en lang dag på jobben og ikke har lyst til å sette deg inn i bilen igjen. Hvis du pleier å gå en kveldstur på kvelden, så har du kanskje ikke lyst til å gå fordi det regner. I slike tilfeller blir det enda verre om vinteren, for da blir det jo mørkt også.

Med en treningsbenk hjemme, så slipper du det. Da trenger du ikke å forlate huset en eneste gang for å trene, for treningen er rett foran nesen din. Å slippe å dra til treningssenteret for å trene hvor du kanskje føler at folk stirrer på deg, kan også utvilsomt føre til økt treningsmotivasjon.

Livskvalitet

Økt treningsmotivasjon fører til mer regelmessig trening. Regelmessig trening fører deretter til både mer energi og overskudd til å komme deg gjennom dagene på jobb eller skole. Da kan du også bruke mer tid på andre interesser.

Dette er gjerne de faktorene som vi tenker på som er viktigst for hverdagen vår, men det er ikke det eneste som skjer. Regelmessig trening fører også til mindre risiko for at du blir alvorlig syk av f.eks diabetes eller får høyt blodtrykk når du blir eldre.

Trening vil altså kunne forbedre livskvaliteten din på flere måter og områder enn du kanskje var klar over. Det er nesten sånn at regelmessig trening kan sammenlignes med dominoeffekten, men i dette tilfellet så er det utelukkende positivt.

Sparemetode

Tro det eller ei, hjemmetrening kan også være en måte å spare på. En treningsbenk er selvsagt litt dyrere enn et medlemsskap på treningssenteret, men det er en viktig forskjell. Å kjøpe en treningsbenk er noe du gjør bare noen ganger i løpet av livet, men slik er det ikke med et medlemskap.

Hvis du kjøper en treningsbenk, så kan du ha det for alltid. Dersom du skulle bestemme deg for å kvitte deg med det etter hvert, så kan du også få igjen litt av summen du betalte ved å selge det videre. Et medlemskap på treningssenteret, derimot, stopper aldri og prisen øker hvert år.

Med andre ord, så vil du også kunne spare mye penger hvis du bestemmer deg for å kjøpe en treningsbenk for å begynne med hjemmetrening.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo