Elektronisk dørlås test: 4 beste elektroniske låser (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg Elektroniske dørlåser. Vi vurderer og kårer beste elektroniske dørlås 2024.

Yale Doorman L3  – Best i test elektronisk dørlås

Yale Doorman L3

Yale Doorman L3 er den nye og oppgraderte versjonen av Yale Doorman V2N. Dette er en meget populær, brukervennlig, effektiv og ikke minst forsikringsgodkjent elektronisk dørlås. Installasjonsprosessen er meget enkel og ukomplisert, takket være en taleveiledning på norsk. 

Produktet kan kjøpes på:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Du kan benytte deg av krypterte personlige koder for å åpne døren. Det er også mulig å ta i bruk en låsebrikke eller smarttelefonen for de som vil gå toppmoderne. Med ulike personlige koder kan du skape en midlertidig adgang for håndverkere eller andre personer som skal inn og ut av huset. Du vil alltid ha oversikt over hvilke koder som er i bruk, og hvem som har tilgang til boligen.

Låseprossesen går lynraskt, enten du skal låse deg inn eller låse døren før du går. Når du forlater hjemmet vil nemlig døren gå automatisk i lås dersom du stiller dette inn. Dette er en elektronisk dørlås som gjør hverdagen litt enklere – både for store og små. Med flere ulike muligheter for låsing, kan du velge de metodene som passer seg best for familien.

Monteringsprossesen er svært enkel å lett å forstå seg på. Selv om manualen kan være noe tungvint, vil du få hjelp av en norsk taleveiledning, hvilket mange forbrukere nok setter stor pris på. Dersom du vil ha det beste av det beste innen elektroniske dørlåser, det liten tvil om at Yale Doorman L3 vil være det rette valget for deg.

Resultat

Yale Doorman L3 er forsikringsgodkjent av FG Skadeteknikk klasse 3. Her får du en enkel installasjon ved hjelp av nord taleveiledning som tar deg gjennom hele prosessen. Denne elektroniske dørlåsen egner seg ypperlig for nordiske forhold da den tåler ekstremvær – både regn, snø, is og kulde.

Med på kjøpet får du et komplett monteringskit og et låshus i skandinavisk standard. Yale Doorman L3 skiller seg ut på markedet både med tanke på kvalitet, brukervennlighet og gode funksjoner. Kombinert med en FG godkjennelse, er det soleklart at Yale Doorman L3 er best i test og stikker av med tittelen som Norges beste elektroniske dørlås.

Fordeler:

 • Den største fordelen til Yale Doorman V2N, er at den er forsikringsgodkjent – Sammen med ID Lock står de alene om dette.

 • Den elektroniske dørlåsen har en batteritid på 2 år hvilket er et stort pluss

 • Dørlåsen snakker med smarttelefonen din.
 • I tillegg er den rustet mot dårlig vær og har en svært enkel installasjonsprosess takket være norsk taleveiledning.

Ulemper:

 • Vi finner ingen ulemper med dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Batteritid

2 år

Gjesteadgang

JA

FG Godkjent

JA

   

Beste priser hos:

Kjell Co

ID Lock 150

ID Lock 150 test

ID Lock 150 er en særdeles lekker og stilig elektronisk dørlås. Her får du flere smarte funksjoner pakket inn i et moderne og stilrent design. Ytterdøren vil få et moderne utseende og vil derfor ikke utsette boligens ytre interiør. Du får valget mellom sølv, hvit og svart, slik at låsen kan smelte inn i boligens design.

Produktbeskrivelse

 Modernitet er ikke bare et aspekt i utseendet, her får du nemlig en praktisk berøringsskjerm som kan åpne døren ved hjelp av et kort eller prikke. I tillegg er det mulig å benytte en personlige kode. Dette gjør det hverdagen langt enklere og praktisk for både store og små.

Ettersom det er mulig å benytte seg av kort for åpning og låsing, er dette et utmerket valg for kontorer. Med flere mennesker som skal inn og ut av en bygning, vil det lønne seg med denne effektive metodene. ID Lock 150 er modulbasert, noe som betyr at funksjonene kan utvides dersom dette er ønskelig. Her kan du velge mellom flere tilbehør moduler.

Det som skiller ID Lock 150 ut på markedet, er hvor robust og solid dørlåsen er. Den er ekstremt godt rustet mot ekstremvær og har et utrolig driftspenn fra -40 til 85 grader. Dette gir en ekstra sikkerhet og en lang levetid. Batteritiden er på 1 år, ikke blant de beste på markedet, men likevel mer enn godt nok.

Resultat

ID Lock 150 er en praktisk elektronisk dørlås som gjør hverdagen litt enklere. Her kan du gi tilganger til gjester med midlertidige koder, og aldri mer bekymre deg for hvor du har lagt husnøklene. Ved hjelp av en RFID-brikke eller en personlig kode, kan du hurtig og raskt komme deg inn og ut av boligen uten problemer.

Driftstemperaturen har et spenn på hele -40 grader til 85 grader. Dette er en elektronisk dørlås som virkelig takler ekstremvær – perfekt for nordiske forhold. Batteritiden ligger på 1 år, og er noe lavere enn testvinner. ID Lock 150 havner derfor på en solid andreplass, med flere smarte og gode funksjoner.

I tillegg er dørlåsen FG-godkjent, noe som gjør at denne scorer nesten like høyt som Yale Doorman.

Fordeler:

 • ID Lock 150 har et utmerket design og fremstår som svært lekker og moderne. Berøringsskjermen er også en stor fordel, særlig for de som er på jakt etter en elektronisk dørlås til kontoret. Låsen er robust og takler selv de varmeste og kaldeste værforholdene.

 • FG-godkjent.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på ID Lock 150. Likevel kan vi nevne at batteritiden på 1 år er noe mindre enn testvinneren, og det kan være behov for utskifting tidligere avhengig av bruk og temperaturer. 

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Batteritid

1 år

Gjesteadgang

Nei

FG Godkjent

JA

Styring Kode, kodebrikke, kort

Beste priser hos:

Kjell Co

Danalock V3 Scandi

Danalock V3 Scandi test

Danalock V3 Scandi er en unik og smart dørlås hvor du ikke behøver å bytte ut hele låsekasen – her er det bare fokus på vridningsmomentet. Dette gjør det langt mindre tidkrevende å installere den elektroniske dørlåsen, samtidig som du mest sannsynlig vil klare oppgaven alene uten hjelp fra låsesmed.

Produktbeskrivelse

For montering behøver du kun få verktøy og prosessen skal være enkel og brukervennlig, men vil variere alt ettersom hvilken dørlås du har fra før. Du får med en nøye og grundig manual, men ettersom alle dørlåser er forskjellig, vil installasjonsprosessen kunne variere fra gamle og nyere dører.

Danalock V3 Scandi fungerer sammen med en applikasjon du enkelt laster ned til smarttelefonen din. Denne er kompatibel med både iOS og Android, og vil derfor være tilgjengelig for de fleste forbrukere. Applikasjonen i seg selv er svært intuitiv og brukervennlig, og du behøver kun å registrere en bruker å koble denne til låsen.

Det finnes mange fordeler med en medfølgende applikasjon. Du vil alltid kunne se om døren er låst eller ikke, og ved hjelp av et enkelt tastetrykk kan du låse døren dersom dette er glemt. Det er også mulig å installere en rekke tilleggsfunksjoner, som for eksempel en automatisk låsing og timerfunksjon.

Danalock V3 Scandi operer med Bluetooth og kommer derfor med en unik fordel – den kan låse seg opp automatisk når du nærmer deg døren med mobilen. Dette er en liten detalj, men svært tidsbesparende i hverdagen. Dette er en unik kodelås med flere smarte funksjoner.

Resultat

Danalock V3 Scandi er en unik elektronisk dørlås som fungerer både via Bluetooth LE samt Z-wave. Her behøver du kun å bytte ut vrimekanisken på døren, og ikke hele låshuset. Denne smarte låsen kan åpnes automatisk dersom registrerte mobiler er innenfor en viss radius. Ved hjelp av e-post eller SMS er det også mulig å gi gjester adgang, men da må de installer applikasjonen. 

Dette er en smart og unik elektroniske dørlås som kommer med både fordeler og ulemper. Det kan blant annet bli problemer dersom de minste i familien ikke har en mobil enda. Da må det kjøpes tilleggsprodukter som et kodelås-panel eller brikkelåsing. I tillegg kan installasjonsprosessen variere veldig, alt ettersom hvilken lås du har opprinnelig. 

Danalock V3 Scandi er et godt og smart valg, men vil gjerne ikke egne seg for alle familier. Selv om monteringen i seg selv skal være smertefri, kan det oppstå problemer dersom din opprinnelig lås er gammel eller ikke er kompatibel med Danalock V3 Scandi. Men dersom du har de rette forutsetningene og alle i husstanden har en mobil, fungerer denne låsen utmerket.

Fordeler:

 • Danalock V3 Scandi kan låse seg opp automatisk, dersom du nærmer deg døren og har Bluetooth skrudd på.

 •  I tillegg er det en stor fordel at du kan kjøpe tilleggsutstyr som et panel for opplåsing med kode eller brikke.

Ulemper:

 • Danalock V3 Scandi fungerer først og fremst ved hjelp av Bluetooth og en applikasjon. Dette kan være en ulempe for barnefamilier hvor de minste ikke har fått sin første telefon enda.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Bluetooth

Ja

Z-wave-kompatibel

Ja

Gjesteadgang

Ja

FG Godkjent

Nei

Beste priser hos:

Kjell Co

Glue Smart Lock SE

Glue Smart Lock SE test

Glue Smart Lock SE er en anvendelig elektronisk dørlås som er det perfekte valget i overgangsfasen fra manuell til elektronisk lås. Her behøver du nemlig ikke bytte ut hele låsen, men kun vridningen. Men andre ord blir sylinderen og selve låsekassen beholdet, hvilket betyr at det fortsatt er mulig å benytte seg av de opprinnelige nøklene for de som ønsker det.

Produktbeskrivelse

En familie bestående av små og store barn, vil finne god nytte av denne elektroniske låsen. Dersom de minste fortsatt vil benytte seg av nøkler, eller ikke kan bruke låsen grunnen mangel på telefon, er dette et godt valg. Glue Smart Lock SE fungerer nemlig via Wi-Fi og Bluetooth. For å operere og styre låsen, må du laste den applikasjonen som følger med.

Applikasjonen er i og for seg brukervennlig, men kan til tider gi noen forvirrende varslinger. Her får du nemlig ulike typer bekreftelsesvarsler, hvilket kan gjøre det noe forvirrende i starten. Etter du blir vant med applikasjonen og funksjonene, vil prosessen være mye enklere. I tillegg følger det med en såkalt hub som skal plugges i kontakten. 

Dette er en smartlås som gjøre det enklere å styre hvem som har tilgang til boligen, og når de skal få tilgang. Glue Smart Lock SE erstatter kun knappvrideren på låsen med det som kalles en låseboks. Dette gjør monteringsprosessen svært enkelt og de fleste vil klare å installere Glue Smart Lock SE uten behov for hjelp av en låsesmed.

Det er dog viktig å merke seg at Glue Smart Lock SE må være kompatibel med den eksisterende låsen som befinner seg i døren. Ettersom ikke hele låsen skal byttes ut, er det viktig at delen vil fungere fint sammen. Produsenten har lagt ut mye informasjon om hvordan du sjekker dette på sine nettsider. 

Resultat

Glue Smart Lock SE er en smart elektronisk dørlås som baserer seg på kommunikasjon via Wi-Fi eller Bluetooth. Denne låsen gjør det enkelt å låse opp døren i en stressende og travel hverdag. Her trenger du heller ikke å bytte ut hele låsen, men hun vrideren – dette gjør installasjonsprosessen enkel og grei. Glue Smart Lock SE kan også benyttes med de nåværende nøklene, hvilket gjør dette til et anvendelig alternativ.

Batteritiden er beregnet på 6 til 12 måneder, noe lavere enn testens andre alternativer. Dette gjør at Glue Smart Lock SE havner på sisteplass, men låsen har fortsatt flere gode funksjoner og smarte egenskaper. Dette er også en elektronisk dørlås med en fornuftig pris og et godt alternativ til de som vil starte overgangen fra manuell til elektronisk lås.

Fordeler:

 • Med Glue Smart Lock SE installert, kan du fortsatt benytte deg av vanlige nøkler i tillegg til de elektroniske låse og åpningsmetodene. Perfekt for de minste i familien som enda ikke har fått seg telefon, eller som ikke evner å bruke applikasjonen. 

 • Installasjonsprosessen blir også betraktelig kortere, ettersom du kun bytter ut vridningen og ikke hele låsen. Applikasjonen gir også ulike tilganger hvor du kan legge til forskjellige brukere på tre nivåer – perfekt for midlertidige besøkende eller håndverkere

Ulemper:

 • Ved første bruk kan det være noe forvirrende å forstå om døren faktisk er låst eller ikke. Dette skyldes at det finnes ulike typer bekreftelses-varsler. Du vil likevel bli kjent med låsen etter hvert, men en enkel bekreftelse hadde gjort brukeropplevelse mindre forvirrende.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Wifi

Ja

Bluetooth

Ja

Gjestetilgang

Ja

Beste priser hos:

Kjell Co

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo