Spinningsykkel test: De 14 beste spinningsyklene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Det finnes mange varianter av ergometer- og spinningsykler på markedet. Hjemmetrening blir stadig viktigere for folk – og godt er det. Vi skal i denne artikkelen teste spinningsykler. Gjennom å vurdere de ulike alternativene man har kårer vi også beste spinningsykkel 2024.

inSportLine inCondi S1000i  – BEST I TEST SPINNINGSYKKEL

inSportLine spinningsykkel inCondi S1000i test

inSportLine sin spinningsykkel inCondi S1000i er en rikt utstyrt spinningsykkel som leveres med 29 innebygde treningsprogrammer. Sykkelen er også kompatibel med appene Kinomap og FitShow, noe som gir mulighet for effektiv overvåking av treningsprestasjon.

Spinningsykkelen har et svinghjul på 20 kg, og er designet for å kunne gi brukeren en effektiv og stabil treningsøkt. Sykkelen benytter seg av et magnetisk bremsesystem, noe som skal sikre jevn overgang ved øking av motstand.

Setet og styret kan justeres i både loddrett og vannrett posisjon. Du kan i tillegg benytte flere ulike grepsposisjoner på styret. inCondi S1000i har innebygget pulsmåler, samt USB-port som gjør det mulig å se på serier eller å høre på musikk under treningsøkten.

Computeren viser både omdreininger per minutt, antall forbrente kalorier, puls, hastighet, distanse og tid.

Vi anser inCondi S1000i er som testens beste modell. Dette er altså beste spinningsykkel 2024. Her får du ikke bare 29 unike treningsprogrammer og mulighet for tilkobling til app. Du kan også koble til USB for underholdning – dersom du ønsker å høre på musikk eller å se på serier!

Dette er en robust og kraftig spinningsykkel som passer de fleste, takket være de mange brukervennlige løsningene. Du kan enkelt overvåke egen progresjon via displayet!

Fordeler:

 • inCondi S1000i er en spinningsykkel som byr på mange smarte muligheter og funksjoner. Med hele 12 Race-treningsprogrammer å velge mellom, samt tre målprogrammer, ett HRC-program og seks brukerprofiler, kan du enkelt tilpasse treningsøkten.

 • Det at sykkelen kan kobles opp mot Kinomap og FitShow er også positivt, da du enkelt får statistikk og oversikt over egen treningsprogresjon. Via computeren får du dessuten all informasjon du trenger om tidsbruk, distanse og puls underveis i treningsøkten.

 • En annen fordel er at sykkelens USB-port tillater deg å nyte musikk eller å se på film mens du trener. Et tungt svinghjul på 20 kg sikrer dessuten en stabil og jevn treningsøkt. Magnetisk bremsedrift sikrer en stillegående treningsøkt, noe som passer perfekt om du trener hjemme.

 • Spinningsykkelen er også komfortabel i bruk, og det er enkelt å stille inn sete og styre etter egne behov.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på inCondi S1000i. Dette er en spinningsykkel som kan sammenlignes med modeller for profesjonelle, og den byr på mange spennende funksjoner. Det eneste vi savner her, er en drikkeflaskeholder.

 • inCondi S1000i er heller ikke den billigste modellen på markedet, men her får du utvilsomt mye igjen for pengene. Ellers kan det nevnes at modellen er nokså stor og tung.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

171 x 62 x 152 cm

Computer

Hastighet, tid, kaloriforbruk, distanse, omdreininger per minutt, puls

Transporthjul

Ja

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

 

Beste priser hos:

Spokey Katana Spinning Bike

Spokey Katana Spinning Bike test

Flex XFE 7-15 er en kvalitetssterk poleringsmaskin fra den tyske produsenten Flex. Dette er en oscillerende poleringsmaskin med fri rotasjon og et utkast på 15 mm. Dette gjør at du kan dekke større områder av gangen, samtidig som den frie rotasjonen ikke legger fra seg slipemerker.

Spokey Katana er en spinningsykkel som leveres i et sporty design med svart base og gule detaljer. Sykkelen har et svinghjul på 13 kg, og g ir brukeren mulighet til å stille inn åtte ulike motstandsnivåer.

Spinningsykkelen har transporthjul i front, og har pedaler med antiskli-materiale og reimer. Sykkelen er utstyrt med innebygget pulsmåler i styret, slik at brukeren kan måle puls under aktivitet. I tillegg viser skjermen parametere som tidsbruk, fart, distanse og kalorier.

Brukeren kan velge mellom fem ulike treningsprogrammer, og det er mulig å plassere hendene i tre ulike posisjoner.

Spokey Katana er en stilig spinningsykkel med mange smarte funksjoner. Innebygget pulsmåler i håndtakene gjør at denne sykkelen passer utmerket for deg som vil overvåke egen progresjon og treningsintensitet.

Spinningsykkelen har noen få ulemper, som lav maksimal brukervekt og manglende flaskeholder. Dette veies imidlertid opp av både ergonomisk sete, en smart computer og en budsjettvennlig pris. Spokey Katana kan absolutt anbefales.

Fordeler:

 • Spokey Katana har et forholdsvis tungt svinghjul, noe som sikrer en stabil og behagelig treningsøkt. Dette er en fordel, spesielt for deg som liker harde og intense treningsøkter.

 • Det er også et pluss at brukeren kan velge mellom fem forskjellige treningsprogrammer. Her kan du sykle i motbakke om ønskelig, eller velge en lettere treningsøkt ved behov. Sykkelen har åtte ulike motstandsnivåer, noe som lar deg velge intensitetsnivå etter egne forutsetninger.

 • Spokey Katana krever heller ikke at du kobler til en ekstern pulsklokke, noe som betyr at du enkelt kan få oversikt over puls uten ekstrautstyr. Sykkelen er også lekker rent utseendemessig, med gule detaljer på ramme og sete.

 • Spinningsykkelen er behagelig i bruk, og har et ergonomisk utformet sete som kan justeres både vertikalt og horisontalt.

Ulemper:

 • Noe som trekker litt ned, er at Spokey Katana kun tåler en maksimal brukervekt på 100 kg. Dette er nokså lite for en spinningsykkel. Sykkelen passer derfor best for lettere brukere.

 • En annen ulempe er at sykkelen ikke har flaskeholder. Ellers er det forsvinnende lite å pirke på. Denne sykkelen scorer jevnt over svært høyt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

109  x 51  x 116  cm

Computer

Tid, hastighet, distanse, kalorier og puls

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

 

Beste priser hos:

CDON

Titan Life Athlete B55

Titan Life Athlete B55 test

Titan Life Athlete B55 er en enkel spinningsykkel som er designet for å være mest mulig brukervennlig. Sykkelen har en enkel computer som lar brukeren overvåke parametere som puls, klokke, tidsbruk, temperatur, runder per minutt, kroppsfett og lignende.

Sykkelen har et svinghjul på 9 kg, og tåler brukervekt på opptil 120 kg. Modellen har åtte ulike motstandsnivåer, samt justerbart sete og styre. Setet er relativt bredt og mykt, og pedalene har praktiske reimer til å ha rundt føttene.

Titan Life Athlete B55 er en flott spinningsykkel for nybegynneren, men passer også fint for deg med mer erfaring. De brukervennlige løsningene gjør at denne sykkelen passer for de fleste.

Med oversikt over alle viktige parametere, får du også mulighet til å overvåke egen progresjon – enten det er tidsbruk eller puls. Sykkelen er også behagelig, selv under langvarige økter.

Sykkelen har praktiske transporthjul i front, slik at den enkelt kan forflyttes fra A til B. Dette er en spinningsykkel som kan anbefales alle som trener på lett til middels nivå. Sykkelens noe lette svinghjul gjør den kanskje ikke velegnet for deg som trener hardt og tungt.

Fordeler:

 • Titan Life Athlete B55 er en spinningsykkel som først og fremst er behagelig i bruk og nybegynnervennlig. Det er enkelt å stille inn sykkelen til ønsket motstandsnivå, og justering av sete og styre gjøres med noen få enkle bevegelser.

 • Sykkelens brede sete er behagelig å sitte på, og dersom styret stilles inn i riktig høyde kan du se frem til en svært komfortabel treningsøkt. Titan Life Athlete B55 har også en computer som gir deg oversikt over alle parametere du kan tenke deg, inkludert RPM og kroppsfett.

 • Spinningsykkelen har en innebygget pulsmåler, slik at du hele tiden kan overvåke puls og intensitetsnivå på skjermen foran deg.

Ulemper:

 • Titan Life Athlete B55 har et nokså lett svinghjul, noe som betyr at treningsopplevelsen kan bli noe ustabil dersom du trener svært hardt. Trener du imidlertid med et «normalt» intensitetsnivå, oppleves sykkelen både stabil og stødig.

 • Designet på sykkelen vil kanskje fremstå som noe anonymt for enkelte, mens andre setter pris på det nøytrale designet i grått og svart.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

113 x 55 x 143 cm

Computer

Distanse, kroppsfett, RPM, temperatur, alarm, klokke, håndpuls, tid

Transporthjul

Ja

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Body Sculpture C 4604 Spinning Bike

Body Sculpture C 4604 Spinning Bike test

Body Sculpture C 4604 er en spinningsykkel som leveres med et svinghjul på 8 kg. Sykkelen har justerbart håndtak og sete, og det er i tillegg mulig å justere motstandsnivå under treningsøkten.

Sykkelen har puter for albuene, samt et komfortabelt sete av skinn. Pedalene har reimer som sikrer at føttene holdes på plass under treningsøkten, samt transporthjul som skal sikre enkel transport.

Body Sculpture C 4604 har et moderne og sporty design, og har både røde, svarte og grå felter. Sykkelens computer mellom håndtakene gjør det mulig å overvåke både tidsbruk, hastighet, distanse, kalorier og lignende.

Fordeler:

 • Dette er en spinningsykkel som er designet for deg som ønsker en moderne og stilren sykkel. Designet passer inn i de fleste treningsrom takket være de nøytrale fargene. Sykkelen sikrer også et høyt komfortnivå, grunnet justerbart sete og styre, samt albueputer.

 • Body Sculpture C 4604 gjør det også lett å overvåke egen treningsprogresjon. Her kan du få oversikt over både antall tilbakelagte kilometer, hastighet, tidsbruk og forbrente kalorier.

 • Sykkelen har også praktiske transporthjul, noe mange undervurderer når de kjøper spinningsykkel. Body Sculpture C 4604 er enkel å flytte på, noe du vil sette pris på.

Ulemper:

 • Spinningsykkelen har et forholdsvis lett svinghjul som veier kun 8 kg. Dette gjør at sykkelen kan oppleves noe ustødig av dem som trener med høy intensitet. Sykler du på et middels eller lett nivå, vil imidlertid ikke dette være en betydelig ulempe.

 • Body Sculpture har heller ikke innebygget pulsmåler, noe som er litt synd – spesielt om du ønsker å overvåke egen kondisjon. En flaskeholder hadde også vært ønskelig. Ellers er det bare positive ting å si om denne sykkelen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

109 x 50 x 108 cm

Computer

Distanse, hastighet, teoretisk antall forbrente kalorier, tidsbruk, scan

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

CDON

Titan Life Trainer S11

Titan Life Trainer S11 test

Titan Life Trainer S11 er en spinningsykkel i budsjettklassen, og leveres med et svinghjul på 13 kg. Enheten har en computer som viser både hastighet, kaloriforbrenning, tid og distanse.

Sykkelen lar deg justere både sal og styre i horisontal eller vertikal retning, og er designet for å gi en komfortabel treningsøkt – gjerne av det langvarige slaget. Sykkelen er nokså kompakt og lett med sine 33 kg.

Dette er en spinningsykkel som kan forflyttes enkelt ved hjelp av transporthjulene. Den er utviklet spesielt for deg som ønsker å trene hjemme. Maksimal brukervekt er 125 kg.

Titan Life Trainer S11 er en spinningsykkel som er tilpasset deg som ønsker en komfortabel og brukervennlig treningsøkt. Her slipper du å måtte ta hensyn til forstyrrende elementer du kanskje ikke har behov for.

Sykkelen leveres med en rekke praktiske funksjoner, og du kan blant annet overvåke tidsbruk og distanse mens du trener. Det eneste som trekker litt ned, er mangelen på drikkeflaskeholder og pulsmåler. Ellers kan modellen anbefales på det varmeste!

Fordeler:

 • Titan Life Trainer S11 er en enkel og brukervennlig spinningsykkel. Her er det ikke mye unødvendig fiksfakseri, og du får det du trenger. Enkelt og greit. Sykkelen gir deg imidlertid nyttig informasjon om både hastighet, tid og distanse gjennom den praktiske computeren.

 • Det er derfor enkelt å overvåke egne treningsresultater med denne sykkelen. Dersom du planlegger å gjennomføre langvarige økter, er denne sykkelen midt i blinken. Det komfortable setet gjør det mulig å sitte i både én og to timer uten problemer.

 • Titan Life Trainer S11 har også et lekkert design. Den svarte basen har gule detaljer, noe som gir modellen en sporty look. Transporthjulene gjør det enkelt å forflytte enheten.

Ulemper:

 • Denne spinningsykkelen leveres uten innebygget pulsmåler, noe som trekker litt ned – spesielt for deg som vil overvåke progresjon av kondisjon. For mange brukere er imidlertid pulsmåling en overflødig funksjon, og i så fall vil ikke funksjonen savnes.

 • Titan Life Trainer S11 har heller ingen flaskeholder, noe som er litt synd. Men med mulighet for å feste på en egen flaskeholder i ettertid, bør ikke dette være et stort problem.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

109 x 50 x 108 cm

Computer

Distanse, hastighet, tid, kaloriforbrenning

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

FitNord Racer 500 spinningsykkel

FitNord Racer 500 spinningsykkel test

FitNord Racer 500 er en spinningsykkel som er konstruert med en robust og solid ramme av høy kvalitet. Modellen har et svinghjul på 20 kg, og driftes med magnetisk motstand. Motstandsnivået kan justeres manuelt.

Spinningsykkelen er også stillegående, og har en praktisk nødbrems for optimal sikkerhet. Enheten veier 55 kg, og kan tåle brukere på opptil 135 kg.

FitNord Racer 500 er en solid og robust spinningsykkel som er tilpasset deg som ikke stiller for høye krav til funksjonalitet. Sykkelen mangler computer, men har til gjengjeld et kraftig svinghjul som sikrer effektive treningsøkter.

Sykkelen er også stillegående, noe mange brukere setter pris på. Husk også at det er mulig å feste drikkeflaske og nettbrett på sykkelen, noe som sikrer underholdning og komfort! Dette er en spinningsykkel for deg som liker enkle og solide løsninger.

Fordeler:

 • FitNord Racer 500 er svært robust, noe som betyr at selv tyngre bruker på opp mot 135 kg trygt kan benytte enheten. Sykkelen har også egen holder for nettbrett og vannflaske, noe som er veldig praktisk.

 • Sykkelen har magnetisk motstand, noe som sikrer en stabil og behagelig treningsøkt. Du kan også se frem til en tilnærmet lydløs treningsopplevelse. Det tunge svinghjulet gjør sykkelen velegnet også for deg som trener hardt og intenst.

 • Dersom komfort er viktig for deg, vil du også sette pris på det behagelige setet som enkelt kan justeres i ulike retninger. Sykkelen har også et styre som er utformet for å kunne brukes i ulike treningsposisjoner. Pedalene har dessuten praktiske reimer som holder føttene på plass.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om FitNord Racer 500. Dette er imidlertid ikke blant de billigste modellene man finner, men samtidig får du veldig mye igjen for pengene. Husk at sykkelen har et tungt svinghjul som sikrer en stabil og behagelig treningsøkt.

 • En annen ulempe er at modellen ikke har noen innebygget computer som viser detaljer om for eksempel distanse, hastighet, tidsbruk eller lignende. Men dersom du bare har behov for en enkel treningsøkt, er ikke dette noe problem.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

102 x 61 x 122 cm

Computer

Nei

Mulighet for justering av sete og styre

 Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

CDON

Master Fitness spinningsykkel S4050

Master Fitness spinningsykkel S4050 test

Master Fitness S4050 er en spinningsykkel med beltedrift, noe som skal sikre en støyfri og behagelig treningsøkt. Modellen har et svinghjul på 21 kg, og enheten i seg selv veier totalt 57 kg. Dette er en robust og kraftig spinningsykkel!

Enheten gir deg mulighet for å justere sete og styre i ønsket posisjon, og har pedaler med reim som sørger for at du ikke sklir mens du trener. Modellen leveres uten computer.

Dette er en spinningsykkel som leveres med en sekskantet og stabil styreramme, slik at sykkelen oppleves som ekstra stabil. Enheten har også racer-håndtak og sportssete. Andre funksjoner som kan nevnes er bremser med V-lås.

Master Fitness S4050 er en spinningsykkel som passer perfekt for alle som trener hardt og mye. Sykkelen har et tungt svinghjul med beltedrift, noe som sikrer deg en støyfri og stabil treningsøkt.

Sykkelen er kanskje mest velegnet for deg som ikke har krav til avanserte computere, da denne modellen leveres uten data. Dette er en spinningsykkel av høy kvalitet som passer perfekt til hjemmetrening på amatørnivå.

Fordeler:

 • Master Fitness S4050 er en enkel og brukervennlig spinningsykkel, fri for avanserte funksjoner og fiksfakseri. Her kan du se frem til en funksjonell og robust sykkel med kraftig ramme, samt et tungt svinghjul på 21 kg. Dette sikrer en stabil og behagelig treningsøkt.

 • Det er også positivt at det er enkelt å justere sitteposisjonen ved å regulere setet og styret. Uten en komfortabel sittestilling vil du neppe få mye ut av treningsøkten. Denne sykkelen har sekskantet ramme, og er konstruert for lange og tunge treningsøkter.

 • Den kraftige konstruksjonen tillater tunge brukere sikker og komfortabel bruk av enheten. Her kan brukere opptil 135 kg trene, uten bekymringer. Med V-lås kan du også se frem til behagelig og myk nedbremsing.

Ulemper:

 • Master Fitness S4050 er en flott spinningsykkel, men mangelen på innebygget computer gjør den kanskje mindre attraktiv for enkelte. Mange liker å kunne spore parametere som distanse, tid og lignende under bruk.

 • Noen vil kanskje også mene at designet er noe anonymt, men om du har en nøytral sykkel som dette er det ofte enklere å plassere den blant annet interiør.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

125 x 57 x 110 cm

Computer

Nei

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

CDON

Schwinn Airdyne AD8

Schwinn Airdyne AD8 test

Schwinn Airdyne AD8 er en innovativ og moderne spinningsykkel/ellipsemaskin som skaper motstand ved hjelp av luft. Hjulet er formet som en vifte, og jo mer du trør, jo høyere luftmotstand skapes. Sykkelen kan i teorien ha uendelig mange motstandsnivåer.

Det innovative hjulet skal gi en behagelig og stabil flyt i treningen. Selve sykkelen er laget av slitesterkt materiale, og veier hele 51 kg. Dette er en robust sykkel som tillater brukere opptil 160 kg.

Sykkelen har LCD-skjerm og computer med syv ulike funksjoner. Du kan i tillegg velge mellom ni mål- og intervallprogrammer, og det er mulig å koble til en ekstern pulsmåler (pulsbelte).

Schwinn Airdyne AD8 er den mest avanserte og funksjonelle modellen i Airdyne-serien, og har det meste du kan tenke deg av funksjoner. Komfortnivået er høyt, og hjulet som genererer luftmotstand gir deg utallige motstandsnivåer.

Dette er en spinningsykkel (og ellipsemaskin) som passer perfekt for deg som stiller høye krav til kvalitet og funksjonalitet, og som ikke har behov for innebygget pulsmåler.

Fordeler:

 • Schwinn Airdyne AD8 er en spinningsykkel for deg som ønsker «det lille ekstra». Her får du stabilitet og tilpasset motstand, og kan variere treningsintensiteten fra svært lav til svært høy. Sånn sett er sykkelen tilpasset alle brukere – uavhengig av aktivitetsnivå.

 • Sykkelen kan også fungere som en ellipsemaskin, noe som gjør det mulig å variere treningsøktene sine. AD8 har også mange smarte funksjoner og treningsprogrammer, slik at du aldri vil kjede deg mens du trener. Her finnes det funksjoner for alle og enhver.

 • Dette er også en behagelig spinningsykkel, da du enkelt kan justere håndtak og sete i ønsket posisjon. Enheten kan enkelt flyttes på takket være innebygde transporthjul på apparatets front.

Ulemper:

 • Schwinn Airdyne AD8 er en svært robust og solid spinningsykkel, noe som medfører at den også veier en del. Med sine 59 kg er dette en tungvekter som ikke nødvendigvis er egnet for alle underlag.

 • Det trekker også litt ned at spinningsykkelen ikke har egen pulsmåler innebygget i håndtakene. Du kan imidlertid bruke en ekstern pulsklokke utenom og koble denne til apparatet, dersom du vil overvåke hjertefrekvensen under trening.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

106 x 50 x 132 cm

Computer

Distanse, tidsbruk, kalorier og puls (krever ekstern pulsmåler

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

inSportLine Signa spinningsykkel

inSportLine Signa spinningsykkel test

inSportLine sin spinningsykkel Signa har et innovativt og aerodynamisk design, og er konstruert med beltedrift. Svinghjulet veier 18 kg, og skal sikre en stabil og god brukeropplevelse.

Signa leveres med flaskeholder, nødbremse, sportspedaler med reim og håndtak som kan benyttes på flere måter. Både sete og pedaler kan justeres etter behov – både horisontalt og vertikalt. Sykkelens ramme er robust og stabil, og beltedriften skal sikre minimalt med støy.

Modellen har en computer som viser tidsbruk, antall forbrente kalorier, fart og distanse. I tillegg kan den gi deg en kroppsskanning, der fettprosent oppgis.

inSportLine Signa er en spinningsykkel som passer til både amatører og profesjonelle. Sykkelen har det meste du kan tenke deg av funksjoner, og lar deg enkelt overvåke parametere som puls og distanse. Sykkelen er også overraskende stabil i bruk.

Svinghjulet på 18 kg sikrer en stødig sykkeløkt, og transporthjulene gjør det enkelt for deg å forflytte enheten. Dette er en spinningsykkel som passer de fleste – kanskje med unntak av de aller høyeste blant oss.

Fordeler:

 • Signa fra inSportLine byr på en rekke praktiske muligheter for deg som bruker. Her kan du enkelt overvåke treningsprogresjonen din ved hjelp av displayet. Du vil også oppleve at treningsøkten føles stødig og stabil, takket være det tunge svinghjulet.

 • Selve sykkelen har dessuten en robust konstruksjon, og tåler brukere på opptil 120 kg. Med en nødbrems kan du også føle deg trygg mens du trener, siden du når som helst kan stanse svinghjulet.

 • Med beltedrift vil du også få en stillegående spinningsykkel i Signa, noe mange setter pris på. Skal du trene hjemme er det ofte mange å ta hensyn til, og dette kan enkelt gjøres med denne sykkelen.

 • Med innebygget pulsmåler kan du også overvåke hjertefrekvens mens du trener, pluss at du får full kontroll på både tidsbruk, distanse, hastighet og andre parametere. Transporthjul gjør det enkelt å forflytte sykkelen, og en flaskeholder er inkludert.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Signa fra inSportLine. Det eneste som kan nevnes er at modellen er konstruert for brukere opptil 205 cm. Er du høyere enn dette, kan det derfor være utfordrende å bruke modellen til trening.

 • Ellers er det fint lite å pirke på. Modellen er både stilig og funksjonell, og er i tillegg ikke spesielt dyr.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

125 x 50 x 120 cm

Computer

Distanse, tidsbruk, kalorier og puls

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

CDON

Schwinn Airdyne AD2 spinningsykkel

Schwinn Airdyne AD2 spinningsykkel test

Schwinn Airdyne AD2 er en spinningsykkel som også fungerer som ellipsemaskin, i likhet med resten av Airdyne-serien. Modellen leveres med computer som gir brukeren oversikt over både tidsbruk, kaloriforbruk (estimert), fart, omdreininger per minutt og distanse.

Airdyne har fått sitt fengende navn på grunn av teknikken som ligger bak – nemlig luftmotstand. Et tungt svinghjul er her erstattet med det som mest minner om en vifte. Når du trør vil du generere luftmotstand. Jo hardere du trør, jo mer motstand.

Luftmotstand-teknologien gjør at brukeren får et uendelig spekter av motstandsnivåer. Dersom du beveger håndtakene opp og ned vil apparatet fungere som en ellipsemaskin. Trør du på pedalene er enheten en spinningsykkel.

Airdyne AD2 er en innovativ og lekker spinningsykkel som også kan benyttes som ellipsemaskin – om du ønsker det. Modellen har ikke et ordinært svinghjul med høy vekt, men en vifte som skaper luftmotstand.

Enheten er tilpasset alle brukere, og lar deg sykle både lett og intenst. Vi vil anbefale denne spinningsykkelen til alle som ønsker en robust, pålitelig og smart sykkel, og som ikke har behov for innebygget pulsmåler.

Husk at du kan benytte en ekstern pulsklokke utenom, dersom du ønsker å overvåke puls og kondisjon mens du trener.

Fordeler:

 • Schwinn Airdyne AD2 er en smart og innovativ spinningsykkel med mange funksjonsområder. Computeren har en brukervennlig LCD-skjerm og computer der du får oversikt over alle nødvendige parametere, samt fem forhåndsinnstilte funksjoner.

 • Den luftbaserte motstanden gjør at sykkelen passer for alle brukere, uansett forutsetninger, ambisjonsnivå og fysisk form. Trør du lett på pedalene vil motstanden også oppleves som lett. Øker du intensiteten, så økes også motstanden. Her kan du trene både lett og hardt.

 • Modellen er behagelig i bruk, og det er lett å justere på både håndtak og sete i vertikal retning. Et annet pluss som bør nevnes, er at sykkelen ser skikkelig stilig ut, med lekre, røde detaljer!

Ulemper:

 • Airdyne AD2 har det meste en bruker kan tenke seg av funksjoner. Det eneste vi savner litt her, er en integrert pulsmåler i håndtakene.

 • Med en høyeste brukervekt på kun 113 kg, er apparatet heller ikke konstruert for de tyngste brukerne.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

117 x 64 x 127 cm

Computer

Distanse, tid, omdreininger per minutt, kaloriforbrenning og hastighet

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Spokey Akira Spinning Bike

Spokey Akira Spinning Bike test

Spokey Akira er en spinningsykkel som leveres med justerbart sete og justerbare håndtak, samt smarte pedaler med reim. Sykkelen har et sporty utseende med røde, hvite og svarte detaljer, og har håndtak som kan benyttes i flere ulike posisjoner.

Akira er designet for å skreddersys brukerens behov. Den kommer blant annet med et praktisk display som viser alt fra puls og antall forbrente kalorier, til distanse, tidsbruk og hastighet. Du kan også sjekke ut en funksjon kalt «scan», som viser treningsstatistikk.

Dette er en spinningsykkel som leveres med en rekke forhåndsinnstilte programmer, som for eksempel «Hill Standing», «Hill» og «Planes». Disse programmene skal gjøre det enklere for brukeren å sette (og nå) sine mål.

Svinghjulet veier 13 kg, og skal sikre en stabil og stødig treningsopplevelse ifølge produsenten. Sykkelen har også vibrasjonsdemping og innebygde transporthjul.

Spokey Akira er en flott spinningsykkel som gir deg mye funksjonalitet for pengene. Her får du blant annet tilgang på en computer som gir deg oversikt over puls, kaloriforbrenning og distanse.

Sykkelen er forholdsvis lett med sine 37 kg, og svinghjulet på 13 kg er forholdsvis lett. Skal du trene intenst og kraftig, blir kanskje denne modellen i det letteste laget. Foruten flaske- og nettbrettholder, har imidlertid denne spinningsykkelen det meste på plass.

Akira er en super inngangssykkel for deg som har tenkt til å starte med spinning for første gang!

Fordeler:

 • En av de største fordelene ved å velge Spokey Akira fremfor andre modeller, er at du får mye for pengene. Her er det også spesielle funksjoner som vibrasjonsdemping, pluss at du får en rekke treningsprogrammer og pulsmåler inkludert.

 • Akira er laget på brukerens premisser, og har det meste du kan tenke deg av funksjoner. Sykkelen har også en nødbrems som kan benyttes dersom du har et plutselig behov for å stanse svinghjulet.

 • Dette er en spinningsykkel med lekkert design, samt et komfortabelt sete som kan stilles inn etter egne behov.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Spokey Akira. Denne spinningsykkelen har nemlig det meste vi kan tenke oss av funksjoner og brukervennlige løsninger. Det eneste vi savner, er noe så enkelt som en flaskeholder.

 • Med flaskeholder kunne brukeren enklere ha nådd drikkeflasken sin under treningsøkten. Det hadde også vært fint med en holder til nettbrettet, for brukere som ønsker underholdning mens de trener. Men dette er kanskje bare bagateller?

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

109 x 51 x 116 cm

Computer

Forbrente kalorier, puls, distanse, tidsbruk og hastighet, samt scan-funksjon

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Kettler Speed 500 Spinning Bike

Kettler Speed 500 Spinning Bike test

Kettler Speed 500 er en spinningsykkel som er designet for alle som ønsker hjemmetrening som er like effektiv som trening i studio. Sykkelen leveres med nødbremse for din egen sikkerhets skyld, og har et svinghjul på hele 18 kg.

Kettler Speed 500 har flere motstandsnivåer som kan stilles inn manuelt, og er basert på mekanisk drift. Sykkelen leveres med praktiske løsninger som transporthjul, flaskeholder og sportspedaler med reim.

Både sete og håndtak kan justeres i vertikal eller horisontal stilling, og er dekket av myk skumgummi for ekstra komfort. Setet er i tillegg ergonomisk utformet.

Kettler Speed 500 er en spinningsykkel av det brukervennlige slaget. Her slipper du å måtte sette deg inn i noen avanserte computere. Det eneste du trenger å gjøre, er å stille inn ratt og sete – og deretter sette i gang!

Modellen er kanskje litt for enkel for deg som ønsker pulsmåler og informasjon om antall forbrente kalorier. Ellers er dette en funksjonell sykkel som passer de fleste.

Fordeler:

 • Dersom du velger Kettler Speed 500, kan du se frem til en komfortabel treningsopplevelse med høy stabilitet. Svinghjulet på 18 kg sikrer at sykkelen er stabil, og at du kan trø på pedalene på komfortabelt vis.

 • Det er også positivt at sykkelen har transporthjul foran, da dette gjør det lett å flytte på sykkelen fra A til B.

 • Kettler Speed 500 har også et moderne og sporty utseende, noe mange setter pris på i en spinningsykkel. Sykkelen er tross alt en del av interiøret ditt!

Ulemper:

 • Dersom du ønsker en spinningsykkel med innebygget computer og pulsmåler, er det kanskje best å velge en annen modell. Kettler Speed 500 er nemlig en nokså enkel spinningsykkel, uten noen fancy computer. Her får du en brukervennlig og enkel modell.

 • Sykkelen leveres også uten holder til drikkeflaske, noe enkelte vil savne. Ellers er det lite å klage på ved denne sykkelmodellen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

105  x 60 x 110 cm

Computer

Nei

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Hertz XR-330 Pro Spinning Bike

Hertz XR-330 Pro Spinning Bike test

Hertz XR-330 Pro Spinning Bike er en spinningsykkel med et sporty design og brukervennlige løsninger. Sykkelen veier ikke mer enn 35 kg, og er dermed en lettvekter. Selve svinghjulet veier ikke mer enn 10 kg.

Enheten har transporthjul for enkel transport, og kan brukes av syklister som veier opptil 150 kg. Modellen har magnetisk motstand, og skal derfor kreve minimalt med vedlikehold.

XR-330 Pro har en innebygget computer som viser informasjon om kaloriforbrenning, puls, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, varighet på treningsøkt og lignende.

Hertz XR-330 Pro Spinning Bike er en spinningsykkel som passer for deg som sykler relativt lett og med middels til lav intensitet, grunnet det nokså lette svinghjulet.

Ellers er dette en modell med alt du kan ønske deg av funksjoner, og sykkelen passer sånn sett for de fleste.

Fordeler:

 • Hertz XR-330 Pro Spinning Bike er laget av en solid stålkonstruksjon, noe som sikrer at selv tunge brukeren kan trene trygt på sykkelen. Dette er positivt, da alle brukere opptil 150 kg kan trene på modellen.

 • Det er også en fordel at modellen har computer som viser alle nødvendige parametere – og litt til. Sykkelen har blant annet integrert pulsmåler, slik at du enkelt kan overvåke egen hjertefrekvens under trening.

 • Takket være beltedrift og magnetisk motstand, lager dessuten enheten minimalt med støy under bruk. Du kan enkelt justere det komfortable setet i ønsket posisjon, og det samme gjelder styret.

Ulemper:

 • Svinghjulet veier kun 10 kg på denne modellen, noe som gjør at den ikke er spesielt velegnet for deg som sykler med svært høy intensitet. Sykler du imidlertid med lav intensitet, gir sykkelen deg mye for pengene.

 • Sykkelen har heller ikke flaskeholder, noe mange ønsker å ha når de trener spinning over lengre perioder.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maksimal brukervekt

150 kg

Computer

Kalorier, puls, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, varighet på treningsøkt

Mulighet for justering av sete og styre

Ja

Transporthjul

Ja

Beste priser hos:

CDON

Schwinn Airdyne AD6 spinningsykkel

Schwinn Airdyne AD6 spinningsykkel test

Schwinn Airdyne AD6 er en kraftig spinningsykkel som genererer motstand ved hjelp av luft. Her kan brukeren selv justere motstandsnivået i det uendelige, avhengig av egen intensitet.

Airdyne har innebygget computer som gir brukeren oversikt over distanse, kaloriforbruk, tidsbruk og kadens, blant annet. Enhetens computer har også syv forskjellige treningsprogrammer.

Vil du ha oversikt over puls, må du koble til et eksternt pulsbelte. Modellen har også en praktisk flaskeholder, samt transporthjul.

Airdyne AD6 er en spinningsykkel som byr på mange ulike motstandsnivåer. Dette betyr at sykkelen i høy grad er tilpasset både hobby-mosjonister og profesjonelle. Sykkelen har også mange smarte funksjoner vi setter pris på.

Sykkelen passer de fleste, men kanskje ikke deg som har behov for integrert pulsmåler. Alt i alt er dette en super spinningsykkel!

Fordeler:

 • Det er mye positivt å si om Schwinn Airdyne AD6. Modellen er nokså stillegående, og er i tillegg robust nok til å tåle bruker på opptil 136 kg. Dette er en spinningsykkel som også gjør det enkelt å overvåke egne treningsresultater, takket være computeren.

 • Det er positivt at du kan velge mellom flere ulike treningsprogrammer, og at du i tillegg får oversikt over parametere som distanse og kaloriforbrenning.

 • Med egne transporthjul er det også enkelt å frakte sykkelen rundt i rommet, dersom du skulle ha behov for det. Dette er en komfortabel og brukervennlig spinningsykkel!

Ulemper:

 • Airdyne AD6 leveres uten integrert pulsmåler, noe som kan oppleves negativt for enkelte brukere. Du må nemlig koble til en ekstern pulsmåler om du skal kunne få oversikt over hjertefrekvens på displayet.

 • Dette trenger imidlertid ikke å være en ulempe – spesielt om du eier en pulsklokke fra før. Det er heldigvis enkelt å koble denne opp mot sykkelen.

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Nyttig å vite om spinningsykler

Hvordan velge riktig spinningsykkel?

Når du skal kjøpe spinningsykkel er det flere faktorer å ta hensyn til. Det kan være en fordel å velge en modell med tungt svinghjul, da det er dette hjulet som sørger for at pedalspindelen roterer og skaper motstand.

Et svinghjul på 18 kg er for eksempel passelig, men det finnes mange spinningsykler som har både tyngre og lettere hjul enn dette. Du vet at vekten på hjulet er riktig for deg dersom du får en stabil og stødig treningsopplevelse.

Det er også smart å finne en spinningsykkel med beltedrift fremfor kjededrift, da dette krever mindre vedlikehold og bråker mindre. Tenk også over komfort ved valg av spinningsykkel. Sete og styre skal helst være komfortabelt og justerbart.

Ellers er det greit å tenke over hvorvidt du ønsker spesialfunksjoner på spinningsykkelen din. Skal den ha computer som lar deg måle hastighet, tilbakelagt distanse, antall forbrente kalorier og puls? Eller trenger du bare en enkel modell – kanskje med flaskeholder?

Pris og design er også viktige faktorer for mange. Enkelte spinningsykler leveres med moderne design, mens andre er mer anonyme. Prisen kan variere mye, basert på både modell, merkevare og funksjoner.

 • Tyngde på svinghjul
 • Beltedrift eller kjededrift
 • Støynivå
 • Computer med måling av puls, hastighet, kalorier, distanse ++
 • Flaskeholder eller nettbrettholder
 • Pris
 • Design

Er spinning en effektiv treningsform?

Ja! Når du trener på en spinningsykkel vil du trene både lår og rumpe på en skånsom måte. Du vil også trene muskulatur i mage og rygg, dersom du har en god treningsteknikk.

Det er minimalt med belastning på hofter og knær ved spinning, noe som gjør treningsmetoden passende for dem som rehabiliterer etter skade. Treningsformen passer også for dem med vond rygg, siden du kan velge om du vil sykle sittende eller stående.

Det er mulig å forbrenne opp mot 800 kalorier per time om du trener effektivt og med god intensitet.

Spinning er også god kondisjonstrening, siden du som regel trener aerobt. Her kan både lunger og hjerte jobbe effektivt. Mange foretrekker spinning fremfor annen kondisjonstrening som jogging, siden treningsformen innebærer mindre belastning på knær.

 • Styrketrening av rumpe, lår, mage og rygg
 • Effektiv kondisjonstrening
 • Skånsomt for leddene

Hvordan trene på spinningsykkel? Lær riktig treningsteknikk!

For å få mest mulig ut av en spinning-økt, er det viktig å trene riktig. Først og fremst bør du justere styre og sete, slik at du sitter behagelig.

Det er i tillegg viktig å trene lenge nok. Én time på spinningsykkel er som regel nok for de fleste, men er du sprek nok kan du gjerne holde på i to timer. For lav intensitet kan gi dårligere treningsutbytte.

Det anbefales også å drikke rikelig før trening, og ta gjerne med deg en drikkeflaske som kan legges i sykkelens flaskeholder. Du kommer til å svette mye underveis! Spis også to til tre timer før treningsøkten, slik at du ikke er for mett når du trener.

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo