Strømavtale test: De 5 beste strømavtalene 2023

Vi har testet forskjellige strømabonnement og kårer beste strømavtale i 2023.

Prisene på strøm avhenger av hvor du bor i landet, og hvilken avtale du får fra din leverandør. Om du lurer på hvilke strømavtaler som er aller best, må du lese videre. Vi vil gå igjennom de beste leverandørene, og hvilken avtale de kan tilby deg. Det å velge leverandør kan spare deg for mye penger, så det er lurt å vurdere nøye før du treffer et valg. Vi vil også la deg vite mer om hva de vanligste strømavtalene faktisk innebærer.

Mange betegnelser når det gjelder strøm, kan virke forvirrende. Etter å ha lest gjennom denne artikkelen vil du få et bedre bilde av hva betegnelsen betyr. Du kan da treffe et bedre valg, og sørge for at du sparer penger i samme slengen. La oss nå dykke ned i strøm-verden, og ta en nærmere titt på typiske avtale de beste leverandørene tilbyr.

Fjordkraft – best i test strømavtale 2023🏆

Fjordkraft test

Fjordkraft er en kjent strømleverandør, som ble grunnlagt i 1996. Siden den gang har de levert strøm til tusener av hjem, samt store og små arbeidsplasser. Deres nettsider er i fresh oransje, og de gjør det lett å finne frem til den avtalen du ønsker. Fjordkraft gir deg flere valg. Det ene er garantistrøm, som sikrer deg mot plutselige endringer i strømprisene. Denne prisen er i skrivende stund 14,90 øre/kWh, men denne kan være både lavere og høyere når du sjekker. I tillegg til denne kommer en månedsavgift på 19 kroner. Med dette tilbudet får du også Fjordkraft fordel, som er en svært gunstig fordelspakke. Denne skal vi komme nærmere inn på etter hvert.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Om du liker litt større risiko, og er åpen for at strømprisene kan variere veldig, kan spotpris være valget for deg. Prisen her avhenger av hvor i landet du bor. For å få et oppdatert og nøyaktig svar anbefaler vi deg å gå inn på Fjordkrafts nettsider. Fyll inn ditt postnummer og få et svar umiddelbart. Ved første øyenkast kan den se billigere ut enn en garantipris, men dette kan endre seg veldig når kulda setter inn.  

Både for garantistrøm og for spotpris garanterer Fjordkraft prismatch. Det er imponerende at de har denne tilgjengelig også på garantistrøm. Så her er det bare å sette i gang å se om du finner et bedre tilbud. Om du gjør det, vil du få det samme av Fjordkraft, i tillegg til at du får benytte deg av deres fordelspakke. Det er denne vi skal se litt nærmere på nå.

Fjordkrafts fordelspakke gir deg vanvittig gode tilbud hos en rekke leverandører. Her kan du få nedsatt pris på familie- og fritidsartikler, bil, transport eller netthandel. Akkurat nå kan du for eksempel på 500 kroner rabatt på båtlappen. Eller hva med rabatt på dekk og boligalarm. De gir deg også gode rabatter på sitt eget mobilabonnement, med full dekning fra Telenor.

Fjordkraft ha også tre andre spennende tilbud på strøm. Det ene er solstrøm, som er en avtale for deg som har solceller. Med solceller kan du både kjøpe strøm når du trenger det, og selge når du har for mye strøm. Om du bruker Fjordkraft som leverandør kan du altså både kjøpe og selge strøm til dem, til spotpris. Opprinnelsesgarantien sørger også for at det du betaler for strømmen går til produsenter som lager fornybar energi. Med denne avtalen får du gode priser på strøm hele året.

For deg som har elbil, har Fjordkraft også en gunstig avtale. Med elbil avtale får du tilbake 1 øre/kWh i fratrekk på strømtegningen. Du betaler en månedspris på 27 kroner, og får altså en Elbil-rabatt på 1,0 øre / kWh. Dette kan bidra til en langt rimeligere strømregning.

Om du sparer Eurobonus-poeng, har de også en god avtale til deg. Sjekk i deres kalkulator akkurat hvilken pris og fordel de kan tilby deg akkurat nå. Fjordkraft har også en rekke garantier, for å sørge for at du blir helt fornøyd. Enten du vil ha strøm hjemme, eller har en bedrift som trenger strøm, kan Fjordkraft være en super leverandør for akkurat deg.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Norgesenergi – strøm til lavpris

Norges energi test

Norgesenergi er en sikker strømleverandør som har vært på det norske markedet helt siden 1999. De er en lavprisaktør, som er opptatt av å kutte kostnadene, og gjøre det billigst mulig for oss som forbrukere. De har etter hvert opparbeidet seg hundretusener av fornøyde kunder over hele landet. En av grunnene til dette er nok at Norgesenergi ikke er redd for å gi gode tilbud. Om du velger å bytte over til dem, og prøve en strømavtale, vil de gi deg hele to måneder gratis. Dette viser at de stoler på at du vil bli såpass fornøyd at du blir værende.  

I tillegg til to helt kostnadsfrie måneder hvor de dekker opp til 3 000 kWh i måneden, får du også etterpå billig strøm med deres bestselger Strøm til lavpris. Et annet stort pluss er at du med Norgesenergi, ikke har noen form for bindingstid. Du kan altså ombestemme deg når som helst. Norgesenergi på sin side føler seg sikker på at du blir en trofast kunde.

Men hva skjer om du på din søken etter den beste strømleverandøren, skulle komme over en pris som er lavere enn den Norgesenergi tilbyr? Vel, da matcher de denne! Denne garantien kaller de prismatch, og er verdt å benytte seg av om et bedre tilbud skulle komme i din vei.

Når du bestiller strøm fra Norgesenergi, vil du få strømmen til innkjøpspris. Innkjøpsprisen er det samme som det som kalles spotpris. Prisen du betaler er da den samme som den er på strømbørsen for øyeblikket. I tillegg kommer kun en månedlig avgift og lovpålagte el-sertifikater. Om du liker å følge strøm-markedet og tåler litt risiko, er dette altså en god løsning for deg.

Og hva koster det?

Så, hvor mye må du egentlig betale? På Norgesenergi sine nettsider kan du få deg et svært godt bilde av akkurat det. De har nemlig en hendig kalkulator som vil regne ut prisen for deg. Opplysningene du må oppgi for å gjøre dette er mulig er først og fremst hvor i landet du bor. Fyll derfor først og fremst inn postkode. Du vil se at strøm i Oslo har for eksempel en høyere pris enn i Nord-Norge.

Det neste de må vite er hvor stort areal du bor på. Her oppgir du hvor mange kvadratmeter huset eller leiligheten din er. Da vil du umiddelbart få oppgitt hva strømmen koster i ditt nabolag. Dette er basert på forrige måneds gjennomsnittlige energibruk for boliger i Norge.

Om du velger å bestille denne får du avtalen Strøm i lavpris, som er den mest populære strømavtalen Norgesenergi har. Om du vil prøve de ut først, kan du som sagt benytte deg av deres gratis strømavtale, før du bestemmer deg. Dette er et tilbud få kan matche. En annen ting Norgesenergi tilbyr er flytterabatt. Denne gir deg 500 kroner rabatt på den første fakturaen på ny adresse.

Om dette høres lokkende ut, men du foretrekker å snakke med en kundeservice-representant, har Norgesenergi et kundesenter som er åpent hver dag mellom 8 og 16. De har også en flott chat-funksjon for deg som foretrekker å kommunisere skriftlig.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hafslund – med fornøydhetsgaranti

Hafslund strøm test

Når du blir kunde hos Hafslund, får du påspandert de første 60 dagene. Dette er et tilbud til alle nye kunder, og kommer med 100 % fornøydhetsgarant. Dette tilbudet har heller ingen bindingstid som du trenger å forholde deg til. Når de 60 dagene er over, får du tilbud om å fortsette med deres mest populære strømavtale. Denne avtalen følger spotprisen, noe som er det billigste over tid ifølge forbrukerrådet.

Om du vil ha bedre kontroll på forbruket har Hafslund også andre abonnementer. Disse kan du ta en nærmer titt på, på deres oversiktlige nettsider. Nesten 100 000 privatkunder valgte Hafslund i fjor, og det er nok ikke uten grunn. Deres fornøydhetsgaranti er et stort pluss, da denne gir deg sjanse å prøve ut strøm uten noen risiko.

Om du vil få et bedre bilde av hva strømmen vil koste, er det lurt å benytte kalkulatorene på deres nettsider. Denne forutsetter at du velger spotpris. Her kan du se prisen der du bor, og en beregning av din månedspris. Dette avgjøres av hvor stor boligen er, samt hvor i landet du holdet til.

Mange mener at spotpris kan være risikabelt om det for eksempel blir en veldig kald vinter, eller store hopp skjer i prisnivået. Ifølge magasinet dine penger, vil du spare mellom 25 000-65 000 kroner gjennom et helt liv, på å velge spotpris. Som nevnt er også forbrukerrådet enig i at dette er den avtalen du bør satse på. Om du er enig, kan det være et godt valg å satse på denne.

En annen fordel er at du med Hafslund kan få alt på en regning. Dette gjelder i hvert fall for de aller fleste. De har en kundeservice hvor de gjerne hjelper deg, om du skulle ha spørsmål om dette, eller ha behov for rådgivning. De tar imot henvendelser på både chat, telefon og på mail. Hva du foretrekker er helt opp til deg.

Om du er på jakt etter en strømavtale til bedriften din, kan Hafslund også her være behjelpelig. Om du har en annen leverandør nå, og vil bytte til Hafslund, vil de ta ansvar for overflyttingen. Du slipper å ta kontakt med din nåværende leverandør, og alt går enkelt og greit for seg. Fra du bestiller, til du kan ta i bruk ditt nye strømabonnement, tar det ca. 10 dager. Du beholder selvfølgelig strøm fra din gamle leverandør i mellomtiden.

For bedrift finnes det flere valgmuligheter. Den enkleste løsningen heter Basis Bedrift, og kommer uten bindingstid. Den har heller ingen faste månedsbeløp. Den mest populære løsningen heter Spot bedrift, og gir lav kostnad over tid. Denne kommer også med fornøydhetsgaranti, og er helt uten binding.

Med Aktiv Bedrift har du mulighet å få lavere pris enn det spotprisen er på. Denne løsningen har en månedsavgift på 50 kroner, og er et kraftforvaltningsprodukt. Om du er bekymret for vinterprisene, kan Trygg Bedrift være et godt valg. Denne gjør deg en svært forutsigbar vinterpris, og har en bindingstid på ett år.

Om du er usikker på hvilken som passer best til din bedrift, kan du ta kontakt ved hjelp av deres kontaktskjema. Du blir da kontaktet innen kort tid. Visste du forresten at deres kundeservice kan hjelpe deg på 27 ulike språk? Ikke verst!

Hafslund er en gammel traver når det kommer til strømleveranse. Om du bor i et av områdene hvor du kan få både nettleie og strøm på en regning, har du også en fordel.

 

Tibber – en miljøvennlig nykommer

tibber test

Tibber ber deg glemme alt du vet om strømleverandører. De bringer inne noe helt nytt, og satser grønt og fornybart. Og hvem setter ikke pris på det i disse tider. I 2020 ble det tydelig for mange hvor mye vi faktisk forurenser verden vår. Utviklingen vil antakelig være den samme som 2023. Når folk plutselig var hjemme i karantene eller jobbet fra hjemmekontoret så vi alle tydelig hvordan verden «kom seg til hektene igjen».

I visse byer i India kunne de plutselig se Mount Everest, noe som hadde vært umulig i årtier på grunn av forurensningen. I Venezia spratt delfiner frem, og ulike dyrearter fant veien inn i storbyene. Naturen vet å hente seg inn, når vi bare gir den sjansen til det. Tibber er opptatt av å velge strøm som er så «grønn» som mulig, for å bidra til planeten vår, og dens velvære.

Du kan si at den grønneste strømmen er den du ikke bruker, men vi alle har behov for å bruke strøm i vårt moderne liv. Med Tibber kan du imidlertid være sikker på at strømmen kommer fra så grønne kilder som mulig. Det vil si at det er strøm som kommer fra vannkraft, eller som har solceller som kilde. Du vil også få navngitt alle produsentene, så du vet hvor strømmen kommer fra. I deres smarte app. kan du hele tiden holde kontroll på hvilke kilder, akkurat hvor din strøm kommer fra.

I kundeomtaler på bytt.no, kommer Tibber svært godt ut. Det er tydelig at Norge vil ha noe nytt, som er bedre for miljøet. Etter 67 kundeomtaler, endte de opp på en score på 4,3 av 5. Det som går igjen i disse omtalene er at kundene er svært fornøyd med appen, og liker at de kan ha full kontroll på forbruket til enhver tid. Veldig mange opplevde også at forbruket gikk mye ned etter at de byttet.

Når du blir Tibber-kunde vil du få strøm til den eller beste innkjøpsprisen. Du vil også få analyser av hjemmet ditt, som vil hjelpe deg å ta grep om hjemmets strømforbruk. Du samtidig få tilgang til appen som gir deg hjelp til smart strømstyring. Den vil da gi forslag til endringer, som vil føre til at du bruker mindre strøm-

Det fine med Tibber er at tenker helhet. Både for miljøet, og når det gjelder enkle hjemmeløsninger. De reklamerer med at de er 100 % fri for bullshit. Det de mener med dette er at de ikke opererer med lokketilbud eller bindingstider. De har heller ikke telefonselgere som ringer rundt for å selge sine strømpakker. De sier de lever av at kundene er fornøyde, ikke av å tvinge noen inn i en bindingsperiode.

Tibber har null fortjeneste på strømprisen. Det de lever av er abonnementet som koster 39 kroner per måned. Denne summen bruker de utelukkende til å investere i smart teknologi, som kan senke forbruket ditt ytterligere.

Så nå lurer du nok på, hvordan ligger prisene an i forhold til de andre leverandørene? På deres hjemmesider kan du faktisk sammenligne direkte med alle andre strømoperatører i Norge. Ifølge denne kalkulatoren er de 37,9 % billigere enn Norgesenergi, 62,6 % billigere enn Hafslund og 55 % billigere enn Fjordkraft. Det høres jo nesten for godt ut til å være sant.

Tibber har også en funksjon som heter Smart Styring. Denne gir deg gode analyser til Tibber-appen, og hjelper deg å redusere forbruket ditt. I tillegg har de utviklet flere måter for å kontrollere el-bil ladning, oppvarming og viser deg hvordan du kan bruke strøm på en smartere og mer effektiv måte. Om du er opptatt av miljøet, vil ha lave priser på grønn strøm og er klar for å prøve noe helt nytt, kan Tibber være selskapet for deg. Kom i gang i dag ved å besøke deres spennende hjemmeside.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Eidsiva – fjernvarme fra det grønne gullet

Eidsiva test

Også Eidsiva er en leverandør som tenker på miljø og gjenbruk. Den mest miljøvennlige løsningen Eidsiva byr på er fjernvarme, produsert av grønt gull som de selv kaller det. Det fungerer i praksis ved at de bruker restavfall som råstoff for ny energi. Restavfallet vi kaster hver dag, inneholder faktisk energi, som ved å bearbeides rett kan varme opp hjemmet vårt til vinteren. Eller kanskje sørge for at vi får sett favorittserien vår på Netflix. Eidsiva vil øke bevisstheten rundt hvor verdifullt restavfallet vårt faktisk er.

Det at restavfallet vårt kan brukes til noen som viktig som strøm, sier noe om hvor viktig det faktisk er at vi kildesorterer. Tenk om det en dag er mulig at alt vi bruke kan gjenvinnes, eller vil løses opp i jorden innen få år. Det hadde stått i sterk kontrast til sånn det er nå, hvor plast og miljøskadelig avfall kan bli værende i naturen i flere generasjoner. Vil vi ikke alle ha en ren jordklode, hvor fisker og fugler ikke trenger å være full av mikroplast, og miste livet som følge av vår ignoranse?

På Eidsivas hjemmesider kan du se en morsom videosnutt om viktigheten av sortering, laget ev en 9-klasse på Furnes ungdomsskole. Denne forklarer hvordan prosessen med omdanning fungerer, og hvorfor det er viktig. Vi skal allikevel forklare de viktigste stegene her. Først og fremst er det som sagt viktig at restfallet er sortert riktig. Etter at restavfallet hentes hos deg, blir det transportert til en diger ovn. Her blir alt avfallet brent, og da produseres fjernvarmen som kan gjenbrukes av oss.

Ifølge Eidsiva er altså restavfallet vårt en uvurderlig energiressurs. Om vi ser på hvor stor del av fjernvarmen Eidsiva leverer, som kommer fra bioenergi, ligger denne på 66 %. Gjenvunnet varme står for 31 % av energien, og fossile kilder for 2 %. Den siste prosenten er fra fleksibel elektrisitet. DU kan også følge deres fleksible utvikling på norskfjernvarme.no. Eidsiva utnytter altså energikilder som ellers ville gått tapt, og omskaper disse til fornybar energi. Varmen kan utvinnes altså fra blandet restavfall, men også fra treflis, pellets og spillvarme fra resten av industrien.

Om du lurer på om du kan få fjernvarme, så avhenger dette av at de har bygget infrastruktur i ditt område. De jobber stadig med å utvide, og levere til flere steder over hele landet. Per nå har de bygget ut både i Brumunddal, Elverum, Hamar, Kongsvinger, Flisa, Gjøvik, Lillehammer, Lena, Moelv og Trysil. Den andre faktoren som må være på plass for at du skal motta fjernvarme, er at du har installert vannbåren infrastruktur hjemme. Eksempler på vannbåren infrastruktur er radiatorer eller gulvvarme, som kan dra nytte av fjernvarmen.

I alle områdene hvor Eidsiva leverer fjernvarme, har de satt opp en 24 timers vakttelefon. Denne kan du ta kontakt med om det skulle være feil med varmeanlegg, varmemåler eller kunde-sentral. De vil da umiddelbart vært på saken med å varmen din opp å gå igjen. For mer generelle henvendelser foretrekker de å bli kontaktet på telefon eller e-post.

 

Andre strømavtaler fra Eidsiva

Eidsiva er allsidig, og leverer også strøm til resten av landet. Denne strømmen produserer 100 % fra vannkraft. De har flere gode avtaler, og det beste er å studere hver enkelt for å se hvilken som passer for deg der du bor. Den aller mest populære heter InnlandsSpot, og gir strøm til spotpris inkludert innenlands-fordeler. Disse fordelene innebærer at dere får gratis tilgang på en rekke kultur – og idretts-arrangementer innlandet har å by på.

I tillegg til spotpris på strøm, betaler du med denne avtalen kun en fast avgift på 49 kroner i måneden. Om du foretrekker å ha full kontroll på regningen, har de også en bra fastpris-avtale. De andre avtalene er skreddersydd til ulike behov. Det finnes et for deg som vil ha et digitalt kundeforhold, er for deg som vil ha et elektronisk, et for deg med solcellepanel og et for deg med ladeboks. Vi syns variasjonen, og tilpassingen i hver avtale er supert satt opp.

Eidsiva er en allsidig leverandør, som vi gjerne stiller oss bak. Vi liker spesielt deres miljøvennlige profil. Det er noe vi håper å se mer av fra alle de store selskapene i fremtiden.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hvilken strømavtale bør jeg velge?

Om du har lest gjennom artikkelen, har du kanskje møtt på ord du ikke kjenner helt betydningen av. Vi har derfor laget en oversikt her, hvor vi forklarer nærmere hva de ulike strømavtalene betyr. Det er viktig å vite hva de innebærer, før du velger en strømleverandør. Du slipper da å få ubehagelige overraskelser på regningen i fremtiden.

Fastpris

Om du vil ha full kontroll over utgiftene hver måned, er fastpris noe du kan vurdere. Med denne løsningen beskytter du deg mot svingninger i pris på strøm. Om det ville lønne seg eller ikke, har mye å gjøre med hvilke temperaturer året vil bringe. Dette er som vi alle vet vanskelig å forutse, så det er lirt å være på den trygge siden. Med en avtale om fastpris sparer du deg for mye stress, da ytre påvirkninger ikke vil ha noe å si for prisen du må betale.

Variabel pris

Denne avtalen er hakket mindre stabil enn en fastprisavtale. Om du ikke trenger å ha full kontroll, men syns litt variasjon er problemfritt, kan denne avtalen være fin. Når det gjelder å ha kontroll på utgiftene, ligger denne egentlig midt imellom en fastprisavtale og en spotpris-avtale.

Spotpris

Hvis økonomien tillater det, og du tåler litt mer risiko, kan spotpris være avtalen for deg. Denne prisen vil nemlig følge prisutviklingen på kraftbørsen. Det er mulig du vil enda opp med en regning som er lavere enn ved fastpris, men sjansen er også der for at regningen vil bli skyhøy.

Strømpris og nettleie

Når du skal betale strømmen, har du kanskje lagt merke til at den kommer på to forskjellige regninger. Den ene prisen er den du skal betale for antall kWh med strøm du har brukt. Dette er prisen du betaler til den strømleverandøren du har valgt, og det er her store penger kan spares. Denne vil avgjøres av hvilken avtale du har inngått med din valgte strømleverandør.

Her kan du også finne: Billigste strømavtale

Nettleien er kostnaden du betaler for leie av strømnettet. Denne summen går til de som eier kraftnettet der du bor. Hvem du leier nett av kan du ikke velge selv, siden dette baseres på hvor i landet du holder til. Denne summen går til utvidelse av strømnettet og til annet vedlikehold av dette. De som eier kraftnettet har også ansvar om strømmen går, og da bringe den tilbake så snart som mulig.

Kilder for denne testen

 

Flere eller alle produktene som er vist er fra våre partnere som kompenserer oss. Dette kan påvirke hvilke produkter vi skriver om. Forøvrig påvirker det ikke vurderingene som blir gjort. Vurderingene er alltid våre egne.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo