Strømavtale test: De 5 beste strømavtalene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har testet forskjellige strømabonnement og kårer beste strømavtale i 2024.

Prisene på strøm avhenger av hvor du bor i landet, og hvilken avtale du får fra din leverandør. Om du lurer på hvilke strømavtaler som er aller best, må du lese videre. Vi vil gå igjennom de beste leverandørene, og hvilken avtale de kan tilby deg. Det å velge leverandør kan spare deg for mye penger, så det er lurt å vurdere nøye før du treffer et valg. Vi vil også la deg vite mer om hva de vanligste strømavtalene faktisk innebærer.

Mange betegnelser når det gjelder strøm, kan virke forvirrende. Etter å ha lest gjennom denne artikkelen vil du få et bedre bilde av hva betegnelsen betyr. Du kan da treffe et bedre valg, og sørge for at du sparer penger i samme slengen. La oss nå dykke ned i strøm-verden, og ta en nærmere titt på typiske avtale de beste leverandørene tilbyr.

Fjordkraft – best i test strømavtale 2024🏆

Fjordkraft test

Fjordkraft er en kjent strømleverandør, som ble grunnlagt i 1996. Siden den gang har de levert strøm til tusener av hjem, samt store og små arbeidsplasser. Deres nettsider er i fresh oransje, og de gjør det lett å finne frem til den avtalen du ønsker. Fjordkraft gir deg flere valg. Det ene er Strøm til spotpris, som der dere spotprisavtale. Denne avtalen tilbys for øyeblikket med et påslag på 4,9 øre/kWh, men denne kan være både lavere og høyere når du sjekker. I tillegg til påslaget kommer en månedsavgift på 49 kroner. Med dette tilbudet får du også Fjordkraft fordel, som er en svært gunstig fordelspakke. Denne skal vi komme nærmere inn på etter hvert.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Om du liker litt større risiko, og er åpen for at strømprisene kan variere veldig, kan Spot + forvaltning være valget for deg. Prisen her avhenger av hvor i landet du bor. For å få et oppdatert og nøyaktig svar anbefaler vi deg å gå inn på Fjordkrafts nettsider. Fyll inn ditt postnummer og få et svar umiddelbart. Ved første øyenkast kan den se dyere ut enn en strøm til spotpris, men dette kan endre seg i takt med Fjordkraft sine evner til å forvalte strømpriser.

Både for Strøm til spotpris og for spotpris + fovaltning får du tilgang til Fjordkrafts strømapper. Her får du en app som gir deg full oversikt over strømforbruket ditt og dagens timepriser for strøm. På den måten kan du planlegge strømbruket ditt effektivt.

Fjordkrafts fordelspakke gir deg gode tilbud hos en rekke leverandører. Her kan du få nedsatt pris på familie- og fritidsartikler, bil, transport eller netthandel. Akkurat nå kan du for eksempel på 500 kroner rabatt på båtlappen. Eller hva med rabatt på dekk og boligalarm. De gir deg også gode rabatter på sitt eget mobilabonnement, med full dekning fra Telenor.

Fjordkraft ha også tre andre spennende tilbud på strøm. Det ene er solstrøm, som er en avtale for deg som har solceller. Med solceller kan du både kjøpe strøm når du trenger det, og selge når du har for mye strøm. Om du bruker Fjordkraft som leverandør kan du altså både kjøpe og selge strøm til dem, til spotpris. Opprinnelsesgarantien sørger også for at det du betaler for strømmen går til produsenter som lager fornybar energi. Med denne avtalen får du gode priser på strøm hele året.

Dersom du er trumf-medlem kan du også benytte deg av deres avtale: ViaTrumf. Her får du 500,- i trumfbonus når du blir kunde. Avtalen har bindingstid på 6 måneder.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Norgesenergi – Spotpris

Norges energi test

Norgesenergi er en sikker strømleverandør som har vært på det norske markedet helt siden 1999. De er en lavprisaktør, som er opptatt av å kutte kostnadene, og gjøre det billigst mulig for oss som forbrukere. De har etter hvert opparbeidet seg hundretusener av fornøyde kunder over hele landet. En av grunnene til dette er nok at Norgesenergi ikke er redd for å gi gode tilbud. Om du velger å bytte over til dem, og prøve en strømavtale, vil de gi deg prismatch på spotprisavtaler. Dette viser at de stoler på at du vil bli såpass fornøyd at du blir værende.  

I tillegg til prismatch, får du også etterpå billig strøm med deres bestselger Spotpris. Et annet stort pluss er at du med Norgesenergi, ikke har noen form for bindingstid. Du kan altså ombestemme deg når som helst. Norgesenergi på sin side føler seg sikker på at du blir en trofast kunde.

Så hva skjer om du på din søken etter den beste strømleverandøren, skulle komme over en pris som er lavere enn den Norgesenergi tilbyr? Vel, da matcher de denne! Det er denne garantien kaller de prismatch, og er verdt å benytte seg av om et bedre tilbud skulle komme i din vei.

Når du bestiller strøm fra Norgesenergi, vil du få strømmen til innkjøpspris. Innkjøpsprisen er det samme som det som kalles spotpris. Prisen du betaler er da den samme som den er på strømbørsen for øyeblikket. I tillegg kommer kun en liten månedlig avgift og lovpålagte el-sertifikater. Om du liker å følge strøm-markedet og tåler litt risiko, er dette altså en god løsning for deg.

Og hva koster det?

Så, hvor mye må du egentlig betale? På Norgesenergi sine nettsider kan du få deg et svært godt bilde av akkurat det. De har nemlig en hendig kalkulator som vil gi deg gjeldende strømpris. Opplysningene du må oppgi for å gjøre dette er postnummeret ditt. Du vil se at strøm i Oslo for eksempel har en høyere pris enn i Nord-Norge.

Prsien er basert på dagens gjennomsnittelige strømpris i Norge.

Dersom du velger å bestille avtalen “Spotpris” vil denne kostet det samme som spotprisen gjør til en hver tid, samt 49,- per måned.

Du kan også bestille avtalen “Spotpris med CashPoints” som gir deg 500 CashPoints når du bytter til avtalen og deretter 100 CashPoints per halvår du er kunde. Disse poengene kan du bruke når du skal ut å fly med Norwegian.

I tillegg kan du velge avtalen “Spotpris med elkjøprabatt”. Her får du 500,- rabatt på kjøpet ditt hos Elkjøp. Denne avtalen har 12 måneder bindingstid.

Om dette høres lokkende ut, men du foretrekker å snakke med en kundeservice-representant, har Norgesenergi et kundesenter som er åpent hver dag mellom 8 og 16. De har også en flott chat-funksjon for deg som foretrekker å kommunisere skriftlig.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Fortum – med fornøydhetsgaranti

Fortum logo

Når du blir kunde hos Fortum, får du samtidig tilgang til deres fordeler. Alle strømavtalene deres kommer blandt annet med 100 % fornøydhetsgaranti. I tillegg får du tilgang til et belønningssystem som lar deg få gratis strøm når du gjennomfører miljøufordringer. Avtalen Fortum anbefaler for folk flest kalles for ‘Strøm til bolig’ og er en spotprisavtale.

Dersom du ønsker god kontroll på forbruket ditt, vil ‘Mitt fortum-appen’ la deg se hva strømmen koster i nåtid og hva folk flest bruker mest strøm på. På den måten kan du planlegge eget strømbruk og redusere strømregningen betraktelig.

Dersom du har elbil, kan du sjekke ut avtalen deres “Strøm til bolig og elbil”. Denne avtalen skiller seg fra “strøm til bolig” ved at du får inkludert Smartltading-funksjonen som finnes i appen deres. Denne funksjonen lar appen sjekke framtidige strømpriser for deretter å planlegge ladingen av elbilen. Fortum hevder at denne appen vil kunne gi deg en opp til 20% kostnadsreduksjon ved lading av elbil. Avtalen har et noe dyrere månedlig gebyr enn overnevnte.

Fortum fronter utelukkende ulike varianter av spotprisavtaler. Mange mener at spotpris kan være risikabelt om det for eksempel blir en veldig kald vinter, eller store hopp skjer i prisnivået. Forbrukerrådet er uenig og mener at man alltid vil komme best ut på sikt med å velge en spotprisavtale. I følge magasinet dine penger, vil du spare mellom 25 000-65 000 kroner gjennom et helt liv, på å velge spotpris istedenfor andre type avtaler.

En annen fordel er at du med Fortum kan få alt på en regning. Dette gjelder i hvert fall for de aller fleste. De har en kundeservice hvor de gjerne hjelper deg, om du skulle ha spørsmål om dette, eller ha behov for rådgivning. De tar imot henvendelser på både chat, telefon og på mail. Hva du foretrekker er helt opp til deg.

Om du er på jakt etter en strømavtale til bedriften din, kan Fortum også her være behjelpelig. Om du har en annen leverandør nå, og vil bytte til Fortum, vil de ta ansvar for overflyttingen. Du slipper å ta kontakt med din nåværende leverandør, og alt går enkelt og greit for seg. Fra du bestiller, til du kan ta i bruk ditt nye strømabonnement, tar det ca. 10 dager. Du beholder selvfølgelig strøm fra din gamle leverandør i mellomtiden.

For bedrift finnes det flere valgmuligheter. Den tydeligst markedsførte løsningen heter Aktiv Bedrift, og kommer med en opppsigelsestid på 12 mmåneder. Denne avtalen er en forvaltningsvtale som kommer med et fast beløp på kr 50,- per måned. Den annen løsning du kan vurdere heter Spot bedrift, og gir lav kostnad over tid.

Med Aktiv Bedrift har du mulighet å få lavere pris enn det spotprisen er på. Denne løsningen har en månedsavgift på 50 kroner, og er et kraftforvaltningsprodukt. Om du er bekymret for vinterprisene, kan Trygg Bedrift være et godt valg. Denne gjør deg en svært forutsigbar vinterpris, og har en bindingstid på ett år.

Om du er usikker på hvilken som passer best til din bedrift, kan du ta kontakt ved hjelp av deres kontaktskjema. Du blir da kontaktet innen kort tid.

Fortum er en gammel traver når det kommer til leveranse av strøm. Om du bor i et av områdene hvor du kan få både nettleie og strøm på en regning, har du også en fordel.

Tibber – en miljøvennlig nykommer

tibber test

Tibber ber deg glemme alt du vet om strømleverandører. De bringer inne noe helt nytt, og satser grønt og fornybart. Og hvem setter ikke pris på det i disse tider. I 2020 ble det tydelig for mange hvor mye vi faktisk forurenser verden vår. Utviklingen kan sies å være den samme som 2024. Når folk plutselig var hjemme i karantene eller jobbet fra hjemmekontoret så vi alle tydelig hvordan verden «kom seg til hektene igjen».

I visse byer i India kunne de plutselig se Mount Everest, noe som hadde vært umulig i årtier på grunn av forurensningen. I Venezia spratt delfiner frem, og ulike dyrearter fant veien inn i storbyene. Naturen vet å hente seg inn, når vi bare gir den sjansen til det. Tibber er opptatt av å velge strøm som er så «grønn» som mulig, for å bidra til planeten vår, og dens velvære.

Du kan si at den grønneste strømmen er den du ikke bruker, men vi alle har behov for å bruke strøm i vårt moderne liv. Med Tibber kan du imidlertid være sikker på at strømmen kommer fra så grønne kilder som mulig. Det vil si at det er strøm som kommer fra vannkraft, eller som har solceller som kilde. Du vil også få navngitt alle produsentene, så du vet hvor strømmen kommer fra. I deres smarte app. kan du hele tiden holde kontroll på hvilke kilder, akkurat hvor din strøm kommer fra.

I kundeomtaler på bytt.no, kommer Tibber svært godt ut. Det er tydelig at Norge vil ha noe nytt, som er bedre for miljøet. Etter 67 kundeomtaler, endte de opp på en score på 4,3 av 5. Det som går igjen i disse omtalene er at kundene er svært fornøyd med appen, og liker at de kan ha full kontroll på forbruket til enhver tid. Veldig mange opplevde også at forbruket gikk mye ned etter at de byttet.

Når du blir Tibber-kunde vil du få strøm til innkjøpspris i tillegg til et lite påslag. Du vil også få analyser av hjemmet ditt, som vil hjelpe deg å ta grep om hjemmets strømforbruk. Du samtidig få tilgang til appen som gir deg hjelp til smart strømstyring. Den vil da gi forslag til endringer, som vil føre til at du bruker mindre strøm-

Det fine med Tibber er at tenker helhet. Både for miljøet, og når det gjelder enkle hjemmeløsninger. De reklamerer med at de er 100 % fri for bullshit. Det de mener med dette er at de ikke opererer med lokketilbud eller bindingstider. De har heller ikke telefonselgere som ringer rundt for å selge sine strømpakker. De sier de lever av at kundene er fornøyde, ikke av å tvinge noen inn i en bindingsperiode.

Tibber tar et påslag på 1 øre/kWt. I tillegg tar de en avgift som koster 39 kroner per måned. Denne summen bruker de utelukkende til å investere i smart teknologi, som kan senke forbruket ditt ytterligere.

Så nå lurer du nok på, hvordan ligger prisene an i forhold til de andre leverandørene? På deres hjemmesider kan du faktisk sammenligne direkte med alle andre strømoperatører i Norge. Ifølge denne kalkulatoren er de 37,9 % billigere enn Norgesenergiog 55 % billigere enn Fjordkraft. Det høres jo nesten for godt ut til å være sant.

Tibber har også en funksjon som heter Smart Styring. Denne gir deg gode analyser til Tibber-appen, og hjelper deg å redusere forbruket ditt. I tillegg har de utviklet flere måter for å kontrollere el-bil ladning, oppvarming og viser deg hvordan du kan bruke strøm på en smartere og mer effektiv måte. Om du er opptatt av miljøet, vil ha lave priser på grønn strøm og er klar for å prøve noe helt nytt, kan Tibber være selskapet for deg. Kom i gang i dag ved å besøke deres spennende hjemmeside.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Motkraft – non-profit strømavtale

Motkraft logo

Motkraft er en leverandør som ble startet som en protest mot dagens strømselskap. Motkraft bringer på lik linje med Tibber, noe helt nytt inn i markedet. De tilbyr strømavtaler med tanke om å være Norges eneste non-profit strømleverandør.

Motkraft sin strømavtale er en spotprisavtale. Den har et månedlig gebyr på kr 19,- og et påslag på 1 øre/kWt. Avtalen er helt uten bindingstid.

Med Motkraft sin strømavtale får du som forbruker 1000 måneder prisgaranti. De ønsker med dette å gi kundene sine maksimal forutsigbarhet.

De har også fokus på bærekraft. Som kunde kan du selv velge å bistå med donasjoner mot grønn energi og andre fremtidsrettede prosjekter.

Motkraft forteller selv på egne nettsider at strømavtalen deres har 33 000 privatkunder. Det er også mulig å kontakte de for å få tilbud om en bedriftsavtale. Det finnes forøvrig ingen informasjon om bedriftsavtalen deres tilgjengelig.

Også Motkraft har utviklet en app som du kan laste ned på telefonen din for å få oversikt over strømforbruk, strømpriser og faktura.

Et minus er at du ikke får kontakte et kundesenter på telefon. Henvendelser fra kunder kan kun gjøres via chat på nettsiden deres, vi e-post eller via appen. De svarer på henvendelser hverdager mellom 0800-1600.

Finn beste strømavtale for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hvilken strømavtale bør jeg velge?

Om du har lest gjennom artikkelen, har du kanskje møtt på ord du ikke kjenner helt betydningen av. Vi har derfor laget en oversikt her, hvor vi forklarer nærmere hva de ulike strømavtalene betyr. Det er viktig å vite hva de innebærer, før du velger en strømleverandør. Du slipper da å få ubehagelige overraskelser på regningen i fremtiden.

Fastpris

Om du vil ha full kontroll over utgiftene hver måned, er fastpris noe du kan vurdere. Med denne løsningen beskytter du deg mot svingninger i pris på strøm. Om det ville lønne seg eller ikke, har mye å gjøre med hvilke temperaturer året vil bringe. Dette er som vi alle vet vanskelig å forutse, så det er lirt å være på den trygge siden. Med en avtale om fastpris sparer du deg for mye stress, da ytre påvirkninger ikke vil ha noe å si for prisen du må betale.

Til informasjon vil svært få strømleverandører tilby fastprisavtale på strøm under nåværende situasjon i strømmarkedet.

Variabel pris

Denne avtalen er hakket mindre stabil enn en fastprisavtale. Om du ikke trenger å ha full kontroll, men syns litt variasjon er problemfritt, kan denne avtalen være fin. Når det gjelder å ha kontroll på utgiftene, ligger denne egentlig midt imellom en fastprisavtale og en spotpris-avtale.

Spotpris

Hvis økonomien tillater det, og du tåler litt mer risiko, kan spotpris være avtalen for deg. Denne prisen vil nemlig følge prisutviklingen på kraftbørsen. Det er mulig du vil enda opp med en regning som er lavere enn ved fastpris, men sjansen er også der for at regningen vil bli skyhøy.

Strømpris og nettleie

Når du skal betale strømmen, har du kanskje lagt merke til at den kommer på to forskjellige regninger. Den ene prisen er den du skal betale for antall kWh med strøm du har brukt. Dette er prisen du betaler til den strømleverandøren du har valgt, og det er her store penger kan spares. Denne vil avgjøres av hvilken avtale du har inngått med din valgte strømleverandør.

Her kan du også finne: Billigste strømavtale

Nettleien er kostnaden du betaler for leie av strømnettet. Denne summen går til de som eier kraftnettet der du bor. Hvem du leier nett av kan du ikke velge selv, siden dette baseres på hvor i landet du holder til. Denne summen går til utvidelse av strømnettet og til annet vedlikehold av dette. De som eier kraftnettet har også ansvar om strømmen går, og da bringe den tilbake så snart som mulig.

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo