Pizzastein test: De 3 beste på markedet (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Pizza er noe de fleste liker, men det er ikke alltid like enkelt å oppnå et vellykket resultat når du skal diske opp med hjemmelaget pizza. For å få et best mulig resultat med sprø bunn, er du helt avhengig av høy varme.

Enten du bruker vanlig stekeovn, grill eller en dedikert pizzaovn, kan en pizzastein være løsningen. En pizzastein holder enkelt og greit bedre på varmen enn et vanlig stekebrett, og oppnår høyere temperatur.

I vår pizzastein test finner du en oversikt over noen av markedets beste pizzasteiner. Finn en modell som passer ditt behov!

Markedsføring (sjekk-pris knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Küchenprofi Rektangulær pizzastein med stativ

Küchenprofi Rektangulær Pizzasten med stativ test

Küchenprofi Rektangulær pizzastein med stativ er en pizzastein som er designet for deg som elsker hjemmelaget pizza. Med et firkantet brett kan du selv velge hvorvidt du ønsker å lage en firkantet «langpanne-pizza» eller en klassisk rund pizza. Denne pizzasteinen har en rekke fordeler, og kan være et godt valg for deg som har behov for en stor pizzastein som passer for hele familien. Steinen har et flott design, og funker derfor fint som serveringsbrett også.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Küchenprofi Rektangulær pizzastein måler 35,5 x 38 x 3,5 cm, og gir deg derfor mer enn god nok plass til å lage en smakfull pizza til hele vennegjengen eller familien. Det som er så praktisk med denne steinen, er at den kan brukes både på grill og i stekeovn.

Den rektangulære pizzasteinen er laget av et varmeresistent materiale som tåler svært høy temperatur. Cordierittstein sprekker ikke så lett, og er derfor et godt valg for deg som ofte lager pizza. Steinen kan også brukes til brød og annen gjærbakst, noe som er praktisk.

Når pizzaen er ferdigstekt, kan du enkelt servere den ved å plassere pizzasteinen på stativet som følger med. Dermed er det enkelt å få pizzaen fra ovnen til bordet, og fungerer også som håndtak. Steinen sikrer at pizzaen holder på varmen etter at den er tatt ut av ovnen.

Steinen har et flott og stilrent design, noe som gjør at den fint kan brukes som «serveringsbrett» på spisebordet. Den naturlige fargen gir pizzaen en dekorativ bakgrunn, og det flotte stativet komplementerer det hele.

Fordeler:

 • Enkel å rengjøre
 • Budsjettvennlig
 • Romslig flate
 • Medfølgende stativ som også fungerer som håndtak
 • Robust stein

Oppsummering

Küchenprofi Rektangulær pizzastein er en klassisk pizzastein som har en smart rektangulær form. Dette gjør at steinen fint kan brukes både til store «langpanne-pizzaer» og klassiske runde pizzaer. Steinen er laget av et robust og slitesterkt materiale, nemlig cordierittstein.

Den stilrene steinen har et medfølgende stativ av metall, noe som beskytter bordflaten mot den varme steinen. Stativet kan dessuten fungere som håndtak, noe som er praktisk.

Küchenprofi Rektangulær pizzastein er et godt valg for alle hobbykokker som ønsker å kunne tilberede hjemmelaget pizza som en ekte proff. Du kan se frem til en knasende sprø bunn på 1-2-3!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Cordierittstein
Mål 35,5 x 38 x 3,5 cm
Annet Praktisk stativ for servering

 

Gourmetstål Light Pizzastål

Gourmetstål Light pizzastål test

Mange foretrekker å gå for pizzastål istedenfor en tradisjonell pizzastein. Fordelen med pizzastål er at det ofte er lettere og tar opp mindre plass enn en pizzastein. Samtidig leder stål varme raskere enn stein. Gourmetstål Light Pizzastål er et populært valg. Dette pizzastålet er laget av varmerullet stål som kan håndtere store temperatursvingninger uten å ta skade. En klassisk pizzastein vil ofte knuse om temperaturene svinger for mye.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Gourmetstål Light Pizzastål er et revolusjonerende pizzastål som fungerer som et utmerket alternativ til den tradisjonelle pizzasteinen. Gourmetstål er en svensk merkevare som er kjent for sine innovative pizzastål, som fungerer minst like bra som pizzastein.

Fordelen er altså at Gourmetstål Light Pizzastål tåler svingninger i temperatur bedre enn en vanlig pizzastein. Samtidig er designet veldig elegant og slankt, med en tykkelse på kun 0,6 cm! Med en vekt på kun 5,5 kg, er det enkelt å finne oppbevaringsplass til pizzastålet.

Gourmetstål Light Pizzastål er velegnet til pizza, men kan også være nyttig når du skal tilberede mat som flatbrød, naan-brød og lignende. Light Pizzastål er det tynneste pizzastålet i Gourmetstål sin imponerende kolleksjon, og er et godt valg når du har dårlig plass.

Når du kjøper Gourmetstål Light Pizzastål for du med tilbehør i form av en praktisk oppbevaringskasse, samt et oppskriftshefte med smakfulle oppskrifter. Du vil i tillegg til dette få instruksjoner for vedlikehold av pizzastålet.

Fordeler:

 • Tåler temperatursvingninger
 • Robust materiale
 • Opptar lite plass
 • Samme gode funksjon som en tradisjonell pizzastein

   

Oppsummering

Gourmetstål Light Pizzastål er et pizzastål som fint kan erstatte en klassisk pizzastein. Fordelen med å bruke pizzastål fremfor pizzastein, er at stål tåler svingninger i temperaturen bedre enn stein. Stålet leder dessuten varmen mer effektivt!

Med Gourmetstål Light Pizzastål kan du enkelt tilberede pizza på høy temperatur, slik at du oppnår sprø og deilig bunn. Du kan også lage andre godsaker med pizzastålet, inkludert flatbrød og lignende.

Gourmetstål Light Pizzastål er syltynt og elegant, og har et profesjonelt uttrykk mange vil sette pris på. Denne modellen tar opp lite plass i skapet ditt.

Det følger med både oppskrifter og en praktisk kasse som gjør det lett å oppbevare pizzastålet. Dette er pizzastål for deg som ønsker pålitelig kvalitet til en god pris. Dette pizzastålet kan du ha nytte av i mange år!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale

Varmerullet stål

Vekt

5,5 kg

Mål

33 x 37 x 0,6 cm

 

Smeg PRTX Pizzastein

Smeg PRTX Pizzasten test

Smeg er en populær italiensk produsent av husholdningsprodukter, og er kanskje best kjent for sine retro kjøleskap i lekre pastellfarger, brødristere og kjøkkenmaskiner. Produsenten har laget husholdningsprodukter helt siden 1948, og er fortsatt like populær! Smeg står også bak den flotte pizzasteinen Smeg PRTX Pizzastein. Dette er en pizzastein som er rund, og den er laget av ildfast stein som kan plasseres både i ovn og på grill.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Smeg PRTX Pizzastein er en lekker, tradisjonell pizzastein av robust og slitesterk kvalitet. Steinen er rund og egner seg perfekt til klassisk pizza. Med en diameter på 35 cm er steinen stor nok til en raus pizza for hele familien.

Steinen er utstyrt med flotte metallhåndtak som gjør at du enkelt kan ta den ut av ovnen når pizzaen er ferdig stekt. Håndtakene gjør det dessuten enkelt å servere pizzaen. Smeg PRTX Pizzastein kan brukes på grill eller i vanlig stekeovn, men ikke i mikrobølgeovn.

Du kan gjerne benytte steinen i gassovn, noe som vil gi en pizza med flott resultat. Pizzasteinen er ildfast og tåler svært høy temperatur. Pass på at steinen ikke utsettes for altfor store temperatursvingninger, da dette kan gjøre at den sprekker.

Sett steinen inni ovnen før den varmes opp, slik at steinen varmes opp sakte men sikkert. Når steinen har oppnådd maksimal temperatur, kan du legge pizzaen på den. Dette vil gi knasende sprø bunn og et perfekt resultat!

Fordeler:

 • Stilrent design
 • Kan brukes i både gassovn, stekeovn og på grill
 • Slitesterk kvalitet
 • God plass til pizza

Oppsummering

Smeg PRTX Pizzastein er en tradisjonell pizzastein som er laget av ildfast stein. Modellen er utmerket for deg som ønsker å kunne lage pizza på grillen eller i en stekeovn, eller til og med i gassovn.

Steinen tåler svært høy temperatur, men bør ikke utsettes for store temperatursvingninger. Den skal heller ikke brukes i mikro. Ellers er dette en anvendelig pizzastein som kan brukes til baking av både pizza, flatbrød og annet godt.

Smeg PRTX Pizzastein er også perfekt for deg som elsker Smegs lekre italienske design. Denne pizzasteinen er lekker å se på, og passer fint som serveringsbrett takket være håndtakene.

Server pizza som en proff med Smeg PRTX Pizzastein – en klassisk pizzastein som er svært anvendelig og robust!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale

Ildfast stein

Mål

35 cm (diameter)

Annet

Kan brukes i varmluftsovn

 

Hvordan bruke pizzastein?

En pizzastein skal ikke brukes kald! Før du plasserer pizzaen på steinen eller stålet, er det nødvendig å sette den i ovnen en stund før bruk. Sett gjerne ovnen på maksimal temperatur (f.eks. 300 °C) og la steinen varme seg opp i 30–45 minutter.

Få den ferske pizzaen over på en pizzaspade. Variantene av tre er ofte tykkere enn variantene av stål, og vanskeligere å få under pizzaen. Husk å ha litt mel på spaden. Dette er viktig for at pizzaen skal kunne gli av spaden.

Når pizzasteinen er skikkelig varm, kan du åpne ovnen og skli pizzaen over på pizzasteinen. Deretter kan pizzaen steke i ca. 5 minutter. Voilà – nå har du en deilig, sprø pizza!

Les også: Pizzaovn test

Vedlikehold og rengjøring av pizzastein

En pizzastein kan sprekke dersom du plasserer en kald stein direkte inn i en glovarm ovn. Ta derfor steinen inni ovnen mens den fortsatt er kald, og skru deretter på varmen. La steinen kjøle seg ned i ovnen også, av samme grunn.

Når du skal vaske en pizzastein anbefaler vi å kun bruke varmt vann og en skrubb eller oppvaskkost. En stein av uglasert keramikk kan nemlig trekke til seg vann og såpe, noe som kan gi såpesmak på pizzaen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo