Kjøkkenvifte test: De 5 beste kjøkkenviftene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen ser på og tester kjøkkenvifter. Vi tar for oss de forskjellige produktene fra flere nettbutikker og utnevner også beste kjøkkenvifte 2024.

THERMEX Derby Optica 662 – BEST I TEST KJØKKENVIFTE

THERMEX Derby Optica 662 VH Vegghengt ventilator test

Thermex Derby er et godt alternativ som vil passe godt inn sammen med resten av kjøkkeninnredningen din. I tillegg til den klassiske fargen, har den også en skjerm av glass, så hvis du er på utkikk etter en pen kjøkkenvifte, så bør du sjekke ut denne. Hvis dette er punkter på listen din, så er dette et godt alternativ og kåres til beste kjøkkenvifte 2024.

Produktbeskrivelse

Kjøkkenviften Thermex Derby blir produsert av Thermex. Det er en kjøkkenvifte laget i rustfritt stål, som er 89 cm bred, 50 cm dyp og 50 cm høy. Denne kjøkkenviften har et lydnivå på 63 desibel, og den har en kapasitet på opptil 464 m³/t.

Denne kjøkkenviften er også en vegghengt ventilator. Det vil si at du henger den på kjøkkenveggen over komfyren. Viften passer ypperlig til kjøkken som ikke er så store. På en effektiv måte vil viften fjerne matos og lukt med tre forskjellige nivåer av luftsirkulasjon. Foruten makskapasitet, så vet vi ikke hva de lavere nivåene er.

I likhet med viften fra Gorenje, har denne vegghengte kjøkkenviften en innebygd motor. Det betyr at viften kan installeres på enkel måte, I tillegg er den enkel å bruke, ettersom du bare bruker touchpanelet som er på fronten av kjøkkenviften. Det er her du bestemmer eksakt hva kjøkkenviften skal gjøre for deg.

Også denne kjøkkenviften kan brukes til både ekstraksjon og resirkulasjon. Du kan, som sagt, gjøre dette i tre nivåer. Dette er noe som er praktisk hvis viften er montert på et sted som ikke har tilgang til et vindu eller en annen ekstern utluftningskanal.

Kjøkkenviften fra Thermex er i tillegg designet med en glasskjerm. Her er hensikten at glasskjermen skal holde overflaten på ventilatoren fri fra støv og fett, og det er jo veldig fint. Glasskjermen rengjøres ved vanlig vinduspuss, så den er veldig enkel å rengjøre.

Thermex Derby er ganske lik kjøkkenviften fra Gorenje i utseende, foruten at kjøkkenviften fra Thermex i tillegg er designet en glasskjerm. Denne glasskjermen fører til at kjøkkenviften tar litt plass, og det bør du tenke på ved kjøp av kjøkkenvifte. Det er imidlertid også en fordel hvis den passer med resten av innredningen.

Fordeler:

 • Thermex Derby er en kjøkkenvifte laget av rustfritt stål og glass, så dette er et produkt som er av god kvalitet, samtidig som den er pen å se på. Den kommer til å vare en god stund, og den er veldig enkel å rengjøre.

 • På grunn av den innebygde motoren så er denne kjøkkenviften enkel både å montere og i bruk etter at du har montert den. Også denne viften kan brukes til både ekstraksjon og resirkulering, og det er fremdeles veldig praktisk.

Ulemper:

 • Det er ingen direkte ulemper ved Thermex Derby, men det kan nevnes at det ikke oppgis hvilke tre hastigheter kjøkkenviften opererer med. Det er informasjon som hadde vært veldig nyttig.

 • Denne kjøkkenviften er i tillegg en god del større i bredden enn kjøkkenviften fra Gorenje. Det er ikke noe som nødvendigvis drar ned helhetsinntrykket, men det er en detalj som det er viktig å ha klart for seg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Thermex

Materiale

Rustfritt stål og glass

Størrelse (BxDxH)

89 x 50 x 50 cm

GORENJE WHC523E15X

GORENJE WHC523E15X Vegghengt ventilator test

Gorenje WHC523E15X er en kjøkkenventilator med et veldig typisk utseende. Det kommer derfor ikke til å være en veldig stor utfordring å få den til å passe inn på kjøkkenet ditt. Foruten utseende, så er viften enkel å montere, enkel å bruke og kan bruke til flere formål.

Produktbeskrivelse  

Gorenje WHC523E15X er en kjøkkenvifte som blir produsert av Gorenje. Denne kjøkkenviften lages i rustfritt stål, og den er 50 cm bred, 50 cm dyp og 25 cm høy. Kjøkkenviften har et lydnivå på 65 desibel og en kapasitet på opptil 404 m³/t

Kjøkkenviften fra Gorenje er en ventilator som du henger på veggen på kjøkkenet ditt. Hvis kjøkkenet ditt ikke er veldig stort, så vil denne viften være spesielt optimal. Den vil da fjerne matos og lukt på en veldig effektiv måte. Denne kjøkkenviften er nemlig utstyr med tre nivåer av luftsirkulasjon på mellom 246 m³/t og 404 m³/t.

Denne vegghengte kjøkkenviften har en innebygd motor, så den er veldig enkel å installere, Den er også enkel å bruke, ettersom den er utstyrt med knapper som du finner på fronten av kjøkkenviften. Det er disse knappene du skal bruke for å bestemme hvilket nivå av luftsirkulasjon ventilatoren skal bruke.

Du kan bruke denne kjøkkenviften til flere ting. I tillegg til ekstraksjon, kan kjøkkenviften fra Gorenje brukes til omluft eller resirkulasjon. Det er spesielt praktisk hvis du har montert viften på et sted hvor du ikke har tilgang til en ekstern utluftningskanal.

Det er imidlertid viktig å tenke over utseende når du skal kjøpe en kjøkkenvifte. Dette er ikke et apparat som du pakker bort når du ikke har tenkt til å bruke det på en stund. Kjøkkenviften er noe som kommer til å henge på veggen til du omsider skal ta den ned, så det er lurt å velge noe som passer inn med resten av innredningen.

Fordeler:

 • Kjøkkenviften fra Gorenje er laget av rustfritt stål, noe som forteller oss at dette er et produkt av god kvalitet. Det har potensiale til å vare en god stund, og du har muligheten til å velge hvilket nivå av luftsirkulasjon du vil bruke basert på hva som er nødvendig for den aktuelle situasjonen.

 • Det er også en fordel at kjøkkenviften er så enkel, både når det kommer til montering og det å bruke den når den er ferdig montert. Det er også veldig praktisk at viften kan brukes til flere prosesser.

 • Med tanke på at en kjøkkenvifte er noe som er veldig synlig når du er på kjøkkenet, så er det selvsagt lurt å velge noe som ligner innredningen du har fra før. Denne kjøkkenviften har et helt standard design og den er grå, så det kommer nok ikke til å være så veldig vanskelig.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen ulemper når det gjøres en helhetlig vurdering av Gorenje WHC523E15X.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Gorenje

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse (BxDxH)

50 x 50 x 25 cm

SILVERLINE PE401

SILVERLINE PE401 Innebygd ventilator test

Kjøkkenviften Silverline PE401 er et praktisk produkt som kan brukes til flere prosesser. Det er imidlertid uvisst hvilke hastighetsnivåer du har å velge mellom, men hvis du liker å få litt av en overraskelse i posten så trenger du ikke å la det stoppe deg. Dette produktet vil uansett holde det som blir lovet her.

Produktbeskrivelse

Silverline PE401 er en kjøkkenvifte som blir produsert av Silverline. Vi vet ikke eksakt hvilket materiale denne kjøkkenviften er laget av, men den er 60 cm bred, 45 cm dyp og 42,7 cm høy. Kjøkkenviften har et lydnivå på 65 desibel, og den har en kapasitet på opptil 530 m³/t.

Også denne kjøkkenviften er en ventilator som skal henges på veggen. Det er ytterligere en vifte som passer bra på ikke altfor store kjøkken. Silverline PE401 vil, i likhet med andre kjøkkenvifter i denne produkttesten, effektivt fjerne matos og lukt gjennom ulike nivåer av luftsirkulasjon. Men nivåene er ikke oppgitt her heller.

På grunn av den innebygde motoren er også denne kjøkkenviften enkel installere. Den er dessuten enkel å bruke også. Denne kjøkkenviften er utstyrt med et touchpanel på fronten av kjøkkenviften, og ved at du trykker på den vil viften gjøre akkurat som den får beskjed om.

Også dette er en kjøkkenvifte som kan brukes til både ekstraksjon og resirkulasjon. Det virker også som at du kan gjøre dette i flere nivåer, men det er altså ikke oppgitt hva de forskjellige nivåene er. Men en kjøkkenvifte med flere bruksområder er veldig praktisk, spesielt hvis viften er montert på et sted uten umiddelbar tilgang til et vindu.

Hvis du vurderer å kjøpe Silverline PE401 er det fremdeles like viktig å være bevisst på kjøkkenviftens utseende. Kjøkkenviften pakkes ikke bort når den ikke skal brukes på en stund. Den henger på veggen hele tiden, så du vi kanskje ha noe som står i stil med resten av innredningen. Denne viften vil ta seg godt ut på hvite kjøkken.

Fordeler:

 • Silverline PE401 er en kjøkkenvifte som ser ganske pen ut, i tillegg til at den ikke tar så veldig stor plass. Den er dessuten ganske stillegående, noe som er et stort pluss.

 • Denne kjøkkenviften er utstyrt med mange av de samme praktiske egenskapene som vi har sett tidligere i denne produkttesten. Motoren er innebygd, så den er enkel å montere og enkel å bruk etterpå.

 • Det er også veldig praktisk at Silverline PE401 kan brukes til både ekstraksjon og resirkulering. Det hadde vært veldig upraktisk hvis den bare kunne brukes til en prosess, og at du var avhengig av flere produkter for å få den samme effekten.

Ulemper:

 • Det er ikke noen veldig store ulemper med Silverline PE401 heller, men også her mangler det litt elementær informasjon. Heller ikke her oppgis det hvilke hastigheter du kan variere mellom ved bruk av kjøkkenviften, i tillegg til at vi ikke vet hva kjøkkenviften er laget av.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Silverline

Materiale

Ukjent

Størrelse (BxDxH)

60 x 45 x 42,7 cm

WITT WUE 600-2 Ventilator med uttrekk

WITT WUE 600-2 Ventilator med uttrekk test

Foruten noen mangler vedrørende elementær informasjon, så er WUE600-2 fra Witt det produktet det som skiller seg aller mest ut. Dette produktet har alle de gode egenskapene, i tillegg til at det monteres slik at den ikke synes når den ikke er i bruk. Så hvis det er noe du har lyst på, så bør du sjekke ut denne kjøkkenviften.

Produktbeskrivelse

Kjøkkenviften WUE600-2 blir produsert av Witt. Vi vet heller ikke her hvilket materiale som har blitt brukt til å lage denne kjøkkenviften, men det vi vet er at den er 60 cm bred, 29 cm dyp og 27 cm høy. Den har et lydnivå på 66 desibel, og den har en kapasitet på opptil 469 m³/t.

Også dette er en kjøkkenvifte som skal henges på veggen i kjøkken som ikke er altfor store. Oppgaven til WUE600-1 er å fjerne matos og lukt på en effektiv måte, og det kommer den til å gjøre gjennom ulike nivåer av luftsirkulasjon. Det er imidlertid ikke oppgitt hvilke nivåer det er som gjelder.

Men kjøkkenviften har dog en innebygd motor, noe som gjør at den vil være veldig enkel å montere fast på veggen. I tillegg er ventilatoren på denne kjøkkenviften uttrekkbar, noe som betyr at du trekker den ut når den skal brukes. Det betyr også at det bare er under bruk at den er synlig.

Den kan imidlertid også brukes til både ekstraksjon og resirkulasjon, noe som vi nå vet at er en veldig praktisk egenskap. Det fører til at det ikke er helt krise, hvis viften ikke er montert rett ved et vindu, for viften har muligheten til å gjøre samme jobben som et vindu.

Når det gjelder utseende og design på WUE600-2 så er kanskje dette produktet som skiller seg mest ut designmessig. Det er fordi dette er den eneste kjøkkenviften i denne produkttesten som kan dras ut når den skal bruke og dyttes inn igjen etterpå. Det er nesten som den ikke er der i det hele tatt, og det er jo ganske praktisk.

Dessuten så er denne kjøkkenviften designet i svart. Det er en veldig fin farge, som gjør at dette produktet vil passe inn på hvilket som helst kjøkken med svarte detaljer. Det kan også fungere som et avbrekk fra andre farger, hvis du ikke har noen svarte detaljer. Det er helt og holdent opp til deg å bestemme det.

Fordeler:

 • Kjøkkenviften WUE600-2 har et veldig enkelt og kult design, og dette er kanskje det minste produktet som omtales i denne produkttesten. I tillegg er den veldig stillegående, og det er selvsagt et stort pluss.

 • Også denne kjøkkenviften kjennetegnes av at den har mange av de samme praktiske egenskapene som de andre produktene. Motoren på WUE600-2 er innebygd, så montering og bruk er to veldig enkle prosesser.

 • WUE600-2 kan brukes til både ekstraksjon og resirkulering, og dette er veldig enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å dra ut viften som er montert under et kjøkkenskap over komfyren eller et annet sted på kjøkkenet. Det er et veldig praktisk designelement som får produktet til å skille seg ut på en positiv måte.

Ulemper:

 • Atter en gang er det ikke noen store ulemper med WUE600-2. Men vi mangler litt nødvendig informasjon her også. Det oppgis ikke hvilke hastigheter denne kjøkkenviften er utstyrt med, og vi vet heller ikke hva den er laget av.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Witt

Materiale

Ukjent

Størrelse (BxDxH)

60 x 29 x 27 cm

 

EICO Lucca I 90 EM ECO Fritthengende ventilator

EICO Lucca I 90 EM ECO Fritthengende ventilator test

Det mangler som sagt litt nyttig informasjon, men Lucca I 90 EM ECO fra Eico kan likevel beskrives om et godt alternativ. I tillegg til alle de karakteristiske elementene og egenskapene, så har dette produktet en ekstern motor som fører til at støyen er endre mindre i dette tilfellet. Det kan derfor sies at dette er en god kjøkkenvifte.

Produktbeskrivelse

Lucca I 90 EM ECO er en kjøkkenvifte som blir produsert av Eico. Dette er en kjøkkenvifte laget av rustfritt stål, og den er 90 cm bred, 60 cm dyp og 81,5 cm høy. Kjøkkenviften har et lydnivå på 62 desibel, og kapasiteten ligger på opptil 600 m³/t.

Også denne kjøkkenviften fungerer best i ikke altfor store kjøkken. Kjøkkenviften skal fjerne matos og lukt, og det gjør den på en veldig effektiv måte. Lucca I 90 EM ECO er utstyrt med flere nivåer av luftsirkulasjoner, men det er ikke oppgitt eksakt hvilke nivåer det er.

I motsetning til alle de andre produktene i denne produkttesten, så har denne kjøkkenviften en ekstern motor. Det vil si at dette er en fritthengende ventilator, som har en motor som kan monteres akkurat hvor du vil. Det er også derfor at lydnivået på kjøkkenviften er så lav, siden du ikke har motoren rett ved der du lager mat.

Denne kjøkkenviften er også utstyrt med en timerfunksjon med et 10 minutters intervall. Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for når det er nødvendig å starte eller slå av kjøkkenviften, for dette er noe den vil ordne på egen hånd. Den vil altså koble seg inn og ut automatisk.

Lucca I 90 EM ECO kan også brukes til både ekstraksjon og resirkulasjon, og som sagt så er det veldig praktisk. Den skiller seg heller ikke ut når det gjelder design, ettersom det også er viktig å ta med i betraktningen når du skal bestemme deg for hvilke produkt du har lyst på. Denne kjøkkenviften er nemlig gråfarget.

Fordeler:

 • Deisgnmessig skiller ikke Lucca I 90 EM ECO seg ut på noen som helst måte. Den har det typiske designet og fargevalget er tradisjonelt og enkelt. Det har de samme egenskapene som vi har sett med enkel montering og enkel bruk, men det er et par ting dette produktet har som de andre ikke har.

 • Vi mener selvsagt den eksterne motoren som kan monteres der du ønsker. Mest praktisk er det kanskje å ha den på taket. Det vil føre til et lavt støynivå, noe som er veldig praktisk. Du slipper altså å irritere deg over at du ikke fører noe av det som foregår rundt deg med dette produktet.

 • I tillegg er det veldig praktisk med en innebygd timerfunksjon som gjør situasjonen enda lettere for deg. Du trenger nemlig ikke å stresse med verken å slå på eller slå av kjøkkenviften i tide, for timerfunksjonen fungerer slik at den gjør dette selv. Du trenger bare å konsentrere deg om selve matlagingen, og det er veldig praktisk.

Ulemper:

 • En helhetlig vurdering av Lucca I 90 EM ECO avdekker ingen store ulemper, men det imidlertid slik at det også her mangler litt nødvendig informasjon. Det er også her slik at informasjon om hvilke hastigheter kjøkkenviften opererer med uteblir.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Eico

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse (BxDxH)

90 x 60 x 81,5 cm

Dette bør du tenke på ved kjøp av kjøkkenvifte

Det er veldig sannsynlig at hver og en av oss har stått ved komfyren på kjøkkenet en eller annen gang for å lage mat, og så er ikke kjøkkenviften på. Enten du har glemt å sette den på, eller den ikke fungerer. Uansett hvilken situasjon det er, så er det like irriterende, skjønt det er mye enklere å endre på førstnevnte.

Hvis kjøkkenviften derimot er ødelagt, så er det veldig mye du må tenke gjennom før du kjøper en ny. Med mindre du var veldig fornøyd med kjøkkenviften du hadde og vet nøyaktig hvor du skal gå for å kjøpe en ny. Men denne delen av teksten er for deg som ikke kjenner deg igjen i den beskrivelsen.

Det første du må tenke på er hvor stort kjøkken du har, og basert på det bør du finne ut hvor stor kjøkkenvifte du har plass til. Det er viktig at både størrelse på kjøkkenet og størrelse på kjøkkenviften, i tillegg til kjøkkenviftens kapasitet samsvarer. Hvis lavt støynivå er viktig for deg, er det viktig å ta med dette i betraktningen også.

Det er også viktig å vurdere produktets utluftningsrør og hvordan du eventuelt skal løse det hvis du ikke har en egen utluftningskanal på kjøkkenet ditt. Da er det viktig å være oppmerksom på detaljene med hvert enkelt produkt som du virkelig vurderer å investere i.

Du bør også tenke over hvor du har lyst til å plassere kjøkkenviften, for også dette er også noe du bør vurdere når du skal investere i en kjøkkenvifte. Som du har sett i denne produkttesten, så får du både fritthengende og vegghengte modeller av kjøkkenvifter.

Det er imidlertid slik at en fritthengende kjøkkenvifte bør ha større sugeevne enn en vegghengt kjøkkenvifte, da det vil variere veldig hvor dampen stiger. Med en fritthengende kjøkkenvifte har nemlig dampen og matosen fra maten en litt friere bane enn den har ved en vegghengt modell. Da går den nemlig bare rett opp!

Det er altså ikke en ukomplisert situasjon å kjøpe en kjøkkenvifte, men vi håper at denne teksten i hvert fall har hjulpet deg inn på riktig spor!

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo