Mobilabonnement test: De 5 beste mobilabonnementene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Har du lyst på et nytt abonnement, men er usikker på hvilket du skal velge? Vi hjelper deg med å finne det beste mobilabonnement i 2024. Vi tester mobilabonnement og ser på hva de ulike leverandørene inkluderer i sine abonnementer.

Hva er markedets beste mobilabonnement

Det er ikke bare pris som er gjeldende når man skal velge mobilabonnement. Andre faktorer som kundelojalitet og kundetilfredshet er kanskje enda viktigere. Det er til syvende og sist kunden som bestemmer hvor bra et mobilabonnement er eller ikke. Høy grad av lojalitet og tilfredshet vil bety fornøyde kunder.

Vi har noen sentrale måter å måle kundetilfredshet på i Norge. Både Epsi kunderangering og ikke minst Norsk kundebarometer er uavhengige tredjeparter som gjennomfører tester av kundetilfredshet hos mobilabonnement.

Ifølge Norsk kundebarometer er OneCall beste mobilabonnement, de rangerer med hele 80,7 poeng i kundetilfredshet, og får totalt 5 av 5 stjerner. Til sammenligning får Telenor mobil 4 av 5 stjerner og 75,9 poeng i kundetilfredshet.

OneCall – Best i test mobilabonnement 2024

Onecall testOneCall var tidligere et selvstendig mobilselskap, men er nå en del av Telia Norge. Det ble grunnlagt i 2003, og har hatt en masse fornøyde kunder siden den gang. Med OneCall er du altså en sikret god hastighet, med Telia sitt mobilnett. Siden Telia i disse dager bygger ut sitt 5g nett, vil du med OneCall også snart få tilgang på dette.

Finn beste mobilabonnement for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hos OneCall reklamerer de med folkepakka. Dette er en pakke hvor du selv kan velge datamengde, alt etter hva som passer til ditt bruk. Den gjennomsnittlige bruken i Norge er på 4,2 GB i måneden, men mange vil naturligvis ha et mye lavere, eller langt høyere behov enn dette. Deres 5G-abonnement er derfor det de selger aller mest av. Dette ligger på en pris langt under konkurrentene, da du kan få dette for kun 279 kroner i måneden.

Den minste pakkene ligger rett under hundrelappen, mens den største koster 499,-. I sistnevnte vil du få med hele 30GB, du kan bruke i måneden. Om du ikke bruker opp denne kan du selvfølgelig ta den med til neste måned, når du kanskje har et større nettbehov. Alle abonnementene har fri tale, MMS og SMS. Det vil si at du kan ringe og skravle med venner og familie så mye du orker, uten at kostnadene blir høyere.

En annen stor fordel med OneCall, er at de tilbyr alle sine løsninger helt uten bindingstid. Med dette virker det som de stoler på at alle vil bli fornøyde, og vil ønske å bli hos dem av egen fri vilje. Om du fortsatt er usikker på om OneCall er valget for deg, kan du velge deres prøvepakke. Med denne kan du prøve dem ut i to måneder for kun 99 kroner.

OneCall er også et godt valg for hele familien. Jo flere familiemedlemmer som velger et av deres abonnementer, jo mer priskutt vil dere få. Med denne løsningen får dere billigere GB, jo mer data dere kjøper. Ikke et dumt tilbud det!

 Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 74,3
 • Norsk kundebarometer – Kundetilfredshet: 80,7
 • Norsk kundebarometer – Kundelojalitet: 89,2
 • Priser: Rangering 1/5 (av de nevnte)
 • Dekningskart
 • Vår vinner i denne testen av mobilabonnement 2024

Finn beste mobilabonnement for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Telenor mobil – mange godbiter på lur

Telenor mobilabonnement testTelenor reklamerer med høy fart, og supergod dekning. Men, stemmer dette? Vi skal nå se nærmere på det beste mobilabonnementet med Telenor dekning. Det første som møter deg er en fin og oversiktlig nettside hvor det er lett å få oversikt, samt å finne frem til det du ser etter. De har ulike løsninger, som passer for forskjellige behov. Telenor tilbyr fire ulike pakker beregnet for ulike aldersgrupper.

Om du er på jakt etter det beste mobilabonnementet for barn, har Telenor et av de beste abonnementene tilpasset de aller minste. Dette abonnementet heter U11, og er spesialtilpasset for alle barn under 11 år. Dette gjør at du som forelder kan føle deg ekstra trygg med ditt barns nettbruk. En flott funksjon som er inkludert i U11, er nettslett. Dessverre skjer det at private bilder kan havne på avveie.

Et annet utbredt problem er nettmobbing og netthets. Med nettslett får du advokathjelp om dette er noe ditt barn blir utsatt for. Advokaten vil hjelpe med å få fjernet innhold dere ikke ønsker skal være på nett. Over halvparten av alle barn har dessverre opplevd netthets, mobbing på nett eller spredning av private bilder. Med det i bakhodet er dette et svært bra abonnement, om ditt barn skulle være en av dem.

En annen svært hendig funksjon er datakontroll. Med denne installert, kan du være sikker på at du ikke mottar ubehagelige overraskelser på regningen. Abonnementet er åpent for bruk i Norge og i alle EØS-land, men når inkludert mengde data er brukt opp, sier det stopp. Telenor vil at du skal føle deg trygg, og ved datakontroll er en svært viktig brikke for å få til det.

En annen viktig funksjon U11 har, er den som heter «sikker bruk». Denne gjør at telefonen er sperret for bruk som SMS-tjenester, samtaler til utlandet og 820-nummer. Dette bidrar også til at du plutselig ikke mottar en sjokkregning. I deres abonnement til de barna, har Telenor også inkludert nettvern. Dette gjør at sider som driver med svindel, eller inneholder virus automatisk blir blokkert.

Disse ekstra løsningene som er inkludert i U11, er perfekte for å ha full kontroll, og føle seg trygg når barna er på nett. I tillegg til disse er det også inkludert fri tale, fri bruk i EU og EØS og en telefondekning i verdensklasse. I tillegg kan du bytte abonnement når det måtte passe deg.

For de litt større barna

Om barnet ditt trenger litt mer data enn det som er inkludert i U11, Kan du bytte det ut med U18. Dette abonnementet inkluderer også nettslett, datakontroll og sikker bruk. Fri tale og SMS følger også med i pakken. En ekstra fordel med denne pakken, er at du får med Music freedom. Denne applikasjonen gir deg en masse musikk, uten at du må bruke av datamengden. Musikken kan både strømmes og lastes ned, uten at dette øker kostnadene.

Alt etter hvor mye data du trenger, har Telenor ulike pakkeløsninger. Den mest grunnleggende pakken har 600 MB, og har i skrivende stund en prislapp på 149,- i måneden. Om du går opp et hakk er neste løsning 1GB, og koster 199 per måned. 2GB får du for 249,- og 4GB for 299,-. Om dette også blir for lite, har du valget mellom 6GB, 8GB og 12 GB. Prisen per måned på disse ligger mellom 349,- og 449,-.

Både i dette abonnementet, og i U11 får du i tillegg med Min sky, som gir deg trygg lagring av alle bildene dine. Dette er veldig kjekt, da det ofte samler deg opp veldig mye bilder på telefonen. Du har også full kontroll på hvem som ringer, med hvem ringer funksjonen.

Om du nå bruker en annen leverandør, men vil bytte over til Telenor, vil de hjelpe deg med overflyttingen. Du trenger altså ikke å foreta deg noe annet enn å velge abonnement. Nytt SIM-kort mottar du innen på dager i posten, og dette er umiddelbart klart til bruk. Ditt gamle abonnement sier da opp automatisk.

Gunstige garantier

Telenor har også en svært gunstig garanti med disse abonnementene. Om du bestemmer deg for at du ikke er fornøyd etter de første to månedene, vil du få månedsprisen refundert. Denne får du tilbake ved å kontakte de på chat eller telefon. Den refunderes bare om du velger å utportere fra Telenor.

Deres neste abonnement heter YNG, og er for alle mellom 18-28 år. Med dette kan du velge ubegrenset data, eller akkurat den datamengden du trenger. I Yng er også music freedom inkludert, det samme gjelder nettslett. Om du kjøper ny mobil med swap, får du også med forsikringen swap pluss. Dette er en utrolig god forsiktig, som gir deg en helt ny telefon innen en dag, om telefonen blir stålet, skadet eller at du mister den. Dette gjelder i hele Europa.

Alt etter hvor mye data du trenger, vil du få med goodies. Hvert abonnement har ulike antall goodies, og disse gir deg spennende ekstratjenester. Om du velger 4GB eller 6GB vil du få 1 goodie, 8GB gir 2 goodies og 12 GB gir 3 goodies. Om du velger ubegrenset data, er også 3 goodies inkludert. Om du lurere på hva du kjøpe for dise goodis`ene, har Telenor en lang oversikt på sine nettsider. Typiske goodies inkluderer funksjoner som databoost, roam i verden, data switch, bildeprint og gadgets.

Det fjerde abonnementet Telenor tilbyr er det som går under navnet «for alle». Også her kan du tilpasse datapakken etter ditt bruk. Du får også med min sky, nettvern og fri tale og SMS. Abonnementet har ingen binding, og er som navnet beskriver et abonnement som passer godt for de aller fleste.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 70,9
 • Norsk kundebarometer – Kundetilfredshet: 75,9
 • Norsk kundebarometer – Kundelojalitet: 83,3
 • Priser: Rangering 5/5 (av de nevnte)
 • Dekningskart

Finn beste mobilabonnement for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

ICE mobilabonnement – for både store og små

Ice mobilabonnementIce-dekningen er fenomenal, og er perfekt for deg som vil ha mye data til lav pris. De har et godt utvalg i abonnementer for alle aldre, og alle behov. Her skal vi se på beste mobilabonnement med ICE dekning. Deres minste pakke heter Ice Junior og gjelder for de som er under 13 år. Og best av alt, denne løsningen er faktisk helt gratis. Det må vel være Norges beste abonnementet for barn?

Dette abonnementet gir barnet ditt fri tale til tre valgfrie nummer i Norge, gratis SMS og MMS, samt 1 GB ice+. Det kommer uten bindingstid, og er flott for små barn som akkurat har fått telefon. Om du betaler 50,- måneden, vil du få fri tale til alle nummer, i stedet for kun tre utvalgte.

Ice også en annen god pakke for barna. Denne går under navnet iceUng, og gir 5GB å surfe for, til en pris på 199 kroner i måneden. Med denne abonnementet får de nett klargjort for femtidens 5G-nett. Dette er allerede på vei til N orge, og snart vil det være noe alle bruker. Ice er også det eneste mobilnettet i Norge, hvor du kan bruke HD tale uansett hvem du ringer til. I IceUng abonnementet har du også data roll-over, så du kan ta med ubrukt nett over til neste måned. Fri tale, SMS og MMS er selvfølgelig også inkludert.

En annen fordel er funksjonen som heter roam like home. Med denne kan du bruke telefonen på samme måte i hele EU og EØS, som i Norge. Og dette uten at du vil få noen ekstra kostnader. Kostnadsstyring er også en svært god tilleggstjeneste. Denne er inkludert, og sørger for at du ikke vil få noen tilleggskostnader på ditt abonnement. Det er kun eieren av abonnementet som kan aktivere og deaktivere denne funksjonen.  

På toppen av dette tilbyr Ice en 30 dagers forsnøydhetsgaranti. Denne innebærer at du får refundert hele månedsbeløpet om du ikke skulle være fornøyd med abonnementet. Om du vil teste IceUng kan du enkelt bestille SIM-kort på deres nettsider. Dette vil du motta i posten innen få dager.

Den fjerde løsningen Ice tilbyr til barn og unge kalles Ice Ung 10 GB. Dette er for de som har behov for mer nett. Med 10 GB kan du både surfe, game og strømme en mengde med filmer. Eller kanskje det er morsomme YouTube-videoer som liker mest. Uansett vil mulighetene være mange med dette abonnementet.

I følge Ice er dette en pakke som passer utmerket for alle under 29 år. Pakken ligger i skrivende stund på 249,- i måneden, noe vi syns er en svært fin pris på det du får igjen. Også her er fri tale, SMS og MMS inkludert, og du kan ta med alt ubrukt nett over til neste måned. Denne data-roll over funksjonen er svært hendig på måneder du av ulike grunner bruker litt mindre.

Ice for alle

Ice har også en egen fane med abonnementer som er for alle. Her finner du fire hoved-pakker som inkluderer litt ulik mengede data. Også innenfor disse pakkene kan du gjøre visse justeringer og skreddersy pakken til ditt behov. Om du ikke trenger veldig mye nett, vil en av de fire lønningene under lite databruk være for deg. Her kan du velge mellom det aller minste som kun inkluderer 100 MB, et som har 1GB og et som har 2 Gb tilgjengelig per måned.

Pakken som ligger under litt databruk, har en størrelse på 3GB, og har en pris på 149,- i måneden. Både de tre løsningene med lite bruk eller de med litt bruk, er alle inkludert fri tale, SMS og MMS. Du kans også ta med deg all ubrukt data over til neste måned.

Om du har et medium forbruk, kan du velge mellom en pakke oppå 8GB eller 12GB. Andre trenger adskillig mer nett til sitt bruk, og bør da helle ta en titt under fanen for mye databruk. Med disse får du svært god pris, og kan få hele 20 GB for 399,-. Om 20 ikke er nok, vil du også finne en løsning med 30 GB, for 449,- i måneden. Her får du med andre ord over dobbel datamengde enn du gjør hos Telenor, for samme pris.

Hvis du er usikker på hvor mye data du trenger, gir ICE deg mulighet til å teste dem i 2 måneder, med en datamengde på hele 30 GB. For dette betaler du kun 99 kroner per måned. Også i denne løsningen har de inkludert fri tale, SMS og MMS. Dette betyr at du kan surfe så mye du vil, ringe sp mye du og sende så mange SMS du orker i løpet av 60 dager. Og prislappen vil kun ende på 198 kroner for disse to månedene. Et supert tilbud fra ICE!

Et annet godt tilbud er noe som heter data frihet. Dette er en tilleggstjeneste du kan bestille, om du har abonnement som inkluderer mellom 8 GB og 30Gb data per måned. Dette er en pakke som er perfekt om nettbehovet ditt er større. Med denne tilleggstjenesten kan du i hvert fall være sikker på at du ikke vil bli tom, da data frihet inkluderer utrolige 1000GB. Nettet vil da ha en hastighet på 10Mbit/s. Om du ikke liker det etter 30 dager kan du også her benytte deg av fornøydhetsgarantien.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 69,5
 • Norsk kundebarometer – Kundetilfredshet: 74,7
 • Norsk kundebarometer – Kundelojalitet: 76,7
 • Priser: Rangering 2/5 (av de nevnte)
 • Dekningskart

Finn beste mobilabonnement for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Telia mobilabonnement – svært gode tilbud til de minste

Telia mobilabonnement testOm vi sammenligner den mest grunnleggende pakken fra Telia, med den fra Ice, kommer sistnevnte desidert best ut. Deres gratis eller 50 kroner i måneden- abonnement er riktignok kun for de aller minste, men er verdt å sjekke ut og vurdere om barnet er i rett alder. Det neste tilbudet fra Telia er på 1GB, og har en pris på 169,-. Denne løsningen har kostnadskontroll, som gjør at du ikke vil få ubehagelig overraskelser på regningen. Disse to førstnevnte løsningene gjelder kun for barn. De neste vi skal se på er de som kalles Ung. Disse kan bestilles av alle under 29 år.

Den minste UNG-pakken har 3GB nett, og en prislapp på 249,-. Med dette kan du ringe så mye du vil uten ekstra kostnad, samt send sende en ubegrenset mengde SMS. Du vil også få med Telia Music Freedom. Dette er perfekt for alle som elsker musikk, og vil ha tilgang til herlige rytmer når som helst. Musikklyttingen vil da ikke bruke noe av din inkluderte datamengde, men være et ekstra gardsprodukt.

Telia kommer stadig med nye tilbud på sine abonnementer, så det er viktig å gå inn på deres nettsider å se hva som gjelder akkurat nå. En nyhet akkurat nå er data sharing. Det vil si at du kan dele av din roll-over-data med andre. Perfekt om en venn plutselig er fri for nett.

Data sharing får du også med om du velger deres abonnement med 6 GB. Med dette får du også med den supre funksjonen roam like home. Denne gjør at du ikke trenger å bekymre deg for en galaktisk regning etter et utenlandsopphold. Både i EU, EØS og Sveits kan du altså surfe i vei som om du var hjemme. Alt dette får du til den nette sum av 329,- i måneden. Dette er litt rimeligere enn løsningen fra Telenor.

For de som trenger litt mer data

Om du trenger mer nett enn som så, har Telia fire andre pakker på lur. Disse kommer med 8GB, 12GB, 18GB og 25GB. Alle disse inkludere music freedom, og har fri tale SMS og MMS. De har også roam like home, for deg som vil bruke telefonen i utlandet uten å bli ruinert, og data sharing-funksjon. Når det gjelder tale, er denne som nevnt gratis i Norge, mens det er egne priser om du ringer utenlands.

Også for de under 29 er det mulighet å teste operatøren i to måneder, helt uten risiko. Om du ikke skulle være fornøyd etter dette, får du pengene tilbake. Hastigheten på nettet vil variere noe etter forhold og kapasitet. Du kan lese mer om dette på deres nettsider.

Under deres for alle-fane vil du finne 7 pakker, som vel, passer for absolutt alle. Her kan du velge om du vil ha 2, 4, 6, 10, 15 eller 20 GB inkludert i ditt abonnement. Disse kommer helt uten bindingstid, og kan dermed sies opp når som helst.  Den største og råeste pakken fra Telia heter Telia X. Med denne pakken får du helt ubegrenset tilgang på data. For 549,- per måned vil vi si at fri data er et kupp. Om dere er flere i familien som benytter dette abonnementet, vil dere også få en enda lavere månedspris.

Mange av pakkene fra Telia kommer også med nettslett, og id-forsikring. Dette kan være godt å ha, om du eller barnet ditt skulle bli utsatt for ubehagelighet på nett. I disse dager vil det lønne seg og vurdere å få disse med i sitt abonnement. Alt i alt er Telia er en allsidig mobiloperatør, som har varierte og gode løsninger for et hvert bruk.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 69,3
 • Norsk kundebarometer – Kundetilfredshet: 75,5
 • Norsk kundebarometer – Kundelojalitet: 82,8
 • Priser: Rangering 4/5 (av de nevnte)
 • Dekningskart

Finn beste mobilabonnement for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Talkmore mobilabonnement – stort utvalg

Talkmore test

Talkmore er en god og trygg leverandør som har eksister i mange år allerede. Faktisk har de vært på markedet helt siden2004. De har etter hvert skreddersydd sine pakker, for å passe de fleste behov. Hod Talkmore kan du være sikker på at du vil finne en pakke som passer for deg. På deres oversiktlige nettsider, finner du en fane for de under 30 år, og en fane med abonnementer som passer for alle.

La oss starte med å ta en titt på de som er tilrettelagt for alle under 30 år. Her vil du iblant finne gode kampanjetilbud, så vær på utkikk etter disse. Akkurat nå vil du finne 10 ulike løsninger for de under 30. Her strekker det seg fra så lite som 0,5GB til hele 50 GB. Det er viktig å vurdere ditt databruk nøye, for å velge et som er best tilpasset ditt bruk.

Om du ser etter abonnement med lite data til barnet ditt, kan heller ikke dette måle seg med tilbudet fra ICE. Om vi sammenligner med Telia, vil de heller ikke nå helt opp. Om vi ser på prisene til Telenor derimot, kommer Talkmore bedre ut her. Om vi derimot ser på deres største pakke på 50 GB, kommer de imidlertid svært godt ut. Denne har i skrivende stund en prislapp på kun 467 kroner i måneden. Det må imidlertid nevnes at det kjøres en kampanje for alle abonnementene for de unge akkurat nå.

Pakkene som ligger i mellom disse ytterpunktene har datamengde med 1, 2, 4, 5, 7, 12, 18 og 25 GB. Her burde det altså være noe for enhver. Abonnementet som inkluderer 5GB og koster 254 kroner akkurat nå, er favoritten. Dette er altså den pakken de selger aller mest av.

Talkmore har også en svært gunstig velkomstgave på lur. Denne kommer med alle deres abonnementer, og inkluderer hele 10 GB data. Disse kan du bruke når som helst innenfor et år. Om du er usikker på hvor mye data du trenger, eller bestiller for lite., er det greit å ha disse i bakhånd. Du kan selvfølgelig alltids oppgrader datamengden underveis, om det blir behov for det.

Når det gjelder pakkene som passer for alle, er de svært like de som ligger under fanen for de unge. Her er det ikke noen rabatt på gang akkurat nå, men prisene er allikevel svært overkommelig. Med abonnementer fra Talkmore, kan du være sikker på at du får den beste Telenor-dekning, over hele landet.

De har også gode løsninger så du har full kontroll på forbruket ditt. Om du på noe tidspunkt holder på å bruke opp inkludert datamengde, vil du motta en SMS om dette. Du kan da velge om du vil oppgradere til en større pakke på månedspakke, eller bare bestille mer data denne måneden. Om dere er flere i familien som bestiller abonnent fra Talkmore, vil dere også motta en fin rabatt på 15 % på hvert abonnement.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 75,6
 • Norsk kundebarometer – Kundetilfredshet: 78
 • Norsk kundebarometer – Kundelojalitet: 79,5
 • Priser: Rangering 3/5 (av de nevnte)

Finn beste mobilabonnement for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Hvordan velge det rette mobilabonnementet for deg

Med såpass mange leverandører og tilbud på markedet, kan det være vanskelig å velge. Etter å ha lest gjennom disse omtalene, vil du ha et mye bedre bilde av hvilket abonnement som er for deg. Det å konkludere med en vinner som passer for alle er umulig. Når det gjelder mobilabonnement handler det om å finne det som passer best til akkurat deg. Hvilke tilleggsfunksjoner du finner viktige, og hvor mye data du trenger, kan være avgjørende. 

Her kan du også finne: Billigste mobilabonnement.

Vi anbefaler deg å sjekke hvilke tilbud de ulike leverandørene har akkurat nå. Det gjør du enkelt på deres nettsider. Samtlige har også kundeservice, som gjerne svarer på spørsmål og gir deg råd. Vi håper dette hjelper deg på vei, så du kan kose deg med moro på nett, med lynrask hastighet!

Kilder

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo