Glassrens test: 3 beste rengjøringsmidler til bilruter (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Få ting er mer irriterende enn skitne bilvinduer og en frontrute dekket av skitt. Derfor bør du sørge for å vaske bilrutene med jevne mellomrom, noe som dessuten øker sikten din og er bra for trafikksikkerheten.

Det å velge glassrens kan imidlertid være en utfordrende jobb. Enkelte produkter for glassrens etterlater skjolder og striper som er minst like irriterende som den opprinnelige skitten.

Derfor har vi testet noen av de mest populære produktene innen glassrens. Rengjøringsmidler for bilruter skal være enkle i bruk, gi et effektivt resultat, og etterlate vinduene krystallklare – uten skjolder.

Sjekk ut vår test i jakten på markedets beste glassrens til bil!

Koch-Chemie Glass Cleaner – Best i test glassrens

Koch Chemie Glass Cleaner

Vi hadde høye forhåpninger til Koch-Chemie Glass Cleaner da vi skulle teste glassrens, og vi ble ikke skuffet. Dette produktet er klart til å anvendes direkte fra dunken, og skal kunne brukes på glatte overflater som glass – både på biler og bygninger.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Koch-Chemie Glass Cleaner skal fjerne det meste av skitt og smuss som har en tendens til å feste seg på bilrutene, inkludert insekter, fett, olje og veistøv. Produktet skal også gi et skinnende rent resultat uten striper og skjolder etter at væsken er tørket av vinduene.

Du kan også anvende Glass Cleaner på innsiden av bilrutene, der det ofte legger seg en irriterende fettfilm som gjør at glasset ser «tåkete» ut. Dette kan ofte være utfordrende å fjerne fra bilens frontrute uten å etterlate striper. Vi var derfor spente på resultatet!

Produsenten lover også at produktet skal etterlate en behagelig og frisk lukt. Dette er selvfølgelig et stort pluss, siden mange lignende produkter kan være litt for parfymerte.

Hvordan brukte vi produktet?

Under testen anvendte vi Koch-Chemie Glass Cleaner som produsenten anbefaler. Produktet skal sprayes direkte på bilens vinduer, eventuelt speil, fliser, metall eller arbeidsflater. Det er ikke behov for å blande ut rengjøringsmiddelet med vann, noe som forenkler bruken betraktelig.

Produktet fordeler seg jevnt over vindusflatene, og er enkelt å spraye på. Glassrensen dufter dessuten behagelig, noe som gir et pluss i margen.

Etter at produktet er sprayet på vinduet, kan det tørkes av ved hjelp av en egnet mikrofiberklut. Du kan eventuelt benytte lofritt papir for å tørke av vinduene, dersom du ikke skulle ha en god klut for hånd.

Det anbefales å tørke over vinduene et par ganger, og deretter avslutte med tørt papir eller en mikrofiberklut. Dette skal gi best resultat. Pass på at kluten er helt ren og fri for lo.

Hvordan ble resultatet?

Koch Glass Cleaner skuffer ikke. Produktet etterlater vinduene skinnende rene og helt fri for skjolder. Faktisk ble vinduene så rene at vi et øyeblikk lurte på om det ikke var vinduer der i det hele tatt.

Produktet selges i dunker på 5 eller 10 liter, og koster fra 419 til 699 kroner. Siden produktet er drøyt i bruk, vil dette holde til mange vindusvask!

Dersom du er ute etter et effektivt og prisvennlig alternativ, er Koch Glass Cleaner en glassrens for deg. Dette er testens klare vinner, og produktet får velfortjent tittelen «beste glassrens».

Fordeler:

 • Skinnende rent resultat
 • Helt fritt for skjolder
 • Etterlatte en god duft
 • Enkel i bruk

Ulemper:

 • Ingen spesielle ulemper

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-chemie
Volum 5 L / 10 L
Type Glassrengjøring
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Auto Finesse Crystal Glass Cleaner

Auto Finesse Crystal Glass Cleaner

Auto Finesse Crystal Glass Cleaner er en høykonsentrert glassrens, og består av en spesielt utviklet blanding av milde løsemidler. Dette gjør produktet velegnet til å fjerne fettlag, fingeravtrykk og lignende fra bilrutene dine.

Produsenten lover også at produktet etterlater glass og speil fri for streker og merker. Auto Finesse Crystal Glass Cleaner er til og med egnet for vinduer med sensitiv PVC brukt til soting av bilruter. I tillegg til dette, kan produktet anvendes på akryl- og polykarbonatvinduer.

Det er også mulig å anvende produktet på vinduer med fugemasse, noe som er positivt. Enkelte andre produkter kan i noen tilfeller skade eventuelle tetningsmidler benyttet rundt vinduer. Auto Finesse Crystal Glass Cleaner kan med andre ord benyttes i boligen også.

Det britiske merket Auto Finesse ble etablert i 1999, og har lang erfaring med utvikling av produkter som er egnet for bil. Produsentens lidenskap er skinnende rene biler, noe som lover godt. Gjengen bak Auto Finesse ønsker å gjøre din bil like skinnende som en luksusbil!

Hvordan brukte vi produktet?

Vi valgte å bruke Auto Finesse Crystal Glass Cleaner i tråd med produsentens anbefalinger. Først sprayet vi produktet på frontruten. Det er nok med omtrent åtte dusjer på én vanlig frontrute. Deretter tørket vi produktet av med en mikrofiberklut (tettvevd og korthåret).

Avslutningsvis tørket vi over med en ny, ren klut. Dette for å fjerne eventuelle rester av produktet som måtte sitte igjen på ruten. Pass på at kluten du anvender er av typen mikrofiber, da dette er veldig effektivt når du skal unngå skjolder.Ifølge produsenten kan det være smart å gi bilen en lett vask før produktet påføres, spesielt dersom ruten er veldig tilgriset. På en «normalt» skittent bilrute kan du imidlertid påføre produktet direkte. Dette gjøres enkelt med det medfølgende sprayhodet på flasken.

Skulle vinduet fortsatt være skittent, kan du gjenta prosessen på nytt. Du kan også la Auto Finesse Crystal Glass Cleaner virke på vinduet i et par minutter før du tørker det av. Dette sørger for at produktet løser opp vanskelige flekker ekstra godt.

Hvordan ble resultatet?

Auto Finesse Crystal Glass Cleaner ga et overraskende rent og pent resultat etter én gangs bruk. Produktet er kraftig, og fjerner selv tøffe flekker av skitt på bilens vinduer. Da vi testet produktet, fjernet det effektivt både støv, salt, fugleskitt og insekter.

De ekstra tøffe flekkene – som insekter – krevde litt ekstra gnikking med klut. Dette er imidlertid ikke unormalt, selv for de kraftigste produkter for vindusvask. La gjerne produktet virke et lite øyeblikk på de vanskeligste flekkene.

Produktet kan fås i en praktisk sprayflaske på 500 ml, og koster da 185 kroner. Du kan også være heldig å finne Auto Finesse Crystal Glass Cleaner på tilbud, noe som vil gi deg et enda mer prisvennlig alternativ.

Med tanke på at det er mye kraft i hver dråpe, er produktet nokså drøyt i bruk. Produktet er effektivt, men kanskje litt dyrt for deg som skal vaske bilvinduer på budsjett. Derfor havner produktet på en velfortjent andreplass i vår test av beste glassrens.

Fordeler:

 • Resultatet ble jevnt over bra
 • Drøy i bruk

Ulemper:

 • En smule dyr
 • Måtte ta litt ekstra i for å fjerne den verste skiten

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Auto finesse
Type Høykonsentrert glassrens
Volum 500 ML
   

Koch-Chemie Glas Star – Best på budsjett

Koch-Chemie Glas Star

Koch-Chemie Glas Star er et annet populært produkt i kategorien glassrens. Dette produktet er konsentrert og alkoholbasert, og er velegnet for alle glatte overflater i bolig og bil. Middelet er spesielt velegnet til bruk på bilruter og speil!

Med Koch-Chemie Glas Star har du et produkt som er velegnet til å fjerne tøffe flekker og smuss på vinduene. Dette inkluderer blant annet silikon, voksrester (for eksempel etter polering), olje, insekter og lignende.

Produsenten lover at produktet skal etterlate bilens vinduer frie for streker, og at det er enkelt å fjerne glassrensen etter påføring. Dette skyldes produktets innhold av alkohol, noe som sørger for rask fordampning.

Grunnet alkoholinnholdet, er Koch-Chemie Glas Star også velegnet til å brukes om vinteren når gradestokken kryper under null grader celsius. Dette produktet kan brukes både på fliser, metall, kjøkkenbenken, vinduer og speil!

Hvordan brukte vi produktet?

Vi benyttet Koch-Chemie Glas Star som produsenten selv anbefaler. Ifølge Koch kan produktet benyttes både utblandet og konsentrert (direkte fra flasken). Dersom du ønsker økonomisk bruk, eller ikke har altfor tilgrisede vinduer, kan produktet blandes med vann.

Skal produktet blandes med vann, kan du ha et maksimalt utblandingsforhold på én del produkt og tre deler vann (1:3). Vi anvendte produktet blandet ut med vann. Ublandet bruk er kanskje mest aktuelt om vinteren, for at produktet ikke skal fryse.

Ifølge produsenten bør konsentratet ideelt sett blandes med osmosevann for et best mulig resultat. Dette gjelder spesielt i områder der vannet er hardt, da hardt vann har en tendens til å etterlate vinduer med et hvitt belegg av mineraler og salter.

Etter at produktet er påført vinduene, helst med en sprayflaske, er det bare å tørke det av med en mikrofiberklut. Det er også mulig å tørke med papir som ikke loer. Tørk først produktet av et par ganger, og følg opp med en ren og tørr mikrofiberklut eller papir.

Hvordan ble resultatet?

Koch-Chemie Glas Star etterlot bilrutene skinnende rene, og fri for striper. Produktet har en nokså sterk lukt av alkohol, noe som trekker litt ned. Ellers er dette absolutt blant markedets beste glassrens-produkter.

Sørg for å tørke produktet nøye av vinduene, gjerne i flere omganger. Dette vil gi et best mulig resultat uten skjolder. Beveg gjerne kluten med sirkulære bevegelser for å begrense faren for striper. Pass også på at kluten som benyttes er ren og fri for fettrester.

Du kan kjøpe Koch-Chemie Glas Star i dunker på 10 liter, og dette koster 649 kroner. Tatt i betraktning at produktet kan vannes ut, vil dette gi deg mye glassrens for pengene. Dette er med andre ord et godt alternativ for deg som har et budsjett å følge.

Oppsummert er dette et effektivt produkt til en god pris, men med en noe sjenerende spritlukt. Derfor havner produktet på en tredjeplass. Dette er imidlertid – og utvilsomt – en av markedets beste glassrens-produkter for deg med bil.

Fordeler:

 • Ekstremt effektivt produkt
 • Mye for pengene – kostnadseffektivt produkt

Ulemper:

 • Lukter litt sprit


Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Konsentrert glassrens
Volum 10L

Beste priser hos:

Detailshop.no

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo