Pull-up stang test: De 6 beste chin-up barene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne artikkelen ser vi på- og tester chin-up bars. Vi ser på alternativene for hjemmetrening og kårer beste pull-up stang 2024.

Abilica DoorGym – Best i test chin-up bar

Abilica DoorGym test

Abilica Doorgym tilbyr ikke bare stabilitet, støtte og mange treningsmuligheter. Det tilbyr også et eget treningsprogram, som du får med på kjøpet. Dette kan være nyttig hvis det kommer en dag hvor du ikke har en spesifikk plan for treningsøkten. Det er jo alltid gøy å prøve nye ting, og det kan også føre til både større treningsmotivasjon og treningsglede! Derfor er dette beste chin-up bar 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Gymgrossisten

Produktbeskrivelse  

Abilica Doorgym fra Abilica er en praktisk treningsstang, for det kan brukes til å trene flere deler av kroppen. Du kan faktisk trene både mage, armer, skuldre og rygg. Det utgjør jo hele overkroppen!

Denne treningsstangen passer til døråpninger som er opp til 90 cm i bredden. Det vil si at den også er justerbar, men det stopper ikke der. Hvis du ikke er så begeistret for tanken på å ha stangen hengende på en dør, så kan den monteres rett på veggen. Helst en lettvegg med veggtykkelse på 10-15 cm.

Dersom du derimot trives best på bakkenivå, så kan du bruke denne treningsstangen der også. Den kan nemlig brukes som grep på gulvet, hvis du har f.eks noen veldig dype pushups som en del av treningsrutinen din.

Dette er altså en treningsstang som gir deg et helt hav av grepsmuligheter, og det passer jo bra hvis du er blant dem som liker variert trening. Også dette er noe du sannsynligvis får tips om i treningsprogrammet som følger med.

Fordeler:

 • Abilica Doorgym sin desidert største fordel er de mange grepsmulighetene som følger med. Du har muligheten til å trene hele overkroppen med denne treningsstangen. Det er veldig praktisk!

 • Det er dessuten et stort pluss at stangen ikke er avgrenset til å fungere kun montert på en dør. Du kan montere den både på en vegg eller bare legge den på gulvet. Stangen gir deg uansett den stabiliteten og støtten du trenger under treningsøkten din.

 • Du får til og med et treningsprogram med på kjøpet!

Ulemper:

 • Det er nesten ingenting Abilica Doorgym fra Abilica kan tas på, men atter en gang etterlyser vi litt mer informasjon om hva dette treningsstangen faktisk er laget av.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Døråpninger

Opp til 90 cm i bredden

Egnet for

standard lettvegg (10-15 cm)

   
   

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Iron Gym Chin Up Bar

Iron Gym Chin Up Bar test

Star Nutrition tilbyr bl.a en forpakning med 500 gram med Creatine Monohydrate. Kreatin er et kosttilskudd, som ofte tas i forbindelse med trening. Men til tross for det, så finnes det faktisk naturlig i kroppen din.

Produktbeskrivelse

Iron Gym Chin Up Bar leveres av Iron Gym. Den kan festes i dørkarmen, og den kan brukes i alle dørkarmer, så lenge de er mellom 63 og 90 cm. Den har også en brukervekt på maksimalt 100 kilo.

Treningsstangen er produsert i stål, og den er svart med Iron Gym-logoen på midten av stangen. Stangens design er klassisk og enkelt, i tillegg til at det er en solid konstruksjon.   

Denne treningsstangen er for deg som liker å trene hjemme, samtidig som du ikke har lyst på apparater som tar mye plass. Hvis øvelser som chin-ups, pull-ups eller andre skulderøvelser er din greie, så kan du virkelig ha stor glede og nytte av dette produktet fra Iron Gym.

Testresultat

Treningsstangen fra Iron Gym er en solid konstruksjon av stål. Den er klassisk, enkel og justerbar. Bortsett fra spørsmålene som vi gjerne skulle hatt spørsmål på, så er det ikke så veldig mye å pirke på. Så hvis du vil at trening skal være enkelt og billig, så er denne stangen et godt valg.

Fordeler:

 • Iron Gym Chin Up Bar sin største fordel er at den er justerbar. Det spiller ingen rolle om utgangspunktet for treningsøkten din er en liten eller en stor dør. Så lenge døren er mellom 63 og 90 cm, så vil denne treningsstangen garantert passe.

 • En annen fordel som kommer med denne typen treningsstang er at den ikke trenger å henge der hele tiden. Monteringsfestene kan henge der, men selve stangen kan du ta bort og legge bort mellom hver eneste økt.

Ulemper:

 • Det er ingen ulemper som umiddelbart stikker seg frem når vi ser på Iron Gym Chin Up Bar, men det er likevel noe som kan stilles spørsmål ved. Hvordan ser disse monteringsfestene ut? Det er uvisst hvordan stangen ligger i festene, og hvor vidt de ligger helt i ro eller om de beveger på seg under treningen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Bredde

63-90 cm

Maks brukervekt

100 kg

   
   

Få beste pris:

Gymgrossisten

Titan Life Doorway Chin Up Bar

TITAN LIFE Doorway Chin Up Bar test

Produktbeskrivelse

Titan Life Doorway Chin Up Bar kalles også for en dørribbe, men her omtales den som treningsstang. Denne treningsstangen leveres av Titan LIFE, og den brukes hovedsakelig til chin-ups.

Dette er en treningsstang som spennes fast i døren, og den passer til dører som er mellom 62 og 93 cm. Den har også en brukervekt på maksimal 100 kg.

Dette er en svart treningsstang med håndtak, men hvilket materiale stangen og håndtakene er laget av, står det ikke noe om.

Testresultat

Til tross for at Titan Life Doorway Chin Up har både fordeler og ulemper, så føler vi at det er en del essensiell informasjon som ikke er opplyst her (f.eks materiale). Det blir derfor litt vanskelig å skulle ta en helhetlig vurdering av dette produktet.

Fordeler:

 • Treningsstangen fra Titan Life er også justerbar, og den passer til bittelite mindre og litt større dører enn treningsstangen fra Iron Gym som vi fortalte om ovenfor.

 • Det er også positivt at det er eksakte steder på stangen hvor du kan plassere hendene. På den måten får du et godt grep mens du utfører øvelsene dine, og det er ikke nødvendig å ta direkte på stangen.

Ulemper:

 • Det er noen små detaljer som kan trekkes frem med Titan Life Doorway Chin Up Bar. Hva er treningsstangen laget av, og hva spennes den fast i dørkarmen med? Dette er nødvendig informasjon, for å kunne ta en vurdering av produktet før det bestilles.

 • Det står derimot at dette er en treningsstang som er fin til å trene chin-ups med. Det er noe som får oss til å lure på om det er den eneste den kan brukes til.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Bredde

62-93 cm

Maksimal brukervekt

100 kg

   

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Master Chin Up bar Silver

Chin Up bar Silver test

Det er ikke mye som trekker ned på helhetsvurderingen av Master Chin Up bar Silver fra Master Fitness. Dette treningsstativet har potensiale til å nå ut til flere målgrupper, og det tåler ganske tung vekt.

Produktbeskrivelse

Master Chin Up bar Silver fra Master Fitness er et treningsstativ som måler 146,5 cm i lengden, 41 cm i bredden og 38 cm i høyden. Leveransen veier 16 kilo, men dette er inkludert emballasje. I tillegg har den en brukervekt på maksimalt 150 kilo.

Dette treningsstativet er justerbart, slik at du selv kan bestemme hvor du vil ha det på veggen. Men det er altså slik at det ikke følger med skruer, så det er noe du må skaffe selv.

Treningsstativet fra Master Fitness er konstruert for profesjonelle brukere, og det kan brukes til å trene både overkropp og rygg. Så det fungerer veldig bra for treningsøvelser som pull-ups, chin-ups eller andre øvelser for armer og skuldre.

Testresultat

Du kan trene flere deler av kroppen med dette, og det er lett å montere på veggen. Hvis du ser bort fra at du selv må skaffe skruer til å feste det på veggen, så er det et godt valg når du skal kjøpe et stativ til å trene overkroppen din med.

Fordeler:

 • Dette er et treningsstativ som du kan justere, og det er ikke gitt hvor du må montere det opp. Det tåler også en brukervekt på 150 kilo, hvilket som betyr at det kan brukes av forskjellige treningsentusiaster uavhengig av kroppsfasong og styrkenivå.

 • Det kan brukes til flere typer øvelser som er regnet på overkropp og rygg. I tillegg er det også konstruert for profesjonelt bruk, men det betyr selvsagt ikke at det bare kan brukes til det. Det kan brukes til ikke-profesjonelt bruk også, og det er positivt.

Ulemper:

 • Det er heller ikke noe spesifikt å nevne når det gjelder Master Chin Up bar Silver fra Master Fitness. Men hvis vi skal pirke, så kan vi igjen etterlyse noe mer informasjon om hvilket materiale dette treningsstangen er laget av.

 • Noe annet som har potensiale til å trekke ned på helhetsvurdering, er at det ikke følger med skruer til å montere stativet på veggen. Det trekker ikke så veldig mye ned, men det hadde uten tvil vært veldig praktisk hvis det var inkludert.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Lengde/dybde/høyde

146,5 / 41 / 38 cm

Vekt

16 kilo

Maksimal brukervekt

150 kg

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Abilica Chin Up Bar

Abilica Chin Up Bar test

Abilica Chin Up Bar fra Abilica er en treningsstang som måler 104 cm i lengden, 38 cm i bredden og 46 cm i høyden. Stangen veier 6 kg, og det tåler en brukervekt på maksimalt 130 kg.

Produktbeskrivelse

Dette er en svart og klassisk konstruksjon. Det er ikke oppgitt noen informasjon om hva den er laget av, men ser robust og trygg ut. Den ser også ut til å være enkelt å montere. Stativet henges på veggen, og selve stangen monteres fast med skruer.

Det er heller ingen fasit på hvor du skal henge denne treningsstangen. Du kan henge den i kjelleren, i gangen eller på soverommet. Med andre ord, hvor enn du måtte ønske å ha den! Den vil uansett hjelpe deg til å bli sterkere.

Testresultat

Abilica Chin Up Bar fra Abilica ser ut til å være et veldig trygt valg, basert på at selve stangen monteres fast i stativet med skruer. Du trenger altså ikke bekymre deg for at stangen skal flytte på seg underveis i treningsøkten.

I tillegg til enkel montering, så har treningsstangen et godt og klassisk design. Det er også valgfritt hvor du vil henge stativet, og det er alltid bra. Det hadde dog vært enda bedre, hvis det hadde vært mulig å få vite litt mer informasjon om selve produktet.

Fordeler:

 • Abilica Chin Up Bar fra Abilica sin største fordel er at monteringen ser enkel ut. Stangen holdes fast med skruer, hvilket gjør at det ser ut til å være helt trygg å bruke stangen, og du kan føle deg helt trygg under treningsøkten.

Ulemper:

 • Igjen så er så og si det eneste vi kan trekke frem som ulempe er at det opplyses ganske lite informasjon om produktet. Treningsstangens dimensjoner er oppgitt, men det er det.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Lengde/bredde/høyde

104/38/46 cm

Vekt

6 kg

Maksimal brukervekt

130 kg

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Iron Gym Xtreme

Iron Gym Xtreme test

Iron Gym Xtreme fra Iron Gym er en treningsstang som er spesielt egnet til dørkarmer som normalt måler 60-80 cm. I tillegg tåler den en belastningsvekt på opptil 100 kilo.

Produktbeskrivelse

Denne treningsstangen er laget av stål, og det sies at den kan både festes og løsnes fra dørkarmen umiddelbart hvis det skulle bli nødvendig. Til dette trenger du heller ikke noe utstyr.

Med treningsstangen fra Iron Gym, får du virkelig brukt kroppen din. Faktisk så bruker stangen kroppens egen motstand for å oppnå raske resultater. Det spiller ingen rolle hvilken del av overkroppen du har lyst til å trene. Denne treningsstangen har til og med positiv effekt på biceps og triceps!

I tillegg til en robust konstruksjon og mange treningsmuligheter, har denne treningsstangen fra Iron Gym også gripehåndtak av skumgummi. Det er til og med flere grepposisjoner på denne stangen.

Sikkerhet kommer alltid først, og slik er det også for Iron Gym. Derfor får du også sikkerhetskonsoller inkludert i leveransen. I tillegg til denne får du også manual og treningsinstruksjoner.

Testresultat

En helhetsvurdering av Iron Gym Xtreme viser at dette er et godt valg, når du skal investere i en treningsstang. Denne stangen kan brukes til å trene hele overkroppen, og stangens konstruksjon gjør at du kan føle deg helt trygg mens du prøver å slå din personlige rekord i chin-ups eller pull-ups.

Fordeler:

 • Treningsstangen fra Iron Gym er laget av stål, hvilket betyr at det er et godt og solid produkt som faktisk kan brukes.

 • Du får virkelig brukt kroppen skikkelig under treningsøkten, noe som har flest positive sider ved seg. Det er også skikkelige håndtak som du kan holde i.

Ulemper:

 • Det er et spørsmål som dukker opp, når vi ser på denne treningsstangen. Det står at du ikke trenger et eneste verktøy for å montere opp stangen eller å ta den igjen, men hvordan gjøres det? Det står antageligvis i manualen, men det hadde likevel vært nyttig informasjon. Utover det er det ikke så mye å pirke på.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Egnet til standard dørkarmer

60-80 cm

Belastningsvekt opptil

100 kg

   

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Nyttig – slik trener du for å klare pull-ups

Det du aller først bør gjøre er å ta en liten alvorsprat med deg selv. Det er nemlig ikke slik at du kommer til å klare å ta pull-ups den første gangen du prøver. Det er i hvert fall veldig lite sannsynlig.

Det er viktig å være realistisk, og da er det viktig å ha klart for seg at dette kommer til å ta tid. Du må øve og øve til du får det til. Hvis du prøver og du ikke får det til helt enda, da skal du bare fortsette å øve. Det er viktig å være tålmodig. Øv gjerne 2-3 ganger i uken, men husk å ikke overdrive det!

Etter at du har gjort det, så kan du begynne å trene. Det gjør du med å finne deg en stang og bare henge der. Men hvorfor det, lurer du kanskje på? Når man henger i en stang, så er det veldig vanlig å låse grepet med å holde tommelen under stangen, men det skal du ikke gjøre.

Det føles kanskje meningsløst og dumt mens du gjør det, men det danner et godt grunnlag for å klare pull-ups etter hvert. Senk skuldrene mens du henger der og strekk på halsen din. Stram kjernen og fokuser på grepet du har på stangen. Dette skal du gjøre igjen og igjen, til du mestrer øvelsen helt.

Hvis og når du føler at du har gjort denne øvelsen flere ganger, så kan du gå videre til en annen øvelse som vil forberede deg på øvelsen du streber etter å klare. Det kalles for negative pull-ups.

Negative pull-ups er nøyaktig det du tror. Det er pull-ups som går den andre veien. I stedet for å dra deg opp, skal du senke deg forsiktig ned. Da trenger du både en stang og et objekt (f.eks en krakk) som du kan stå på.

Men du står på krakken, så gjentar du prosessen fra øvelsen du gjorde med stangen alene. Den eneste forskjellen er at du må ha et litt bredere grep, og at du skal senke deg selv ned. Det er veldig viktig at du gjør dette veldig kontrollert, og at du ikke slipper for fort.

Den aller siste øvelsen du kan gjøre før du prøver deg på pull-ups igjen, men det er bare hvis du vil, er å gjøre pull-ups med hjelp av strikk. Det kan være lurt, for da får du faktisk øve deg på å gjøre en faktisk pull-up, samtidig som du har støtte fra strikken under bena dine.

Selv om kreatin og melkesyre har en sammenheng, så er det nok ikke slik at kreatin virker mot melkesyre. Det er en litt komplisert prosess, som vi ikke skal gå i dybden på nå, men forskning viser at kreatin i hvert fall kanskje kan være en medvirkende årsak til at oppbygging av melkesyre skjer saktere.

Vi kan svare på et par spørsmål som henger sammen, til slutt. Hva skjer med det overflødige kreatinet som ikke er nødvendig under kroppen, og er det farlig? Det overflødige kreatinet omdannes til et biprodukt som senere skylles ut av kroppen gjennom urin.

Så vi kan altså konkludere med at kreatin er et kjemisk stoff som er nyttig under trening, samtidig som det er helt ufarlig å ta for mye av det, for kroppen selv vet nøyaktig hvordan det kvitter seg med det.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo