Gummifornyer test: 3 beste fornyere (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I bilen finnes det som regel en rekke deler og tilbehør som er laget av gummi. Dette gjelder blant annet gummimatter, slanger, dekk, pedaler, pakninger og diverse komponenter i motorrommet.

Gummi er et anvendelig materiale i bil. Det veier lite, er slitesterkt og relativt elastisk. Etter hvert som tiden går, vil imidlertid gummiens egenskaper kunne gå tapt. Dette kan føre til at komponenter av gummi slår sprekker fordi materialet blir sprøtt.

For å ivareta gummi best mulig, er det derfor smart å anvende en gummifornyer. Dette er et produkt som er utviklet for å fornye slitt eller sprø gummi. Se på gummifornyeren som «næring» til bilens gummikomponenter.

Ved å bruke en gummifornyer kan du spare deg for både reparasjonskostnader og innkjøp av nytt tilbehør til bilen. Det gjelder imidlertid å velge en gummifornyer av høy kvalitet. Derfor har vi testet ulike produkter, og kåret markedets beste gummifornyer!

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri – Best i test gummifornyer

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri er en gummifornyer av høy kvalitet som kan anvendes på plastikk og gummi. Ifølge produsenten skal dette produktet beskytte og vedlikeholde elementer laget av plastikk eller gummi i flere måneder etter anvendelse. Produktet er i tillegg UV-bestandig.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Produkter som behandles med Koch-Chemie Plast Star Silikonfri vil gjenvinne sine opprinnelige egenskaper, inkludert et matt utseende. Dette muliggjøres takket være gummifornyerens spesielle egenskaper basert på mikroemulsjon. Dette sørger for en utjevning av den behandlede overflaten.

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri har en rekke anvendelsesområder. Produktet kan blant annet anvendes på bildørens forseglingskanter av gummi, et område som er utsatt for frost og slitasje. Gummifornyerens lange levetid kombinert med brukervennlige egenskaper, gjør gummifornyeren til et godt valg.

Produsenten kan også love en behagelig lukt av Koch-Chemie Plast Star Silikonfri. Produktet kan anvendes på alt fra dekk til bilens gummimatter og pedaler. Dette er med andre ord en anvendelig gummifornyer som passer til mange ulike overflater.

Slik brukte vi produktet

Under testen benyttet vi Koch-Chemie Plast Star Silikonfri slik produsenten selv anbefaler. Vi påførte derfor produktet ved hjelp av en svamp på ulike komponenter av gummi. Vi testet produktet på både dekk, gummimatter og dørlister. Vi testet også produktet på diverse overflater av plast.

Det er viktig at gummikomponentene som behandles med Koch-Chemie Plast Star Silikonfri er rengjort på forhånd, da dette tillater produktet å virke på hele overflaten. Vi vasket derfor gummidelene nøye før vi tok produktet i bruk.

Vi benyttet en standard bilsvamp. Det er viktig at svampen er ren og tørr. Deretter gnidde vi produktet godt inn i komponentene av gummi, altså bilmatter, dørlister og dekk, samt plastoverflater. Deretter lot vi Koch-Chemie Plast Star Silikonfri tørke inn i de forskjellige komponentene.

Produktet skal ikke vaskes eller skylles av etter påføring. Du trenger bare å la produktet tørke inn i overflaten, og deretter er prosessen ferdig. Tørking tar ikke mer enn rundt 15 minutter, og er derfor en nokså hurtig prosess.

Resultat av testen

Etter å ha benyttet Koch-Chemie Plast Star Silikonfri på plast- og gummideler, sitter vi igjen med et svært godt inntrykk av produktet. Samtlige gummi- og plastkomponenter har gjenvunnet sin opprinnelige kvalitet, og har fått en silkematt finish.

Resultatet skal dessuten holde seg slik i flere måneder, noe som er et stort pluss. Dette betyr at vi ikke trenger å gjenta prosessen på en god stund. Dette er en viktig egenskap for en gummifornyer, da de færreste ønsker å måtte behandle gummi hver eneste måned.

Koch-Chemie Plast Star Silikonfri er for øvrig et prisgunstig alternativ. Denne gummifornyeren kommer i beholdere på 1 eller 10 liter, og koster fra 249 kroner til 2 199 kroner. Dette er billig sammenlignet med mange andre tilsvarende produkter.

Produktets gode egenskaper, den gunstige prisen og den enkle bruken, gjør at Koch-Chemie Plast Star Silikonfri stikker av med seieren i testen vår. Dette er utvilsomt testens beste gummifornyer, og vi kan anbefale den på det varmeste.

Fordeler:

 • Samtlige testobjekter ble god som ny!
 • Svært prisgunstig
 • Enkel i bruk

Ulemper:

 • Ingenting negativt å bemerke

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Gummifornyer / plastfornyer
Type Silikonfri
Volum 1 L / 10 L

Beste priser hos:

Detailshop.no

Scholl Concepts Boost

Scholl Concepts Boost

Scholl Concepts Boost er en annen gummifornyer vi testet ut i jakten på markedets beste gummifornyer. Dette produktet byr på flere fordeler. Det kan blant annet trygt anvendes på fuktige overflater, og det gjør ikke overflatene glatte.

Dette betyr at Scholl Concepts Boost fint kan benyttes i motorrommet på bilen, så vel som på overflater du ikke ønsker at skal bli glatte. Dette gjelder for eksempel gummimatter og pedaler, som bør gi en viss grad av friksjon under bruk.

Scholl Concepts Boost skal gi komponentene som behandles en silkematt finish, og trengs ikke å bli tørket av etter bruk. Beskyttelsen skal også være langvarig, og vil ikke etterlate sjenerende striper eller merker på komponenter som behandles.

Et annet pluss med denne gummifornyeren, er at den ikke inneholder noen skadelige stoffer. Produktet er fritt for både hydrokarboner og lignende. Dette gjør Scholl Concepts Boost trygg i bruk, noe som er et stort pluss.

Slik brukte vi produktet

Vi sørget for å anvende Scholl Concepts Boost slik Scholl anbefaler. Vi startet med grundig rengjøring av alle overflater som skulle behandles. Ifølge produsenten kan produktet deretter sprayes direkte på de aktuelle overflatene.

Du trenger ikke å benytte egen applikator eller svamp for å fordele Scholl Concepts Boost, da det følger med et praktisk sprayhode. Dersom du ønsker å fordele produktet ekstra jevnt, kan du selvfølgelig benytte en svamp i tillegg.

Så snart produktet er påført gummi, vinyl eller plast, trenger du bare å vente i 15 minutter slik at produktet kan tørke inn i materialet. Deretter er behandlingen ferdig – enkelt og greit. Produktets brukervennlige egenskaper gir det en pluss i margen.

Resultat av testen

Scholl Concepts Boost etterlater både gummimatter, pedaler og motorrom med en flott, matt finish. Materialene ser nesten nye ut etter påføring, noe som er et stort pluss. Produktet lukter dessuten behagelig, noe vi setter pris på.

Denne gummifornyeren er også ypperlig siden den kan benyttes på våte og fuktige overflater, som for eksempel i motorrommet.

Scholl Concepts Boost er enkel i bruk og holder det den lover. Med en pris på 147 kroner for 500 ml, er produktet litt dyrere enn enkelte andre, tilsvarende produkter. Men alle fordelene du får ved å benytte sprayen veier kanskje opp for dette?

Basert på en total vurdering, havner denne geniale gummifornyeren på en solid andreplass. Produktet er perfekt for alle som ønsker en matt finish som ikke er glatt, samt enkel påføring med medfølgende sprayhode.

Fordeler:

 • Godt resultat
 • Enkel å bruke

Ulemper:

 • Litt dyrere enn konkurransen

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Scholl
Type Gummifornyer
Volum 500 ML
   

Koch-Chemie Top Star – Beste på budsjett

Koch-Chemie Top star

Vi testet også Koch-Chemie Top Star. Dette en ikke bare en gummifornyer, men fungerer også som plast- og vinylfornyer. Produktet skal gi et langvarig og silkematt utseende, på samme måte som Koch-Chemie Plast Star Silikonfri.

Koch-Chemie Top Star skal sørge for å gjenopprette de opprinnelige egenskapene til bestanddeler av gummi, plast eller vinyl, noe det finnes rikelig av i enhver bil. Produktet er derfor velegnet til bruk på alt fra dashbord til dørpaneler, dørlister og gummimatter.

Denne gummifornyeren har en behagelig duft, noe som naturligvis er en fordel for deg som skal påføre produktet. Etter anvendelse skal produktet sørge for å gi gummi, plast og vinyl ny og varig glans.

Koch-Chemie Top Star gir deg også en annen fordel – produktet gjør behandlede overflater mindre statiske. Dette vil igjen sørge for at støv og partikler ikke setter seg like lett på overflatene. Dermed blir det også enklere å vedlikeholde det pene resultatet.

Slik brukte vi produktet

Vi benyttet Koch-Chemie Top Star i tråd med Koch sine egne anbefalinger. Vi startet med å rengjøre alle overflatene som skulle behandles. Dette er som nevnt viktig for at gummifornyeren skal kunne virke på de aktuelle komponentene.

Deretter påførte vi produktet med en egnet applikator. Du kan eventuelt benytte en svamp. Det viktigste er at du får gnidd blandingen jevnt utover overflatene som skal behandles. Det trengs kun et tynt lag av produktet.

Heller ikke Koch-Chemie Top Star skal vaskes av etter bruk. Dersom det er områder med overflødige mengder av produktet, kan du imidlertid tørke dette forsiktig av med en klut. Produktet er enkelt å fordele, og har en behagelig lukt vi fint kan leve med.

Resultat av testen

Koch-Chemie Top Star etterlater både gummimatter, dørpaneler og dørlister med en naturlig, pen og matt overflate. Dette produktet holder utvilsomt det produsenten lover. Produktet egner seg spesielt godt for deg som er ute etter en semi-matt finish, uten for mye glans.

Denne gummifornyeren er også perfekt for deg som ønsker anti-statisk effekt på deler av gummi, vinyl og plast. Husk at mindre statisk elektrisitet ofte er ønskelig, siden dette fører til at støv ikke legger seg på behandlede enheter i like stor grad som tidligere.

Produktet er dessuten drøyt i bruk, noe som gjør det til et greit alternativ for deg som er ute etter et budsjettvennlig alternativ. Du kan få produktet i flasker på 1 eller 10 liter, og prisen strekker seg fra 299 til 2 299 kroner.  

Koch-Chemie Top Star når ikke helt opp til markedets beste gummifornyer, men er utvilsomt hakk i hæl. Produktet havner på en velfortjent tredjeplass, og er en sterk konkurrent til mange tilsvarende produkter.

Fordeler:

 • Flere bruksområder (både gummi, plast og vinyl)
 • Bruker lite produkt
 • Svært kostnadseffektivt

Ulemper:

 • Ikke like bra til gummi som de to overnevnte

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Gummifornyer / plastfornyer & vinylfornyer
Volum 1 L / 10 L

Beste priser hos:

Detailshop.no

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo