MC-lån test: De 4 beste MC-lånene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Har du noen gang drømt om å eie din egen MC, eller motorsykkel som du kanskje kjenner det som? I så fall er ikke du alene om å ha denne drømmen, for MC er et populært fremkomstmiddel som kan sidestilles med populariteten til bil og ulike former for kollektivt.

Kjøp av MC er imidlertid noe som forbindes med økonomi. Og som de fleste vet så er det noe som byr på forskjellige forutsetninger for alle. Mens noen jobber hardt for å kunne gjøre drømmen til virkelighet, så finnes det også tilfeller hvor det hele forblir en drøm. Det er imidlertid ikke slik at en litt rusten økonomisk er nødt til å sette en stopper for MC-drømmen.

Har du for eksempel tenkt på å forhøre deg med banken om et lite MC-lån? Det er faktisk en reell mulighet som du absolutt bør sjekke ut om du drømmer om å eie en MC!

Les også: Billigste MC-lån.

I denne testen undersøker vi et lite utvalg banker med hvilke avtaler de tilbyr i forbindelse med MC-lån som utgangspunkt. Blant dette utvalget vil vi også kåre hvilken bank vi synes – blant utvalget i denne testen – som tilbyr kundene sine beste MC-lån 2024.

Det kan være vanskelig å vite hvilket MC-lån man bør velge. Og vi skjønner at dette er noe mange synes er vanskelig. Men man må begynne et sted, og dette stedet bør være å forhøre seg med flere banker før du tar en endelig beslutning. Deretter bør du rett og slett velge den banken som gir deg den avtalen som fungerer best for deg og din økonomiske situasjon.

Sparebank1 MC-lån – beste MC-lån 2024!

Sparebank1 MC-lån

Har du lyst til å kjenne på en frihetsfølelse uten sidestykke? Da bør du sjekke ut hvilke betingelser Sparebank1 kan tilby deg i forbindelse med kjøp av MC. Også denne banken tilbyr nemlig MC-lån til kundene sine.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Sparebank1 er en effektiv bank hvor du kan forvente å få svar på lånesøknaden din med én gang. Om du får innvilget lånesøknaden din, så vil denne banken dessuten gi deg et lånetilbud som er utviklet spesifikt for deg og din økonomiske situasjon. Siden Sparebank1 er en aktør som har spesifisert seg innenfor både lån, forsikring og sparing, så får du også muligheten til å samle alt dette hos en og samme bank. Det er et element som gjør denne banken til et svært attraktivt alternativ!

MC-lån

Om du er usikker på hvor høyt lån du kan få, så vil lånekalkulatoren på Sparebank1 sine nettsider være svært praktisk når det gjelder å skaffe seg en pekepinn på det. Lånekalkulatoren gir deg en oversikt over alt du trenger å vite i forbindelse med dette. I tillegg er det å bruke Sparebank1 sin lånekalkulator en veldig enkel prosess. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet med nødvendig informasjon og så får du informasjonen du ønsker tilbake umiddelbart. Også her vil vi ta utgangspunkt i eksempelet vi nevnte ovenfor – om å kjøpe en motorsykkel til å en verdi av 50 000 kroner, null egenkapital og en nedbetalingstid på 10 år. Da vil lånekalkulatoren fortelle deg at din nominelle og effektive rente vil være på 4,90 og 9,38 %. Sparebank1 er dessuten samarbeidspartner med Landorganisasjonen i Norge (LO), så om du er medlem kan du hake av for dette. Dette vil i så fall presse rentekostnadene ned, og gi deg en nominell rente på 4,60 % og en effektiv rente på 9,08 % med samme utgangspunkt.

Fordeler

Låneprosessen hos Sparebank1 er veldig enkel. Lånekalkulatoren deres gir deg et estimat i løpet av noen få sekunder, og de skuffer heller ikke når det gjelder svaret på selve lånesøknaden.

Om du velger å søke om lån hos dem, vil du få svar nærmest umiddelbart! Det kan også nevnes at det er svært praktisk at Sparebank1 tilbyr opptil 100 % finansiering.

Dermed er plutselig ikke drømmen om å eie din egen motorsykkel som du kan cruise nedover motorveien så uoppnåelig likevel.

Og det er en veldig deilig følelse! I tillegg gir Sparebank1 deg muligheten til å betale ned lånet i løpet av en tidsperiode på 10 år. Det er veldig positivt, da det gir deg litt spillerom til å gjøre andre ting samtidig som du betaler ned på lånet ditt.

Det sier seg selv at det er svært praktisk mulighet. Det er også veldig fordelaktig at et medlemskap i LO kan skaffe deg bedre betingelser enn det Sparebank1 i utgangspunktet ville vært i stand til å gi deg.

Resultat

Om det er en ting Sparebank1 er flinke til, så er det å friste potensielle kunder. De fleste vet at det å føle seg fri er en veldig god følelse, og dette er noe denne banken spiller på. Med et MC-lån fra Sparebank1 er ikke denne følelsen så langt unna som den var til å begynne med! Men Sparebank1 er også en bank som følger opp. Ikke bare frister de som kan tenkes å ta opp et lån hos dem, men de innfrir også forventingene. Sparebank1 tilbyr gunstige betingelser til sine kunder:

  • Du får svar på lånesøknaden din med èn gang.
  • De tilbyr opptil 100 % finansiering, så ingen minstekrav om egenkapital.
  • Du kan velge nedbetalingstid selv.
  • Et eventuelt medlemskap i LO kan brukes til å prute rentekostnadene litt ned.

Sparebank1 er med andre ord en bank som tllbyr gode betingelser til kundene sine. Og det har ført til at vi har besluttet å kåre Sparebank1 til den banken som har den beste avtalen i forbindelse med MC-lån, både generelt og hvis du er medlem i LO!

NAF MC-lån

NAF MC-lån

NAF er en medlemsorganisasjon som du kan melde deg inn i, for å sikre deg veihjelp om du plutselig skulle trenge det. Men visste du at NAF tilbyr mer enn bare veihjelp? De tilbyr også tjenester som lån og forsikring, og det skal vi ta en nærmere titt på her.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Hos NAF kan du få hjelp til finansiering for både kjøp av MC, bil og caravan. I praksis betyr det at medlemsorganisasjonen din er behjelpelig med finansiering i forbindelse med både bil, motorsykkel, bobil og campingvogn.

Det sier seg kanskje litt selv, men det er ikke NAF som leverer disse lånene. NAF har imidlertid inngått et samarbeid med Nordea, som sørger for dette på vegne av NAF i tillegg til at de har sine egne kunder. Når du trykker på «søk om lånet» på NAF sin hjemmeside, så blir du automatisk sendt videre til Nordea sine nettsider.

Og vi vet at dette er en bank som opererer med en heldigital søknadsprosess, noe som naturligvis er veldig praktisk.

MC-lån

Før du tar kontakt med NAF og Nordea angående et MC-lån, bør du lese deg opp slik at du vet litt om hva dette går ut på. Ved å være medlem i NAF, så kan du få opptil 100 % finansiering til kjøp av MC og lignende i Nordea.

I praksis betyr det at du ikke trenger å stille med noen form for egenkapital. Men om du har muligheten til å gjøre det, så vil det uten tvil bare være positivt.

Hos NAF og Nordea opererer de med tre forskjellige alternativer med utgangspunkt i hvor mye egenkapital du har:

  • 0-20 % i egenkapital: nominell rente på 5,75 % og effektiv rente på 7,39 %
  • 20-35 % i egenkapital: nominell rente på 5,10 % og effektiv rente på 6,70 %
  • 35 % eller mer i egenkapital: nominell rente på 3,75 % og effektiv rente på 5,29 %

Det er imidlertid viktig å huske at dette kun er et estimat, da dette vil variere med utgangspunkt i hvor høyt lån du søker om og hvor mange år du planlegger å bruke på å betale ned på lånet. La oss illustrere det med et eksempel: MC-en som du drømmer om koster 500 000 kroner, du har ingen egenkapital og vil betale ned på lånet i 10 år.

Ifølge NAF sin lånekalkulator så vil dette gi deg en nominell rente på 5,75 % og en effektiv rente på 9,30 %.

Fordeler

Først og fremst så er NAF kjent for å være en medlemsorganisasjon som du kan henvende deg til om du har behov for veihjelp. Det sier seg litt selv, men dette alene er naturligvis praktisk. I tillegg kan dette medlemskapet gi deg gode lånebetingelser, som også er positivt.

NAF og Nordea stiller ingen krav om egenkapital til kundene sine. De tilbyr med andre ord opptil 100 % finansiering i forbindelse med kjøp av MC. Om du har litt penger som kan fungere som egenkapital, så er det bare positivt for din del. Da får du bare en bedre avtale! Det er også svært praktisk at NAF ikke avgrenser seg kun til MC-lån.

NAF sørger også for at medlemmene får muligheten til å ta opp både billån og caravanlån i Nordea, om dette er fremkomstmidler som passer bedre for dem. Som nevnt blir du videresendt fra NAF sine nettsider til Nordea når du begynner på selve søknadsprosessen. Dette er en enkel, smidig og nesten selvforklarende prosess, noe som er svært fordelaktig for NAF og Nordea sin del.

Resultat

Som de fleste vet, så ikke NAF et selskap som har spesialisert seg innenfor lån, forsikring og lignende.

I stedet er NAF en medlemsorganisasjon som sørger for at du er i trygge hender om det skulle skje noe med deg i trafikken. NAF sørger med andre ord for veihjelp! Men selv om det ikke er deres spesialitet, så kan også et medlemskap i NAF sørge for at du får gode lånebetingelser.

Særlig hos Nordea, da NAF og Nordea har inngått et samarbeid. Og det er ingen tvil om at Nordea tilbyr gode betingelser til både sine og NAF sine kunder!

yA MC-lån

Ya Bank MC-lån yA Bank er en del av Resurs Bank, som er en bank som tilbyr ulike tjenester, deriblant MC-lån. Dette er imidlertid en bank som hovedsakelig henvender til det norske personmarkedet, så dette er en bank som vil hjelpe deg ut av både kniper og med å realisere drømmer.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Denne banken stiller dog litt flere krav til kundene sine enn de andre bankene har gjort. For å få innvilget lånesøknaden din hos yA Bank, så må du oppfylle bankens krav. Disse kravene handler blant annet om alderen din, inntekten din og om du har betalingsanmerkninger. Dette er kriterier som blir oppgitt ganske tidlig i prosessen. Hvis du oppfyller alle sammen, så er det bare å gå videre til selve søknadsprossessen. Hos yA Bank vil det gå noen dager før du får svar på lånesøknaden din.

MC-lån

Blant tjenestene som yA Bank tilbyr, finner du MC-lån. Denne typen lån skal brukes til å finansiere kjøp av MC, eller motorsykkel som det også kalles. Og det er flere fordeler med å søke om et slikt lån i denne banken. yA Bank sin prisoversikt forteller oss at de opererer med en flytende rente. Det betyr at rentekostnadene ikke er de samme hver eneste måned. De kan være på et lavt nivå, mens de den neste måneden kan være veldig høye. Dette er en uforutsigbar avtale. Om du ønsker finansieringshjelp fra yA Bank i forbindelse med kjøp av MC, må du låne minimum 25 000 kroner og maksimum 500 000 kroner. Denne banken opererer med en utlånsrente på 5,95 % nominell rente og 7,36 % effektiv rente. Også her vil vi ta utgangspunkt i et eksempel, som består av et MC-lån på 50 000 kroner, null egenkapital og 10 års nedbetalingstid. Dette medfører at den effektive rente er på hele 12,01 %, i tillegg til at du må ha annen gjeld å refinansiere på grunn av nedbetalingstiden.

Fordeler

Ved å ta opp et MC-lån i yA Bank, så vil du få utbetalt pengene før du faktisk kjøper motorsykkelen. Det er noe som gir deg bedre fleksibilitet i forbindelse med kjøpet, noe som er veldig praktisk. Da slipper du at bankens papirarbeid forhindrer kjøpet av den rette! Om du ikke synes noe om banker som krever at forsikrer motorsykkelen din hos dem, så vil yA Bank være en god match. For hos dem foreligger det ikke et slikt krav. Du kan med andre ord spare litt penger på å inngå en låneavtale med yA Bank! Ikke nok med at du får pengene utbetalt før det faktiske kjøpet, du kan også få pengene utbetalt på dagen hos denne banken. Det forutsetter naturligvis at du har all informasjonen du trenger liggende og at du handler raskt selv! Mens flere andre banker stiller krav til hvor gammel kjøpsobjektet kan være, så er ikke dette noe yA Bank bekymrer seg for. Og dermed trenger heller ikke du å gjøre det. yA Bank kan innvilge lånesøknader uavhengig av hvor gammel motorsykkelen du vil kjøpe er.

Resultat

yA Bank stiller flere krav enn de fleste bankene, samtidig som de har droppet flere av kravene som de tradisjonelle bankene har. Det blir det samme som at de gir med den ene hånden, samtidig som de tar med den andre. Og det er jo helt greit, men litt upraktisk.

AS Financering MC-lån

AS Financiering MC-lån

AS Financering er en annen bank som tilbyr MC-lån til kundene sine. Med et MC-lån fra denne banken er du et skritt nærmere drømmen om å få din helt egne motorsykkel. Det forutsetter imidlertid at du må stille motorsykkelen som sikkerhet for lånet.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Denne banken tilbyr inntil 100 % finansiering, noe som betyr at du ikke trenger å stresse med at du mangler noen tusenlapper i egenkapital. AS Financiering tilbyr deg en låneavtale som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon. Som hos de fleste banker foregår søknadsprosessen elektronisk, noe som medfører at prosessen går mye raskere enn den ville gjort om den hadde vært slik den var «i gamle dager».

MC-lån

AS Financiering lar deg enkelt få oversikt over hvor mye du kan få i lån på deres nettsider. Der finner du nemlig en lånekalkulator, som forteller deg akkurat det du ønsker å vite. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet deres med informasjonen din. Vi fyller ut skjemaet deres med informasjonen fra eksempelet vårt (50 000 kr, 0 i egenkapital og 10 års nedbetalingstid), for å kunne gjøre en sammenligning. Lånekalkulatoren deres forteller oss at du vil få en nominell rente på 4,90 % og en effektiv rente på 10,60 %. Hos AS Financiering får du også muligheten til å velge hvilken forsikring du har. I lånekalkulatoren kan du hake av for «kaskofritt», men da øker både den nominelle og den effektive renten i betydelig stor grad.

Fordeler

Du lurer kanskje på hvorfor du bør søke lån hos AS Financiering? Først og fremst så vil du få svar på søknaden din mer eller mindre umiddelbart. Og de sørger for at du er helt trygg om det skulle vise seg å være noen heftelser i MC-en du kjøper. I tillegg tilbyr de opptil 100 % finansiering, og du kan velge hvor lenge du vil betale ned på lånet. Taket ligger imidlertid på 10 år. Det er også veldig enkelt å søke lån hos AS Financiering. Søknadsprosessen er digital, og du vil få svaret ditt veldig raskt.

Resultat

AS Financiering tilbyr et godt alternativ til MC-lån, men det er ingen faktorer som får denne banken til å skille seg nevneverdig ut i denne testen.

Få beste tilbud fra 23 aktører

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo