Polish test: 3 beste lakkrens (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Polish er et produkt ment for vedlikehold av bilens lakk. Ved hjelp av polering kan du fjerne oksideringsskader og riper i lakken, og gjenvinne bilens opprinnelige glans. Polerer du bilen et par ganger årlig, vil dette sørge for at kjøretøyet ditt ser velholdt ut.

Hva vil det egentlig si å polere bilen? Bilen har tre lag med lakk – klarlakk, farge og grunnlag. I de fleste tilfeller vil eventuelle defekter ramme det ytterste laget, nemlig klarlakken. Det er dette laget du behandler når du bruker polish.

Når du polerer bilen vil du faktisk fjerne et svært tynt lag med klarlakk. Derfor inneholder polish slipemidler. Dette sørger for at lakken jevnes ut, og gir deg et fint grunnlag før du påfører voks for en glansfull og beskyttende finish.

For å få et mest mulig vellykket resultat, gjelder det å velge en polish som mestrer det å balansere grad av glans og slipegrad. Vi har derfor testet noen av de mest populære poleringsproduktene, i jakten på markedets beste polish.

Koch-Chemie P6.01 One Cut & Finish – Best i test polish & lakkrens

Koch Chemie One cut finish

Koch-Chemie P6.01 One Cut & Finish skal by på et enkelt og brukervennlig system bestående av kun ett steg. Dette produktet balanserer glans og slipegrad på en svært god måte. Dette betyr i praksis at polishen behandler lakk med lette slitasjeskader og skaper glans på en gang.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Dette poleringsmiddelet er tilsatt litt carbau-voks, noe som gjør at du ikke trenger å vokse bilen etter at polering er gjennomført. Dette sparer deg ikke bare for tid, men også krefter. Her kan du med andre ord oppnå et optimalt resultat med minimal innsats.

Produsenten lover at produktet skal etterlate bilens lakk glansfull, samt at eventuelle riper fjernes (fra størrelsesgrad P2000 og oppover). Dette sørger for en vellykket finish.

Koch P6.01 One Cut & Finish kan anvendes på både motorsykler, biler og lignende. Dette er med andre ord et anvendelig produkt, og kan brukes av alle som ønsker enkel og effektiv polish av kjøretøyet sitt.

Slik testet vi produktet

Vi testet ut Koch P6.01 One Cut & Finish på billakk, og fulgte produsentens oppgitte bruksmetode. Først og fremst bør bilen være rengjort for skitt og smuss. Deretter anbefales det at en benytter tilhørende poleringspads.

Vi påførte omtrent fem små klatter med Koch P6.01 One Cut & Finish på padden. Disse klattene trenger ikke være større enn erter. Deretter plasseres padden mot bilens lakk, og du kjører poleringsmaskinen. Ha gjerne enheten på lav hastighet, slik at padden primes. Les gjerne vår store test av poleringsmaskiner.

Fremgangsmåten vår gikk ut på å polere et område tilsvarende seks ganger padden i størrelse. Vi la ikke press på padden, og tillot padden å ta tre til fire runder med et overlappende bevegelsesmønster.

Til slutt tørket vi av polish fra lakken med en egnet klut. Her valgte vi å benytte en mikrofiberklut, da dette regnes for å være velegnet for bilens lakk.

Resultat av test

Etter å ha testet Koch P6.01 One Cut & Finish, sitter vi igjen med et meget godt inntrykk. Riper som var synlige før poleringen startet er ikke lenger synlige, og bilens lakk har gjenvunnet opprinnelig glans. Bilen ser ut som den er god som ny!

Koch P6.01 One Cut & Finish skal også få pluss i margen for å være meget brukervennlig. Her får du en enkel 2-i-1-løsning med både polish og voks. Dersom du ønsker et pent resultat uten å måtte bruke for mye tid og krefter på polering, er dette produktet for deg.

Dette er dessuten en prisgunstig polish, noe som gjør det lett for oss å anbefale den videre. Poleringsproduktet Koch P6.01 One Cut & Finish kan fås i beholdere på 250 ml eller 1 liter, og koster da henholdsvis 184 kroner og 628 kroner.

Koch P6.01 One Cut & Finish er testens klare vinner, og er et både rimelig, brukervennlig og effektivt produkt.

Fordeler:

 • Svært effektiv polish og voks
 • Brukervennlig og så for amatøren
 • Prisgunstig

Ulemper:

 • Ingenting å bemerke

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-chemie
Volum 250 ml / 1 L
   
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Scholl Concepts A15+ 1-Step Allround Polish

Scholl Concepts A15

Vi testet også poleringsproduktet Scholl Concepts A15+ 1-Step Allround Polish. Dette produktet skal passe til nær sagt alle lakktyper, noe som gjør det anvendelig. Polishen skal dessuten kunne gi synlige forskjeller selv på lakk med større, synlige riper.

Dette er en polish som inneholder et pulver basert på aluminiumoksid, og dette fungerer som slipemiddel. Har du lakk med mange riper, vil dette middelet kunne gjøre underverker – ifølge produsenten.

Også Scholl Concepts A15+ 1-Step Allround Polish inneholder voks, noe som betyr at du får to produkter i én beholder. Spar tid ved å slippe ekstra voksing av lakken etter polering. Voksen har også god holdbarhet, noe som er et pluss.

Det er verdt å nevne at dette poleringsproduktet er laget uten silikon. Dermed er dette en polish som kan benyttes selv på lakkverkstedet. Voksen er basert på en blanding av syntetisk og naturlig voks, og skal etterlate lakken skinnende i flere måneder.

Slik testet vi produktet

Vi testet Scholl Concepts A15+ 1-Step Allround Polish i tråd med produsentens egne retningslinjer. Det anbefales å benytte produktet sammen med en Scholl-pad, som for eksempel Premium TopWool Polishing Pad. Denne er egnet for kraftig oppripet lakk.

Vi påførte små mengder polish på padden, og hadde poleringsmaskinen på middels hastighet. Ellers er det verdt å nevne at vi hadde moderat trykk mot lakken i begynnelsen. Deretter jobbet vi videre med lettere trykk.

Etter påføring tørket vi over lakken med en mikrofiberklut. Dette for å bli kvitt overflødige rester av produktet.

Du kan påføre produktet for hånd også. Da tar du fire til fem dråper med polish på en puck. Deretter påfører du polish på et område tilsvarende ca. 12 x 12 cm. Gni med sirkulære bevegelser til du ser at riper blir mindre synlige. Avslutt med mikrofiberklut.

Resultat av test

Scholl Concepts A15+ 1-Step Allround Polish etterlater lakken med synlig færre riper, og holder dermed det den lover. I tillegg får bilens lakk en flott glans som gjør at bilen nesten ser ny ut. Tommel opp, Scholl!

Prisen på Scholl Concepts A15+ 1-Step Allround Polish er 499 kroner, noe som gir deg én liter av produktet. Dette er en nokså gjennomsnittlig pris på et effektivt 2-i.1-produkt som dette.

Alt i alt er dette en polish vi kan anbefale videre. Den klatrer ikke helt til topps i testen vår, men havner på en velfortjent andreplass.

Fordeler:

 • Holder ordet og gjør ripene mindre synlig

Ulemper:

 • Et kurrant produkt til en kurrant pris

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Scholl
Silikonfri Ja
Type Polish & voks
   

Koch P3.01 Micro Cut & Finish

Koch Chemie p3 01 micro cut and finish

Koch P3.01 Micro Cut & Finish er utviklet for å kunne anvendes som sluttsteg når du polerer bilen. Dette er en polish som gir lakken din mye glans, og den skal effektivt kunne polere bort virvler av riper i lakken. I tillegg etterlater produktet en effektiv beskyttelse.

Dette poleringsmiddelet inneholder meget fint slipemiddel, noe som kombineres med voks av typen carnauba. Middelet er fritt for silikon, og sørger for hurtig og effektiv beskyttelse av lakken. Bli kvitt slipemerker med korning fra 3 000 og oppover.

Koch P3.01 Micro Cut & Finish skal også kunne fjerne kjørespor og hologrammer i lakken. På tross av at produktet benyttes som sluttsteg, inneholder det ikke fillers – slik mange lignende produkter gjør. Du fjerner med andre ord riper uten å fylle de opp.

Poleringsproduktet gir deg et ærlig og langvarig resultat. Dette er en polish som skal være spesielt velegnet til fjerning av mindre vaskeriper. Du skal også kunne få enkel og rask beskyttelse av lakken, uten å måtte vokse ekstra i etterkant.

Slik testet vi produktet

Koch P3.01 Micro Cut & Finish ble benyttet slik produsenten selv anbefaler. Vi startet med å gi lakken en god vask, slik at eventuell skitt og småstein ble fjernet før vi satt i gang. Dette er viktig for å unngå at en riper opp lakken mens en jobber.

Deretter påførte vi omtrent to til tre dråper med polish på en poleringspute. Disse dråpene er på størrelse med erter, og du trenger heller ikke mer enn dette.

Vi påførte så polish på bilens lakk, og jobbet med produktet helt til det ble gjennomsiktig. Jobben bør utføres med sirkulære bevegelser. Du velger selv om du vil jobbe for hånd eller med en poleringsmaskin.

Etter at produktet er jobbet godt inn i lakken, kan det tørkes av med en egnet mikrofiberklut. Dette sørger for å fjerne overflødige rester av produktet.

Resultat av test

Koch P3.01 Micro Cut & Finish etterlater lakken svært skinnende og pen. Vi ser et synlig resultat! Mange av de små ripene som var i lakken før vi begynte, er nå borte. Dette produktet holder hva det lover, noe som er positivt.

Vi gir også produktet et pluss i margen for å inneholde voks, slik at vi slipper å vokse lakken i etterkant av poleringen. Dette gjelder imidlertid de andre to produktene vi har testet også, noe som betyr at dette ikke har innvirkning på resultatet i testen.

Koch P3.01 Micro Cut & Finish kan fås i beholdere på 250 ml eller 1 liter, og koster da henholdsvis 249 kroner eller 849 kroner. Alt i alt er dette en polish vi kan anbefale på det varmeste, spesielt til deg som har små, fine riper i lakken.

Koch P3.01 Micro Cut & Finish havner på en velfortjent tredjeplass.

Fordeler:

 • Relativ rimelig
 • Inneholder voks
 • Kommer i flere størrelser

Ulemper:

 • Lite å bemerke


Spesifikasjoner
Merke Koch Chemie
Type Polish & voks
Volum 250 ML / 1L

Beste priser hos:

Detailshop.no

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo