Jordfreser test: De 3 beste jordfreserne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når du skal klargjøre hagen for såing eller pløye opp en plen, vil en jordfreser gjøre jobben lettere. Dette er et verktøy som brukes for å knuse jordklumper, løsne jord og for å gi jorden ny oksygen før dyrkning.

En jordfreser kan ha mange bruksområder og blir benyttet av profesjonelle til dyrket mark, og av hobbygartnere i blomsterbed. Jordfresere er også gull verdt om du skal gjøre forarbeid for en ny, frisk plen. Vi har tatt en titt på noen av de beste alternativene på markedet.

Markedsføring (knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Husqvarna TF 435P – Best i test jordfreser 2024

Jordfreser Husqvarna TF 435P test

Husqvarna TF 435P er en avansert jordfreser for de mest krevende oppgavene. Modellen er stillegående, kraftig og har en imponerende transmisjon. De mange gjennomtenkte funksjonene gjør dette til testens vinner.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Gardenstore

Husqvarna TF 435P er en jordfreser med mye kraft. Selv om den ikke er testens største eller tyngste, får du mange gode kvaliteter i en mindre forpakning. Modellen er beregnet for profesjonelle, men er brukervennlig nok til at hobbygartnere også får mye bruk av fresen.

Motoren er stillegående og veldig lett å starte. Vi merker oss raskt hvor mye effekt og kraft som ligger her. Ytelse og brukervennlighet er det heller ingenting å si på. Det er nemlig særdeles enkelt å manøvrere maskinen, takket være clutch-utkobling og pneumatisk kløtsj.

Transmisjonen består av ett bakovergir og to forovergir. Av praktiske detaljer er det verdt å nevne transporthjul, plantevern, skjold og trekkstang. Dette forenkler ellers tøffe arbeidsoppgaver og gir mye komfort under drift. Husqvarna TF 435P får plusspoeng for å være kompatibel med en mengde tilbehør som øker allsidigheten.

Brukervennlighet

Det er tydelig at Husqvarna har tenkt på brukervennlighet når de konstruerte TF 435P. Her må vi blant annet nevne fresdekselet, som reduserer sjansene for spurt under bruk. Transmisjons-huset er avtakbart, og plantebeskyttelse er inkludert.

Det er mulig å reversere jordfreseren, en egenskap ikke alle andre fresere kan skilte med. Dette gir deg ekstra kontroll gjennom arbeidsøkten og sikrer en forbedret manøvrerbarhet. Håndtakene er legges sammen for enklere transport og oppbevaring, og det følger i tillegg med transporthjul.

Husqvarna TF 435P har et justerbart styre, noe som ikke alltid er å se i jordfresere. Med et justerbart styre kan du sikre en komfortabel arbeidsposisjon og oppnå optimale resultater. Håndtakene er ergonomiske og gir deg lett tilgang til alt av kontroller og spaker.

I tillegg er Husqvarna TF 435P utstyrt med doble håndtak, noe som kommer svært godt med om du skal løfte eller transportere jordfreseren. Dette er også en allsidig modell av flere grunner. Den er kompatibel med en rekke tilbehør, og har trekkfeste som kan justeres etter arbeidsoppgave.

Fordeler:

 • Plantebeskyttelse
 • Fresdeksel
 • Doble håndtak
 • Justerbar

Oppsummering

Husqvarna TF 435P er trygt og solid valg når du skal ta knekken på den tøffeste jordene. I tillegg til sin kraft og styrke, kan jordfreseren friste med gjennomtenkte funksjoner som øker brukervennlighet og forbedrer transportmuligheter. Dette er grunnen til at Husqvarna TF 435P blir kåret til best i test og markedets beste jordfreser.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 65 kg
Kraftkilde Bensin
Effekt 3500 W
Arbeidsbredde 80 cm

 

Jordfreser Stiga Silex 103 B

Jordfreser Stiga Silex 103 B test

Stiga Silex 103 B er en svært kraftig jordfreser med en effekt på hele 4,8 kW. Dette redskapet er allsidig og kommer med tre hastigheter, to forover og én bakover.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Gardenstore

Produktbeskrivelse

Stiga Silex 103 B er en bensindrevet jordfreser med gode egenskaper. Modellen regnes som en større jordfreser, noe som også gjenspeiler seg i vekten. Selv om Stiga Silex 103 B veier 70 kilo, har den også brukervennlige kvaliteter.

Du får mye kraft og en stor arbeidsbredde her. Kraften på 4,8 kW kommer ekstra godt med om du arbeider med leire og vanskelige materialer. Tankvolumet ligger på 3,8 liter, noe som gir deg lange arbeidsøkter uten avbrudd.

Med Stiga Silex 103 B kan du også jobbe bakover, takket være tre ulike hastigheter. To hastigheter fremover og én hastighet bakover, gjør jordfreseren fleksibel. Et luftfilter av komprimert fiber forlenger levetiden og det medfølger transporthjul for lettere forflytning.

Brukervennlighet

Alle kan ha bruk for en jordfreser, og selv om du ikke har mye erfaring fra tidligere, er det mulig å betjene de større modellene med effektivitet. Stiga Silex 103 B er nemlig skapt for å fungere like godt for profesjonelle som for hobbybrukere.

Her er det lagt vekt på at jordfreseren skal være et praktisk verktøy som hjelper deg med å bearbeide jorden, uten at du trenger å ødelegge ryggen. En god arbeidshøyde og optimalisert ergonomi legger til rette for brukervennlig betjening, noe vi også merker i testen.

Stiga Silex 103 B har en svært god arbeidsdybde på 22 cm. Det er lett å se seg blind på arbeidsbredde, men hvor dypt maskinen går er også viktig. Det som skiller Stiga Silex 103 B mest ut på markedet, er den enorme kraften.

Med en rå kraft på hele 4,8 kW, vil Stiga Silex 103 B takle selv de tyngste arbeidsoppgavene. 6 rotorer av robust konstruksjon, sørger også for at jobben går sømløst. Her trenger du ikke bruke mye av dine egne krefter, for å oppnå fin og bearbeidet jord.

Fordeler:

 • God arbeidsdybde
 • 6 rotorer
 • Mye kraft

   

Oppsummering

Stiga Silex 103 B er et godt alternativ for de som ønsker seg en jordfreser med mye kraft. Med en maksimal hastighet på 3200 rotasjoner per minutt, blir jobben unnagjort på en fei. Den kraftige motoren takler vanskelige oppgaver og du får en komfortabel arbeidsøkt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

70 cm

Kraftkilde

Bensin

Arbeidsbredde

60 cm

 

Husqvarna T300RH Compact Pro

Jordfreser Husqvarna T300RH Compact Pro test

Husqvarna T300RH er en mindre jordfreser med frontmonterte kniver. Her får du en arbeidsbredde på 28 cm og en arbeidsdybde på 15 cm, samt brukervennlige og praktiske egenskaper.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Gardenstore

Produktbeskrivelse

n jordfreser trenger ikke å være synonymt med store maskiner, det er Husqvarna T300RH et godt eksempel på. Dette er en mindre og mer prisvennlig variant, som passer godt til hverdagslig arbeid i hagen. Den lave vekten på kun 15 kg, gjør det også lettere å transportere jordfreseren.

Husqvarna T300RH er kompakt, allsidig og har flere praktiske egenskaper. Med en lav vekt er det også enkelt å arbeide med maskinen og du får med utstyr som kan gjøre freseren enda mer allsidig.

Jordfreseren har en arbeidsbredde på 28 cm og en dybde på 15 cm, hvilket gjør at den egner seg best for mindre områder. Her vil frontmonterte kniver ta seg ned i jorden og du får en effekt på 600 watt. Drivstofftanken rommer 0,58 liter og modellen har en omdreiningshastighet på 167 omdreininger i minuttet.

Brukervennlighet

På Husqvarna T300RH finner vi håndtak som kan legges sammen, noe som gjør det lett å oppbevare jordfreseren. I tillegg får modellen plusspoeng for hvor enkelt det er å transportere den, sammenlignet med andre jordfresere.

Det er generelt enkelt å betjene modellen og håndtakene gir mye komfort og stabilitet. Vi setter også pris på trekk feste, takket være den justerbare trekk-kroken. Dette gir enda et nivå av fleksibilitet og allsidighet, slik at du kan bruke Husqvarna T300RH til flere arbeidsoppgaver.

Husqvarna T300RH er bygget for profesjonell bruk, samtidig som den er brukervennlig nok til at hvem som helst kan betjene jordfreseren. Den er solid, bygget på materialer av høy kvalitet og fremstår robust fra topp til bunn.

Det medfølger også et fresdeksel, hvilket er en stor fordel. Et fresdeksel er en praktisk detalj som reduserer eventuelt spurt som måtte komme fra de roterende knivene. Dette gjør det også mer behagelig å manøvrere Husqvarna T300RH over ujevnt underlag.

Fordeler:

 • Kraftig transmisjon
 • Fresdeksel

Oppsummering

Husqvarna T300RH er en praktisk og allsidig jordfreser, for de med mindre plen og områder å arbeide med. Dette er modellen for de som ikke ønsker seg de største maskinene, men likevel har bruk for funksjonaliteten en jordfreser gir.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

15 kg

Kraftkilde

Bensin

Arbeidsbredde

24 cm

 

Nyttig å vite om jordfreser

En jordfreser har mange bruksområder, men det lønner seg å ta redskapet i bruk på våren. Du får best effekt om den brukes før planter og gress begynner å vokse for fullt, samtidig som jorden er gjørmet og våt og vil trenge hjelp fra en kraftig fres.

Den aller vanligste typen jordfreser, er den som kommer med kniver under motoren. Disse variantene har som regel støttehjul for enkel transportering og er lettere å manøvrere. Motoren presser knivene ned i jorden, som deretter roterer for å løsne underlaget og drive freseren fremover.

Det finnes også elektriske jordfresere, men disse er ikke like kraftige som varianten over. En elektrisk jordfreser er ofte mindre av størrelse og veier lite. En lav vekt virker gjerne fristende, men uten en kraftig motor blir ikke knivene presset like langt ned i jorden.

Hvilken jordfreser skal jeg kjøpe?

Med mindre du har veldig porøs og luftig jord, vil det lønne seg å gå for en bensindrevet variant. Selv om motoren er kraftig, vil toppmodellene være utstyrt med brukervennlige egenskaper som forbedrer manøvrerbarhet.

Se gjerne på justeringsmuligheter og hvor langt knivene går ned i jorden. Dette kalles for arbeidsdybde, men arbeidsbredde handler om hvor stort område jordfreseren jobber med av gangen. Valget bør til syvende og sist handle om hva slag jord du skal bearbeide.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo