Vannkoker test: De 11 beste vannkokerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

En vannkoker er et naturlig tilskudd i ethvert norsk kjøkken. I forhold til andre kjøkkenapparater kommer vannkokere i et hav av forskjellige design, former og mønstre. Du får alt fra enkle vannkokere i stilrene farger, til mer futuristiske apparater med avanserte innstillinger.

Vi har sett på noen av markedets mest populære vannkokere, i forskjellige prisklasser og med forskjellige funksjoner. Finn din perfekte variant i vår test av vannkokere her. Vi kårer også vår favoritt som årets beste vannkoker 2024.

Smeg – Best i test vannkoker

Smeg justerbar vannkoker

Smeg sin justerbare vannkoker er en av markedets mest populære modeller. Dette er et kvalitetsprodukt utformet i retro 50-talls design. Vannkokeren er like mye et designelement som den er et praktisk kjøkkenapparat. Her får du en kapasitet på 1,7 liter, temperatur kontroll, lokk med push-åpning og flere andre gode funksjoner.

Sjekk dagens pris

Smeg gir deg muligheten til å velge mellom syv forskjellige ønskede temperaturer, fra 50 til 100 grader. Dette er en nyttig funksjon hvis du skal ha vann til baby mat, eller ønsker å drikke en kopp kaffe med en gang. Du justerer enkelt temperaturen ved å skyve spaken ned eller opp. På LED-skjermen ser du hvilket temperaturnivå du er på.

Det er meget enkelt å rengjøre Smeg vannkokeren, da lokket er stort nok til at du kommer skikkelig til. I tillegg er varmeelementet skjult, slik at du ikke behøver å ta hensyn til dette under rengjøringen. Et skjult varmeelement sørger også for lengre levetid, da det ikke blir skadet av eventuelle kalkoppbygninger.

For å hindre at kalk havner i koppen din, kommer Smeg med et praktisk filter som enkelt kan fjernes for rengjøring. På siden av vannkokeren ser du væskenivå og vannkokeren vil automatisk slå seg av når ønsket temperatur er oppnådd. Det er også mulig å holde vannet varmt i opptil 20 minutter hvis du skal drikke flere kopper en morgen.

Hvis vannkokeren går tom for vann, vil den automatisk slå seg av. Dette er en særdeles nyttig sikkerhetsfunksjon som gjør vannkokeren trygg og brukervennlig. Lokket åpnes enkelt ved med push-åpning og du finner rom for ledningen under basen. Dette gjør det enkelt å oppbevare vannkokeren.

Basen er også rustet med gummibein for bedre stabilitet og tuten er helt dryppfri. Disse små detaljene er det som gjør denne modellen såpass brukervennlig og unik. Selve basen kan også vris i 360 grader, og modellen er produsert i rustfritt stål og plast. Håndtaket er i krom for et ekstra godt grep.

Det er ikke vannskelig å forstå hvorfor Smeg vannkokerne er så populære. Her får du en mengde praktiske og trygge funksjoner og et lekkert design. Valgmuligheten er uendelig når det kommer til farge, og du kommer garantert til å finne en modell som passer perfekt inn på kjøkkenet ditt

Fordeler oppsummert fra testen

 • Skjult varmeelement
 • Automatisk avslåing
 • Justerbar temperatur
 • Lokk med push-åpning
 • Silikon ben
 • 360 graders base
 • Kalkfilter
 • Syv innstillinger for temperatur
 • Ledningskveiler
 • 1,7 L beholdning
 • Effekt: 2400W

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Adexi Mummi Vannkoker

Adexi Mummi Vannkoker test

Adexi Mummi Vannkoker må være testens mest unike modell. Vannkokeren kommer i flere yndige Mummi-print fra den kjente TV- og filmserien. Produsentens Mummikopper har lenge vært markedsledende i Norge, og nå kan du fullføre settet med denne flotte og minimalistiske vannkokeren i keramikk.

Sjekk dagens pris

Adexi Mummi vannkokeren har en kapasitet på 1 liter og en effekt på 2023W. Dette er en relativt liten og kompakt vannkoker som passer perfekt til mindre kjøkken og hybler. Til tross for den kompakte størrelsen får du plass til en liter med vann, noe som er mer enn nok for de fleste. Adexi Mummi skiller seg ikke bare ut med sitt unike design, men er også produsert i keramikk, hvilket er et materiale vi ikke ser ofte i vannkokere.

Ledningen til Adexi Mummi er i stoff mens topplokket og av/på knappen er utformet i tre. Dette er et skandinavisk design som passer inn i elegante og moderne hjem. I bunnen av vannkokeren kan du oppbevare ledningen, noe som igjen gjør det enkelt å oppbevare den i mindre kjøkken. Her vil ikke ledningen ta opp for mye plass på kjøkkenbenken.

Adexi Mummi ser ikke bare vakker ut, men har også noen gode funksjoner. På siden vil du få en oversikt over vannbeholdningen og ved hjelp av et LED-lys vil vannkokeren indikere at den er ferdig. Det medfølger også en sikkerhetsfunksjon som gjør at vannkokeren ikke vil tørrkoke og den slår seg automatisk av når vannet er ferdig oppkokt.

Adexi Mummi er en unik vannkoker. Hvis du allerede er en fan av de kjente Mummi-koppene, er dette et naturlig tilskudd til kjøkkenutstyret ditt. Ikke bare ser vannkokeren elegant ut, den har også gode og sikre funksjoner. Vi liker godt at kabelen er av stoff og kan oppbevares under basen, og vi setter pris på at den er sikret mot tørrkoking.

Hvis du er på jakt etter en mindre vannkoker, er dette et godt valg. Det er ikke alle som har plass eller behov for en vannkoker som kan koke opp mot 2 liter, og derfor er det flott at det finnes alternativer slik som Adexi Mummi. Designet er også en god grunn til at mange velger å gå for denne varianten.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Unikt Mummi design
 • Keramikk og tre
 • Ledningsopprull
 • Sikret mot tørrkoking
 • Automatisk stopp
 • Vannmåler
 • LED-lys
 • 1 L
 • Effekt: 1850-2200W

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Siemens TW86103P Vannkoker

Siemens TW86103P Vannkoker test

Siemens TW86103P er en vannkoker med flere gode funksjoner. Utseendemessig er den stilren og modellen har særdeles høy kvalitet. Du velger mellom fire ulike temperaturinnstillinger og vannkokeren har evnen til å holde vannet varmt i opptil 30 minutter. Dette er en særdeles allsidig og brukervennlig vannkoker.

Siemens TW86103P kommer med fire ulike temperaturer: 70, 80, 90 og 100 grader. Dette er en fin funksjon som gjør at du kan drikke kaffen eller tekoppen med en gang. Denne modellen trenger ingen ledningsopprull, ettersom den er helt trådløs – en unik funksjon. Siemens TW86103P  har en kapasitet på 1, 5 liter og en effekt på 2400W. Basen kan dreies i 360 grader.

I tillegg har Siemens TW86103P tre forskjellige sikkerhetsfunksjoner, beskyttelse mot tørrkoking og overoppheting, avstenging når kannen blir tatt av basen og en automatisk avstenging. Den unike «Keep Warm» sensoren sørger for at vannet holder seg varmt i opptil 30 minutter, slik at du kan nyte flere kopper til frokost uten å måtte koke kannen på nytt.

Du åpner enkelt lokket med et lite trykk på håndtaket, hvilket gjør modellen brukervennlig, enkel og trygg. Den unike «Sensor Control» oppvarmingen sørger for at du kan velge den ideelle temperaturen for bruksområdet ditt. LED-displayet viser den aktuelle temperaturinnstillingen, slik at du alltid har kontroll på hvor varmt vannet er.

Siemens TW86103P er en vannkoker som gjør alt. Dette er desidert en av de mest avanserte vannkokerne på markedet, samtidig som brukervennligheten er god. Funksjoner som automatisk damp stopp, justerbar temperatur, trådløs og «Keep Warm» gjør dette til en unik vannkoker med mange muligheter.

Varmeelementet er skjult slik at det ikke er utsatt for kalk-skader. I tillegg gjør dette det enkelt å rengjøre innsiden av vannkokeren ved behov. Det følger selvfølgelig med et kalkfilter i rustfritt stål som enkelt kan fjernes for rengjøring. Den dreibare sokkelen gjør at du kan plassere vannkannen hvor som helst og bunnen er i rustfritt stål for en lang levetid.

Er du på jakt etter en vannkoker med topp sikkerhet og fleksible innstillinger? Da er Siemens TW86103P et godt valg. Dette er en gave som virkelig vil settes pris på, og en meget hjelpende hånd på ditt eget kjøkken. Vannkoking har aldri vært så enkelt, raskt og brukervennlig før.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Justerbar temperatur
 • Hold varm-funksjon
 • Trådløs
 • 260 graders dreibar base
 • Skjult varmeelement
 • Sikkerhetsfunksjoner
 • 1,5 L
 • 2400W

Her finner du beste pris

Skousen

Viceversa TIX Vannkoker

Viceversa TIX Vannkoker test

Viceversa TIX Vannkoker er en unik og funksjonell vannkanne med et futuristisk utseende. Her får du en kapasitet på 1,7 liter, effekt på 2200W, vannmåler, filter og ledningsopprull. Det som virkelig skiller Viceversa TIX ut fra mengden, er dog det unike designet som virkelig er en blikkfanger.

Sjekk dagens pris

Hvis du noen gang har tenkt å gi en vannkoker bort i gave, vil Viceversa TIX være det utmerkede valget. Denne modellen kommer nemlig i alle regnbuens farger, men gul, turkis og hvit er blant de mest populære valgene. Produsenten har sørget for at innpakningen er like unik som designet selv, og derfor kommer denne vannkokeren i en nydelig og presentabel eske.

Når det kommer til selve funksjonen, er Viceversa TIX også et utmerket valg. Vannkokeren har en sikkerhetsfunksjon som gjør at den automatisk slår seg av når vannet har nådd en temperatur på 100 grader. Tuten, lokket og håndtaket kommer i rustfritt stål og er en skarp samt fin kontrast mot plasten som dekker yttersiden til kannen.

Under basen finner du en lednings-rulle hvilket skjuler ledningen for et stilrent og diskre utseende. I tillegg er ledningsrullen et godt element når du skal oppbevare vannkannen. Nederst på kannen finner du på og av knappen, som er utstyrt med et moderne blått lys. Dette indikerer når vannkokeren er ferdig.

Vannmåler på siden gir deg også et godt overblikk over hvor mye vann som er igjen. Her kan du måle nøyaktig hvor mye vann du trenger basert på kopper. Vi liker hvor brukervennlig denne vannkokeren er og hvor solid og godt grep du får om håndtaket. I tillegg er det forfriskende å se en vannkoker i slike «freshe» farger. Viceversa TIX setter sitt preg på kjøkkenet ditt og du vil nok ikke skjule denne i et kjøkkenskap.

Det følger selvfølgelig med et filter som fjerner kalkrester og forbedrer smaksopplevelsen. Filteret kan du ta ut når det er på tide å rengjøre vannkokeren. Noen modeller kan være vanskeligere å rengjøre enn andre, gjerne på grunn av formen. Men dette problemet vil du ikke møte på med Viceversa TIX. Toppen er omtrent like stor som bunnen, noe som skaper smidig rengjøring.

Viceversa TIX er den perfekte gave og et forfriskende pust på kjøkkenet. Modellen kommer i alle regnbuens farger og har flere gode funksjoner. Lokket åpnes med knapp på håndtaket, hvilket gir modellen et unikt enhåndsgrep.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Futuristisk og fargerikt design
 • Vannmåler
 • Ledningsopprull
 • Filter
 • Automatisk slukking
 • 1,7 L
 • 2200W

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Dualit Jug Vannkoker

Dualit Jug Vannkoker test

Trenger du en kompakt vannkoker til kaffe og te? Da kan Dualit Jug være det rette valget. Denne vannkokeren har en kapasitet på 1,5 liter og en effekt på 2400W. Dualit Jug har en praktisk vannmåler som indikerer hvor mye vann du trenger for hver kopp, og en ergonomisk base som kan vris 360 grader.

Sjekk dagens pris

Dualit Jug er en svært plassbesparende vannkoker som egner seg perfekt til hybel, leiligheten eller kjøkken med mindre oppbevaringsplass. Modellen er kompakt nok til å være plassbesparende, samtidig som den har en god kapasitet på 1,5 liter. Du får i tillegg med godt utstyr som et filter for kalk.

Designet av den originale modellen er i rustfritt stål med svarte stilrene designer. Denne modellen vil skli rett inn på ethvert kjøkken. Det er også mulig å få Dualit Jug i flere farger dersom du ønsker å friske opp kjøkkenbenken. Hvorfor ikke prøve ut fargene creme, pastell blå eller pastell rosa?

Trendy fargevalg og et kompakt design gjør Dualit Jug til en perfekt student gave. Basen kan som sagt vris i 360 grader, noe som gjør den veldig brukervennlig. Du kan plassere vannkokeren i hvilken som helst retning, noe som kommer godt på med trange kjøkken og hybler. Det er i tillegg enkelt å rengjøre modellen, takket være det store lokket.

Dualit Jug har et filter som kan fjernes ved behov. Filter vil fjerne eventuelle biter og rester av kalk, noe som forbedrer smaksopplevelsen. På fremsiden av vannkokeren finner du et lys som indikerer at vannkokeren er ferdig. Perfekt på travle morgener hvor du ikke har tid til å vente på et «klikk».

Dualit Jug er svært enkel å håndtere med et godt og solid håndtak. Du får et godt grep og håndtaket er stort nok til at du får kontroll på serveringen. På toppen av lokket finner du et håndtak som er varme beskyttet. Dette betyr at du ikke kommer til å brenne deg dersom du skal fylle på vannkannen en gang til direkte etter bruk.

Selve tuten på vannkannen er stor nok til at du ikke søler og får en kontrollert strøm av vann ned i koppen. Varmeelementet er skjult slik at det blir enklere å rengjøre innsiden. Med et skjult varmeelement behøver du heller ikke bekymre deg for kalk-skader. Dualit Jug er et utmerket, brukervennlig og sofistikert valg av vannkoker.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Vannmåler
 • Stilrent design
 • Perfekt for hybelen
 • 360 graders base
 • Rustfritt stål
 • Skjult varmeelement
 • 1,5 L
 • Effekt: 2400W

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Wilfa Spring Vannkoker

Wilfa Spring Vannkoker test

Hvis du leter etter en stilig og brukervennlig vannkoker, kan Wilfa Wilfa Spring være det rette valget. Denne vannkokeren kombinerer funksjonalitet og design. Modellen er som skapt for et moderne og trendy hjem, og den passer rett inn på kjøkkenbenken. Med en kapasitet på 1,7 liter, auto-funksjoner, fleksibel bunnplate og kabel lagring, er Wilfa Spring et allsidig valg.

Sjekk dagens pris

Wilfa Spring ser like lekker ut som den er funksjonell. Designet har en matt finish, hvilket skiller den ut fra andre modeller. Selve håndtaket er av tre og fremstår dermed som skapt for nordiske kjøkken. Med en kapasitet på 1,7 liter og effekt på 2000W, vil du kunne koke opp rikelig med vann i løpet av kort tid.

Wilfa Spring har en automatisk funksjon som skrur vannkokeren av når vannet er ferdig å koke. Dette betyr at du aldri trenger å bekymre deg for overbelastning – en fin ekstra sikkerhetsfunksjon som kommer godt med. Det som virkelig gjør at Wilfa Spring skiller seg ekstra ut, er den dreibare bunnen. Denne kan nemlig dreies i hele 360 grader.

Med en ergonomisk og smidig base, kan du plassere kannen ned akkurat som du vil. Du kan også skru den slik at den ser best mulig ut på kaffe- eller te-bordet. Vi liker at selv om Wilfa Spring er et vakkert design objekt, er den også utstyrt med funksjonalitet. På siden vil du se en vannmåler, som er noe skjult bak det unike håndtaket.

Når du er ute etter et vakkert design i en vannkoker, betyr dette at du ofte må ofre funksjonalitet – det må du ikke med Wilfa Spring. Av og på knappen er opplyst hvilket gir deg en god indikator på når vannkokeren er ferdig og vannet er klart. Modellen kommer i flere fargevarianter, blant annet hvit, svart og rosa.

Wilfa Spring har et nydelig design, praktisk vannmåler, ledningsopprull for enkel oppbevaring og automatisk slukking for ekstra sikkerhet. Kapasiteten og effekten gjør at den egner seg godt til større familier som liker å ha det fint på kjøkkenet. Basen kan dreies 360 grader hvilket forsterker brukervennligheten. Modellen er enkel å håndtere samt rengjøre, noe som er et pluss.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Automatisk slukking
 • Ledningsopprull
 • Vannmåler
 • Moderne og nordisk design
 • Dreibar base
 • 1,7 L
 • Effekt: 2000W

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Hamilton Beach Vannkoker

Hamilton Beach Vannkoker test

Er du på jakt etter en avansert og profesjonell digital vannkoker? Da kan Hamilton Beach vannkokeren være noe for deg. Her får du seks forhåndsinnstilte programmer, full kontroll over temperaturen, LCD-skjerm og mye mer. Dette er vannkokeren for de som virkelig vil ha full fleksibilitet og kontroll

Hamilton Beach koker opp vann lynraskt. Enten du vil ha en herlig kopp kakao, varm suppe, vann til te eller hva som helst – Hamilton Beach gir deg nøyaktig den rette temperaturen for formålet ditt. Vannkokeren kommer med seks forhåndsinnstilte programmer, slik at du kan kontrollere temperaturen til å passe perfekt. Vanntemperaturen kan justeres mellom 70 og 100 grader hvilket gir deg mye fleksibilitet.

Hamilton Beach har også en praktisk automatisk av-funksjon og en oversiktlig LCD-skjerm som viser den nøyaktige temperaturen. Her kan du følge med etter hvert som vannet koker og temperaturen stiger. Det er også mulig å beholde vannet varmt, akkurat som en tradisjonell kaffemaskin.

Designmessig er Hamilton Beach moderne og stilrent. Modellen er utrustet med rustfritt stål og en kapasitet på 1,7 liter. Denne vil passe inn i ethvert kjøkken. Knappen for de ulike programmene ligger fint plassert på kannens base, og her vil du også finne LCD-skjermen. Brukervennligheten er virkelig på plass her.

Vannkokeren har også et innebygd filter som filtrerer ut eventuelle biter og rester av kalk. Dette forbedrer smaken og gjør det enklere å rengjøre kokeren. Du kan enkelt fjerne filteret ved behov for ekstra rengjøring. Basen kommer også med en praktisk ledningsrulle, slik at du slipper løse ledninger på kjøkkenbenken.

På siden av vannkokeren finner du håndtaket og vannmåleren. Indikatoren viser nøyaktig hvor mye vann som er i beholderen, noe som er praktisk hvis vannkannen står på «behold-varmen»-funksjonen. Vi liker godt hvor raskt det går å koke opp vannet, og den store fleksibiliteten du får her. Har du det travelt om morgenen vil du nok sette pris på hastigheten og indikatoren.

Hamilton Beach gir deg alt du trenger i en profesjonell vannkoker. Effekten ligger på 2000W, og modellen har en lang garanti. Automatisk slukking skjer når temperaturen har nådd 100 grader og du velger selv om vannkokeren skal fortsette å holde temperaturen eller ikke. Dette er modellen for de som virkelig vil ha en anvendelig vannkoker.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Volum: 1,7 L
 • Effekt: 2000W
 • Vannmåler
 • Ledningsopprull
 • 6 forhåndsinnstilte program
 • LCD-skjerm med nøyaktig temperatur
 • Justerbar temperatur
 • Ekstrem rask oppkoking

Alessi MDL06 Plissé vannkoker

Alessi MDL06 Plissé vannkoker test

Alessi MDL06 Plissé vannkoker er et designelement i seg selv. Denne vannkokeren med en kapasitet på 1,7 liter er den perfekte kombinasjonen mellom design og funksjonalitet. I et moderne og minimalistisk kjøkken vil Alessi MDL06 Plissé smelte inn som en naturlig del av interiøret. Vannkokeren kommer i en rekke farger.

Sjekk dagens pris

Når du tenker på en tradisjonell vannkoker, er det nok ikke Alessi MDL06 Plissé som først faller deg inn. Denne vannkokeren ligner nemlig mer på et designobjekt enn et kjøkkenapparat. Modellen er Designet av Michele De Lucchi og kommer med praktiske funksjoner som en automatisk utkoblingsfunksjon.

For å få til dette unike designet har produsenten valgt å ofre noen funksjonaliteter. Du får nemlig verken ledningsopprull, justerbar temperatur eller vannmåler her. Automatisk slukking er derimot inkludert, hvilket mange forbrukere setter pris på. Hvis du først og fremst ser etter en vannkoker i fint design og med stor kapasitet, vil dette være et godt valg.

Mange vannkokere kommer i rustfritt stål, men også her skiller Alessi MDL06 Plissé seg ut. Modellen kommer nemlig i harpiks termoplast. Navnet har den fått etter mønsteret sitt, som ligner på et klassisk plissért stoff. Den tredimensjonale formen kan også minne om en Haute Couture kjole. Dette er en vannkoker for de som vil ha det lille ekstra.

Alessi MDL06 Plissé kommer i flere farger for å smykke kjøkkenet ditt. Her kan du blant annet velge mellom hvit, svart, grå og rød. Vannkokeren har en effekt på 2200-2400W, hvilket er noe over gjennomsnittet. Alessi er en ledende aktør innen funksjonelle designobjekter til hjem og innredningsdesign, og det er tydelig at de har gjort seg flid med dette fascinerende designet.

Håndtaket til vannkokeren er festet på siden, og den minner gjerne mer om en kanne en vannkoker. Du får et godt grep ettersom mønsteret er noe duset ned på håndtaket for bedre komfort. Den sjenerte av og på knappen gjemmer seg bak med ledningen, slik at vannkokeren holder det stilrene preget. Lokket er enkelt å fjerne og gir deg nok rom til å rengjøre kannens innside. Dette er ikke en vannkoker som passer alle, men de som vil ha noe unikt.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Volum: 1,7 L
 • Effekt: 2200-2400W
 • Unikt og fascinerende design
 • Designelement
 • Automatisk utkoblingsfunksjon

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Ariete Moderna Vannkoker

Ariete Moderna Vannkoker test

Vannkoker eller designobjekt? Ariete Moderna vannkoker er like fin å se på som den er praktisk i bruk. Her får du en kapasitet på 1,7 liter, automatisk slukk-funksjon, et avtagbart kalkfilter, innebygd termometer og synlig vannstand i en moderne, retro-inspirert forpakning.

Ariete Moderna vannkoker skiller seg ut med sitt unike design og innebygde vann termometer. På fremsiden av vannkoker vil du kunne se nøyaktig hvor varmt vannet er, hvilket er et stort pluss. Termometeret passer også perfekt inn med designet på koker og komplimenterer det retroinspirerte designet produsenten har gått for.

Til tross for en retro-look, bærer også Ariete Moderna preg av det moderne. Modellen kommer i en rekke farger, selv om de klassiske fargene hvit og svart er de mest populære. Av og på knappen er opplyst og under basen finner du ledningsrullen. Ledningen kan enkelt skjules inn mot veggen, eller rulles opp for smidig oppbevaring.

Den unike formen gjør Ariete Moderna vannkoker noe vanskeligere å rengjøre enn klassiske vannkoker. Men det praktiske kalkfilteret kan derimot enkelt fjernes ved behov. Modellens utforming er derimot med på å gjøre det lett å handtere kokeren, og håndtaket sikret et godt og solid grep. Puten som smykker håndtaket, gjør det enkelt å servere gjester rykende varmt vann i koppen.

Med en kapasitet på 1,7 liter vil du få mer enn nok vann om gangen her. Kjelen er stor nok til å passe en større familie, samtidig som den er kompakt og plassbesparende. Ariete Moderna vannkoker kommer i rustfritt stål hvilket forlenger levetiden betraktelig. Dette er modellen for de som ønsker en vannkoker som ikke bare er praktisk, men også fin å se på.

Det er ikke mange vannkokere som har en justerbar temperatur, det har heller ikke Ariete Moderna vannkoker. Men til gjengjeld vil temperaturmåleren gjøre det mulig å få en god oversikt over temperaturen til vannet. Vannmåleren gjør det også enkelt å koke opp nøyaktig vannmengde, og disse to funksjonene er med på å øke brukervennligheten til modellen.

Ariete Moderna vannkoker har en effekt på 180-2000W, hvilket er helt gjennomsnittlig. Selv om det finnes modeller med høyere effekt, vil du ikke merke store forskjellen. Vi liker godt at Ariete Moderna har automatisk slukking og en praktisk ledningsopprull, samt et avtagbare filteret. Dette er en vannkoker som virkelig vil smykke kjøkkenet ditt.

Fordeler oppsummert fra testen

 • 1,7 L
 • Effekt: 1850-2000W
 • Ledningsopprull
 • Vannmåler
 • Automatisk slukking
 • Innebygd vann termometer
 • Moderne, retro-inspirert design

Bosch Vannkoker TWK6A813

Bosch Vannkoker TWK6A813 test

Bosch TWK6A813 er en vannkoker med en kapasitet på 1,7 liter vann. Her får du med tre sikkerhetsfunksjoner, lett enhånds betjening, enkel rengjøring og ledningsoppbevaring. Utseendemessig er dette en modell som ser ut som det du gjerne forestiller deg når du tenker på en klassisk vannkoker. Det elegant designet kommer i rustfritt stål, hvilket smelter inn på ethvert kjøkken.

Sjekk dagens pris

Det som skiller Bosch Vannkoker TWK6A813 ut fra andre modeller, er de tre sikkerhetsfunksjonene. Kannen vil automatisk slukke når den løftes av basen og dermed avbryte kokingen. Den kommer også med automatisk utkobling, og er sikret mot overoppheting og tørrkoking. Skal du gi bort en vannkoker til besteforeldre, vil dette være et trygt valg.

Kapasiteten på 1,7 liter er også imponerende. Ettersom vannkannen rommer mye vil dette være et utmerket valg til større familier. Bosch Vannkoker TWK6A813 er også meget brukervennlig og kommer med enhånds betjening. Du åpner simpelthen lokket ved å trykke på knappen. En enkel touch og vannkokeren kan fylles opp.

Bosch Vannkoker TWK6A813 er utstyrt med et kalkfilter hvilket forhindrer at eventuelle kalkrester skulle komme i koppen. Dette gir en bedre smaksopplevelse, også på te. Filteret kan enkelt tas av og rengjøres ved behov.

For å styrke brukervennligheten ytterligere, kommer Bosch Vannkoker TWK6A813 med en enkel ledningsoppbevaring i bunnplaten. Du slipper dermed å ha overflødige ledninger liggende på kjøkkenbenken, hvilket er en fordel for de med mindre benkeplass og familier med flere kjøkkenapparater fremme.

Bosch Vannkoker TWK6A813 har en unik 360 graders bunnplate. Dette betyr at du kan sette ned kannen akkurat slik du vil og vri den i alle retninger. Du kan også enkelt vri bunnplaten mot veggen, slik at ledningen ikke blir synlig.

Varmeelementet er skjult og dermed er det enkelt å rengjøre vannkokeren fra eventuelle kalkavleiringer. I noen modeller vil varmeelementet være synlig nederst i bunnen av kannen, hvilket kan gjøre rengjøringen noe mer vrien. Det slipper du å bekymre deg for her. 90 graders åpning i lokket gjør det også enkelt å komme til alle kriker og kroker.

Vi liker hvor brukervennlig og sikker TWK6A813 er. Flere gode funksjoner, lett håndtering og et klassisk design, gjør at dette er et sikkert og solid valg av din neste vannkoker. Det skjulte varmeelementet trekker ekstra opp for denne modellen.

Fordeler oppsummert fra testen

 • 1,7 L
 • Effekt: 2000-2400W
 • Skjult varmeelement
 • 3 sikkerhetsfunksjoner
 • 360 graders kabelfri sokkel
 • Kalkfilter
 • Enhånds betjening

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

OBH Retro Dome Vannkoker (utgått produkt)

OBH Retro Dome Vannkoker test

OBH Retro Dome er en unik vannkoker i et retro design. Dette ligner mer på en tekanne enn en tradisjonell vannkoker, noe mange nok vil sette pris. Til tross for den noe uvanlige formen, har OBH Retro Dome ekstremt stor kapasitet på hele 1,8 liter. Dette er ikke en kapasitet vi ofte ser på markedet.

OBH Retro Dome er ledningsløs noe som også er et stort pluss. Du slipper å bekymre deg for ledninger som flyter på kjøkkenbenken – perfekt for de med lite benkeplass og mange kjøkkenapparater. Selve vannkokeren er utsmykket med høyglanset svart materiale, noe som gir den et eksklusivt preg.

Varmeelementet er skjult under vannkannen, noe som gir flere fordeler. Med et skjult varmeelement vil du ikke trenge å bekymre deg for skader som følge av kalk. Dette forlenger levetiden betraktelig. I tillegg er det enklere å rengjøre vannkannen i alle kriker og kroker, ettersom du ikke må ta hensyn til varmeelementet.

Basen kan dreies 360 grader, slik at du kan plassere ned vannkokeren hvor som helst. OBH Retro Dome har også gode sikkerhetsfunksjoner som blant annet en automatisk avslåing når vannkokeren er ferdig. Den er sikret mot tørrkoking hvilket også er et pluss.

Håndtaket er smidig plassert for et godt grep, og du vil få god kontroll på serveringen. Knotten på toppen av lokket er sikret mot varme, for å unngå brannskader. Tuten er noe større enn hva du kanskje forventer deg, men dette gir fordeler som en fin flyt av vann ned i koppen. Det er vanskelig å søle med denne helletuten.

Nederst finner du et LED-lys som indikerer at vannet er klart. Vi liker hvor «rett-frem» og enkel denne vannkokeren er, samtidig som at den har gode sikkerhetsfunksjoner. Designet er stilrent og ser luksuriøst ut, samtidig som vannkokeren har det klassiske retro-preget mange leter etter. Ingen ledninger og 360 graders base gjør modellen ekstremt fleksibel.

Fordeler oppsummert fra testen

 • LED-lampe
 • Kalkfilter
 • Skjult varmeelement
 • Slår seg av automatisk
 • Vannmåler
 • Sikkerhetslokk
 • Høyglanset svart
 • 360 graders base
 • 1,8 L
 • Effekt: 1850-2200W

Dette bør du se etter i en vannkoker

Før i tiden var en vannkoker kun en vannkoker: Den skulle koke vann og det var det. Nå kommer vannkokere med flere forskjellige funksjoner og du kan velge modeller etter koketid, lydnivå størrelse, design og mye mer. Så hva bør du egentlig se etter i en vannkoker? Vi har samlet noen funksjoner du kan ta stilling til.

Lydnivå

En vannkoker bør ikke lage for mye lyd, men lydnivået vil avhenge sterkt av hvilken modell du velger. Noen vannkoker er nærmest stillegående, mens andre er mer forstyrrende. Hvis du for eksempel bor i et kollektivt eller med romkamerater, kan dette være verdt å tenke på. Ingen liker å bli vekket tidlig om morgenen av en kjøkkenmaskin.

Koketid

Det er stor forskjell på hvor lang tid vannkokere bruker på å oppnå optimal temperatur. Ofte ser vi at koketiden reflekterer prisen, og aller tregeste kan brukes dobbelt så lang tid som de raskeste. Hvis du er utålmodig eller ofte har dårlig tid om morgenen, kan dette være verdt å ta med i vurderingen.

Brukervennlighet

Hvem skal bruke vannkokeren og hvilket behov for brukervennlighet har de? Lokket bør være relativt enkelt å fjerne slik at det blir enkelt å fylle kannen med vann. Har du behov for en vannmåler? Noen modeller har spesifikke målere som viser hvor mye vann som behøves for en kopp.

Tenk også gjennom selve varmeelementet. Hvor er dette plassert? Dersom varmeelementet er skjult, behøver du ikke å ta hensyn til dette under rengjøring. I tillegg slipper du å bekymre deg for skader som følge av kalk. Hvis varmeelementet er skjult, forlenger også levetiden.

Hvis vannkokeren skal gis bort i gave til en besteforeldre, kan du også tenke gjennom håndtaket. Noen har et bedre grep enn andre og er lettere å håndtere ved servering. Det finnes også modeller med ledningsopprulling hvilket gjør det enklere å oppbevare vannkokeren.

Sikkerhet

Når du velger vannkoker, bør du også tenke sikkerhet. Noen har unike sikkerhetsfunksjoner som for eksempel at vannkokeren slår seg av når vannet er ferdig kokt. Det er også mulig å få modeller som er sikret mot tørrkoking og som skrur seg av når det er tomt for vann i kannen.

Noen modeller har en ekstra sikker base som gjør at den står stødig på kjøkkenbenken. Håndtak og lokk kan i noen tilfeller være beskyttet mot varme for trygg håndtering. Tenk over hvem som skal bruke vannkokeren og hvilke sikkerhetsfunksjoner du bør vurdere.

Funksjoner og kalkfiltre

Hva skal vannkokeren brukes til? Noen vannkokere kommer med en «hold-varm»-funksjon, hvilket er gull verdt dersom den brukes til te. I tillegg kommer mange vannkokere med et kalkfilter, hvilket gjør det enklere å holde apparatet rent. Hvis dette er funksjoner du setter pris på, bør du se etter modeller som tilbyr dette.

Auto-slukk

Hvordan vannkokeren slår seg av vil også variere stort. Noen modeller slår seg for eksempel permanent av når de fjernes fra basen, hvilket kan være en smart funksjon dersom vannkokeren skal brukes av barn og eldre. Andre modeller vil fortsette å koke opp når de settes tilbake på basen.

Kapasitet og størrelse

Hvor mye kapasitet en vannkoker har vil variere – det samme gjelder selve størrelsen på vannkokeren. En større familie vil naturligvis ha behov for en vannkoker med større kapasitet, enn noen som bor alene. Er du en del av et kollektiv eller bor i en liten leilighet, vil det være fordelaktig å velge en mindre variant som er med plassbesparende. Velg størrelse etter hvilket behov og oppbevaringsmuligheter du har.

Design

Til slutt kan du se på designet. Noe av det som skiller vannkokere fra andre kjøkkenapparater, er at de kommer i et hav av ulike mønstre, farger og utseende. Her har du muligheten til å velge en vannkoker som smelter inn i omgivelsene, eller virkelig bringer en «it-faktor» til kjøkkenet ditt. Noen vannkokere er et kunstverk i seg selv – her er det kun kreativiteten som setter grenser.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo