Grovstøvsuger test: De 10 beste grovstøvsugerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på jakt etter en støvsuger, men har et brennende ønske om å finne en type som kan gjøre litt mer enn den tradisjonelle støvsugeren? Og kanskje trenger du et apparat som passer til å bli brukt på flere forskjellige steder? Da leter du nok etter en grovstøvsuger!

Hvis vi skal kategorisere denne typen apparat, så kan vi kalle grovstøvsuger et rengjøringsprodukt. Og om det er en ting som er sikkert og visst, så er det det at markedet for disse produktene ikke er det det en gang var. Nå er utvalget veldig stort!

En grovstøvsuger er en mer robust form for den tradisjonelle støvsugeren som tar hånd om støvet som har samlet seg i krikene og krokene hjemme hos deg. Typisk for grovstøvsugeren er også at du kan bruke den til å ta hånd om fuktige elementer, væske og lignende.

I denne produkttesten skal vi ta for oss et utvalg av grovstøvsugere. Vi skal gå i dybden på hvert enkelt produkt, og blant dem skal vi kåre beste grovstøvsuger 2024!

Kärcher Grovstøvsuger WD2 – Best i test grovstøvsuger

Kärcher Grovstøvsugere WD 2 test

Kärcher Grovstøvsuger WD2 er en grovstøvsuger fra Kärcher. Den er 36,9 cm lang, 33,7 cm bred og 43 cm høy. Med en medfølgende beholder som kan ta opptil 12 liter så utgjør dette en totalvekt på 4,5 kilo.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dette er en grovstøvsuger med en effekt på 1000 watt, samt en sugeeffekt på 180 watt. Denne effekten kan du dra nytte av i en arbeidsradius på 1,9 meter, men igjen er det lengden på sugeslangen som er utgangspunktet for det. Og ikke støvsugerens strømuttak.

I motsetning til Nilfisk Buddy II så har vi ingen informasjon angående Kärcher Grovstøvsuger WD2 sitt lydnivå. Det er ganske essensiell informasjon som ville gjort det mye enklere å dra en konklusjon vedrørende produktet til slutt.

Til tross for det så har Kärcher Grovstøvsuger WD2 mange likheter med Nilfisk Buddy II, deriblant plassbesparende tilbehørsoppbevaring som er integrert i støvsugeren og håndtak designet med hensyn til ergonomi. Den har også et praktisk låsesystem.

Fordeler:

 • Kärcher Grovstøvsuger WD2 sine dimensjoner og vekt forteller oss at vi har med en kompakt og lett støvsuger å gjøre. I likhet med Nilfisk Buddy II så vil denne støvsugeren fra Kärcher være veldig lett å flytte fra et sted til et annet.
 • Også dette er en støvsuger som kan brukes til å ta hånd om et tynt lag med støv, et tykkere lag med skitt eller en væske som har rent utover gulvet. I hver eneste av disse situasjonene kommer den medfølgende 12 liters beholderen godt med.
 • Det er også svært praktisk at det er oppbevaringsmuligheter integrert i selve støvsugeren. Da kan du oppbevare alt du trenger til rengjøringsprosessen på et og samme sted, noe som absolutt er å foretrekke.
 • Med Push & Pull låsesystemet som Kärcher Grovstøvsuger WD2 er utstyrt med vil det være veldig enkelt å bruke den. Og når den ikke er i bruk, kan du bare låse den og da er det ingen som får gjort noe med den. En praktisk mulighet i husholdninger hvor det er barn.
Ulemper:
 • Når det gjelder ulempene med Kärcher Grovstøvsuger WD2 litt det samme som vi så med Nilfisk Buddy II. Det er ikke snakk om ulemper som direkte tilsier at det er et dårlig produkt. Og de spesifikke ulempene er akkurat de samme som vi så med Nilfisk Buddy II.
 • Det er litt usikkerhet rundt hvor stor arbeidsradius du faktisk har med denne støvsugeren. Det oppgis at selve slangen er 1,9 meter, men ikke hvor lang strømuttaket er. Og det er jo gjerne strømuttaket som avgjør hvor vid arbeidsradius du har.
 • Også i forbindelse med Kärcher Grovstøvsuger WD2 mangler det informasjon vedrørende støvsugerens lydnivå. Det er ukjent, noe som er veldig upraktisk med tanke på at det ofte er små detaljer som det som avgjør hvilket produkt man kjøper og ikke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Kärcher
Arbeidsradius 1,9 m
Beholder 12 L
Sugeeffekt 180 W

 

Resultat

Kärcher Grovstøvsuger WD2 vil være et godt valg for deg som ønsker en grovstøvsuger som er svært enkel å ha med å gjøre. For hvis man bare skulle beskrevet denne grovstøvsugeren med en enkelt frase, så ville vi valgt nettopp «svært enkel».

Det er en kompakt og praktisk grovstøvsuger som er praktisk å ha i hus om du har barn. Grunnen til det er at støvsugeren er utstyrt med et låsesystem, og det vil gjøre den mer eller mindre utilgjengelig for de som ikke vet hvordan de låser den opp igjen.

Kärcher Grovstøvsuger WD2 er dessuten en støvsuger som kan brukes til å rengjøre vått, tørt og noe som er ekstra møkkete. Ingen oppgave vil være for vanskelig for denne støvsugeren! Det er grunnen til at vi kårer dette produktet til beste grovstøvsuger 2024!

Nilfisk Multi II 22 Inox

Grovstøvsuger Nilfisk Multi II 22 Inox EU test

Nilfisk Multi II 22 Inox er en grovstøvsuger produsert av Nilfisk. Denne støvsugeren er 42,6 cm lang, 37,4 cm bred og 59,9 cm høy. Det følger med en beholder på 22 liter, som er integrert i apparatet. Og det utgjør en totalvekt på 11,2 kilo.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne grovstøvsugeren har en maksimal effekt på 1200 watt. Støvsugerens sugeeffekt er 270 watt, og det betyr at du vil få jobben unnagjort i en fei. Arbeidsradiusen på 2,2 meter underbygger også denne observasjonen.

Nilfisk Multi II 22 Inox passer godt til deg som ønsker å gjøre mest mulig selv. Denne støvsugeren vil være en god venn i enhver rengjøringsprosess. Og selv om dette apparatet er litt større enn de vi har sett hittil, så vil det ikke være noe problem å flytte på det.

Dette er en grovstøvsuger hvor forbrukeren selv har mulighet til å velge hvor mye støy de ønsker at den skal lage. Hos Nilfisk Multi II 22 Inox ligger lydnivået på mellom 72 og 85 dB (A). Dette er relativt høye intervaller, noe som er ganske uheldig.

Fordeler:

 • Når Nilfisk produserte denne støvsugeren, så har de tenkt på forbrukerne som trives med å stå for rengjøringen selv. Det er nemlig ikke alt det er mulig å rengjøre selv, men med Multi II 22 Inox vil ikke dette lenger være en problemstilling. Denne støvsugeren kan gjøre alt!
 • Disse egenskapene komplimenteres av den medfølgende beholderen på 22 liter. Ikke bare kan Nilfisk Multi II 22 Inox gjør alt. Du trenger heller ikke å tømme beholderen så ofte når den er så stor som den er.
 • Med en maksimal effekt på 1200 watt og en sugeeffekt på 270 watt vil du og Nilfisk Multi II 22 Inox få jobben gjort i et svimlende tempo. Det er naturligvis praktisk, men kan også kunne fungere som motivasjon. En kort prosess er ofte mye morsommere enn en som er langdryg!
 • Med Multi II 22 Inox fra Nilfisk trenger du heller ikke å gjette deg til når støvsugerens filter trenger å bli rengjort. For denne grovstøvsugeren er utstyrt med en indikator som forteller deg akkurat det du trenger å vite når du trenger det.
Ulemper:
Det er ingen informasjon som mangler vedrørende Multi II 22 Inox, og det er veldig bra. Likevel er det et par elementer som kan nevnes her likevel.
 • Multi II 22 Inox fra Nilfisk har et lydnivå på 85/72 dB (A). Det betyr at lydnivået kan justeres, noe som åpenbart er en stor fordel. Men når en tradisjonell støvsuger ligger på mellom 60 og 80 dB (A), så betyr det at 85/72 dB (A) er relativt høyt.
 • Selv om det ikke er uvanlig med en støvsuger med et ganske høyt lydnivå, så er det alltid litt uheldig. I [year] fungerer det jo slik at de fleste forbrukere er på jakt etter en støvsuger med et lydnivå som er så lavt som overhodet mulig. Og det er det jo ikke her.
 • Denne grovstøvsugeren fra Nilfisk blir også litt i det tyngste laget. Selv om det ikke er umulig å flytte på den, så vil det ikke være like enkelt som med de andre grovstøvsugerne som har sett på ovenfor.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Nilfisk
Arbeidsradius 2,2 m
Beholder 22 L
Lydnivå 85/72 dB (A)

Resultat

Multi II 22 Inox er en grovstøvsuger produsert av Nilfisk. Det er den tyngste støvsugeren vi har sett på hittil i denne produkttesten. Men vekten står ikke i veien for at den kan flyttes på, for det er ingenting som er helt umulig.

Denne grovstøvsugeren har en effekt på 1200 watt og en sugeeffekt på 270 watt, noe som forteller oss at støvsugeren har en solid og robot motor og en god sugekraft. Og det er naturligvis svært fordelaktig.

Multi II 22 Inox kan brukes til både store og små rengjøringsprosesser, noe som er veldig praktisk. Det er dog viktig å ha i bakhodet at lydnivået er litt i det høyeste laget. Men om dette ikke er noe som plager deg, så vil det ikke være noe problem heller.

Grovstøvsuger Stihl SE 62 E

Grovstøvsuger Stihl Se 62 E test

Stihl SE 62 E er en grovstøvsuger som er produsert av produsenten Stihl. Det oppgis ingen informasjon i forbindelse med produktets dimensjoner, så det er veldig synd for produktets del. Men vi vet derimot at støvsugeren veier 9 kilo og at effekten er 1400 watt.

Produktbeskrivelse  

Om du velger å kjøpe denne støvsugeren så kjøper du mer eller mindre en to-i-én-løsning, da dette er både en våtstøvsuger og en tørrstøvsuger. Og den er like effektiv til begge prosessene. I tillegg får du en stor tilbehørspakke, noe som alltid er veldig praktisk.

Denne grovstøvsugeren er utstyrt med en blåsefunksjon, som du kan bruke hvis du vil. Dette er en funksjon som er særlig praktisk, for den gjør det også mulig å få gjort det du skal på smale steder som kanskje ville vært ganske vanskelig å komme til ellers.

Det er imidlertid ikke det eneste Stihl imponerer med i dette tilfellet. Stihl SE 62 E har nemlig et lydnivå som er på 62 dB (A). Lydnivået på de fleste støvsugere ligger på mellom 60 og 80 dB (A), og det betyr at denne støvsugeren har et veldig lavt og bra nivå.

Fordeler:

 • Stihl SE 62 E er et klassisk eksempel på et produkt hvor leverandøren har kombinert flere produkter i ett. Stihl har nemlig utviklet et produkt som fungerer like godt som både våtstøvsuger, tørrstøvsuger eller begge støvsugertypene på en gang!
 • Integrert i støvsugeren finner du en blåsefunksjon. Og den kommer godt med om området som skal rengjøres består av mange kriker og kroker hvor det kan være vanskelig å komme til. Dette er en oppgave for blåsefunksjonen, og den vil gjennomføre den med glans.
 • I forbindelse med fordeler kan vi også nevne at Stihl SE 62 E har et lydnivå som er på 62 dB (A). Det gjør denne grovstøvsugeren til den med desidert lavest støynivå i denne produkttesten. En tradisjonell støvsuger har ofte et nivå mellom 60 og 80 dB (A).
 • Med denne grovstøvsugeren får du også gjort det du skal på en rask og effektiv måte. Med 1400 watt og en arbeidsradius på 5 meter kan det nesten ikke bli bedre!
Ulemper:
 • Vi finner ingenting som trekker ned resultatet av dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Stihl
Effekt 1400 W
Arbeidsradius 5 m
Beholder 20 L

Resultat

Selv om det mangler informasjon om Stihl SE 62 E sine dimensjoner, så blir dette en dråpe i havet sammenlignet med resten av elementene til dette produktet.

Når det gjelder grovstøvsugerens konstruksjon, så vet vi ikke mer enn at den veier 9 kilo. Det er et ganske normalt nivå når det gjelder støvsugere generelt. I tillegg har den høyt effekt (1400 watt), en stor arbeidsradius (5 meter) og en medfølgende beholder på 20 liter.

Og så til elementet som er mer eller mindre avgjørende for denne konklusjonen. Stihl SE 62 E har et lydnivå på 62 dB (A).

Nilfisk Buddy II

Nilfisk Buddy II 12L test

Nilfisk Buddy II er en grovstøvsuger. Denne grovstøvsugeren er produsert av en leverandør som går under navnet Nilfisk. Grovstøvsugerens dimensjoner er 33 x 36 x 44 cm, og den veier totalt 4,4 kilo. Totalvekten inkluderer en beholder som rommer 12 liter.

Produktbeskrivelse

Denne grovstøvsugeren har en effekt på 1200 watt og en sugeeffekt på 200 watt. Med denne støvsugeren får du en arbeidsradius på minst 1,9 meter da det er lengden på sugeslangen. Vi får dog ikke noen informasjon vedrørende støvsugerens strømuttak.

Dette er en grovstøvsuger som kan håndtere både tørre og våte elementer. Siden støvsugeren er såpass kompakt, så er det ikke noe problem å frakte den rundt – både i og utenfor hjemmet. Støvsugeren har et lydnivå på 74 dB (A), noe som er i litt grenseland.

Nilfisk Buddy II består av mange små elementer som gjør dette til et godt valg. Støvsugeren er utstyrt med fire hjul som sørger for stabilitet, mens håndtaket er designet med utgangspunkt i ergonomiske hensyn. Den vil også være svært enkelt å bytte tilbehør.

Fordeler:

 • Med utgangspunkt i støvsugerens dimensjoner og vekt, kan vi slå fast at Nilfisk Buddy II er en kompakt og relativt lett støvsuger. Dermed er dette en støvsuger som du kan frakte med deg uten veldig store problemer, både når du bruker den hjemme eller andre steder.
 • Nilfisk Buddy II er utstyrt med en god motor. Det forteller informasjonen om støvsugerens effekt (iht. 1200 og 200 watt). Den gode motoren komplimenteres av at du får en arbeidsradius på 1,9 meter, for da får du gjort det du skal på en rask og effektiv måte.
 • Det kan også nevnes at dette er en grovstøvsuger som kan brukes til å rengjøre både tørre og fuktige elementer. Og det er uten tvil en stor fordel å ikke trenge å bekymre seg for konsistensen på det du skal rengjøre.
 • Det er flere elementer ved Nilfisk Buddy II som får denne grovstøvsugeren til å skille seg ut på en positiv måte. I tillegg til det vi allerede har nevnt ovenfor, så får du også en tilbehørsholder integrert. Og det er praktisk å ikke måtte lete etter deler hele tiden.
Ulemper:
 • Når det gjelder Nilfisk Buddy II er det ikke så mange ulemper som avdekkes umiddelbart. Og de ulempene vi har avdekket, er ikke nødvendigvis noe som trekker helhetsinntrykket betydelig ned.
 • De små ulempene skal imidlertid nevnes likevel. Og den første er informasjonen som mangler angående lengden på støvsugerens strømuttak. Det skaper litt forvirring vedrørende hvor stor arbeidsradius du egentlig får med denne støvsugeren.
 • I tillegg kan støvsugerens lydnivå nevnes. Det er på 74 dB (A). For en tradisjonell støvsuger er det ikke unormalt at lydnivået ligger på mellom 60 og 80 dB (A). Det vil si at Nilfisk Buddy II lager litt støy, men samtidig er det ikke unormalt for en støvsuger.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Nilfisk
Arbeidsradius 1,9 m
Lydnivå 74 dB (A)
Sugeeffekt 200 W

Resultat

Nilfisk Buddy II er en grovstøvsuger av merket Nilfisk. Dette er en støvsuger som vil gjøre akkurat det den blir bedt om å gjøre, siden denne støvsugeren kan brukes til å håndtere skitt med både tørr og våt konsistens. Og den vil gjøre det på en svært effektiv måte.

Det er en kompakt støvsuger som enkelt kan fraktes frem og tilbake på grunn av sin lette vekt og dimensjoner, så det vil uten tvil være et praktisk valg. I tillegg inkluderer denne støvsugeren en beholder på 12 liter, så du trenger ikke å tømme den hele tiden.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at den har et lydnivå på 74 dB (A). Så om du er på jakt etter en støysvak støvsuger, så er dette et tegn på at du bør fortsette letingen. Men den vil være et godt valg av de som ikke vektlegger dette i like stor grad!

Kärcher Grovstøvsuger WD2

Kärcher Grovstøvsugere WD 2 test

Kärcher Grovstøvsuger WD2 er en grovstøvsuger fra Kärcher. Den er 36,9 cm lang, 33,7 cm bred og 43 cm høy. Med en medfølgende beholder som kan ta opptil 12 liter så utgjør dette en totalvekt på 4,5 kilo.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dette er en grovstøvsuger med en effekt på 1000 watt, samt en sugeeffekt på 180 watt. Denne effekten kan du dra nytte av i en arbeidsradius på 1,9 meter, men igjen er det lengden på sugeslangen som er utgangspunktet for det. Og ikke støvsugerens strømuttak.

I motsetning til Nilfisk Buddy II så har vi ingen informasjon angående Kärcher Grovstøvsuger WD2 sitt lydnivå. Det er ganske essensiell informasjon som ville gjort det mye enklere å dra en konklusjon vedrørende produktet til slutt.

Til tross for det så har Kärcher Grovstøvsuger WD2 mange likheter med Nilfisk Buddy II, deriblant plassbesparende tilbehørsoppbevaring som er integrert i støvsugeren og håndtak designet med hensyn til ergonomi. Den har også et praktisk låsesystem.

Fordeler:

 • Kärcher Grovstøvsuger WD2 sine dimensjoner og vekt forteller oss at vi har med en kompakt og lett støvsuger å gjøre. I likhet med Nilfisk Buddy II så vil denne støvsugeren fra Kärcher være veldig lett å flytte fra et sted til et annet.
 • Også dette er en støvsuger som kan brukes til å ta hånd om et tynt lag med støv, et tykkere lag med skitt eller en væske som har rent utover gulvet. I hver eneste av disse situasjonene kommer den medfølgende 12 liters beholderen godt med.
 • Det er også svært praktisk at det er oppbevaringsmuligheter integrert i selve støvsugeren. Da kan du oppbevare alt du trenger til rengjøringsprosessen på et og samme sted, noe som absolutt er å foretrekke.
 • Med Push & Pull låsesystemet som Kärcher Grovstøvsuger WD2 er utstyrt med vil det være veldig enkelt å bruke den. Og når den ikke er i bruk, kan du bare låse den og da er det ingen som får gjort noe med den. En praktisk mulighet i husholdninger hvor det er barn.
Ulemper:
 • Når det gjelder ulempene med Kärcher Grovstøvsuger WD2 litt det samme som vi så med Nilfisk Buddy II. Det er ikke snakk om ulemper som direkte tilsier at det er et dårlig produkt. Og de spesifikke ulempene er akkurat de samme som vi så med Nilfisk Buddy II.
 • Det er litt usikkerhet rundt hvor stor arbeidsradius du faktisk har med denne støvsugeren. Det oppgis at selve slangen er 1,9 meter, men ikke hvor lang strømuttaket er. Og det er jo gjerne strømuttaket som avgjør hvor vid arbeidsradius du har.
 • Også i forbindelse med Kärcher Grovstøvsuger WD2 mangler det informasjon vedrørende støvsugerens lydnivå. Det er ukjent, noe som er veldig upraktisk med tanke på at det ofte er små detaljer som det som avgjør hvilket produkt man kjøper og ikke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Kärcher
Arbeidsradius 1,9 m
Beholder 12 L
Sugeeffekt 180 W

 

Resultat

Kärcher Grovstøvsuger WD2 vil være et godt valg for deg som ønsker en grovstøvsuger som er svært enkel å ha med å gjøre. For hvis man bare skulle beskrevet denne grovstøvsugeren med en enkelt frase, så ville vi valgt nettopp «svært enkel».

Det er en kompakt og praktisk grovstøvsuger som er praktisk å ha i hus om du har barn. Grunnen til det er at støvsugeren er utstyrt med et låsesystem, og det vil gjøre den mer eller mindre utilgjengelig for de som ikke vet hvordan de låser den opp igjen.

Kärcher Grovstøvsuger WD2 er dessuten en støvsuger som kan brukes til å rengjøre vått, tørt og noe som er ekstra møkkete. Ingen oppgave vil være for vanskelig for denne støvsugeren!

Nilfisk Multi II 22 Inox

Grovstøvsuger Nilfisk Multi II 22 Inox EU test

Nilfisk Multi II 22 Inox er en grovstøvsuger produsert av Nilfisk. Denne støvsugeren er 42,6 cm lang, 37,4 cm bred og 59,9 cm høy. Det følger med en beholder på 22 liter, som er integrert i apparatet. Og det utgjør en totalvekt på 11,2 kilo.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne grovstøvsugeren har en maksimal effekt på 1200 watt. Støvsugerens sugeeffekt er 270 watt, og det betyr at du vil få jobben unnagjort i en fei. Arbeidsradiusen på 2,2 meter underbygger også denne observasjonen.

Nilfisk Multi II 22 Inox passer godt til deg som ønsker å gjøre mest mulig selv. Denne støvsugeren vil være en god venn i enhver rengjøringsprosess. Og selv om dette apparatet er litt større enn de vi har sett hittil, så vil det ikke være noe problem å flytte på det.

Dette er en grovstøvsuger hvor forbrukeren selv har mulighet til å velge hvor mye støy de ønsker at den skal lage. Hos Nilfisk Multi II 22 Inox ligger lydnivået på mellom 72 og 85 dB (A). Dette er relativt høye intervaller, noe som er ganske uheldig.

Fordeler:

 • Når Nilfisk produserte denne støvsugeren, så har de tenkt på forbrukerne som trives med å stå for rengjøringen selv. Det er nemlig ikke alt det er mulig å rengjøre selv, men med Multi II 22 Inox vil ikke dette lenger være en problemstilling. Denne støvsugeren kan gjøre alt!
 • Disse egenskapene komplimenteres av den medfølgende beholderen på 22 liter. Ikke bare kan Nilfisk Multi II 22 Inox gjør alt. Du trenger heller ikke å tømme beholderen så ofte når den er så stor som den er.
 • Med en maksimal effekt på 1200 watt og en sugeeffekt på 270 watt vil du og Nilfisk Multi II 22 Inox få jobben gjort i et svimlende tempo. Det er naturligvis praktisk, men kan også kunne fungere som motivasjon. En kort prosess er ofte mye morsommere enn en som er langdryg!
 • Med Multi II 22 Inox fra Nilfisk trenger du heller ikke å gjette deg til når støvsugerens filter trenger å bli rengjort. For denne grovstøvsugeren er utstyrt med en indikator som forteller deg akkurat det du trenger å vite når du trenger det.
Ulemper:
Det er ingen informasjon som mangler vedrørende Multi II 22 Inox, og det er veldig bra. Likevel er det et par elementer som kan nevnes her likevel.
 • Multi II 22 Inox fra Nilfisk har et lydnivå på 85/72 dB (A). Det betyr at lydnivået kan justeres, noe som åpenbart er en stor fordel. Men når en tradisjonell støvsuger ligger på mellom 60 og 80 dB (A), så betyr det at 85/72 dB (A) er relativt høyt.
 • Selv om det ikke er uvanlig med en støvsuger med et ganske høyt lydnivå, så er det alltid litt uheldig. I [year] fungerer det jo slik at de fleste forbrukere er på jakt etter en støvsuger med et lydnivå som er så lavt som overhodet mulig. Og det er det jo ikke her.
 • Denne grovstøvsugeren fra Nilfisk blir også litt i det tyngste laget. Selv om det ikke er umulig å flytte på den, så vil det ikke være like enkelt som med de andre grovstøvsugerne som har sett på ovenfor.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Nilfisk
Arbeidsradius 2,2 m
Beholder 22 L
Lydnivå 85/72 dB (A)

Resultat

Multi II 22 Inox er en grovstøvsuger produsert av Nilfisk. Det er den tyngste støvsugeren vi har sett på hittil i denne produkttesten. Men vekten står ikke i veien for at den kan flyttes på, for det er ingenting som er helt umulig.

Denne grovstøvsugeren har en effekt på 1200 watt og en sugeeffekt på 270 watt, noe som forteller oss at støvsugeren har en solid og robot motor og en god sugekraft. Og det er naturligvis svært fordelaktig.

Multi II 22 Inox kan brukes til både store og små rengjøringsprosesser, noe som er veldig praktisk. Det er dog viktig å ha i bakhodet at lydniået er litt i det høyeste laget. Men om dette ikke er noe som plager deg, så vil det ikke være noe problem heller.

Nilfisk Multi II 30

Grovstøvsuger Nilfisk Multi II 30 t EU test

Multi II 30 er en annen grovstøvsuger produsert av Nilfisk. Dimensjonene til denne grovstøvsugeren er 42,6 cm (L), 37,4 cm (B) og 68,4 cm (H). Dette utgjør en totalvekt på 11,7 kilo, siden det er en beholder på 30 liter integrert i apparatet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne grovstøvsugeren fra Nilfisk har en effekt på 1400 watt og en sugeeffekt på 292 watt. Det gjør Multi II 30 til en av støvsugerne som har størst effekt i denne produkttesten. Det forteller oss at dette apparatet vil være et godt valg hvis høy effekt er viktig for deg.

Til tross for at høy effekt er bra, så fører dette med seg andre ting som ikke er like heldig. Et eksempel på det er et høyt lydnivå, og hos Multi II 30 ligger lydnivå på mellom 74 og 87 dB (A). Isolert sett er dette veldig høye intervaller for dette elementet.

Multi II 30 er utstyrt med et eget filterrengjøringssystem, samt en indikator som forteller deg når du er nødt til å rengjøre filteret. I tillegg til det er det integrert en polypropylenbeholder som du kan bruke til å oppbevare ting underveis i rengjøringsprosessen.

Fordeler:

 • Den største fordelen med Multi II 30 er den høye effekten (den totale effekten på 1400 watt og sugeeffekten på 292 watt). Dette elementet alene gjør denne støvsugeren til et godt valg, om du er på jakt etter en grovstøvsuger med ekstra høy effekt.
 • Men det er ikke det eneste elementet som er bra med denne grovstøvsugeren fra Nilfisk. I tillegg til ekstra høy effekt, så får du også en beholder som er mye større enn vi har sett hittil i denne produkttesten. Multi II 30 sin beholder rommer nemlig 30 liter.
 • Multi II 30 er produsert med en rekke praktiske egenskaper, deriblant en indikater som forteller deg når filteret er for skittent. Og i tillegg til beholderen på 30 liter, så får du en polypropylenbeholder med på kjøpet også. Praktisk oppbevaring mens du vasker!
 • I tillegg får du en arbeidsradius på 4 meter. Det er en liten detalj som komplimenterer resten av grovstøvsugerens egenskaper på en veldig fin måte!
Ulemper:
 • Den eneste ulempen med Multi II 30 er at grovstøvsugeren sitt lydnivå. Det ligger på mellom 74 og 87 dB (A). Til sammenligning ligger lydnivået for en tradisjonell støvsuger på mellom 60 og 80 dB (A), noe som gjør at denne havner et sted midt på treet og veldig høyt.
 • Det er imidlertid viktig å se det i kombinasjon med andre elementer. Når resten av elementene er såpass bra, så er kanskje et litt høyt lydnivå noe som drukner litt. Heldigvis fungerer det slik at du kan justere dette selv til en viss grad.
 • Hvis vi derimot skal se det positive i det, så trenger du ikke å ta stilling til det høye lydnivået så lenge om gangen siden støvsugeren har en så høy effekt!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Nilfisk
Sugeeffekt 292 W
Arbeidsradius 4 m
Beholder 30 L

Resultat

Multi II 30 er en svært solid og effektiv grovstøvsuger.

Selv om både støvsugerens dimensjoner, vekt og lydnivå er litt i det høyeste laget, så vil det på grunn av grovstøvsugeren sin høye effekt være verdt det likevel.

Her kan vi trygt si at du får mye for pengene, og det er grunnen til at vi har kommet til denne konklusjonen!

Kärcher Grovstøvsuger WD4

Kärcher Grovstøvsugere WD 4 test

Kärcher Grovstøvsuger WD4 er en grovstøvsuger produsert av en leverandør som går under navnet Kärcher. Den er 36,5 cm lang, 38,4 cm dyp og 52,6 cm høy. Og den har en totalvekt på 7,1 kilo.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Med en effekt på 1000 watt og en arbeidsradius på 5 meter kan Kärcher WD4 brukes til både store og små rengjøringsoppgaver. Den fungerer flott til å fjerne støv fra gulvet som til å rydde opp når du søler saft eller lignende væsker på stuegulvet.

Som med de fleste andre produktene, så følger det også her med en beholder. Denne beholderen rommer 20 liter, så du kan rengjøre og rydde opp i ganske mye på en gang om det skulle være nødvendig.

Kärcher WD4 er en grovstøvsuger med flere praktiske elementer, deriblant et praktisk håndtak, flere munnstykker og oppbevaringsplass integrert i apparatet. Alt dette skjuler seg bak et lydnivå på 72 dB (A). Det er litt høyt, men overkommelig for enkelte.

Fordeler:

 • Kärcher WD4 vil være et praktisk valg da denne grovstøvsugeren kan brukes til det aller meste, både i vanlige husholdninger og andre sammenhenger. Den vil fungere like godt i stua di som i garasjen hvor bilen står. Eller til å rengjøre inne i selve bilen!
 • Også her får du en beholder med på kjøpet Kärcher WD4 sin beholder rommer 20 liter, som er svært fordelaktig for vedkommende som skal rengjøre med den. Og det er flere grunner til det. Det vil for eksempel ikke være nødvendig å stoppe for å tømme den så ofte.
 • Her kan vi også nevne grovstøvsugerens arbeidsradius, som er på hele 5 meter. Det er ganske imponerende, og vil komme godt med om du skal gjøre rent på et større område.
Ulemper:
 • Lydnivået ligger på 72 dB (A) med denne grovstøvsugeren fra Kärcher, og det er litt høyt. Men bortsett fra det så er det ikke noe annet vi kan sette fingeren på her.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Kärcher
  Lydnivå 72 dB (A)
  Arbeidsradius 5 m
  Beholder 20 L

  Resultat

  Kärcher WD4 vil være et praktisk valg om du er på jakt etter en grovstøvsuger til å dekke over et stort område. Men det er ikke det eneste denne grovstøvsugeren kan gjøre for deg. Den kan nemlig brukes til små områder som f.eks bilen også!

  Dette er en grovstøvsuger som byr på en god effekt, en stor arbeidsradius, en romslig beholder og et akseptabelt lydnivå. Denne grovstøvsugeren vil med andre ord være et godt valg!

  Grovstøvsuger Metabo AS

  Grovstøvsuger Metabo AS test

  Grovstøvsuger Metabo AS er en grovstøvsuger fra Metabo. Også her mangler det informasjon vedrørende produktets dimensjoner, men det oppgis i hvert fall at den veier 5 kilo. Det gir oss et inntrykk av at dette er et relativt lett og kompakt apparat.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Dette er en grovstøvsuger med en effekt på 1200 watt, en arbeidsradius på 5 meter og en beholder som rommer 20 liter. Det vil si at denne grovstøvsugeren passer ypperlig til rengjøring på store flater, samtidig som du er avhengig av å få arbeidet unna fort.

  Denne grovstøvsugeren markedsføres som «universalstøvsuger». Det betyr at den kan brukes til å rengjøre alt. I tillegg egner den seg bra til bruk i industrien. Det er også praktisk med en så kompakt støvsuger, for da kan den enkelt flyttes på.

  Det oppgis dog ingen informasjon om støvsugerens lydnivå. Og som med de andre produktene hvor det har vært tilfellet i denne testen, så er det litt uheldig. Det er informasjon som er mer eller mindre avgjørende for noen forbrukere.

  Fordeler:

  • I likhet med de fleste andre grovstøvsugerne som vi har sett i denne produkttesten, så kan Metabo AS fra Metabo brukes til en rekke rengjøringsprosesser. Den kan brukes som både tørr- og våtstøvsuger.
  • Denne grovstøvsugerens høye effekt, arbeidsradius og beholder gir deg muligheten til å rengjøre et stort areal om gangen. Det er svært praktisk, særlig om du bruker støvsugeren i en industriell sammenheng.
  • Metabo har integrert en 20 liters beholder i grovstøvsugeren, noe som er svært praktisk med tanke på hvor mye du kan få gjort på en gang. Selv om vi ikke vet apparatets nøyaktige mål, så komplimenterer i hvert fall støvsugerens lette vekt det på en god måte.
  Ulemper:
  • Det er særlig mangelen på to elementer som stikker seg ut i forbindelse med grovstøvsugeren fra Metabo. Og her mangler det informasjon om støvsugerens dimensjoner og lydnivå.
  • Men når det er sagt så gir støvsugerens vekt oss en indikasjon på at dette ikke er det første apparatet. Det veier 5 kilo, noe som betyr at de resterende dimensjonene må samsvare med dette til en viss grad.
  • Når det gjelder støvsugerens lydnivå er det veldig uheldig at det ikke foreligger informasjon om dette. Grunnen til det er at det kunne vært et avgjørende element for mange i jakten på en grovstøvsuger.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Merke Dualit
  Arbeidsradius 5 m
  Beholder 20 L
  Effekt 1200 W

  Resultat

  Metabo AS er en grovstøvsuger fra Metabo. Informasjon om dimensjoner og lydnivå uteblir, men de resterende elementene gir oss et bilde på hvor landet ligger likevel. Og dette er uten tvil en kompakt støvsuger som det vil være enkelt å ha med å gjøre.

  Denne grovstøvsugeren er en «universalstøvsuger» som passer seg til bruk både i vanlige husholdninger og i industrielle situasjoner. Her får du både en tørrstøvsuger og en våtstøvsuger i et og samme produkt.

  Metabo har sørget for å produsere et produkt som attpåtil er sertifisert i henhold til EU sin standard for støvklasse L. Det er en detalj som styrker det gode helhetsinntrykket ytterligere!

  Kärcher WD6 Premium

  Kärcher WD6 P Premium test

  Kärcher WD6 Premium er en grovstøvsuger fra Kärcher. Støvsugerens dimensjoner er 41,8 cm (L), 38,2 cm (B) og 69,4 cm (H). På lik linje som de andre produktene i denne testen, så er det inkludert en beholder som rommer 30 liter. Det utgjør en vekt på totalt 9,1 kilo.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Denne grovstøvsugeren fra Kärcher er et apparat med høy effekt. Med dette produktet i ditt eie så vil du få kunne dra nytte av en effekt på 1300 watt, samt en sugeeffekt på 260 watt. Dette er med andre ord en kraftig grovstøvsuger, noe som naturligvis er veldig positivt.

  Denne grovstøvsugeren egner seg til rengjøring til alt du kan tenke deg. Enten du trenger å fjerne støv, litt grovere skitt eller en mistenkelig væske fra gulvet, så vil det være barnemat for Kärcher WD6 Premium. Og den gjør det med et lydnivå på 71 dB (A).

  Med på kjøpet av Kärcher WD6 Premium får du mange praktiske funksjoner, deriblant ulike munnstykker, blåsefunksjon, et eget låsesystem og et avtagbart håndtak. Det er uten tvil at vi sier at du vil få mye for pengene om du velger å investere i dette apparatet.

  Fordeler:

  • Det vil være svært fordelaktig å investere i Kärcher WD6 Premium. Og det gjelder uansett hva du skal bruke den. Denne grovstøvsugeren egner seg godt til bruk både hjemme hos deg om du vil ha en litt kraftigere støvsuger, eller på arbeidsplassen eller et annet større lokale.
  • Med en så høy effekt som 1300 watt og en sugeeffekt på 260 watt, er det ikke noen tvil i at du vil få det du må gjøre gjort på en rask og effektiv måte. Effekten og sugeeffekten forsterker vårt inntrykk av at denne vil ta seg godt ut i flere sammenhenger.
  • Kärcher WD6 Premium er en grovstøvsuger som kommer med en stor tilbehørspakke med på kjøpet. Blant annet så får du et bredt utvalg av munnstykker, som gjør dette til en grovstøvsuger med mange bruksområder. Og det er naturligvis veldig praktisk.
  • Her må vi også trekke frem det gode låsesystemet som grovstøvsugeren er utstyrt med. Det kalles «Pull and Push», og vil komme til god nytte om støvsugeren er plassert et sted hvor barn kan trykke på den. Låsesystemet låser støvsugen enkelt så ingen skader seg.
  Ulemper:
  • Det er ikke et overveldende antall ulemper med Kärcher WD6 Premium. Den eneste informasjonen som mangler, er informasjon vedrørende støvsugerens arbeidsradius. Men det er dog ikke like elementer som for eksempel støvsugerens lydnivå.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Kärcher
  Sugeeffekt 260 W
  Beholder 30 L
  Vekt 9,1 kg

   

  Resultat

  Kärcher WD6 Premium er en grovstøvsuger som vil oppfylle alle kravene du har til en grovstøvsuger på en svært god måte. Her vil du også kunne dra nytte av en enorm tilbehørspakke som vil gjøre prosessen mye enklere for deg.

  Denne grovstøvsugeren kan brukes til å fjerne både støv, annet skitt og væske fra gulv og andre flater i det aktuelle området hvor apparatet skal brukes. Dette er dessuten et apparat som enkelt kommer til på vanskelig steder, takket været utstyret som følger med!

  Kärcher WD6 Premium egner seg også godt til husholdning hvor det er barn til stede. Som forelder er det ditt ansvar å sørge for at barnet er trygt til enhver tid, og det vil Kärcher hjelpe deg med gjennom «pull & push» låsesystemet.

  Ved å investere i denne grovstøvsugeren får du gjort det du skal på en tilfredsstillende måte, samt at alt ligger til rette for at du skal kunne oppbevare apparatet på en trygg måte når det ikke er i bruk.

  Kärcher Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask

  Kärcher Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask test

  Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask er en grovstøvsuger fra Kärcher. Denne grovstøvsugeren måler 42,2 cm i lengden, 32 cm i bredden og 46,5 cm i høyden. Den veier totalt 7,7 kilo, og det inkluderer en beholder som rommer 4 liter væske eller annen type skitt.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Denne grovstøvsugeren har en effekt på 1400 watt og et lydnivå på 73 dB (A). Dette er med andre ord et kraftig apparat, og det har også satt sine spor på produktets lydnivå. Men det er en helt naturlig del av det. Et vanlig lydnivå for støvsugere er mellom 60 og 80 dB (A).

  I likhet med flere av grovstøvsugerne i denne testen, så følger det med en stor utstyrspakke med Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask fra Kärcher. I denne utstyrspakken finner du blant annet flere munnstykker, ulike filtre, rengjøringsmiddel og sugeslange.

  Med Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask følger det med utstyr som gir deg en arbeidsradius på 2,3 meter. Det er ikke den største radiusen vi har sett i denne produkttesten, men det betyr ikke at det er dårlig heller.

  Fordeler:

  • Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask er en grovstøvsuger som egner seg best til rengjøring av ulike typer tekstiler. Det er med andre ord et apparat som egner seg godt til bruk i vanlige husholdninger, om de som bor der interesserer seg for slike ting.
  • Enten du har sølt en del middag eller litt drikke på teppet eller i sofaen, så er det ikke noe du trenger å bekymre deg for. Dette er en oppgave som denne grovstøvsugeren fra Kärcher kommer til å ta på strak arm. Ene og alene på grunn av det vil det være en god investering!
  • Denne grovstøvsugeren er en del av en større utstyrspakke. Her finner du ikke bare diverse munnstykker som øker rekkevidden til produktet, men du får også muligheten til å teste ut et nytt rengjøringsmiddel. Det følger nemlig med en liten prøve med dette produktet!
  Ulemper:
  • Når det gjelder produktspesifikasjoner, så er det ikke noe som mangler når det gjelder Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask fra Kärcher.
  • Det kan likevel nevnes at lydnivået til denne grovstøvsugeren er litt i det meste laget, og arbeidsradiusen er generelt sett liten. Sistnevnte gjelder også for den medfølgende beholderen som kun rommer 4 liter.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Kärcher
  Arbeidsradius 2,3 m
  Lydnivå 73 dB (A)
  Beholder 4 L

  Resultat

  Gulvpleiemaskin SE5100 Tekstilvask er produsert av Kärcher. Ved å investere i denne grovstøvsugeren vil du få en større produktpakke med på kjøpet, og den inneholder praktisk utstyr som gjør det mulig å rengjøre ulike typer tekstiler.

  Kärcher leverer et produkt med relativt liten arbeidsradius, men til rengjøring av tekstiler så vil dette apparatet passe helt ypperlig likevel!

  Grovstøvsuger Stihl SE133 ME

  Stihl SE133 MEG test

  Stihl SE133 MEG er en grovstøvsuger fra Stihl. Dette er en grovstøvsuger som vi ikke får vite dimensjonene på, men den har en vekt på rundt 16 kilo. Dermed gir det oss et inntrykk av at dette er en støvsuger som er ganske stor.

  Produktbeskrivelse

  Denne grovstøvsugeren har en effekt på 1400 watt, noe som betyr at den har en ganske kraftig motor. Det vises også igjen i forbindelse med støvsugerens lydnivå, som er på 68 dB (A). I forhold til det som er et vanlig lydnivå, så ligger SE133 MEG midt i mellom.

  Med på kjøpet får du en beholder som rommer 42 liter. Og det er en ganske imponerende størrelse! Støvsugerens arbeidsradius er imidlertid ukjent.

  Denne grovstøvsugeren fra Stihl oppfyller kravene til EU for støvklasse M. Det betyr at Stihl SE133 MEG er sertifisert innenfor denne spesifikke støvklassen. Dette er svært praktisk, for da vet du at du kjøper et godt produkt.

  Fordeler:

  • Stihl SE133 MEG er en kraftig grovstøvsuger, ettersom den har en effekt på 1400 watt. Det gir oss også en indikasjon på at det er en solid og robust støvsuger som vil holde en stund. Dette er med andre ord en særdeles god investering!
  • Hvis du velger å investere i denne grovstøvsugeren, så får du en beholder på hele 42 liter med på kjøpet. Det gjør Stihl SE133 MEG til den støvsugeren med den største beholderen i denne testen. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for å måtte bytte hele tiden!
  • Stihl SE133 MEG er dessuten sertifisert i støvklasse M. Det betyr at dette er en grovstøvsuger som følger og oppfyller EUs kriterier for støvklasser. Om dette er informasjon som du personlig vektlegger, så gir det et inntrykk av at dette er et godt produkt. Og det er jo også.
  Ulemper:
  • Foruten informasjonen om støvsugerens dimensjoner og arbeidsradius som mangler, så kan det nevnes at apparatets lydnivå ligger midt på treet. Anskaffelse av dette produktet forutsetter dermed at du ikke har noe imot litt støy i en periode.
  • I tillegg kan det nevnes at vekten på selve støvsugeren ligger på 16 kilo. Og dette er en støvsuger som ikke inneholder noen form for tilbehør og når den medfølgende beholderen er tom, så det betyr at det er en relativt tung støvsuger på egen hånd.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Stihl
  Lydnivå 68 dB (A)
  Beholder 42 L
  Effekt 1400 W

  Resultat

  Stihl SE133 MEG er en grovstøvsuger fra Stihl. Vi mangler elementær informasjon om produktets dimensjoner og arbeidsradius, men bortsett fra det så fremstår dette som et helt greit alternativ.

  Om du ser etter en grovstøvsuger med stor effekt, så vil dette være et godt valg. Stihl SE133 MEG er nemlig blant de produktene i denne testen som har størst effekt. Den ligger på 1400 watt.

  Lydnivået er heller ikke i toppsjiktet, selv om det er relativt høyt. Likevel er det helt naturlig ettersom dette er et ganske stort apparat med en beholder på 42 liter og en totalvekt på 16 kilo.

  Nyttig å vite – grovstøvsuger versus vanlig støvsuger

  I dag er ikke en støvsuger det det en gang var. Før var en støvsuger en støvsuger, men slik er det ikke lenger. Som veldig mye annet har også støvsugeren utviklet seg, og nå er det mye større fokus på hva du skal bruke den aktuelle støvsugeren til.

  I 2024 finnes det forskjellige typer støvsugere. Og du er nødt til å vite nøyaktig hva du skal bruke den til, for å være i stand til finne ut hvilken støvsuger du bør investere i. For i dagens moderne verden er nemlig det å kjøpe en støvsuger en investering. Og den bør være god.

  Vi har for eksempel grovstøvsugere som vi har sett på testen ovenfor. Men det finnes også noe som vi kaller for «vanlige støvsugere». Og hva er egentlig forskjellen mellom disse to støvsugertypene?

  Dette er egentlig en ganske enkel gåte. En vanlig støvsuger er laget for bruk i relativt enkle rengjøringsprosesser, mens en grovstøvsuger er utviklet for å kunne håndtere prosesser og gjennomføre arbeidsoppgaver som er litt tøffere og røffere enn en vanlig støvsuger kan.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo