Markiser test: En komplett kjøpsguide (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Med markiser kan du skape et dekorativt og hyggelig utemiljø, samtidig som du får skjerming for sol, vær og vind. Det finnes imidlertid mange leverandører av markiser i Norge, noe som kan gjøre det vanskelig å finne produktet som passer best for deg og ditt hjem.

Når du skal kjøpe markiser er det mange faktorer som bør has i bakhodet. Pris er sentralt for mange, men også kvalitet, design og funksjonalitet. I denne guiden får du hjelp til å velge riktige markiser.

Vi skal også se nærmere på de mest populære leverandørene av markiser i Norge. Hent inn tilbud fra flere leverandører, og velg tilbudet som passer deg best!

Hva er markiser?

En markise kan beskrives som en slags duk som strekkes på tvers av et stativ, der formålet er å gi skjerming for sol og regn. Markisens duk er gjerne produsert i akryl eller lignende materialer, mens stativet er laget av aluminium eller andre robuste materialer med lav vekt.

Markiser plasseres gjerne over dører og/eller vinduer på en terrasse eller andre steder hvor det er ønskelig å kunne sitte utendørs. Solskjermingen monteres gjerne direkte på veggen, og strekker seg horisontalt ut fra bygget.

Markiser benyttes også som et alternativ til gardiner eller annen solskjerming på vinduer. Det kan festes små markiser over husets vinduer, slik at man får beskyttelse mot solen.

Mange fordeler ved å ha markiser

Det finnes mange gode grunner til å ha markiser. Er du usikker på om markiser er det beste valget for deg, eller om du heller bør velge solskjerming som screens eller persienner?

Vi skal her se nærmere på de viktigste grunnene til å velge markiser fremfor andre typer solskjerming!

Skjerming for sol og regn

Solskjerming som zip screens eller utendørs persienner kan forhindre at sollys trenger inn i boligen. Samtidig gir ikke solskjermingsprodukter som dette beskyttelse mot regn, siden de er festet vertikalt over vinduet.

Med markiser kan du ikke bare få beskyttelse mot sol, men også regn. Markisen kan forhindre at sollys trenger inn i huset, samtidig som den fungerer som en parasoll mens du sitter utendørs på varme sommerdager.

Enkel å justere

Markiser er et brukervennlig valg, og mange har kjennskap til denne formen for solskjerming. Det er som regel veldig enkelt å justere markisene, enten det er med en manuell sveiv eller en fjernkontroll.

Du kan derfor justere graden av sollys som slipper inn i boligen etter eget ønske. Hos mange leverandører kan du velge mellom manuelle, tradisjonelle markiser, og mer moderne markiser med styring via app eller fjernkontroll.

Gjør uteplassen mer innbydende

En annen fordel med markiser, er at denne formen for solskjerming kan bidra til å skape en hyggelig atmosfære utendørs. Markiser gjør gjerne litt mer ut av seg enn zip screens og persienner, og gir gjerne litt landlige og tradisjonelle assosiasjoner.

Markiser har lange tradisjoner i Norge, men også i utlandet. Det antas at markiser først ble tatt i bruk i det gamle Syria og Egypt. Ønsker du å gjøre det koselig utendørs, er markiser et godt valg – og et plassbesparende alternativ til parasollen.

Hvordan velge riktige markiser?

Det finnes mange flotte markiser å velge mellom, og i tillegg mange ulike leverandører. Hva skal du egentlig se etter når du skal kjøpe markiser? For å være sikker på at du gjør et godt valg, er det flere faktorer å ta hensyn til.

Vi kan nevne både pris, design og markisens funksjonalitet. La oss se litt nærmere på hva nøyaktig du bør vurdere.

Design | Moderne eller tradisjonell?

Markiser finnes i mange forskjellige utførelser. Noen av modellene er tradisjonelle, og kommer gjerne med stripete mønster – typisk i rødt, hvitt og/eller blått. De mer tradisjonelle markisene har gjerne volanger eller blonder langs kantene, og gir landlige assosiasjoner.

Du finner imidlertid også markiser med et mer stramt og moderne preg. Disse er gjerne ensfargede, og kan fås i farger som hvit, svart, grå eller lignende.

Husk at markiser også kan være laget av ulike materialer, noe som kan påvirke graden av solskjerming. Noen er laget av lette og tynne materialer, mens andre sikrer minimalt med lysgjennomtrengning.

Det finnes et design for alle og enhver – enten du ønsker moderne markiser til et funkishus, eller tradisjonelle markiser til en eldre villa.

Pris | Hva koster markiser?

En annen faktor som er viktig å ta hensyn til når du skal velge markiser, er pris. Prisen kan naturligvis variere mye, da den avhenger av både leverandør, merkevare, materialer og størrelse. Antall vinduer og areal på uteplassen vil også spille en rolle.

En enkel markise som skal monteres over altandøren eller et par vinduer, trenger absolutt ikke å koste altfor mye. Du kan få billige markiser til et par tusenlapper, blant annet gjennom byggevarekjeder som Coop Obs.

Skal du ha markiser med mer avansert funksjonalitet eller skreddersøm, kan prisen fort bli litt høyere. Det kan derfor være lurt å innhente tilbud fra flere leverandører før du bestemmer deg. Da kan du velge det billigste og beste tilbudet når du har oversikt.

Funksjonalitet | Sveiv eller fjernkontroll?

Ved valg av markiser bør du også tenke over funksjonalitet. Ønsker du enkle og billige markiser? Da kan kanskje en markise med manuell styring være det beste alternativet. Du sveiver da markisen inn og ut etter behov.

Mange ser imidlertid nytten av automatiserte og motoriserte markiser. Disse kan gjerne styres via en app eller fjernkontroll, noe som kan være tidsbesparende og enkelt. Ved hjelp av et enkelt tastetrykk kan du trekke markisen ut mens du slapper av på altanen.

Størrelse og plassering

Når du skal kjøpe markiser er det også nødvendig å tenke over hvor stort areal markisene skal dekke. Har du en liten balkong, holder det kanskje med en liten markise som kan trekkes ut over altandøren.

Har du en stor uteplass med hage og terrasse, kan du kanskje vurdere å gå til innkjøp av en større markise. Ha gjerne en sone på uteplassen der det er mulig å nyte skygge på varme sommerdager.

Tenk også over hvor langt ut markisen skal kunne trekkes. Jo lengre ut den går, jo mer effektivt vil den kunne skjerme for solen innendørs og utendørs. Ta hensyn til hvor solen befinner seg til ulike tiden av døgnet, slik at markisene kan plasseres litt strategisk.

Ulike typer markiser

En markise er ikke bare en markise. Det finnes nemlig mange ulike former for markiser, og alle har spesifikke formål.

Hva slags markise som passer best for den enkelte, vil blant annet avhenge av formål og byggets arkitektur. Noen ganger er det hensiktsmessig å ha solskjerming over vinduene, mens andre ganger vil en takmarkise være det beste valget.

Vindusmarkiser

En av de mest populære formene for markiser er vindusmarkiser. Dette er markiser som plasseres over vinduene, og som vil forhindre at solen skinner inn vinduet.

De kan også til en viss grad gi beskyttelse mot solen når du sitter utendørs, men er som regel mindre enn terrassemarkiser. Dette er en god løsning for deg som ønsker å gi fasaden et landlig og klassisk uttrykk!

Terrassemarkiser

Terrassemarkiser er nok den aller mest populære formen for markiser i Norge, og monteres gjerne over terrassedør og vinduer. En terrassemarkise vil kunne forhindre at solen skinner inn i boligen, men fungerer også som solskjerming utendørs på solfylte dager.

Med en terrassemarkise kan du få plassbesparende og effektiv solskjerming som ikke gir redusert utsyn/utsikt fra boligens innside. Løsningen har ikke fot slik parasoller har, og gir deg dermed større spillerom t
il møblering av utemøbler på terrassen.

Frittstående markiser

Frittstående markiser er markiser som ikke er fastmontert i bygningen. Fordelen med denne type markiser, er at de kan forflyttes ved behov.

Denne formen for markiser er populære i utelivsbransjen, men er også et godt valg for private som ønsker en fleksibel markisetype.

Takmarkiser

Takmarkiser er kanskje ukjent for mange, men er en smart løsning for deg med takvinduer eller glasstak. Med vinduer på taket kan det fort bli varmt i boligen når solen skinner, og en drivhuseffekt vil oppstå.

Med takmarkiser kan du effektivt skygge for solen ved behov, slik at innetemperaturen blir mer behagelig.

Fasademarkiser

En fasademarkise blir først og fremst anvendt av restauranter og andre næringsbygg, og kan gjerne ha bedriftens logo på duken. Disse markisene brukes gjerne der det er uteservering om sommeren, og sikrer at gjestene kan sitte i ly for solen.

Fasademarkiser kan også benyttes av private, og har mange likhetstrekk med vanlige vindusmarkiser eller terrassemarkiser. De skiller seg imidlertid ut ved at de ofte dekker en lengre rekke med vinduer, og rammer inn bygningen.

Pergolamarkiser

Mange har en pergola i hagen, som kan være et hyggelig oppholdssted når man er utendørs. Det er kjekt å kunne oppholde seg i pergolaen også når det regner eller er sterk sol, og da kan en markise gi beskyttelsen du er ute etter.

Pergolamarkiser kan tilpasses pergolaen din, slik at du kan skjerme mot sol og regn i ulike vinkler og retninger.

Markiser eller annen solskjerming?

Husk at det finnes mange ulike typer for solskjerming. For noen vil markiser være det beste valget, mens andre kan få mer glede av andre solskjermingsprodukter. Vi kan for eksempel nevne zip screens, plisségardiner, persienner og gardiner.

Utendørs kan du også få solskjerming ved hjelp av en parasoll eller levegg. Fordelen med disse er at de kan forflyttes ved behov. Husk at solen vil skinne fra ulike retninger, avhengig av når på døgnet det er.

Markiser er stasjonære, og ikke like fleksible som parasoller. Samtidig tar de mindre plass, siden de monteres på vegg og ikke har en egen fot slik parasoller har. Finn ut hva slags solskjerming som passer best for deg, og få gjerne gode råd av leverandøren.

Markedets beste leverandører av markiser

Det finnes mange ulike leverandører som har spesialisert seg på markiser og annen utendørs solskjerming. Hos disse kan du som regel kjøpe alt fra markiser og zip screens, til persienner og annen solskjerming.

Hvilken leverandør av markiser er best? Hva som passer best for nettopp deg, kommer helt an på hvilke kriterier du har til pris, kvalitet og service. La oss se nærmere på noen av de mest populære leverandørene!

Kjells Markiser

Kjells markiser logo

Kjells Markiser er en kjent og populær leverandør av markiser i hele Norge. Markisene blir produsert lokalt i Molde, og er skreddersydd for norske værforhold. Ifølge leverandøren selv holder markisene høy kvalitet, samtidig som de er bærekraftige.

Markiser fra Kjells Markiser blir laget med ledd av Dyneema-bånd, noe som kan betraktes som en videreutviklet variant av den tradisjonelle wiren. Kjells Markiser har markiser for enhver smak, og kan skreddersy en løsning som passer hjemmet ditt perfekt.

Gjennom denne leverandøren kan du bestille selvrensende markiseduker i en rekke ulike farger og varianter. Her finner du ikke bare terrassemarkiser, men også vindusmarkiser og frittstående markiser.

Kjells Markiser kan gi deg gode råd og anbefalinger under en gratis befaring. Du kan deretter motta et uforpliktende pristilbud. Dette er en leverandør for deg som er opptatt av kvalitet, funksjonalitet og god kundeservice.

Scandic Markiser

Scandic markiser solskjerming

Scandic Markiser er en leverandør av markiser og andre typer solskjerming i store deler av landet. Her kan du bestille skreddersydde og spesialtilpassede markiser. Disse er laget for å tåle norsk vær og vind, og er produsert i Norge.

Scandic Markiser har blant annet pergola markiser, noe som er perfekt for deg som ønsker å kunne skjerme for solen i en pergola. Ellers kan du bestille både terrassemarkiser, kassettmarkiser og vindusmarkiser gjennom den populære leverandøren.

Du kan få en ekspert fra Scandic Markiser på gratis befaring. Du kan da få tips og gode råd til valg av markiser.

Markisemannen

Markisemannen logo

Markisemannen har spesialisert seg på et bredt utvalg av solskjerming, både for innendørs og utendørs bruk. Her kan du blant annet få utendørs solskjerming i form av terrassemarkiser, vindusmarkiser, levegger, screens og frittstående markiser.

Du kan velge mellom et flott sortiment av markiseduker, slik at du finner et design som komplementerer boligen din. Markisemannen sine produkter er merket med Miljøfyrtårn, noe som betyr at du kan kjøpe markiser med litt bedre samvittighet for miljøet.

Også Markisemannen kan tilby gratis befaring og uforpliktende pristilbud. La en av Markisemannens eksperter gi deg gode råd, og finn en løsning som passer deg og din bolig.

Fasadeprodukter

Fasadeprodukter solskjerming logo

Hos Fasadeprodukter finner du et godt utvalg av solskjerming, noe som inkluderer både lamellgardiner, persienner, plisségardiner, screens, rullegardiner og markiser. Ifølge leverandøren er markiser et godt valg for deg som ønsker en langvarig investering.

Du finner et stort utvalg av markiser i sortimentet deres, noe som omfatter alt fra frittstående markiser til terrassemarkiser og vindusmarkiser. Du finner til og med takmarkiser hos denne populære leverandøren.

Takmarkiser kan være et godt alternativ for deg som har glasstak eller vinduer på taket. Du finner også solide og værfaste terrassemarkiser hos Fasadeprodukter, enten du liker klassisk eller moderne design.

Fasadeprodukter kan tilby kostnadsfri befaring og uforpliktende pristilbud, i likhet med flere av sine konkurrenter.

Norsol markiser

Norsol solskjerming

Norsol markiser ble kåret til «Årets bedrift 2020» i Møre og Romsdal. Her kan du kjøpe norskproduserte og bærekraftige markiser og annen solskjerming. Leverandøren har blant annet markiser, screens, myggnetting, persienner, rullegardiner og plissé – for å nevne noe.

Dersom du er opptatt av god skreddersøm, norsk kvalitet og lekkert design, kan markiser fra Norsol være en god løsning. Hos Norsol kan du finne markiser som løfter boligens helhetsuttrykk, og samtidig få et mer trivelig inne- og utemiljø.

Mange av Norsol sine markiser har et stilrent og minimalistisk uttrykk, noe som passer godt til deg med funkishus eller forkjærlighet for rette linjer. Velg mellom terrassemarkiser, fasademarkiser, vindusmarkiser og lignende.

Norsol tilbyr gratis befaring, og kan hjelpe deg med planlegging og valg av produkter. Produktene er laget med fokus på brukervennlighet og fleksibilitet, og du kan velge mellom mer enn 100 ulike duker til markisene dine!

Jula

Jula markiser logo

Hvis du er på jakt etter prisgunstige markiser, kan butikkjed
er som Jula være verdt å sjekke ut. Her kan du finne billige markiser som er både funksjonelle og stilrene. Jula kan blant annet vise til vindusmarkiser og terrassemarkiser.

Du finner motordrevne markiser i sortimentet, men også varianter med sveis – alt etter hva slags behov du har. Du kan kjøpe en fjernkontroll til markisen din, noe som kun koster et par hundrelapper.

Markisene du finner hos Jula er ferdigsydde og leveres i gitte standardmål. Her får du med andre ord ikke skreddersydde markiser, slik mange av de overnevnte leverandørene kan tilby. Til gjengjeld er prisen veldig hyggelig.

Hvis du ikke har behov for befaring og ekspertisehjelp, kan et alternativ som Jula være det mest gunstige valget.

Markiser fra Europris

Europris markiser logo

Europris er en annen butikkjede som leverer markiser. Denne butikkjeden finnes i store deler av landet, noe som gjør markisene lett tilgjengelig. Her kan du – i likhet med Jula – finne markiser som er ferdigsydde i ulike standardmål.

Du kan finne markiser både med og uten motor hos Europris, og du kan velge mellom ulike design. Enten du liker ensfargede grå markiser eller stripete markiser, har Europris noe for deg!

Prisene varierer fra litt over tusenlappen, til nærmere 9 000 kroner. Både størrelse og funksjonalitet er med på å avgjøre prisen.

Markiser fra Felleskjøpet

Felleskjøpet markiser logo

Felleskjøpet har ikke bare ting til landbruk – her kan du også finne et bredt utvalg av hageutstyr. Butikkjeden har blant annet prisgunstige markiser i forskjellige design. De ulike markisene leveres i standardmål og er ferdigsydde.

Alle markisene til Felleskjøpet leveres med halv-kassett og kommer i både små og store størrelser. Du kan også kjøpe en markisemotor med tilhørende fjernkontroll, dersom du ønsker enklere justering av markisene.

Coop Obs Bygg

Obs bygg markiser logo

Coop Obs Bygg er en annen butikkjede som kan tilby billige markiser, og finnes i store deler av landet. Også her kan du få terrassemarkiser med halv-kassett som kan monteres på vegg eller i tak.

Markisen kan fås i flere forskjellige ferdiglagde størrelser, med mål fra 3 til 4,8 meter. Designet er enkelt og stilrent, og passer inn i de fleste hager.

Hvilke markiser er best i test?

Det er vanskelig å peke ut én enkelt markise som «best», siden det finnes mange ulike markisetyper med forskjellige formål. Forbrukerens oppfatning om hva som er best kan også variere mye. Noen vektlegger pris, mens andre vektlegger design eller kvalitet.

Det finnes imidlertid noen markiser som peker seg ut som ekstra populære, og disse er gjerne både prisgunstige, stilrene og av god kvalitet. Vi kan blant annet nevne Gardex markise og Diamant Mono.

Nova er også et populært valg, og kan fås gjennom blant annet Kjells Markiser. Finn ut hvilke kvaliteter som veier tyngst hos deg, og velg markise basert på kriteriene dine.

Er markiser noe for deg?

Med mange smarte produkter for solskjerming, kan det være vanskelig å vite hva som passer best for deg og din bolig. Alle former for solskjerming kan ha sine fordeler og ulemper.

Ønsker du fullt utsyn fra boligens innside, er imidlertid markiser et av de beste alternativene. Persienner og lameller gir deg gjerne noe utsyn, men med visse begrensinger. Markiser gir deg vanligvis den samme gode utsikten som ellers, med unntak av himmelretningen.

Markiser er også et godt valg om du ønsker å lage en hyggelig atmosfære utendørs. Med markiser kan du ramme inn uteområdet og få ly mot sol og regn. Da kan du plutselig invitere venner på grillfest, selv om det skulle være litt regn eller veldig sterk sol.

Motta tilbud fra flere leverandører av solskjerming

Det finnes mange ulike leverandører av solskjerming. Dersom du synes det er vanskelig å bestemme seg, kan det lønne seg å sammenligne priser og tilbud fra de forskjellige leverandørene. Da blir det enklere å finne en leverandør som utmerker seg.

Husk at mange av leverandørene av solskjerming tilbyr gratis befaring og uforpliktende pristilbud. Du kan derfor hente inn mange ulike tilbud fra forskjellige leverandører, uten at dette vil koste deg noe som helst.

La leverandørene konkurrere om deg som kunde, og velg leverandøren som oppfyller kriteriene du har satt. Husk at både pris, design, kvalitet, størrelse og kundeservice bør tas hensyn til når du skal kjøpe markiser.

Motta tilbud fra flere leverandører av solskjerming, og se frem til effektiv solskjerming året rundt med en stilig og smart markise!Få 3 uforpliktende tilbud

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 1 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo