Sovesofa test: De 4 beste sovesofaene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du en av dem som gruer deg til å legge deg om kvelden, fordi det er enda en natt på gulvet som venter og liggeunderlaget som var behagelig de første nettene plutselig ikke er det lenger, men samtidig har du ikke plass til seng? Da bør du vurdere en sovesofa!

Om du er en av dem som forbinder det å sove på sovesofa som noe ubehagelig, så kan vi fortelle deg at den tiden er forbi for lengst. Om du ikke har plass til seng i leiligheten din, så kan du slå to fluer i ett smekk og ganske enkelt skaffe deg en sovesofa.

Før var det ofte slik at sovesofaer var noe man aksepterte kun hvis man virkelig måtte. Og nettene var sjelden av det behagelige slaget. Men nå er dette historie. En moderne sovesofa er både fin å sove og komfortabel, samtidig som at den ikke tar opp så mye plass.

Nedenfor har vi samlet en håndfull sovesofaer. I denne produkttesten skal vi gå nærmere inn på hver og en av disse sovesofaene, og så skal vi vurdere dem opp mot hverandre for å finne ut hvilken du bør kjøpe. Og dette produktet vil få tittelen «beste sovesofa 2024»!

Les også: Beste seng i test

Recast Sovesofa – Beste sovesofa 2024!

Recast Sovesofa test

Recast Sovesofa kommer veldig godt ut i denne produkttesten. Det er ingen informasjon som mangler, og vår helhetsvurdering av produktet avdekker ingen ulemper ved produktet. Denne sovesofaen vil være et veldig godt alternativ, uansett hvilken sovesofa du er på jakt etter. Recast Sovesofa er nemlig stor nok til at den kan fungere som både en enkeltseng og en dobbeltseng, siden størrelsen på den er 140 x 200 cm.

Det kan ogås nevnes at Recast Sovesofa har det vi etterlyste i forbindelse med Edvard Sovesofa. I hvert fall muligheten til å få det, om dette er noe den enkelte forbrukeren ønsker at sofaen deres skal ha. Da kan også Recast Sovesofa brukes som en vanlig sofa! Selv om Recast Sovesofa langt ifra er den største sengen vi kommer til å se i denne produkttesten, så har summen av sovesofaens gode egenskaper gjort at vi har valgt å kåre denne sovesofaen til «beste sovesofa 2024»!

Recast Sovesofa er en sovesofa. Også i forbindelse med dette produktet betyr det at sofaen kan gjøres om til en fullverdig seng. Dermed er dette et produkt som kommer godt med i en rekke situasjoner, på lik linje som Edvard Sovesofa som vi så på ovenfor.

Som sofa har Recast Sovesofa en bredde på 140 cm, 96 cm dyp, 63 cm høy og har en lengde på 200 cm. Sofaens høyde er 63 cm, både med og uten ryggpute. Når sofaen skal gjøres om til en seng, så vil sengen ha en størrelse på 140 x 200 cm. Dette er altså en stor enkeltseng.

Recast Sovesofa er en sofa med et svært delikat design. Dette er rett og slett en sofa som er fin å se på. I tillegg er den bygget opp av pocketfjærer, noe som gjør den svært komfortabel enten du skal sitte eller sove der. Det er med andre ord et stilrent og komfortabelt møbel!

Denne sovesofaen er tilgjengelig i tre forskjellige farger. I tillegg får du muligheten til å velge om hvor vidt du ønsker at sofaen skal ha armlener eller ikke. Recast Sovesofa er utstyrt med valnøttfargede ben, samt støtteben til sengen. Armlenene vil derfor være vallnøttfarget.

Fordeler:

 • Recast Sovesofa er en sovesofa som er praktisk å ha, enten du bor i en bolig med lite plass eller ønsker å bruke gjesterommet til noe annet enn bare et gjesterom. Siden dette er en sovesofa, så kan den enkelt gjøres om til akkurat det du trenger den til.
 • Denne sovesofaen er 140 x 200 cm. Dermed er denne sovesofaen stor nok til å bli beskrevet som både en stor enkeltseng og en liten dobbeltseng. Med sengens mål som utgangspunkt er det en enkeltseng, men det går helt fint om det er to personer som ligger i den.
 • I likhet med Edvard Sovesofa, så er Recast Sovesofa bygget opp med utgangspunkt i pocketfjærer. Det vil si at denne sovesofaen vil føles ut som en vanlig seng når du ligger i den om natten, og det er naturligvis en veldig god følelse. Recast Sovesofa kommer i tre farger.
 • Om du ønsker at sofaen din skal ha armlener, så er ikke dette noe problem i forbindelse med Recast Sovesofa. Her har du nemlig muligheten til å velge om du vil ha armlener eller ikke. Og det er noe du ikke kan i forbindelse med de andre sovesofaene i denne produkttesten.
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Recast Sovesofa. Ei heller er det noen ulemper som avdekkes i vår helhetsvurdering av dette produktet. Derfor kan vi konkludere med at det ikke er noe negativt å si om denne sovesofaen.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Recast
Type Sovesofa
Størrelse 140 x 200 cm
Høyde 63 cm

Beste priser hos:

Edvard Sovesofa

Edvard Sovesofa test

Edvard Sovesofa fremstår som et veldig godt alternativ i denne produkttesten. Sofaen mangler armlener, men som sovesofa vil den gjøre susen uansett. Og det er jo tross alt det denne testen handler om. Når du slår ut Edvard Sovesofa til en seng, så får du en seng på 150 x 200 cm. Edvard Sovesofa er med andre ord en liten dobbeltseng, så denne sovesofaen har plass til både en, to og kanskje til og med tre gjester!

Som produktnavnet tilsier, så er Edvard Sovesofa en sovesofa. Og denne sovesofaen har fått navnet Edvard. At dette er en sovesofa betyr at det er en sofa som enkelt kan gjøres om til en seng når mørket faller på, eller et annet tidspunkt hvor man trenger det.

Som sofa har Edvard Sovesofa en rygghøyde på 72 cm. Dette er uten ryggputer, men med ryggputene blir 90 cm høy. Sovesofaen har en lengde på 200 cm og en dybde på 102 cm. Ved å gjøre den om til en seng, så får du en seng på 150 x 200 cm. En liten dobbeltseng, altså.

Edvard Sovesofa er et veldig komfortabelt møbel. Grunnen til det er at den er bygget opp av pocketfjærer. Om du føler at du har hørt om denne typen fjær før, så er det ikke rart overhodet, ettersom det er de samme fjærene som mange senger er laget av.

Selv om gjestene dine (eller du selv) uten tvil vil sove godt på Edvard Sovesofa, så finnes det måter å gjøre det enda mer komfortabelt på. Edvard Sovesofa kan nemlig kombineres med en overmadrass, og dette kan også faktisk forlenge sofaens levetid.

Fordeler:

 • Edvard Sovesofa er en sovesofa. Som de fleste vet så er en tradisjonell sofa et særdeles hyggelig møbel, i og med at den kan være destinasjon for mange fine stunder. Men en sovesofa kan være ekstra praktisk, da den også kan gjøres om til en seng.
 • En sovesofa kan være nyttig i en rekke tilfeller. Det kan være at du bor et sted som er så lite at du ikke har plass til både seng og sofa, men det kan også være at du ikke ønsker å investere i en hel seng på gjesterommet. Da kan Edvard Sovesofa være et godt alternativ!
 • Edvard Sovesofa er bygget opp av pocketfjærer, som er den fjærtypen som de fleste av dagens senger er bygget opp av. Så du ikke vil merke at det er en sovesofa du sover på, fordi den er like komfortabel som en seng. Du kan også oppbevare dyner og puter i selve sofaen.
 • Om du ønsker å gjøre det enda litt mer komfortabel for enten deg selv eller gjestene dine, så kan du investere i en overmadrass som du legger på toppen av Edvard Sovesofa. Og hvis du trenger å finne ut om det er et godt valg, så får du muligheten til å teste det i 100 dager.
Ulemper:
 • Vår vurdering av Edvard Sovesofa avdekker særdeles få ulemper med dette produktet. Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med dette produktet, og derfor sitter vi generelt sett igjen med et godt første inntrykk.
 • Det kan imidlertid sies at vi ikke får øye på noen armlener på Edvard Sovesofa, og det er litt uheldig. Men dersom sofaen kun skal brukes som seng fra tid til annen, så er dette bare en liten bagatell som ikke har noe å si på komforten som den har å by på!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Edvard
Type Sovesofa
Størrelse 150 x 200 cm
Høyde 90 cm

 

Benjamin Sovesofa

Benjamin Sovesofa test

Benjamin Sovesofa er sovesofaen for deg som ønsker en sofa som ikke skiller seg altfor mye ut. Denne sovesofaen har nemlig veldig mange likhetstrekk med det vi kjenner som en tradisjonell (og veldig populær) sofa. Et av dem er at sovesofaen er utstyrt med en sjeselong! Det er flere grunner til å velge Benjamin Sovesofa, om du er på jakt etter et møbel som kan dekke dette behovet. Ikke bare er det et veldig fint møbel og en sofa som enkelt kan gjøres om til en seng. Her har du også anledning til å oppbevare sengeklær i nærheten av sofaen!

Benjamin Sovesofa er en sovesofa som ligner veldig på en tradisjonell sofa. Denne sovesofaen er til og med utstyrt med en sjeselong, noe som de siste årene har blitt noe de fleste er på utkikk etter når de skal kjøpe ny sofa.

Når Benjamin Sovesofa er en vanlig sofa, så har den en bredde på 225 cm, en dybde på 88 cm og en høyde på 90 cm. Høyden på Benjamin Sovesofa er 90 cm, uavhengig av om man regner med ryggputen eller ikke. Som seng er Benjamin Sovesofa 160 x 225 cm.

Benjamin Sovesofa er mer enn et estetisk pent møbel, da det er utviklet med utgangspunkt i pocketfjærer. Dette er den samme typen fjær som de fleste senger på dagens møbelmarked er laget av, og det forteller oss at du uten tvil kommer til å sove godt på den.

Det er også mulig å oppbevare det du trenger i oppbevaringsrommet i selve sovesofaen. Der er det plass til dyner og puter, eller en overmadrass om du vil. Det vil si at Benjamin Sovesofa også kan kombineres med en overmadrass, noe som kommer til å gjøre det ekstra behagelig.

Fordeler:

 • Benjamin Sovesofa skiller seg ut i denne produkttesten, i og med at den ligner veldig på sofaene som har blitt veldig populære de siste årene. Og da snakker vi selvsagt om sofaer med en integrert sjeselong! Dette beskrives ofte som sofaens avslapningsdel.
 • Som sofa er Benjamin Sovesofa en god og romslig sofa, og det er den også når den blir omgjort til en seng. Da vil størrelsen på sengen være 160 x 225 cm, og det betyr at du eller gjestene dine får veldig god plass å boltre seg på.
 • Det er også svært fordelaktig at Benjamin Sovesofa er bygget opp av den samme typen pocketfjærer som veldig mange kjenner til fra de tradisjonelle sengene. For det fungerer som en indikasjon på at sovesofaen vil by på flere netter med god søvn, selv om det er en sofa.
 • Med Benjamin Sovesofa får du også muligheten til å oppbevare det du trenger i selve sofaen. Det er svært praktisk i flere situasjoner. Enten denne sovesofaen er en seng du bruker hver eneste dag eller det bare er en gjesteseng, så har du alt du trenger rett ved sengen.
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Benjamin Sovesofa. Og dermed er det heller ikke noe i forbindelse med dette som vi kan sette fingeren på.
 • Hvis vi derimot skal være litt pirkete, så kan det sies at Benjamin Sovesofa er tilgjengelig i et svært begrenset antall farger. De eneste mulige fargene er antrasitt eller mørkgrå og beige. Om sofaen hadde vært tilgjengelig i enda flere farger, så hadde det vært veldig positivt.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Benjamin
Type Sovesofa
Størrelse 160 x 225 cm
Høyde 90 cm

 

Oliver Sovestol

Oliver Sovestol test

Oliver Sovestol gjør en veldig god figur i denne produkttesten. Dette er et bra alternativ for de som er på utkikk etter et møbel med flere bruksområder. I tillegg er ikke Oliver Sovestol like stor som en ordinær sovesofa, noe som kan være veldig praktisk. Det eneste minuset med dette produktet er at det mangler litt informasjon. Men det er ikke nok til at vi får et dårligere inntrykk av dette produktet. Sovestolens dimensjoner er mer enn nok i dette tilfellet, selv om vi gjerne skulle hatt de nøyaktige målene på selve sengen.

Benjamin Sovesofa er ikke det eneste møbelet som skiller seg ut i denne produkttesten. Det gjør også Oliver Sovestol, og grunnen til det er ganske enkel: Sovestol! Dette er en sovestol, og ikke en sovesofa som de andre produktene vi har sett på i denne testen.

Selv om dette er en sovestol, så har den samme funksjon som en sovesofa. Den eneste forskjellen er at møbelet på dagtid er en stol og ikke en sofa. På en måte kan det minne om sjelong-delen på en sofa, bare at den er løsrevet fra sofaen i dette tilfellet.

Denne stolen har en lengde på 200 cm, en bredde på 90 cm og en høyde på 72 cm. Nøyaktig sengestørrelse oppgis ikke, men med utgangspunkt i stolens dimensjoner, er det enkelt å se at dette dreier seg om en enkeltseng. Det vil si en seng hvor det er plass til én person.

Oliver Sovestol er bygget opp av pocketfjærer, og det fungerer som en indikasjon på at dette er en sovestol som sørger for at du får en god natts søvn. Sovestolen er i tillegg utstyrt med et oppbevaringsrom under stolen, hvor du kan oppbevare sengeklær når den ikke er i bruk.

Fordeler:

 • Oliver Sovestol fungerer som et lite friskt pust i denne produkttesten. Dette er nemlig et produkt som skiller seg ut, i og med at det er snakk om en sovestol i stedet for en sovesofa. Men uansett er det ingen tvil om at møblene dekker det samme behovet!
 • Det sier seg nok litt selv, men en sovestol tar mindre plass enn en sovesofa. Derfor er Oliver Sovestol helt perfekt for de som sliter med plassmangel og kanskje ikke en gang har plass til en sofa. Men det forutsetter naturligvis at du kun trenger plass til en person.
 • Oliver Sovestol er utviklet med pocketfjærer som utgangspunkt. Pocketfjærer er den typen fjærer som sengen du sover i om natten vanligvis er laget av. Sengen vet de fleste at er veldig behagelig, og da er det et godt tegn på at Oliver Sovestol også er et godt alternativ!
 • Denne sovestolen kan også brukes som oppbevaring, siden den er utstyrt med et oppbevaringsrom under selve stolen. Der kan du oppbevare dyne og pute til sengen i perioden hvor den ikke er i bruk, eller noe annet om du heller har behov for det.
Ulemper:
 • I forbindelse med Oliver Sovestol så mangler det informasjon om møbelets høyde når ryggputen er inkludert, samt sengetørrelsen. Men med det sagt så er det ikke umulig å tenke seg til at dette er en enkeltseng, da vi bruker møbelets dimensjoner som utgangspunkt.
 • I og med at dette er en sovestol, så sier det seg litt selv at dette ikke er et godt alternativ for noen som er på jakt etter en dobbeltseng. Oliver Sovestol kan kun gjøres om til en enkeltseng. Og her er det du får – intet mer, intet mindre!
 • Det kan også nevnes at Oliver Sovestol kun er tilgjengelig i to farger. De tilgjengelige fargene er grå og beige, noe som er veldig synd om forbrukeren har et spesifikt ønske om hvilken farge sovestolen skal være. Men dette er naturligvis bare en liten detalj!
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Oliver
Type Sovesofa/sovestol
Dimensjoner 200 x 90 x 72 cm
Farger 2

 

Hvorfor bør man kjøpe sovesofa?

Det er mange som tenker at det er bedre å sove på gulvet fremfor å sove på en sovesofa. Og for noen år tilbake var det kanskje sant også, men slik er det ikke nå lenger.

Dette er også et marked som har utviklet seg enormt de siste årene, og produsentene har funnet ut hva som fungerer og hva som åpenbart ikke fungerte i det hele tatt. Dagens sovesofaer bygger på samme utgangspunkt som en helt vanlig seng.

Se gjerne også: Beste rammemadrass

Derfor bør du gjøre det du kan for å bidra til at stigmatiseringen rundt sovesofaer forsvinner. For det er langt ifra så ubehagelig som det en gang var. I tillegg ser de riktig fine ut. Så om du sliter med plassmangel, så trenger du ikke å nøle på å kjøpe sovesofa. Og dette er hvorfor:

 • En sovesofa er et plassbesparende alternativ, siden du får en sofa og en seng i ett og samme produkt. Sovesofaen din kan fungere som sofa på dagtid og seng på kveldstid, uten at det er synlig i det hele tatt!
 • Dagens sovesofaer er bygget opp av de samme fjærene som en vanlig seng, så du trenger ikke være bekymret for at dette valget skal gå utover nattesøvnen din.
 • Det å kjøpe sovesofa er et kostnadseffektivt alternativ, som kan spare deg for en relativt stor bunke med tusenlapper. En sovesofa koster bare en brøkdel av det ville kostet å kjøpe sofa og seng seperat.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo