Sirkelsag test: De 9 beste sirkelsagene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har samlet markedets beste og mest populære sirkelsager. Ved å sammenligne brukervennlighet, kvalitet, fordeler og ulemper, vil vi gjøre det lettere for deg å finne den beste sirkelsagen. Bli med oss på vår store gjennomgang av sirkelsager.

Har du et stort byggeprosjekt foran deg? Enten du skal pusse opp et helt hus, legge nytt gulv eller bygge terrasse, er det viktig å velge riktig type verktøy. Sirkelsag er en effektiv hjelper som gjør det enkelt å kappe samt kløyve planker og bord. I tillegg passer den utmerket til skjæring av plater

Sirkelsag er ikke et presisjonsverktøy, men kan kløyve på langs og kappe på tvers. Verktøyet jobber lynraskt og er meget hjelpsomt når du for eksempel skal jobbe med taket, bygge terrasse eller drive på med andre planke-prosjekter.

Sirkelsagen er generelt liten, kompakt og lett. Dette gjør det lett å ta den med seg til byggeplassen. Markedet florerer av gode sirkelsager – noen går på batteri og har mye kraft, mens andre batteridrevne og kan lage rette snitt. Hvis du er ute etter en ny sirkelsag til neste prosjekt, har du kommet til rett sted.

Bosch GKS 18V-57 G – Beste sirkelsag på batteri 2024

Bosch GKS 18V-57 G test

Bosch GKS 18V-57 G er en kraftig og sterk sirkelsag, med flere gode egenskaper. Denne modellen er batteridrevet, men kjører på et kraftig 18-volts batteri for best mulig effekt. Sagen passer ypperlig til styreskinner fra flere produsenter, gir nøyaktige og effektive kutt og kommer med hurtigvirkende motorbrems.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne sirkelsagen fra Bosch er det perfekte redskap når du skal gjøre kraftige, men nøyaktige kutt. Her er det nemlig lagt til rette for høy ytelse og modellen er designet for å håndtere selv de mest kraftfulle snitt og kutt. Du kan kutte opptil 57 mm dybde i 90 graders vinkel, eller 42 mm i en 45 graders vinkel.

Vi liker at Bosch GKS 18V-57 G egner seg godt til flere typer materialer. Har du behov for effektiv og kraftfull saging? Ja, da kan du være sikker på at denne modellen effektiviserer arbeidsoppgaven. Det som skiller sirkelsagen ut fra andre varianter, er den er kompatibel med en mengde styreskinnesystem.

Vanligvis ser vi at sirkelsager kun passer styreskinner fra produsenten selv, men det er ikke tilfelle med Bosch GKS 18V-57 G. Her kan du benytte systemer fra Makita, Mafell, Festool og naturligvis Bosch. Videre legges det opptil et høyt nivå av brukersikkerhet og brukervennlighet.

Sirkelsagen kommer nemlig utstyrt med en hurtigvirkende motorbrems. Dette er en funksjon som umiddelbart vil stoppe sagbladet, dersom dette skulle klemme seg fast i materialer eller andre gjenstander. For nybegynnere gir denne funksjonen en økt følelse av kontroll og sikkerhet.

Bosch GKS 18V-57 G presterer ekstra godt i heltre, men kan også brukes i andre trematerialer. Her er MDF, OSB og kryssfiner gode eksempler. Som nevnt er dette en batteridreven variant, men om du allerede har 18-volts batterier eller lader fra Bosch, kan du naturligvis bruke disse på sirkelsagen.

For å sikre brukervennlighet har Bosch utstyrt Bosch GKS 18V-57 G med flere gode kvaliteter. Vi kan blant annet nevne et praktisk LED-lys som gir god oversikt over emnet, samt en støvsugeradapter og vifte for rent arbeidsmiljø. Fotplaten er produsert i stanset stål, noe som øker stabiliteten. Til slutt vil en softstart sikre myk og komfortabel oppstart, mens en spindellås gjør det lett å bytte sagblad ved behov.

Fordeler:

 • Passer til flere styreskinner: Har du en styreskinne fra Makita, Festool eller Mafell liggende? Denne sirkelsagen passer til alle Bosch sine styreskinnesystem så vel som nevnte produsenter.
 • Nøyaktige og effektive kutt: Sirkelsagen leverer raske og nøyaktige kutt på opptil 57 mm.
 • Motorbrems: En hurtigvirkende og effektiv motorbrems øker bruker-beskyttelse og forlenger levetiden. Dette minimerer slitasje – perfekt hvis du skal jobbe med krevende oppgaver.

Ulemper:

 • Lyd: Sirkelsagen lager noe lyd, vi anbefaler derfor bruk av hørselsvern for å beskytte hørselen ved langvarig bruk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 3400 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 90 grader 57 mm
Sagbladdiameter 165 mm

 

Vurdering

Bosch GKS 18V-57 G er en allsidig sirkelsag som vil passe de aller fleste. Med et sagblad på 165 er du sikret variert arbeid, og du får en god skjæredybde på både 90 og 45 graders vinkel. Modellen er batteridreven, men har en kraftig motor på 18 volt.

Vi liker at Bosch GKS 18V-57 G kan benyttes med styreskinner fra flere produsenter – dette er noe vi ikke ser altfor ofte. I tillegg er modellen stappet full med brukervennlige kvaliteter, som for eksempel vifte, LED-lys støvsugeradapter og spindellås.

Dette er en allsidig sirkelsag som passer like godt til nybegynnere som profesjonelle. Vi velger derfor å kåre modellen til markedets beste batteridrevne sirkelsag.

Bosch GKS 85 G – Beste sirkelsag med ledning

Bosch GKS 85 G test

Bosch GKS 85 G er en kraftig håndsirkelsag med ledning. Denne modellen er kompatibel med styreskinner, leverer kraftige kutt opptil 85 mm dybde og har en høyytelses-motor på hele 2 200 watt. Her er det mange brukervennlige egenskaper å se frem til.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne sirkelsagen fra Bosch kommer med flere av de gode kvalitetene vi kjenner igjen fra produsenten. Modellen er skapt for å produsere nøyaktige kutt, spesielt i kombinasjon med effektiv styreskinne. En høyytelses-motor sikrer at du fortsatt opprettholder et fint arbeidstempo, selv om du jobber med nøyaktige og pene snitt.

Når du bruker en sirkelsag, er det uhyre viktig med god sikt og et rent arbeidsmiljø. Støv, sagflis og andre partikler kan gjøre det vanskelig å holde oversikt over sagelinjen. Dette er dog ikke et problem du møter på med Bosch GKS 85 G. Sirkelsagen har en optimert sponavviser som sørger for at spon ikke fester seg i sagelinjen. I tillegg vil en kraftig turbovifte sørge for rene arbeidsstykker.

Sagbladet har en diameter på 235, hvilket er meget imponerende. Hvis du jakter på en allsidig sirkelsag, bør du alltid se etter en diameter på minst 165 mm. 235 mm sikrer at du kan jobbe med hvilken som helst oppgave. Vekten måles til 7,8 kg, hvilket er gjennomsnittlig. De fleste vil klare å transportere Bosch GKS 85 G uten problem.

Et turtall på 5 000 og en effekt på 2 200, er gode beviser på hvor effektiv denne modellen er. Bosch GKS 85 G presterer meget godt i massivt tre, kryssfiner, OSB og MDF. Det er ikke mye som stopper denne maskinen. Når det gjelder brukervennlighet, skårer Bosch GKS 85 G også veldig høyt.

Vi finner flere egenskaper som ofte er å se i produktene fra Bosch. Du kan blant annet se frem til en praktisk spindellås for effektivt bytte av sagblad, samt en støvsugeradapter for rente arbeidsmiljø. En softstart skåner både deg og maskineriet, mens en aluminiums-trykkstøpt fotplate sikrer unik stabilitet under arbeidsøkten.

Fordeler:

 • Høy ytelse: Sirkelsagen har en høy ytelse på hele 2 200 watt. Dette gir optimale kutt på opptil 85 mm
 • God sikt: En turbovifte og sponavviser sørger for meget god sikt til sagelinjen. Her kan du være trygg på nøyaktige resultater.
 • Styreskinne: Modellen passer godt til styreskinne-systemer fra Bosch – perfekt når du skal lage rette eller lange kutt.

Ulemper:

 • Nettdrevet: En sirkelsag med ledning er ikke nødvendigvis en ulempe, men det gir noe redusert bevegelighet. En skjøteledning kan være fordelaktig med denne modellen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 5000 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 90 grader 85 mm
Sagbladdiameter 235 mm

 

Vurdering

Bosch GKS 85 G er en kraftig sirkelsag med ledning. Her får du en motoreffekt på hele 2 200 watt, og en unik sag som kan skjære gjennom både massivt tre, kryssfiner, MDF og OSB. Modellen kan også settes sammen med styreskinner, slik at du får nøyaktige og presise kutt.

Dette er en nettdrevet variant, og du må derfor jobbe i nærheten av et strømuttak eller benytte en skjøteledning. Hvis du skal jobbe med krevende oppgaver og tykt materiale, er Bosch GKS 85 G likevel det beste valget.

Brukervennlige egenskaper gjør at også nybegynnere vil få mye nytte av denne sagen. Vi kårer derfor Bosch GKS 85 G til markedets beste sirkelsag med ledning.

Bosch GKS 18 V-LI Professional

Bosch GKS 18 V-LI Professional test

Er du på jakt etter mye kraft og fleksibilitet? Da kan Bosch GKS 18 V-LI Professional være den rette sirkelsagen for deg. Modellen er batteridreven for økt mobilitet, men har et kraftig batteri på 18 Volt for høy ytelse. Her kan du kutte inntil 57 mm i 90 graders vinkel, og du får mange brukervennlige egenskaper med på kjøpet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne sirkelsagen kjører på et 18-volts batteri og byr på en enorm ytelse. Noe vi liker ekstra godt med Bosch GKS 18 V-LI Professional, er at det legges stor vekt på bruker-beskyttelse. Det er alltid en risiko å jobbe med sagblad, derfor er det godt å se at Bosch gjør sitt for å minimere denne risikoen.

Modellen kommer blant annet med hurtigvirkende motorbrems. Skulle sagbladet sette seg fast i materialer, klær eller andre objekter, vil motorbremsen sørge for at sagbladet stopper umiddelbart. Dette gir en ekstra følelse av sikkerhet for nybegynnere, men er også en funksjon mange profesjonelle ser etter.

Videre er Bosch GKS 18 V-LI Professional designet for å vare lenge. Konstruksjonen er ekstremt kraftig, og fotplaten er støpt i stål for ekstra stabilitet. Vernedekselet er trykkstøpt i aluminium, noe som forlenger levetid på hele sagen. Her kan du gjøre raske og effektive kutt, men sagen er skapt for å håndtere mange ulike oppgaver.

Modellen passer gjerne ekstra godt på byggeplasser, da den er skapt for å håndtere tykke materialer og krevende arbeidsoppgaver. Selv om Bosch GKS 18 V-LI Professional kjører på batteri, skal det ikke stå på kraft og ytelse. Du kan jobbe med alt fra MDF, kryssfiner, OSB, heltre og andre trematerialer.

Bosch GKS 18 V-LI Professional er kompatibel med alle 18-volts batteri og ladere fra produsenten. Dette er praktisk om du allerede har et batteridrevet verktøy fra Bosch liggende. For å sikre best mulig sikt under arbeidsøkten, er Bosch GKS 18 V-LI Professional utstyrt med både støvsugeradapter, LED-lys og vifte.

Led-lyset sikrer at du alltid ser hvor du sager og kutter, mens viften og støvsugeradapter sørger for at støv ikke samler seg på sagelinjen. Spindellås og softstart er egenskaper som går igjen hos produsenten, og de er naturligvis også å finne i Bosch GKS 18 V-LI Professional.

Fordeler:

 • Robust: Modellen er svært robust og kommer med vernedeksel og fotplate i stål. Dette forlenger levetiden betraktelig.
 • Kraftig: Selv om sirkelsagen er batteridrevet, har den en enorm styrke på 18 volt.
 • Sikker: Dette er en trygg sirkelsag med høy bruker-beskyttelse. En motorbrems stopper umiddelbart sagbladet.
Ulemper:
 • Styreskinne: Denne sirkelsagen kan ikke brukes med styreskinne.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 3400 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 90 grader 57 mm
Sagbladdiameter 165 mm

Vurdering

Hvis det er kraft og fleksibilitet du er på jakt etter, vil du nok ikke bli skuffet over Bosch GKS 18 V-LI Professional. Her får du en unik kombinasjon av mobilitet og høy ytelse, samt flere brukervennlige egenskaper som gjør det trygt å manøvrere maskineriet.

Denne sirkelsagen passer ekstra godt til de som jobber på farten, eller trenger å frakte sirkelsagen rundt omkring på byggeplassen. Enten du er nybegynner eller profesjonell, er vi sikker på at Bosch GKS 18 V-LI Professional kommer til å falle i smak hos mange.

Bosch GKS 65 GCE

Bosch GKS 65 GCE test

Er brukervennlighet viktig for deg? Håndsirkelsag er et effektivt verktøy for både hobbysnekkeren og profesjonelle fagfolk. Men som privatperson har du et noe større behov for brukersikkerhet og brukervennlighet. Nettopp derfor har Bosch produsert sin allsidige GKS 65 GCE.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch GKS 65 GCE er en effektiv, trygg og brukervennlig sirkelsag med gode egenskaper. Modellen er kraftig og kan benyttes i flere ulike treslag. Du får en sagekapasitet opptil 65 mm og en sterk motor på 1 600 watt. Modellen er designet for å vare lenge, takket være en hardfør konstruksjon, lukket pendelvern-deksel og en stabil fotplate i aluminium.

Et av aspektene som gjør Bosch GKS 65 GCE meget brukervennlig, er den lette vekten. Sirkelsagen veier nemlig bare 4,8 kg. Med en lav vekt er du sikret rask fremdrift, samtidig som det blir enklere å håndtere mekanismen. Ytelsen og brukervennligheten er meget imponerende.

Selv om sirkelsagen har lagt stor vekt på brukervennlighet, er den fortsatt kraftig og kan håndtere krevende arbeidsoppgaver. Dette er mye takket være det sterke designet, men også den kraftige motoren.

Sagbladet har en diameter på 190 mm og et sagbladhull med en omkrets på 30 mm. Med over 165 mm til rådighet, vil du kunne gå løs på mange ulike oppgaver. I tillegg ligger turtallet på hele 5 900 omdreininger i minuttet – det er imponerende.

Når du jobber en 45 graders vinkel, får du en maksimal sagekapasitet på 45 mm. Dybden strekker seg til 65 grader dersom du jobber med en 90 graders vinkel. Det er meget enkelt å justere vinkel og dybde etter behov. OSB, heltre, MDF og kryssfiner kan lett sages og formes til foretrukket dimensjon.

Til slutt kan vi nevne at Bosch GKS 65 GCE har en praktisk vifte og en støvsugeradapter. Vi skulle gjerne sett at modellen også hadde et LED-lys, men hvis dette er noe du absolutt må ha, anbefaler vi at ser på toppmodellene.

Fordeler:

 • Brukervennlig: Denne sirkelsagen er ekstremt brukervennlig og lett å håndtere. En lav vekt gir rask fremdrift og effektive arbeidsprosesser.
 • Sterk motor: Motoreffekten måles til 1 600 watt, hvilket gir deg kutt opptil 65 mm
 • Solid og hardfør: Dette er en robust sirkelsag med lang levetid. Fotplaten er støpt i aluminium og pendelvern-dekselet er lukket og i aluminium.

Ulemper:

 • Nettdrevet: Sirkelsagen har ledning, og du blir derfor noe hemmet når det gjelder fleksibilitet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 5900 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 90 grader 65 mm
Sagbladdiameter 190 mm

 

Vurdering

Bosch GKS 65 GCE er en meget brukervennlig, allsidig og kraftig sirkelsag. Denne modellen kan brukes til både mindre og større oppgaver, men egner seg aller best til privatpersoner og nybegynnere. Dette skyldes enkle funksjoner og et høyt nivå av driftssikkerhet samt brukervennlighet.

Vekten er med på å gjøre Bosch GKS 65 GCE meget lett å håndtere, og konstruksjonen er skapt for å forlenge levetid. Hvis du er på jakt etter din aller første sirkelsag, vil Bosch GKS 65 GCE være et solid og trygt valg.

Makita 5143R

Makita 5143R test

Makita 5143R er en unik og kraftig sirkelsag med ledning. Dette er en modell spesielt utviklet for industribruk, men produsenten har likevel klart å implementere noen brukervennlige og praktiske egenskaper. Her er det lagt vekt på høy effektivitet, mye styrke og presis saging.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Et av aspektene som skiller Makita 5143R ut fra andre modeller i testen, er at sirkelsagen er skapt for å være stillegående. Det er naturligvis vanskelig å få en sag til å operere helt uten lyd, men vi blir imponert over hvor lite støy Makita 5143R gir fra seg. Dette er meget praktisk om du jobber på oppdrag og ikke vil sjenere naboer.

Sirkelsagen er ekstremt effektiv med en høyytelses-motor. Effekten ligger på 2 200 watt og du kan kappe opptil en dybde på 130 mm – dette er imponerende. Når du skal jobbe med presis og enkel saging, vil det store slagbordet i aluminium komme godt med

Sagbladet har en diameter på hele 355 mm, noe som viser at Makita 5143R er beregnet for profesjonelle fagfolk og industriarbeid. Dette kommer også tydelig frem i konstruksjonen, motoren og den holdbare girkassen. Likevel er det godt å se at sirkelsagen ikke veier unødvendig mye, men måles til en vekt på 12,5 kg.

Du kan justere vinklene med enkle grep og får en praktisk skjæredybde tilpasset arbeidsoppgaven. I 60 grader får du en dybde på 60 mm, det samme gjelder en vinkel på 56 grader. Skjærer du i en 45 graders vinkel fr du en dybde på 90 mm, mens 90 graders vinkel gir deg en enorm dybde på hele 130 mm.

Fordeler:

 • Stort sagbord: Sirkelsagen har et meget stort sagbord for presis saging.
 • Bladdiameter: Denne sirkelsagen har en av testens største bladdiameter. Du kan være trygg på at verktøyet takler hvilken som helst utfordring.
 • Brukervennlig: En elektronisk mykstart sikrer mye komfort og brukersikkerhet – til og med for nybegynnere og uerfarne.

Ulemper:

 • Ledning: Ledningen måles til 2,5 meter. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe, men du må jobbe i nærheten av en stikkontakt. For mange kan det være aktuelt å benytte en ekstra skjøteledning.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 2700 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 90 grader 130 mm
Bladdiameter 355 mm

Vurdering

Makita 5143R er en kraftig, allsidig og brukervennlig sirkelsag med mange gode innstillinger. Dette er nok ikke førstevalget til hjemmesnekkeren, da modellen er meget stor og har et sagblad på 355 mm. Men dersom du jobber i industrien vil Makita 5143R være et ypperlig valg.

Vi liker den gode skjæredybden og setter stor pris på hvor stillegående sirkelsagen er. Her er alt lagt til rette for effektiv, nøyaktig og enkel saging i en rekke trematerialer. Hvis du jakter på et profesjonelt verktøy, kan du ikke gå feil med Makita 5143R.

Bosch GKS 18V-68 GC Professional

Bosch GKS 18V-68 GC Professional test

Bosch GKS 18V-68 GC Professional er en helt unik sirkelsag med innovativ teknologi og ECO-modus. Her får du en perfekt kombinasjon av fleksibilitet, brukervennlighet og ytelse. Maksimal kuttytelse, enkelhet og utmerket ergonomi er noen av fordelene du har å se frem til.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne sirkelsagen fra Bosch gir en fantastisk ytelse til tross for ledningsfri drift. Den batteridrevne modellen byr naturligvis på fleksibiliteten, men har en kraftig børsteløs motor som også kan skilte med sterk ytelse. Motoren bygges nemlig på teknologien BITURBO, hvilket gir deg kraften tilsvarende 1 800 watt.

Vi blir imponert over hvor mye styrke som skjuler seg bak en kompakt konstruksjon, og setter alltid pris på friheten til å manøvrere uten ledninger som havner i veien. I tillegg har sirkelsagen en ergonomi som gjør det ekstra behagelig å arbeide med klyving, kapping og saging.

Skal du jobbe variert og i flere sage-posisjoner? Da vil du nok sette pris på ekstra håndtaket som medfølger. Dette gjør sirkelsagen til en optimal hjelper uansett arbeidsposisjon. Dybdejusteringen er intuitiv og praktisk, noe som igjen forsterker brukervennligheten. Her er alt lagt til rette for enkelhet – både for privatpersoner og fagfolk.

Bosch GKS 18V-68 GC Professional har en justerbar hastighet. Ikke bare kan du justere dybde, vinkel og hastighet, men sistnevnte kan faktisk kontrolleres via smarttelefonen din. Dette er en helt unik funksjon som virkelig imponerer testpanelet. For økt sikkerhet kommer Bosch GKS 18V-68 GC Professional også med en praktisk hurtigbrems.

Om ikke brukergrensesnittet er imponerende nok, kommer Bosch GKS 18V-68 GC Professional også med ECO-modus. Dette er en funksjon sikrer 30 % lengre batteritid, i bytte mot noe lavere ytelse og hastighet. Når du jobber med batteridrevne verktøy, er det alltid positivt å kunne forlenge driftstiden.

For å sikre et rent arbeidsmiljø, kan du koble en støvsuger til støvsugeradapteren Dette er integrert og kan roteres i hele 360 grader. Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg for at dette skal havne i veien under arbeidsøkten.

Fordeler:

 • Brukervennlig: Her får du en meget enkel og intuitiv dybdejustering. For nybegynnere er dette gull verdt.
 • God komfort: Sirkelsagen har en ergonomisk utforming og kommer med et ekstra håndtak for gunstig kontroll. Uansett sage-posisjon vil du føle stabilitet.
 • Kraftig: Selv om modellen er batteridrevet, har en fantastisk kuttytelse takket være BITURBO Brushless-teknologi.
Ulemper:
 • Støy: Selv om dette er en batteridrevet sirkelsag, gir den fra seg en god del støy.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 2500 til 5000 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 45 grader 68 mm
Skjæredybde 90 grader 50 mm

 

Vurdering

Bosch GKS 18V-68 GC Professional er en unik batteridreven sirkelsag med flere gode egenskaper. Hvis du først og fremst er på jakt etter en sirkelsag uten ledning, vil du nok sette pris på ECO-modus, hastighetskontroll via smarttelefon og den innovative børsteløse-teknologien.

Bosch GKS 18V-68 GC Professional er det perfekte valget for de som vurderer å gå fra nettdrevet til batteridrevet variant, eller til privatpersoner som ønsker økt kontroll, komfort og enkelhet. Dette er sirkelsagen for de som trenger innovative funksjoner og smarte egenskaper.

Bosch GKS 55+ GCE

Bosch GKS 55+ GCE test

Bosch GKS 55+ GCE er en sterk, kompakt og nøyaktig sirkelsag med turtallsregulering. Denne modellen har en effektiv konstruksjon som fremmer styrke og gir deg muligheten til å sage med en kapasitet opptil 63 mm. Fritt turtalls valg kommer meget godt med, og en to trinns girkasse er et populært krav for mange forbrukere.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Med en to trinns girkasse kan du skjære i en dybde på 63 mm i en 90 graders vinkel, og 47 mm i en 45 graders vinkel. Turtallet kan justeres fra 2 1000 til 4 700 omdreininger i minuttet, hvilket gjør at du kan arbeide optimalt med ulike typer materialer. Ønsker du å sage nøyaktig? Da kan du glede deg over at Bosch GKS 55+ GCE er kompatibel med Bosch sine styreskinnesystem.

Det som skiller Bosch GKS 55+ GCE ut på markedet, er den enorme høye sagekapasiteten. Her får du mye kapasitet til tross for et lite sagblad, hvilket naturligvis gir mye fleksibilitet og mobilitet. Vi vil kalle Bosch GKS 55+ GCE for en allsidig sirkelsag. Dette er takket være en to trinns girkasse som gjør det mulig oppnå en sagedybde på 63 mm, i flere typer materialer.

Turtallsreguleringen er elektronisk og gir muligheten for variert arbeid – perfekt om du skal kappe og kløyve i ulike materialer. Med styreskinnesystemet til Bosch, kan du også få rene snitt og presisjon i sagingen. Modellen gjør det ypperlig alle typer tre materialer. Kryssfiner, MDF og OSB er gode eksempler.

Har du styreskinnesystem fra Festool, Mafell eller Makita liggende i garasjen? Da kan du glede deg over at Bosch GKS 55+ GCE er kompatibel med alle disse produsenten, i tillegg til Bosch sine egne systemer. Dette er med på å gjøre sirkelsagen allsidig og et godt valg for privatbrukeren.

Når det gjelder brukervennlighet, synes vi det er meget enkelt å justere hastigheten. I tillegg har modellen mulighet for konstant turtall, hvilket er nyttig under lengre prosjekter. Takket være en spindellås er det enkelt å skifte blad og en vifte sørger for at spon, flis og annet støv ikke fester seg i materialet.

Hvis du vil ha et mest mulig rent arbeidsmiljø, anbefaler vi at du benytter støvsugeradapteren som er integrert på sagen. Sikkerhet er naturligvis viktig for mange, og vi setter pris på at Bosch har utstyrt Bosch GKS 55+ GCE med sin hurtigvirkende motorbrems.

For å styrke levetiden og øke drifts komforten, finner vi også softstart-funksjonen meget praktisk. Fotplaten i aluminium sikrer stabilitet og gir en unik følelse av kontroll. Selv om du aldri har rørt en sirkelsag tidligere, er vi sikker på at Bosch GKS 55+ GCE gir deg selvtilliten du trenger til å fullføre arbeidsoppgaven.

Fordeler:

 • To trinns girkasse: Med en to trinns girkasse og et kompakt design, får du en flott sagedybde på opptil 63 mm
 • Turtallsregulering: Du kan justere turtall og hastighet slik at du alltid får et optimalt verktøy – perfekt om du jobber allsidig med ulike materialer
 • Nøyaktige resultater: Benytter du et styreskinnesystem, kan du også sage presist for nøyaktige resultater.

Ulemper:

 • Det er litt usikkert hvor vidt det medfølgende tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin eller ikke.
 • I tillegg er dette en svært tung kjøkkenmaskin. Det er en detalj som gjør det svært upraktisk i enkelte situasjoner.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 2100 til 4700 omdreininger i minuttet
Skjæredybde 90 grader 63 mm
Sagbladdiameter 165 mm

 

Vurdering

Bosch GKS 55+ GCE er en allsidig sirkelsag som egner seg godt for hobbysnekkeren. Den mangler noen av de avanserte funksjonene en profesjonell ser etter, men for vanlige forbrukere vil den gi tilstrekkelig med brukervennlighet og allsidighet.

En to trinns girkasse og et justerbart turtall, sørger for at du kan arbeide variert med ulike prosjekter i huset. Enten du skal kløyve plater, bygge terrasse eller pusse opp boligen, kan du være trygg på at Bosch GKS 55+ GCE leverer enestående resultater.

Dewalt DCS572N

Dewalt DCS572N test

Dewalt DCS572N er en flott sirkelsag med kraftig motor. Denne modellen er batteridrevet og har en ytelse på 18 Volt. Med en børsteløs motor er du sikret lang levetid, et verktøy som alltid presterer godt og en forlenget driftstid.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Når du jobber med batteridrevne verktøy, er det viktig at driftstiden er tilstrekkelig. Selv om Dewalt DCS572N ikke har et ECO-modus, vil en børsteløs motor sørge for at du kan jobbe med lengre arbeidsoppgaver. I tillegg reduserer dette slitasje på motoren, hvilket er et stort pluss.

Dewalt DCS572N er en allsidig, enkel og praktisk sirkelsag som kan brukes til generelle oppgaver. Skal gjære eller kløyve? Det er nettopp dette Dewalt DCS572N er skap for å hjelpe deg med. Hvis du utelukkende skal jobbe med gjæring, vil du nok sette pris på en justerbar gjæringsvinkel. Denne går opptil 57 grader.

Vi setter ekstra pris på at Dewalt DCS572N er skapt for å vibrere minst mulig, takket være en stabil blokk-konstruksjon. Dette sørger for å absorbere store deler av vibrasjonene, slik at disse ikke blir videreført til brukerens armer og hender. Videre kommer modellen med et praktisk ekstra håndtak for trygt tohånds arbeid.

Fordeler:

 • Børsteløs motor: Dewalt DCS572N er utstyrt med en børsteløs motor. Dette forlenger levetiden, gir økt pålitelighet og en lang driftstid.
 • Justerbar gjøringsvinkel: Med Dewalt DCS572N kan du justere gjæringsvinkelen opptil 57 grader, hvilket øker allsidigheten og arbeidsmulighetene.
 • Vekt: Dewalt DCS572N veier bare 3,6 kg – perfekt for transport og mobile oppgaver
Ulemper:
 • Batteridrevet: Dewalt DCS572N er en batteridrevet modell, hvilket kan være en ulempe for noen. Så lenge du husker å lade, vil nok fordelene overgå ulempene med batteriet.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Hastighet 5500 omdreininger i minuttet
  Skjæredybde 90 grader 57 mm
  Bladdiameter 184 mm

  Vurdering

  Dewalt DCS572N er en enkel og pålitelig sirkelsag. Her er det mange gode egenskaper å belyse, blant annet lave vibrasjoner, variabel gjæringsvinkel og en optimal balanse. Dette er nok ikke modellen for industriarbeid eller profesjonelle, men for hobbysnekkeren vil Dewalt DCS572N gi mye hjelp og glede.

  Dewalt DCS572N kan kobles til et anlegg for presis skjæring, og kommer med en bladnøkkel for lett bytte av sagblad. Du kan koble maskinen til en støvsuger og bruke ekstra håndtaket for sikker drift. Dette er et solid valg for den vanlige forbruker.

  Makita Cordless circular saw 18.0v – dhs680z brushless

  Makita Cordless circular saw 18.0v test

  Makita Cordless circular saw 18.0v dhs680z brushless – selv om modellen har et noe komplisert navn, er den ikke komplisert i bruk. Denne sirkelsagen er effektiv, kompakt, lett og har et kraftig batteri på 18 volt. Her kan du kappe høy ytelse og hastighet, med skjæredybde på opptil 57 mm.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Makita dhs680z er utviklet med flere smarte funksjoner. Vi biter oss raskt merke i en praktisk blåsefunksjon på sagens framside. Denne sikrer at støv ikke havner i siktlinjen, slik at arbeidsøkten blir så effektiv og gunstig som mulig. I tillegg har sagen et praktisk LED-lys som opplyser arbeidsområdet.

  Sirkelsagen kan leveres både med og uten batteri. Dette skyldes at modellen er kompatibel med alle 18-volts batteriene til produsenten, og mange forbrukere vil allerede ha dette liggende i verktøykassen.

  Makita dhs680z har en meget lett vekt, noe som gjør det enkelt å frakt sagen til og fra arbeidsplassen. I tillegg er konstruksjonen kompakt for plassbesparende oppbevaring. Den lave vekten kommer av at dekselet er skapt i magnesium – et sterkt, men lettvektig materiale.

  Du kan være trygg på at sirkelsagen aldri overbelastes, selv om den kjører på batteri. Modellen kommer nemlig utstyrt med en unik batteribeskyttelse som skåner både maskineri og batteri. For økt sikkerhet har produsenten implementert en sikkerhets-bryter. Denne forhindrer uønsket start, noe som er praktisk hvis sirkelsagen oppbevares i rom med mye ferdsel.

  Når det gjelder komfort og brukervennlighet, setter vi stor pris på et ergonomisk grep. Ikke bare gir dette en økt driftskomfort, men det øker også følelsen av kontroll under arbeidsøkten. Støvdysen kan fjernes ved behov, slik at det blir enkelt å tømme beholderen for flis og spon.

  Driftstid er viktig når du jobber med batteridrevne verktøy. Mange er bekymret for at arbeidsøkten ikke blir like effektiv når batteriet må lades med jevne mellomrom. Men her handler bare om å planlegge rett. For å sikre at du alltid har god kontroll på gjenværende batteritid, har Makita dhs680z en egen varsellampe med tydelig indikasjon.

  Fordeler:

  • Vekt: Sirkelsagen er ekstremt lett og veier bare 3 kg – dette gjør den lett å frakte med seg og manøvrere
  • Børsteløs motor: En børsteløs motor sikrer lang levetid og optimal motoreffekt.
  • Blåsefunksjon: Med en god blåsefunksjon sikrer sirkelsagen å blåse bort støv i front, slik at det aldri forstyrrer siktlinjen
  Ulemper:
  • Lyd: Denne modellen lager noe mer lyd enn andre sirkelsager i testen. Et godt hørselsvern er å anbefale

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Hastighet 5000 omdreininger i minuttet
  Skjæredybde 90 grader 57 mm
  Bladdimensjon 165 x 20 mm

   

  Vurdering

  Makita dhs680z er en god sirkelsag for de som trenger en lett, kompakt og brukervennlig variant. Med en vekt på bare 3,3 kilo, er dette en av testens letteste sirkelsager. Jobber du mye på farten? Eller kanskje du skal frakte verktøyet til og fra hytten? Da kommer den lave vekten og den ergonomiske utformingen godt med.

  Selv om dette er en batteridrevet variant, vil du alltid ha kontroll over gjenværende driftstid. Dette sørger en praktisk varsellampe for. Med andre ord vil du ikke oppleve irriterende eller overraskende avbrudd gjennom økten.

  En god blåsefunksjon gir best mulig sikt og LED-lyset sørger nok en gang for god kontroll. Makita dhs680z er utmerket valg for både nybegynnere, hobbysnekkeren og profesjonelle på jakt etter et transporterbart alternativ.

  Dette må du se etter i en sirkelsag

  Er du usikker på hvilken sirkelsag som passer deg best? Det finnes mange ulike størrelser på sagbladet og modellene har forskjellige egenskaper det er verdt å se nærmere på. Uansett hvilken modell du velger, kan du være trygg på at snittene blir både lange og rette – enten du skal sage helt eller halvveis gjennom materialet.

  Mange forbrukere stusser på hvilken bladstørrelse de burde gå for. Dette avhenger naturligvis av hva du skal bruke sagen til, men velger du en størrelse fra 160 mm og oppover, vil sirkelsagen kunne takle de aller fleste oppgaver.

  Du har nå lest om ulike typer sirkelsager og hvilke fordeler og ulemper modellene har. Men er du i tvil om hva egenskapene og kvalitetene egentlig betyr? Vi gir deg en kort innføring i hva du bør se etter og hvorfor disse funksjonene er verdt å legge merke til.

  Støvavsug og brukervennlighet

  Når du jobber med en sirkelsag, vil det alltid oppstå støv og sagflis. For å unngå et forurenset arbeidsområde, er det alltid lurt å se etter en modell med et godt støvavsug. Sjekk hvilken type støvsuger som kan kobles til og ta en ekstra titt på hvor avsuget er plassert – slik er du trygg på at stussen ikke kommer i veien under bruk.

  Det er mange egenskaper som kan gjøre en sirkelsag mer brukervennlig, men vi velger å legge vekt på et godt grep. Har modellen et godt grep, er du sikret høy driftskomfort. Helst skal du kunne betjene sirkelsagen like godt uansett om du bruker høyre eller venstre hånden. Et sklisikkert belegg i håndtaket er også et stort pluss.

  Mange ser også etter en spindellås, hvilket gjør det enkelt å bytte blad. I tillegg kan det være lurt å se etter kløyvekniv. Det er ikke alle sirkelsager som har denne funksjonen, men kniven sørger for at bladet ikke klemmes fast ved kløyvning av planker og plater. Dette øker sikkerheten for deg, men også for materialet.

  Sikkerhetsfunksjoner

  En brukervennlig sikkerhetsskjerm kommer alltid godt med, uansett om du er nybegynner eller erfaren. Det skal være enkelt å skyve skjermen bort, samtidig som den bør vippe raskt tilbake når sagen løftes. LED-lys øker både brukervennlig og sikkerhet. Laserlinje eller LED-lys gjør det lettere å se hvor du skal sage, og minimerer risikoen for uhell.

  I tillegg bør du se etter kontakts-sperre. Dersom sirkelsagen må startes ved at to knapper holdes inne samtidig, øker dette sikkerheten. En motorbrems er nok en nyttig funksjon. Denne beskytter motoren og reduserer sjansen for slitasje, hvilket er viktig om du arbeider med krevende oppgaver.

  Vinkeljustering og dybde

  Det bør være enkelt å justere dybden og du skal tydelig kunne se dybde-skalaen. Mange sirkelsager kommer nå med klikkstopp for vanlige vinkler. Dette er en meget smart funksjon som effektiviserer arbeidsprosessen, samtidig som du kan være helt trygg på at du opererer med riktig vinkel.

  Legg godt merke til hvilken sagdybde sirkelsagen har å by på – både ved 90 grader og lavere vinkler. En større sagdybde betyr at du kan jobbe med tykkere materialer. Dersom du kan redusere sagdybden betyr dette at det blir enkelt å lage spor, fremfor å sage helt gjennom materialet.

  Hvordan få rette snitt med sirkelsag?

  En sirkelsag brukes til kløyving og kapping, men dersom du har et anlegg kan den også brukes til å lage rette snitt. Noen sirkelsager kommer med et eget anlegg, hvilket er praktisk om du skal jobbe med kløyving av bord. Hvis du derimot skal dele opp plater, kan du kjøpe en separat styreskinne eller lage ditt eget anlegg.

  Dersom målet er å kappe helt presist og nøyaktig, gjør du lurt i å bruke kraftige vinkler. Men husk at sirkelsagen blir ikke bedre enn bladet den bruker. I teorien kan du kjøpe en billig sirkelsag og oppgradere denne med et blad av høy kvalitet. Legg likevel merke til at billigere sirkelsager ikke alltid har like mange sikkerhetsfunksjoner og brukervennlighet som de dyreste modellene.

  Når du ser på sagblad, må du legge merke til tennene. Har bladet mange tenner? Dette gir et pent snitt, men vil også sakke ned kappingen. Med få tenner får du høy hastighet, men et grovere resultat. Skal du kun kløyve bord vil du komme langt med få tenner.

  Sirkelsag med ledning eller batteri?

  Vi kan dele sirkelsagen inn i to hovedkategorier: Sirkelsag på batteri og sirkelsag med ledning. Mange forbrukere synes det er vanskelig å vite hvilken modell de skal gå for, og det med god grunn. Det finnes nemlig fordeler og ulemper med begge variantene, derfor må du velge etter hvordan du planlegger å bruke sirkelsagen.

  Sirkelsag på batteri

  Mange tror at batteridrevne verktøy ikke er like kraftig og effektive som nettdrevne varianter. Dette stemmer nødvendigvis ikke. Velger du en batteridrevet sirkelsag vil du få mye fleksibilitet og muligheten til å arbeide når du vil og hvor du vil.

  Den store ulempen med en batteridreven modell, er at du ikke får en noe begrenset driftstid. Modellen må lades, med mindre du har et ekstra batteri liggende klar til utskift. Skal du jobbe med lengre og tyngre prosjekter, kan den korte driftstiden før til avbrudd og irriterende stopp i arbeidsprosessen.

  Sirkelsag med ledning

  Sirkelsag med ledning er et populært valg blant profesjonelle. Her er det ingen begrensninger på hvor lenge du kan jobbe, men du vil derimot være noe begrenset i bevegelse. Lengden på ledningen har mye å si, og mange ender opp med å benytte en ekstra skjøteledning for økt fleksibilitet.

  Hvis du utelukkende skal jobbe med tyngre arbeidsoppgaver og tykke planker, kan det likevel være en fordel å gå for en nettdrevet sirkelsag. Du kan jobbe sømløst og trenger ikke å bekymre deg for batteritid.

  Hvilken sirkelsag skal du velge?

  Vi har nå gått gjennom markedets beste sirkelsager og sett på hvilke egenskaper som lønner seg til ulike arbeidsoppgaver. Først og fremst anbefaler vi at du setter deg ned og tenker på bruksområdet. Skal du jobbe med tyngre og grove oppgaver? Da kan en sirkelsag med ledning og et sagblad med få tenner gi gunstige resultater.

  Trenger du fleksibilitet og ønsker penere snitt? Da vil du nok bli mest fornøyd med en batteridrevet sirkelsag. Det er ikke nødvendigvis slik at testvinneren er den beste modellen for deg.

  Du må velge ut fra hvilket behov du har og hvordan du skal bruke sagen. Lag en liste over krav og bruksområder mens du ser gjennom testen. Da vil du finne den beste modellen som samsvarer med ditt behov.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo