Kompostkvern test: De 6 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Det er ikke lett å kompostere hageavfall, men med en kompostkverner går jobben mye raskere. En kompostkvern forvandler hageavfallet til flis, hvilket er lettere å håndtere og gir avfallet et nytt liv.

Naturlig avfall fra busker og trær regnes gjerne som søppel. Men med en kompostkvern blir organisk avfall gjort om til verdifull kompost. Bruk flisen til å forhindre ugress i hagen, beskytt bedene mot frost og pynt rundt busker og blomster med et fint dekke.

Vi vet at det ikke alltid er lett å handle på nett, da du ikke får sett eller følt på produktet. Vi vet også at det kan være vanskelig å vite hva fordelen med de forskjellige funksjonene er.

Derfor har vi testet noen av markedets beste kompostkverner fra Computerstore og Gardenstore, slik at du lettere kan ta en kjøpsbeslutning neste gang hagen skal ryddes for kvist. Modellen kommer i forskjellige prisklasser slik at alle kan finne en modell som passer for dem.

Slik vurderer vi produktene i testen

Besteitest tester ikke produktene selv. Vi samler resultater fra upartiske tester, kundeomtaler og spesifikasjoner for å gi et total bilde på de ulike produktene. Testartikkelen er skrevet av uavhengige skribenter. Rangeringene er skribent sin vurdering etter å ha undersøkt produktene via kundeomtaler, spesifikasjoner, andre tester og utalelser. Produktene er ikke fysisk brukt av oss. Vi tar derfor forbehold om at informasjonen som framkommer kan gi ukorrekte og/eller ufullstendige opplysninger.

 

Black & Decker 2800W – Best i test kompostkvern 2024

Black & Decker 2800W

Black & Decker 2800W er en stillegående, men kraftig elektrisk kompostkvern som gir deg et praktisk resirkuleringssystem i egen hage. Modellen takler det mest av avfall og kan kverne materialer med en diameter opptil 45 mm. Her får du innebygde sikkerhetsfunksjoner og en fleksibel kabel. Vi kårer dette til beste komposkvern 2024.

Computersalg

Black & Decker 2800W er en praktisk kompostkvern som egner seg godt til mindre hager og nyetablerte. Modellen er kraftig, stillegående og gjør hageryddingen om til en lek. Her kan du kverne avfall fra busker, hekker og tre om til kompost som kommer hagen til gode.

Avfallet egner seg ekstra godt som gjødsel eller dekor til plantebed. Det medfølger en fleksibel kabel på 10 meter. Dette gjør det enkelt å kjøre modellen rundt til alle hagens hjørner. Avfallet samler seg i en praktisk oppsamlingsroms.

Oppsamlingsboksen rommer 45 liter og er plassert under maskinen i et stålbur. Hjulene gjør det enkelt å flytte Black & Decker 2800W rundt om i hagen. Selv om oppsamlingsboksen ikke er av testens største volum, reduserer den tømmetiden betraktelig.

Før du skrur på startbryteren, kan du både låse og lukke oppsamlingsboksen direkte ved hjelp av håndtaket. Dette øker sikkerheten og brukervennligheten til kompostkvernen. De kraftige knivene i metall er motstandsdyktig og har en lang levetid.

Motor og støy

Black & Decker 2800W er svært stillegående, til tross for kraften i motoren. Støynivået kombinert med den praktiske størrelsen, gjør dette til et ypperlig valg for de som bor i tettbygde strøk og ønsker å opprettholde nabofreden.

Motoren er elektriske og har en effekt på 2800 W. Dette gir deg nok kraft til å bli kvitt det meste av organisk avfall fra hagen. Grenser og kvister blir komprimert og strimlet, takket være klipp og knuse funksjonen til bladene.

For nybegynnere kan en kompostkvern virke som et avansert redskap, men her medfølger det gode sikkerhetsfunksjoner. Skulle Black & Decker bli overbelastet eller kjøre seg fast, vil en automatisk utkoblingsfunksjon slå seg på.

Black & Decker er utstyrt med en sikkerhetsbryter som gjør det umulig å komme bort til mekanismen når kompostkvernen er i gang. Hjulene, den nette størrelsen og ledningen gjør at du får en god kontroll på maskinen, hvilket er viktig for nybegynnere.

Fordeler:

 • Black & Decker skiller seg ut med sine gode sikkerhetsfunksjoner og fleksible ledning. Det er naturligvis en stor fordel at maskinen er stillegående og kraftig, men den automatiske utkoblingsfunksjonen er et stort pluss.
 • Muligheten til å låse oppsamlingsboksen med håndtaket kommer også godt med. Selv om oppsamlingsboksen i seg selv ikke er så stor, er det ikke alle som har behov for mer enn 45 liter. Kombinert med enkel manøvrering er dette et brukervennlig og sikkert valg for mindre hager.

Oppsummering

Black & Decker er en kraftig, men stillegående kompostkvern med flere gode sikkerhetsfunksjoner. Modellen er smidig og lett å håndtere, samtidig som størrelsen og vekten gjør det enkelt å oppbevare maskinen året rundt. Dette er et utmerket valg for mindre hager.

Stiga Bio Silent 2500

Kompostkvern Stiga Bio Silent 2500 test

Stiga Bio Silent 2500 har gode kvaliteter og moderate pris. Her får du en stillegående og pålitelig elektrisk kompostkvern, med roterende valse utstyrt med 8 tenner.

Stiga Bio Silent 2500 er en elektrisk kompostkvern av lett vekt. Dette er en meget brukervennlig modell, både med tanke på vekten, men også når det kommer til kvernens egenskaper. Start- og stopp- knappene finner du praktisk plassert på toppen av modellen.

Under kontrollene befinner stikkontakten seg og det medfølger en stor gressoppsamler. Denne plastboksen kan romme opptil 60 liter materiale, hvilket betyr at du kan arbeide i lengre intervaller. Et praktisk matehåndtak medfølger også.

Matehandtaket i plast brukes til å dytte materiale og avfall inn i kompostkvernen. Her vil materiale møte knivsystemet, et kuttesystem som består av åtte tenner og en roterende valse. Kvister med en diameter på opptil 40 mm blir kuttet ned til mindre håndterbare biter.

Motor og støy

Stiga Bio Silent 2500 er utstyrt med en børsteløs motor. Dette øker modellens effektivitet samtidig som støyen reduseres. Kompostkverner kan være noe høylytt, derfor er det fint å se en modell som tar hensyn til brukerens og naboens hørsel.

En børsteløs motor gir også en langt bedre og mer holdbar motorytelse. Her kreves det lite vedlikehold, hvilket er en stor fordel. Selv om modellen er mer stillegående takket være teknologien, utsetter ikke det selve kraften til Stiga Bio Silent 2500.

Stiga Bio Silent 2500 kommer med en magnesium girkasse som gjør det enkelt å håndtere modellen samtidig som den får en bra balanse. Girkassen gjør det også lett å utføre nødvendig vedlikehold, noe sjeldent er behov for takket være det slitesterke magnesiumet med ekstra lang levetid. Mekanismen blir skjermet fra fuktighet og støt

Fordeler:

 • Det er brukervennligheten og kraften som gjør Stiga Bio Silent 2500 til testens beste kompostkvern. Vi setter ekstra stor pris på hvor stillegående modellen er, uten at dette har påvirket kraften og effekten.
 • Dette er en kompostkvern som er lett å håndtere, takket være enkel tilgang til av- og på-knappene. Hageoppgavene blir gjennomført på en fei – vedlikehold, rengjøring og justering er enkelt. Stiga Bio Silent 2500 får et pluss for lav vekt og enkel oppbevaring.
 • Gressoppsamleren er stor nok til å romme 60 liter med materiale og det medfølger et praktiske matehåndtak i plast. Stiga Bio Silent 2500 er utviklet for de som jakter på enkle, men kraftige produkter med intuitive funksjoner.

Oppsummering

Stiga Bio Silent 2500 anbefales kraftig kompostkvern. Du får med praktisk utstyrt og trenger ikke bekymre deg for unødvendig vedlikehold og rengjøring. Dette er en kompostkvern med lang levetid i en vennlig prisklasse.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 27,43 kg
Effekt 2500 W
Bredde 494 mm

 

Flishugger Bauermanns 15HP

Flishugger Bauermanns 15Hp test

Flishugger Baumann 15HP er modellen for de som er på jakt etter en profesjonell og kraftig kompostkvern. Dette er en flismaskin med en bladhastighet på 2400 rpm og evnen til å håndtere grener med en diameter på hele 102 mm.

Produktbeskrivelse

Flishugger Baumann 15HP er en kraftig, men fortsatt fleksibel kompostkvern. Dette er en bensindrevet flismaskin, hvilket gir den langt mere kraft enn de elektriske varianter. Modellen solid og robust, med en stødig oppbygning.

Kompostkvernen er et mer profesjonelt valg. Med en vekt på 104 kilo er ikke det modellen du vanligvis bruker i en mindre hage. Men til tross for den store vekten, er det overraskende enkelt å forflytte modellen rundt. Dette skyldes de stødige hjulene og det praktiske håndtaket.

Flishugger Baumann gir deg en svært god arbeidshøyde. Du får en fin flis av maskinen, som enkelt vil bryte ned og komposteres. Hvis målet er å skape flis til blomsterbed, rundt planter, omkring busker eller for å forhindre ugress, vil Flishugger Baumann 15HP gjøre jobben.

Motor og støy

Flishugger Baumann 15HP er en solid og stor maskin med en oljedrevet motor. Denne lager en del støy når den er i bruk, og det anbefales derfor hørselsvern. Modellen har en kapasitet på 15 hestekrefter og en 4-takts motor. Du bruker blyfri bensin og kan fylle med på 1,1 liter olje av gangen.

For å starte maskinen trekker du i en praktisk startsnor. Dette er en større modell med en lengde på 86 cm, høyde på 135 cm og bredde på 103 cm. Flishugger Baumann 15HP er gjerne ikke valget for hverdagslig arbeid i hagen, men har flere nyttige bruksområder.

Dersom du skal rydde en tomt, et større uteområde eller arbeide rundt hytten, vil modellen være et ypperlig valg. Den blir også brukt av borettslag under dugnader og flisen kan igjen benyttes for å friske opp uteområdet.

Fordeler:

 • Den store fordelen med Flishugger Baumann 15HP, er kraften og effektiviteten. Her får du ekstremt mye kraft, for en noe dyrere sum. Men med tanke på kvaliteten, bruksområdene og arbeidskraften, er prisen vel verdt det.

 • Flishugger Baumann 15HP takler tykkere og mer materiale enn elektriske modeller. Den har en bladhastighet på 2400 omdreininger i minuttet og jobber derfor effektivt. Skal du arbeide med større områder, er dette et naturlig valg.

   

Oppsummering

Dersom du trenger en profesjonell kompostkvern av ypperlig kvalitet, er Flishugger Baumann 15HP et utmerket valg. Denne kan brukes til mer enn bare vanlige hagearbeid, og har en ekstrem kraft og arbeidskapasitet. Her får du det du betaler for, pluss litt til.

 • Spesifikasjoner

 

Spesifikasjoner
Vekt

104 kg

Innmatiningskapsitet

Kapping 102 mm, kverning opptil 10 mm

Bredde

103 cm

 

 

Flishugger Bauermann 7HP

Flishugger Bauermanns 7Hp test

Flishugger Baumann 7HP er en mindre variant av modellen ovenfor, men kommer med den samme kvaliteten og arbeidskraften. Bladhastigheten ligger på 2400 rpm og gir deg en arbeidshøyde på 135 cm. Denne modellen takler det meste av organisk avfall.

Produktbeskrivelse

Flishugger Baumann 7HP er lillebroren til Flishugger Baumann 15HP. Modellen har en 7HK motor og kan kappe grener med en tykkelse på opptil 76 mm 10 mm. Med en bladhastighet på 2400 rpm, blir jobben unnagjort på en fei.

Igjen er dette en bensindrevet modell. For noen kan dette være en ulempe, men det gjør kompostkvernen langt mer fleksibel. Du trenger aldri å bekymre deg for hvor nærmeste stikkontakt er, og modellen kan forflyttes nærmeste hvor som helst.

Selv om Flishugger Baumann 7HP har en vekt på 70 kg, sørger håndtaket og de store hjulene for at du enkelt kan manøvrere den rundt. Ettersom modellen er såpass solid og stødig, kan den takle selv litt ujevne underlag.

Flishugger Baumann 7HP takler det meste av trevirke og organisk materiale. Flisen du sitter igjen med er fin nok til å kunne brukes i blomsterbed, som dekke i hagen og for å redusere ugress.

Motor og støy

Flishugger Baumann 7HP har en bensindrevet 4-takts motor, hvilket gir fra seg en god del lyd. Det anbefales alltid å bruke hørselsvern, selv på elektriske varianter som er stillegående. Støynivået er dog ikke verre enn hva vi forventer av en maskin med en slik arbeidskapasitet.

Motorturtallet ligger på 3600 omdreininger i minuttet og bladhastigheten er på 2400. Du kan jobbe med større arbeidsmengder om gangen, og trenger ikke vente lenge før du mater inn nytt materiale.

Flishugger Baumann 7HP opererer på blyfri bensin og har et oljevolum på 0,6 liter. Drivstoffvolumet ligger på 3,6 liter. For å starte driften trekker du enkelt i startsnoren som henger praktisk montert.

Fordeler:

 • En av de største fordelene med Flishugger Baumann 7HP, er at modellen er bensindrevet. Dette gir en langt bedre arbeidskraft, samtidig som du får mye fleksibilitet. Dette er en kompostkvern du praktisk talt kan ta med deg hvor som helst.

 • Kapptykkelsen er på 76 mm, hvilket også er en fordel. Vi setter pris på at hjulene er solide og at oppbygningen gir en stabilitet som øker sikkerheten. Modellen har følgende mål: lengde 86 cm x høyde 135 cm x bredde 103. Du trenger altså litt plass for å oppbevare Flishugger Baumann 7HP.

Oppsummering

Flishugger Baumann 7HP er et ypperlig alternativ for de som vil ha en profesjonell kompostkvern, som ikke er av alt for stor størrelse. Denne motordrevne modellen har en enorm arbeidskraft, samtidig som den er brukervennlig og intuitiv i drift.

Fleksibiliteten gir deg et hav av bruksområder, og de solide hjulene gjør at Flishugger Baumann 7HP kan benyttes hvor som helst. Selv om vekten ligger på 70 kg, er det lette å manøvrere maskinen. Hvis du trenger en profesjonell kompostkvern, men ikke vil gå for de største modellene, er Flishugger Baumann 7HP et naturlig valg.

 • Spesifikasjoner

 

Spesifikasjoner
Vekt

70 kg

Bredde

103 cm

Innmatiningskapsitet

Kapping 76 mm, kverning opptil 10 mm

 

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 29,21 kg
Effekt 2800 W
Kraftkilde Strøm

 

Stiga BIo Master 2200

Kompostkvern Stiga BIo Master 2200 test

Stiga BIo Master 2200 er testens mest plassbesparende og rimeligste kompostkvern. Det medfølger en matehåndtak i plast og en pose for oppsamling. Til tross for en vennlig prisklasse, kan effekten og kapasiteten måle seg med toppmodellene.  

Stiga BIo Master 2200 er hendig og mindre kompostkvern, med noe annerledes form enn du kanskje har sett før. Modellen har en effekt på 2200 W, hvilket er noe mindre enn konkurrentene. Likevel får maskinen jobben gjort, og den kan kverne greiner og kvist på opptil 40 mm.

Det som skiller Stiga BIo Master mest ut, er at det ikke medfølger en standard oppsamlingskasse. Her er det i stedet brukt en tekstilpose, hvilket gjør modellen lettere av vakt og enklere å oppbevare. Tekstil-posen rommer hele 50 liter, slik at du får arbeidet i lengre intervaller uten pause.

Stiga BIo Master er en noe mindre kompostkvern, hvilket gjør det svært enkelt å håndtere og manøvrere maskinen. Du finner av- og på-knappen bakerst på kvernen, ved siden av håndtaket som åpner lokket til mekanismen for vedlikehold. Her finner du også stikkontakten for enkel adgang.

Kompostkvernen er utstyrt med to robuste hjul og en metallstang som sikrer stabilitet når modellen står i ro. Håndtaket på toppen gir et godt grep og sørger for enkel forflytning rundt om i hagen. Dette er en smidig modell med et moderne utseende.

Motor og støy

Stiga BIo Master har en effekt på 2200 W og bryter ned organisk avfall ved hjelp av to roterende blad og en vendbar kutteskive. Materialet blir brutt ned til mindre biter, som deretter kan brukes til å gjødsle hagen.

Det anbefales at du veksler mellom tørt og vått avfall, for å minimere sjansen for blokade. Matehåndtaket i plast gjør det enkelt å føre avfallet inn i maskinen på en trygg og sikker måte.

Når det gjelder støy, er ikke dette en stillegående maskin. Det vil si at den lager noe mer lyd enn andre modeller i testen. Men det skal nevnes at støynivået er moderat, og vil ikke være altfor forstyrrende hvis den brukes i korte perioder. Hørselsvern kan anbefales for de med sensitiv hørsel.

Fordeler:

 • Stiga BIo Master skiller seg ut som en nett, hendig og plassbesparende kompostkvern. Det er ikke alle som har plass til å oppbevare store maskiner året rundt, og da passer denne modellen perfekt.
 • Tekstil-posen er stor nok til å romme mye avfall, samtidig som den gjør maskinen lett av vekt. Det er enkelt å rengjøre Stiga BIo Master, takket være den praktiske åpne og lukke mekanismen som befinner seg bakerst. Stikkontakten er skjermet med en luke, for å hindre eventuelle skader og forlenge levetiden.

Oppsummering

Hvis du har minimalt med oppbevaringsplass, men likevel ønsker deg et praktisk redskap til hagen, er Stiga BIo Master et utmerket valg. Dette er ikke den kraftigste modellen, men til tross for størrelsen gjør den jobben uten store problemer.

Stiga BIo Master er et brukervennlig og enkelt valg, med flere smarte funksjoner som sørger for lett manøvrering og plassbesparende oppbevaring. Her får du mye kvalitet og effekt for pengene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 13,91 kg
Effekt 2200 W
Bredde 487 cm

 

AL-KO Vals Easy Crush LH 2800

Kompostkvern AL-KO Vals Easy Crush LH 2810 test

AL-KO Vals Easy Crush er en brukervennlig og robust kompostkvern med flere gode funksjoner. Maskinen har en stødig oppbygning og er stabil i bruk, takket være gode hjul. Den integrerte oppsamleren rommer 50 liter og motoren har en effekt på 2800 W.

AL-KO Vals Easy Crush er en slitesterk og solid kompostkvern med en høy effekt og et stort volum. Innmatingsmekanismen er patentert og modellen har en stødig oppbygning. For å gjøre maskinen brukervennlig, har produsenten implementert store hjul.

Det er altså enkelt å frakte kompostkvernen over plenen, selv om den er en av de tyngre modellene. Du finner store knapper som gjør det enkelt å skru maskinen av og på, noe som igjen øker brukervennligheten.

Det benyttes en unik valseteknikk som kan arbeider med kvist opptil en tykkelse på 42 mm. Kombinert med en kraftig motor, gir dette en jevn og god inntrekning. Beholder av ABS-plast gir ekstra stabilitet og maskinen er utstyrt med låsekontakt. Dette gir et høyt nivå av sikkerhet.

Motor og støy

AL-KO Vals Easy Crush LH har en noe høy motorlyd, men støynivået er langt fra uutholdelig. Hvis du er ekstra sensitiv for støy, vil et hørselvern utestenge det meste av lyden. Knivsystemet fungerer godt, takket være den sterke effekten.

Avfallet blir omgjort til kompakt kompost, og akkurat denne modellen egner seg ekstra godt til pakking av bed. Avfallet blir naturligvis samlet opp i en beholder, som befinner seg under motoren og mekanismen. Denne er avtakbar og rommer 50 liter.

Det er enkelt å fjerne beholderen for tømming og rengjøring. Du finner et praktisk håndtak på fremsiden av maskinen. Med 50 liter har du mer enn nok volum til å arbeide med større mengder avfall av gangen.

Fordeler:

 • Hjulene er den aller største fordelen til AL-KO Vals Easy Crush. Disse er noe større enn det vi vanligvis ser på kompostkverner. Størrelsen styrker stabiliteten til maskinen, og gjør at den føles tryggere i bruk.
 • Selv om AL-KO Vals Easy Crush er noe stor av størrelse, gjenspeiler dette seg i oppsamlingsboksen. Denne rommer som sagt 50 liter og legger til rette for lengre arbeidsøkter. Innmatingen skjer fra toppen og ned, på en trygg og robust måte.
 • Dette er ikke modellen for de som vil ha en lett og smidig kompostkvern. AL-KO Vals Easy Crush er robust, solid og står stødig på bakken. Til og med beholderen er laget av hardplast for å øke levetiden samt ytelsen.

Oppsummering

Hvis du er på jakt etter en solid, robust og effektiv kompostkvern med mye volum, er AL-KO Vals Easy Crush et utmerket valg. Så lenge du ikke bryr deg om litt støy, er det ikke mye å utsette på denne modellen.

Dette er en av få modeller med en patentert innmating og en oppsamlingsbeholder av hardplast. AL-KO Vals Easy Crush er robust fra ende til annen, noe som merkes på vekten. Håndtaket og pedalen bak gjør maskinen likevel enkel å forflytte. AL-KO Vals Easy Crush er et solid valg, bokstavelig talt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 30,34 kg
Effekt 2800 W
Oppsamlingsvolum 50 L

 

Nyttig å vite om kompostkvern

En kompostkvern kommer godt med dersom du har en hage eller et uteområde med busker og trær. Naturlig avfall vil alltid oppstå når arbeider i hagen – enten du klipper hekken, trimmer rosebusken eller fjerner mindre trær og greiner.

Det er ikke alltid lett å bli kvitt dette avfallet og noen tyr til brenning eller flere turer til søppeldyngen. Men dette avfallet behøver ikke å være søppel, dersom du går til innkjøp av din egen kompostkvern.

Flisen som mates ut av kompostkvernen, kan brukes til å gjødsle hagen eller dekorere blomsterbedene. Komposten kan også benyttes til å skjerme bedene mot frost under vinteren.

Mange benytter seg også av flisen og komposten for å begrense ugress i hagen. Hvis dette er målet, lønner det seg å velge en variant med valser som gir et grovere resultat. Modellene med kniver lager finere fliser som komposterer raskere enn grov flis.

Kompostkvern kniv eller valser

Kompostkverner kommer med enten én av to systemer: Valser eller kniver. Hvis modellen har kniver, vil den kunne findele greiner og kvister. Dette kommer godt med hvis du ønsker å kompostere det organiske materiale.

Men det er også verdt å merke at kniver lager mer lyd og støy enn valser. Skal du arbeide med en slik modell, anbefales det å bruke hørselvern for å beskytte hørselen.

Dersom du kjøper en kompostkvern med valser, vil denne kverne greinene og avfallet. Dette gir et noe grovere resultat og maskinen arbeider saktere enn modellene med kniver. Til gjengjeld er det ofte disse modellene som er stillegående og gir fra seg minst lyd.

Dette bør du tenke på når du kjøper kompostkvern

Kompostkverner kommer i alle mulige fasonger og størrelser. Det finnes modeller som egner seg bedre til større oppgaver enn andre. For å vite hva du trenger og hva du bør se etter, er det noen funksjoner det er verdt å bite seg merke i.

Se gjerne på åpningen til kvernen. Jo bredere denne er, desto enklere vil det være å mate inn kvister, greiner og annet hageavfall. Dersom maskinen har en lengre hals, vil dette også gi en god arbeidshøyde og forlenge avstanden mellom fingre og kvernen.

Noen modeller kommer med redskap som brukes til å dytte avfallet ned i kvernen, dette kan være en fordel for nybegynnere. I tillegg bør du se på betjeningspanelet. Knappene bør være lett tilgjengelig og store nok til at du kan håndtere dem med arbeidshansker.

De fleste kompostkverner er elektrisk og vil komme med et støpsel og stikkontakt. En klaff som beskytter støpselet, er absolutt å foretrekke. Dette vil også holde kabelen på plass mens maskinen er i drift, og forhindre at den trekkes ut når du kjører maskinen rundt i hagen.

Smarte funksjoner på kompostkverner

Alle kompostkverner kommer med hjul, men størrelsen og materiale vil variere. Generelt sett vil store hjul høre det lettere å flytte maskinen. Hvis hjulene er av gummi, står de også mer stødig på underlaget enn for eksempel hard plast.

Legg også merke til oppsamlingsbeholderen. Når du arbeider i hagen vil det som regel oppstå mer avfall enn du kanskje tror, så jo større beholder, desto bedre. Dette betyr også at du kan arbeide i lengre intervaller, uten å måtte tømme ut avfallet underveis.

Det er en fordel dersom det er lett å komme seg til kniver og valser – både når det kommer til rengjøring og vedlikehold. Skulle avfallet sette seg fast, er det også fordelaktig med enkel tilgang. Som allerede nevnt vil en klaff til støpselet sikre deg mot driftsstopp.

Til slutt er det verdt å merke seg eventuelle sikkerhetsfunksjoner. Noen skrur seg automatisk av dersom beholderen blir overbelastet eller noe setter seg fast i kvernen. Noen modeller har også en funksjon som forhindrer maskinen fra å starte før beholderen er sikret og satt riktig på plass.

Hvilken kompostkvern skal jeg velge?

Ingen hager er like og vi har alle forskjellige behov når det gjelder oppbevaring og prisklasser. Det er ingen hemmelighet at jo mer penger du legger i et verktøy, jo bedre vil det prestere. Men dersom du har en liten hage og liten plass til oppbevaring, er det ikke vits i å bruke mer enn du faktisk har behov for.

Se gjerne etter en maskin som er kraftig nok til å utføre en solid jobb – helst fra 2200 watt og oppover. Videre kan du legge merke til brukervennligheten. Hvor lett er det å flytte maskinen rundt i hagen? Er hjulene solide nok til terrenget rundt huset ditt? Er ledningen lang nok til å komme rundt?

Hvis du er nybegynner og har lite erfaring med hagemaskiner, vil gode sikkerhetsfunksjoner komme godt med. Velg gjerne en variant med lang hals for god arbeidshøyde og se etter en variant som automatisk skrur seg av hvis noe går galt eller hvis oppsamlingsboksen ikke er på plass.

Selve oppsamlingsboksen må du også ta en vurdering på. Rommer den nok til takle arbeidsmengden din? Hvis du har liten plass og en mindre hage, en kan en tekstil-sekk være et godt valg. For større uteområder kan solide og store bokser gi deg mer for pengene. Tenk gjennom behovene dine før du går til innkjøp – slik finner du rett modell.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo