Varmluftpistol test: De 3 beste varmluftpistolene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når du skal fjerne maling er det kun et redskap som gjelder – en varmluftpistol. Men dette praktiske verktøyet kan brukes til mange andre arbeidsoppgaver, og blir fort din bestevenn i boden.

Varmluftpistol kan brukes til å bli kvitt kitt fra vindu, fjerne gulvbelegg, løsne lim, fjerne stearin og fjerne gammel skismøring. Uansett hva du planlegger å bruke varmluftpistolen til, er det viktig å finne riktig modell for deg. Vi har testet noen av de beste varmlufpistolene, for å gjøre jakten litt lettere.

Markedsføring (knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Metabo HE 23-650 – Best i test varmluftpistol 2024

Varmluftpistol Metabo HE 23-650 CONTROL test

HE 23-650 er den beste og mest fleksible varmluftspistolen på markedet. Her får du en sterk motor, trinnløs justering av luftmengde og temperatur, samt en lang kabel på hele fire meter.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Gardenstore

Metabo HE 23-650 blir kåret til best i test, grunnet sine fleksible og smarte egenskaper. Modellen har en vekt på 2,31 kg, hvilket er imponerende med tanke på styrken og motoren. Effekten er også god og du får en kabellengde på hele fire meter.

HE 23-650 har en maksimal temperatur på 650 grader, hvilket er testens beste. Du kan også justere temperaturen og luftmengden trinnløst, slik at resultatet alltid blir optimal for arbeidsoppgaven. Den lange kabelen gjør det enkelt å arbeide fleksibelt, uten at du må tenke på tilgang til strøm.

HE 23-650 har fire forhåndsinnstilte programmer, noe som gjør modellen særdeles brukervennlig for nybegynnere. Det som skiller varmluftspistolen ut, er hvor nøyaktig du kan stille inn temperatur og luftmengde.

Når du skal arbeide med materialer som er følsom for temperatur, gjelder det å finne den optimale innstillingen. Her presterer HE 23-650 svært godt og vi opplever at maskinen gjør det enkelt for oss å stille inn riktig.

Brukervennlighet

Selv om HE 23-650 har mange smarte funksjoner, er det også lagt vekt på brukervennlighet. Det er lett å håndtere maskinen, selv om den er testens tyngste. Det ergonomiske designet og det gode håndtaket gjør brukeropplevelsen svært positiv.

Håndtaket er utstyrt med et sklisikkert softgrip, noe som sørger for at varmluftspistolen alltid ligger godt og sikkert i hånden. Du får en stor sklisikker flate som gir mye trygghet når arbeider med stasjonære oppgaver.

Det er ikke mange varmluftspistoler som gir deg like mye fleksibilitet og kontroll som HE 23-650. I tillegg til trinnløs justering og mange valgmuligheter, har også motoren egenskaper som er verdt å trekke frem.

Varmeelementet er produsert i keramikk av høyeste kvalitet og motoren er sterk for høy ytelse. I tillegg er maskinen skapt for rask og optimal nedkjøling, noe som sikrer en lang levetid og trygg bruk. En lang kabel på fire meter kommer alltid godt med, og det er ikke så mange andre varianter som gir lik lengde.

Fordeler:

 • Godt egnet for følsomme materialer
 • Optimal kjøling av maskin og motor
 • Lang kabel

Oppsummering

HE 23-650 er en meget brukervennlig, praktisk og ikke minst smart Varmluftspistol. Her er egenskapene gjennomtenkt for å gi best mulig resultat. Det vi liker aller best er den lange kabelen, sterke motoren og muligheten til å arbeide med følsomme materialer.

Hvis du trenger en varmluftspistol med lang levetid og fleksible muligheter for innstillinger, vil HE 23-650 være et naturlig valg. Derfor kårer vi HE 23-650 til best i test, og markedets beste varmluftspistol. Her får du mye kvalitet og funksjonalitet igjen for pengene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 2,31 kg
Effekt 2300 W
Lufttemperatur 50/50 650 C

 

Metabo HE 20-600

Varmluftpistol Metabo HE 20-600 test

HE 20-600 er en trinnløs varmluftspistol med et fleksibelt arbeidsområde. Du kan justere luftmengde og temperatur, og får en maskin med lang levetid og ytelse.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Gardenstore

Produktbeskrivelse

HE 20-600 er en praktisk varmluftspistol med gode muligheter for variasjon og tilpasning. Her får du en høy lufttemperatur på 600 grader og du kan variere luftmengden i tre forskjellige trinn. Hver trinn gir forholdsvis 150, 300, 500 liter i minuttet.

Dette er varmluftspistol med trinnløs temperatur-trinn, slik at du kan tilpasse varmen etter arbeidsoppgave. Uansett om du skal fjerne maling, lakk, lim, stearin eller bruke maskinen til sveising og andre oppgaver, vil du alltid få den optimale temperaturen.

HE 20-600 har en vekt på 2,02 kg, hvilket er lavt i forhold til hvor fleksibel maskinen er. Ledningen ligger på 2,2 meter og gir deg derfor godt med spillerom til ulike arbeidsoppgaver. Med en effekt på 2000 watt har du også mye kraft og styrke.

Brukervennlighet

Vi merker raskt for enkelt det er å endre temperaturen og innstillingene på HE 20-600. Dette er en stor fordel, særlig for nybegynnere. Når det er enkelt å endre temperaturen, gjør det også arbeidsoppgavene mer effektivt, noe vi setter pris på.

I tillegg er maskinen enkel å håndtere, og har en vekt som lar oss jobbe lenge uten å bli sliten i armer og skuldre. Med et ergonomisk design blir det også komfortabelt å arbeide med HE 20-600. Håndtaket er utstyrt med et sklisikkert belegg som er mykt og ligger godt i hånden.

Fordeler:

 • Trinnløs temperaturinnstilling
 • Enkel justering

   

Oppsummering

HE 20-600 er en kraftig og god varmluftspistol med flere praktiske egenskaper. Vi liker muligheten til å justere temperaturen og setter pris på hvor enkelt det er å endre til ønsket grad og luftmengde. Det ergonomiske designet kommer også godt med og legger til rette for komfortable arbeidsoppgaver.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

2,02 kg

Lufttemperatur

50/50 600 C

Effekt

2000 W

 

Metabo H 16-500

Varmluftpistol Metabo H 16-500 test

H 16-500 er en praktisk og brukervennlig varmluftspistol for de som ønsker seg et mindre verktøy. Du får god effekt, to lufttemperaturer og en lav vekt for enkel håndtering.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Gardenstore

Produktbeskrivelse

H 16-500 er en mindre og lettere variant. Denne varmluftspistolen veier kun 1,91 kg, har en lufttemperatur på 300 og 500 grader og to luftmengde trinn. Kabellengden er på 2,2 meter og lydtrykknivået ligger på 70 dB (A).

Det medfølger en praktisk koffert for trygg oppbevaring, samt en reduksjons- og bed-stråledyse. Som en mindre utgaver, har H 16-500 veldig mange bruksområder. Modellen kan blant annet brukes til sveising, krymping, forming, fjerning av lakk.

Hvis du vil ha en varmluftspistol som også kan brukes på kjøkkenet, kan det være smart å gå for en mindre variant som H 16-500. Valgmulighetene er uendelige, og selv om vekten er lav, har varmluftspistolen fortsatt en god effekt på 1600 W.

Brukervennlighet

H 16-500 er en brukervennlig varmepistol, mye takket være vekten og det ergonomiske håndtaket. En lav vekt er alltid lettere å arbeide med og trekker naturligvis mye opp for H 16-500 på dette området.

I tillegg kommer håndtaket med et sklisikkert softgrip. Et godt og ergonomisk grep er viktig når du arbeider med verktøy som kan gjøre skade, og H 16-500 gir mye varme på rask tid.

Vi liker godt hvor lett det er å håndtere maskinen. Selv om du er nybegynner, vil du oppleve et høyt nivå av kontroll takket være det ergonomiske designet. I tillegg får du en stor flate som også er sklisikker, slik at du trygt kan arbeide med stasjonære oppgaver.

Kabellengden er god og lar deg arbeide med forskjellige prosjekter. Hvis du har tilgang til strøm i boden, kan H 16-500 brukes til å preparere ski. Her lønner det seg å bruke et bredt munnstykke, og H 16-500 kommer med mye tilbehør som lar deg veksle mellom arbeidsoppgaver.

Fordeler:

 • Enkel håndtering
 • Sklisikker flate

Oppsummering

H 16-500 er en praktisk varmluftspistol for de som ønsker seg en mindre og lett håndterlig variant. Du får en god effekt og muligheten til å veksle mellom luftmengde og temperatur. Det gode håndtaket sikrer et trygt grep og mye kontroll, selv for nybegynnere.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

9,5 kg kg

Kraftkilde

Elektrisk

Effekt

500 W

 

Nyttig å vite om varmluftspistol

Som allerede nevnt, kan en varmluftspistol brukes til en rekke arbeidsoppgaver. Men visste du at den også kan brukes på kjøkkenet? Neste gang du skal lage en crème brûlée, kan gassbrenneren byttes ut med en varmepistol.

Ønsker du en sprø svor på svinesteken eller ribben til jul? Varmluftspistolen vil effektivt skape en herlig og spør svor på få sekunder. Dette er et skikkelig allround verktøy som kan brukes i nesten alle husets rom og burde være et fast redskap i boden.

Hvordan velge varmluftspistol?

Varmluftspistoler kommer med forskjellige kvaliteter, i forskjellige prisklasser og i forskjellige størrelser. Det som skiller dem mest fra hverandre, er den maksimale temperaturen og varmeinnstillingene. Prisen vil som regel gjenspeile egenskapene du får med.

Tenk gjennom effekten og muligheten for innstilling av luftmengde og temperatur. Dette må samsvare med materialet og oppgavene du skal arbeide med. Videre kan du se på praktiske ting som kabelens lengde, vekt og hvor brukervennlig maskinen er. Slik finner du den beste varmluftspistolen for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo