Solskjerming test: En komplett kjøpsguide (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Selv om Norge er værbitt og mørkt store deler av året, er solskjerming noe de fleste har bruk for. I sommerhalvåret har vi sol fra morgen til sen kveld, og om vinteren kan lavt sollys være sjenerende.

Solskjerming lar deg effektivt stenge sollyset ute ved behov, enten det er ved hjelp av innendørs eller utendørs solskjermingsprodukter. Det finnes mange ulike former for solskjerming, inkludert screens, markiser, gardiner, lameller og persienner.

I denne guiden får du oversikten du trenger over ulike typer solskjerming. Vi hjelper deg med å velge riktig produkt, og viser deg dessuten vei til de beste leverandørene av solskjerming.

Motta tilbud fra flere leverandører av solskjerming, og velg produktet som passer deg og din lommebok best!

Ulike typer solskjerming innendørs

Solskjerming er slettes ingen ny oppfinnelse, og vi mennesker har beskyttet oss mot sollys siden tidenes morgen. I dag finnes det mange smarte former for solskjerming, og alle bør derfor ha mulighet til å finne en passende løsning til hjemmet eller arbeidsplassen.

Innendørs solskjerming omfatter solskjermingsprodukter som monteres innendørs, og da som regel på innsiden av byggets vinduer. Dette er en populær løsning, enten du foretrekker tradisjonelle eller mer moderne solskjermingsprodukter.

Screens

Innendørs screens er en populær form for solskjerming i nordiske hjem. Screens har ofte et moderne og minimalistisk design, og gir et stramt uttrykk. Du kan nesten betrakte screens som en litt transparent eller gjennomsiktig rullegardin.

Screens er derfor en god løsning for deg som ønsker å begrense innsyn fra forbipasserende eller naboer, samtidig som du kan se ut. Siden screens er noe gjennomsiktige, vil de gjerne slippe inn noe lys.

Løsningen passer perfekt for deg som ønsker en luftig følelse med litt utsyn, samtidig som innsyn og sollys kan begrenses.

Persienner

Persienner er en klassiker i mange hjem, og kan fås i en rekke ulike utførelser og materialer. Blant de mest populære variantene finner vi persienner i aluminium eller tre. Persienner av tre passer fint for deg som ønsker et litt lunere uttrykk.

Persienner i aluminium er imidlertid også populære, og passer godt i hjem og bedriftsbygg der man ønsker en mer ren og moderne stil. Med persienner kan du få effektiv solskjerming og begrense innsyn enten det er snakk om stue, kjøkken eller soverom.

Fordelen med persienner er at du enkelt kan justere innslipp av lys, siden solskjermingen kan vinkles i ulike posisjoner. Du kan derfor få gleden av å ha noe utsyn, samtidig som naboer eller andre ikke kan se inn til deg.

Plisségardiner

Plisségardinen er en slags «trekkspill»-gardin som enkelt kan tilpasses vinduer av ulike størrelser. Denne type solskjerming er også velegnet for skråstilte vinduer.

Du finner mange ulike former for plisségardiner. Noen varianter er laget av materialer som slipper inn lite lys, mens andre slipper inn mye lys. Mange velger plisségardiner med lavt lysinnslipp til soverom eller barnerom.

En plisségardin kan enkelt monteres innendørs ved at solskjermingen festes på vinduskarmens innside. Gardinene kan trekkes opp eller ned, alt etter behov. Løsningen er velegnet både for blokkering av lys og innsyn.

Lameller

Lameller har de siste årene funnet veien til mange norske hjem. Denne formen for solskjerming gir boligen eller kontoret et moderne og stilrent uttrykk. Den klassiske lamellgardinen er hvit, og kjennetegnes av vertikale paneler som kan justeres.

Med lameller lan du enkelt justere innslipp av sollys ved å vinkle de vertikale panelene, som typisk er laget av stoff eller aluminium. Nederst på hvert panel finnes det et lite vektlodd som sørger for at panelet henger i riktig posisjon.

Fordelen med lameller er at du kan skyve hele gardinen til side, slik at du får fullt lysinnslipp om ønskelig. Ellers kan du enkelt justere panelene ved å vinkle dem, og dermed bestemme akkurat hvor mye lys som skal slippes inn.

Dette er en minimalistisk løsning som er spesielt verdsatt i moderne funkishus og boliger med stilrent nordisk design.

Rullegardiner

Rullegardiner er en effektiv og populær form for solskjerming, som samtidig er enkel å ta i bruk. Du kan enkelt rulle gardinen opp eller ned ved behov, og dermed justere graden av lysinnslipp eller innsyn.

Det finnes rullegardiner i mange ulike stoff og utførelser. Noen er laget av et tynt stoff som tillater deg å se ut selv om gardinen er trukket ned. Andre stenger alt sollys ute, og disse er spesielt populære på soverom.

Rullegardinen er en klassiker i mange norske hjem, og vi tror den vil fortsette å være et populært valg i mange år fremover.

Gardiner

Gardiner er kanskje den mest tradisjonelle og klassiske formen for solskjerming. Du kan få gardiner i svært mange ulike design og utførelser, med alt fra moderne og ensfargede varianter, til mer tradisjonelle gardiner med blonder og sløyfer.

Dersom du ønsker gardiner som solskjerming, har du kanskje et ønske om å skape et lunt og hjemmekoselig uttrykk i boligen. Gardiner kan «myke» opp hjemmet, gjerne i kombinasjon med pledd, puter og andre materialer.

Gardinen festes på en gardinstang over vinduet, og kan enkelt trekkes for ved behov. Husk at du kan kjøpe alt fra florlette gardiner med mye lysinnslipp, til lystette gardiner som passer til soverom.

Du kan kjøpe ferdigsydde gardinlengder, eller bestille gardinstoff som er spesialtilpasset vinduene dine. Solskjerming med gardiner er et trygt og godt valg, og er dessuten enkelt å få tak i på de fleste interiørbutikker.

Vindusfolie

Vindusfolie kan være et godt alternativ for deg som ønsker å montere solskjerming uten å måtte skru eller bruke verktøy. Folien festes enkelt på vinduet, helt uten lim eller annet utstyr.

Med vindusfolie kan du begrense innsyn inn i boligen utenfra, samtidig som du kan skjerme deg for sollys. Vindusfolie passer best for deg som ikke har behov for å kunne justere lysinnslipp. Da må du i så fall ta folien av og på vinduet, noe som kan være litt strevsomt.

Vindusfolie kan kjøpes på rull, slik at du enkelt kan klippe den til. Ulempen med vindusfolie er at det kan komme luftbobler under folien, noe som kanskje ikke ser så pent ut. Med riktig teknikk kan du imidlertid legge folien på vinduet uten at det sannes luftlommer.

Du kan få vindusfolie i ulike farger, og noen skjermer mer for sol og innsyn enn andre. Jo mørkere folien er, jo mer vil den som regel beskytte mot sollys eller innsyn.

Solskjerming utendørs

Til nå har vi sett på solskjerming innendørs. Det er imidlertid også mange som velger solskjerming utendørs, noe som betyr at solskjermingen monteres på utsiden av vinduet. Dette kan være et godt alternativ om du ønsker et «rent» og ryddig uttrykk innendørs.

Det finnes en rekke solskjermingsprodukter som kan benyttes utendørs, der målet er å forhindre lysinnslipp inn i boligen. Samtidig er utvendig solskjerming et godt valg for deg som ønsker et redusert innslipp av varme fra solen.

Blant de mest populære variantene av utvendig solskjerming, kan vi nevne markiser, zip screens og utvendige persienner. La oss se nærmere på disse!

Zip screens

Zip screens er et s
upert valg når du ønsker å kunne se ut, selv om solskjermingen er trukket for vinduet. Zip screens eller screens kjennetegnes av at de lar deg se ut, samtidig som det ikke er mulig å se inn.

Du kan kjøpe zip screens i mange forskjellige farger og størrelser, noe som gjør løsningen ypperlig for både private og bedrifter. Med zip screens kan du enkelt begrense innslipp av sollys, og solskjermingen kan styres ved hjelp av en fjernkontroll.

Når du har solskjerming i form av screens utendørs, bør du tenke over hvor mye vind produktet tåler. Bor du på et sted som er spesielt utsatt for vær, er dette spesielt viktig å ta hensyn til.

De fleste screens for utendørs bruk tåler vindkast på inntil 24 meter i sekundet, noe som vil tilsvare svak storm. Bor du ved havet eller på fjellet der det blåser mye, kan det kanskje være smartere å velge innendørs screens for sikkerhets skyld.

Utvendige persienner

Utvendige persienner er gjerne laget av et noe tyngre materiale enn innvendige persienner, slik at de kan tåle vær og vind. Mange ønsker å ha persiennene utendørs, siden dette gir et mer ryddig uttrykk på innsiden av boligen.

Med utvendige persienner kan du begrense innsyn og sollys som trenger inn i boligen. Det er i mange tilfeller mulig å justere persiennen med en fjernkontroll, noe som gjør løsningen brukervennlig.

Persienner utendørs kan være stilfullt og praktisk, og kan også hjelpe med å forhindre at solen varmer opp boligen innvendig.

Markiser

Markiser kan gi deg nødvendig solskjerming ved at du begrenser mengden sollys som slipper inn i boligen. Samtidig kan markisene fungere som solskjerming mens du sitter utendørs, på samme måte som en parasoll.

Med markiser kan du også få beskyttelse mot regn, noe som gjør det mer behagelig å sitte utendørs når det skyer til. I motsetning til de fleste andre former for solskjerming, beskytter markiser først og fremst mot sollys, og ikke mot innsyn.

Markisen festes over vinduet eller altandøren på utsiden av huset, og er gjerne litt skråstilt. Du kan trekke inn markisen ved behov, og ta den ut når solen skinner. Noen markiser håndteres manuelt med sveiv, mens andre leveres med fjernkontroll.

Hvordan velge riktig solskjerming?

Det finnes mange ulike former for solskjerming til vinduer. Hvilken variant som passer best for deg, avhenger av dine behov og ønsker. Økonomi og budsjett kan også spille en avgjørende rolle for hva slags solskjerming du kan velge.

La oss se nærmere på hvilke faktorer du bør ta hensyn til når du skal velge solskjerming til hjemmet eller arbeidsplassen!

Innsyn og utsyn

Solskjerming skal naturligvis gi deg mulighet til å skjerme for sollys, men benyttes ofte til andre formål også. Mange bruker solskjerming til å begrense graden av innsyn, noe som kanskje er ekstra aktuelt om du bor i et tettbygd strøk med mange naboer.

Tenk derfor over hvorvidt solskjermingen skal begrense graden av innsyn utenfra. Samtidig er det lurt å tenke over hvorvidt du ønsker å kunne se ut, selv om solskjermingen er trukket for vinduet.

Mange synes at solskjerming kan gi en klaustrofobisk følelse dersom det ikke er mulig å se ut. Det er også mange som ønsker å kunne holde et øye med barna, eller nyte utsikten – samtidig som man får beskyttelse mot sollyset.

De fleste typer solskjerming kan heldigvis fås i ulike materialer, noe som gjør det enkelt å velge en variant som passer dine behov. Zip screens eller screens er et supert alternativ for deg som vil kunne se ut, samtidig som innsynet begrenses.

Mål og størrelse

Når du skal velge solskjerming er det også viktig å ta nødvendige mål. Hvis du skal montere solskjerming på vinduene, bør du vite vinduets innvendige mål (mål av vinduskarmens innside) om solskjermingen skal monteres inni vinduskarmen.

Andre ønsker å montere solskjerming som dekker hele vinduet, inkludert vinduskarmer. Dette handler om smak og behag, og begge løsningen kan gi et stilfullt uttrykk.

Mål vinduskarmens høyde og bredde før du bestiller solskjerming, slik at produktet ikke blir for stort eller for lite til vinduet ditt. Dersom du er usikker, kan du også få hjelp til å gjøre nødvendige mål av en leverandør av solskjerming som kommer på befaring.

Design

En annen viktig faktor som er verdt å tenke på før du bestiller solskjerming, er design. De fleste ønsker å finne solskjerming som er tilpasset boligens øvrige interiør og stil. Det finnes heldigvis solskjerming for enhver smak.

Enten du liker shabby chic-stilen eller minimalistisk interiør med nordisk stil, finner du solskjerming som passer hjemmet ditt. Solskjerming kan fås i en rekke ulike materialer, med alt fra tre til aluminium, velur, lin eller bomull.

Ønsker du for eksempel en lett og sommerlig stil hjemme, kan gardiner av lyst lin være et godt valg. Gardiner av lin kan gi delvis beskyttelse mot sollys, samtidig som du kan se ut til en viss grad.

Hvis du er ute etter en mer stram eller nøytral løsning, kan klassiske persienner i aluminium være et godt valg. Mulighetene er mange, og du vil ganske sikkert finne noe som passer stilen din!

Pris

Når man skal velge solskjerming er som regel også pris en viktig faktor. Prisspekteret er naturligvis stort, og avhenger av både materialvalg, leverandør og merkevare.

I noen tilfeller kan kvalitet og pris sees i sammenheng, så det er ikke nødvendigvis lurt å gå få de billigste løsningene. Du kan imidlertid være sikker på at du kan finne prisgunstige løsninger som ikke koster skjorta, om du gjør litt research på forhånd.

Vi lar deg hente inn tilbud fra flere leverandører av solskjerming, slik at du kan finne et alternativ som passer lommeboken din. I noen tilfeller er montering inkludert i prisen, noe som gjerne er vanlig når det er snakk om utvendig solskjerming som markiser.

Solskjerming kan koste alt fra noen få hundrelapper, til flere tusen kroner. Prisen vil naturligvis også avhenge av antall vinduer, vinduenes størrelse og lignende faktorer.

Brukervennlighet

Solskjerming trenger ikke å være komplisert, men det er likevel lurt å tenke over brukervennlighet når du skal velge produkt. Ønsker du for eksempel å kunne justere solskjermingen med en fjernkontroll fra avstand, eller er manuell håndtering bedre?

Hva som passer best for deg, er helt avhengig av dine behov og ønsker. Dersom du skal ha solskjerming på mange vinduer, kan det være tidkrevende å justere én og én manuelt. I slike tilfeller kan det lønne seg med smartgardiner eller lignende som kan styres fra avstand.

Hvis du velger smart solskjerming som kan styres via en app eller fjernkontroll, kan du potensielt spare både tid og krefter dersom du har mange vinduer. Det er spesielt populært med smarte løsninger som dette i større kontorbygg og butikker.

Hvilken solskjerming er best i test?

Før du skal kjøpe solskjerming, kan det være lurt å sjekke ut hvilken solskjerming som er best i test. Dette øker sjansen for at du kjøper et produkt av god kvalitet som samtidig tjener sitt formål.

Det finnes mange ulike former for solskjerming, og det kan derfor være lurt å først bestemme seg for hva slags skjerming du foretrekker. Det finnes gjerne separate tester for utvendige screens og innvendige lameller – for eksempel.

For å være sikker på at du kjøper solskjerming som er av god kvalitet, er det lurt å velge en anerkjent leverandør som kan gi garanti på produktet. I vår solskjerming test ser vi derfor nærmere på de beste leverandørene av innvendig og utvendig solskjerming.

Velger du solskjerming fra en av disse leverandørene, skal du kunne føle deg trygg på at du gjør et godt valg.

Finn beste leverandør av utvendig solskjerming

Hvilken leverandør av solskjerming for utendørs bruk er best? Når du skal finne en leverandør av solskjermingsprodukter er det lurt å se på flere ulike fakto
rer. Har leverandøren et godt nok utvalg av produkter, for eksempel?

Det kan også være lurt å tenke over hvorvidt leverandøren har vært på markedet lenge. Leverandører som har eksistert på markedet en god stund er gjerne velutprøvd, noe som betyr at du kan finne mange kundeomtaler og anmeldelser av produktene.

Anerkjente leverandører av markiser og annen solskjerming for utendørs bruk har gjerne også garanti på produktene sine. Det betyr at du kan få pengene tilbake eller et nytt produkt om det skulle slutte å fungere før garantiperioden løper ut.

Vi skal nå se nærmere på noen av de mest populære leverandørene av utendørs solskjerming.

Kjells Markiser

Kjells markiser logo

Kjells Markiser er en av landets mest kjente leverandører av markiser, og har eksistert på markedet helt siden 70-tallet. Hos Kjells Markiser finner du et godt utvalg av markiser og solskjerming som er produsert i Norge.

En annen fordel med Kjells Markiser, er at leverandøren tilbyr tjenestene sine på tvers av vårt langstrakte land. Selv om navnet kanskje skulle tilsi noe annet, har Kjells Markiser mye mer enn bare markiser. Leverandøren tilbyr også solskjerming som lameller og screens.

Hos Kjells Markiser kan du til og med finne persienner, noe som betyr at leverandøren har samlet mange solskjermingsprodukter i sortimentet sitt. Ifølge leverandøren selv, er de størst på solskjerming i Norge – både innendørs og utendørs.

Velger du Kjells Markiser kan du se frem til god service og skreddersydde produkter. En ekspert utfører nødvendige mål under den gratis befaringen. Produktene vil deretter lages og monteres, med mindre du ønsker å montere på egen hånd.

Fasadeprodukter

Fasadeprodukter solskjerming logo

Fasadeprodukter er en annen stor leverandør av utvendig solskjerming i Norge. Leverandøren leverer ikke bare screens og markiser, men også plisségardiner, lamellgardiner, persienner og rullegardiner – for å nevne noe.

Hos Fasadeprodukter finner du et stort utvalg av solskjerming, og alle produktene er tilrettelagt for motorisering eller automatisering. Denne leverandøren anbefales blant annet av Huseiernes Landsforbund, noe som indikerer at produktene og servicen er av høy kvalitet.

Fasadeprodukter kan – i likhet med Kjells Markiser – tilby gratis befaring. Du kan få hjelp til montering av markiser og annen solskjerming ved behov, noe som er et pluss. Husk at Fasadeprodukter også kan hjelpe deg med å finne de beste løsningene for hjemmet ditt.

Scandic Markiser

Scandic markiser solskjerming

Scandic Markiser er en annen velrenommert leverandør av solskjerming, som også tilbyr produkter for skjerming mot vind. Hos Scandic Markiser finner du alt fra moderne utendørs screens til mer tradisjonelle markiser.

Ifølge Scandic Markiser selv, tilbyr de kun produkter av høy kvalitet. Her skal du med andre ord få kvalitet igjen for investeringen din, og solskjerming som du kan få glede av i mange år fremover.

Denne leverandøren av utendørs solskjerming har vært på det norske markedet siden 1995, og har siden den gang hatt mer enn 120 000 kunder. I sortimentet til Scandic Markiser finner du norskproduserte produkter, og til og med håndlagde produkter.

Scandic Markiser kan også vise til et godt utvalg av innvendige solskjermingsprodukter. Enten du trenger persienner, screens eller markiser, har denne leverandøren produktene du leter etter.

Norsol

Norsol markiser logo

Norsol har produsert norske solskjermingsprodukter på Møre helt siden 1983. Denne leverandøren har fokus på miljøvennlige og bærekraftige løsninger av høy kvalitet. Produktene lages etter lange tradisjoner, og skreddersys kundenes behov.

Gjennom Norsol kan du blant annet kjøpe utvendig solskjerming i form av pergola, markiser, screens, utendørs persienner og levegger. Blant leverandørens populære produkter finner vi zip screens, som gir et moderne og stilrent uttrykk – til og med under harde værforhold.

Produktene du finner hos Norsol er produsert med bærekraftige materialer, noe som betyr at du kan kjøpe solskjerming med litt bedre samvittighet for miljøet.

Norsol kan være en god løsning for deg som ønsker solskjerming av høy kvalitet som ivaretar miljøet. Løsningene til Norsol er også passende for deg som ikke har standardmål på vinduene, og derfor trenger spesialtilpassede løsninger.

Markisemannen

Markisemannen logo

Markisemannen er en annen velkjent leverandør av solskjerming, og tilbyr både innendørs og utendørs produkter. Blant leverandørens produkter for utendørs solskjerming kan vi nevne både screens, terrassemarkiser, vindusmarkiser og utvendige persienner.

Hos Markisemannen finner du også levegger, pergolaer, frittstående markiser og stilrene parasoller. Her får du enkelt og greit alle solskjermingsprodukter på ett og samme sted.

Leverandøren har sertifikat fra Miljøfyrtårn, takket være sine bærekraftige og miljøvennlige løsninger. Markisemannen kan vise til lang erfaring, og kan derfor gi kundene sine mange gode råd på veien.

Du kan få gratis befaring av Markisemannen, noe som samtidig er helt uforpliktende. Hent inn pristilbud, og se om løsningene er noe for deg før du bestemmer deg.

Biltema

biltema solskjerming

Biltema er kanskje mest kjent for å ha et bredt utvalg av verktøy, tilbehør til bilen og billige pølser. Du kan imidlertid også finne ting til hjemmet, noe som inkluderer et lite utvalg av solskjermingsprodukter.

Hos Biltema finner du naturligvis også solskjerming til bilvinduene, noe som er praktisk om du har barn i baksetet. Rullegardiner eller gardiner til bolig finner du ikke. Det du imidlertid finner, er utendørs solskjerming i form av parasoller.

Finn beste leverandør av innvendig solskjerming

Innvendig solskjerming er minst like populært som utvendig skjerming for solen. Mange liker innvendig skjerming av sollys, siden dette også kan være et dekorativt innslag i boligen. Gardiner er et eksempel på dette, men også lameller og persienner.

Det finnes mange ulike leverandører av innvendig solskjerming. Majoriteten av leverandørene som kan levere utvendig solskjerming, kan også levere produkter for innendørs bruk.

Du finner imidlertid også innvendig solskjerming hos mange av de vanlige interiørbutikkene, som IKEA og Kid Interiør. Disse butikkene – og mange fler – er lett tilgjengelig over store deler av landet, enten det er på kjøpesentre eller lignende.

La oss ta en nærmere kikk på noen av de mest populære leverandørene av innvendig solskjerming!

Kid Interiør

kid interiør solskjerming

Er du på jakt etter innvendig solskjerming i form av gardiner, plisségardiner eller rullegardiner? Da er det verdt å sjekke ut Kid Interiør. Hos denne populære interiørkjeden finner du et bredt utvalg av sesongens mest trendy farger og stoffer.

Hos Kid Interiør finner du først og fremst solskjerming i form av gardiner. Hvis du er på jakt etter innendørs screens eller automatisk solskjer
ming, vil sannsynligvis Kjells Markiser eller lignende ha et bedre utvalg.

Er du imidlertid opptatt av interiørtrender, har Kid Interiør mye fint å velge blant. Du kan kjøpe gardiner etter faste mål, eller få skreddersydd gardinene etter eget behov.

Jysk

Jysk solskjerming

Jysk er en populær lavpriskjede når det kommer til møbler, sengetøy og interiør, og kan også vise til et godt utvalg av solskjerming for innendørs bruk. Her kan du blant annet finne gardiner, noe som kan fås etter faste mål (ferdigsydd) eller metervare.

Du finner også et godt utvalg av rullegardiner, lameller og annen solskjerming hos Jysk. Dette er en leverandør som er verdt å sjekke ut dersom du ønsker å handle solskjerming på budsjett.

Princess

Princess solskjerming

Hos Princess finner man et godt utvalg av tekstiler og interiørartikler til hjemmet. Princess kan levere innendørs solskjerming etter mål, og du kan velge mellom mange ulike varianter. Butikkjeden har blant annet plisségardiner, persienner og rullegardiner.

Du finner også et godt utvalg av klassiske gardiner hos Princess. Du kan få stoffprøver med deg hjem, slik at du kan forsikre deg om at tekstil og fargevalg blir slik du ønsker.

Hos Princess finner du plisségardiner i alle former og varianter. Du kan for eksempel få sveveplissé som kan monteres øverst og nederst på vinduet med en wire. Disse tar minimalt med plass, og kan enkelt justeres i forskjellige posisjoner.

Interiørkjeden fører også mange fine lamellgardiner. Disse kan ha en bredde på alt fra 15 til 600 cm, mens høyden kan variere fra 13 til 480 cm. Det skal dermed være mulig å få lameller til de fleste vindustyper og -former.

IKEA

Ikea solskjerming

IKEA er en svensk møbel- og interiørkjede som er kjent for sine praktiske og stilrene design, gjerne inspirert av den nordiske stilen. Her kan du også finne et bredt utvalg av gardiner i metervare eller ferdigsydde gardiner som er tilpasset standardmål.

Du finner mange flotte mønstre, farger og design, noe som betyr at IKEA sannsynligvis har solskjerming som passer inn i akkurat ditt hjem. Velg mellom florlette, lyse gardiner om du ønsker mye innslipp av lys, eller tykkere stoffer om du vil stenge sollyset helt ute.

Hos IKEA kan du også finne solskjerming i form av screens og rullegardiner, med varierende grad av lysinnslipp. Det skal også sies at IKEA er et rimelig alternativ til mange av sine konkurrenter, noe som gjør dette til et budsjettvennlig valg.

Jula

Jula solskjerming

Jula er en annen butikkjede som er kjent for å selge varer til en god pris. Jula har mye mer enn bare verktøy og gressklippere – her finner du nemlig også solskjerming i form av screens og rullegardiner (blendingsgardiner).

Denne leverandøren har ikke det største utvalget, og du vil sannsynligvis heller ikke finne gardiner i sortimentet. Men er du ute etter prisgunstig og funksjonell solskjerming, kan Jula absolutt være verdt å sjekke ut.

Maxbo

Maxbo solskjerming

Maxbo er en populær butikkjede som fører alt fra byggevare til verktøy og interiør. Her kan du blant annet finne solskjerming og diverse gardiner. I sortimentet finner du både plisségardiner, rullegardiner, vindusfolie, lameller, gardiner og persienner.

Du finner også insektsgardiner, som er en type netting som kan festes på inn- eller utsiden av vinduet. Disse kan festes med magneter, og er en god løsning for deg som ønsker å holde mygg og andre insekter ute når du lufter ut.

Hos Maxbo kan du også finne lystette rullegardiner, lameller av lin og mange andre former for solskjerming til hjemmet. Butikkjeden har også tilbehøret du trenger for å montere solskjerming på egen hånd, slik som skinner og verktøy.

Europris

Europris solskjerming

Europris finnes i hele Norge, og har et godt utvalg av ting til hjemmet. I det rikholdige sortimentet kan du også finne produkter for solskjerming. Foruten parasoller, markiser og telt for utendørs bruk, kan du finne et lite utvalg av gardiner.

Hvis du ønsker prisgunstig solskjerming for innendørs bruk i form av gardiner, kan Europris ha produktene du leter etter. Her finner du gardiner i en rekke farger og materialer, så vel som gardinstenger og annet tilbehør.

Utecomfort

utecomfort

Utecomfort er en leverandør av premium Pergola og andre hageprodukter. Selskapet holder til i Oslo, Drammen og Stavanger, men leverer tjenestene sine over hele Norge. Utecomfort setter et lukseriøst preg på hagen din med elegante Pergolaer, utekjøkken med mer.

Hva koster solskjerming? Pris varierer mye!

Pris for solskjerming kan variere veldig mye fra leverandør til leverandør. Husk at kostnadene også vil avhenge av hva slags type solskjerming du velger. Vindusfolie kan koste under 50 kroner, mens zip screens og markiser kan koste mange tusen kroner.

Prisen vil også kunne variere basert på installasjonsmetode. Skal du få hjelp til montering av solskjerming av profesjonelle, kan dette koste noen tusenlapper ekstra. Gjør du jobben selv kan du spare mye penger, men da bør du også vite hva du gjør.

Husk at garantien ofte kun vil gjelde dersom en profesjonell aktør har montert solskjermingen. Kostnader for solskjerming kan også påvirkes av produktets merkevare og kvalitet, noe som er verdt å ha i bakhodet før du velger produkt.

En zip screen som måler 1 x 1 meter kan fort koste mer enn 6 000 kroner. Skal du ha innvendig screen, koster dette typisk mellom 1 000 kroner og 5 000 kroner, avhengig av motorikk og type. Det finnes altså en prisklasse for enhver lommebok!

Ferdigsydd eller skreddersydd solskjerming?

Når du skal gå til innkjøp av solskjerming, har du ofte to valgmuligheter – ferdigsydde gardiner som har standardmål, eller skreddersydd solskjerming. Hvis du har standard størrelse på vinduene dine, kan ofte ferdigsydde gardiner lønne seg.

Hvis du ikke finner ferdigprodusert solskjerming i ønsket design eller lignende, kan det kanskje være behov for å få et tilpasset produkt. Dette kan også være aktuelt om du har spesielt store vinduer, eller vinduer som er vinklet.

Det koster som regel litt ekstra dersom du har behov for skreddersydd solskjerming som skal tilpasses dine vinduer. Samtidig kan det være verdt «styret», siden du får solskjerming som passer vinduene dine perfekt.

Andre typer solskjerming: Parasoll og pergola

Solskjerming forbindes kanskje først og fremst med screens og gardiner til vinduer. Det finnes imidlertid også smarte former for solskjerming som kan brukes utenfor boligen – som i hagen. Et eksempel på dette er parasoller og pergolaer.

Fordelen med en parasoll er at den kan forflyttes og vinkles ved behov, og at den samtidig kan se veldig dekorativ ut. Parasollen kan delvis fungere som skjerming mot innsyn også, avhengig av hvordan den vinkles og plasseres.

Du får parasoller i alle slags størrelser og fasonger, fra rektangulær til rund. En pergola kan også være veldig dekorativ, og kan betraktes s
om et tak med bein. Du kan ofte dekke til taket etter ønske, alt etter hvorvidt du ønsker sol eller ikke.

Under taket til en pergola er det populært å ha sittegrupper, der du kan samle familie og venner til hyggelige stunder utendørs – enten det er sol eller regn. Du kan også få solskjerming i form av levegger, planter eller lignende. Kun fantasien setter grenser.

Hvorfor ha solskjerming?

Solskjerming kan være nyttig i mange ulike tilfeller. Mange ønsker solskjerming fordi det kan være sjenerende med sollys innendørs. Ser du for eksempel på TV, kan sollyset gi refleksjoner på skjermen.

Solskjerming er også praktisk om du ønsker å mørklegge et rom. Det er gjerne ønskelig med et mørkt og svalt soverom, noe solskjerming kan hjelpe deg med. Solskjermingen kan ikke bare hindre at sollys trenger inn – det kan også forhindre at solen varmer opp boligen.

Med solskjerming kan du også forhindre innsyn inn i boligen. Bor du for eksempel på gateplan, kan det være sjenerende om forbipasserende kikker inn til deg. Solskjerming lar deg i mange tilfeller se ut, samtidig som andre ikke kan se inn til deg.

Du kan med andre ord få mange fordeler ved å ha solskjerming. Mange ønsker også solskjerming av den enkle grunn at det kan være dekorativt. Gardiner kan gi boligen et mer hjemmekoselig og avrundet uttrykk, mens lameller og screens gir et stilrent uttrykk!

  • Skjerming for irriterende sollys
  • Mørklegging av soverom
  • Forhindre innendørs temperaturøkning
  • Begrense innsyn
  • Dekorativt

Har du noen spørsmål om solskjerming?

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hva slags solskjerming som passer best for hjemmet eller kontoret. Det finnes mange varianter å velge mellom, og i tillegg mange leverandører av denne type produkter.

Husk at mange av leverandørene – som Kjells Markiser og lignende – kan gi deg gratis rådgivning og befaring. Ta imot den hjelpen du kan få, slik at du er sikker på at resultatet blir best mulig.

Mange av leverandørene av solskjerming har spesialisert seg på nettopp solskjerming, og kan hjelpe deg med spørsmål via kundeservice. Har du behov for ekspertise på området, kan det derfor lønne seg å velge en spesialist fremfor de store kjedebutikkene.

Få tilbud fra flere leverandører av solskjerming

Det finnes mange leverandører av innvendig og utvendig solskjerming. Hvilken leverandør som passer best for deg, avhenger av hva slags behov du har. Pris kan for eksempel variere etter faktorer som antall vinduer, kvalitet og merkevare.

Enten du er opptatt av kvalitet, design eller andre faktorer, finnes det en leverandør som kan hjelpe deg. De fleste er opptatt av å få mest mulig kvalitet for pengene, noe vi har god forståelse for. Solskjerming kan være en gunstig investering om du velger riktig leverandør.

Siden det finnes mange leverandører å velge mellom, kan det være lurt å innhente tilbud fra flere leverandører av solskjerming før du bestemmer deg. Sammenlign priser og produkter fra ulike leverandører, og velg den som passer deg og budsjettet ditt best.

Solskjerming kan koste alt fra noen få hundrelapper til flere tusen kroner, alt etter hva slags somskjerming du ønsker. Motta tilbud fra ulike leverandører av solskjerming i dag!Få 3 uforpliktende tilbud

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo