Bensinkort test: De 5 beste Bensinkortene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen er en test av bensinkort. Vi har valgt ut 5 forskjellige bensinkort som vi skal teste nedenfor. Der skal vi fordype oss i hver enkelt avtale, for deretter å kunne kåre hvilket bensinkort som fortjener tittelen «beste bensinkort 2024»!

Hva er egentlig et bensinkort?

I denne artikkelen er det særlig et begrep som går igjen, og det er begrepet «bensinkort». Det er helt naturlig siden dette er en test av bensinkort, men hva er egentlig et bensinkort? Les også: Kredittkort best i test 2024 Om du har bil eller et annet kjøretøy, så er drivstoff noe du er avhengig av. Og da vil et bensinkort komme godt med, fordi dette er en type kort som gir deg gode rabatter i forbindelse med det å fylle drivstoff. I tillegg til fordelene som forekommer når du fyller drivstoff så vil et bensinkort også kunne gi deg andre fordeler som kan brukes på andre butikker og lignende. Artikkelen inneholder annonselenker

365Privat Kredittkort – beste bensinkort 2024!

365Direkte MasterCard

365Privat Kredittkort leveres av 365Privat, som er en del av Danske Bank. Danske Bank er en bank som etablert i 1887, og som siden den gang har tilbudt finansielle tjenester til både privatpersoner og bedrifter.

> SØK OM FLERE KORT SAMTIDIG: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Danske Bank, og dermed 365Privat, er en bank som henvender seg til kunder i 12 forskjellige land, men det er uten tvil Norge, Sverige, Danmark og Finland, eller Norden om du vil, som er denne bankens største markeder. På norsk jord finner du hovedkontoret til Danske Bank i Trondheim. Der har det ligget siden oppstarten i 1887, men dette er en virksomhet som har røtter som strekker seg tilbake et tiår før selve etableringen. De første sporene til denne banken så vi allerede i 1859. Som kunde i DanskeBank kan du velge å inngå en avtale med banken om et 365Privat Kredittkort. Det er en type kredittkort som vi skal se nærmere på nedenfor.

Bensinkort

365Privat Kredittkort er et gebyrfritt kredittkort. I tillegg markedsføres kortet med at det gir deg Norges råeste drivstoffrabatt, noe som er veldig praktisk i en test av nettopp bensinkort. Bensin er en form for drivstoff, som folk med motoriserte fremkomstmidler er avhengig av. Du kan søke om å få 365Privat Kredittkort på hjemmesiden deres, og du vil få svar på søknaden din umiddelbart. Om søknaden din aksepteres, så inngår du en avtale om et kredittkort med en nominell og effektiv rente på henholdsvis 21,40 % og 25,53 % per år. Et 365Privat Kredittkort gir deg både cashback og rabatt, noe som er en veldig god avtale. Med et slikt kredittkort i lommeboken kan du dra nytte av følgende goder:

 • 3,65 % cashback og 34 øre per liter i rabatt på norske Esso-stasjoner
 • 2 % cashback på alle andre bensinstasjoner
 • Dealpass, noe som gir deg 10-25 % rabatt på restauranter og nettbutikker

Siden dette er et kredittkort, så gir det deg muligheten til å utsette betalingen av det du betaler med kortet i inntil 45 dager. Den eneste mulige kostnaden er om du velger å få fakturaen tilsendt i posten, og det er naturligvis ikke noe du er nødt til å gjøre.

Fordeler

Med 365Privat Kredittkort får du muligheten til å utsette betalingen i en rentefri periode på 45 dager. Deretter begynner rentene å løpe, så det å betale innen den rentefrie perioden utgår er naturligvis den beste løsningen. Cashback er svært praktisk siden du velger selv hva du vil bruke det på. Du kan bruke det til å betale for maten din på veien, eller så kan du bruke det til å få enda billigere drivstoff. Begge deler er positivt, men med dagens høye drivstoffpriser vet vi hva vi ville valgt! Det fungerer også slik at et 365Privat Kredittkort gir deg rabatt på drivstoff uavhengig av hvilken bensinstasjon du fyller på. Hvor mye rabatt du får vil naturligvis variere fra stasjon til stasjon, men litt rabatt er uten tvil bedre enn ingen rabatt! Det er heller ikke noe som sier at du ikke kan kombinere 365Privat Kredittkortet ditt med andre lojalitetsprogrammer, så dette er et svært fordelaktig kort. I tillegg gir dette kredittkortet deg dealpass, som kan brukes til å få rabatt på f.eks restauranter og lignende.

Resultat

365Privat er en del av Danske Bank, og 365Privat Kredittkort er et av kredittkortene som denne banken leverer. Denne banken gir deg en svært god avtale, både i form av rabatt på drivstoff og cashback som du kan bruke på det du selv vil. Siden det er opp til deg å velge hva cashback-pengene skal brukes på, så kan du faktisk få enda billigere drivstoff enn du får med rabatten – om det er det du vil! Det er også veldig praktisk at dette er et kredittkort som gir rabatt uansett hvilken bensinstasjon du velger å fylle drivstoff på. Og det er på grunn av det at vi har valgt å kåre 365Privat Kredittkort til beste bensinkort 2024!

Ikano Bank Shell Mastercard

Ikano Visa

> SØK IKANO SHELL MASTERCARD HER

Annonselenke: Renteeksempel: 20 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,76 %, kostnad 2435 kr, totalt 22 435 kr.

Om du synes at Ikano Bank høres kjent ut, så er det nok fordi dette er en bank som har tilknytning til det populære møbelforetaket IKEA. Møbelforetaket ble startet av Ingvar Kamprad i 1943. Ikano Bank ble etablert i Norge i 1991. Dette er med andre ord en 30 år gammel bank, som fremdeles eies av familien Kamprad. I dag har imidlertid denne banken hovedkontoret sitt i Sverige, etter at de nordiske enhetene ble slått sammen i 2009. Ikano Bank sin målgruppe er vanlige mennesker med vanlige behov. Dette er med andre ord en veldig jordnær bank, som mer enn gjerne hjelper deg med å dekke de vanlige behovene dine. For eksempel så kan du få utstedt et Shell Mastercard i denne banken!

Bensinkort

Om du ønsker deg et Shell Mastercard er du nødt til å oppfylle Ikano Bank sine betingelser for utstedelse av dette kortet. Betingelsene er som følgende:

 • Du må være 20 år eller eldre
 • Du må ha en fast årsinntekt på 180 000 kroner eller mer
 • Du må ha en ryddig økonomi
 • Du må ha 0 betalingsanmerkninger

Om disse betingelsene er oppfylte, så kan du uten problemer søke om Shell Mastercard i Ikano Bank. Søknadsprosessen er veldig enkel, og du vil få svar på søknaden din umiddelbart. Med et Shell Mastercard vil du få en nydelig velkomstbonus som består av dobbel bonus på drivstoff i 30 dager. Den vanlige bonusen er 40 øre per fylling, noe som betyr at du vil få 80 øre i rabatt per fylling i 30 dager. Og det er en ganske imponerende rabatt! Du er ikke nødt til å betale noen årsavgift eller etableringsgebyr for å ha Shell Mastercard. I stedet får du en kreditt på inntil 75 000 kroner og inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Men nominell og effektiv rente vil være 22,5 % og 28,8 % etter det.

Fordeler

Shell Mastercard er et fordelaktig bensinkort, for deg som er kunde hos bensinstasjonen Shell. Først og fremst får du rabatt på å fylle drivstoff hos Shell, og siden bensin er noe man er avhengig av når man har bil, så vil dette komme godt med. I tillegg til 40 øre i rabatt på hver eneste fylling gir Shell Mastercard deg muligheten til å spare på 0,75 % i Trumf-bonus hver eneste gang du bruker kortet. Hva Trumf-bonus er vil vi gå litt nærmere inn på lenger ned i denne testen.    Om du velger å bli Shell Mastercard-kunde så vil du også få muligheten til å benytte deg av flere gode tilbud. Blant annet så vil du få tilbud og rabatter på nettbutikker, restauranter og hos ulike reiseoperatører som du kan benytte deg av når du skal ut å reise. Som Shell Mastercard-kunde får du også tilgang til Ikano Bank sin egne app, som kalles Ikano DealPass. Den kan lastes ned uavhengig av hvilket operativsystem mobilen din har, og det betyr at du får tilbudene dine rett i lomma, i tillegg til en full oversikt over din egen avtale!

Resultat

Handler og fyller du drivstoff på Shell litt mer enn gjennomsnittet? Da vil det å bli Shell Mastercard-kunde være et godt valg! For da kan du både spare noen øre hver gang du må fylle drivstoff og spare opp litt Trumf-bonus i samme slengen. Shell Mastercard kan også benyttes til å skaffe deg rabatter på andre steder enn Shell, for eksempel på reiseoperatører. Og det er naturligvis svært praktisk, da det å reise rundt i verden svært sjelden er en billig affære!

> SØK IKANO SHELL MASTERCARD HER

Annonselenke: Renteeksempel: 20 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,76 %, kostnad 2435 kr, totalt 22 435 kr.

Circle K Extra Mastercard

Circle K Extra Mastercard

Circle K er et selskap de aller fleste kjenner til. Dette selskapet ble etablert i El Paso i USA i 1951. Den gang som en dagligvarekjede, men her til lands kjenner vi Circle K best som en bensinstasjon. Og det er faktisk en av de mest kjente bensinstasjonene vi har i Norge!

> SØK OM FLERE KORT SAMTIDIG: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff rente 25,4% 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr

Circle K var tidligere kjent som Statoil, men bensinstasjonene endret navn i 2012. Dette var et resultat av at selskapet Couche-Tard som eier kjeden i USA kjøpte opp det norske datterselskapet. I dag regnes Circle K for å være en detaljhandel! Circle K Extra Mastercard er et bensinkort som vil være praktisk å ha i lommeboken for deg som foretrekker å fylle drivstoff hos Circle K. Ifølge Circle K selv så er dette det eneste betalingskortet du trenger mens du befinner deg langs veien! I og med at Circle K Extra Mastercard er et Mastercard-kort, så kan dette bensinkortet brukes til å samle opp bonus både ved å betale på Circle K-stasjoner i Norge og på Mastercard-brukersteder rundt omkring i verden!

Bensinkort

Når dette bensinkortet først dukket opp, så fungerte det slik at du var nødt til å fylle minimum 500 liter drivstoff før ditt Circle K Extra Mastercard ble aktivert slik at du kunne bruke det. Heldigvis fungerer det ikke slik lenger. Nå kan du samle bonus fra første krone! Som ny Circle K Extra Mastercard kunde får du en velkomstbonus på 75 øre i rabatt når du fyller drivstoff hos Circle K. Dette er en bonus som varer i 30 dager. Etter de første 30 dagene vil du få fast drivstoffrabatt, 40 øre på betjente stasjoner og 20 øre på ubetjente stasjoner! Circle K Extra Mastercard er et bensinkort hvor du ikke er nødt til å betale noen årsavgift for å ha det i lommeboken. Du får også muligheten til å utsette betalingen i 45 dager uten at det koster noe ekstra! Nominell og effektiv rente vil være på henholdsvis 22,5 % og 26,27%. Med Circle K Extra Mastercard kan du samle opp inntil 3000 kroner i bonuspoeng per år, og dette er penger som vil bli liggende på kortet ditt i et helt år. Bonusen kan du bruke til akkurat det du vil – til å fylle drivstoff, kjøpe mat på Circle K eller noe helt annet!

Fordeler

Det er flere åpenbare fordeler med Circle K Extra Mastercard, blant annet at du kan utsette betalingen i inntil 45 dager uten at det koster noe ekstra. I tillegg er det svært praktisk at det ikke forekommer noen årsavgift ved å ha dette kortet. Circle K Extra Mastercard er et kort som sørger for at du får litt billigere bensin, men hvor mye du får i rabatt vil naturligvis variere. Den første måneden vil du få hele 75 øre, mens det vil være 40 øre på betjente stasjoner og 20 øre på ubetjente stasjoner etter det! Med et Circle K Extra Mastercard i lommen vil du også kunne vaske bilen din til halvpris to ganger i året. Du kan velge nøyaktig hvilket vaskeprogram du ønsker, noe som naturligvis er veldig praktisk. Etter fylte 800 liter vil du også få dekket Avtalen hos Circle K. Det er flere forsikringer inkludert i Circle K Extra Mastercard, og det er forsikringer vedrørende feilfylling av drivstoff, egenandelsforsikring av leiebil og en forsikring som gjelder om ladekabelen til elbilen din blir enten skadet eller stjålet.

Resultat

Circle K Extra Mastercard er et godt kort å ha, om du er fast kunde på enten Circle K eller andre Mastercard-brukersteder. Bonuspoengene du samler opp kan brukes til akkurat det du vil bruke dem til, enten det er drivstoff, mat eller noe helt annet på en annen butikk. Om du har planer om å bruke bensinkortet fast, så vil det uten tvil være svært fordelaktig for deg å ha et Circle K Extra Mastercard i lommeboken!

Trumf Visa

trumf visa

Trumf er et lojalitetsprogram for kunder av NorgesGruppen, som ble etablert i 1996. Dette lojalitetsprogrammet er med andre ord 25 år gammelt, og i 2008 var det hele 1,2 millioner husstander i Norge som benyttet seg av dette programmet!

> SØK OM FLERE KORT SAMTIDIG: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Når du blir medlem i Trumf registrerer du bare bankkortet ditt, og det fører til at du sparer litt Trumf-bonus hver eneste gang du drar kortet. Og det er noe som gjelder enten du handler i dagligvarebutikker, fyller drivstoff eller handler andre typer bruksvarer. Som Trumf-kunde får du din egen Trumf-konto, og det er her Trumf-bonusen din samles. Når du har samlet opp nok bonus er det du som bestemmer hva du vil gjøre med den. Trumf-bonus kan brukes til å kjøpe mer mat eller drivstoff, eller du kan betale en reise med det! Når du blir kunde i Trumf, så kan du velge hvilket kort du ønsker. Du kan velge mellom det helt enkle Trumf-bonuskortet eller Trumf Visa. Sistnevnte vil imidlertid gi deg enda flere fordeler enn det vanlige bonuskortet.

Bensinkort

Selv om Trumf Visa ikke er et tradisjonelt bensinkort som Circle K Extra Mastercard eller Shell Mastercard, så kan vi ikke unngå å nevne det likevel. Trumf Visa er nemlig et kredittkort som gir deg de tradisjonelle fordelene ved et kredittkort, samt flere fordeler som bonuskort. Med Trumf Visa får du inntil 100 000 kroner i kreditt og inntil 45 dagers rentefrihet uten at det koster deg en eneste krone. Det foreligger nemlig ingen årsgebyr ved å ha dette kredittkortet. I tillegg får du muligheten til å velge din egen PIN-kode på kortet. Trumf Visa vil gi deg litt flere fordeler enn det tradisjonelle Trumf-bonuskortet, deriblant litt høyere Trumf-bonus. Med Trumf Visa vil du få 2 & Trumf-bonus på alle dagligvarebutikker som er medlem i NorgesGruppen og eventuelle andre samarbeidspartnere. Som de fleste andre kredittkort forekommer det nominell og effektiv rente med dette kortet. De trer i kraft om du ikke betaler det utestående beløpet ditt innen de 45 rentefrie dagene. Da kan du forvente nominell og effektiv rente på henholdsvis 23,00 og 27,19 %.

Fordeler

Det er mange fordeler med å være Trumf-medlem, og det gjelder uansett hvilket Trumf-kort du har. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at den beste avtalen får du med Trumf Visa kredittkort, som er det kortet vi har sett på i denne testen. Med Trumf Visa får du automatisk mer Trumf-bonus. I praksis betyr det at du kan spare mer enn det du kan ved et tradisjonelt Trumf bonuskort. Trumf Visa gir deg 2 % Trumf-bonus på dagligvarer hos NorgesGruppen, og 4 % på de samme butikkene på Trippel Trumf torsdager. Det er ingen grense for hvor mye du kan spare med Trumf Visa, noe som er veldig praktisk. I tillegg er det flere forsikringer inkludert i kortet, deriblant reiseforsikring mot at halvparten av reisens transport er betalt med kortet og ID-tyveri forsikring. Siden dette er en test av bensinkort, så må vi naturligvis nevne noe om dette også. Med Trumf Visa kredittkort vil du få følgende fordeler i forbindelse med fylling av drivstoff:

 • Rabatt på opptil 40 øre per liter i Trumf-bonus hos Esso
 • Fra 30 øre per liter i Trumf-bonus hos Shell
 • 90 øre per liter i Trumf-bonus i 90 dager gjennom St1 Mastercard
 • 40 øre per liter, samt 0,75 % på varekjøp i Trumf-bonus gjennom Shell Mastercard, uavhengig av hvor du befinner deg i verden.

Resultat

Det vil være svært fordelaktig å være Trumf-kunde. Ikke bare på grunn av Trumf-bonusen du får ved å fylle drivstoff, men også på grunn av Trumf-bonusen du får ved å handle i vanlige butikker. Her er det rett og slett mye penger å spare! Med Trumf Visa vil du dessuten få de tradisjonelle godene ved å ha et kredittkort i lommen, deriblant muligheten til å utsette betalingen i 45 dager uten at du må betale noe ekstra. Men det er veldig viktig at du har kontroll på hvor mange dager det har gått!

Coop Bonuskort

Coop Bonuskort

Et annet lojalitetsprogram som har ganske mange likhetstrekk med Trumf bonuskort og Trumf Visa, er Coop sitt eget lojalitetsprogram. Dette lojalitetsprogrammet heter Coop, og siden Coop er en stor kjede så gjelder det for en rekke butikker:

 • Coop Byggmix
 • Coop Bygg
 • Coop Elektro
 • Coop Extra
 • Coop Marked / Matkroken
 • Coop Mega
 • Coop Prix

> SØK OM FLERE KORT SAMTIDIG: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

I motsetning til Trumf må du betale litt for å bli medlem i Coop. Dette er et engangsbeløp på 300 kroner, og etter det regnes du som medeier i Coop. Coop sin forretningsidé bygger på at det skal lønne seg å velge Coop, og du vil få penger på kontoen din hver gang du handler. Som medeier i Coop får du rabattkuponger som du kan bruke i de forskjellige Coop-butikkene. I tillegg sørger også medlemskapet for at du får rabatt på andre steder som har inngått samarbeid med Coop-kjeden, som f.eks bensinstasjonene XY og Circle K.  

Bensinkort

Når du har betalt andelsinnskuddet til Samvirkelagets vedtekter, som er 300 kroner, så regnes du formelt sett som medeier i Coop. Dette er et medlemskap som sørger for at du får flere attraktive rabatter i butikkene i både Coop-kjeden og andre butikker. De 300 kronene som du må betale i andelsinnskudd, er et element som får dette bonuskortet til å skille seg ut fra resten av kortene i denne testen. Mens de har vært en form for kredittkort som har gitt brukeren en periode med rentefri kreditt, så er ikke dette det. Coop Bonuskort er med andre ord kun et bonuskort, og ikke et kredittkort hvor du får muligheten til å utsette betalingene. I stedet betaler du det du skylder der og da, og så øker bonusen din på Coop-kontoen din med den avtalte prosentandelen. Hvis du derimot skulle ha lyst på en avtale som ligner på de andre kortene vi har sett på ovenfor, så kan du sjekke ut Coop Mastercard. Da får du et medlem- og betalingskort i ett og samme kort, samt de andre gode fordelene som vi har sett hos Circle K og Shell sine kort.

Fordeler

Vi vil imidlertid fokusere på fordelene du får ved utelukkende å være medeier i Coop uten et Coop Mastercard. Rett og slett fordi det er dette alternativet som er mest brukt av folk, da man tar en mye mindre risiko ved å inngå denne avtalen enn et Coop Mastercard. Det er dog en ulempe med det helt enkle Coop-medlemskapet, og det er at du ikke har noen forsikringer inkludert i kortet. Om dette er noe du virkelig ønsker, så vil Coop Mastercard være et bedre valg. Men det betyr ikke at fordelene lar vente på seg her:

 • 11 % på frukt og grønt hos Coop Extra
 • Rabattkuponger som gjelder for varene du kjøper oftest
 • Du kan betale for varene dine gjennom appen Coopay
 • Treningsøkter til kun 69,- i mnd hos SATS Online Training
 • 20 % bonus på Änglemark hos Coop Mega
 • Alltid minst 600 kroner i rabatt hos Ving
 • 15 % rabatt og 5 % medlemsbonus på Coop Forsikring gjennom Storebrand
 • 25 % rabatt på mensprodukter hos Coop Prix
 • 45 øre bonus per liter drivstoff hos Circle K
 • 55 ør bonus per liter drivstoff hos YX

Listen ovenfor er bare et utdrag av fordelene som et Coop-medlemskap sikrer deg. Det er altså mange flere fordeler som du kan dra nytte av. Men i denne testen av bensinkort, er det nok de to siste punktene på listen som er de viktigste. Ettersom dette er en test av bensinkort, så må det nevnes at en rabatt på både 45 og 55 øre per liter drivstoff hos Circle K og YX er veldig gode alternativ. Det er også praktisk at Coop har inngått et samarbeid med begge disse bensinstasjonene.

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo