Ryddesag test: De 11 beste ryddesagene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du rydde et område med kratt, ugress, mindre busker og tøft, høyt gress? Da trenger du en effektiv ryddesag med på laget. En ryddesag kan brukes til å pleie plenen og fjerne tett vegetasjon. Dette er et nødvendig redskap for skog- og grunneiere.

Ryddesager kan sammenlignes med en motorsag, forskjellen er at du får et roterende blad, lang aksel og flere bruksområder. Dette er et godt alternativ til gresstrimmere, som er langt mer begrensede.

Vi har sett på de mest populære ryddesagene på markedet akkurat nå. Ved å teste brukervennlighet, ytelse, levetid og kraft, blir det forhåpentligvis enklere for deg å finne beste ryddesag for ditt arbeidsområde.

Husqvarna 520iRX – best i test ryddesag 2024

Batteridrevet Ryddesag Husqvarna 520iRX Uten batteri og lader test

520iRX er en ryddesag av høy kvalitet med mange brukervennlige egenskaper. Modellen er lett, enkel å betjene, samtidig som den er spekket full med gjennomtenkte funksjoner. 520iRX er beregnet for profesjonelle – gartnere, entreprenører og landskapsarkitekter.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

520iRX er en unik og batteridreven ryddesag fra HUSQVARNA. Modellen er lett av vekt og særdeles enkel å betjene, selv om den er skapt for profesjonell bruk. Trimmerhodet kommer toveis rotasjon og kan justeres avhengig av arbeidsoppgave.

Ved bruk kan du også velge mellom normal eller saveE-modus – en fin detalj som lar deg maksimere effekt eller driftstid. Det medfølger en komfortabel sele for å gjøre arbeidsoppgavene mer behagelig.

520iRX er utviklet for å være lett å håndtere, både med tanke på praktiske løsninger som et intuitivt kontrollpanel og god driftskomfort. Selve maskinen er slank, kompakt og det fremste håndtaket er nært tyngdepunktet. Dette designet gjør ryddesagen velbalansert og lett, slik at du får best mulig resultat uansett situasjon.

Brukervennlighet

HUSQVARNA 520iRX kan skilte med et ekstremt lavt støynivå, noe som kommer tydelig frem i testen. Denne batteridrevne modellen har et hele 13 dB(A) lavere lydnivå enn bensindrevne varianter, hvilket merkes. Når støynivået reduseres med 3dB(A), vil dette opplevelse som halvering av lydnivå. Med andre ord er HUSQVARNA 520iRX stillegående.

En stillegående ryddesag skaper naturligvis en mer behagelig arbeidsoppgave, men kan også være nyttig om sagen skal brukes på offentlige steder. Videre har HUSQVARNA 520iRX lite behov for vedlikehold, takket være drivsystemet styrt av elektronikk. Mindre deler resulterer i mindre vedlikehold, driftsstanser og reduserte driftskostnader.

Selve betjeningen er også brukervennlig, mye takket være det intuitive tastaturet som befinner seg over håndtaket. Her finner du start- og stopp-knappen, samt en praktiske saveE knapp for å spare batteriet og maksimerer driftstiden. Du kan også endre rotasjonsretningen til trimmerhodet.

Fordeler:

 • Værbestandig
 • Børsteløs motor
 • Høyt håndtak
 • Smart batteridesign

Ettersom HUSQVARNA 520iRX er beregnet for profesjonell bruk, har produsenten tatt høyde for at du ikke alltid velge bort arbeidet selv om det er dårlig vær. Derfor er denne ryddesagen værbestandig og tåler en runde uansett værforhold.

Børsteløs motor er alltid en fordel, men varianten du finner i 520iRX er spesialutviklet av produsenten for å være 25 % mer effektiv enn de vanlige børstefri motorene. Her får du et konsekvent og høyt moment, uansett om du klipper vått, tykt eller høyt gress.

Håndtaket er plassert høyt for å øke bevegelsesfriheten, noe som kommer godt med om du arbeider i ujevnt terreng og skråninger. Batteriet er posisjonert på en smart måte, og ligger horisontalt gjennom karosseriet i 520iRX. Dette reduserer sjansen for at vann, støv og smuss trenger seg inn i batterirommet, og forlenger dermed levetiden.

Oppsummering

520iRX fra HUSQVARNA er en imponerende og smart ryddesag. Det er tydelig at modellen er skapt for profesjonelle, særlig når vi ser på alle de gjennomtenkte egenskapene og detaljene. Her skal du kunne jobbe uansett terreng, værforhold og arbeidsstilling.

Prisen reflekterer riktignok den høye kvaliteten, levetiden og egenskapene til 520iRX. Men dette er absolutt ikke en av de dyreste på markedet og for noen som bruker ryddesagen hyppig, vil prisen være overkommelig. Trenger du en ekstra fleksibel, smart og brukervennlig ryddesag som skal brukes ofte, vil 520iRX være et solid valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type batteridreven ryddesag
Kraftkilde Batteri
Vekt 4,55 kg
Batterispenning 36 V

Stiga 656 D

Ryddesag Stiga 656 D test

Ryddesagen har en høy ytelse og et innovativ motorstyringssystem som gjør den enkel å betjene. Her får du en velbalansert og kompakt ryddesag med et ergonomisk design.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Stiga 656 D er en bensindrevet ryddesag med en arbeidsbredde på 45 cm. Sagen kjøres av en to-takts bensinmotor og et elektrisk motorstyringssystem. Her finner du ingen sjøkontroll, hvilket gjør det ekstra lett å sette i gang arbeidet med en gang.

Ryddesagen er utviklet for å leve lenge og bruke mindre drivstoff enn andre bensindrevne varianter. Designet er kompakt, velbalansert og robust. Dette er en ryddesag som tåler en støyt, grunnet sitt ekstra støtsikre eksteriør.

Dobbelthåndtaket gir deg fullstendig kontroll over maskinen og et sikkert grep. Klemme-braketten gjør det lett å justere håndtaket for optimal driftskomfort. Her får du tre-blad for optimale klipperesultater og et Tap&GO-hode som automatisk gir ut mer nylontråd på en rask og effektiv måte.

Brukervennlighet

Stiga 656 D er utstyrt med myke håndtak for et komfortabelt grep. Kontroller og start-knappen er integrert på håndtaket, slik at du får optimal kontroll og lett tilgang til at av nødvendige knapper.

Selve håndtaket kan også justeres, takket være klemme-braketten. For å oppnå høyest mulig driftskomfort, kan du enkelt og lett justere håndtaket. Når du skal åpne luftfilteret, vil du se at dekselet har en unik knott som gir deg umiddelbar tilgang. Dette gjør rengjøring og vedlikehold lekende lett.

På det doble håndtaket finner du i tillegg en praktisk justeringsknapp. Denne brukes til å justere skråningen etter arbeidsoppgave. Fleksibiliteten og komforten øker brukervennligheten, samtidig som vi setter pris på hvor lett og tilgjengelig alt er.

Fordeler:

 • Tap&go hode
 • Integrerte kontroller
 • Lavt drivstofforbruk
 • Rask start

For å utløse mer nylontråd, behøver du kun å presse trimmerhodet ned mot bakken. Dette sikrer en sømløs arbeidsopplevelse uten avbrudd. Vi liker ekstra godt de integrerte kontrollene, og muligheten til å starte maskinen raskt.

Stiga 656 D er noe tyngre enn andre modeller, men ikke nok til at dette trekker ned brukeropplevelsen. Knivbladet er et 3T ARC blad og har en diameter på 255 mm. Trimmetråden har en lengde på 4 m og klippebredden er målt til 45 cm.

Det er mulig å justere skråningen ved hjelp av en enkel knapp på håndtaket – dette øker effektiviteten og brukervennligheten. Som en bensindrevet variant krever Stiga 656 D noe vedlikehold, og da er det ekstra greit med et lett tilgjengelig filter.

Oppsummering

Stiga 656 D er en kraftig og robust ryddesag som hjelper deg med opprydningsarbeidet. Modellen er brukervennlig og full av praktiske egenskaper. Her er det lagt vekt på driftskomfort og enkel manøvrering, og derfor kårer vi Stiga 656 D til best i test og markedets beste ryddesag.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 1,7 kW
Vekt 8,2 kg

Stiga SBC 226 JD

Bensin Stiga SBC 226 JD test

Stiga SBC 226 JD er en robust og velbalansert ryddesag, som er lett å betjene og gir et høyt nivå av sikkerhet. Bladet som medfølger er et 3 T blad på 255 mm, hvilket gjør dette til et godt valg for buskas og kratt.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Stiga SBC 226 JD er en bensindrevet ryddesag med en skjærebredde på 43 cm. Sagen er drevet av en 25,4 cc to-takts bensinmotor og har en effekt på 0,7 kW. Dette er ikke nok til de aller tøffeste oppgavene, men kraftig nok til å takle gress og buskas i ujevnt terreng.

Stiga SBC 226 JD er konstruert med et praktisk og leddet skaft. Dette betyr at skaftet kan deles i to, slik at oppbevaring aldri blir et problem. I tillegg åpner et leddet skaft opp for mer effektiv transport, noe som er nyttig om ryddesagen skal brukes på hytten.

Tap&Go-teknologien er praktisk og mater ut mer nylontråd når trimmerhodet blir trykket ned mot bakken. Du vil dermed aldri oppleve irriterende avbrudd under arbeidsøkten.

Brukervennlighet

Stiga SBC 226 JD har et velbalansert og kompakt design, som gjør det lett å betjene modellene. Hvis du har lite erfaring med ryddesager fra før, vil ikke dette være et problem her. Brytere og nødvendige kontroller ligger praktisk plassert nær det ene håndtaket.

Her får du nemlig med to håndtak i en klassisk sykkelstyre-formasjon. Dette er med på å øke nivået av sikkerhet og kontroll, noe som kommer ekstra godt med for nybegynnere. Designet er ergonomisk og du får en god arbeidsbredde til å jobbe med gress, buskas og kratt.

Klippebredden er på 43 cm og trimmertråd lengden er på 4 meter. Trimmerhodet er av typen Bump & Work dobbel tråd, og er utstyrt med Tap&Go-teknologi. Håndtakene er konstruert med et mykt belegg som gir deg en komfortabel arbeidsstilling.

Fordeler:

 • Utstyr medfølger
 • Robust til krevende oppgaver
 • Tap&Go
 • Fleksibel og flere bruksområder

Stiga SBC 226 JD er et prisvennlig alternativ og det medfølger flere praktiske deler. Du får blant annet med et trimmerhodet, metall kniv, selve, skrutrekker, stikkontakt og plast flaske. Hvis du ikke skal bruke ryddesagen ofte, er det godt at alt av nødvendig utstyr følger med.

Selv om dette er en relativt rimelig ryddesag, er den fortsatt kraftig og robust. Som en del av Stiga sitt sortiment, vil den klare å takle krevende arbeidsoppgaver og lengre økter. Bladet som medfølger, er et 3%-blad og trimmerhodet er dobbelttrådet.

Når du arbeider lenge, vil det naturligvis føles belastende for kroppen. Dette gjelder særlig ryddesager. For å gjøre det lettere å holde arbeidslysten oppe får du en praktisk og brukervennlig sele med Stiga SBC 226 JD. Denne er komfortabel, fleksibel og reduserer belastning på overkroppen.

Oppsummering

Stiga SBC 226 JD er en praktisk og brukervennlig ryddesag med mange gode egenskaper. Vi biter oss ekstra merke i sykkelstyre-håndtakene, som gjør det enkelt å betjene maskinene. Alt av nødvendige brytere er praktisk plassert, og Tap&Go mater raskt ut tråd for effektive arbeidsøkter.

Stiga SBC 226 JD er utviklet som del av en serie for erfarne hageeier. Men ettersom modellen har mange brukervennlige kvalitet, vil også nybegynnere få mye nyttig av denne maskinen. Har du et stort buskas som må ryddes i, vil Stiga SBC 226 JD være et godt valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 0,7 kW
Vekt 7 kg

Husqvarna 525RX

Ryddesag Husqvarna 525RX test

Husqvarna 525RX er en kompakt, lett og brukervennlig ryddesag som gir mye komfort. Modellen egner seg aller best til kraftvekst og tørt gress. Du får en effekt på 1 kW og mange av de gode egenskapene Husqvarna er kjent for i sine hageredskap.

Produktbeskrivelse

Husqvarna 525RX er en bensindrevet ryddesag med et dreiemoment på 6000 omdreininger i minuttet. Tankvolumet er på 0,5 liter og ryddesagen har et gjennomsnittlige eksosutslipp. Ettersom denne modellen går på bensin, vil den gi fra seg utslipp og litt mer lyd og vibrasjoner enn batteridrevne varianter.

Bensinpumpen er spesialutviklet for å gi deg en lett og sømløs start hver eneste gang. Denne tanken er i tillegg gjennomsiktig, slik at det er lett å holde oversikt på drivstoffnivået. Husqvarna 525RX kommer med et startapparat, også kalt starthus, som gjør det enkelt å bytte startsnor ved behov.

Du får også en automatisk retur av stoppbryter, en funksjon som ofte går igjen i Husqvarna sine praktiske hageredskaper. Denne sikrer at bryter automatisk returnerer på plass når maskinen skrus av, slik at neste oppstart blir problemfri.

Brukervennlighet

Dette er en ryddesag med kombi-håndtak og kombinasjonsskjerm. Skjermen for klippeutstyr kan du enten bruke med et trimmerhodet eller et gressblad. Det er flere egenskaper som gjør denne modellen brukervennlig, og de justerbare håndtakene er en av dem.

Håndtakene er designet for å gi god ergonomi og kan justeres slik at du alltid oppnår best mulig komfort, uansett arbeidsstilling. Styret er vinklet og gir deg alltid et godt grep. Dette er viktig om du skal jobbe med tidkrevende arbeidsoppgaver.

Det medfølger også en Balance 35 sele, som er spesialutviklet av produsenten selv. Denne selen er ergonomisk og fordeler effektiv belastningen mellom rygg, skuldre og bryst. Kontrollene er intuitive, og det er lett å forstå seg på sagen.

Fordeler:

 • Vinkeldrev
 • Tap&go
 • X-torq motor

Bensindrevne ryddesager er naturligvis ikke like skånsom mot miljøet som batteridrevne modeller. Mange ønsker seg gjerne kraften fra bensindreven variant, men fordelene en batteridreven sag gir dem Med en X-Torq motor får du det beste fra begge verdener.

Denne motoren gir nemlig et redusert utslippsnivå, og gir opptil 75 % mindre utslipp enn andre motorer. I tillegg reduserer den bensinforbruket, noe som er økonomisk gunstig. Hvis du ønsker å ta et miljøbevisst valg, men fortsatt vil ha kraft og ytelse, vil Husqvarna 525RX gi deg dette.

Tap’n Go er en funksjon som mater ut med tråd. Denne funksjonen er implementert på trimmerhodet, men kan aktiveres ved hjelp av en blå knapp som ligger praktisk til. Slike små detaljer gjør en stor forskjell når sagen er i bruk, og sørger for uavbrutte arbeidsøkter.

Husqvarna 525RX kommer med et praktisk vinkeldrev for gressrydding. Dette er tross alt en modell som presterer godt i tørt gress av ulik høyde, og derfor kommer et slikt vinkeldrev ekstra godt med. Drevet har et høyt dreiemoment og  skjæreutstyret er alltid parallelt med terrenget.

Oppsummering

Husqvarna 525RX er en praktisk og brukervennlig ryddesag, som egner seg godt for buskas, gress og krattvekst. Modellen er ikke kraftig nok til å takle de mest krevende arbeidsoppgavene, men for en vanlig forbruker vil ytelsen være mer enn god nok.

De mange gode funksjonene og kvaliteten gjenspeiler seg naturligvis i prisen. Men her får du virkelig det du betaler for, pluss litt til. Hvis du trenger en solid og brukervennlig ryddesag, kan du ikke gå feil med Husqvarna 525RX.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 1000 W
Vekt 8 kg

Husqvarna 545FR

Husqvarna 545FR test

Husqvarna 545FR er en fleksibel og allsidig ryddesag som kan brukes til mange forskjellige arbeidsoppgaver. Med gressblad, sagblad og trimmerhodet får du alt du trenger for å rydde opp i uteområdet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 545FR er det vi kaller for en komplett ryddesag. Modellen er bensindreven og har en effekt på 2100 W. Her får du med sagblad, gressblad og trimmerhodet. Med andre ord er dette både en ryddesag og en gresstrimmer i ett – perfekt for hageentusiaster.

Ryddesagen er en kraftig og effektiv pakke, med mange gode egenskaper og funksjoner. Du får selvfølgelig en X-Torq motor og alle dens fordeler, samt andre egenskaper som LowVib, justerbare håndtak, Smart Start, Tap’n Go og  ergonomisk utforming.

Husqvarna 545FR har et optimalisert tyngdepunkt, takket være avstanden mellom motoren og bensintanken. Plasseringen har blitt testet ut av produsentene, helt til de fant en løsning som gav optimale resultater. Dette resulterer i en velbalansert og ergonomisk ryddesag.

Når dus kal skifte skjæreutstyr, benytter du deg av låsepinnene med magnet. Dette forenkler prosessen, særlig om du står midt i arbeidsøkten. Vi liker også godt at modellen har fått funksjoner som en automatisk retur av stoppbryter og en gjennomsiktig drivstofftank. Dette er små detaljer som gjør en stor forskjell.

Brukervennlighet

Husqvarna 545FR kommer utstyrt med flere brukervennlig egenskaper vi kjenner igjen fra produsenten. Her finner vi blant annet LowVib, en teknologi som minimerer vibrasjoner og gir en god demping. Dette øker følelsen av kontroll og komfort.

Lave vibrasjonsnivåer gjør det mulig å utføre lengre arbeidsøkter, uten at du sliter ut armer og kroppen. Det er også mulig å justere det ergonomiske håndtaket, slik at du alltid oppnår en optimal arbeidsstilling.

Festekroken er også justerbar. Slik oppnår du ønsket nivå av balanse, hvilket er en praktisk og brukervennlig funksjon. Vi liker også den brede ryggstøtten, den ergonomiske selen og hoftebeltet som medfølger. Belastningen blir fordelt og du vil ikke slite deg ut.

Fordeler:

 • Gjennomsiktig drivstofftank
 • Vinkeldrev for gressrydding
 • LowVib
 • Kombihåndtak

En gjennomsiktig drivstofftank virker gjerne som en liten og unødvendig detalj. Men gjennom vår test var denne detaljen svært nyttig og lot oss holde kontroll på gjenværende drivstoff. Det samme gjelder festekroken som er justerbar på selen – dette forbedret balansen og sikkerheten betraktelig.

Vinkeldrevet har et høyt dreiemoment som gir optimal ytelse. Dette kommer av at skjæreutstyret alltid vil være parallelt med underlaget, uansett hvordan du arbeider. En annen stor fordel med Husqvarna 545FR, er den praktiske Balance X selen som medfølger.

Dette er en ergonomisk sele med hoftebelte og en ekstra bred ryggstøtte. Det kan være belastende å arbeide med en ryddesag, og derfor er slike seler nødvendig. Balance X er produsert for å passe perfekt med Husqvarna 545FR, og gir god avlastning til hele kroppen.

Oppsummering

Husqvarna 545FR gir deg alt du trenger for å effektivt holde orden i hagen. Dette er en kombinert gressklipper og ryddesag, med god kraft og gjennomtenkte funksjoner. Hvis du er en hageentusiast og har behov for å holde utemiljøet velstelt, vil Husqvarna 545FR være et smart valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet ryddesag
Kraftkilde Batteri
Effekt 2100 W
Vekt 7,9 kg

Husqvarna 555FXT

Husqvarna 555FXT test

Når du har krevende arbeidsoppgaver foran deg, er Husqvarna 555FXT et godt valg. Denne ryddesagen gir en ekstrem kraft og har en god drivstofføkonomi.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 555FXT er en kraftig ryddesag som skapt for profesjonell bruk. Modellen egner seg godt til fulltidsarbeid, og gjerne under tøffe og utfordrende forhold. Du får en X-Torq motor som er kjent for sin beinharde kraft og en rask akselerasjon for god ytelse.

Med lang riggør og et optimalt vinkeldrev på 35 grader, vil bladet alltid være parallelt mot bakken. Dette gir perfekte resultater hver gang. Husqvarna 555FXT har et lavt drivstofforbruk, noe som kommer godt med om sagen skal brukes hyppig.

LowVib gir lave vibrasjoner og den ergonomiske Balance XT selen sørger for førsteklasses driftskomfort. Dette er en ryddesag som kan brukes ofte, uten at dette belaster kroppen alt for mye.

Brukervennlighet

Husqvarna 555FXT er en brukervennlig ryddesag som gir fra seg minimalt med vibrasjoner. Teknologien LowVib gir god demping og tar vibrasjoner vekk fra håndtaket. Håndtakene kan også varmes opp og er termostatstyrt. Dette er en unik funksjon vi ikke ser ofte fra andre produsenter.

Med oppvarmede håndtak vil du kunne jobbe døgnet rundt, uavhengig av vær, klima og årstid. Håndtaket er ergonomisk utformet og kan justeres for å øke komforten. Det er i tillegg lett å skifte blad, takket være låsepinne-holderen med magnet.

Sele med ryggplate, hoftebelte og brede skulderstropper følger med Husqvarna 555FXT. Dette kaller produsenten for Balance XT. Ryggplaten kan justeres for en skreddersydd tilpasning og vi merker at utstyret fordeler belastningen og øker driftskomforten.

Husqvarna 555FXT kommer med myke håndtak som også er vinklet. Det er dermed lett å bruke ryddesagen i forskjellige stillinger. Drivstofftanken er gjennomsiktig, slik at du alltid har kontroll på hvor mye bensin du har å jobbe med.

Fordeler:

 • Fleksibel
 • X-torq motor
 • Vinkeldrev

Husqvarna 555FXT gjør det enkelt å bytte skjæreutstyr, noe som er en fordel når du står i tett terreng. Det medfølger også en justerbar festekrok som gir god balanse når den festes til selen. Motoren fra Husqvarna kjenner du kanskje igjen, og her får du se samme gode kvalitetene.

En av de største fordelene er et eget vinkeldrev for gressrydding. Vinkeldrevet er nemlig unikt utformet, og har et høyt dreiemoment. Dette sikrer at skjæreutstyret alltid er parallelt med underlaget for å gi en optimal ytelse.

Oppsummering

Når kun det beste er godt nok, er det Husqvarna 555FXT du skal gå for. Dette er ryddesagen for de tøffeste og mest krevende arbeidsoppgavene. Gode funksjoner sikrer brukervennlighet, til tross for en rå kraft og mye styrke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 2,8 kW
Vekt 9,2 kg

Jonsered FC 2245 W

Jonsered FC 2245 W test

Jonsered FC 2245 W er en brukervennlig ryddesag med profesjonelle kvaliteter. Her får du smarte og innovative egenskaper, som hjelper deg med å ta knekken på selv det tøffeste buskaset, krattet og vegetasjonen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Jonsered FC 2245 W er en kraftig ryddesag med en effekt på 2,2 kW og en 45,7 cc motor. Selv om ryddesagen har profesjonelle egenskaper, er det også lagt vekt på brukervennlige funksjoner. Dette kommer godt frem i testen..

Jonsered FC 2245 W er enkel å betjene og kan benyttes året rundt. Takket være de varme håndtakene vil du kunne jobbe uansett klima. Håndtakene er ergonomiske og gir et mykt, men kontrollert grep.

Med Spin Start får en du sømløs oppstart hver gang og stål fjær sørger for å gi god demping mot vibrasjoner. Jonsered FC 2245 W er robust og motstandsdyktig, denne modellen vil hjelpe deg med mest utfordrende arbeidsoppgavene.

Brukervennlighet

Jonsered FC 2245 W er et godt alternativ for de som ønsker profesjonelle kvaliteter, men skal bruke ryddesagen på egen tomt. Her får du blant annet håndtak med varme, slik at du kan arbeide uansett vær og vind.

Det er ikke uvanlig at en runde med ryddesag blir en lengre affære. Derfor er det godt at Jonsered FC 2245 W er utstyrt med et fullstendig anti-vibrasjonssystem, som reduserer vibrasjonene betraktelig. Lite vibrasjon gjør det mulig å jobbe lengre uten for mye belastning.

Selve håndtaket er ergonomiske og gir et godt, men mykt grep. I tillegg får vi en automatisk retur av stoppbryter. Dette er en funksjon som sikrer at stoppbryteren returnerer automatisk til startposisjon, når maskinen blir skrudd av. Nesten oppstart blir dermed sømløs og problemfri.

Fordeler:

 • Varmehåndtak
 • Anti-vibrasjonssystem
 • Spin start
 • Ulticor

Jonsered FC 2245 W gir god demping for vibrasjoner, takket være fjær av stål som reduserer vibrasjoner fra motoren og trimmerhodet. I tillegg er Spin Start funksjonen en stor fordel. Denne teknologien reduserer motstanden du trenger for å få maskinen i gang slik at du sparer på kreftene.

Ulticor er navnet på designet til Jonsered FC 2245 W. Modellen er skapt for å gi høy ytelse, selv under tøffe arbeidsforhold. Det er denne funksjonaliteten som gir Jonsered FC 2245 W egenskapene til profesjonelle redskaper.

Oppsummering

Jonsered FC 2245 W er en kraftig og effektiv ryddesag. Hvis du ønsker en motstandsdyktig og robust maskin som også har brukervennlige kvaliteter, vi Jonsered FC 2245 W være et ypperlig valg. De varme håndtakene og lave vibrasjoner trekker opp og sikrer komfortable arbeidsøkter.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 2,2 kW
Vekt 8,4 kg

Stiga SBC 500 AE

Stiga SBC 500 AE test

Stiga SBC 500 AE er en brukervennlig og praktisk ryddesag som krever lite vedlikehold. Modellen passer perfekt til privat bruk og er enkel å oppbevare. 48 V batteriet gir mye kraft og ytelse.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Stiga SBC 500 AE er en brukervennlig og kraftig batteridrevet ryddesag. Her får du alle fordelene kun en batteridreven sag kan gi deg. Blant annet lav vekt, lite støy og vibrasjoner, minimalt med behov for vedlikehold og ikke minst en enkel betjening.

Håndtaket er mykt og ergonomisk, en klassisk «løkke»-form. Motorhastigheten ligger på 6000 rpm og ryddesagen har en fast klippevinkel. Knivdiameter er på 255 mm og modellen bruker knivtypen 5 T.

Stiga SBC 500 AE kjører på et 48 V batteri og har en arbeidstid på 30 minutter. Dette er noe under gjennomsnittet og modellen egner seg derfor aller best til mindre hager og arbeidsområder.

Brukervennlighet

Stiga SBC 500 AE er en batteridreven ryddesag og har derfor sine brukervennlige fordeler. Her trenger du ikke å bekymre deg for utslipp og du får en testens letteste ryddesager. En lav vekt kommer godt med under lengre arbeidsøkter.

Batteridreven ryddesager vibrer også betraktelig mindre enn bensindrevne modeller. I tillegg gir de fra seg minimalt med støy, noe som gagner både forbrukeren og personer rundt. Tastaturet er intuitiv og gir en lett og enkel betjening – selv for nybegynnere uten erfaring.

En av de mest brukervennlige egenskapene til Stiga SBC 500 AE, er at du ikke trenger å bekymre deg like mye for vedlikehold. Dette er en gjenganger i batteridrevne varianter, og du får dermed en lang levetid uten stort behov for service, rengjøring og vedlikehold.

Stiga SBC 500 AE får et pluss for sitt justerbare håndtak og et delt skaft. Dette gjør det ekstra lett å oppbevare ryddesagen, selv for de med begrenset lagringsplass. I tillegg gjør dette det enkelt å transportere ryddesagen til hytten eller sommerhuset.

Fordeler:

 • Børsteløs motor
 • Justerbart håndtak
 • Tap&Go

Stiga SBC 500 AE har en børsteløs motor. Her er børstene byttet ut med elektronikk hvilket gir en lengre motorgaranti og bedre holdbarhet. Dette er med andre ord en batteridreven ryddesag du vil ha glede av i mange år fremover.

Håndtaket kan også justeres for en optimal arbeidskomfort, uansett arbeidsstilling. Som nevnt er skaftet delt for plassbesparende oppbevaring. Dette kommer godt med om du ikke bruker ryddesagen hele året, men kun trenger den gjennom sesongen.

Tap&Go-funksjonen er også implementert. Dette er en teknologi som mater ut mer tråd når du presser trimmerhodet mot bakken. Tråden kommer raskt og effektivt, for en sømløs arbeidsøkt. Legg merke til om batteriet medfølger eller ikke, dette kan variere. 4T-metallskiven skal alltid følge med.

Oppsummering

Stiga SBC 500 AE er en praktisk og brukervennlig ryddesag til en gunstig pris. Dette er modellen for de som ikke trenger å bruke ryddesagen like ofte, men fortsatt ønsker seg gode og sikre funksjoner. Modellen får et stort pluss for enkel oppbevaring, hvilket er viktig når sagen ikke brukes hyppig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Battridreven ryddesag
Kraftkilde Batteri
Effekt 500 W
Vekt 4 kg

PowerFlex AL-KO Ryddesag GT 4235

PowerFlex AL-KO Ryddesag GT 4235 test

AL-KO PowerFlex GT 4235 er en kraftig, stillegående og batteridreven ryddesag. Du kan veksle mellom moduser og velge mellom maksimal driftstid eller optimal kraft. Dette er et brukervennlig alternativ til privat bruk.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

AL-KO PowerFlex GT 4235 har et kraftig batteri på 42 V og er en del av PowerFlex serien til AL-KO. Ryddesagen kan skilte med flere gode egenskaper, og i vår test presterer modellen ekstra godt nå det gjelder lave vibrasjoner og lite støy.

Trimmerhodet og skjæreblad er inkludert og ryddesagen er fleksibel i bruk. Denne kan brukes til å vedlikeholde gressplener og store områder, eller presisjons-trimme rundt hjørner og kanter. Her får du en stor klippebredde og en velbalansert ryddesag.

Hvis du jobber med en gressplen, vil det lønne seg å bruke ECO-modus. Dette gir deg optimalt med driftstid og du kan arbeide i opptil 100 minutter. Hvis du skal arbeide med tøffere gress, vil Power-modus være det beste valget. Dette gir deg maksimal styrke og kraft.

Uansett hvilket modus du kjører ryddesagen på, vil du alltid få et perfekt resultat. Det ergonomiske håndtaket lar deg enkelt skifte mellom moduser etter behov.

Brukervennlighet

AL-KO PowerFlex GT 4235 er nok en batteridreven ryddesag, med flere brukervennlige egenskaper. Ettersom ryddesagen går på batteri, får du automatisk fordeler som bensindrevne varianter ikke kan måle seg med – både når det gjelder driftskomfort og vedlikehold.

AL-KO PowerFlex GT 4235 er velbalansert, mye takket være den lave vibrasjonen. Selv nybegynnere vil føle et økt nivå av kontroll med en batteridreven ryddesag. I tillegg gir ikke dagen fra seg gasser og utslipp, samtidig som den er meget stillegående.

En stillegående ryddesag åpner opp for fleksible arbeidstider. Du trenger ikke å ta hensyn til naboer, og kan jobbe både morgen og kveld uten å irritere på deg andre i området. AL-KO PowerFlex GT 4235 er skånsom mot forbruker og miljø, noe mange nok vil sette pris på.

Håndtakene er også ergonomiske og gir et godt, men kontrollert grep. Vekten er gjennomsnittlig, men du vil oppleve forenklet arbeid som følge av de lave vibrasjonene og det reduserte støynivået.

Fordeler:

 • Lav vibrasjon
 • Lang brukstid
 • God arbeidsbredde
 • Eco og Power-speed

AL-KO PowerFlex GT 4235 har et sterkt 42 V batteri med en brukstid på hele 100 minutter. Til tross for dette gir ryddesagen fra seg lite vibrasjon for en komfortabel arbeidsøkt. Dette er en kraftig ryddesag med ekstra god arbeidsbredde. Trådsnellen er på 36 cm.

Vi liker godt hvor velbalansert AL-KO PowerFlex GT 4235 er, og hvor solid og ergonomisk modellen er konstruert. Skyveknappen på håndtaket gjør det enkelt å bytte mellom ECO og Power-speed. Førstnevnte gir deg lengst driftstid, mens sistnevnte gir maksimal kraft og styrke når du trenger det mest.

Oppsummering

AL-KO PowerFlex GT 4235 er en allsidig ryddesag med gode kvaliteter. Konstruksjonen er upåklagelig, og modellen er ergonomisk utformet fra topp til bunn. Mange vil nok sette pris på muligheten til å bytte modus etter arbeidsoppgave. Dette er en kraftig, men stillegående ryddesag som passer godt til privat bruk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridreven ryddesag
Kraftkilde Batteri
Vekt 7,4 kg
Effekt 42 V litium-ion batteri

Bensin Stiga SBC 226 JD

Ryddesag Bensin Stiga SBC 226 JD test

Stiga SBC 226 JD er en solid og kompakt ryddesag som presterer godt på flere områder. Har du tøffe kratt og buskas å rydde opp i? Da vil Stiga SBC 226 JD sitt ideelle 3T-blad og totaktsmotors gi deg kraften du trenger.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Stiga SBC 226 JD er en praktisk og kompakt ryddesag som går på bensin. Modellen drives av en to-takts bensinmotor og sagen har en god skjærebredde på 43 cm. Ettersom Stiga SBC 226 JD er kompakt, er den også velbalansert.

Det som skiller Stiga SBC 226 JD mest ut fra konkurrentene, er at skaftet kan deles i to ved hjelp av et ekstra ledd. I tillegg kommer ryddesagen med en Tap&Go-funksjon, som mater ut mer nylontråd ved behov.

Selve sagen er ergonomisk utformet og legger til rette for brukervennlig manøvrering. Bladet er et 255 mm 3T-blad, hvilket er perfekt for kutting av kratt og buskas. Du bør ikke ta Stiga SBC 226 JD med deg til den tetteste skogen, selv om modellen er solid og kraftig.

Stiga SBC 226 JD kommer med alt du trenger for optimal bruk, blant annet en komfortabel sele. Denne sikrer at du kan arbeide i lengre omganger, uten at du overbelaster overkroppene og armene.

Brukervennlighet

Stiga SBC 226 JD er velbalansert og fremstår som et enkelt, men kraftig redskap. Det er lett å manøvrere ryddesagen og vi føler et høyt nivå av kontroll takket være de ergonomiske håndtakene. Det medfølger også en praktisk sele, som fordeler belastningen.

Håndtaket gir et godt grep og minner om de tradisjonelle sykkelstyrene. Selv om en ryddesag er et meget praktisk redskap som mange har bruk for, er det ikke alle som har tilstrekkelig med oppbevaringsplass for alle mulig redskaper.

Dette har Stiga tenkt på, og de har derfor implementert et ledd i skaftet til SBC 226 JD. Leddet sørger for at du kan dele skaftet i to, slik at blir letter å oppbevare ryddesagen – selv for de med minimal oppbevaringsplass. Leddet gjør det også enkel å transportere ryddesagen.

Fordeler:

 • Stor skjærebredde
 • Godt volum og praktisk sele

Stiga SBC 226 JD har en skjærebredde på 43 cm, slik at du kan arbeide med moderne til større områder av ganger. Skjærebredden gjør at du raskere får jobben overstått. Hvis du trenger en god ryddesag som kan takle tøffe buskas, vil Stiga SBC 226 JD være et godt valg.

Her får du nemlig med et Tap&Go-hode. Dette hodet mater ut mer nylontråd ved behov, når du trykker selve trimmerhodet ned mot bakken. Utmatingen skjer raskt og effektivt slik at du ikke opplever avbrudd.

Stiga SBC 226 JD kommer med en praktisk sele som gjør det mer komfortabel og jobbe under lengre arbeidsøkter. Det kan være tungt å arbeide med variert vegetasjon og da kommer en praktisk sele godt med. Tankvolumet ligger på 0,65 liter, hvilket gir deg mye drivstoff å arbeide med.

Oppsummering

Stiga SBC 226 JD er en effektiv og solid ryddesag med flere gode kvaliteter. Dette er ikke modellen for de tøffeste områdene av skogen, men den egner seg godt til buskas og kratt. Ekstra nylontråd og et ledd i skaftet, er funksjoner som viser seg å være svært praktisk ved bruk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 0,7 kW
Vekt 7 kg

Husqvarna 545FX

Ryddesag Husqvarna 545FX test

Husqvarna 545FX er en profesjonell, men brukervennlig ryddesag til skogeier. Med et skogsvinkeldrev, X-Torq motor og tommelgass kan du jobbe lenge og effektivt med selv de tøffeste arbeidsoppgavene.

Husqvarna 545FX er en brukervennlig ryddesag som egner seg godt til skogsarbeid. Dette er en skogsryddesag med sin kraftige motor og raske akselerasjon. Her får du en maskin med høy ytelse og spesielle løsninger som legger til rette for heltids ryddearbeid.

Husqvarna 545FX har et unik vinkelgir i 25 grader. Dette gir deg muligheten til å felle trær i en bestemt retning, noe som er en fordel i tett skog. Motoren er kraftig og er skapt for å ha et lavere utslippsnivå enn andre bensindrevne ryddesager.

X-Torq motor kjenner du kanskje igjen fra andre Husqvarna maskiner, og motoren til 545FX kommer med de samme gode funksjonen. Den gir en rask akselerasjon for effektivt arbeid og reduserer brennstoff-forbruket.

Ryddesagen har et lavt vibrasjonsnivå, til tross for at den går på bensin. Vibrasjonsdempingen sørger for at du kan arbeide lenge uten avbrudd. Det medfølger en praktisk Balance XT sele. Her er alt lagt til rette for at du skal kunne arbeide lenge med tøffe arbeidsoppgaver, uten å bli sliten.

Brukervennlighet

Husqvarna 545FX er en svært brukervennlig ryddesag for de som skal arbeide i tett skog. Når du jobber i områder med variert vegetasjon, er det viktig å kunne stille inn ryddesagen for en optimal arbeidsposisjon. Her får du blant annet et ergonomisk og justerbart håndtak, for å øke komforten.

For å gi gass benytter du deg av spaken på håndtaket. Denne kan du nå med tommelen slik at du avlaster musklene i armen, samtidig som du får en presis og effektivt kontroll. Det er også enkelt å skifte blad ved behov, da låsepinnene er utstyrt med magnet.

Husqvarna 545FX er en bensindrevet ryddesag, og vil derfor vibrere mer enn batteridrevne varianter. For å redusere vibrasjonen, er Husqvarna 545FX utstyrt med teknologien LowVib. Dette skaper en god demping og minimerer vibrasjoner fra håndtak til hånd.

LowVib sørger også for å senke vibrasjonsnivået av både skjæreutstyr, drivaksel og motoren. Du starter enkelt Husqvarna 545FX ved å benytte deg av Smart Start. De medfølger en praktisk Balance XT sele med flere gode funksjoner.

Fordeler:

 • Balance XT sele
 • Skogsvinkeldrev
 • Autotune

Selen som medfølger, går under navnet Balance XT. Dette er en ekstra ergonomisk sele med brede skulderstropper, bred ryggplate og et praktisk hoftebelte som minimerer belastningen til overkroppen. Det er også mulig å justere ryggplaten, hvilket er en stor fordel.

Det er skogsvinkeldrevet som skiller Husqvarna 545FX mest ut på markedet. Dette vinkeldrevet er spesielt designet for å takle skogbruk og trær, med sin optimale ytelse og høy bladhastighet. Skal du jobbe i skogen er denne funksjonen nødvendig.

AutoTune gir deg en optimalisert motorytelse, uansett. Her trenger du ikke å justere karbohydrat når du jobber i forskjellige høyder, klima eller endrer drivstoffkvalitet. AutoTune gjør jobben for deg, helt automatisk.

Oppsummering

Husqvarna 545FX er den perfekte ryddesagen for skogeier. Her får du alle egenskapene du trenger når du jobber i tett skog og skal felle mindre trær. I tillegg er det lagt til rette for enkel manøvrering, driftskomfort og effektivitet. Skal du rydde i skogsområder, er Husqvarna 545FX et naturlig valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet ryddesag
Kraftkilde Bensin
Effekt 2200 W
Vekt 8,1 kg

Nyttig å vite om ryddesag

En ryddesag kan enten gå på bensin, batteri eller være elektrisk. Bensindrevne og batteridrevne varianter er de mest populære og vanligste alternativene. Det finnes fordeler og ulemper ved begge, og valget bør derfor gjøres ut fra bruksområde.

Bensindrevne ryddesager er uten tvil de mest kraftige. Motoren er kraftig nok til å kunne arbeide med større områder. Dette er også modellen som gir deg lengst driftstid, best ytelse og høyest kapasitet.

I hovedsak er det profesjonelle og entusiaster som bruker bensindrevne varianter. Men dersom du har et stort uteområde, kan kraften og effekten fra en slik motor komme godt med. Mindre hager med mindre behov for vedlikehold, nyter godt av batteridrevne ryddesager.

Dersom ryddesagen går på batteri, gir den fra seg langt mindre støy, vibrasjoner og naturligvis mindre utslipp. Du slipper ekstra drivstoffkostnader og trenger ikke å vedlikeholde sagen like mye. Bor du tett på naboer, vil dette være et godt valg.

Dette må du se etter i en ryddesag

Motorkapasitet er viktig, særlig om du har et utfordrende grøntområde. Skal du gå løs på kraftige busker, mindre trær og en generell tøff vegetasjon? Da gjør du lurt i å velge en modell med høy motorkapasitet.

Hvis det kun er snakk om gress og lettere arbeidsoppgaver, kan du ta til takke med en lavere motorkapasitet. Men det er viktig å merke seg at kraftige motorer gir mindre slitasje på sagen og du mindre belastning for forbrukeren.

Se gjerne etter modeller med god ergonomi. Hvordan er vekten og høyden? Kan du justere håndtak og andre innstillinger? Dersom ryddesagen ikke er behagelig å bruke, vil den nok bli stående i garasjen. Legg vekt på brukervennlighet, særlig om du skal trimme uteområdet ofte.

Merk deg hvilket ekstrautstyr som følger med. Skal du klippe i ulendt terreng og trenger god arbeidshøyde? Da kan en forlengelse komme godt med. Muligheten for å skifte blader er også en fordel om vegetasjonen er variert.

Slik vedlikeholder du ryddesagen

Du må som regel ut med noen kroner for å få tak i en effektiv ryddesag av god kvalitet. Da sier det seg selv at du ønsker å forlenge levetiden mest mulig. Her er det viktig å følge instruksjonene nøye, disse kan være annerledes fra ryddesager du har benyttet tidligere.

Ryddesager er robuste og skal tåle en støyt, men det er likevel lurt å være forsiktig. Vær varsom for å unngå unødvendig slitasje. Etter bruk er det lurt å rengjøre ryddesagen grundig. Fjern eventuelle greiner, gress og annet avfall som har satt seg fast.

Lar du naturlig avfall bli liggende på ryddesagen og i bladet, kan dette føre til slitasje og rust som reduserer levetiden. Vær nøye med hvordan du oppbevarer ryddesagen når den ikke er i bruk. Ryddesager er solide, men tåler ikke å stå ute i vær og vind.

Plasser ryddesagen i boden, garasjen, kjelleren eller et annet sted hvor den står tørt og skjermet mot elementene. Med disse tipsene legger du til rette for at ryddesagen blir med deg i flere år fremover.

Hvordan velge ryddesag?

Som allerede nevnt bør du merke deg motorkapasitet og brukervennlighet. Om du skal gå for en batteridrevet eller bensindrevet variant, vil i stor grad avhenge av arbeidsområde og hvor lenge du planlegger å bruke ryddesagen av gangen.

Se gjerne på kriteriene i vår test. Her har vi tatt høyde for hvilke funksjoner og justeringsmuligheter sagen har, hvor brukervennlig den er og hvor kraftig den er. Pris er naturligvis et viktig element for mange forbrukere, men det er viktig å ikke se seg blind på tilsynelatende gode tilbud.

Du får som regel det du betaler for – også når det kommer til hageredskap. Hvis du kun trenger å stelle hagen en gang i ny og ne, trenger du nødvendigvis ikke å gå for de aller dyreste og mest profesjonelle modellene. Skal du derimot bruke sagen ofte i ujevnt og tøft terreng, kan du få mye kvalitet igjen for pengene med en toppmodell.

Tenk nøye gjennom hvordan du planlegger å bruke ryddesagen før du går til innkjøp. Hvis valget faller på en batteridrevet variant, bør du også merke deg om lader og batteri medfølger eller ikke – dette kan variere. Med disse kriteriene i bakhodet, bør du kunne finne en modell som passer hagen perfekt.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo