Dobbeltseng test: De 7 beste dobbeltsengene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på jakt etter ny dobbeltseng? Da er det viktig at du reflekterer over behovene dine, slik at det blir enklere å vite hva du skal kjøpe. Om du for eksempel befinner deg i en seriøs relasjon, så vil nok ikke det å skaffe seg en enkeltseng være et godt trekk. Da trenger du en dobbeltseng!

De fleste vet at det å kjøpe seng er alt annet enn enkelt. Men et steg i riktig retning, er definitivt å få kartlagt behovene dine.

I denne produkttesten håper vi imidlertid å kunne gjøre selve vurderingsprosessen litt enklere for deg. Vi har nemlig gjort store deler av jobben for deg – særlig hvis en av sengene nedenfor faller i smak.

Nedenfor har vi samlet et utvalg av dobbeltsenger. Det er dobbeltsenger i forskjellige størrelser, så her er det noe som kan passe enhver smak. Blant disse produktene vil vi også finne ut hvilket produkt vi synes fortjener tittelen «beste dobbeltseng 2024»!

Les også: Beste seng i test

Ovia Diamant 210×210 – BEST I TEST DOBBELTSENG

Ovia Diamant test

Ovia er en regulerbar seng på flere måter. Både i forbindelse med helningsnivået på sengen, sengens fasthet og resten av sengens design. Med design mener vi sengens farge, bentype og eventuell sengegavl. Leverandøren gir deg flere alternativer i forbindelse med dette. Vår helhetsvurdering av dette produktet avdekker ingen nevneverdige ulemper eller andre negative aspekter, og derfor synes vi at Ovia fortjener tittelen «beste dobbeltseng 2024»!

Sjekk dagens pris

Ovia er en regulerbar seng, som man kan måle til 180 cm i bredden og 210 cm i lengden. Det betyr at denne regulerbare sengen er litt lengre enn en standard dobbeltseng. Dette er altså en seng med god plass til to. Og sengen består av følgende elementer:

 • En sengeramme med en innebygd sengemotor, som gir deg muligheten til å justere helningsgraden på sengens hodeende og fotende. Dette kan du til og med gjøre mer eller mindre lydløst, da motoren er støysvak.
 • En rammemadrass bestående av Unita-fjærer, som sørger for at kroppen din får den støtten den trenger og fortjener i løpet av en lang natt.
 • En overmadrass som er laget av lateks, og utviklet med utgangspunkt i SonoCore-metoden. I tillegg til å støtte kroppen din, så er den også laget av et materiale som puster.

I tillegg til å være en regulerbar seng, så er dette en seng hvor du får muligheten til å justere fastheten på begge sider av sengen. Og i forbindelse med Ovia, så kan du velge mellom følgende fastheter:

 • Unita Medium – passende fasthet til deg under 90 kilo.
 • Unita Fast – passende fasthet til deg over 90 kilo.

Ovia er dessuten tilgjengelig i et bredt spekter av farger. Vi har tatt utgangspunkt i den blå varianten av sengen, men du kan også velge mellom 7 andre farger. I tillegg kan du velge mellom tre typer ben, tre forskjellige sengegavler og 2 typer overmadrasser.

Fordeler:

 • Ovia er en regulerbar seng, og det betyr jo at sengen kan reguleres. For å være mer nøyaktig, så er det snakk om sengens hodeende og fotende. Mulig helningsgrad på disse områdene er 62 grader for hodeenden og 45 grader for fotenden. Og det er jo veldig praktisk.
 • Størrelsen på denne sengen forteller oss at dette er en ekstra stor dobbeltseng. I hvert fall når det gjelder sengens lengde, for den er 210 cm i stedet for normalen på 200 cm. Det betyr at denne sengen har plass til to og enda flere, om det skulle være nødvendig.
 • Ovia er bygget opp med utgangspunkt i gode materialer, som komplimenterer hverandre og dermed også komplimenterer kroppene deres på en god måte om natten. Du får i tillegg muligheten til å velge hvilken overmadrass du ønsker deg, da Ovia kan leveres med to.
 • Valgmulighetene stopper imidlertid ikke med overmadrassen. Denne sengen er tilgjengelig i 8 forskjellige farger, med tre forskjellige ben og tre forskjellige sengegavler, om sistnevnte er noe du har lyst til. Ovia er altså en seng som kan tilpasses dine ønsker i veldig stor grad.

Ulemper:
 • Det er ingen informasjon vi savner i forbindelse med Ovia. Og dette danner et veldig godt grunnlag for helhetsvurderingen av dette produktet.
 • Det kan være lurt å ha i bakhodet at motoren til Ovia har en maksimal belastning på 130 kilo. Men det er dog viktig å understreke at dette ikke er en ulempe i seg selv.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Ovia
Type Regulerbar dobbeltseng
Størrelse 180 x 210 cm
Høyde 69 cm

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Nova Natural 180×200

Nova Natural dobbeltseng

Nova Natural gjør en veldig fin figur i denne produkttesten. Etter å ha gjort en vurdering av dette produktet, så sitter vi igjen med et veldig godt helhetsinntrykk. Denne sengen består av gode materialer som komplimenterer hverandre på en god måte. Det er heller ingen tvil om at du kommer til å sove godt om natten, hvis du velger å investere i denne sengen. Om du attpåtil ønsker å tilpasse sengen slik at den blir nøyaktig slik som du vil ha den, så vil Nova Natural være et godt valg. Her får du nemlig mange valgmuligheter når det gjelder sengens utforming. Og det er jo veldig praktisk!

Sjekk dagens pris

Nova Natural er en seng som hører hjemme i flere av de typiske kategoriene som senger deles inn i. Dette er nemlig både en dobbeltseng og en regulerbar seng. Nova Natural er altså en dobbeltseng som kan justeres etter dine behov. Målene på den er 180×200 cm.

Siden dette er en regulerbar seng, så har Nova Natural et element som de andre sengene ikke har. Og dette elementet er en sengemotor. Det er sengemotoren som gjør det mulig å regulere sengen. Totalt sett består sengen av følgende elementer:

 • En sengemotor som gir deg muligheten til å justere hellingen på sengens rygg og fotende. Den er produsert av en dansk produsent.
 • En rammemadrass som er bygget opp av pocketfjær som er fordelt utover to lag. I tillegg er de delt inn i 7 bedre™ komfortsoner, noe som bidrar til at madrassen blir svært så komfortabel.
 • En overmadrass som er laget av naturlig lateks. I tillegg er denne madrassen utstyrt med egenskaper som sørger for at du ikke blir for varm i løpet av natten. I stedet så leder den varmen bort fra deg.

Når du skal kjøpe seng, så er det viktig at du velger riktig fasthet. Leverandøren av Nova Natural gir deg muligheten til å velge fasthet selv. Og hvis du ikke vet helt hva du er på jakt etter, så foreligger det også anbefalinger som du kan bruke som rettesnor:

 • Mediumer en fasthet som anbefales til personer som veier under 75 kilo.
 • Fast er en fasthet som anbefales til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast er en fasthet som anbefales til personer som veier over 95 kilo.

Dette er dog ikke de eneste valgmulighetene Nova Natural byr på. Her får du også muligheten til å velge mellom farge, hvilken type ben og sengegavl du vil ha. I tillegg får du valget mellom to forskjellige overmadrasser.

Fordeler:

 • Nova Natural er en seng som er perfekt for deg som er på jakt etter en dobbeltseng hvor du har muligheten til å justere sengens rygg eller fotende. For dette er den perfekte beskrivelse på denne sengen. Her får du en dobbeltseng og en regulerbar seng i ett og samme produkt!
 • Denne sengen består av tre hovedelementer (sengeramme med sengemotor, rammemadrass og overmadrass). Sengens bestanddeler er laget av materialer med mange gode egenskaper, og dette forteller oss at Nova Natural er et veldig godt alternativ.
 • Det er svært praktisk at du som kunde har muligheten til å tilpasse sengen slik du ønsker at den skal være. Nova Natural byr på flere valgmuligheter i forbindelse med både sengens fasthet, farge, type overmadrass, type sengegavl og type ben.
 • Om du ikke er helt solgt på idéen om å skaffe deg Nova Natural enda, så er det svært praktisk at du også har muligheten til å prøve sengen i 100 dager før du er nødt til å ta en avgjørelse. Er ikke du og sengen en god match, så kan du bytte den inn i en annen modell!

Ulemper:
 • Det er ingen spesifikasjoner som mangler i forbindelse med Nova Natural. Derfor kan det sies at det ikke er noe vi kan sette fingeren på når det gjelder dette.
 • Nova Natural er imidlertid utstyrt med en motor som har en maksimal belastning på 130 kilo. Selv om dette i seg selv ikke er en stor ulempe, så kan det være greit å ha det i bakhodet mens du driver og vurderer hvilket produkt du skal kjøpe.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Nova
Type Regulerbar dobbeltseng
Størrelse 180 x 200 cm
Høyde 61 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Atlas Wood 160×200

Atlas Wood dobbeltseng

Atlas Wood gjør en helt grei figur i denne produkttesten. Vi oppfatter dette som et godt alternativ for de som ikke har plass til en «standard dobbeltseng» på soverommet sitt. Dette er altså en god, alternativ løsning i forbindelse med plassmangel. Å investere i denne sengen forutsetter imidlertid at du ikke synes at det er så viktig å kunne tilpasse sengens design. For Atlas Wood er en rammemadrass som kun leveres i en farge og med en type ben. Og det er ikke mulig å bytte det ut. Det kan også hende at du møter på en og annen utfordring i forbindelse med rengjøringen, for når du først har festet trekket på så kan det ikke tas av igjen. Derfor kan det være greit å være litt oppmerksom på akkurat det!

Sjekk dagens pris

Atlas Wood er en rammemadrass. På grunn av størrelsen (160 x 200 cm) er den litt mindre enn en standard dobbeltseng (som er 180 x 200 cm), men dette er likevel en seng som sørger for at både du og en eventuell partner sover godt om natten.

Også denne sengen har tre bestanddeler. Disse er en treramme som ligger rundt rammemadrassen, og dermed fungerer som en beskyttelse for den. Deretter er det rammemadrassen, og på toppen er det en overmadrass. De er laget av:

 • Trerammen er laget av svensk furutre, som er kjent for å være et svært solid materiale.
 • Rammemadrassen er bygget opp av pocketfjær, og disse er fordelt utover på fem komfortsoner.
 • Overmadrassen har en 6 cm tykk latekskjerne, og dermed er dette en madrass som puster.

Når det gjelder sengens fasthet så kan du velge mellom tre ulike fastheter. I forbindelse med Atlas Wood, så omtales dette som Atlas Box. Dette er noe du og din eventuelle partner er nødt til å gå gjennom sammen, slik at begge får en side tilpasset dem:

 • Atlas Box Medium
 • Atlas Box Fast
 • Atlas Box X-Fast

Resten av sengens elementer er imidlertid ganske begrenset. Atlas Wood er kun tilgjengelig i fargen antracit (mørk grå) og ben i fargen oak. Det eneste du får muligheten til å velge her, er hvor vidt du vil ha sengegavl eller ikke. Her får du to alternativer, om du vil ha sengegavl.

Fordeler:

 • Atlas Wood vil være et godt alternativ for deg som er på utkikk etter en dobbeltseng, samtidig som du ikke har nok plass til en standard dobbeltseng på rommet ditt. Da er det svært praktisk at det finnes produkter som dette som likevel regnes som dobbeltsenger.
 • Denne sengen er utstyrt med de gode egenskapene som vi har sett tidligere i denne produkttesten. Derfor er det heller ikke her noen tvil om at Atlas Wood også er et godt produkt i forbindelse med det å utføre sengens oppgave på en fin måte.
 • Det er også veldig positivt at du får muligheten til å tilpasse sengens fasthet slik du selv vil ha den. Da er svært praktisk, for det er ingen selvfølge at to personer har samme behov i forbindelse med sengens fasthet, kun fordi de deler seng. Det er snarere tvert imot.
 • Også i forbindelse med denne sengen vil du få muligheten til å prøve sengen i inntil 100 dager. I løpet av denne perioden er du nødt til å bestemme deg for om dette er den riktige sengen for deg og din partner eller ikke. Hvis ikke, så vil leverandøren la deg returnere den.

Ulemper:
 • Det er ingen er ingen spesifikasjoner som mangler i forbindelse med Atlas Wood. Og det er veldig positivt.
 • Det kan likevel nevnes at Atlas Wood kun er tilgjengelig i én farge og med én type ben. Så om du skal kjøpe denne sengen, er det slik at du får en mørkgrå seng med eikefargede ben. Hvis du liker denne kombinasjonen, så vil det ikke være noe problem i det hele tatt.
 • I forbindelse med Atlas Wood kan det også fort bli litt vanskelig å rengjøre sengen når dette behovet melder seg. For trekket rundt madrassen kan ikke tas av. I stedet må du gå til verks med en fuktig klut eller annet vaskemiddel egnet til møbelvask. Og det er litt upraktisk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Atlas
Type Regulerbar dobbeltseng
Størrelse 160×200 cm
Høyde 50 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Sirius Velour 180×200

Sirius Velour dobbeltseng

Sirius Velour er et godt alternativ om du ønsker deg en seng som skiller seg litt ut i forbindelse med fargevalg. Mens resten av produktene er tilgjengelig i svart, grå, beige og lignende, så er denne sengen tilgjengelig i blå, grønn og rosa. I tillegg til dette har Sirius Velour flere av de samme gode egenskapene som vi har sett tidligere i denne produkttesten. Så det er ingen tvil i at du kommer til å få et godt produkt om du velger å investere i denne sengen!

Sirius Velour er en kontinentalseng, og den er 180 cm bred og 200 cm lang. Dermed er også dette en standard dobbeltseng, som betyr at denne sengen rommer både deg og din partner, og kanskje til og med litt mer enn det. Denne sengen er totalt sett 64 cm høy.

I og med at dette er en kontinentalseng, så kjennetegnes den av at den består av tre bestanddeler. Med tre bestanddeler mener vi selve rammen til sengen, rammemadrassen og overmadrassen. Bestanddelene i Sirius Velour er produsert på følgende måte:

 • Trerammen er laget av svensk furutre, som sørger for et fundament som både er solid og har lang levetid.
 • Rammemadrassen er laget av pocketfjær. Disse fjærene er delt inn i 5 forskjellige komfortsoner, for å støtte kroppen din på de sonene hvor den trenger det aller mest. I tillegg er fjærene i madrassen polstret med 25 mm hybridskum.
 • Overmadrassen er laget av lateks, som er så mye som 6 cm tykk. Lateksen i madrassen er attpåtil smidig, noe som gjør at den passer til deg uansett hvor kroppen din ser ut og uansett i hvilken stilling du sover best i.

Siden dette er en dobbeltseng, så må du velge hvilket nivå av fasthet hver side av sengen skal ha. Dette er noe du velger i forbindelse med at du legger produktet i handlekurven på nettsiden. I forbindelse med Sirius Velour kan du velge mellom følgende fastheter:

 • Medium – anbefalt til deg under 75 kilo.
 • Fast – anbefalt til deg mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast – anbefalt til deg over 95 kilo.

Sirius Velour er tilgjengelig i tre forskjellige farger, men denne sengen leveres kun med en type ben. Og det er ben i eikefarge, altså «oak». Du kan imidlertid velge hvor vidt du vil kjøpe en matchende sengegavl i tillegg til sengen.

Fordeler:

 • Sirius Velour er en standard dobbeltseng, noe som betyr at denne sengen har god plass til to. Det er svært praktisk om du bor sammen med en person som du deler seng med, eller er på det stadiet i livet hvor du håper at det er din tur for det snart.
 • Denne sengen fremstår som et godt alternativ, på lik linje som med de fleste andre produkter som vi har sett på i løpet av denne produkttesten. Sirius Velour er laget av gode materialer, som vil ta godt vare på kroppen din om natten.
 • Som de fleste andre dobbeltsenger i denne produkttesten, så kan Sirius Velour tilpasses slik at den passer perfekt til deg og din partner. Det er ikke sikkert at du og din partner har det samme utgangspunktet, så det er veldig praktisk å ha muligheten til det.
 • I denne produkttesten har vi tatt utgangspunkt i Sirius Velour i blå velour, men denne sengen er også tilgjengelig i grønn velour og rosa velour. I tillegg kan du velge om du vil ha sengegavl, og hvilken sengegavl du vil ha.

Ulemper:
 • Det er ingen spesifikasjoner som mangler i forbindelse med Sirius Velour. Dermed føyer dette produktet seg inn i rekken over produktene hvor dette er tilfellet, og det er like positivt her som det har vært i forbindelse med de andre.
 • I forbindelse med sengens utforming kan det sies at Sirius Velour kun er tilgjengelig med eikefargede ben. Det er en fin farge, men det er viktig å være klar over dette. For om du hadde sett for deg noe annet, så vil du sikkert ikke velge denne sengen.
 • Her kan det også nevnes at fleksibilitet i forbindelse med levering er viktig. Leverandøren gir deg muligheten til å komme med et ønske, men kan ikke garantere at de vil være i stand til å imøtekomme dette ønsket.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Sirius
Type Dobbel Kontinentalseng
Størrelse 180×200 cm
Høyde 64 cm

 

Venus Mayan 180×200

Venus Mayan dobbeltseng

Venus Mayan gjør en helt grei figur i denne produkttesten. Det fremstår som et godt valg om du er på jakt etter en rammemadrass med plass til to personer. Det er ingen tvil om at Venus Mayan vil være et godt alternativ, for dette er et produkt som kan tilpasses til hver enkelt kunde.

Sjekk dagens pris

Venus Mayan er en rammemadrass som er 180 cm bred og 200 cm lang. Denne sengen hører med andre ord hjemme i kategorien «dobbeltseng», med resten av disse produktene. Størrelsen forteller oss at dette er en standard dobbeltseng.

Som de fleste andre senger som vi har sett på i denne testen, så er Venus Mayan en seng som består av tre hoveddeler. Disse hoveddelene er trerammen, rammemadrassen og overmadrassen som er bygget opp på følgende måte:

 • Trerammen er 20 cm tykk, og den er produsert av svensk furutre. Kombinasjonen av dette gjør at dette er et solid og godt fundament.
 • Rammemadrassen består av en madrasskjerne som har to lag med pocketfjærer, som i tillegg er polstret med hybridskum.
 • Overmadrassen er laget av lateks fra Hevea brasiliensis, noe som betyr at denne lateksen er mye bedre enn den vanlige lateksen.

Også Venus Mayan er en seng hvor du har muligheten til å tilpasse den slik du vil ha sengen. Siden det er en dobbeltseng, så innebærer dette at du kan velge to ulike fastheter til hver side av sengen. De tilgjengelige fasthetene er:

 • Medium – anbefales til folk som veier mindre enn 75 kilo.
 • Fast – anbefales til folk som veier mellom 75 eller 95 kilo.
 • Xtra Fast – anbefales til folk som veier mer enn 95 kilo.

Her har vi tatt utgangspunkt i den grå varianten av Venus Mayan, men det er ikke den eneste fargen denne sengen er tilgjengelig i. Den er også tilgjengelig i fargene antrasitt, beige og svart. Du får også muligheten til å velge hvilken type ben og sengegavl du vil ha.

Fordeler:

 • Venus Mayan er en dobbeltseng, og det er noe veldig mange må ha på et eller annet tidspunkt i livet. Som begrepet «dobbeltseng» tilsier så er dette en seng som har plass til to personer. Med en bredde på 180 cm har du og partneren din uansett god plass.
 • Denne rammemadrassen består av en treramme, en rammemadrass og en overmadrass. Fellesnevneren for disse er at alle er laget av gode materialer, noe som gjør at du kan være helt sikker på at du kommer et bra produkt om du velger å investere i Venus Mayan.
 • Venus Mayan er en dobbeltseng, og da er det svært praktisk at du kan tilpasse sidene slik at den enkelte siden er tilpasset deg og den andre er tilpasset din partner. I tillegg har dere 100 dager på dere til å prøve ut sengen, for å se om dere har gjort det riktige valget.
 • I tillegg til at sengens fasthet kan tilpasses, så kan også sengens farge, ben og hvor vidt det følger med en sengegavl eller ikke også justeres med utgangspunkt i dine ønsker. Du får flere valgmuligheter i forbindelse med alle disse elementene.

Ulemper:
 • Det er ingen informasjon vi savner i forbindelse med Venus Mayan. Alle spesifikasjonene er utfylt slik de bør være, og det er veldig positivt.
 • Selv om Venus Mayan kan tilpasses deg, så får du ikke uendelig med valgmuligheter. Særlig ikke i forbindelse med sengens ben, for her får du kun velge mellom to typer ben. Til tross for det så vet vi at det finnes andre typer, og da er det litt uheldig at de ikke er tilgjengelige.
 • Også i forbindelse med Venus Mayan er det slik at trekket sitter fast i selve madrassen. Det vil si at trekket ikke kan tas av for å bli vasket. Trekket på Venus Mayan kan bare vaskes ved hjelp av en fuktig klut eller annen egnet møbelrens, noe som er litt upraktisk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Venus
Type Dobbel rammemadrass
Størrelse 180×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Nova Diamant 180×200

Nova Diamant dobbeltseng

Nova Diamant gjør en god figur i denne produkttesten av dobbeltsenger. Denne sengen hører hjemme i to kategorier – dobbeltseng og regulerbar seng. Dette er med andre ord en dobbeltseng med flere gode egenskaper! Om du er på jakt etter en dobbeltseng som kan reguleres med både deg og din partner som utgangspunkt, så vil Nova Diamant være et godt alternativ. For det er den perfekte beskrivelsen på dette produktet!

Sjekk dagens pris

Nova Diamant er en dobbeltseng som attpåtil er regulerbar. I praksis betyr det at dette er en seng hvor du kan regulere hellingen på rygg og fotende, individuelt på begge sider av sengen. Sengen består altså av to separate sengemotorer.

Som de fleste av sengene vi har sett på ovenfor, så er Nova Diamant en seng som består av tre hoveddeler. Nova Diamant sine hoveddeler er trerammen som er der for å beskytte sengemotoren, samt rammemadrassen og overmadrassen som sørger for god komfort:

 • En holdbar og støysvak sengemotor, som gjør at du enkelt kan heve og senke ryggen eller fotenden på sengen. Den beskyttes av sengens treramme.
 • En rammemadrass som består av pocketfjær og er polstret med 25 mm lateks. Disse elementene sørger for at sengen gir kroppen din støtten som den trenger.
 • En overmadrass av merket Diamant, som sørger for å holde en behagelig temperatur gjennom hele natten. I tillegg er madrassen laget av materialer som sørger for at den har høy absorberingsevne.

Når du investerer i Nova Diamant, så vil du bli bedt om å velge hvilken fasthet du ønsker at sengen skal ha. Siden dette er en dobbeltseng, så må du velge fasthet for begge sider av sengen, uavhengig av om de er like eller ikke:

 • Medium – anbefalt fasthet til folk som veier mindre enn 75 kilo.
 • Fast – anbefalt fasthet til folk som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast – anbefalt fasthet til folk som veier 95 kilo og mer.

Nova Diamant er en seng hvor du som kunde har muligheten til å tilpasse sengens utseende med utgangspunkt i noen alternativer som du blir gitt. Denne sengen kan leveres i flere farger, med forskjellige ben, sengegavler og overmadrasser.

Fordeler:

 • I tillegg til at Nova Diamant er en dobbeltseng, så er den også en regulerbar seng. I praksis betyr det at dette er en veldig god seng, fordi den kan tilpasses dine behov i forbindelse med fasthet. Og det gjelder begge de to som skal sove i sengen fast.
 • Nova Diamant er produsert med utgangspunkt i gode materialer. Dette forteller oss at du får en bra seng som sørger for at du og partneren din får en så god natts søvn som overhodet mulig.
 • Denne sengen er tilgjengelig i flere farger. Dermed får du muligheten til å velge hvilken farge du vil ha, samt hvilke ben og sengegavl du vil ha. Nova Diamant kan dessuten leveres med to forskjellige overmadrasser, så du kan også velge hvilken overmadrass du vil ha.
 • Det er også svært positivt at leverandøren gir deg en 100 dagers prøveperiode. På den måten kan du teste ut sengen i ro og mak, før dere finner ut for om den oppfyller behovene deres på en god måte eller ikke.

Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Nova Diamant. Dermed er svært lite vi kan trekke frem som «ulemper» i forbindelse med dette produktet.
 • Men vi synes det er lurt å nevne at Nova Diamant tåler en belastning på 130 kilo. Med det sagt, så betyr ikke det at det er en ulempe. Det betyr bare at det kan være greit å ha det i bakhodet om du vurderer å kjøpe dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Nova
Type Regulerbar dobbeltseng
Størrelse 180 x 200 cm
Høyde 61 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Haven Diamant 210×210

Haven Diamant dobbeltseng

Haven Diamant gjør en veldig god figur i denne produkttesten, så det er ingen tvil om at denne sengen vil være et godt valg. Det er en ekstra stor dobbeltseng, som i tillegg kan tilpasses på forskjellige måter. I praksis betyr det at både liggeopplevelsen og sengens estetikk blir så god som overhodet mulig, og det er veldig positivt.

Sjekk dagens pris

Haven Diamant er en kontinentalseng som måler 210 cm i både lengde og bredde. Det betyr ganske enkelt at denne sengen er like bred som den er lang. Dermed er det ingen tvil om at dette er en seng som byr på god plass for alle involverte.

En kontinentalseng kjennetegnes av at den er bygget opp av tre lag. Og siden Haven Diamant er en kontinentalseng, så betyr det at den består av tre hovedelementer. Hovedelementene i Haven Diamant er disse:

 • Trerammen i Haven Diamant er 14 cm tykk og laget av svensk furutre, og den er plassert rundt rammemadrassen.
 • Rammemadrassen er laget med pocketfjærer og delt inn i 7 bedre™ komfortsoner. I praksis betyr det at madrassen tilpasser seg kroppen din, slik at den får støtten som den trenger.
 • Overmadrassen består av en latekskjerne, og den er utviklet med SonoCore-metoden. Denne metoden sørger for et pustende materiale. I tillegg har den et Poekea-trekk, og den er laget av et materiale med høy absorberingsevne.

Om materialene som sengen er laget av står til forventningene dine, så kan du gå videre i prosessen. Neste steg er å velge hvilken fasthet du vil at sengen din skal ha. Og siden det er en dobbeltseng må du velge to fastheter med dette som utgangspunkt:

 • Medium – godt alternativ til deg som veier under 75 kilo.
 • Fast – godt alternativ til deg som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast – godt alternativ til deg som veier over 95 kilo.

Flere av de andre elementene som Haven Diamant består av kan også tilpasses slik at du får akkurat den sengen du ønsker deg. Haven Diamant kan fås kjøpt i 5 forskjellige farger, og du får muligheten til å velge mellom 4 typer ben og 2 forskjellige sengegavler.

Fordeler:

 • Haven Diamant føyer seg inn i rekken av dobbeltsenger som er utviklet med utgangspunkt i gode materialer. Det er altså ingen tvil om at du vil få en god og bra seng, om dette er sengen du velger å gå for.
 • Det er også svært fordelaktig at det er mulig å få tak i en dobbeltseng som er større enn det de fleste tenker på som en dobbeltseng. Uansett hva som er grunnen til at du og partneren din trenger mer plass, så vil du få det med Haven Diamant!
 • I tillegg er det både fint og praktisk at Haven Diamant kan tilpasses slik at den passer deg og det du liker. Og Haven Diamant byr attpåtil på mange valgmuligheter!

Ulemper:
 • Når det gjelder Haven Diamant, så er det ingenting vi kan sette fingeren på i forbindelse med eventuelle ulemper. Informasjonen vi ønsker er oppgitt, og vår vurdering av produktet avdekker ingen andre ulemper, så det er veldig bra.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Haven
Type Dobbel kontinentalseng
Størrelse 210 x 210 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Hva er en dobbeltseng?

Som nevnt innledningsvis er det viktig å få kartlagt behovene sine relativt tidlig i prosessen. Eksempelvis hvor vidt du har behov for en enkeltseng eller en dobbeltseng. Men hva er det egentlig som avgjør hva som er en dobbeltseng, og hva som ikke er det?

Som selve begrepet tilsier, så er en dobbeltseng større enn en enkeltseng. Grunnen til det er at det er plass til to i sengen, mens i en enkeltseng er det naturligvis kun plass til en enkelt person.

En dobbeltseng kommer i små og store varianter. Størrelsen på en standard dobbeltseng er 180×200, men det finnes også mindre og større dobbeltsenger. En seng på 150×200 eller 160×200 regnes også som en dobbeltseng. Det samme gjør senger på 180×200 og 210×210.

En god tommelfingerregel er å ta en titt på produktbildene hvis du er i tvil om hvor vidt det er en dobbeltseng eller ikke. Bildene kan ofte gi deg svaret du leter etter!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo