Omstartslån test: De 4 beste omstartslånene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Økonomi er et begrep de aller fleste kjenner til. Og det er noe alle har et forhold til, men det betyr ikke at alle er klar over at de har det. Dette kommer kanskje av at økonomi er noe folk flest har forskjellige holdninger til.

Mens noen har stålkontroll på økonomien, så finnes det andre som tenker at økonomi er noe som rett og slett kan seile sin egen sjø. Sistnevnte er ikke en god holdning å ha. Men det er også mulig at de som har økonomiske utfordringer vil rydde opp, men ikke vet hvordan.

Hvis det er tilfellet for deg, så finnes det heldigvis mange gode alternativer. Et av dem er å ta tyren ved hornene. Det du rett og slett må gjøre, er å kontakt med banken din. Start en dialog om hvilke tanker de har om veien ut av de økonomiske utfordringene.

Det finnes overveldende mange banker ute i verden. Synes du også det? Da er det praktisk at vi har begynt på prosessen for deg. Nedenfor vil vi ta for oss fire forskjellige banker som tilbyr omstartslån til kundene sine. Og det er nettopp et omstartslån du trenger!

Bluestep omstartslån – beste omstartslån 2024!

Bluestep bank

Om du har behov for et omstartslån, så er Bluestep en av bankene du kan forhøre deg med, uavhengig av hvordan den økonomiske situasjonen din ser ut. Betalingsanmerkninger, inkasso eller en generelt rotete økonomi er ikke noe problem for Bluestep. Bluestep startet opp i 2005, og siden da har de hjulpet mange mennesker med å få økonomien på fote igjen. For dem spiller det heller ingen rolle hvor du befinner deg i verden, da deres målgruppe omfatter både nordmenn, svensker og finner. Bluestep har «annerledes» som et av sine verdiord, noe som passer ganske bra siden de hjelper de som ofte får negativ respons fra de tradisjonelle bankene. Hos Bluestep kommer du til siden om omstartslån ved å trykke på «Låne» i menyen øverst på siden. Deretter trykker du på «Refinansiering» eller «Refinansieringskalkulator».

Omstartslån

Hos Bluestep kalles det refinansiering, men det er et omstartslån. Dette er et lån som passer for deg som føler at de økonomiske utfordringene har vokst over hodet på deg, og du ikke er helt sikker på hvordan du kommer deg ut av det. Bluestep sitt omstartslån kan gjøre det! På overflaten kan et omstartslån se ut som et forbrukslån, og i enkelte banker er det kanskje det også. Men det er det ikke hos Bluestep. Her er et omstartslån et lån hvor du bruker boligen din eller lignende som sikkerhet for lånet, og det sikrer deg en lavere rente. Bluestep sin refinansieringskalkulator kan hjelpe deg å få et overblikk over hvor mye du kan få i omstartslån, ved at du fyller ut informasjonen banken trenger for å kunne gi deg et svar. Men her er en liten pekepinn på hva du kan forvente deg:

  • Du kan få innvilget et lån på 250 000 kroner eller mer.
  • For refinansiering vedrørende bolig, kan ikke lånet være større enn inntil 85 % av boligens markedsverdi.
  • For refinansiering vedrørende fritidseiendom, kan ikke lånet være større enn inntil 75 % av boligens markedsverdi.

Bluestep opererer imidlertid ikke med en fastsatt rente. De bestemmer renten med din økonomiske situasjon med utgangspunkt, og i refinansieringskalkulatoren kalles det derfor eksempelrente. Den spenner seg fra 3,8 % til 11,55 %.

Fordeler

Bluestep er en bank som virkelig ser personen bak de økonomiske utfordringene. Mens de tradisjonelle bankene tenker på hva de kan tjene på hver enkelt kunde, er Bluestep en annerledes bank. De hjelper deg uansett hvordan din økonomiske historie ser ut. Det er veldig enkelt å finne frem til informasjonen du trenger på Bluestep sine nettsider. I tillegg finner du mye god informasjon der, som gjør at du er godt rustet til å gå i gang med en forhandlingsprosess med dem. Bluestep kan innvilge omstartslån fra 250 000 kroner, noe som er svært praktisk. Dette samsvarer også med bankens forretningsidé om å hjelpe folk som ikke synes at økonomi er det enkleste i verden. Det er også en stor fordel at Bluestep ikke opererer med en fastsatt rente. I stedet gjør de en individuell vurdering av økonomien din, og fastsetter renten med utgangspunkt i det de tror den kan håndtere. Du kan få en rente som er så lav som 3,8 %.

Resultat

Om det er mange år siden du hadde kontroll på økonomien din, så vil Bluestep være en god bank for deg. De hjelper deg uansett hvilket forhold du har til økonomi, og det er veldig praktisk. Bluestep opererer attpåtil med en ikke-fastsatt rente, noe som betyr at du vil få en rente som er tilpasset deg. På grunn av denne detaljen har vi valgt å kåre Bluestep til den banken som tilbyr det beste omstartslånet i 2024!

Lånemegleren omstartslån

Lånemegleren er ikke en selvstendig bank som kan hjelpe deg med økonomiske utfordringer på egne vegne. I stedet er det en nettside som drives av finansselskapet STK Finans AS, og de leverer låneprodukter som lån, forbrukslån og refinansiering uten sikkerhet. Dette er en tjeneste som er helt gratis for deg. Lånemegleren drives på bakgrunn av provisjonen de får fra sine samarbeidspartnere fra kundene de snakker dem, så det foreligger ingen skjulte kostnader. Siden omstartslån er en av deres hovedprodukter, så er det relativt enkelt å finne dette på nettsiden deres. Du finner «omstartslån» øverst i menyen deres, sammen med resten av låneproduktene som Lånemegleren kan hjelpe deg med.

Omstartslån

Om du trenger et omstartslån kan du sende inn en lånesøknad til Lånemegleren. Men det er ikke de som eventuelt utsteder et lån til deg. I stedet tar de søknaden din og presenterer den for sine samarbeidspartnere. Lånemegleren samarbeider med hele 15 banker, så i beste fall får du 15 banker som ønsker å få deg som kunde. Denne aktøren jobber for å finne det lånetilbudet som er det beste for deg og din økonomiske situasjon, så du kan føle deg helt trygg på at dine interesser ivaretas. For å kunne benytte deg av Lånemegleren sine tjenester, så er det noen kriterier som er nødt til å være oppfylte:

  • Du er nødt til å eie egen bolig, eller ha en annen bolig du kan stille som sikkerhet for lånet.
  • Boligen som fungerer som sikkerhet for lånet må være i Norge, og den må være en del av et velfungerende boligmarked.
  • De forskjellige bankene kan ha egne aldersgrenser, og det er viktig å huske på at disse også vil være like gjeldende.

Siden Lånemegleren samler inn tilbud fra forskjellige banker og renten baseres på bakgrunn av din økonomiske situasjon, er det vanskelig å fastsette hva du kan forvente deg. Men den nominelle og effektive renten ligger på mellom 5,00-11,25 % og 5,40-13,80%.

Fordeler

Lånemegleren gjør prosessen med å søke omstartslån relativt mye enklere for deg. I stedet for å måtte sende ut 15 forskjellige lånesøknader, så gjør denne aktøren jobben for deg. Dette er med andre ord noe du vil spare mye tid på!

Resultat

Om du sitter i en økonomisk knipe samtidig som du har knapt med tid til overs, så vil Lånemegleren være midt i blinken for deg. Da får du fart i saken, samtidig som du slipper å bruke tid du ikke har. Bare send inn en søknad til Lånemegleren, og så fikser de resten!

Mybank omstartslån

mybank omstartslån

Mybank er en heldigital bank som drives fra et kontor i Oslo. Dette er med andre ord ikke bare en heldigital bank, det er også en helnorsk bank. De fikk konsesjonen sin fra finansmyndighetene i 2016 og startet opp virksomheten sin året etterpå. Dette er en bank som har spesialisert seg på nettopp omstartslån, eller refinansiering med sikkerhet i bolig. I tillegg tilbyr de svært gode renter om du har lyst til å opprette din helt egne sparekonto hos dem. Dette medfører seg også en fleksibilitet uten like. Mybank sin forretningsidé bygger på at hverdagen skal være enkel for alle, uansett om man har økonomiske utfordringer eller ikke. Selv om ting virker vanskelig, så trenger det ikke være det! Siden omstartslån er Mybank sin spesialitet, så er det veldig enkelt å finne på hjemmesiden deres. Faktisk så er det det første som dukker opp når du trykker deg der. Deretter trykker du enten på «Søk omstartslån» eller «Slik fungerer omstartslån» for å lære mer om det.

Omstartslån

I forbindelse med omstartslån bygger Mybank sin forretningsidé på at du og økonomien din skal kunne friskmeldes etter kun 3 år. Det betyr imidlertid ikke at lånet er nedbetalt, men da vil Mybank redusere renten til en vanlig boliglånsrente i stedet for det du har hatt hittil. Er du usikker på om du kan søke om omstartslån hos Mybank? Dette er veldig enkelt å finne ut av, og det er rett og slett ved å stille følgende spørsmål: Eier du egen bolig i Norge? Om svaret på dette spørsmålet er ja, så kan du søke om omstartslån i denne banken. Hos Mybank kan du få omstartslån på mellom 50 000 og 2 000 000 kroner. Ifølge eksempelet i refinansieringskalkulatoren deres vil et annuitetslån føre til en nominell rente på 6,78 % og en effektiv rente på 7,46 % om lånet er på 2 000 000 kroner. Om du er på jakt etter et helt konkret svar, er det kun en måte å få det på. Da må du rett og slett sende inn en søknad om et omstartslån til Mybank, da det først er i nettbanken at du får tilgang til denne informasjonen.

Fordeler

Det er svært praktisk at Mybank har spesialisert seg på omstartslån. Og det forteller oss at dette er en bank som virkelig vet hva de snakker om. I tillegg er det svært praktisk at de gir deg muligheten til å fortsette kundeforholdet etterpå gjennom sparing. Mybank opererer med utgangspunkt i at alle som blir kunde hos dem skal friskmeldes etter tre år. Da går du over fra å ha et omstartslån til et lån med vanlig boliglånsrente i Mybank. Det er veldig positivt!

Resultat

Til tross for at Mybank har spesialisert seg på omstartslån, noe som uten tvil er veldig positivt, så er det noen faktorer som gjør at banken ikke når helt opp i denne testen likevel. Eksempelvis at de oppgir minimalt med informasjon om rentekostnadene sine. Det er heller ikke mulig å skaffe seg en pekepinn på hva man kan låne hos Mybank. Den eneste måten å gjøre det på, er å begynne prosessen med å sende inn en lånesøknad, og det kan naturligvis være litt upraktisk.

Zen Finans omstartslån

zen finans omstartslån

Zen Finans er en aktør som har spesialisert seg på å hjelpe enkeltpersoner med å få orden på økonomien sin. Ikke bare enkeltpersoner, men mer spesifikt enkeltpersoner med en familie å forsørge. Deres mål er å hjelpe deg noen steg nærmere en bedre privatøkonomi. Om du er bekymret for kostnadene ved det å be om hjelp, vil Zen Finans være midt i blinken for deg. For dette er nemlig en bank som ikke skal ha en eneste krone for å hjelpe deg. Grunnen til det er at Zen Finans i likhet med Lånemegleren har samarbeidspartnere. Det er med andre ord ikke Zen Finans som låner deg penger. I stedet tar de lånesøknaden din og leverer den til sine samarbeidspartnere som siden skal konkurrere om få deg som kunde. Det er veldig praktisk! Omstartslån er en av hovedproduktene til Zen Finans, så det er relativt enkelt å finne frem til dette på deres nettsider!  

Omstartslån

Det å søke om et omstartslån trenger ikke alltid å være så komplisert. Om det er situasjonens kompleksitet som har fått deg til å utsette det, så trenger du ikke å gjøre det lenger. Hos Zen Finans kan du legge igjen kontaktinformasjon, og så ringer de deg opp! Om du ikke føler deg veldig komfortabel med å prate på telefon, så kan du fylle ut din egen lånesøknad og sende den over. Eller så kan du prate med dem på telefonen, og da vil de utforme en søknad for deg med informasjonen du oppgir i telefon som utgangspunkt. Etter at søknaden er ferdig utformet og Zen Finans har hentet inn all annen nødvendig informasjon, så sender de den ut til sine samarbeidspartnere. Deretter formidler de tilbudene som kommer tilbake til deg. Hvor praktisk er ikke det? Siden Zen Finans er en aktør som samarbeider med flere banker, så er det litt vanskelig å gi et konkret bilde på hva et omstartslån gjennom dem vil føre til. Grunnen til det er rett og slett at vi ikke vet hvilken bank du kommer til å ende opp med, og det gjør ikke du heller!

Fordeler

Å benytte seg av Zen Finans sine tjenester vil være veldig tidsbesparende for din del. Først og fremst så slipper du å sende ut x antall lånesøknader, men Zen Finans gjør rett og slett jobben for deg. Og det er svært praktisk om du er en person med mange baller i luften til vanlig.

Resultat

Zen Finans har mange likheter med Lånemegleren, da disse to aktørene er veldig like. Det er ikke bare tid du vil spare ved å benytte deg av Zen Finans. De skal ikke ha en eneste krone for å hjelpe deg å finne en bank, så det er helt kostnadsfritt for deg. Det er også svært praktisk at kommunikasjonen kan foregå på en måte som gjør at du er helt komfortabel, enten via selve lånesøknaden eller via telefon mot at Zen Finans utformer søknaden for deg!

Hva er et omstartslån?

Har du mistet kontrollen totalt over din egen økonomi, samtidig som du har lyst til å få økonomien på fote igjen? Da trenger du et omstartslån! Men hva er egentlig et omstartslån? Omstartslån er et nymotens begrep som noe som de fleste vet hva er – refinansiering. Et omstartslån er rett og slett en form for refinansiering. Det er en type refinansieringslån, men det er en viktig forskjell på disse to låntypene. Et tradisjonelt refinansieringslån er et usikret lån, og derfor er de forbundet med skyhøye renter. Det ligner altså på et forbrukslån. Slik er det imidlertid ikke med et omstartslån. For å få omstartslån må du enten eie din egen bolig, eller kunne stille et annet objekt som sikkerhet for lånet. Det betyr at banken tar pant i boligen din, når de innvilger lånesøknaden din om et omstartslån. Et omstartslån er altså et lån med sikkerhet, noe som automatisk gjør det mye bedre enn et refinansieringslån. Som nevnt så er det et lån uten sikkerhet. Og det er en type lån som kan bli veldig dyrt i lengden.

Hvem kan få omstartslån?

Så fremt du har egen bolig eller fast inntekt, samt økonomiske utfordringer, så kan du få et omstartslån. Økonomiske utfordringer defineres som høy gjeld hvor rentekostnadene også ligger på et høyt nivå, eller at du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Om du synes at økonomi er vanskelig, og din økonomiske historie bekrefter det, så kan du få et omstartslån. Det er imidlertid ikke alle som er klar over at de har økonomiske utfordringer. Om du har vært i kontakt med banken, og de har avslått lånesøknaden din på grunn av din økonomiske situasjon, så er sjansen for at du er midt i omstartslånets målgruppe veldig stor.

Få beste tilbud fra 17 banker

Renteeksempel: Nedbetalingstiden er 1-30 år. Eksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo