Terrassevasker test: De 3 beste terrassevaskerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når vårrengjøringen nærmer seg, kommer en effektiv terrassevasker godt med. Mange har nok prøvd å vaske terrassen med en hageslange eller høytrykkspyler. En vanlig hageslange bruker lang tid og du får ikke den kraften du trenger for å ta knekken på smusset.

En høytrykkspyler gir mye kraft, men er hard mot underlaget. En terrassevasker er derimot skånsom. Dette sikrer deg et fint og jevnt rengjøringsresultat, uten å skade treverket. Med en terrassevasker blir jobben effektiv og fri for vannsprut – resultatet blir perfekt hver eneste gang.

Det finnes mange terrassevaskere og velge mellom, og derfor har vi testet noen av de beste alternativene. Slik blir det lettere for deg å finne en variant som passer for din terrasse.

Markedsføring (knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Husqvarna SC 300 – Best i test terrassevasker 2024

Husqvarna SC 300 test

Husqvarna SC 300 er en kraftig og effektiv terrassespyler, full av gode egenskaper. Denne mellomstore varianter passer perfekt til hjemmebruk. Strømregulering og et høyt nivå av kontroll, gjør at Husqvarna SC 300 blir kåret til best i test.

Hvis du trenger en terrassevasker som er fleksibel og gir optimale resultater, vil Husqvarna SC 300 være det beste alternativet. Her får du en mellomstor maskin som effektivt rengjør flere overflater, blant annet terrasser, innkjørsler og til og med vegger.

Det som skiller Husqvarna SC 300 ut, er hvor brukervennlig den er og hvor mye kontroll du får over resultatet. Du kan nemlig justere strømreguleringen, slik at du alltid får et optimalisert trykk. De roterende spylene er ekstra skånsom mot treverket, noe som er et pluss.

Husqvarna SC 300 er en del av høytrykksvaskerne til produsenten. Alle produktene inkludert denne terrassevaskeren, har høy kvalitet og en intuitiv betjening. Alt er lagt til rette for et optimalisert resultat og maksimal rengjøringsevne.

Brukervennlighet

Husqvarna SC 300 er skapt for å gi mye styrke, ytelse og ha en lang levetid. Det er lett å manøvrere maskinen og den glir bortover overflaten uten problemer. Terrassevaskeren egner seg like godt til vannrette som til loddrette overflater, og gjør det ekstra godt på store overflater.

Dette er en terrassevasker som også kan brukes på vegger og innkjørsler, og du får dermed et fleksibelt produkt med mange bruksområder. Som en del av Husqvarna sin 100-300 serie, får du den robuste konstruksjonen du kanskje kjenner igjen fra produsenten.

Husqvarna SC 300 gir deg mye kontroll og komfort. Modellen er kraftig nok til å fjerne både støv og smuss som gjerne samler seg fort gjennom året. Samtidig er spyleren svært skånsom mot treverket, slik at ikke dette utsettes for unødvendig slitasje.

Fordeler:

 • Justerbar kraft
 • Skånsom mot overflater
 • Høy ytelse

Husqvarna SC 300 bruker hele 80 % mindre vann enn ved en vanlige hageslange. Dette kommer av at produsenten legger stor vekt på miljøvennlige løsninger, noe mange forbrukere også setter pris på.

Holdbarheten til terrassevaskeren er svært god, grunnet sin solide og motstandsdyktige konstruksjon. Dette er en modell som tåler en støyt. Slangen er fleksibel, og børstene gjør det lett å arbeide med tøffere flekker og smuss.

Oppsummering

Husqvarna SC 300 er en brukervennlig terrassevasker med mye kraft. Muligheten til å justere trykket kommer godt med og sørger for flere fleksible bruksområder. Modellen har profesjonelle kvaliteter, men er praktisk nok til å kunne brukes hjemme. Derfor kårer vi Husqvarna SC 300 til markedets beste terrassevasker.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 0,9 kg

 

Terrassevasker Stihl RA 110

Terrassevasker Stihl RA 110 test

Trenger du en kompakt og kraftig terrassevasker? Da kan Stihl RA 110 være den rette modellen for deg. Den er lett å oppbevare og har brukervennlige egenskaper.

Produktbeskrivelse

Ikke la deg lure av størrelsen til Stihl RA 110, her er det mye kraft i en kompakt forpakning. Dette er særdeles brukervennlig terrassevasker, som passer ypperlig for de med minimal oppbevaringsplass. Modellen er lett å pakke vekk når den ikke er i bruk.

Med en god effekt vil Stihl RA 110 kunne takle de fleste oppgaver på terrassen. Alt du trenger av utstyr følger med og du behøver ikke å forholde deg til avanserte innstillinger. Det kommer tydelig frem at Stihl RA 110 er kraftig nok til å takle tøffe flekker og smuss, selv på overflater som ikke har blitt rengjort på en stund.

Brukervennlighet

Stihl RA 110 er kompakt og enkel å manøvrere. Det er lett å bevege maskinen, takket være de små og robuste hjulene. Den gir også et høyt nivå av driftskomfort, noe som er nyttig om du skal arbeide med lengre oppgaver, eller krevende overflater.

Noen terrassevaskere kan være vanskelig å montere og sette sammen, dette er dog ikke tilfellet med Stihl RA 110. Alt du behøver er noen få skruer for å få på plass det teleskopiske håndtaket, men utover dette kreves det ikke noen stor jobb fra deg.

Vi setter også stor pris på det innebygde oppbevaringsrommet, som gir plass til alt av utstyr. I tillegg er det et lokk som kan flippes ut, for å få tilgang til den fem meter lange kabelen. Det er en praktisk ledningsrulle som holder kabelen på plassen.

Fordeler:

 • Rengjør vertikale og horisontale flater
 • Justerbart trykk
 • Kompakt

   

Stihl RA 110 egner seg like godt på horisontale og vertikale flater, hvilket naturligvis er en stor fordel. Her trenger du ikke å stille inn terrassevaskeren på nytt, selv om du beveger deg rundt hushjørnet og i en ny retning.

Dersom du skulle ha behov for å stille inn trykket, er dette fullt mulig. Modellen kommer utstyrt med en slange på syv meter, hvilket gir deg mye fleksibilitet under arbeidsøkten. På baksiden finner du holdere som tar seg av rengjøringsmiddelet.

Det eneste som trekker ned, er at det finnes ytterligere utstyr som gjør det lettere å vaske terrassen. Dette medfølger ikke og må kjøpes separat. Men til hverdagslig bruk og enkel rengjøring, vil utstyrt som følger med være tilstrekkelig.

Oppsummering

Stihl RA 110 er en praktisk terrassevasker som takler selv de tøffeste jobbene. Modellen er skånsom mot plankene og er særdeles lett å oppbevare. Den kompakte størrelsen gjør dette til et naturlig valg for alle med minimal oppbevaringsplass.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effekt

1700 W

 

Husqvarna PW 125

Høytrykksvasker Husqvarna PW 125 test

Husqvarna PW 125 er en ekstra kraftig terrassevasker med flere bruksområder. Her kan du mange praktisk funksjoner som kommer godt med når hele uteplassen skal rengjøres.

Produktbeskrivelse

Husqvarna PW 125 er ikke en tradisjonell terrassevasker, men heller en allsidig høytrykksvasker. Om du trenger et kraftig redskap som tar mer enn kun plattingen, vil Husqvarna PW 125 være et godt valg.

Denne terrassevaskeren har en rask tilkobling og doble dreiefunksjoner. Dette lar deg justere munnstykket etter arbeidsoppgave. Høytrykksvaskeren har også en unik integrert oppbevaringsplass for alt av tilbehør – slikt blir det effektivt arbeid av.

Brukervennlighet

Husqvarna PW 125 er enkel å forstå seg på og har egenskaper som gjør det lett å bruke maskinen. Vi liker godt at modellen har en innebygd oppbevaring som rommer alt tilbehøret som medfølger. Alt utstyret er lett tilgjengelig, og du vet alltid hvor du har det.

Beholderen for rengjøringsmiddel er gjennomsiktig og gir deg god kontroll på hvor mye som gjenstår. Dette gir økt kontroll og du bruker kun så mye rengjøringsmiddel som du har behov for.

I tillegg har Husqvarna PW 125 rask tilkobling, både for munnstykket, slangen og det andre tilbehøret. Sprøytelansen kommer med en effektiv dobbel driefunksjon. Med andre ord er alt lagt til rette for effektiv og brukervennlig betjening.

Fordeler:

 • Metallpumpe
 • Fleksibel høytrykkslange
 • Roterende munnstykke

Husqvarna PW 125 er utstyrt med en metallpumpe som er solid og robust. Dette sikrer deg en lang levetid og god holdbarhet – selv ved hyppig bruk. Høytrykkslangen er fleksibel, noe som gir deg en behagelig arbeidsopplevelse. Her vil du ikke oppleve floker og irriterende avbrudd.

Munnstykket er roterende og kan justeres ved behov. Dette er det vi kaller et skikkelig multifunksjonelt munnstykke, og nettopp hvorfor Husqvarna PW 125 kan brukes som en terrassevasker. Her kan du veksle mellom ulike stråler og alltid får et perfekt resultat.

Den roterende egenskapen kommer ekstra godt med, særlig om det er en stund siden terrassen ble rengjort sist. Du kan enkelt justere retningen slik at maskinen jobber mer effektivt på områder med tøff og vanskelig smuss.

Oppsummering

Husqvarna PW 125 er et godt alternativ når du trenger en allsidig terrassevasker som kan hjelpe deg med mange arbeidsoppgaver på uteplassen. Gode funksjoner øker brukervennligheten og lar deg jobbe med selv det tøffeste smusset.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

8,3 kg

Effekt

1500 W

 

Trenger jeg en terrassevasker?

Hvis du har en terrasse, vet du nok hvor vanskelig det kan være å få overflaten fullstendig ren med en hageslange. En terrassevasker har en langt større rengjøringskraft og sikrer deg et jevnt resultat på rekordtid. I tillegg er disse skapt for å være skånsomme mot underlandet.

Disse maskinene kan også brukes på under overflater, som for eksempel innkjørsler og heller. Den aller største fordelen er hvor effektiv terrassevaskeren er og hvor store områder den vasker på en gang. Sammenlignet med en høytrykkslange, vil det kun ta halvparten så lang tid med en terrassevasker.

Modellen varierer i pris, og du trenger ikke gå for den dyreste modellen. Men prisen gjenspeiler ofte kraften og styrken til maskinen. For terrasser som kun vaskes én gang i året, kan det lønne seg å gå for et produkt av høy kvalitet. Da er du sikret en terrassevasker som varer deg livet ut, jobber effektivt og beskytter treverket.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo