Pastamaskin test: De 9 beste Pastamaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne artikkelen tar vi for oss og tester pastamaskiner. Vi ser på de ulike valgalternativene på markedet, vurderer de og kårer også beste pastamaskin 2024.

Philips Viva Pastamaskin – BEST I TEST PASTAMASKIN 🏆

philips viva pastamaskin test

Viva Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Philips. Den er 13,5 cm bred, 28,9 cm dyp og 35 cm høy, men både materiale og vekt er ukjent. Det ser dog ut til å være en maskin av god kvalitet, og den har en effekt på 150 watt.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Med denne pastamaskinen du kan lage fire typer pasta, siden det følger med fire forskjellige munnstykker. Du kan altså velge om du vil lage lasagneplater, spagetti, pastarør eller fettuccine. Maskinen gjør det mulig for deg å lage 450 gram pasta om gangen.

I tillegg til å forme pastaen, er dette en pastamaskin som også hjelper deg med å blande og elte deigen. Det eneste du altså trenger å gjøre, er å putte i ingrediensene og så vil Viva Pastamaskin gjøre resten av arbeidet for deg.

Denne pastamaskinen fra Philips går på strøm, og den har som sagt en effekt på 150 watt. Det betyr at dette ikke er en maskin som du trenger å håndtere manuelt.

Sammen med denne pastamaskinen får du også litt ekstrautstyr. Muligheten til å lage fire typer pasta betyr som sagt at du får fire forskjellige munnstykker. I tillegg til munnstykkene, får du målekopper og et redskap til å dele pastaen med når den kommer ut av røret. Du får også en praktisk rensebørste.

Testresultat

Viva Pastamaskin er en fin maskin som lar deg lage en god del pasta om gangen. I tillegg vil den hjelpe deg med både å blande og elte deigen. Det vil si at dette er et veldig god alternativ for deg som har lyst på hjemmelaget pasta, samtidig som det ikke skal kreve altfor mye tid eller energi fra deg. Vi kårer Phillips sin variant til beste pastamaskin 2024.

Fordeler:

 • Denne pastamaskinen lar deg lage fire typer pasta. Det er ikke slik at du kan variere tykkelsen på pastaformene, men det å ha muligheten til å velge hvilken form du vil ha er alltid fint.

 • Det er også praktisk at dette er en maskin som du ikke trenger å håndtere manuelt. Den hjelper deg også med å blande og elte deigen, noe som er veldig praktisk for de som ikke har laget pasta før.

 • En annen fordel er at denne maskinen går på strøm. For hvis det er noe som er i ferd med å gå galt, så kan du bare dra ut stikkontakten.

 • Ellers er det fint at det følger med litt ekstrautstyr til maskinen. Du får både målekopper og et redskap til å dele pastaen etterhvert som den kommer ut av maskinen. Dette er praktisk ettersom det da er mulig å oppbevare dette sammen med maskinen, og at du ikke trenger å løpe rundt og finne det du trenger.

 • Det følger også med en rensebørste, noe som kan gjøre rengjøringsprosessen veldig mye enklere.

Ulemper:

 • Det avdekkes ikke noen store ulemper med Viva Pastamaskin.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Philips

Materiale

Plast

Størrelse (BxDxH)

13,5 x 28,9 x 35 cm  

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Marcato Atlas 150 Classic

Marcato Atlas 150 Classic Pastamaskin test

Marcato Atlas 150 Classic er en pastamaskin som produseres av Marcato, og den er laget i rustfritt stål. Pastamaskinen er 21 cm bred, 21 cm dyp og 17 cm høy, og den veier 3 kilo.

Produktbeskrivelse

Dette er en pastamaskin som du kan bruke til å lage tre typer pasta. Det er lasagneplater, fettuccine og tagliolini. Tykkelsen på lasagneplatene kan du justere mellom 0,6 og 4,8 millimeter, mens de andre typene har en standardtykkelse på henholdsvis 6 og 1,5 millimeter.

Det er viktig å feste pastamaskinen skikkelig før du begynner å bruke den. Da unngår du å miste kontroll over maskinen, og du trenger heller ikke å risikere at det skjer noe galt med den. Du fester den ved hjelp av en bordholder som følger med maskinen.

Dette er en maskin som håndteres manuelt med en sveiv, noe som kan være både positivt og negativt. Men akkurat nå skal vi fokusere på det positive ved det, og det er at du har muligheten til å ha full kontroll på pastaen du lager.

Etter at du har brukt pastamaskinen, er det viktig at du tørker og børster den før du setter den bort til neste gang du trenger å bruke den. Det er også veldig viktig at du ikke lar maskinen komme i kontakt med vann, for det har seg nemlig slik at vannet faktisk kan skade pastaen. Det er jo selvsagt noe vi ikke vil at skal skje.

Testresultat

Dette er en veldig tradisjonell og enkel pastamaskin. Det gjør den til et godt alternativ for pastaelskere som virkelig har lyst til å ta del i prosessen det er å lage pasta. Hvis du følte at den setningen beskrev deg, så har du kanskje lyst å prøve ut akkurat denne pastamaskinen.

Fordeler:

 • Det at pastamaskinen fra Marcato er laget av stål, forteller oss at det er en robust maskin. Det er skikkelig saker, og derfor er heller ikke prislappen for stiv. Det eneste som gjelder er å bruke den så mye som mulig, slik at du selv også føler at det var verdt pengene.

 • Denne pastamaskinen lar deg produsere tre typer pasta. En type hvor du kan variere tykkelsen selv, og to typer hvor det er standardtykkelse. Valgmuligheter og variasjon er alltid bra!

 • Det er også praktisk at det følger med en bordholder til pastamaskinen. Da kan du være sikker på at prosessen kommer til å gå som den skal, og det er veldig viktig. Kanskje spesielt hvis du har barn i huset som har lyst til å hjelpe deg med å lage den fantastiske pastaen.

 • Ellers er det ganske kult med en manuell pastamaskin, selv om det også sikkert kan være tungt en gang i blant. Det er også veldig fint med informasjon om hvordan maskinen rengjøres, slik at du unngår å gjøre noe feil.

Ulemper:

 • Det er ikke noen veldig store ulemper som avdekkes når vi gjør en helhetlig vurdering av Marcato Atlas 150 Classic. Det er mulig at tre typer pasta er et lite antall å produsere med en maskin, men det er i hvert fall bedre enn én type. Ellers blir det nok bli tungt etterhvert med en manuell pastamaskin, men du blir nok vant til det.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Marcato

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse (BxDxH)

21 x 21 x 17 cm

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Ariete Pastamatic Pastamaskin

Ariete Pastamatic Pastamaskin test

Ariete Pastamatic Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Ariete. Denne pastamaskinen er 37 cm lang, 22 cm bred og 27 cm høy, men hvor mye den veier er uvisst. Det gjelder også for hvilket materiale maskinen er laget av, men noen av delene ser imidlertid ut som en eller annen form av plastikk.

Produktbeskrivelse

Med denne pastamaskinen kan du lage fem forskjellige typer pasta, deriblant lasagneplater, spagetti, makaroni og tagliatelle. Det er typene som vises på bildet, og så venter det en liten overraskelse hvis du kjøper dette produktet. Først da finner du ut hva som er den femte og siste pastatypen du kan lage.

Dette er en pastamaskin som har både automatiske og manuelle programmer, og det er veldig praktisk. Det fører til at Ariete treffer en større målgruppe enn de ville gjort hvis de bare hadde det ene eller det andre. På denne måten passer denne maskinen til alle uansett utgangspunkt, og så kan de velge akkurat den metoden de liker best.

Maskinen er dessuten veldig enkel å bruke, og du kan lage deilig og fersk pasta på veldig kort tid. Detaljer om hvordan du gjør dette, må du imidlertid vente litt på. Du må nemlig kjøpe produktet, for å få dem.

Til tross for manglende informasjon om maskinens materiale, så ser det ut som en enkel og grei maskin å bruke. Det ser også ut til å være av skikkelig kvalitet, selv om vi som sagt ikke vet eksakt hvilket materiale som har blitt brukt.

Testresultat

Ariete Pastamatic Pastamaskin er et produkt som har flere fine egenskaper. Foruten manglende informasjon om maskinens materiale, så er det ikke noe vi kan sette fingeren på.

Dette er en pastamaskin som passer for alle uansett preferanser, ettersom den har både automatiske og manuelle programmer. Det bunner rett og slett ut i hva du er mest komfortabel med. Det er uansett ingen tvil om at dette produktet vil fungere for deg uansett hvilke pastakunnskaper du har på forhånd.

Fordeler:

 • Denne pastamaskinen fra Ariete kan brukes til å lage fem forskjellige typer av pasta, men vi vet bare om fire av dem. Det er også veldig praktisk at disse typene er noen av de mest brukte typene. Den femte typen forblir en liten overraskelse, og det har definitivt potensiale som trekkplaster.

 • Dette er en pastamaskin hvor du kan velge om du vil bruke et automatisk eller et manuelt program, og det er veldig praktisk. Som sagt så fører dette til at Ariete treffer en mye større målgruppe, når dette er noe du kan velge mellom. Da får du bruke den metoden du er mest komfortabel med.

Ulemper:

 • Det er ingen store ulemper med Ariete Pastamatic Pastamaskin, men det kan nevnes at det ikke er nevnt hvilket materiale maskinen er laget av. Det drar ikke helhetsinntrykket betydelig ned, men det hadde vært fint å vite.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Ariete

Materiale

Plast

Størrelse (BxDxH)

37 x 22 x 27 cm

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Gefu Perfetta Pastamaskin

Pasta Perfetta Pastamaskin test

Perfetta Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Gefu. Denne pastamaskinen er laget i stål. Den er 21 cm lang, 17,5 cm bred og 14 cm høy. I tillegg veier den 3 kilo.

Produktbeskrivelse

Denne pastamaskinen kan du bruke til å lage tre typer pasta. Hvis du har lyst på enten lasagneplater, tagliatelle og tagliolini, så kan du lage det med denne maskinen.

På mange måter så ligner denne pastamaskinen litt på pastamaskinen fra Marcato. Men det er en ting skiller dem. Mens pastamaskinen fra Marcato hadde en medfølgende bordholder, så er Perfetta Pastamaskin utstyrt med en sklisikker base.

Det ser ut til at også denne maskinen håndteres manuelt med en sveiv. Det kan som sagt være både positivt og negativt. Med en manuell pastamaskin har du full kontroll på pastaen du lager. Den markedsføres som en maskin som er enkel å bruke, men vi tenker at det kanskje blir litt tungt etterhvert.

Denne pastamaskinen fra Gefu er en tradisjonell pastamaskin med et moderne utseende, så den kommer definitivt til å se bra ut på kjøkkenbenken din. Du kan dessuten velge mellom to farger hvis du kjøper denne maskinen.

Testresultat

Perfetta Pastamaskin fra Gefu er en tradisjonell pastamaskin med et moderne utseende. Det er egentlig en ganske kul kombinasjon!

Vi kan derfor si at hvis du er ute etter en maskin som passer den nøyaktige beskrivelsen og fokuserer på sikkerhet, så er dette et godt alternativ for deg. Hvis du i tillegg foretrekker enten lasagneplater, tagliatelle eller tagliolini, så kan det være en perfekt match!

Fordeler:

 • Perfetta Pastamaskin er laget av stål, og det forteller oss at dette er en solid maskin. Du får altså en god maskin til en relativt lav pris. Med behold om at du faktisk bruker den, så vil det være verdt pengene.

 • Med denne pastamaskinen kan du lage tre typer pasta, og i kombinasjon med at det må gjøres manuelt, så får du virkelig kjenne på hvordan det er å lage pasta. Det kan jo være både lærerikt og gøy!

 • En tradisjonell pastamaskin med et moderne utseende er ganske kult. I tillegg har den en sklisikker base, så sikkerheten er på topp. Det er veldig praktisk hvis det er noen små sammen med deg på kjøkkenet.

Ulemper:

 • Det avdekkes ikke noen store ulemper når vi gjør en helhetsvurdering av Perfetta Pastamaskin fra Gefu. Men ettersom dette er en manuell pastamaskin, så kan det nevnes at håndteringen kanskje vil føles litt tung av og til. Hvis du ikke har erfaring med pastamaskiner fra før, så blir du nok vant til det etterhvert.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Gefu

Materiale

Stål

Størrelse (BxDxH)

21 x 17,5 x 14 cm

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Judge Pastamaskin

Judge pastamaskin

Judge Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Judge. Dette er en pastamaskin laget i rustfritt stål, og som er 17 cm dyp og 15 cm høy. Hvor mye maskinen veier er ikke oppgitt.

Produktbeskrivelse

Med denne pastamaskinen kan lage bare en type av pasta, og det er tagliatelle. Men du kan faktisk velge mellom 9 forskjellige tykkelser på pastaen. Hvis du ikke har gjort det før, så trenger du ikke bekymre deg. Det følger nemlig med en oppskrift med en trinn-for-trinn-guide.

Før du setter i gang med å lage pasta, bør du være helt sikker på at den er i orden og trygg å bruke. Det er mulig å feste denne pastamaskinen i kjøkkenbenken, og det gjør du ved å bruke bordholderen som følger med når du kjøper maskinen. Slik unngår at noe skal gå galt mens du bruker maskinen.

Dette er ytterligere en maskin som du håndterer manuelt med sveiv. Dette er noe vi har sagt flere ganger allerede, men dette kan være både positivt og negativt. Det positive er at du kan ha full kontroll på pastaen du lager, men samtidig er det en risiko for at det kan bli litt tungt etterhvert.

Pastamaskinen fra Judge er en tradisjonell pastamaskin med et klassisk design. Det er egentlig ganske fint med en maskin som rett og slett bare gjør det den skal, og det er å hjelpe deg fra en stor pastaklump til en god og velsmakende tagliatelle.

I tillegg til en bordholder, får du også et redskap til å dele opp pastaen etterhvert som den kommer ut av maskinen. Du får også med en oppskrift og trinn-for-trinn-guide som viser hvordan du lager tagliatelle fra begynnelse til slutt.

Testresultat

Det er flere gode elementer med Judge Pastamaskin, men disse havner litt i skyggen av det at du kun kan lage tagliatelle. Men hvis du kun liker tagliatelle og ikke bryr deg om noen av de andre typene, så kan denne maskinen definitivt anbefales.

Fordeler:

 • Dette er en pastamaskin som er laget i rustfritt stål, og det forteller oss altså det er et produkt av god kvalitet.

 • Generelt sett er heller ikke prisen for høy, men ettersom maskinen bare kan produsere tagliatelle, så fører det til at prisen er litt i det høyeste laget likevel. Løsningen er eventuelt å produsere en variant som gir flere muligheter.

 • Men uavhengig av at det bare kan lages en type pasta, så er det veldig fint at produsenten Judge har hatt sikkerhet i fokus. Det er noe som gjenspeiler seg i bordholderen som følger med når du kjøper dette produktet.

Ulemper:

 • Det er spesielt en ting som får Judge Pastamaskin til å skille seg ut, og det er at den kun kan produsere en type pasta. Det er veldig upraktisk, med mindre du kun liker tagliatelle. Da er det kanskje like greit. Ellers kan det nok også her bli litt tungt etterhvert med manuell håndtering av pastamaskinen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Judge

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse (BxH)

17 x 15 cm

Her finner du beste pris:

Kitchentime

Pastamaskin Atlasmotor

Pastamaskin Atlasmotor test

Pastamaskin Atlasmotor er en motordrevet pastamaskin som produseres av Marcato, og denne ble faktisk produsert i Italia. Denne pastamaskinen er laget i rustfritt stål. Maskinens dimensjoner er ikke oppgitt, men den har en effekt på 100 watt.

Produktbeskrivelse

Med denne pastamaskinen kan du lage tre typer pasta. Disse pastatypene er lasagneplater, fettuccine og tagliolini. Det markedsføres også at du kan variere tykkelsen på pastaen, men det står ikke oppført hvor mye den kan varieres.

Dette er en motordrevet pastamaskin, så det er viktig å være forsiktig når du bruker den. Det gjelder spesielt hvis det er barn til stede. Det vil også si at du ikke trenger å håndtere denne maskinen manuelt, men det følger likevel med en sveiv og et skrufeste til å montere den fast.

Etter at du er ferdig med å lage pasta, så kan du enkelt rengjøre denne pastamaskinen. Det eneste du trenger å gjøre, er nemlig å børste rullene før du plasserer maskinen i skapet.

Foruten en sveiv med skrufeste og tilbehøret du trenger for å lage de tre pastatypene, så følger det ikke med noe ekstrautstyr med denne pastamaskinen. Det kan du imidlertid kjøpe, hvis du har lyst.

Testresultat

Dette er en motordrevet pastamaskin som kan lage tre pastatyper. Du må også kjøpe det meste av ekstrautstyr i tillegg. Det kan likevel være en god investering, men når alt kommer til alt så er det bare du som kan ta den avgjørelsen.

Fordeler:

 • Dette er ytterligere en pastamaskin som kan produsere tre pastatyper. Det er generelt et helt greit antall, men vi synes nok at det kanskje kunne vært litt mer med tanke på prislappen. Tykkelsen på pastatypene kan dog varieres.

 • Prislappen kan likevel forklares med at det er en motordrevet pastamaskin. Her følger det med en sveiv og et skrufeste som kommer godt med når du skal montere den fast.

 • Det å rengjøre pastamaskinen er også en enkel prosess. I dette tilfellet består rengjøringen av å børste av rullene.

Ulemper:

 • Pastamaskinens dimensjoner oppgis ikke, og det er noe vi gjerne skulle likt å vite. Det er nemlig informasjon som hadde gjort det enklere å gjøre en helhetlig vurdering vedrørende maskinens funksjonalitet.

 • Det er heller ikke like kult at nesten alt av ekstrautstyr må kjøpes. Spesielt med tanke på pastamaskinens prislapp. Dette er til tross for alle gode egenskaper en pastamaskin som lager ‘’bare’’ tre pastatyper, men det at den er motordrevet kompenserer kanskje litt for det.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Marcator

Materiale

Rustfritt stål

   

Her finner du beste pris:

Kitchentime

Funktion Pastamaskin

Funktion Pastamaskin test

Funktion Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Funktion, og det er en pastamaskin som er laget i rustfritt stål. Denne pastamaskinen har en bredde på 18 cm, men det oppgis ingen andre dimensjoner. Vi får derimot vite at pastamaskinen veier 4 kilo.

Produktbeskrivelse

Denne pastamaskinen gir deg muligheten til å lage din helt egen pasta, men det er imidlertid ikke oppgitt hvilke pastatyper du har muligheten til å lage. Med utgangspunkt i produktbildene, så ser det ut som at du i hvert fall ut kan lage lasagneplater. Det er uvisst om du har flere muligheter enn det.

Det er heller ikke oppgitt hvilke forholdsregler Funktion har tatt med tanke på sikkerhet. Det er derfor uvisst om denne pastamaskinen festet med en bordholder, har en sklisikker base eller en helt annen festemekanisme. Vi vil dog presisere at dette er veldig viktig uansett.

Pastamaskinen fra Funktion markedsføres som en multifunksjonell pastamaskin, men det fremlegges ikke noen argumentasjon for denne påstanden. Det er nok sannsynligvis sannheten, men det hadde vært nyttig med litt grundigere informasjon.

Funktion har imidlertid tenkt på deg som ikke har laget pasta før. Du får nemlig en oppskrift med på kjøpet, og det spiller ingen rolle hvor i Skandinavia du kommer fra. Denne oppskriften kommer nemlig på både norsk, svensk og dansk.

Etter at du er ferdig med å bruke pastamaskinen, er det viktig å rengjøre den før du setter den i skapet. Det gjør du ved å bruke en bløt børste. Du kan også en trepinne, hvis du ikke har en børste tilgjengelig.

Testresultat

Funktion tilbyr deg en veldig enkel pastamaskin, og det i seg selv er veldig fint. Det mangler imidlertid litt utfyllende informasjon om dette produktet, så det vil nok passe aller best til deg som ikke har et problem med det. Ha en fin oppdagelsesferd!

Fordeler:

 • Også pastamaskinen fra Funktion er laget av rustfritt stål. Det forteller oss, som sagt, at dette er en maskin av god kvalitet. Du får altså et produkt med skikkelig kvalitet for en veldig lav pris. Faktisk så er det mulig at dette er den billigste pastamaskinen som omtales i denne produkttesten.

 • Det er vel og bra at du kan lage din egen pasta i stedet for å kjøpe på butikken, men vi undrer oss over hvor mye forskjellige pastatyper det er mulig å lage med denne multifunksjonelle maskinen her.

 • Det er imidlertid et pluss at det følger med en oppskrift på alle de skandinaviske språkene. For det er jo ikke slik at Norge kun består av etnisk norske, så dette er en liten men veldig fin detalj.

 • Det er også veldig fint med en enkel rengjøringsprosess. Denne pastamaskinen trenger bare en lett omgang med en bløt børste eller trepinne.

Ulemper:

 • Denne pastamaskinen ser ut til å være et fint produkt, men det mangler veldig mye informasjon her. Det gjelder informasjon som ikke har så mye å si for helhetsinntrykket, men det mangler også litt informasjon som har en del å si.

 • Et eksempel på sistnevnte er at det er litt vanskelig å vite hvor mange pastatyper du kan lage med dette produktet. Det markedsføres som et multifunksjonelt produkt, men fra det vi kan se kan det bare brukes til å lage lasagneplater. Det er et veldig lite antall uansett prislapp.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Funktion

Materiale

Rustfritt stål

   

Holm Pastamaskin

Holm Pastamaskin test

Holm Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Holm. Denne pastamaskinen er laget av aluminium, og er den eneste i denne produkttesten som er svartfarget. Maskinen har en lengde på 21 cm og en bredde på 16 cm. Vekten er imidlertid ukjent.

Produktbeskrivelse

Med denne pastamaskinen kan du lage tre typer pasta. I tillegg til de tradisjonelle lasagneplatene, kan du også lage spagetti og nudler. Når det gjelder hvor lang, hvor bred og hvor tykk pastaen skal være, så står du helt fritt til å velge dette selv.

Med utgangspunkt i pastamaskinens dimensjoner, så ser vi at dette er en kompakt modell. Generelt sett har den også et veldig fint design. Det er imidlertid ikke oppgitt om det er noen designmessige elementer som sikrer en trygg bruksopplevelse hvis du kjøper dette produktet.

Du må håndtere denne maskinen manuelt med en sveiv. Som vi har sagt om hver eneste manuelle pastamaskin, så kan det være både positivt og negativt. Men det er uansett positivt at du kan ha full kontroll på pastaen du lager, i tillegg til at du virkelig får erfare hvordan det er å lage pasta. Den opplevelsen får du ikke med en motordrevet maskin.

Når det gjelder ekstrautstyr, så er det uvisst om det følger med noe. Det står nemlig ikke oppgitt, og det er vanskelig å bedømme om utstyret på bildene er inkludert i pakken eller om det tilhører kokken på bildet. Det står heller ikke oppført noe om rengjøringsprosessen til dette produktet.

Testresultat

Dette er en tradisjonell, enkel og stilig pastamaskin. Du får muligheten til å lage forskjellige pastatyper i valgfri lengde, bredde og tykkelse. Det er noe som uten tvil er veldig kult!

Det mangler litt elementær informasjon, men det trekker ikke helhetsinntrykket betraktelig ned. Hvis du er på utkikk etter et kompakt og enkel redskap som du kan lage hjemmelaget pasta med, så har du i hvert fall et veldig godt alternativ her.

Fordeler:

 • Dette er en pastamaskin laget av aluminium, noe som forteller oss at dette er en lett modell. Det er noe som også underbygges av maskinens dimensjoner. Prisen er heller ikke for høy, med tanke på at du får et kompakt produkt som kan brukes til å lage flere pastatyper.

 • I tillegg til å lage flere pastatyper, får du også helt fritt til å bestemme lengde, bredde og tykkelse på pastaen din selv. Det er veldig bra at Holm gir deg muligheten til å lage pastaen akkurat slik du liker den.

Ulemper:

 • Også pastamaskinen fra Holm mangler en del nyttig informasjon. Det innebærer informasjon om hvordan du kan sikre maskinen før bruk, hvor vidt det følger med noe ekstrautstyr og hvordan maskinen rengjøres.

 • Dette er også en manuell pastamaskin, hvor vi allerede har blitt kjent med de to forskjellige egenskapene det fører med seg. Denne pastamaskinen er intet unntak, og vi ser for oss at den kanskje blir litt tungt å håndtere etterhvert. Det er imidlertid ikke helt sikkert, siden maskinen tross alt er veldig lett og kompakt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Holm

Materiale

Aluminium

Størrelse (LxB)

21 x 16 cm

Ariete Pastamaskin

Russell Hobbs Slow Juicer test

Ariete Pastamaskin er en pastamaskin som produseres av Ariete. Dette er en pastamaskin laget i stål. Pastamaskinen er 23,5 cm lang, 16,5 cm bred og 13 cm høy. Hva maskinen veier er derimot ukjent.

Produktbeskrivelse

I produktbeskrivelsen av dette produktet står det ikke oppført hvilke typer pasta du kan lage, men det står at du kan lage forskjellige typer basert på hva du har lyst på den aktuelle dagen. Pastamaskinen er imidlertid utstyrt med hele 10 innstillinger, hvilket betyr at du kan velge mellom 10 forskjellige tykkelser på pastaen din.

Denne pastamaskinen markedsføres som en maskin som kan gi deg like fersk og god pasta som du får direkte fra Italia. Det er det selvsagt bare noe noen som har vært og spist pasta i Italia som kan vite, men det er uten tvil et godt salgstriks.

Også denne maskinen er av den manuelle typen, og den håndteres med en sveiv. Det kan fremdeles være både positivt og negativt. Det er imidlertid veldig positivt at du kan lage god hjemmelaget pasta hjemme. Med en manuell maskin får du også erfare ordentlig hvordan det er å lage pasta, og det kan jo være en morsom erfaring.

Det står imidlertid ikke noe om hvordan pastamaskinen fra Ariete rengjøres. Det er uansett noe som er helt sikkert, og det er at maskinen ikke skal rengjøres med vann.

Testresultat

Produkttesten avslutter slik den begynte med en tradisjonell og enkel pastamaskin. Denne maskinen, som så godt som alle andre i denne produktteksten, er et ‘’must have’’ produkt for enhver pastaelsker som har lyst til å lage sin egen hjemmelagde pasta. Du kan dessuten utforske både med smak og utseende på pastaen din. Det kan jo bli veldig gøy!

Til tross for litt manglende informasjon her og der, så står også dette produktet trygt i en helhetlig vurdering. Så det bunner egentlig ut i hvilket av disse produktene du liker aller best.

Fordeler:

 • Dette er en pastamaskin i stål, som lar deg lage flere forskjellige typer pasta. Pastatypene er ikke spesifisert, men du kan velge mellom hele 10 forskjellige tykkelser.

 • Denne maskinen markedsføres også som et produkt som lager like god pasta som om du skulle fått den direkte fra Italia. Det er uten tvil et godt salgstriks, og da hjelper det også veldig at prisen ikke er altfor høy!

Ulemper:

 • Foruten at det ikke er spesifisert hvilke pastatyper du kan lage med denne pastamaskinen, så er det ikke så veldig mye å sette fingeren på. Det blir heller ikke nevnt hvordan du rengjører maskinen etter at du har brukt den, men som sagt så er dette småting.

 • Også her gjelder det vi har sagt om manuelle pastamaskiner før. En manuell håndtering kan i det lange løp bli litt tungvint, men som sagt så er dette noe som den som kjøper kan bli vant til. Det er heller ikke slik at pasta er noe du lager hver eneste dag, så det vil nok gå helt fint.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Ariete

Materiale

Stål

Størrelse (BxDxH)

23,5 x 16,5 x 13 cm

Hvordan lager du pasta?

Nå har du akkurat vært gjennom en produkttest om pastamaskiner. Vi har sett på både manuelle og motordrevne pastamaskiner, men det er ingen av dem som forteller deg om hvordan du lager pasta. Det er derfor det denne delen av teksten skal forsøke å forklare deg.

I produkttesten fikk vi en bitteliten introduksjon til blant annet spagetti, tagliatelle og lasagneplater, men det stopper ikke der. Hvis du er en pastaelsker, så vet du sannsynligvis dette fra før, men listen over ulike pastatyper er uendelig lang. De ulike pastatypene deles dessuten inn i kategorier.

Pasta kan deles inn i 5 kategorier, og disse kategoriene er pastaskruer, pastarør, pastafigurer, spagetti og fylt pasta. Innenfor disse kategoriene befinner det seg nydelige pastatyper som makaroni, ravioli, tortellini, gnocchi, penne og fusilloni. Det finnes enda flere typer, men det får du fordype deg i på egen hånd.

Det er sannsynligvis mange som synes at det høres vanskelig ut å lage pasta, men det betyr ikke at det er det. Heller snarere tvert imot! Til tross for at dette er en produkttest om pastamaskiner, så ble jo pasta oppfunnet lenge før disse maskinene ble laget. Pastamaskinene er bare med å effektivisere prosessen.

I denne delen av teksten skal vi forsøke å fjerne stigmatiseringen rundt det å lage pasta, for det er altså ikke så vanskelig som veldig mange tror. Det finnes til og med pastaelskere som har hatt en pastamaskin stående i skapet i mange år uten å bruke den, ettersom det å gjøre noe så tidkrevende som å lage pasta ikke har blitt prioritert.

Så hvordan lager du egentlig pasta? Det første du begynner med er å lage deigen, og de eneste ingrediensene du trenger er faktisk hvetemel og egg. Du tenker kanskje at det er vanskelig å beregne hvor mye, men ett egg per 100 gram med mel er en veldig fin tommelfingerregel. Når det gjelder per porsjon, så er 100 gram mel rikelig.

Når du har funnet frem mel og egg, bør du vaske kjøkkenbenken din godt. Det kan du gjerne gjøre før du finner frem ingrediensene også, for her skal du faktisk ikke bruke bakebolle. I stedet skal du lage en vulkan av mel med et krater i midten. I krateret skal du knekke eggene dine.

Det høres utrolig grisete ut, men det kommer til å gå bra hvis du rører forsiktig. Melet vil da blande seg med eggene, uten noe søl. Deretter må du elte deigen skikkelig i 10-15 minutter. Det er når pastadeigen er myk, smidig og ikke sitter fast i kjøkkenbenken at du vet at den er ferdig.

Vi skjønner at det er fort gjort å ville begynne umiddelbart, men det er viktig at deigen får hvile i ca 30 minutter før du fortsetter prosessen. Hvis du ikke har tid til å gjøre alt relativt sammenhengende, kan du også plassere deigen i kjøleskapet i noen timer. Men det kan være lurt å ta den ut litt før du skal begynne på den, så den kan mykne.

Det eneste som gjenstår da er å bestemme seg for hvilken pastatype du vil lage. Tenk etter og finn ut hvilken pastatype du har aller mest lyst på. Vær forsiktig og ha det gøy!

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo