Kjøkkenmaskin test: De 9 beste kjøkkenmaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du litt lei av å måtte bruke hendene til å elte deig eller pisking av krem? Da kan en kjøkkenmaskin være noe for deg!

Om dette er et nytt begrep for deg, så har kjøkkenmaskinen en selvskreven plass i alle kokkers kjøkken. Den er som en mekanisk beste venn. De hjelper deg gjennom både tykt og tynt, men som venner flest er det noen som egner seg bedre til ting enn andre.

Kjøkkenmaskin er et ganske vidt begrep, og du kan bli positivt overrasket. Det finnes nemlig helt enkle og ganske avanserte produkter. Hvis du vet hva du ser etter, så er ikke det å få alle dine kjøkkenrelaterte behov dekket i ett produkt lenger en ønskedrøm. Det er virkeligheten!

I denne artikkelen skal vi se på og teste et utvalg av kjøkkenmaskiner som finnes på markedet i dag. Her vil vi også kåre beste kjøkkenmaskin 2024!

Ankarsrum AKM 6230 Kjøkkenmaskin – beste kjøkkenmaskin 2024

Ankarsrum AKM 6230 kjøkkenmaskin test

En helhetsvurdering av Ankarsrum AKM 6230 Kjøkkenmaskin forteller oss at dette er et veldig godt alternativ. Dette produktet passer både for den som har laget mat i mange år og den som ikke har like mye erfaring innenfor feltet. Dette er et produkt med enormt potensial, og derfor har vi kåret denne kjøkkenmaskinen til beste kjøkkenmaskin 2024! Det viser at det ikke alltid er de mest fancy utseende produktene som vinner, for av og til er potensial alt som skal til!

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Ankarsrum AKM 6230 Kjøkkenmaskin er produsert av Ankarsrum. Det er uvisst hvilket materiale maskinen er laget av. Men maskinen er 36 x 26,8 x 40 cm, og den veier 8,3 kilo. Produktet har en effekt på 1500 watt, en kapasitet på 7 liter og variabel hastighet.

Dette er en kjøkkenmaskin med enormt potensiale. Her får du en standard kjøkkenmaskin som brukes til flere forskjellige matlagingsprosesser kun ved å gjøre noen få justeringer. Med på kjøpet får du nemlig en kjøttkvern, som kan komplementeres med ytterligere tillegg.

Denne kjøkkenmaskinen skiller seg designmessig ut, ettersom den ser ut som en nyoppusset versjon av en gammeldags kjøkkenmaskin. Dette produktet er altså midt i blinken for deg som liker en kombinasjon av det tradisjonelle og det moderne.

I utviklingen av dette produktet har Ankarsrum tatt de gode egenskapene fra sine tidligere produkt og kombinert dem sammen til et enda bedre produkt. Denne kjøkkenmaskinen har ikke kun et pent utseende, den er også veldig enkel å bruke!

Fordeler:

 • Det er ikke ofte du finner en kjøkkenmaskin med et så stort potensial. Men her får du til og med behov du ikke visste du hadde dekket! Ved å investere i denne kjøkkenmaskinen får du en kjøttkvern med på kjøpet. Hvis du skaffer litt ekstrautstyr, så har den flere bruksområder.
 • Designmessig er dette produktet en kombinasjon av tradisjonelt og moderne. Den ser ut som en tradisjonell kjøkkenmaskin, men har et moderne utseende som kan falle i smak hos alle og enhver.
 • Denne kjøkkenmaskinen er utstyrt med variabel hastighet. Det er en faktor som gjør produktet enkel å bruke. Du trenger ikke å være verdens mester i matlaging for å bruke denne maskinen, og det er veldig praktisk. Enkelheten komplimenterer også designet!

Ulemper:

 • Her mangler det informasjon om hvilket materiale kjøkkenmaskinen er laget av. I tillegg er det litt usikkerhet rundt hvor vidt de medfølgende delene tåler oppvaskmaskin eller ikke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Ankarsrum
Kapasitet 7 liter
Hastighetstrinn Variabel

 

Bosch MUM48A1 Kjøkkenmaskin

Bosch MUM48A1 Kjøkkenmaskin test

En helhetsvurdering av Bosch MUM48A1 Kjøkkenmaskin forteller oss at dette utvilsomt er et produkt som vil gjøre matlagingen enklere for deg. Med denne maskinen vil du alltid få et perfekt resultat, og rengjøringen etterpå er lekende lett. I tillegg følger det med en DVD. På den ligger det både instruksjoner og oppskrifter, og begge deler er svært praktisk på hver sin måte. Det er alltid en liten, morsom detalj!

Produktbeskrivelse

Bosch MUM48A1 Kjøkkenmaskin er produsert av Bosch. Her oppgis det kun at produktet er 26,5 cm høyt og at den veier 4,7 kilo. Resten av målene mangler, men det oppgis dog at maskinen er laget av plast. I tillegg har den en effekt på 600 watt og en kapasitet på 3,9 liter.

Når den medfølgende 3,9 liters bollen er i bruk, kan du velge mellom fire forskjellige hastigheter. Du kan også bruke maskinens pulsfunksjon, om du trenger det. På bollen kan du ha et sprutdeksel. Det minimerer søl og kan enkelt åpnes for å fylle på flere ingredienser.

I tillegg til sprutdekselet får du med eltekrok, forskjellige visper og grønnsakssnittere med på kjøpet. Du får også en DVD med instruksjoner og oppskrifter, hvis du trenger litt inspirasjon.

Denne kjøkkenmaskinen drives av MultiMotion Drive miksersystem. Det innebærer at deigen eltes både ovenfra og sidelengs, noe som sikrer et perfekt resultat hver eneste gang. Dette kan du dessuten styre med en av maskinens fire hastigheter.

Fordeler:

 • Dette er en praktisk og inspirerende kjøkkenmaskin. I tillegg til å utføre forskjellige matlagingsprosesser kan du også la deg inspirere av den medfølgende DVD-en som blant annet inneholder oppskrifter.
 • Takket være MultiMotion Drive miksersystem får du et perfekt resultat hver eneste gang du bruker kjøkkenmaskinen. I tillegg er tilbehøret konstruert på en måte som forhindrer søl, så rengjøring er din minste bekymring. En fuktig klut og en oppvaskmaskin er alt som skal til!

Ulemper:

 • Her mangler det informasjon om produktets bredde og lengde, men generelt sett er ikke dette noe som trekker helhetsinntrykket ned i veldig stor grad.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Kapasitet 3,9 liter eller 2 kg
Hastighetstrinn 4 og pulsfunksjon

 

KitchenAid Artisan KSM156 Kjøkkenmaskin

KitchenAid Artisan KSM156 test

En helhetsvurdering av Artisan KSM156 Kjøkkenmaskin viser at dette er et svært godt alternativ i jakten på den ultimate kjøkkenmaskinen. Denne kjøkkenmaskinen gjør matlaging mye enklere. Den kommer i flere farger, samt at den både er solid og ser pen ut. Mesteparten av tilbehøret tåler også oppvaskmaskin. Det skal mye til for å bli bedre enn det!

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Artisan KSM156 Kjøkkenmaskin er produsert av KitchenAid. Den er 36,2 x 28,3 x 34,3 cm, og den veier 12 kilo. Dette er en kjøkkenmaskin laget av metall, og den har en effekt på 300 watt. Den har en kapasitet på 4,8 liter eller 2,7 kilo, og den har 10 hastighetstrinn.

Med på kjøpet får du forskjellige visper, som gjør denne kjøkkenmaskinen optimal til flere matlagingsprosesser. Det følger både en ballongvisp, en eltekrok og en flatvisp. I tillegg følger det naturligvis med en skål.

Designmessig er dette en svært delikat kjøkkenmaskin. Den er stilren med et tidløst design, så den vil ta seg godt ut på enhver kjøkkenbenk. Men den kommer også i forskjellige farger – matsvart, dried rose (rosa) og pebble palm (grågrønn).

Når det gjelder rengjøring av de forskjellige delene, så må du være oppmerksom. De fleste medfølgende delene kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er ikke alle som kan det. Ballongvispen er et eksempel på tilbehør som alltid skal vaskes for hånd.

Fordeler:

 • Ved å investere i denne kjøkkenmaskinen, vil du få minst én bekymring mindre i hverdagen. Det er naturligvis den til tider tidkrevende oppgaven som vi kaller matlaging. Dette produktet vil innta rollen som din høyre hånd, og kan hjelpe deg med mye forskjellig.
 • Denne kjøkkenmaskinen er en robust konstruksjon med et tidløst design. Dette er altså et produkt med lang levetid, og du trenger ikke å bekymre deg for at det skal bli utrendy rett som det er.
 • Med på kjøpet får du en skål og glass. Dette kan også kalles for en ildfast form, ettersom den tåler å bli varmet opp og fryst ned. I tillegg kan den vaskes i oppvaskmaskin.
 • I dette tilfellet kan de fleste deler vaskes i oppvaskmaskin. Ballongvispen er et unntak, men det er i hvert fall bedre enn ingenting!

Ulemper:

 • Dette produktet gjør en svært god figur i denne produkttesten. Helhetsvurderingen av produktet avdekker ingen feil eller mangler.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent KitchenAid
Kapasitet 4,8 liter eller 2,7 kg
Hastighetstrinn 10

Smeg Kjøkkenmaskin

Smeg Kjøkkenmaskin 4.8L test

Smeg Kjøkkenmaskin er produktet for deg som ønsker mange valgmuligheter. Med dette produktet får du valgmuligheter innenfor både matlaging og fargevalg. Hvis du attpåtil liker retrostil, så garanterer vi at du vil elske denne kjøkkenmaskinen!

I tillegg er dette en kjøkkenmaskin som scorer høyt på skalaen over brukervennlighet. Dette er noe produsenten definitivt har hatt i fokus når de utviklet dette produktet. Anti skli-fløtter er blant detaljene som gjør dette til et trygt og sikkert valg!

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Smeg Kjøkkenmaskin er produsert av Smeg, og den er laget av aluminium. Den er 37,8 x 40,2 x 22,1 cm, men vekten er ukjent. Denne kjøkkenmaskinen har en effekt på 800 watt og en kapasitet på 4,8 liter eller opp til 2,5 kilo. Den har 10 hastighetstrinn.

I denne produktpakken vil du finne en bolle, en eltekrok, en visp, en blander og et lokk som fungerer som sprutebeskyttelse. Ikke bare kan den brukes til flere matlagingsprosesser, den består av flere små, praktiske detaljer. Sprutebeskyttelse, tilte-funksjon og anti skli-føtter!

Dette er en kjøkkenmaskin i retrostil. Her får du også enorme muligheter til å velge akkurat den fargen og hvilken type bolle du vil ha. Denne kjøkkenmaskinen kommer i hele 15 farger, deriblant creme, hvit, grå, blå, grønn, rød og rosa.

Fordeler:

 • Dette er en kjøkkenmaskin som byr på mange muligheter. Det gjelder både innenfor matlaging og maskinens design. Denne maskinen lar deg utføre ulike matlagingsprosesser i ekte retrostil!
 • Produsenten har også integrert moderne detaljer i dette produktet. Smeg Kjøkkenmaskin er et produkt i særklasse når det gjelder brukervennlighet, siden den er utstyrt med både anti skli-føtter, sprutebeskyttelse og tilte-funksjon.
 • Med denne kjøkkenmaskinen får du 15 fargealternativer. Du kan velge både hvilken farge og hvilken type bolle du vil ha. Det er et imponerende antall alternativer, som gjør at produktet kan treffe en større målgruppe.

Ulemper:

 • Informasjon om kjøkkenmaskinens vekt mangler. Det er også noe usikkerhet rundt hvor vidt tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin eller ikke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Smeg
Kapasitet 4,8 liter eller opp til 2,5 kg
Hastighetstrinn 10

 

Sage The Bakery Boss Kjøkkenmaskin

The Bakery Boss Kjøkkenmaskin test

En helhetsvurdering av The Bakery Boss Kjøkkenmaskin viser at dette produktet er et godt alternativ til baking. Det medfølgende tilbehøret sørger både for maksimal utnyttelse av ingrediensene og så lite søl som overhodet mulig! Også dette er en kjøkkenmaskin som kommer i flere farger. Hvis du ønsker deg en kjøkkenmaskin i en farge med et fancy navn, så er dette produktet noe for deg!

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

The Bakery Boss Kjøkkenmaskin er produsert av Sage i rustfritt stål. Den er 36 x 41 x 21,5 cm, og den veier 7,8 kilo. Maskinen har en effekt på 1200 watt og en kapasitet på 3,8/4,7 liter. Dette er en kjøkkenmaskin med variabel hastighet.

Med denne maskinen følger det med to boller. En glassbolle som rommer 4,7 liter, og en i metall som rommer 3,8 liter. I tillegg til det følger det med en ballongvisp, en eltekrok, K-spader og sprutebeskyttelse.

Denne kjøkkenmaskinen er utstyrt med et display, og det lar deg stille inn hvor lenge maskinen skal blande før den stopper. En av K-spadene er i silikon, og ved å bruke den så sikrer du at absolutt alt blir med i blandingen.

Dette er en kjøkkenmaskin som leveres i flere farger. Den er tilgjengelig i fargene Blueberry Granita, Burnt Caramel, Royal Champagne, Salted Liquorice og Silver.

Fordeler:

 • Ved å investere i dette produktet, så får du boller og mye annet praktisk utstyr. Du får boller i både glass og metall, så du kan velge hvilken som passer best til det eksakte formålet. Det følger også med ulike røreverktøy og sprutebeskyttelse.
 • Med denne kjøkkenmaskinen kan du stille inn hvor lenge maskinen skal blande. Det er svært praktisk, for da trenger du ikke å følge med hele tiden. Da kan du for eksempel vaske kjøkkenbenken samtidig uten at det byr på problemer.
 • K-spaden i silikon sørger for at du får utnyttet alle ingrediensene. I tillegg har du sprutebeskyttelsen som sørger for en så enkel rengjøringsprosess som overhodet mulig.

Ulemper:

 • Det eneste som mangler her, er informasjon om hvor vidt tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin eller ikke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Sage
Kapasitet 3,8/4,7 liter
Hastighetstrinn Variabel

Kenwood KVL8361S Kjøkkenmaskin

Kenwood KVL8361S Chef Titanium XL kjøkkenmaskin test

Til tross for manglende informasjon om produktets hastighetstrinn, så viser en helhetsvurdering av Kenwood KVL8361S Kjøkkenmaskin at dette er et godt alternativ for deg som ønsker å gjøre en investering. Dette er attpåtil et produkt med lang levetid. Kenwoods kraftige motor gir perfekte resultater hver eneste gang, og gjør det som står i deres makt for å effektivisere rengjøringsprosessen. Alle aspekter ved matlaging blir lekende lett her!

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Kenwood KVL8361S Kjøkkenmaskin er produsert av Kenwood. Den er en del av produktserien Titanium, og det er noe som gjenspeiler seg i produktets design. Maskinen er gråfarget og er laget av rustfritt stål.

Denne kjøkkenmaskinen er 35,6 c 38 x 28,5 cm, og den veier 10,4 kilo. Den har en effekt på 1700 watt, og en kapasitet på 6,7 liter eller 2,5 kilo. Kapasiteten tar utgangspunkt i konsistensen som tilberedes. Det er uvisst hvor stor hastighet maskinen har.

Dette er en kjøkkenmaskin som kan hjelpe deg med både blending, elting og pisking. Det er takket være de 5 røreverktøyene som følger med i pakken. Med dem kan du lage både små og store porsjoner uten noe problem. Noen av delene tåler også å vaskes i oppvaskmaskin.

Kjøkkenmaskinen har et tidløst design, men den er ganske tung. Det kan altså være lurt å oppbevare den i et skap i umiddelbar nærhet til kjøkkenet. Da slipper du å bære den så langt hver eneste gang du skal bruke den.

Fordeler:

 • Dette er en kjøkkenmaskin i rustfritt stål. Hvis du investerer i denne kjøkkenmaskinen, vil du altså få et produkt med lang levetid. Det er svært praktisk å slippe å bekymre seg for å måtte begynne letingen på nytt etter bare noen måneder.
 • Denne kjøkkenmaskinen vil være din beste venn i forbindelse med baking. Det følger med 5 ulike røreverktøy, og du kan lage både store og små porsjoner i den medfølgende bollen. Noen av de medfølgende delene kan også vaskes i oppvaskmaskin.
 • Kjøkkenmaskinen fra Kenwood har et tidløst design, så du trenger ikke å bekymre deg for at den skal gå ut av stil i nær fremtid.
Ulemper:
 • Det mangler informasjon om maskinens hastighet, men samtidig så vet vi at den har hele 1700 watt. Selv om vi ikke vet eksakt hvor mange hastighetstrinn den har, så er det ingen tvil i at dette er en kraftfull kjøkkenmaskin.
 • Denne kjøkkenmaskinen er ganske tung. Men ved å oppbevare den i et skap i nærheten av kjøkkenet, så trenger du ikke å frakte den så langt når den skal brukes.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Kenwood
Kapasitet 6,7 liter eller 2,5 kg
Hastighetstrinn Ukjent

 

Bjørn Teddy Kjøkkenmaskin

Bjørn Teddy Kjøkkenmaskin med tilleggsfunksjoner test

En helhetsvurdering av Teddy Kjøkkenmaskin viser oss at dette er et fint produkt og et godt alternativ, men kanskje ikke for alle parter som produsenten ønsker. Vi vurderer dette produktet som best egnet for bedrifter, for i slike situasjoner flyttes det minimalt. Men hvis omstendighetene tillater det, vil naturligvis denne kjøkkenmaskinen kunne tilby en god bakeopplevelse til en storfamilie fra en fast plass på kjøkkenbenken.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Teddy Kjøkkenmaskin er produsert av Bjørn. Konstruksjonen er laget av en kombinasjon av rustfritt stål og plast. Kjøkkenmaskinen er 40 x 22,2 x 46,2 cm, og den veier 20 kilo. Den har en effekt på 300 watt, en kapasitet på 5 liter eller 2-2,5 kilo og 5 hastighetstrinn.

Produsenten ønsker å nå ut til både privatpersoner og bedrifter med dette produktet. Den kraftige motoren og det lave lydnivået gjør produktet perfekt til bruk i enhver situasjon. Det fører også til at dette produktet har lang levetid.

Med på kjøpet får du en bolle, ulike røreverktøy og sprutebeskyttelse. Alt utstyret monteres på maskinen, noe som gjør det å bruke den helt uproblematisk.

Dette produktet bærer preg av at Bjørn har lagt mye vekt på sikkerhet. Maskinen er nemlig utstyrt med forskjellige knapper, som gjør den enkel å håndtere. I tillegg har den et fastmontert sikkerhetsgitter som må være nede, for at maskinen skal kunne starte.

Fordeler:

 • Denne kjøkkenmaskinens målgruppe er både privatpersoner og bedrifter. Det er kult at det er et produkt som alle kan få bruk for.
 • Dette er en kjøkkenmaskin som drives av en kraftfull motor, samtidig som lydnivået holdes på et lavt nivå. Det er noe som gjør dette til et svært attraktivt produkt. Dette bidrar også til at produktet vil vare en god stund fremover.
 • I forbindelse med dette produktet, må ordet sikkerhet vært et av produsenten Bjørns verdiord. Maskinens detaljer gjør den til et trygt og sikkert alternativ.
 • Det oppgis ikke om tilbehøret tåler oppvaskmaskin eller ikke, men det følger i hvert fall med sprutebeskyttelse. Dette er en praktisk detalj som sørger for minimalt med søl.

Ulemper:

 • Det er litt usikkert hvor vidt det medfølgende tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin eller ikke.
 • I tillegg er dette en svært tung kjøkkenmaskin. Det er en detalj som gjør det svært upraktisk i enkelte situasjoner.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bjørn
Kapasitet 5 liter eller 2-2,5 kg
Hastighetstrinn 5

 

Carrera Kjøkkenmaskin

Carrera Kjøkkenmaskin test

En helhetsvurdering Carrera Kjøkkenmaskin viser at dette er et godt alternativ, til tross for manglende informasjon om maskinens mål og vekt. Det er også usikkert hvor vidt tilbehøret tåler oppvaskmaskin, men produktet har andre detaljer som gjør opp for dette.

Produktbeskrivelse

Carrera Kjøkkenmaskin er produsert av Carrera. Den er laget av støpt aluminium, men det foreligger ingen informasjon om maskinens mål eller vekt. Men maskinens effekt er 800 watt, samt at den har en kapasitet på 5 liter eller 1,5 kilo.

Denne produktpakken inkluderer forskjellig tilbehør som gjør det mulig å bruke maskinen til flere matlagingsprosesser. Noe av tilbehøret er eltekrok, flatvisp i silikon og stålvisp som kan brukes på maskinens 8 forskjellige hastighetstrinn.

Kjøkkenmaskinen er utstyrt med en LED-skjerm som gjør det enkelt å finne ut hvordan du ligger an i prosessen. I tillegg kan du stole på at det utføres på en trygg og sikker måte, da denne maskinen er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner, deriblant overopphetingsvern.

Produsenten har også lagt til rette for at det skal være enkelt å bytte ut delene på denne kjøkkenmaskinen. I tillegg følger det med en sprutbeskyttelse som sørger for minimalt med søl under matlagingsprosessen.

Fordeler:

 • Denne kjøkkenmaskinen er en konstruksjon i støpt aluminium. Det indikerer at dette er et produkt med lang levetid, noe som alltid er veldig positivt. I tillegg har dette produktet veldig stor kapasitet i forbindelse med matlaging.
 • Dette vil være et nyttig verktøy i forbindelse med baking. I tillegg er den utstyrt med en LED-skjerm som enkelt forteller deg hvor mye tid som gjenstår.
 • Dette er en kjøkkenmaskin med mange sikkerhetsfunksjoner. Det er svært praktisk, da det betyr at den er et trygt valg. Du trenger for eksempel ikke å bekymre deg for at maskinen skal bli overopphetet, for den har et innebygd vern mot dette.
 • I tillegg følger det med mye praktisk ekstrautstyr, deriblant en visp i silikon og en sprutbeskyttelse som kan brukes til lokk. Førstnevnte sørger for maksimal utnyttelse av ingrediensene, mens sistnevnte forhindrer søl.
Ulemper:
 • Det mangler informasjon om maskinens mål og vekt. Det nevnes heller ikke om det medfølgende tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin eller ikke.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Carrera
  Kapasitet 5 liter eller 1,5 kg
  Hastighetstrinn 8 og pulsfunksjon

  Electrolux Kjøkkenassistent PRO Designer

  Electrolux Kjøkkenassistent PRO test

  En helhetsvurdering av Electrolux Kjøkkenassistent PRO Designer forteller oss at dette er et godt alternativ for deg som er på jakt etter en praktisk og stilig kjøkkenmaskin. Alt det får du nemlig her! Det er litt tungt å frakte fra et sted til et annet, men passer perfekt hvis du planlegger å ha dette apparatet stående på benken til enhver tid. I så fall vil det ta seg godt ut der!

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Electrolux Kjøkkenassistent PRO Designer er produsert av Electrolux i rustfritt stål. Den er 36 x 37 x 21 cm, og den veier 9,3 kilo. Maskinen har en effekt på 1200 watt og en kapasitet på 5,7 liter. I tillegg har den 10 hastighetstrinn og én pulsfunksjon.

  Denne kjøkkenmaskinen kan beskrives med fire ord som begynner på bokstaven S: større, sterkere, smartere og stilig. Dette er i forhold til Electrolux’ tidligere modeller. Maskinen inkluderer alt standardtilbehør som f.eks bolle, eltekrok, ballongvisp og sprutebeskyttelse.

  Maskinen er også utstyrt med flere smarte funksjoner. Dette inkluderer LED-belysning, løftesystem, pulsfunksjon og timer. Alt dette kan du styre ved hjelp av et LCD-display, noe som gjør produktet veldig brukervennlig. Det har også et stilrent design.

  I tillegg er kjøkkenmaskinen kompatibel med tilbehør fra KitchenAid kjøkkenmaskin. Det er svært praktisk, for da trenger du ikke å sverge til kun ett merke. Dette er altså et produkt som gir deg større valgfrihet!

  Fordeler:

  • Electrolux presenterer et godt og brukervennlig produkt. Kombinasjonen av standardtilbehør og smarte funksjoner gjør dette til et veldig attraktivt produkt.
  • Det er også en stor fordel at Electrolux Kjøkkenassistent PRO Designer er kompatibel med tilbehøret som tilhører kjøkkenmaskiner fra KitchenAid. På den måten slipper du å måtte velge hvilket merke du liker best, og det er veldig praktisk.
  • Det er heller ingen tvil i at denne kjøkkenmaskinen vil ta seg godt ut på kjøkkenbenken din. Her har Electrolux gått all in og sørget for å lage et stilrent produkt som er en sann fryd for alles øyne.
  Ulemper:
  • Denne kjøkkenmaskinen fra Electrolux er et ganske stort apparat. Det er altså ganske tungt, noe som er litt upraktisk hvis du ikke har lyst til å ha maskinen stående på kjøkkenbenken til enhver tid.
  • I tillegg foreligger det ikke informasjon om hvor vidt produktets tilbehør kan vaskes i oppvaskmaskin eller ikke.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Electrolux
  Kapasitet 5,7 liter
  Hastighetstrinn 10 og pulsfunksjon

   

  Hva skiller kjøkkenmaskinen fra andre apparater, og hva kan det brukes til?

  I et moderne kjøkken finnes det så mange apparater at det fort kan gå litt i surr. Vi har blant annet kjøkkenmaskin, foodprosessor, blender og håndmikser. Et bildesøk på Internett vil nok ikke gjøre deg stort klokere, for de ser jo så like ut. Hva er det som skiller fra hverandre?

  Det er hovedsakelig dette spørsmålet vi vil gi et svar på i denne delen av vår produkttest. Etter det vil vi gi deg noen konkrete tips til hva du kan bruke kjøkkenmaskinen til.

  Håndmikser

  Aller først har vi apparatet som går under navnet håndmikser. Det ligger litt i selve navnet, men dette er altså et håndholdt blandeverktøy. Dette apparatet brukes hovedsakelig til pisking. Det kan være pisking av krem, en eller annen røre eller kanskje til og med eggedosis.

  Som vi har sett i denne produkttesten, så varierer kjøkkenmaskinens bruksområder i veldig stor grad. Håndmikseren er naturligvis intet unntak. Med noen håndmiksere følger det med eltekroker, og da kan produktet også brukes til å elte deig.

  Foodprosessor

  Deretter har vi foodprosessoren. Den kan faktisk beskrives som en mindre versjon av kjøkkenmaskinen, og det er nok disse to produktene som det er enklest å blande sammen.

  Men generelt sett er nok foodprosessoren et mer allsidig produkt enn kjøkkenmaskinen. Vi skal se nærmere på kjøkkenmaskinen nedenfor, men foodprosessoren har en tendens til å erstatte flere matlagingsprosesser enn det en kjøkkenmaskin kan.

  Hvis du er på jakt etter et apparat som kan hjelpe deg med elting av deig, så bør du nok ikke gå for en foodprosessor. Denne prosessen kan fort ble litt for tung for dette apparatet.

  Til gjengjeld er dette apparatet svært praktisk i de andre matlagingsprosessene, som oppkutting av grønnsaker eller til bakeoppdrag som er litt mindre kompliserte.

  Blender

  En blender er kanskje det produktet som har blitt mer og mer populært de siste årene. Grunnen til det er nok at populariteten til konseptet smoothie har økt. Med en blender i samlingen er det bare fantasien som setter grenser for hvilke godsaker du kan lage.

  Noen bruker også blenderen til å lage shakes etter trening eller suppe til middag. Men også hos dette produktet vil bruksområdene variere, så det er viktig å ta med i betraktningen når du skal gå til innkjøp av en blender.

  De kraftigste blenderne på markedet kan også brukes til å knuse is og tilberede ingredienser som kjennetegnes av sin harde konsistens. Her er nøtter et av de mest typiske eksemplene.

  Kjøkkenmaskin

  I denne produkttesten har vi sett på et stort utvalg av kjøkkenmaskiner. Som nevnt ovenfor, er kjøkkenmaskinen et produkt som passer ypperlig til deg som liker å bake. Dette er nemlig et apparat som vil gjøre elteprosessen mye enklere, siden du ikke trenger å slite deg ut.

  Men fordelen med å ta en kjøkkenmaskin inn på kjøkkenet stopper ikke der. I tillegg til at du ikke må slite deg ut over bakebollen, så vil også prosessen gå mye kjappere. Grunnen til det er ganske åpenbar, og det er at teknologi generelt er raskere enn vanlig håndmakt.

  Ovenfor så vi litt nærmere på hva som kjennetegner foodprosessoren, som jo er det produktet som har flest likhetstrekk med kjøkkenmaskinen. Foodprosessoren bruker kniver til å tilberede ingrediensene, mens kjøkkenmaskinen benytter ulike typer av visper.

  I tillegg er det en annen fordel med å velge en kjøkkenmaskin. Det finnes nemlig mange kjøkkenmaskiner som kan kombineres med andre apparater. Men dette temaet skal vi se litt nærmere på nedenfor!

  Kjøkkenmaskinens bruksområder

  Med utgangspunkt i det vi har sett ovenfor kan vi altså slå fast at kjøkkenmaskinen ikke er det optimale valget i forbindelse med kutting av grønnsaker. Men den kan brukes til veldig mye annet!

  I denne produkttesten har vi sett kjøkkenmaskiner som har vært kompatible med både kjøttkverner og blendere. Det betyr at det er mulig å få dekket enda flere kjøkkenrelaterte behov enn de tradisjonelle behovene som kjøkkenmaskinen vanligvis dekker.

  Å elte ulike deiger

  Vi må selvsagt nevne den tradisjonelle bruken av kjøkkenmaskinen. Den er god å ha i forbindelse med forskjellige bakeprosesser og elting av ulike deiger.

  Har du hørt ordtaket å slå to fluer i ett smekk? Det er dette produktet et tydelig bevis på. La kjøkkenmaskinen ta seg av eltingen, så slipper du å slite deg ut, samt at det går mye raskere!

  Å lage pølser og pasta

  Hvis kjøkkenmaskinen din kan kombineres med en kjøttkvern eller pastamaskin, så kan den faktisk brukes til å lage mat som pølser og pasta!

  En kjøkkenmaskin kan altså indirekte brukes til å lage middag først, og så kan du begynne på desserten etterpå!

  Å lage smoothie

  Når du skal investere i en kjøkkenmaskin, har du kanskje sett at det er mulig å få tak i en kombinert produktpakke? En slik pakke kan inneholde for eksempel en blender, og da kan du faktisk blande favorittsmoothien din til lunsj ved hjelp av en kjøkkenmaskin.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo