Slowcooker test: De 4 beste saktekokerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Noen produkter blir stadig mer populær. I dennne testen av slowcookers går vi gjennom de mest populære valgene man har og kårer samtidig beste slowcooker 2024.

Gastronoma Digital – BEST I TEST SLOWCOOKER

Gastronoma digital slowcooker test

Gastronoma Digital Cooker fremstår som et produkt som har veldig mange praktiske egenskaper integrert. Det er et produkt som det er enkelt å håndtere, i tillegg til at det har potensiale til å lage mat som er så god at du vil bryte ut i sang. Hvis dette er noe du har lyst til å oppleve, så bør du definitivt sjekke ut dette her. Derfor kårer vi Gastronoma Digital Slowcooker til beste slowcooker 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Gastronoma Digital Slowcooker er en saktekoker som produseres av Gastronoma. Den er laget av stål, og har en kapasitet på 6,5 liter. Produktets dimensjoner er imidlertid ukjent. Har du noen gang spist noe som var så godt at du kunne brutt ut i sang? Med denne saktekokeren vil du ha lyst til å gjøre det etter hvert eneste måltid.

Også dette er et produkt som tillater at du gjør minimalt. Du trenger, som sagt, bare å forberede ingrediensene og putte dem i gryten, velge temperatur og angi tidspunktet du vil at saktekokeren skal starte. På den måten kan du komme hjem til et velduftende måltid som kommer til å smake like godt.

Den innebygde timerfunksjonen lar deg forberede måltidet opptil 12 timer før det skal serveres, og det er veldig praktisk for deg som kanskje ikke har tid eller lyst til å stå på kjøkkenet rett etter at du er ferdig med dagens gjøremål er ferdig. Dette vil Gastronoma Digital Slowcooker ta seg av for deg.

Når maten er ferdig, så er det tid for servering. Dette må du gjøre selv, men saktekokeren har noen elementer som gjør dette både enklere og tryggere. Den er nemlig utstyrt med et cool-touch håndtak, noe som betyr at du ikke kommer til å brenne deg på fingrene når du tar i dem.

Hvis det skulle vise seg at du har tilberedt for mye og ikke har lyst til at det skal gå til spille, så kan du bare plassere gryten tilbake i saktekokeren. Grunnen til det er at den også er utstyrt med en oppvarmingsfunksjon for rester, så det er ikke noe problem å ta vare på det som ble til overs.

I de tilfeller det derimot ikke ble noe igjen til overs, så kan du sette i gang med rengjøringsprosessen med det samme. Dette er noe som heller ikke burde ta så lang tid, siden den innvendige gryten på saktekokeren tåler oppvaskmaskin. Det eneste du trenger å gjøre er å skylle av pannen og sette den i maskinen.

Fordeler:

 • Gastronoma Digital Slowcooker er en robust konstruksjon. Med den har du muligheten til å få mye mat til middag uten at du trenger å gjøre så veldig mye av matlagingen selv. Du må bare sørge for at ingrediensene kommer i gryten og at du stiller saktekokeren inn til å begynne når den skal.

 • Saktekokeren er også utstyrt med en rekke praktiske elementer, deriblant et cool-touch håndtak og en oppvarmingsfunksjon. I tillegg til dette tåler også innergryten av saktekokeren å bli vasket i oppvaskmaskin. Så enkelt og praktisk!

Ulemper:

 • Det er ikke noen store ulemper som avdekkes med Gastronoma Digital Cooker når vi foretar en helhetsvurdering av produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Gastronoma

Materiale

Stål

Kapasitet

6,5 liter

 

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Electrolux Slowcooker

Electrolux ESC7400 Slowcooker test

Electrolux Slowcooker produseres av Electrolux. Det er en saktekoker laget av rustfritt stål, og den har en kapasitet på 6,8 liter. I tillegg er den 45 cm bred, 33 cm dyp og 34,5 cm høy. For deg som er opptatt av sunn mat, men ikke har ubegrenset med tid til å stå på kjøkkenet, så kan dette produktet bli din aller beste venn.

Produktbeskrivelse

I likhet med de andre produktene i denne produkttesten, så trenger du bare å putte ingrediensene i gryten, sette på lokket og velge innstilling. Deretter vil denne saktekokeren gjøre magien sin på kjøkkenet, mens du kan bruke den ekstra tiden som du plutselig fikk til å slappe av eller gjøre noe helt annet.

Denne saktekokeren kan brukes til matlaging som har forskjellige hensikter. Enten det er til middag, til fest eller om du bare vil lage en fantastisk god matpakke til arbeid den kommende uken. Du kan altså få smakfull og næringsrik mat til både middag, fest og lunsj, og det er jo veldig deilig.

En saktekoker kan også beskrives som miljøvennlig, siden dette er et produkt som ikke bruker like mye elektrisitet som en vanlig komfyr. Det fører også til at den er økonomivennlig, ettersom mindre elektrisitet betyr mindre forbruk og mindre forbruk betyr mindre pengebruk. Det er altså en vinn-vinn-situasjon på mange måter!

Hvis du benytter saktekokeren til å lage middag og plutselig glemmer det, så er det heller ikke da noen fare. Electrolux Slowcooker er nemlig utstyrt med en funksjon som holder maten varm, og som automatisk slår seg på når maten er ferdig tilberedt. Ved bruk av denne saktekokeren, trenger du aldri å bekymre deg for et kaldt måltid.

Etter at du har spist deg god og mett, så kan du ta fatt på rengjøringsprosessen så lett som bare det. Saktekokerens innergryte er nemlig avtagbar, i tillegg til at den tåler oppvaskmaskin. Da var det problemet ute av verden!

Testresultat

Electrolux Slowcooker kommer relativt godt ut av helhetsvurderingen av dette produktet. Det er et solid og godt produkt som vil være veldig praktisk på flere områder. Her har Electrolux tenkt på både det ene og det andre, så det vil definitivt være et veldig godt alternativ.

Fordeler:

 • Dette produktet vil være veldig praktisk for deg som har en veldig travel hverdag. Enten du er matentusiast eller ikke, så vil denne saktekokeren ta seg godt ut på kjøkkenbenken din. Den vil selvsagt ikke bare ta seg godt ut, den vil jo være nyttig også!

 • Det er bare å forberede grønnsakene, putte dem i gryten og stille inn saktekokeren på den innstillingen du måtte ønske. Du kan dessuten lage store mengder med mat, enten det er til middag, til en fest du skal arrangere eller bare du har lyst på smakfull og næringsrik mat til lunsj. Electrolux Slowcooker hjelper deg gjerne!

 • Denne saktekokeren er også utstyrt med en rekke praktiske egenskaper. Den bruker lite energi, vil automatisk holde maten varm etter at koketiden er ferdig og den avtagbare innergryten tåler oppvaskmaskin. Det betyr at med Electrolux Slowcooker så vil høy strømregning, kald mat og lang oppvasktjeneste ikke være et problem.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen store ulemper med Electrolux Slowcooker når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet. Men det kan imidlertid nevnes at det ser ut som at produktet ikke har en timerfunksjon, ettersom dette ikke blir nevnt i produktbeskrivelsen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Electrolux

Materiale

Rustfritt stål

Kapasitet

6,8 liter

 

 

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Champion Slowcooker

Champion Slowcooker test

Champion Slowcooker er en saktekoker som produseres av Champion. Den er laget av keramikk, og har en kapasitet på opptil 6,5 liter. Dette er et produkt i svart og stål, som vil gjøre matlagingen til en avslappende opplevelse.

Produktbeskrivelse

Men matlaging har jo potensial til å være alt annet enn avslappende. Det vet de aller fleste som har laget mat under et visst tidspress, så grunnen til at vi sier det er at du trenger nesten ikke å gjøre noe annet enn å putte ingrediensene i gryten. Du må selvsagt velge hvilken innstilling som skal brukes, men det er det.

Denne saktekokeren er også programmert slik at du kan justere starttidspunktet. Det betyr altså at den ikke starter umiddelbart, med mindre du gir den beskjed om det. Dette er veldig praktisk for de som jobber lange dager, og som ikke syns det er så kult å komme hjem etter en lang arbeidsdag til å lage et avansert måltid.

I tillegg å slippe å lage et avansert måltid på egen hånd, trenger du heller ikke bekymre deg for at du eller dere ikke får nok næring gjennom maten. Denne saktekokeren fra Champion behandler nemlig maten på en skånsom måte, slik at både smak og næringsstoffer trives i gryten.

Denne saktekokeren har, som sagt, en kapasitet på 6,5 liter. Det betyr at dette er en allsidig gryte når det gjelder hvor mange du kan lage mat til på en gang. Foruten at den kan lage middagen for deg, så vil den også være nyttig hvis du skal lage store mengder mat til f.eks et selskap. Potensialet for middagsrester er uansett stort!

Testresultat

Champion Slowcooker gjør en fin figur når det tas en helhetsvurdering av produktet. Dette er et produkt i et solid materiale som rommer mye. Produktets dimensjoner er ukjent, men det har ikke en avgjørende faktor her. Hvis du er på utkikk etter en saktekoker, så kan denne være et godt alternativ.

Fordeler:

 • Denne saktekokeren fra Champion er et produkt som er svært enkel å bruke. Du trenger bare å forberede ingrediensene, putter dem i gryta og stiller inn starttidspunkt, og så vil saktekokeren gjør resten av jobben for deg. Det er veldig praktisk, enten du skal sove, er på vei til jobb eller bare vil slappe av litt.

 • I tillegg til å fjerne det ekstra stresset rundt matlagingen, så sørger den også for at maten den lager er både smakfull og næringsrik. Det blir den fordi den langsomme matlagingsprosessen tar vare på maten på en helt annen måte enn når den kokes opp raskt for så å bli stående å småkoke på platen en god stund.

 • Det er i tillegg veldig praktisk med en saktekoker som kan brukes både til hverdagslige formål og til fest. På grunn av produktets størrelse passer den nemlig til begge deler.

Ulemper:

 • Det er ingen ulemper som avdekkes når det gjøres en helhetlig vurdering av Champion Slowcooker, men det kan likevel nevnes at produktets størrelse er ukjent. Det er imidlertid slik at den har en kapasitet på 6,5 liter, noe som betyr at det ikke er en veldig liten gryte, til tross for manglende informasjon om eksakte dimensjoner.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Champion

Materiale

Keramikk

Kapasitet

6,5 liter

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Crock-Pot Slowcooker Manuell

Crock-Pot Slowcooker test

Crock-Pot Slowcooker Manuell er en saktekoker produsert av Crock-Pot. Også her er både produktets størrelse ukjent, men vi vet at saktekokeren er laget av keramikk og har en kapasitet på 2,4 liter. Det er i tillegg en saktekoker som håndteres manuelt.

Produktbeskrivelse

Denne saktekokeren har et ganske pent og enkelt design. Den er i fargen svart, men den har noen elementer i hvitt også. Det ser dessuten ut som et produkt som er enkelt å bruke, siden du kan velge mellom saktekokerens innstillinger på innstillingshjulet.

Saktekokeren har en kapasitet på opptil 2,4 liter, noe som betyr at dette produktet er optimalt for en husholdning med 2-3 personer. Uavhengig av produktets størrelse vil den uansett ha en positiv effekt på hverdagen fordi matlaging ikke trenger å være en omfattende prosess for deg.

Dette er imidlertid et litt forvirrende produkt, eller det er produktbeskrivelsen som er litt forvirrende. Produktbeskrivelsen sier at saktekokeren har en holde varm-funksjon, men litt lenger ned i spesifikasjonene står det det motsatte. Det sies også at saktekokeren har en timerfunksjon, men det er ingen annen informasjon utover det.

Til tross for litt forvirring, så kan vi også nevne at dette produktet tåler vaskemaskin. Ikke selve kokeren selvsagt, men de avtagbare delene som keramikkgryten og lokket. De kan fint vaskes i oppvaskmaskinen, så rengjøringsprosessen er i hvert fall enkel og grei.

Testresultat

I helhetsvurderingen av Crock-Pot Slowcooker Manuell avdekkes det noen informasjonshull og motstridende informasjon. Det er dog et produkt som er enkelt å bruke, og det passer fint til husholdninger hvor det ikke bor så veldig mange, men det er også det eneste vi kan si helt sikkert.

Fordeler:

 • Det kan trekkes frem at dette er et manuelt produkt, noe som kan være en medvirkende faktor i at det er veldig enkelt å bruke det. Det betyr også at Crock-Pot har muligheten til å nå ut til en større målgruppe, når produktet ikke er så veldig avansert.

 • Også denne saktekokeren har den fordelen at den forenkler matlagingsprosessen for deg, siden du ikke trenger å gjøre så veldig mye enn mye mer enn det vi har nevnt tidligere. Det er nemlig å putte ingrediensene i gryta og skru på bryteren.

 • Det har også slik at de avtagbare delene på denne saktekokeren (dvs. keramikkgryten og lokket) kan vaskes i oppvaskmaskin. Det er veldig praktisk, siden det effektiviserer matlagingsprosessen ytterligere fra start til slutt.

Ulemper:

 • Det er litt motstridende informasjon i produktbeskrivelsen av dette produktet. I produktbeskrivelsen står det at saktekokeren har en holde varm-funksjon, men i produktspesifikasjonen står det det motsatte. Det er derfor litt vanskelig å vite hva som stemmer.

 • Kapasiteten på denne saktekokeren er også litt lav, spesielt med tanke på prisen. Saktekokeren fra Champion var over dobbelt så stor og kostet mindre, mens dette produktet har mindre kapasitet og koster mer.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Crock-Pot

Materiale

Keramikk

Kapasitet

2,4 liter

 

Fordeler med å benytte en saktekoker

Du har antageligvis skjønt at det å benytte en saktekoker kommer med mange fordeler. Vi har allerede nevnt flere av dem i teksten ovenfor, men det kan være veldig mye enklere å ha dem listet opp en etter en i stedet for å måtte skumlese gjennom en hel tekst for å finne dem.

Tidsbesparende

Ved å benytte en saktekoker vil du spare tid, ettersom saktekokeren lager maten på egen hånd mens du holder på med sluttfinishen på jobb. Det eneste du bruker tid på er å forberede ingrediensene og putte dem i gryten, og det er jo en veldig deilig tanke.

Plassbesparende

En saktekoker er i tillegg plassbesparende fordi på de dagene det er nødvendig å bruke den, så lager du kanskje veldig enkle måltider. I tillegg til at du forbereder ingrediensene på forhånd, så tar ikke matlagingen like stor plass som det vanligvis gjør når du tilbereder et måltid ved hjelp av flere gryter og stekepanner.

Sunt og godt

Saktekokeren vil dessuten legge til rette for at du får i deg sunn og god mat. En saktekoker tilbereder maten sakte, og det er en prosess som fører til at næringsstoffene i maten blir bedre ivaretatt. Det å bruke en saktekoker kan også føre til bedre smak, da det er ingenting som forsvinner ut av gryten.  

Økonomivennlig

Helt til slutt kan vi si at en saktekoker er økonomivennlig. I teksten ovenfor skrev vi at det hørte sammen med at den brukte mindre elektrisitet enn en vanlig komfyr. Det gjør den så absolutt, men det er ikke det eneste. Vi har satt dette punktet til sist fordi det er noe som går igjen i alle de foregående punktene.

En saktekoker er tidsbesparende og økonomivennlig fordi den fører til at matlagingen tar relativt lite tid og lite plass. I et slikt tilfelle vil ikke matlaging være en like rotete prosess som det generelt har en tendens til å bli. I tillegg er den tidsbesparende fordi du personlig ikke bruker like mye tid på å lage mat som du ellers ville gjort.

Det er også sunt og godt fordi næringsstoffene i maten blir ivaretatt, og det vil også si at du sparer penger på å måtte kjøpe forskjellige kosttilskudd som du ellers ville fått fra maten du spiser.

Det er ikke sikkert at du er enig med oss i dette resonnementet, men hvis noen plutselig skulle be deg om å beskrive en saktekoker, så har du i hvert fall fått noen gode innspill her.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo