Eksentersliper test: De 4 beste Eksentersliper (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du slipe et større område? Da kommer du ikke langt med manuell sliping og slipepapir. En eksentersliper er en elektrisk slipemaskin som er til stor hjelp når du skal slipe små og store flater. Verktøyet kan også brukes til å fjerne gammel lakk eller tøffe malingrester

Vi har testet noen av markedets mest populære eksenterslipere. Har terrassen begynt å flise seg? Eller kanskje du har noen gamle møbler som begynner å se slitne ut? En kjapp runde med en eksentersliper vil skape fornyende resultater.

Det kan være vanskelig å handle på nett, særlig når det er snakk om verktøy. Derfor har vi gjort letingen litt lettere for deg, ved å sammenligne noen av de beste eksentersliperne. Bli med oss på vår gjennomgang og finn den modellen som passer best for deg.

Bosch GET 55-125 Professional – Beste eksentersliper 2024

Bosch Eksentersliper - GET 55-125 Professional test

GET 55-125 er en toppkvalitets eksentersliper fra Bosch. Denne modellen har en kraftig motor på hele 550 watt, samt en direktedrevet tallerken-rotasjon. Skal du fjerne tøff lakk eller gammel maling? Da gir denne modellen 27 % raskere material-fjerning enn andre varianter.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Eksentersliperen fra Bosch har en praktisk slipesåle som kommer utstyrt med flere hull. Du kan dermed bruke ulike typer slipepapir, uansett hvilket hullmønster papiret har. Flere hull i slipesåle skaper også et bedre støvavsug.

GET 55-125 har en diameter på 125 mm og passer derfor ypperlig til mindre, men krevende jobber. Med en vekt på bare 2,4 kg er maskinen relativt lett og du kan arbeide lenge uten å føle at du anstrenger skuldre og armer. Dette er en nettdrevet variant, men du får et høyt nivå av verktøykontroll og brukervennlighet.

Det som skiller GET 55-125 ut fra andre modeller, er den ergonomiske håndleddstøtten. Dette gir mye kontroll og stabilitet, selv for en nybegynner.

I tillegg er eksentersliperen kraftig og kan brukes til alt fra lakkfjerning og grunnsliping, til polering av overflater og bearbeiding. GET 55-125 kan trygt brukes på tre, fyller, finer, lakk, akryl og andre mineraler.

Fordeler:

 • Håndleddstøtte – praktisk under lengre bruk
 • Slipesåle med flere hull
 • Kraftig motor på 550 Watt
Ulemper:
 • Pris: Denne modellen er i toppsjiktet – både innen pris og kvalitet. Bosch GSS 230 AVE egner seg best til profesjonelle eller ambisiøse forbrukere.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Effekt 550 Watt
Diameter 125 mm

Vurdering

Trenger du en kraftig eksentersliper? Da er GET 55-125 fra Bosch et utmerket valg. Modellen gir mye fleksibilitet og passer sammen med alle typer slipepapir. Den er lett av vekt, gir støtte til håndleddet og fjerner effektivt materiale fra mange typer overflater. Her får du kvalitet i alle ledd, og derfor kårer vi GET 55-125 til markedets beste eksentersliper.

Bosch GSS 230 AVE Professional

Bosch GSS 230 AVE Professional test

GSS 230 AVE Professional er nok en førsteklasses eksentersliper fra Bosch. Denne modellen kommer med flere smarte egenskaper og gir deg mye igjen for pengene. Eksentersliperen gir mulighet for «to-hånds-grep», takket være en ekstra gripe-knott på fremsiden. Dette kommer godt med for nybegynner som ønsker et ekstra nivå av stabilitet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Vi liker den unike vibrasjonsteknologien som kommer med GSS 230 AVE Professional. Bosch har nemlig utstyrt eksentersliperen med spesiell vibrasjonsdemping, slik at du kan arbeide lenge uten å merke effekt på skuldre og armer. I tillegg tillater dette jevn sliping over lengre tid og du kan arbeide med større prosjekter uten pause.

Modellen er nettdrevet, hvilket trekker noe ned når det kommer til fleksibilitet. Likevel er ledningen både myk og lang, slik at du får en tilstrekkelig frihet under bruk. Når du skal bytte slipepapir kommer strammesystemet til nytte. Dette sikrer perfekt og enkelt bytte hver eneste gang.

GSS 230 AVE Professional kan brukes på mange materialer og til flere prosjekter. Du kan nemlig bruke eksentersliperen når du skal finslipe møbler, eller mellomslipe rammer og overflater. Sliperen kan trygt brukes på tre, fyller, finer og lakk, samt overflater av mineral og akryl.

Fordeler:

 • Enkelt feste av slipepapir
 • Lave vibrasjoner
 • Konstant kontakttrykk
Ulemper:
 • Innebygget støvboks som må tømmes

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Effekt 300 Watt
Rotasjonshastighet 16 000 – 22 000 rotasjoner per minutt
Pusseoverflate 92 x 182 mm

Vurdering

GSS 230 AVE Professional er en praktisk eksentersliper med gode kvaliteter. Modellen har en effekt på 300 watt og egner seg derfor ikke til de tøffeste jobbene. Men skal du finslipe eller mellomslipe, vil dette være et ypperlig og tilfredsstillende valg.

Black & Decker Random Orbit Sander

Black & Decker Random Orbit Sander test

Trenger du en effektiv eksentersliper som ikke sprenger budsjettet? Da kan Black & Decker Random Orbit Sander 480W være et godt valg. Denne eksentersliperen er kraftig og etterlater seg et godt resultat hver eneste gang.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Random Orbit Sander kommer med variabel hastighetskontroll, slik at du kan justere maskinen etter ønsket arbeidsoppgave. Dette er praktisk om du arbeider variert eller trenger et allsidig verktøy som kan brukes overalt i huset.

Vi blir imponert over utførelsen til Random Orbit Sander. Eksentersliperen bruker fine slipebevegelser som forhindrer sjansen for dype spor, virvler eller kutt i treverk. Har du noen gamle eller sårbare møbler stående? Random Orbit Sander fornyer disse uten å redusere kvalitet.

Random Orbit Sander kommer med en støvpose som sikrer et rent arbeidsmiljø. Denne må naturligvis bytte med jevne mellomrom. Du kan trygt bruke eksentersliperen på overflatematerialer, gipsplater, maling, metall, polering og PVC.

Selv om en eksentersliper i utgangspunktet brukes til sliping, kan modeller som Random Orbit Sander også brukes til å fjerne gammelt materiale av overflater. Da er det viktig med en sterk motor som sikrer høy hastighet for effektiv fjerning. Vi synes Random Orbit Sander presterer særdeles godt på akkurat dette området.

Fordeler:

 • Lav pris – Eksentersliperen har en lav pris, selv om den har profesjonelle kvaliteter
 • Sterk motor

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Black & Decker
Effekt 480 Watt
Rotasjonshastighet 4 000 til 12 000 rotasjoner per minutt
Diameter slipepapir 125 mm

 

Vurdering

Random Orbit Sander er en praktisk, allsidig og kraftig eksentersliper. Modellen fra Black & Decker har en motoreffekt på 480 Watt, hvilket er imponerende med tanke på prisen. Som nybegynner vil du sette pris på det gode bøylehåndtaket og det ergonomiske designet.

Profesjonelle lik nok like at Random Orbit Sander presterer like godt til fjerning av materiale, som til sliping av gammelt treverk. Denne eksentersliperen kan trygt brukes på sårbare overflater og er et solid valg når slitt treverk skal fornyes.

Einhell Eksentersliper TE-RS 40 E

Einhell Eksentersliper TE-RS 40 E test

TE-RS 40 E er en kraftig, dobbeltvirkende og roterende slipemaskin som kan brukes til mange ulike oppgaver. Denne eksentersliperen er godt avbalansert og har en unik hastighets-elektronikk som kan justeres etter arbeidsstykke. Modellen er produsert av Einhell og gjemmer flere smarte kvaliteter i et kompakt design.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Eksentersliperen TE-RS 40 E har en effekt på 400 watt og regnes derfor som en relativt kraftig maskin. Denne modellen kan brukes til både finsliping og grovsliping, samtidig som den sikrer perfekt resultat takket være hastighetsjustering.

Takket være et praktisk borrelåssystem, kan du enkelt bytte slipepapir ved behov. TE-RS 40 E er utstyrt med et avbalansert kabinett som skal redusere vibrasjoner, men den vibrerer likevel noe mer enn for eksempel testvinneren fra Bosch. Vi liker derimot at modellen er langt billigere i pris og har en kraftig motor.

Når det kommer til støv har TE-RS 40 E en filterboks som samler avfallet fra slipe-jobben. Du kan også bruk et aktivt støvavsug som for å sikre at arbeidsområdet alltid er rent og fritt for partikler. Bruk gjerne en støvsuger for å være helt trygg på at ingenting flyr rundt i luften.

Oscillasjons-hastigheten ligger fra 12 000 til 24 000 omdreininger i minuttet. Dette sikrer at TE-RS 40 E også kan brukes til å fjerne gamle materialer fra overflater. Skivediameteren er på 125 mm, og det betyr at eksentersliperen passer best til mellomstore prosjekter og overflater.

Er du nybegynner? TE-RS 40 E har et praktisk ekstra håndtak på fremsiden av maskinen. Dette kan brukes ved behov eller fjernes dersom du ikke trenger ekstra støtte. Gripe-området er belagt med gummi og sikrer softgrip for økt komfort. Dette er en praktisk eksentersliper som kan brukes på flere typer materiale.

Fordeler:

 • Allsidig – finsliping og grovsliping
 • Kraftig

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Einhell
Effekt 400 Watt
Hastighet 12 00 til 24 000 rotasjoner per minutt
Diameter slipepapir 125 mm

Vurdering

Trenger du en allsidig eksentersliper som er skapt for nybegynnere? Da er TE-RS 40 E fra Einhell et utmerket valg. Her får du muligheten til å koble på en støvsuger og et ekstra håndtak som kan fjernes ved behov. Med hastighetskontroll kan du justere farten etter arbeidsoppgave, og du kan trygt jobbe med finsliping og grovsliping.

Ettersom skivediameteren er på 125 mm, er ikke dette verktøyet for de aller største jobbene. Men den kan likevel brukes til mange formål og passer særlig godt som en hjelpende hånd til mellomstore prosjekter hjemme. Hvis du er ute etter en eksentersliper du er garantert å mester, er TE-RS 40 E fra Einhell verktøyet for deg.

Hvordan fungerer en eksentersliper?

En eksentersliper er et unikt verktøy og selve ordet eksentrisk betyr at maskinen jobber utenfor sentrum. Slipeskiven går derfor ikke bare rundt og rundt, men senteret til skiven roterer i en sirkel for å skape optimale resultater.

Denne mekanismen gir en slags dobbel rotasjon, hvilket forhindrer slipespor i arbeidsstykket og emne. Med en eksentersliper vil du aldri slipe over det samme området to ganger, sånn som med en båndsliper. Derfor er det mange som foretrekker eksentersliperen, da det ikke er like lett å skade emnet eller skape dype spor i materialet.

Hva brukes en eksentersliper til?

Dette hendige verktøyet har flere bruksområder. Som regel bli eksentersliper brukt til å grovslipe eller slipe sårbare overflater, men den kan også brukes til å fjerne gammel lakk og maling. Det er også mulig å polere overflater med en eksentersliper, så lenge du bruker rett sandpapir.

Hvilke funksjoner bør en eksentersliper ha?

Det er vanskelig å gi et konkret svar på hva du bør se etter, da dette avhenger av hva du planlegger å bruke verktøyet ditt. Men dersom maskinen gir deg muligheten til å koble til en støvsuger, er du sikret et rent arbeidssted og du kan være trygg på at støv og sagflis ikke havner i luften.

I tillegg er det mange som ønsker seg et ekstra håndtak. Dette er gjerne særlig attraktivt for nybegynnere eller hobbysnekkeren som ikke har mye erfaring fra før. Et ekstra håndtak på sliperens fremside, gir deg et solid og sikkert grep.

Noen eksenterslipere er batteridrevet, andre går på nett og kommer med ledning. Velger du sistnevnte er det viktig at ledningen er fleksibel og myk. Jo lengre ledning, desto mer bevegelighet har du. En myk ledning sikrer at du kan jobbe fritt og du slipper at ledningen kommer i veien.

Er det mulig å skaffe to slipeskiver i ulike størrelser? Dette kan være smart hvis du planlegger å jobbe variert. En 125 mm skive er ypperlig når du skal polere fint og jobbe med mindre prosjekter. For de store overflatene vil en skive på 150 mm sikre effektivt arbeid.

Er pris på eksentersliper viktig?

Som med alt annet – du får som regel det du betaler for. Vi kan dele eksentersliperen inn i tre ulike prisklasser. De dyreste modellene har best motoreffekt og flest omdreininger i minuttet. Disse variantene passer godt til profesjonelle, men også til ambisiøse forbrukere som jobber med mange prosjekter på hjemmebane.

De dyreste eksentersliperne kan koste over 2 000 kroner, mens mellomklassen ligger under 2 000 kroner. Denne kategorier har gjerne en motoreffekt på rundt 300 watt og kan rotere opptil 11 000 ganger i minuttet.

Billigvariantene behøver ikke å være dårlige, men de er noe svakere. Disse modellene koster under 1 000 kroner, og har dermed en noe lavere effekt og mindre omdreininger i minuttet. Til gjengjeld er de ofte små, hendige og brukervennlige for nybegynnere.

For å finne den beste eksentersliper, må du tenke gjennom hva du verdsetter av funksjoner. Trenger du mye kraft og styrke? Eller kanskje du trenger et lite, praktisk og fleksibelt verktøy til mindre jobber. Se gjennom produktene i vår test og sammenlign med egne behov – slik finner du den beste varianten for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo