YX Visa: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Kredittkortet YX Visa er skreddersydd spesielt for brukere som ofte fyller drivstoff hos bensinstasjonskjeden YX. Her kan du nemlig få gode rabatter når du fyller tanken, med opptil 40 øre rabatt literen.

Sjekk ut vår test av YX Visa, og finn ut hva vi mener om kredittkortet. Er egentlig rentene og gebyrene gunstige, og er bonusene gode nok? Her får du svaret.

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om YX Visa

YX Visa er et kredittkort som utstedes av Resurs Bank, og som først og fremst fungerer som et bensinkort. Foruten gode drivstoffrabatter, kan kredittkortet by på fordeler som at hver sjette maskinvask hos YX er kostnadsfri.

Kredittkortet YX Visa gjør seg også bemerket ved å være et kredittkort med ingen eller svært få gebyrer, noe som kan bidra til å gjøre kortet ekstra gunstig.

Priser og vilkår

Ethvert kredittkort har medfølgende vilkår og betingelser. YX Visa har i likhet med øvrige kredittkort både en aldersgrense og rentesatser du må forholde deg til.

Vi har her samlet de viktigste betingelsene og prisene du bør vite om før du eventuelt velger å søke om et kredittkort av typen YX Visa:

 • Aldersgrense: 18 år
 • Nominell rente: 22 %
 • Effektiv rente: 24,36 %
 • Rentefrihet: 50 dager
 • Høyeste kredittgrense: 100 000 kroner
 • Gebyr for varekjøp (Norge): 0 kroner
 • Gebyr for varekjøp (utland): 0 kroner
 • Gebyr for uttak (Norge): 0 kroner
 • Gebyr for uttak (utland): 0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Overtrekksgebyr: 250 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Fakturagebyr (papirfaktura): 35 kroner per måned
 • Fakturagebyr (eFaktura): 0 kroner

Aldersgrense

Aldersgrensen på YX Visa er 18 år. Dermed er dette blant kredittkortløsningene i Norge med den laveste aldersgrensen.

Siden man også kan få bilsertifikatet som 18 åring her til lands, passer det kanskje fint å ha et kredittkort som gjør det gunstigere å fylle bensin – også for de yngste sjåførene.

Effektiv rente

Når du skal velge det perfekte kredittkort for deg, er det lett å la seg blinde av gode rabatter og fordeler. Det som er minst like viktig, er å se på den effektive renten. Denne kan nemlig si deg hvor mye det potensielt kan koste å bruke kortet.

Effektiv rente er nominell rente pluss avgifter og gebyrer, og forteller deg hva de totale kostnadene for å bruke kortet er. Med YX Visa er effektiv rente på 24,36 %, noe som er en forholdsvis gjennomsnittlig rente etter dagens målestokk.

Rentefri periode

Den effektive renten kan gjøre det mindre gunstig å handle med kredittkort, men dette er kun om du ikke betaler tilbake det utestående beløpet innen rentefri frist. På YX Visa har du hele 50 rentefrie dager, noe som gir deg anledning til å betale tilbake uten noen renter.

Så snart disse 50 dagene har gått, starter imidlertid den effektive renten å løpe, og det blir dyrere å betale tilbake pengene. Av den grunn er nok YX Visa først og fremst et gunstig og bra kredittkort for brukere som planlegger relativt rask tilbakebetaling.

Hva med betalingsutsettelse?

Med YX Visa kan du også be om betalingsutsettelse dersom du ikke skulle ha penger til å betale ned på gjelden en periode.

Betalingsutsettelse er imidlertid ikke gratis. Du må generelt sett betale 300 kroner per faktura som skal utsettes, noe som kan bli dyrt i lengden.

Gebyrer

YX Visa markedsføres som et 100 % gebyrfritt kredittkort. Her vil du nemlig ikke trenge å bekymre deg for hverken uttaksgebyrer eller gebyrer når det kommer til varekjøp. Det tas heller ingen årlige gebyrer eller termingebyrer, noe som er et stort pluss.

I tillegg er det kjekt å vite at det ikke koster deg noe ekstra å motta faktura elektronisk. Men selv om eFaktura er kostnadsfritt, må du huske at det kan legges til et gebyr på 35 kroner per faktura som sendes i postkassen. Derfor er det mest gunstig å velge eFaktura.

Det er også et overtrekksgebyr på YX Visa. Dersom du bruker et beløp som gjør at tildelte kredittramme overtrekkes, vil dette medføre et gebyr på 250 kroner. Helt gebyrfritt er med andre ord kredittkortet ikke, men stort sett er selve bruken av kortet uten gebyrer.

Bruk av YX Visa i utlandet

Både uttak og varekjøp er uten gebyrer med YX Visa, og dette gjelder også når du bruker kortet i utlandet. Det er dog et valutapåslag på 1,75 % i forbindelse med valutakonvertering.

Når du handler i utenlandsk valuta må Resurs Bank konvertere det til norske kroner, og valutapåslaget skal da dekke disse administrasjonskostnadene. Alle kredittkort har et valutapåslag, så dette er ikke noe som er særegent for YX Visa.

Kredittramme

Kredittrammen tilsvarer hvor mye penger du har tilgjengelig å bruke på kredittkortet ditt. Det meste man kan få i kredittgrense på YX Visa, er 100 000 kroner. Dette er en høy kredittgrense sammenlignet med mange andre kredittkort.

Om du er ute etter et bensinkort med høy kredittramme, kan derfor YX Visa være en god kandidat. Likevel ønsker vi å påpeke at det er mange kriterier som er med på å avgjøre din faktiske kredittramme.

Det er ikke sikkert at Resurs Bank kan gi deg sin høyeste kredittramme, da dette vil avhenge helt av hva slags økonomisk situasjon du er i. Du kan også søke om å få økt kredittramme etter en viss tid, dersom du kan vise til en god betalingshistorikk hos banken.

Banken vurderer økonomien til alle søkere gjennom en kredittvurdering, og vil i tillegg innhente offentlig dokumentasjon på inntekt og lignende. En tommelfingerregel er at jo bedre økonomi du har, jo høyere kredittramme kan du forvente å få.

Låneeksempel

Mange synes det kan være nyttig med låneeksempler når de skal sammenligne ulike kredittkort. I låneeksempelet vil du se hva eksakt det vil koste å bruke YX Visa om du velger en spesifikk nedbetalingstid.

Vi kan her ta utgangspunkt i at du bruker YX Visa til å betale for en ny stjernekikkert som koster 15 000 kroner. Den effektive renten på kortet er 24,36 %.

Hvis du betaler tilbake 15 000 kroner i sin helhet innen 50 dager, vil du bare måtte tilbakebetale 15 000 kroner til Resurs Bank. Om du heller skulle gå for en delvis tilbakebetaling over de neste tolv månedene, blir kostnadene 1 788 kroner.

Med tolv måneders renter, må du totalt betale 16 788 kroner til Resurs Bank – lånebeløpet inkludert. Det er med andre ord mulig å spare en del penger om du betaler tilbake pengene innen 50 dager.

Fordelsprogram: Rabatter og forsikringer

Når man skal skaffe seg et kredittkort, er det lurt å tenke over hva slags rabatter man kan ha bruk for i det daglige. Kjører du for eksempel mye bil, kan YX Visa potensielt være et godt valg. Men kredittkortet har også andre gode fordeler.

Her kan du lese mer om noen av fordelene du kan se frem til med et kredittkort av typen YX Visa!

Drivstoffrabatt hos YX og YX 7/11

Når du har kredittkortet YX Visa, vil du kunne motta gode rabatter på drivstoff når du fyller tanken hos en betjent YX-bensinstasjon eller YX med 7/11. Tidligere fikk man også rabatter ved fylling hos Uno-X, men denne ordningen er nå avviklet.

Rabatten er tilgjengelig i hele Norge, enten du fyller drivstoff i nord, sør, vest eller øst.

Du vil motta drivstoffrabatt fra den første literen du fyller, enten det er diesel eller bensin, så lenge du betaler med YX Visa. Du vil få 40 øre i rabatt per liter som fylles, og pengene trekkes fra på din neste faktura.

Valgfri rabatt

Med YX Visa kan du også se frem til andre rabatter. Fordelen her er at du i stor grad kan velge den bonusen som passer deg best, enten du ønsker rabatter på reiser, streaming, interiør og møbler, netthandel eller andre ting.

Du kan få rabatter for kjøp på inntil 5 000 kroner hver eneste måned. Hver måned kan du se en oversikt over hva slags rabattkategorier som er tilgjengelige akkurat nå, noe som er veldig praktisk.

Merk deg at rabatten ikke vil gjelde om kjøpet gjøres med Vipps, iZettle, MobilePay eller lignende betalingsmetoder.

Andre fordeler

Med YX Vis
a kan du også se frem til diverse andre fordeler. Vi kan for eksempel nevne at du kan få rabatter på medlemskap gjennom Falck Bil, og dermed ha tilgang på rimelig veihjelp, dekkhotell og leiebil.

Du vil også få rabatter på MOT-produkter. Du kan få 10 % rabatt på produkter du kjøper hos MOT, dersom du bruker rabattkoden «Uno-X MOT».

Positivt og negativt

De fleste kredittkort har både sine sterke og svake sider, og YX Visa er intet unntak. Kredittkortet er veldig fordelaktig for deg som fyller mye drivstoff på YX-stasjoner, men kanskje ikke like gunstig om du kun fyller sporadisk hos denne kjeden.

Det trekker litt ned at man ikke kan få drivstoffrabatter hos andre bensinstasjoner. Noe annet vi synes er litt negativt, er at kredittkortet ikke har noen forsikringer. Det skal også nevnes at det finnes kredittkort med lavere effektiv rente enn 24,36 %.

Hvis du uansett har tenkt til å betale tilbake innen 50 dager, har kanskje ikke renten så mye å si. YX Visa har en gunstig og forholdsvis lang rentefri periode, noe som gjør kortet gunstig for mange brukere.

Nedenfor finner du en oversikt over de mest positive og negative sidene ved å velge YX Visa som sitt kredittkort:

Fordeler

 • Drivstoffrabatt på 40 øre literen hos YX
 • Valgfrie rabatter
 • Tilgang på billigere Falck Bil-medlemskap
 • Rentefrihet i 50 dager
 • Høy kredittgrense

Ulemper

 • Du får kun rabatt på drivstoff hos YX, ingen andre bensinstasjoner
 • Ingen forsikringer
 • Effektiv rente er litt høy
 • Overtrekksgebyr på 250 kroner

Hvem kan få YX Visa?

Det å få YX Visa krever at du først må gjennom en søknadsprosess. Dette innebærer at banken vil vurdere økonomien din, og avgjøre om du oppfyller alle forhåndsbestemte kriterier. Du må for eksempel tjene minst 200 000 kroner i året for å få YX Visa.

Banken kredittsjekker deg, og vil i tillegg hente ut offentlige dokumenter som viser hvor mye du tjener, skatter og lignende.

Det hentes også ut dokumentasjon fra Gjeldsregisteret, der det sjekkes om du har mye dyr gjeld å betale på. Totalgjelden din må ikke være høyere enn brutto årsinntekt ganget med fem.

Av andre krav som stilles for å få YX Visa, kan vi nevne at du må være minst 18 år gammel, og at du ikke har noen aktive betalingsanmerkninger. Du skal også kunne betjene kredittrammen din selv med en renteøkning på fem prosentpoeng.

Hvordan søker jeg om YX Visa?

For å kunne søke om YX Visa, må du sette av et par minutter og fylle ut YX sitt søknadsskjema. Her skal du blant annet legge inn oppdaterte opplysninger om personalia som navn og kontaktinformasjon.

Du skal også legge inn data om din personlige økonomi, der du blant annet opplyser om hvor mye gjeld du har, hva du tjener før og etter skatt, hvorvidt du har forsørgeransvar og lignende.

Du sender så inn søknaden, og venter på resultatet. Banken vil se på søknaden din, men gjør også en kredittvurdering av deg. Det innhentes dessuten opplysninger fra Skatteetaten, Gjeldsregisteret og lignende. Basert på din økonomi, settes det en kredittscore.

Om du får lav kredittscore eller om du sliter med betalingsanmerkninger, er det mulig at du vil få avslag på søknaden m YX Visa. Om alt ser greit ut, mottar du et kredittkorttilbud og lånedokumenter som kan signeres med BankID på nett.

Faktura og tilbakebetaling

Med YX Visa vil du motta regningen for anvendt kreditt den neste måneden. Du kan da bestemme selv om du vil betale hele beløpet i en og samme jafs, eller om du heller vil nedbetale brukt kreditt litt etter litt.

Om du skal gå for delvis nedbetaling, må du som et minstekrav betale 4 % av beløpet i måneden, eller minst 400 kroner. Dette er et noe høyere krav enn hva vi ser hos mange andre kredittkort.

Hvis regningene mottas gjennom såkalt eFaktura, er det ikke noen gebyrer i forbindelse med fakturering. Men når du derimot velger papirfaktura, vil du måtte betale 35 kroner per mottatte faktura.

Hvis du ikke skulle betale fakturaen, kan du regne med å motta betalingspåminnelser etter hvert. Da legges det som regel på gebyrer. Første purregebyr er på 35 kroner, og inkassovarsel koster også 35 kroner i gebyr.

YX Visa | Nettbank

Du kan ved hjelp av BankID logge deg inn i nettbanken til YX Visa, slik at du kan få ønsket oversikt over kredittkortbruk, saldo og andre faktorer. Du kan velge mellom BankID på mobil eller innlogging med kodebrikke.

I nettbanken kan du også betale regninger eller gjennomføre overføringer fra kredittkortet til andre mottakeres kontonummer.

Hva hvis jeg mister YX Visa?

Har du vært uheldig og mistet YX Visa-kredittkortet ditt? Da er det lurt å få sperret kortet omgående, for å forhindre at noen skal misbruke det. Dette gjelder enten du vet at kortet er stjålet, eller om du har rotet det bort.

Om du tar kontakt med banken, kan du få hjelp til å sperre YX Visa og ordne med tilsending av nytt kredittkort. Du kan også gjøre dette om du logger deg inn i nettbanken, om ønskelig.

Det er mulig å bestille et nødkort, men dette vil koste deg  1 350 kroner. Om du skulle ha bruk for nødkontanter, kan du få dette til 850 kroner.

Dette er noe dyrt, men det er likevel betryggende å vite at du kan få rask hjelp om kortet mistes mens du er på ferie eller lignende. Om du ikke skulle hente kontantene eller nødkortet, vil det legges på ytterligere gebyrer (450 kroner).

Er YX Visa et sikkert kredittkort?

Ja, YX Visa er et trygt kredittkort som kan brukes både i Norge og utlandet med senkede skuldre. Utsteder er også veldig opptatt av å få frem at kredittkortet og søknadsprosessen ivaretar personvernet på en best mulig måte.

Samtidig er det viktig at du tar ansvar selv også, og sørger for å ikke oppbevare kredittkortet sammen med koden. Koden bør optimalt sett kun has i eget hode, og ikke skriftlig. Det er også lurt å oppbevare kortet på et trygt sted – særlig når du er på ferie i utlandet.

Oppsummering: Er YX Visa et godt valg?

YX Visa er et kredittkort som er spesielt designet for deg som fyller drivstoff hos YX. Her vil du kunne få en svært gunstig drivstoffrabatt på hele 40 øre per fylte liter. Du kan også få valgfrie bonuser på reiser, interiør eller lignende, og billig medlemskap hos Falck Bil.

Det som trekker litt ned med YX Visa, er at man ikke vil få noen rabatter hos øvrige bensinstasjoner. I dag finnes det bensinkort som kan by på mer fleksibilitet med tanke på fyllested, og YX Visa kan nok fort utkonkurreres av disse.

Samtidig er kredittkortet veldig gunstig for deg som likevel fyller hos YX på jevnlig basis. Husk at du også kan se frem til fordeler i form av rentefrihet i 50 dager og en potensielt høy kredittgrense. Det er også få gebyrer på kredittkortet, noe vi setter pris på.

Foruten å være et drivstoffkort, kan YX Visa brukes som et ordinært kredittkort når du handler i butikker eller andre steder – både i Norge eller utland. Det følger imidlertid ikke med noen forsikringer, noe vi savner. Ellers er dette et kredittkort vi virkelig kan anbefale!


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo