Steketermometer test: De 8 beste steketermometrene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Et steketermometer vil gjøre deg til sommerens grillkonge og lar deg servere perfekt julemat hvert eneste år. Steketermometeret kommer med ulike funksjoner og bruksområder: Noen er trådløse, noen kan brukes til syltetøy og andre kan til og med kobles på Wi-Fi. Pris, funksjoner og nøyaktighet vil variere, derfor bør du alltid bruke litt ekstra tid på å finne det perfekte steketermometeret til ditt behov.

Vi har samlet noen av markedets mest populære steketermometre, i forskjellige prisklasser og med ulike funksjoner. Ta en titt på de mest ettertraktede modellene og finn beste steketermometer som gir deg perfekt resultat på kjøkkenet gang på gang.

Witt By CookPerfect trådløs – Best i test steketermometer

Witt By CookPerfect Trådløst Steketermometer test

Med Witt By CookPerfect Trådløst Steketermometer kan du oppnå den perfekte steketemperaturen du jakter på. Her får du hele seks sensorer for nøyaktig temperaturmåling av både kjøttet og luften i ovnen. Witt By CookPerfect er helt trådløst og kommer med en applikasjon som vil guide deg gjennom hele matlagingen.

Sjekk dagens pris

Witt By CookPerfect gir deg muligheten til å stille ønsket resultat på kjøttet basert på rødt, rosa eller gjennomstekt tilberednings grad. I tillegg kommer steketermometeret med en flott timer-funksjon, hvilket gjør at du kan få poteter, grønnsaker og annet tilbehør ferdig nøyaktig samtidig som kjøttet. For en sømløs opplevelse på kjøkkenet er Witt By CookPerfect gull verdt.

Nålen som måler temperaturen, kommer med seks ulike sensorer. Fem av sensorene sørger for å måle temperaturen i selve kjøttet, mens den siste måler lufttemperaturen i ovnen. Gjennom applikasjonen stiller du enkelt inn hvordan du ønsker det endelig resultatet, og denne informasjonen blir videresendt til kjøttnålen.

Med seks sensoren kan Witt By CookPerfect måle både de kaldeste og de varmeste punktene i kjøttet. Dette gir deg et perfekt resultat hver eneste gang, og nøyaktig varsling om når maten vil være ferdig. Sensoren som måler lufttemperaturen, sitter i håndtaket. Denne sensoren kommer godt med når du griller under lokk.

Vi liker at Witt By CookPerfect gir oss et nøyaktig tidspunkt for når maten vil være ferdig. Dette beregnes basert på resultatet du vil ha, kjernetemperaturen og lufttemperaturen. Sensoren tar også høyde for eventuelle perioder hvor du løfter lokket eller åpner døren til ovnen. Da kan slutttidspunktet bli endret og steketiden forlenget.

I applikasjonen kan du også sette alarmer som varsler deg om når du må starte med resten av tilbehøret, for at alt skal bli ferdig til samme tid. Witt By CookPerfect gir deg statusoppdateringer underveis slik at du alltid har full kontroll på prosessen. I laderen finnes det innebygd Wi-Fi som sendes til kjøttnålen via Bluetooth. I praksis betyr dette at rekkevidden er ubegrenset, noe som er meget imponerende.

Hvis du ikke bruker Cloud-funksjonen vil Bluetooth ha en rekkevidde på 120 meter, hvilket er mer enn nok for de fleste. Det er også mulig å kjøpe ekstra termometer-nåler hvis du har behov for dette. Witt By CookPerfect er et avansert, men likevel et enkelt verktøy å forstå seg på. Teknologien og applikasjonen byr på endeløse muligheter og gjør det lett å servere gjester rykende fersk mat.

Med tanke på funksjoner og kvaliteten til Witt By CookPerfect, er prisen for termometeret meget god. Den ligger naturligvis hakket over de billigste alternativene, men med så mange innstillinger og unike funksjoner, får du mye igjen for pengene her. Dette er termometer som passer like godt til profesjonelle matentusiaster som til hverdagslige kokker som trenger en ekstra «hånd» på kjøkkenet.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Seks sensorer
 • Trådløst
 • Applikasjon, Bluetooth
 • Ubegrenset rekkevidde med Cloud-funksjon
 • 16 timers levetid per lading

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Thermapen ETI Classic Termometer

Thermapen ETI Classic Termometer Gul test

Hvem har sagt at steketermometer og kjøkkenredskap må se kjedelig ut? Hvert fall ikke produsenten ETI bak det stilige steketermometeret Thermapen 4. Dette er et innstikktermometer som kommer i alle regnbuens farger. Her får du et digitalt display som viser nøyaktige temperaturer lynraskt og måleområdet strekker seg fra -49,99 til 299,9 grader.

Sjekk dagens pris

ETI Thermapen 4 er som sagt et innstikktermometer, hvilket betyr at du ikke lar dette forbli i ovnen, men heller bruker det for å gjøre raske målinger. Ettersom du mest sannsynlig vil bruke steketermometeret flere ganger under matlagingen, er det viktig at håndtaket gir et godt grep. Her får du et solid håndtak omringet av silikon, og et relativt stort steketermometer som er enkelt å håndtere.

Vi setter pris på at håndtaket ikke er tynt og smalt, hvilket kan forårsake en rask oppvarming noe som er lite brukervennligheten. Her vil du derimot kunne komme tett innpå kjøttet, uten at du brenner deg på fingrene. Når det kommer til selve målingen, er ETI Thermapen 4 både nøyaktig og lynrask.

Sensoren sitter helt ytterst på pinnen, slik at du kommer godt til over hele kjøttstykket. Uansett om det er en liten kotelett eller en stor kalkun som skal måles, er ETI Thermapen 4 like nøyaktig og brukervennlig hver eneste gang. Tallene blir alltid rotert i din retning, hvilket er en liten, men nyttig detalj.

ETI Thermapen 4 registrerer temperaturendringer umiddelbart, slik at du kan måle alle delene av kjøttet i en og samme runde. Dette kommer godt med når du steker kylling og kalkun. Displayet er stort, oversiktlig, roterbart og termometeret er solid, robust og har en lang levetid.

ETI Thermapen 4 viser nøyaktighet ned til desimaler og regnes som et sekund raskt innstikktertermometer. Dette er en vannfast modell med flere gode funksjoner. ETI Thermapen 4 er nemlig utrustet med Biometric-behandling, hvilket hemmer eventuell bakterievekst. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for å utsette kjøttstykket ved flere målinger.

Innstikktertermometer har også en automatisk avstenging hvis du skulle glemme den, og spissen er særdeles tynn for minimal drenering av væske. Batteriet vil vare i hele 1 500 timer og nålen kommer i rustfritt stål. Dette er et noe dyrt steketermometer, men du får også mange gode funksjoner for pengene. Er du ute etter nøyaktighet og kvalitet, vil ETI Thermapen 4 vil være et ypperlig valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Innstikktertermometer
 • Måleområde: -49,9 til 299,9 grader
 • Flere fargemuligheter
 • Lynrask og nøyaktig måling
 • Registrerer raskt temperaturendringer
 • Solid håndtak og godt grep

Greisinger Digital Kjøkkentermometer GTH1150

Greisinger Digital Kjøkkentermometer GTH1150 Sekundrask test

Greisinger sekundtermometer gir deg stålkontroll under matlagingen med to ulike målesonder. Dette er et profesjonelt verktøy som ofte brukes i svenske restaurantkjøkken. Modellen har fått kallenavnet «den lille gule», etter sitt gjenkjennelige utseende. Her får du et anvendelig med måle rekkevidde fra -50 til 1150 grader.

Greisinger sekundtermometer er et digital termometer som kommer med en sonde som kobles til den gule boksen. Sonden har en lengde på 19 cm og en ledninger som strekker seg litt over 1 m. Boksen er i tillegg relativt stor, så her får du et skikkelig solid og robust steketermometer.

Dette er testens dyrest, men også mest profesjonelle alternativ. Du velger som sagt mellom to forskjellige målesonder. Det første alternativet skjer gjennom en tynn peilepinne som kun er 1,55 mm bred i størrelse. Dette gir minimalt dreninger av veske. I løpet av tre sekunder vil du få et nøyaktig resultat av temperatur. Den tåler ovn så lenge temperaturen ikke overskrider 250 grader, og kan måle fra -65 til 550 grader.

Det neste alternativet skjer i form av en tråd som kan måle temperaturen ned til den minste detalj. Tråden kan ligge i ovnen mens du steker og har en lengde på en meter. Temperaturen strekker seg fra -65 grader til 300 grader. Det medfølger et 9v-batteri og dette er et termometer som kan kalibreres ved behov.

Greisinger sekundtermometer er et særdeles anvendelig steketermometer som kan brukes til så og si alt på kjøkkenet. Termometeret kan brukes til å holde oversikt over frityrolje og karamell, samtidig som du kan gjøre stikkprøver av kjøttet i ovnen. Vi liker også at Greisinger sekundtermometer har evnen til å måle temperaturer på overflaten av retten, noe som kan komme godt med hvis du skal temperere sjokolade for eksempel.

Greisinger sekundtermometer er nok ikke et steketermometer som passer for alle, ettersom du får med ganske mange funksjoner og et stort måleområde. Til hverdagslig bruk vil dette gjerne virke overflødig, men for den profesjonelle kokken og matentusiasten, kan Greisinger sekundtermometer fort bli en uunnværlig venn på kjøkkenet.

Dette er et steketermometer som kan brukes til alt og måler like nøyaktig temperaturer i kjøtt, som i olje og på overflaten av desserter. Det nøyaktige og store måleområdet er grunnen til at mange profesjonelle har dette som sitt førstevalg, til tross for at prisen er noe stiv.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Anvendelig steketermometer med flere bruksområder
 • Måleområde: -50 til 1150 grader
 • To målesonder
 • Lynrask og nøyaktig måling
 • Et profesjonelt valg

Weber iGrill 2

Weber iGrill 2 test

Er du på jakt etter et innovativt steketermometer? Da kan Weber iGrill 2 være noe for deg. Her kombineres Bluetooth og en mobilapplikasjon for å gjøre matlagingen enklere og gi deg stålkontroll på temperaturen. Dette allsidige termometeret gir deg muligheten til å måle gradene inni grillen og kjernetemperaturen. Her får du to følere, et opplyst display og en spennende Bluetooth funksjon.

Sjekk dagens pris

Dette er ikke et trådløst steketermometer, til tross for Bluetooth funksjonen. Men den kommer med et magnetisk feste slik at den kan henge nært grillen. Det anbefales likevel at du ikke monterer den direkte på grillen, da termometeret er laget av plast. Måling er både nøyaktig og rask, og dette er et termometer som kan vare deg livet ut dersom du tar vare på det.

De to følerne er en stor fordel og meget praktisk. Du vil alltid vite nøyaktig hva temperaturen er på de ulike kjøttstykkene. Termometeret har kapasitet til fire følere, slik at du kan kjøpe ekstra utstyrt om du har behov for dette. For større familier som ofte griller, vil dette komme godt med.

Med flere målepinner kan du få oversikt over kjøttets indre temperatur, så vel som temperaturen på luften inne i grillen. Applikasjonen som kan lastes ned helt gratis til smarttelefoner, gir deg muligheten til å stille inn tilberedningstid, eller skape dine egne innstillinger basert på hva du griller. Hver målepinne er fargekodet slik at du alltid har god oversikt.

Displayet i seg selv er også stort nok til at du får en tydelig oversikt, og du kan bla gjennom de ulike målepinnene. Applikasjonen kommer på flere språk noe som er en fordel, her er både engelsk og nordiske språk inkludert. Det er også muligheter for å favorisere innstillinger for en personlig opplevelse.

Weber iGrill 2 har en god batterilevetid på 200 timer, hvilket betyr at du kan grille i flere omganger før AA-batteriet må byttes ut. Bluetooth har også en god rekkevidde på hele 45 meter og reagerer selvfølgelig i sanntid. Har du en stor bakhage kommer dette godt med. Prismessig ligger Weber iGrill 2 litt over gjennomsnittet, noe som er å forvente av et termometer med Bluetooth og innovative funksjoner.

Vi liker hvor brukervennlig og enkel Weber iGrill 2 er. Applikasjonen er lett å forstå seg på og fargekodingen sørger for en oversiktlig bruk. Nøyaktige målinger og flere innstillinger gjør det mulig å grille perfekt mat, uansett hvilket kjøtt eller hvilken rett du forbereder. 

Dette er et brukervennlig termometer som gjør grilling om til en lek, og du kan nyte perfekt resultat hver eneste gang. Har du først prøvd Weber iGrill 2 vil du nok ikke være foruten.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Bluetooth med 45 meters rekkevidde
 • App på norsk
 • Flere målepinner
 • Mål temperatur av kjøtt og grill
 • Opplyst display med fargekoder
 • Nøyaktig måling
 • 200 timers batteritid

OBH Ovnstermometer Trådløs

OBH Ovntermometer test

Hvis du ønsker deg et smart steketermometer til en rimelig pris, vil OBH sitt trådløse ovnstermometer være et godt valg. Her får du muligheten til å stille inn termometeret basert på hvordan kjøttet skal bli og smart-displayet gir deg full oversikt over kjernetemperaturen. Dette er et trådløs steketermometer med god rekkevidde og oversiktlig skjerm.

Vil du lage perfekt kjøtt hver eneste gang? OBH sitt ovnstermometer gir deg muligheten til å stille inn temperatur etter type kjøtt og hvordan dette skal stekes: Rå, blodig, medium og gjennomstekt. Dette er veldig nyttig hvis du har flere gjester som ønsker ulik stekegrad. På displayet vil se optimal temperatur og nåværende temperatur i sanntid, samtidig som du ser hvilken type kjøtt du jobber med.

Steketermometeret fra OBH er i tillegg trådløst, hvilket er en stor fordel. Her kan du jobbe med mange ting samtidig på kjøkkenet, uten å hele tiden måtte stå å overvåke kjøttet. Lag salat, saus og dekk på bordet mens steketermometeret passer på det som er i ovnen. Du kan også ta med deg skjermen rundt om i huset, da den har en god rekkevidde på hele 30 meter.

Målepinnen har en god størrelser og vil ikke drenere for mye væske ut av kjøttet. Både ledning og spyd tåler opptil 380 grader, hvilket vil være tilstrekkelig for de fleste. Displayet og innstillingene er brukervennlige og intuitive. Du vil raskt forstå hvordan dette fungerer, og du trenger ikke lange bruksanvisninger eller manualer her.

Dette funksjonelle steketermometeret gjør at du alltid har kontroll på hva som er i grillen og ovnen. Du kan velge mellom flere typer råvarer i innstillingene, blant annet kalvekjøtt, lammekjøtt, kalkun, kylling, fisk og oksekjøtt. Du kan henge displayet på grillen takket være stativet som medfølger og du får selvfølgelig med en timerfunksjon som varsler deg når kjøttet er klart.

OBH ovnstermometer er et brukervennlig og budsjettvennlig valg av trådløs steketermometer. Du får ikke med de mest avanserte funksjonene her, men likevel har den et godt utvalg av innstillinger og justeringer. Vi liker hvor enkelt det er å arbeide med termometeret og at senderen har en lang rekkevidde. Dette er et godt tilskudd til ethvert kjøkken.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Mange valgmuligheter av råvare
 • Varmebestandig ledning og nål opptil 380 grader
 • Muligheter for justering av tilberednings grad
 • Stort oversiktlig display
 • Rekkevidde 30 m
 • Trådløst

Big Green Egg Instant Read Grilltermometer

Big Green Egg Instant Read Grilltermometer test

Big Green Egg Instant Read Grilltermometer gir deg lynraske temperaturmålinger for perfekte burgere hver eneste gang. I løpet av få sekunder vil dette grill termometeret gi deg en nøyaktig måling av kjøttets temperatur, både i celsius og i fahrenheit. Termometeret er kompakt, solid og designet for å være enkelt å ta med seg på tur. Dette er et termometer som passer perfekt i lommen for enkel oppbevaring.

Sjekk dagens pris

Big Green Egg Instant Read Grilltermometer har fått navnet sitt er den karakteristiske fargen og fasongen på termometeret. Her er det tilgjengeligheten og nøyaktigheten som virkelig trekker opp. Termometeret vil måle nøyaktig kjernetemperatur, hvilket er viktig når du ønsker en spesifikk stekingsgrad på burgeren din. Aldri før har det vært lettere å steke perfekte medium-rare burgere direkte på din egen grill.

Big Green Egg Instant Read grilltermometer gir deg en lynrask måling, noe som også er viktig når du måler temperatur på grillmaten. Her skal ikke mye varme unnslippe, og derfor vil du få en måling i løpet av tre til fire sekunder. Steketermometeret kan måle opptil 232 grader og du velger selv om dette skal vises i celsius eller fahrenheit – perfekt på sommerdager hvor du vil prøve en amerikansk grill oppskrift.

Det skal være enkelt å få en nøyaktig stekt burger, uansett om du griller i parken, hagen eller på tur. Derfor er Big Green Egg Instant Read utstyrt med et praktisk etui for trygg oppbevaring. Dette steketermometeret er kompakt nok til at det får plass i lommen, samtidig som displayet er stort nok til å gi en tydelig oversikt.

Vi liker også at displayet roterer seg etter hvert som du roterer termometeret. Dette er et steketermometer som kommer godt med på enhver grillfest. Det følger også med en praktisk tabell som gir deg oversikt over ideelle temperaturer for en rekke måltider, råvarer og retter. 

Steketermometeret er først og fremst meget brukervennlig og lett å ta med seg, hvilket trekker mye opp her. Vi liker også hvor raskt du får måleresultatet og at displayet er opplyst for bruk i mørke omgivelser.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Digitalt steketermometer
 • Måler opptil 232 grader – både celsius og fahrenheit
 • Måler på 3-4 sekunder
 • Etui for enkel oppbevaring
 • Nøyaktig kjernetemperatur
 • Displayet roterer med termometeret

Mingle Sunartis Trådløs Portabel Termometer

Mingle Sunartis Trådløs Portabel Termometer test

Er du på jakt etter et trådløs termometer som ikke koster skjorta? Mingle Sunartis Trådløs Portabel steketermometer gir deg perfekt temperatur på en mengde råvarer og er en god hjelper på kjøkkenet. Mingle Sunartis er et digitalt og trådløst steketermometer som kommer med flere gode funksjoner. Dette er et godt alternativ for de som ikke ønsker å betale for mye for gode funksjoner.

Sjekk dagens pris

Mingle Sunartis gir deg nøyaktig målinger og perfekt temperatur på de fleste matretter. Du kan gå inn å endre innstillinger og program, etter hvilke råvarer du bruker og hvordan du ønsker disse stekt. Skal du steke biff, lam, kalv, svin, fisk, kylling, kalkun eller hamburgere? Ingen problem, Mingle Sunartis har nemlig hele åtte forskjellige programmer du kan stille inn steketermometeret etter.

Videre har du også valgmuligheter når det gjelder hvor godt stekt du ønsker råvaren. Denne vil justere seg etter hvert som du endrer programmet. Du kan velge mellom fem innstillinger fra blodig, rå, rosa, medium og gjennomstekt. I tillegg er dette et steketermometer som kan brukes til mer enn bare kjøtt og grilling.

Mingle Sunartis kommer nemlig med flere patenterte funksjoner som egner seg utmerket til både kaker, brød og annen hvetebakst. Hvis du trenger et anvendelig steketermometer som kan være med deg gjennom alle matlagings-prosjekter, vil dette være et godt valg. I tillegg har Mingle Sunartis en praktisk timerfunksjon som kommer godt med.

Timerfunksjonen kan stilles inn slik at den varsler deg når ønsket temperatur er nådd, basert på hvor godt stekt du ønsker råvaren og hvilken råvare du jobber med. Men den kan også fungere som en tradisjonell alarm og nedtelling på kjøkkenet. Mingle Sunartis er batteridrevet og kommer med AAA-batterier.

Ledningen til Mingle Sunartis er ekstremt varmebestandig og tåler opptil 380 grader. Dette er praktisk ettersom steketermometeret kan brukes til flere forskjellige retter. Ledningen er 1 meter lang, hvilket vil være tilstrekkelig for de fleste.

Hvis du ønsker deg et billig, men likevel funksjonelt og godt alternativ, vil Mingle Sunartis være et solid valg. Du får en nøyaktig temperaturmåling av kjernen til råvaren, og de mange innstillingene gjør dette til et anvendelig valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Digitalt steketermometer
 • 8 programmer for råvarer
 • 5 innstillinger for ønsket temperatur
 • Tåler opptil 380 grader
 • God ledning og lang batteritid

Heston Blumenthal by Salter Digitalt 5-i-1 Termometer

Heston Blumenthal by Salter Digitalt 5-i-1 Termometer test

Heston Blumenthal by Salter Digitalt 5-i-1 er et steketermometer som er designet for matentusiaster og profesjonelle kokker. Likevel er dette steketermometeret et prisvennlig alternativ, og derfor et populært valg for de som ønsker kvalitet til en billig penge. Her får du gode og smarte funksjoner, samt ekstremt presisjon og nøyaktighet.

Heston Blumenthal by Salter Digitalt 5-i-1 har alt du trenger for å tilberede perfekte måltid på kjøkkenet. Dette steketermometeret kan brukes på alt fra kjøtt til å koke syltetøy, hvilket gjør den til et anvendelig alternativ. Andre populære bruksområder inkluderer grilling, og frityrsteking. Steketermometeret passer derfor godt til de som bruker mye tid på kjøkkenet.

Dette steketermometeret kommer med flere smart funksjoner, blant annet muligheten til å forutsi hvor lang tid det vil ta før maten er ferdig. Du kan for eksempel stille termometeret inn til å måle biff, kylling eller kalkun, og dermed baserer termometeret seg på en ideell temperatur for den valgte råvaren.

Nedtellingsfunksjonen blir kalt for «smart-countdown» og gjør det lettere for deg å ha flere baller i luften på kjøkkenet. Med nedtelling vil du også kunne sørge for at alt tilbehør blir ferdig samtidig som kjøttet. Nå trenger du ikke lenger å vente på at potetene skal koke ferdig eller risikere at sausen blir for tykk.

Heston Blumenthal by Salter Digitalt 5-i-1 er også særdeles brukervennlig, til tross for at den kommer med avanserte funksjoner. Displayet er delt inn i respektive kategorier hvor du ser nåværende temperatur, ideell temperatur, gjenværende steketid og hvilken råvare du jobber med. 

De ulike kategoriene på displayet sikrer en oversiktlig tilberedningsprosess, og du vil alltid ha oppdateringer på hvor mye tid som gjenstår: Praktisk når de minste vil vite hvor lenge det er til maten er klar.

Dette er en av få steketermometre som måler helt ned i desimaler. Termometeret har ikke det største måleområdet, men vil vise deg nøyaktige temperaturer fra -45 grader til 200 grader. Dette er tilstrekkelig for de fleste matretter. Temperaturen blir målt ekstremt raskt, slik at du alltid får et perfekt resultat.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Digitalt steketermometer
 • Mål fra -45 til 200 grader
 • Nedtellingsfunksjon
 • Stort display
 • Ekstremt nøyaktig måling
 • Brukervennlig
 • Flere bruksområder

Er steketermometer verdt det?

Steketermometer kommer i forskjellige størrelser, prisklasser og med ulike funksjoner. Noen koster kun et par hundrelapper, men vil du ha de virkelig gode funksjonene må du regne med en litt stivere pris. Steketermometer er som alt annet i verden, jo mer du er villig til å betale for redskapet, desto bedre presterer det.

Hvis du ønsker å tilberede enestående mat fra både oven og grillen, er et steketermometer et nødvendig verktøy. Du kan si farvel til rå kylling, tørt kjøtt og overkokte middager: Har du først begynt å bruke et steketermometer, vil du ikke være foruten. Dette verktøyet gjør det lettere å lage perfekt mat og du vil få serviliteten på kjøkkenet tilbake.

Hvordan velge steketermometer?

Når du jakter på et steketermometer, er det viktig at du først vet hva du skal se etter. Her er valgmulighetene mange. Tenk gjennom hvordan du ønsker å bruke termometeret: Skal det stå inni ovnen gjennom hele stekingen? I så tilfelle må du ha et steketermometer med ledning og nål.

Det er også mulig å kjøpe steketermometeret som kun brukes for å raskt måle temperaturen på kjøttet. Disse kalles for innstikktermometer. Hvis det er dette du skal gå for, kan det være lurt å velge et termometer som raskt viser temperaturen. Da slipper du å ha komfyren åpen for lenge eller slippe ut varme fra lokket til grillen.

Med et stikktermometer bør du også se etter en modell med godt grep og håndtak. Det er viktig at du får målt flere deler av kjøttet, uten at det kommer nært nok fingrene dine til at du brenner deg. Velger du et termometer med sensor på tuppen av nålen, vil du også kunne måle på kjernetemperaturen så vel som andre deler og overflaten.

Hva skal steketermometeret brukes til?

Et steketermometer kan brukes til alt fra grilling og baking, til frityrsteking og koking av syltetøy. Men hvis du ønsker disse ekstra bruksområdene er det viktig at du spesifikt ser etter en modell som tilbyr dette. Det er nemlig ikke gitt at alle termometre har evnen til å måle alle typer matvarer og retter.

Det kan også være lurt å se etter et steketermometer med flere programmer for ulike råvarer. Hvis du vet at du kun trenger termometeret til burgere og biff, vil ikke denne funksjonen være like viktig. Men ønsker du perfekt tilbereding av flere typer kjøtt, fisk og fugl, kan en slik funksjon være nyttig å se etter.

Hvilke funksjoner trenger du?

Det er også lurt å tenke gjennom hvordan du ønsker å bruke steketermometeret. Noen kan kobles til Bluetooth og er trådløs, mens andre kan til og med koble seg på Wi-Fi og ha Cloud-funksjoner. Denne friheten kommer godt med hvis du trenger konstante oppdateringer og ikke har tid til å stå å våke over komfyren konstant.

Modellen med Bluetooth vil som regel gi deg varsling på mobilen gjennom en tilhørende applikasjon. Dette er nyttig hvis du har mange baller i luften, eller skal langtidssteke noe på julaften og andre høytider. Trådløshet og Bluetooth er ikke noe alle trenger, men hvis du ønsker en slik funksjon må du filtrere etter modeller som tilbyr dette.

Det kan være fristende å gå for de aller billigste modellene, men husk at du får flere gode funksjoner hvis du investerer i et godt redskap. Et steketermometer kan være med deg livet ut, og gi deg matgleden tilbake. Med de rette funksjonene som er tilpasset dine matlagings-vaner, vil et steketermometer bli en fast venn på kjøkkenet.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo