Eggkoker test: De 8 beste eggkokerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Egg er en naturlig del av frokostbordet i Norge, men det er ikke alltid vi har tid til å våke over komfyren og koke egg på tradisjonelt vis. På travle morgener vil en eggkoker være løsningen. Ikke bare gjør eggkokeren hele jobben for deg på en rask og effektiv måte, men den sørger også for at du får perfekte egg hver eneste dag.

Vi har sammenlignet noen av markedets mest populære eggkokere i forskjellige størrelser og prisklasser. Noen modeller har mer avanserte funksjoner enn andre, og noen har større kapasitet og plass til flere egg. Dette idelle kjøkkenapparatet vil fort bli en viktig del av morgenrutinen, og sørger for en enkel og næringsrik frokost. Ta en titt på vår test og finn beste eggkoker for din familie.

WMF STELIO – Best i test eggkoker

WMF STELIO Eggkoker test

WMF STELIO Eggkoker er en praktisk og effektiv eggkoker med stilrene detaljer. Denne eggkokeren har en kapasitet på syv egg og gir deg muligheten til å justere ønsket hardhet. Dette er en brukervennlig eggkoker som er enkel å håndtere og fin å se på.

Sjekk dagens pris

WMF STELIO Eggkoker kommer med svarte detaljer og er produsert i rustfritt stål. På fremsiden av eggkokeren vil du se et hjul som lar deg bestemme ønsket hardhet på eggene. Alt du behøver å gjøre er å vri hjulet til den innstillingen du vil ha, og eggkokeren tar seg av resten av jobben.

Det medfølger også er praktisk målebeger som forteller deg hvor mye vann du trenger basert på ønsket hardhet og antall egg. Eggkokeren er en del av STELIO-serien til produsenten WMF. Dette kommer tydelig frem i designet med matte overflater. Hvis du allerede har andre deler av frokost-serien, vil eggkokeren være et naturlig tilskudd på kjøkkenet.

Lokket til WMF STELIO Eggkoker er rustfritt, men er dessverre ikke gjennomsiktig. Noen foretrekker det stilrene uttrykket dette gir, mens andre ønsker et klart lokk for å kunne følge med prosessen. Hvorvidt dette er en ulempe eller fordel er derfor opp til deg.

WMF STELIO er en praktisk og brukervennlig eggkoker som tar seg av hele jobben for deg. Du stiller simpelthen inn hvordan du ønsker eggen kokt – bløtkokte, hardkokte eller middels. Når eggene er ferdig gir modellen fra seg et klart lydsignal, og du kan servere perfekte egg hver eneste gang.

Vi liker hvor enkelt det er å justere hardheten på eggene, og hvor stilren og moderne WMF STELIO Eggkoker ser ut. Modellen kommer i et rundt design og tar ikke opp for mye plass på kjøkkenbenken. Større familier vil sette pris på at denne eggkokeren har plass til syv egg og effekten som ligger på 350 Watt.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 7 egg
 • Effekt: 350W
 • Materiale: Rustfritt stål med svarte detaljer
 • Justeringsmuligheter
 • Målebeger og et klart signal

Emerio Eggkoker

EMERIO EB-07001 Eggkoker test

Denne modellen fra Emerio er en praktisk eggkoker med kapasitet til syv egg. Den ser kanskje liten ut, men her får kokt egg til hele familien. Eggkokeren har en plassbesparende rund form med flere gode funksjoner og kommer i et stilig og tidløst design.

Emerio har produsert en eggkoker som kommer med både målebeger og en demonterbar eggeskuff. Du får med flere gode funksjoner her som for eksempel en indikatorlampe, automatiske lukkemekanisme og et vibrerende signal.

Denne eggkokeren er både fin å se på og enkel i bruk. Når du koker egg i en eggkoker, kan egget i noen tilfeller sprekke. Derfor er det lurt å pirke et hull i eggene slik at dette ikke skjer. Her medfølger det praktisk eggepirker slik at du enkelt kan prikke et hull i eggene før du plasserer dem i eggkokeren.

Du bestemmer selv hvordan du ønsker eggene: Hardkokte, medium, smilende eller bløte? Målebegeret kan nemlig brukes til å dosere perfekt mengde vann, basert på hvordan eggene skal kokes. Du vet akkurat når eggene er klare, da eggkokeren gir fra seg et klart og tydelig pipesignal.

Den avtagbare platen er enkel å fjerne for rengjøring og selve flaten er helt rustfri for lett vedlikehold og lang levetid. Skulle du glemme å skru av eggkokeren, vil den automatiske avstengnings-funksjonen slå seg inn. Dette gir et ekstra sikkerhetsnivå som er godt å ha på travle morgener.

Emerio gjør det enkelt å lage perfekte egg hver eneste morgen. Du kan til og med posjere egg dersom du ønsker. Med en kapasitet på syv egg vil hele familien kunne nyte en bedre frokost i lag. Lokket er klart og gjennomsiktig slik at du alltid har innsyn, og og vi liker det stilrene designet som vil smelte inn på ethvert kjøkken.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 7 egg
 • Effekt: 350W
 • Eggpirker
 • Auto-lukkefunksjon
 • Enkel rengjøring

Severin EK 3051 Eggkoker

Severin EK 3051 Eggkoker test

Severin er et kjent merke innen eggkokere, og her får du flere flotte funksjoner som gjør hver familie frokost enkel og bedre. Modellen er kompakt og kommer i et praktisk rundt design. Du får et gjennomsiktig lokk for full og effektiv kontroll, samt muligheten til å posjere og koke egg.

Severin EK 3051 har en kapasitet på seks egg og gjør det enkelt å perfeksjonere eggene. Dette er en elektrisk eggkoker som gir deg muligheten til å justere ønsket hardhet, ved å bruke den elektroniske koke-kontrollen. Når eggene er ferdig vil Severin EK 3051 gi fra seg et akustisk signal – da vet du at eggene er klare til servering.

Det medfølger et meget praktisk målebeger med gode indikasjoner på hvor mye vann du trenger. Her tar målebegeret høyde for både antall egg og ønsket hardhet. Du kan derfor være trygg på å få et perfekt resultat hver eneste gang, uansett hvor mange egg du koker.

Severin EK 3051 fungerer meget godt og sørger for at alle eggene blir jevnt kokt med lik hardhet. Designet er moderne og hvit, med et gjennomsiktig lokk for fullt innsyn. Vi liker godt hvor kompakt Severin EK 3051 er, og hvor enkelt det er å rengjøre beholderen. Alt du behøver å gjøre er å ta av lokket og vippe ut eggeplaten for vedlikehold.

Har du lite skapplass på kjøkkenet, vil Severin EK 3051 være et godt valg. Den er kompakt nok til at den er plassbesparende, samtidig som designet gjør rom for seks egg. Dette er mer enn nok for de fleste familier. Modellen har en effekt på 400 watt, og sørger for raskt og effektiv koking av egg til enhver familiefrokost.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 6 egg
 • Effekt: 400 W
 • Elektronisk koke-kontroll
 • Akustisk signal
 • Enkel å rengjøre
 • Kompakt og stilrent design
 • Forseggjort målebeger med gode indikasjoner

Cloer Eggkoker

Cloer Eggkoker test

Trenger du en eggkoker, men har liten plass på kjøkkenet? Da kan Cloer Eggkoker være det riktig valget for deg. Dette er en relativt liten og kompakt eggkoker, som har en kapasitet på tre egg – perfekt for samboere og studenter. Modellen har god effekt, ledningsopprull og er designet for å være plassbesparende.

Sjekk dagens pris

Trenger du en eggkoker, men har liten plass på kjøkkenet? Da kan Cloer Eggkoker være det riktig valget for deg. Dette er en relativt liten og kompakt eggkoker, som har en kapasitet på tre egg – perfekt for samboere og studenter. Modellen har god effekt, ledningsopprull og er designet for å være plassbesparende.

Det som skiller Cloer Eggkoker ut på markedet, er hvor effektiv og liten denne modellen er. Det er ikke alle som har behov for en eggkoker med stor kapasitet, og da vil en mindre variant være et godt alternativ. Cloer Eggkoker er smal, lav og gir et rent uttrykk. Den tar ikke opp mer plass på kjøkkenbenken enn den behøver.

Cloer Eggkoker er en av de få variantene som kommer med en ledningsopprull. Under eggkokeren kan du enkelt rulle ledningen opp slik at den ikke tar opp plass, er enkel å oppbevare og ser ryddig ut. Modellen kommer i to fargevarianter, hvor basen kan være enten hvit eller svart.

Lokket til Cloer Eggkoker er gjennomsiktig, slik at du alltid har full innsikt og kontroll på kokingen. Vi liker også hvor enkelt det er å rengjøre beholder. Alt du behøver å gjøre er å tørke basen med klut etter bruk. For å unngå at eggene sprekker og lager søl, lønner det seg å pirke et lite hull i dem før du starter kokingen.

Med Cloer Eggkoker vil du alltid lykkes med eggene. Alt du trenger å gjøre er å fylle på vann og vente på signalet om at eggene er klare. Modellen gir fra seg en lyd og du er klar til å nyte deilige egg til frokost, uten mye arbeid. Designet er elegant og eggkokeren er brukervennlig: Den passer ypperlig for mindre familier som kun har behov for tre egg om morgenen.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 3 egg
 • Effekt 300 W
 • Plassbesparende
 • Ledningsopprull
 • Brukervennlig

OBH Eggkoker

OBH Eggkoker test

OBH Eggkoker er en gjennomført eggkoker som gir deg alt du trenger. Dette er modellen for de som vil lykkes med eggene hver eneste gang – uansett om du foretrekker bløtkokte, medium kokte eller hardkokte egg. OBH sin eggkoker har en kapasitet på seks egg og gjør jobben på kun få minutter.

OBH sin eggkoker ser profesjonell ut med sitt transparente lokk, rustfrie bunn og svarte detaljer. Denne modellen tar opp litt mer plass enn en gjennomsnittlig eggkoker, men vil likevel smelte inn i omgivelsene til ethvert moderne kjøkken.

Dette er en eggkoker med flotte funksjoner som gjør det enkelt å lage perfekte egg. På forsiden av apparatet vil du finne en timer som kan justeres basert på hvordan du liker eggene dine. Timeren er intuitivt og gir deg tre forskjellige alternativer: Bløtkokt, medium og hardkokt. Når eggene er klare gir eggkokeren fra seg et lydsignal.

Vi liker hvor effektiv OBH sin eggkoker er, og at du får valgmuligheter når det kommer til hardhet. I løpet av få minutter vil eggene være klare og kokeren gjør hele jobben for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle på vann, skru på kokeren, justere ønsket hardhet og vente til hører lydsignalet.

Du får også med et målebeger og eggpirker, dette kommer godt med. Eggpirkeren forhindrer at eggene eksploderer mens de kokes. Skulle det likevel skje et uhell, er det enkelt å rengjøre beholderen. Målebegeret viser detaljert hvor mye vann du trenger, basert på hvor mange egg som kokes og hvilket resultat du ønsker deg.

OBH sin eggkoker er profesjonell og gir deg akkurat det du behøver for få eggene dine perfekte. Justeringsmuligheter er et stort pluss og vi setter pris på at det medfølger både målebeger og eggpirker. Designet er elegant, og dette vil bli en fast venn ved frokostbordet.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 6 egg
 • Effekt: 365 til 434 W
 • Timer for justert koketid
 • Rask og effektiv eggkoker
 • Eggpirker og målebeger

Emerio 6 Egg Eggkoker

Emerio 6 Egg Eggkoker test

Emerio sin eggkoker med kapasitet til seks egg, er markedets mest unike og smarte eggkoker. Her kan du få egg med forskjellig hardhet, i en og samme runde. Emerio har skapt en særdeles brukervennlig, praktisk og smart eggkoker til familier med forskjellige behov og ønsker.

Sjekk dagens pris

Denne eggkokeren har en unik funksjon som gjør det mulig å koke både bløtkokte, medium og hardkokte egg i samme omgang. På forsiden av apparatet vil du se tre forskjellige lys-signaler. Når eggene er bløtkokte vil du se at det første lyset går på etterfulgt av en lydindikator. De som foretrekker bløtkokte egg kan dermed ta ut eggene sine der og da.

Hvis resten av familien ønsker medium eller hardkokte egg, er det bare å lukke lokket igjen og la eggkokeren fortsette til nest lyd- og lyssignal. Du kan altså enkelt ta ut eggene etterhvert, uten at dette ødelegger kokingen for de resterende eggene. Dette er en smart funksjon vi ikke ser mye av på markedet, og derfor har Emerio sin modell blitt svært populær.

Det medfølger et målebeger som forteller deg hvor mye vann du trenger å fylle på, og dermed kan du enkelt starte kokingen ved hjelp av en knapp. Eggkokeren kan deles opp i forskjellige deler, slik at det blir enkelt å rengjøre ved behov. Basen under eggholderen kommer i et non-stick belegg, hvilket gjør at eventuelle rester ikke setter seg fast.

Designet til Emerio ser nærmest futuristisk ut. Eggkokeren er hvit og har stilige lysdetaljer i blått. Lokket er gjennomsiktig slik at du alltid har full kontroll og innsikt. Vi liker hvor brukervennlig denne modellen er og hvor mange muligheter den gir.

Emerio sin eggkoker er perfekt for familier med ulike ønsker og behov når det gjelder eggets hardhet. Maskinen er særdeles enkel å rengjøre og har god kapasitet. Det stilige designet gjør dette til et fint tilskudd i alles kjøkken.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 6 egg
 • Effekt: 400 W
 • Målebeger
 • Få bløtkokte, smilende og hardkokte egg i samme runde
 • Lyd- og lysindikator
 • Enkel rengjøring

Caso E9 Eggekoker

Caso E9 Eggekoker test

Caso E9 er modellen med størst kapasitet i teksten. Her får du nemlig plass til hele åtte egg, hvilket er langt over gjennomsnittet i en vanlig eggkoker. Har du en større familie, eller kanskje er dere fire stykker som liker to egg hver om morgenen? Da vil dette være modellen å gå for.

Sjekk dagens pris

Designet til Caso E9 er klassisk og moderne. Lokket kan enkelt fjernes takket være et håndtak på toppen og bunnen kommer i rustfritt stål med svarte detaljer. Selve lokket er gjennomsiktig noe mange foretrekker i en eggekoker, og firkantede formen gjør at du enkelt finner en plass til den på kjøkkenbenken.

Her får du også flere justeringsmuligheter når det kommer til hardhet. På fremsiden av Caso E9 vil du se et hjul som kan dreies for å koke perfekte egg. Her får du tre valgmuligheter, bløtkokte egg, smilende og hardkokte egg. Vi liker godt hvor lett det er å håndtere innstillingene og hvor raskt det er å få i gang kokingen.

Når eggene er ferdig vil du høre et klart lydsignal som indikerer at det er på tide å skru eggkokeren av. Når det kommer til rengjøring er Caso E9 også særdeles brukervennlig. Her kan du ta delen fra hverandre slik at du kommer skikkelig til over alt. Under beholderen har basen et non-stick belegg hvilket åpner for lett og enkel rengjøring.

Dette er modellen for større familier eller de som liker å koke mange egg om gangen. Du får muligheten til velge hardhet og rengjøringen går sømløst for seg. Hvis du er på jakt etter en effektiv og enkel eggkoker med stor kapasitet, vil Caso E9 være et godt valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 8 egg
 • Effekt: 220 W
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Non-stick belegg
 • Avtagbar kokeinnsats
 • Justeringsmuligheter

WMF Kitchen Minis Eggkoker

WMF Kitchen Minis Eggkoker test

WMF Kitchen Minis er eggkokeren for de som vil ha en liten, kompakt og effektiv eggkoker med mindre kapasitet. Hvis du bor alene, er student eller kanskje er den eneste i familien som liker egg, vil WMF Kitchen Minis være et utmerket og plassbesparende valg av eggkoker.

Sjekk dagens pris

Denne eggkokeren har en kapasitet på to egg, hvilket vil være midt i blinken for noen. De fleste eggkokere har ganske stor kapasitet, noe som gjerne ikke er nødvendig for alle. Da er det godt det finnes alternativer som WMF Kitchen Minis, som gir deg akkurat det du trenger.

Designet til WMF Kitchen Minis er moderne og plassbesparende, samtidig som produsenten har tatt høyde for at egg kommer i flere størrelser. Beholderen er nemlig litt høyere enn en gjennomsnittlige eggkoker, hvilket gjør at du aldri trenger å bekymre deg for om egget er for stort. Her kan du koke opptil to egg fra størrelse small til extra large.

Vannbeholderen er plassert ved siden av eggene, og her har produsenten funnet en smart løsning. I stedet for å inkludere et målebegere, fungerer vannbeholderen som et målebeger i seg selv. På siden vil du se tydelige indikatorer på hvor mye vann du trenger per egg. I tillegg kan fylle på akkurat riktig mengde for å få ønsket hardhet.

Vannbeholderen fungerer på mange måter som et tradisjonelt litermål. Du kan fylle opp nok vann til å få et bløtkokt, smilende eller hardkokt egg. Dette er en praktisk løsning som sørger for at du aldri slipper å lete etter målebegeret i skuffen.

Formen på WMF Kitchen Minis er oval, og beholderen hvor eggene ligger i er gjennomsiktig. Selve lokket er i rustfritt stål, men du vil likevel få godt innsyn fra sidene. Dette er en praktisk eggkoker for de som ikke har behov for stor kapasitet, og likevel ønsker å kunne justere hardheten til egget.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 2 egg
 • Effekt: 250 W
 • Materiale: Rustfritt stål og plast
 • Innovativ vannbeholder
 • Praktisk, nett og plassbesparende
 • Passer egg i alle størrelser

Er eggkoker verdt det?

Det korte svaret er ja, en eggkoker er verdt det og vil raskt bli en fast tradisjon rundt det travle frokostbordet. Eggkokere er relativt enkle produkter, men de gir utrolig mye nytte i en travel hverdag. Alt du behøver å gjøre er å fylle dem med vann, som blir forvandlet til damp. Dette koker egget til en perfekt hardhet hver eneste dag: Enten du liker bløtkokte, smilende eller hardkokte egg.

Eggkokere kan ha enkel eller mer avanserte funksjoner. I denne testen har vi sett på modeller som gir forskjellige valgmuligheter når det kommer til justering av hardhet. Hvis du har en stor familie som liker egget kokt ulikt, kan det lønne seg å gå for en modell som tillater dette. Da får du mest nytte ut av ditt nye kjøkkenapparat og det vil kunne tilfredsstille alle i huset.

Hva skal du se etter i en eggkoker?

Det viktigste er å se etter en eggkoker med riktig kapasitet. Det mest vanlige er modeller med en kapasitet på seks egg, men det finnes også andre alternativer for mindre og større familier. Hvis familien spiser mye egg, kan det også være smart å gå for en modell med høyere kapasitet.

Se gjerne etter en eggkoker som er enkel å rengjøre. Det skal ikke bli mye søl med en eggkoker så lenge du husker å pirke hull i egget før du starter kokingen. Men på en travel morgen kan dette være lett å glemme, og da er det viktig at du enkelt og raskt kan rengjøre maskinen.

Til slutt bør du se på justeringsmuligheter. Noen eggkokere lager kun hardkokte egg, mens andre gir deg flere alternativer. For mest mulig bruk kan det lønne seg å velge en som lar deg velge mellom ulike hardheter. Da får du et kjøkkenapparat som kan brukes til alle anledninger, og du kan servere gjester perfekte egg. En eggkoker er nøkkelen dersom du ønsker å lykkes med eggkokingen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo