Minihakker test: De 6 beste variantene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på jakt etter et hendig kjøkkenredskap som gjør matlagingen raskere og enklere? En minihakker brukes til å finhakke, kutte, blande og vispe ingredienser sammen på en effektiv måte. Vi har sett på noen av markedets mest populære og beste minihakkere i ulike priskategorier. Finn en minihakker som passer ditt behov og budsjett her!

PHILIPS HR1393/90 – BEST I TEST Minihakker

PHILIPS HR1393-90 Minihakker

PHILIPS HR1393/90 er en kraftig og forholdsvis rimelig minihakker som har blitt kåret til vinneren av flere skandinaviske tester. Denne minihakkeren er kraftig nok til å takle harde ingredienser som nøtter og frø, samtidig som den er skånsom mot mykere ingredienser som urter og ost.

Priser

Dette er en allsidig minihakker som kan brukes til større eller mindre oppgaver. Det som virkelig trekker opp for PHILIPS HR1393/90 , er hvor brukervennlig og enkel den er å håndtere. Du trenger simpelthen bare å trykke ned lokket og la hakkeren ta seg av kuttingen. Her kan du få hjelp til alt fra alt til å rive ost og hakke nøtter uten komplikasjoner.

Ettersom motoren til PHILIPS HR1393/90 er ganske kraftig, hele 450 Watt, er det naturlig å sette spørsmålstegn med støynivået til modellen. Men overraskende nok gir modellen fra seg gjennomsnittlig med lyd, til tross for at motoren er kraftig. Du vil altså ikke oppleve mer bråk her enn med svakere modeller.

Stål knivene er rustfrie og blir ikke sløve, noe som forlenger levetiden til modellen. Rengjøringen går enkelt for seg da både beholder, lokk og kniver kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette trekker opp brukervennligheten til produktet. Modellen har et stilrent design, med et svart lokk og gjennomsiktig beholder.

Det som trekker noe med for PHILIPS HR1393/90, er at det ikke er mulig å blende eller vispe ingredienser. Det må dog sies at en minihakker i utgangspunktet kun er ment for å hakke og kutte ingredienser, og at disse tilleggsfunksjonene ikke er en direkte mangel på produktet. Noen modeller har flere funksjoner, men blir ofte da regnet som en mer universell kjøkkenmaskin.

Vi liker hvor kraftig PHILIPS HR1393/90 er og at alle delene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Den takler fint vanlig råvarer så vel som nøtter og andre tøffere oppgaver. De rustfrie stål knivene forlenger levetiden og beholder skarpheten over lengre tid.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kraftig 450 Watts motor
 • Hakking av nøtter
 • Gjennomsnittlig lydnivå til tross for kraftig motor
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Rustfri stål kniver

MAGIMIX Minihakker

MAGIMIX MINIHAKKER TIL BLENDER test

MAGIMIX Minihakker er en litt annerledes minihakker, dette er nemlig en ekstra del du kan kjøpe til blenderen din. Hvis du allerede har en Magimix Le Blender, kan du altså kjøpe denne minihakkeren og plassere den direkte på blenderen. Modellen er robust og kraftig.

MAGIMIX Minihakker gir nytt liv og nye bruksområder til din Magimix Le Blender. Skjæreknivene er spesielt designet til å takle selv de vanskeligste oppgavene. Her kan du nemlig finhakke krydder og urter. Lokket er vanntett, og glasset er termoresistente.

På mange måter er MAGIMIX Minihakker både anvendelig, samtidig som den har en avgrenset målgruppe. For å kunne bruke denne må du allerede ha en blender fra samme produsent, og derfor er ikke dette det mest vanlige og anvendelige valget. Hvis du allerede eier en blender fra produsenten derimot, vil du få mye nytte av denne minihakkeren.

I tillegg til å kutte grønnsaker og kutte ned tiden brukt på «prepping» til middagen, kan MAGIMIX Minihakker brukes til å lage hjemmelagde sauser og dipper. Hvorfor ikke bruke redskapet til å lage din helt egne hjemmelagde salsa eller tandoori saus? Mange bruker også denne minihakkeren til å lage sunn og økologi babymat.

En av de store fordelene med MAGIMIX Minihakker, er at den kan finhakke og knuse ingredienser. Her kan du lage alt fra mandelmel og knuste kryddermikser, til pesto og andre sauser. Minihakkeren kan også brukes til å kutte grønnsaker, men viser seg fra sin beste side når det snakk om sauser og finkutting.

Vi liker at lokket til MAGIMIX Minihakker er vanntett, slik at ingenting lekker ut. Dette kommer godt med når du skal lage dipper og sauser. Beholderen er av glass og har en gjennomsnittlig romslighet på 500 ml, og delene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Hvis du allerede har en kompatibel blender, vil dette være et naturlig valg av minihakker.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Finknuse krydder og sauser
 • Kompakt og stilrent design
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Vanntett lokk
 • Thermoreistent glass

Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55

Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55 test

Hvis du er på jakt etter mer enn kun en minihakker, vil Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55 være et godt valg. Her får du absolutt alt du trenger til kjøkkenet, inkludert minihakker og annet tilbehør som gjør det enkelt å bearbeide deig, mikse rører og elte brød. Hvis du kun vil ha en minihakker, finnes det rimeligere alternativer. Men for den som trenger alt er dette et godt valg.

Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55 kommer med en stor rustfri bolle som kan romme hele 3,9 liter og rører på 2,7 kilo eller eventuelt en 1,9 kilos gjærdeig. Teknologien brukt i kjøkkenmaskinen gjør at redskapet vil bearbeide deigen både i høyden og i siden. Dette gir deg perfekt resultat hver eneste gang.

Det følger selvfølgelig med skarpe kniver som gjør dette om til en meget kraftig og effektiv minihakker. Du kan selv velge om du vil grovkutte, finhakke eller male ingrediensene i maskinen. Her kan du altså lage alt fra sauser og nøttemel, til babymat og ingredienser til salaten.

Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55 er naturligvis langt større og dyrere enn en vanlig minihakker. Dette er tross alt en kjøkkenmaskin som kan brukes til alt som har med matlaging og baking å gjøre. Selv om maskinen er stor i forhold til en vanlig minihakker, er den likevel relativt kompakt med tanke på andre kjøkkenmaskiner.

Alt av tilbehør kan nemlig oppbevares direkte i bollen, slik at du slipper å bruke mye plass i skap og skuffer til dette. Vi setter også stor pris på at alle delene kan vaskes i oppvaskmaskinen og at Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55 har flere forskjellige innstillinger avhengig av ekstra utstyr og bruksområde.

Hvis du kun vil ha en minihakker, er nok ikke Bosch Kjøkkenmaskin MUM59M55 modellen for deg. Men hvis du også er på utkikk etter andre redskaper til kjøkkenet, kan du altså gjøre et kupp her og få alt du trenger i en og samme kraftige kjøkkenmaskin.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Svært anvendelig og kan brukes til alt
 • Enkel rengjøring i oppvaskmaskin
 • Kraftig motor
 • Kan hakke grønnsaker og kverne tøffe ingredienser.

Haws CT200 Minihakker

Haws CT200 Minihakker test

Haws CT200 Minihakker er en unik minihakker med flere gode funksjoner. Dette må være testens mest moderne minihakker – hvert fall om vi legger vekt på design. Modellen er anvendelig og kan brukes til mer enn å hakke løk og kutte grønnsaker. Dele kan enkelt tas fra hverandre for rengjøring i oppvaskmaskin, og modellen er svært intuitivt og brukervennlig.

Haws CT200 er helt trådløs og har en beholder som rommer hele 1 000 ml. Dette er langt over gjennomsnittet så her kan du jobbe med større porsjoner av ingredienser om gangen. Haws CT200 kommer med to forskjellige hastigheter hvilket er stort pluss, og knivene er laget i rustfritt stål noe som forlenger levetiden.

Denne modellen bruker Lithium batteri og har en ladetid på 2,5 timer. Motoren er på 200 watt, hvilket er noe under gjennomsnittet. Likevel er modellen kraftig nok til å takle forskjellige oppgaver, noe som nok skyldes de skarpe knivene.

Utseendemessig skiller Haws CT200 seg ut. Dette ser mer ut som et teknologisk verktøy enn en kjøkkenmaskin. Designet er stilrent og preget av moderne detaljer. Her kan vi blant annet nevne batteri-måleren som vises på fremsiden av modellen. Du vil alltid vite hvor mye batterinivå Haws CT200 har igjen, hvilket er et stort pluss.

For å sikre en trygg bruk, kommer Haws CT200 med en silikon ring som kan plasseres nederst på beholderen. Den gjør det trygt å bruke modellen og du trenger aldri bekymre deg for at den skal riste bortover, falle eller stå ustøtt. Du kan enkelt ta av silikonringen når det er tid for en runde i oppvaskmaskinen.

Vi liker at Haws CT200 har en langt større beholder enn andre minihakker, noe som gjør at du aldri må arbeide i to omganger. Selv om motoren er noe svak, vil du få et fint resultat takket være de skarpe knivbladene med lang holdbarhet. Vi setter også pris på at Haws CT200 er helt trådløs, noe mange forbrukere setter pris på.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Trådløs
 • Stor 1 000 ml beholder
 • Skarpe blader i rustfritt stål
 • Beholder og kniver kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Står stødig takket være silikonbunn

Bosch MMR08A1 Minihakker

Bosch MMR08A1 Minihakker test

Bosch MMR08A1 er en fleksibel og anvendelig minihakker med flere gode funksjoner. Det medfølger en vispeskive som kan brukes til å vispe blant annet fløte, egg, kake- og pannekakerøre. I tillegg til å være et ergonomisk redskap for hakking og kutting, kan denne modellene hjelpe deg med flere kjøkkenoppgaver.

Selve beholderen til Bosch MMR08A1 skiller seg også ut, den rommer nemlig 800 ml, hvilket er over gjennomsnittet. Her kan du altså kutte, hakke eller vispe flere ingredienser i samme omgang. Beholderen tåler også å bli oppvarmet i mikrobølgeovn hvilket er en fin ekstra funksjon. Delene kan i tillegg rengjøres i oppvaskmaskin hvilket gjør dette til et brukervennlig valg.

Bosch MMR08A1 har et kompakt og stilrent design. De hvite elementene gjør at modellen passer inn på de fleste kjøkken. Denne universal mikseren er også lett å oppbevare og dermed plassbesparende. Knivbladet kommer i rustfritt stål for enkelt vedlikehold, og dette kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Motoren er relativt kraftig, men klarer å holde støynivået på et gjennomsnittlig nivå. Den er ikke stillegående, men gir fra seg langt mindre lyd enn mange andre konkurrenter. Her får du en 400 watts motor, ergonomisk utforming og en allsidig minihakker som kan brukes til jevn opphakking og rask blanding. Ønsker du å spare tid på kjøkkenet er Bosch MMR08A1 et utmerket valg.

Vi liker at Bosch MMR08A1 har et moderne og stilrent design, med en romslig beholder. Knivbladet er motstandsdyktig hvilket gjør at maskinen kan brukes til de fleste ingredienser. Et stort pluss er det at Bosch MMR08A1 kommer med en vispeskive, slik at du får mest mulig bruk ut av redskapet.

Alt i alt er Bosch MMR08A1 en kompakt og kraftig minihakker med et relativt lavt støynivå. Prisen er rimelige med tanke på den store beholderen og fleksibiliteten du får. Se på oversikten over fordelene og finn ut om dette er det riktige valget for deg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • 400 Watts motor
 • 800 ml plastbeger
 • Tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn
 • Vispeskive
 • Kompakt design for plassbesparelse

SEVERIN KM 3865 Minihakker

SEVERIN KM 3865 Minihakker test

SEVERIN KM 3865 er en minihakker som egentlig burde vært kalt en multihakker – her får du nemlig en rekke funksjoner og bruksområder med på kjøpet. Dette er det perfekte redskapet til alle som trenger en ekstra hånd på kjøkkenet. Modellen kan brukes til å piske, rive, hakke og snitte ingredienser.

SEVERIN KM 3865 kommer med noen flere deler enn vanlige minihakkere. Her kan du nemlig bruker forskjellige knivblad og beholdere, alt ettersom hvordan maskinen skal brukes. På toppen kan du feste et slags topp-rør hvor du kan dytte ned grønnsaker til riving. På mange måter kan dette sammenlignes med et automatisk rivjern.

Den tradisjonelle beholder under fungerer som en vanlig minihakker. Her kan du finhakke grønnsaker, nøtter og til og med blande ingredienser som majones og fløte. Det er kun kreativiteten som setter stopper for denne fleksible minihakkeren. Enten du skal piske eggehviter eller kremfløte, kutte nøtter, hakke urter eller rive ost – SEVERIN KM 3865 hjelper deg på kjøkkenet.

Med så mange funksjoner skulle en gjerne trodd at SEVERIN KM 3865 tar opp mye plass, men dette stemmer ikke. Maskinen er kompakt, men gjerne hakket høyere enn andre minihakkere. Likevel er det enkelt å ta av delene for effektiv oppbevaring, og redskapet er svært lett av vekt.

Designet er tradisjonelt og moderne, slik at SEVERIN KM 3865 sklir rett inn med ditt andre kjøkkenutstyr. Beholderen rommer 500 ml, noe som er helt gjennomsnittlig for en minihakker. Motoren har en effekt på 400 Watt, hvilket igjen er helt gjennomsnittlig.

SEVERIN KM 3865  er en 4-i-1 multihakker og vi liker svært godt alle mulighetene denne maskinen byr på. Til tross for fleksibiliteten er SEVERIN KM 3865 gjennomsnittlig når det kommer til pris, støynivå, størrelse og volum. Hvis du er ute etter en minihakker som kan alt, vil dette være et godt valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • 400 Watts motor
 • Svært anvendelig
 • Hakking, riving, snitting, pisking
 • Tåler nøtter og harde ingredienser
 • Alle deler tåler oppvaskmaskin

Fordeler med minihakker

En minihakker er en tryllestav på kjøkkenet. I motsetning til store og dyre kjøkkenmaskiner, kan en minihakker være rimelig i pris og tar minimalt med plass på kjøkkenbenken. Minihakkeren er det kjøkkenredskapet som forbrukere får mest nytte av, denne kan nemlig brukes til flere forskjellige oppgaver.

Minihakkere er først og fremst det perfekte redskapet til å finhakke ingredienser. Kutting av løk og hvitløk er et populært bruksområde. I løpet av få sekunder har du jevn og finhakket løk, uten tårer og gris. En god minihakker kan ta på seg oppgaver fra grønnsaker og urter, til nøtter og kaffebønner – mulighetene er uendelige.

Avhengig av hvilken modell du velger å gå for, kan minihakkeren også brukes til visping og blending. Dette er funksjoner du ofte finner i en minihakker, men det er ikke alltid disse er inkludert. Noen modeller vil også egne seg til å kverne krydder og lage mel ut av nøtter. Hvis du ønsker en allsidig minihakker som kan blende smoothier og vispe krem, bør du spesifikt se etter dette.

Nyttig å vite om minihakker

Velg gjerne en minihakker som gir deg god oversikt over ingrediensene. De fleste minihakkere kommer med en gjennomsiktig beholder, men det finnes alltid unntak. Tenk gjennom hvordan minihakkeren skal rengjøres, vil du ha en modell som kan vaskes i oppvaskmaskinen? Da bør du se etter dette.

Til slutt kan du tenke gjennom funksjoner og plass. Som sagt har minihakkere forskjellige funksjoner og jo mer allsidig utstyret er, desto høyere pris kan du forvente. Minihakkere kommer også i forskjellige størrelser og her vil det avhenge sterkt av hvilken modell du går for. Har du et lite kjøkken? Da lønner de mindre og hendige modellene seg bedre.

Legg merke til beholderen på modellene. Disse kommer nemlig i ulike størrelser. Har du en stor familie vil det lønne seg å gå for de større beholderen, mens mindre familier kan lønne seg med en gjennomsnittlig beholder på 500 ml. For ekstra sikkerhet kommer noen modeller med en silikonring nederst, noe som sørger for at modellen står stødig.

En minihakker vil fort bli din beste venn på kjøkkenet. Dette nyttig redskapet vil minimere tiden brukt på å gjøre klar ingredienser og gir deg matlagings-gleden tilbake. Du finner alt fra enkle og billigere alternativer, til større og mer allsidige maskiner. Tenk gjennom hva du ønsker av din minihakker. Valgmuligheten er mange, og du kommer nok ikke til å la dette kjøkkenredskapet stå ubrukt i kjøkkenskapet!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo