Multikutter test: Her er de 3 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har sett på de mest populære multikutterne og deres egenskaper. Ved sammenligne funksjonalitet, kvalitet og brukervennlighet, skal vi hjelpe deg med å finne den beste multikutter til neste prosjekt. Ta en titt på resultatet under og du er et steg nærmere å finne din nye multikutter.

Hvis du jakter på et allsidig verktøy som kan gjøre alt fra sliping og pussing, til kutting og spesialjobber, er det multikutter du trenger. Dette verktøyet kan brukes til et hav av ulike oppgaver når du kombinerer den med rett tilbehør. Det er nemlig ikke verktøyet som er allsidig i seg selv, men tilbehøret.

Med riktig verktøy kan du bruke multikutter til å frese, skjære, slipe, skrape, sage, kutte og pusse i en rekke materialer. Har du bestemt deg for å gi multikutteren en fast plass i verktøybeltet? Da bør du se gjennom vår test.

Dewalt Multikutter Roterende 18v XR LI-ION – Beste multikutter 2024

Dewalt Multikutter Roterende 18v XR LI-ION test

Denne roterende multikutteren fra Dewalt har flere gode egenskaper å by på. Modellen er batteridrevet og har en effekt på hele 18 volt, samt en hastighet på 26 000 omdreininger i minuttet. Du trenger ikke verktøy for å bytte tilbehør og blad, og du må ikke kun forholde deg til utvalget fra produsenten selv.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Dewalt har produsert en allsidig, robust og kraftig multikutter med smarte egenskaper. Vi biter oss merke i den justerbare dybdestoppen, noe som gir en enorm kontroll i oppgaver med dykksaging. I tillegg har multikutter et meget godt grep, som igjen er med på å øke kontrollen under drift.

Når du kjøper et verktøy, er det naturlig å ønske lengst mulig levetid. Noen verktøy har funksjoner og egenskaper som er med på å forlenge brukstiden, og multikutteren fra Dewalt er et godt eksempel på dette. For å sikre minst mulig slitasje og skade, er bryteren fullstendig støvtett. Dette minimerer både behovet for vedlikehold, samtidig som levetiden forlenges betraktelig.

Vi liker at Dewalt har produsert en fleksibel og allsidig multikutter. Fleksibiliteten kommer av at modellen er batteridrevet, slik at du ikke trenger å jobbe med irriterende ledninger. I tillegg øker dette bruksområdene og du kan jobbe hvor som helst. Allsidigheten kommer av at modellen er kompatibel med de fleste tilbehør – dette er et stort pluss.

Fordeler:

 • Verktøyfritt bytte av tilbehør
 • Justerbar dybdestopp: Med en justerbar dybdestopp får du økt kontroll under dykksaging
 • Høy ytelse: Modellen har en effekt på 18 volt og kan håndtere krevende arbeidsoppgaver
 • Lang levetid: Multikutteren har en støvtett bryter, noe som forlenger levetiden.
Ulemper:
 • Ser ingen nevneverdige ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet multikutter
Hastighet 26000 omdreininger i minuttet
Høyde 250 mm
Vekt 1 kg

Vurdering

Dewalt Multikutter Roterende 18v XR LI-ION, er som navnet tilsier en roterende multikutter. Her får du mye kraft og ytelse, selv om modellen er batteridrevet. Med 18 volt kan du gå løs på flere arbeidsoppgaver, og ettersom modellen er kompatibel med de fleste tilbehør, skal det heller ikke stå på allsidighet.

Vi liker hvor brukervennlig multikutteren er, og setter pris på et godt LED-lys som opplyser arbeidsområdet. Et justerbart dybdestopp kommer også godt med, særlig i oppgaver med dykksaging. Vi velger derfor å kåre denne multikutteren til testvinner.

Black & Decker 300W Oscillating Multi Tool

Black & Decker 300W Oscillating Multi Tool test

Black & Decker 300W er en kraftig og oscillerende multikutter. Denne modellen er nettdrevet, hvilket betyr at den har mye kraft å by på. Selv om du må ta hensyn til ledningen, gir denne tilstrekkelig med fleksibilitet på tre meter.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Multikutteren fra Black & Decker er allsidig og det ideelle verktøyet for de som jobber variert. Ved å bytte tilbehør kan denne modellen brukes til alt fra kutting, sliping, pussing og fjerning av materialer. Hastigheten kan justeres slik at du alltid jobber med et optimalt verktøy til arbeidsoppgaven.

Du trenger verken unbrakonøkkel eller verktøy for å skifte blad – dette skjer ved hjelp av en trykkmekanisme. Det som imponerer oss mest med denne modellen, er at den er kompatibel med en rekke produsenter. Selv om Black & Decker står bak multikutteren, får du med en adapter som kan brukes med tilbehør fra Einhell, Bosch og Worx.

Vi liker også hvor brukervennlig modellen er, mye takket være et slankt håndtak og godt grep. Soft Grip sørger for at du alltid har optimal kontroll og øker komforten under arbeidsoppgaven. Du får med en god del tilbehør på kjøpet, men du kan som nevnt også bruke annet tilbehør hvis du har dette liggende.

Black & Decker 300W presterer særlig godt når den kutter i metall, plastikk og tre, men kan også skjære gjennom fiberglass, gulvbelegg og laminat. I tillegg fungerer den ypperlig til fjerning av fliser, linoleum og teppe-gulv.

Fordeler:

 • Allsidig: Black & Decker 300W er kompatibel med tilbehør fra flere produsenter. Adapteren gjør dette til et svært allsidig verktøy
 • Justerbar hastighet: Hastigheten kan justeres fra 10 000 til 20 000 rotasjoner per minutt. Dette gir økt kontroll og perfekte resultater til hver arbeidsoppgave
 • Integrert støvavsug: Med et integrert støvavsug kan du trygt jobbe med pussing i et rent arbeidsmiljø
Ulemper:
 • Elektrisk: Denne modellen er nettdrevet, hvilket kan trekke ned for noen. Du mister noe fleksibilitet, men får til gjengjeld en kraftig multikutter med høy ytelse.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Elektrisk multikutter
Effekt 300 Watt
Kabellengde 3 meter
Vekt 1,53 kg

Vurdering

Når du trenger mye kraft og allsidighet, er det Black & Decker 300W du skal se til. Denne modellen har en effekt på 300 watt og er kompatibel med tilbehør fra en mengde kjente produsenter. Enten du skal fjerne materiale fra gulv, pusse eller kutte, kan du være trygg på at Black & Decker 300W har den ytelsen du trenger.

AL-KO Multicutter GS 7.2 Li

AL-KO Multicutter GS 7.2 Li test

AL-KO Multicutter GS 7.2 Li er en multikutter som egner seg ekstra godt til hagearbeid. Denne modellen er batteridrevet, veier lite, har mye kraft og tilbyr enkelt bytte av blad for fleksibelt arbeid.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Grunnen til at AL-KO Multicutter GS 7.2 Li passer godt til arbeid i hagen, er at den kommer en praktisk oppsamler for gress, kvister og grønt avfall. Liker du å holde prydbusker og andre planter velstelt? Eller kanskje du nøye med kanten på plenen? Da vil denne modellen passe godt inn i redskapsboden.

Du kan naturligvis bruke AL-KO Multicutter GS 7.2 Li til andre oppgaver, så lenge du har riktig verktøy. Her må du forholde deg til AL-KO sitt utvalg av tilbehør, noe som kan trekke ned for enkelte. Men hvis du allerede er kjent med produsenten kan dette være et godt valg.

Multikutteren er batteridrevet, noe som gir mye fleksibilitet. Du behøver ikke å bekymre deg for bensin eller ledninger her. Takket være et smart bladbytte system, kan du enkelt bytte tilbehør i løpet av få sekunder. En «padlock» hjelper deg med å sikre tilbehøret for trygg drift.

AL-KO Multicutter GS 7.2 Li kjører på et Li-Ion 7,2 volts-batteri, noe som gir tilstrekkelig med ytelse og styrke. Driftstiden er målt til 50 minutter og du kan lade batteriet når som helst. Her er det ikke et batteri-minne å ta hensyn til.

Fordeler:

 • Vekt: AL-KO Multicutter GS 7.2 Li veier kun 0,5 kilo, noe som gjør den enkel og praktisk i bruk
 • Lett bytte av blad: Du kan enkelt bytte tilbehør, uten behov for ekstra verktøy

[/wpsm_pros][/wpsm_column]

Ulemper:

 • Enkle oppgaver: AL-KO Multicutter GS 7.2 Li egner seg best til hagestell og kan ikke brukes til de mest krevende oppgavene.
 • Tilbehør: AL-KO Multicutter GS 7.2 Li er kun kompatibel med annet tilbehør fra produsenten.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet multikutter
Driftstid 50 minutter
Vekt 0,5 kg
Produsent AL-KO

Vurdering

AL-KO Multicutter GS 7.2 Li er en praktisk og hendig multikutter for mindre arbeidsoppgaver og hagestell. Med en lav vekt på bare 0,5 kilo, kan du enkelt jobbe med stell av prydbusker, planter og gress. Multikutteren imponerer med en egen oppsamler for gress.

Dette er nok ikke modellen for de mest krevende oppgavene. Skal du kun bruke multikutteren til snekring, finnes det kraftigere og mer hardføre modeller på markedet. Men dersom verktøyet i hovedsak skal brukes i hagen, er GS 7.2 Li et utmerket valg.

Hva kan jeg bruke multikutter til?

Multikutter er et fleksibelt verktøy som kan brukes til en mengde arbeidsoppgaver. Skal du tilpasse dørlister, kutte skyggelister, skjære hull i materiale, kutte nivåer eller frese fuger? Så lenge du går til innkjøp av rett tilbehør, er det ikke mange begrensninger å forholde seg til.

Verktøyet brukes hyppig av profesjonelle snekkere, nettopp fordi mulighetene er såpass store. Vanlige forbrukere har også stor nytte av multikutteren, da den kan brukes til en mengde «gjør-det-selv» prosjekter i hjemmet og garasjen.

Tips til bruk av multikutter

Dette er et roterende, eller oscillerende verktøy. Multikutteren vil derfor bevege seg raskt fra side til side, med mange svingninger per minutt. Selv om denne funksjonen gjør verktøyet meget nøyaktig og effektiv, betyr det også at du må passe på overflatene under arbeidsøkten.

Ved bruk av multikutter er det viktig at overflater beskyttes, enten du jobber på toppen eller i nærheten av dem. Risikoen for at multikutteren lager riper eller merker er der, men med beskyttelse forhindrer du skader.

Mange bruker verktøyet til å for eksempel skjære fotlister. Da er det viktig med beskyttelse slik at ikke gulvbordet blir skadet. I slike situasjoner anbefaler vi at du bruker et fast materiale som gummi, masonite-plate, vinyl eller kryssfiner. Det er også mulig å bruke et stykke tykk papp.

Hvordan velge multikutter?

Når jakter på den perfekte multikutter, er det flere aspekter du må ta hensyn til. Først og fremst må du velge om du vil ha en batteridrevet multikutter, eller et verktøy som går på strøm. Videre må du også bite deg merke i hvilket tilbehør modellen er kompatibel med.

Tilbehør til multikutter

Det er viktig å lese seg opp hvordan bytte av tilbehør foregår, og hvilke produsenter modellen er kompatibel med. Mange multikuttere tilbyr det som kalles for «verktøyløst» bladbytte. Dette er vanligvis et stort trekkplaster for både profesjonelle og forbrukere, da det effektiviserer arbeidsoppgaven og gjør driften mer brukervennlig.

Videre må du se på hvilket tilbehør som følger med, og hvilket tilbehør du kan kjøpe i ettertid. I mange tilfeller kan det lønne seg å kjøpe en startpakke, dersom denne kommer med tilbehør du har behov for. Her kan det være en god del penger å spare, samtidig som du kan bruke verktøyet så snart det kommer i hus.

Noen produsenter låser deg til tilbehør de selv har i sitt sortiment. Mange multikuttere har nemlig forskjellige innfestninger, noe som gjør at du ikke kan kjøpe en modell fra produsent A og et blad fra produsent B.

Likevel finnes det varianter med adaptere, som gjør at du kan bruke tilbehør på kryss og tvers av tilbydere. Legg derfor merke til om du har muligheten til å bruke tilbehøret du allerede har, eller ønsker å skaffe deg i fremtiden.

Multikutter på strøm eller batteri?

Fordelene og ulempene vil være de samme som med annet verktøy. Den moderne batteriteknologien er kraftig, og derfor er det ikke lenger en stor forskjell på ytelse i de ulike kategoriene. Derimot handler det om fleksibilitet og bruksområde.

Velger du en multikutter med ledning, kan du jobbe over lengre tid uten å ta hensyn til batteritid og opplading. Men du må også ofre fleksibilitet og blir avhengig av tilgang til strøm. I tillegg må du jobbe med ledningen og passer på at denne ikke kommer i veien for arbeidsoppgaven.

En batteridrevet multikutter er langt mer fleksibel og kan brukes hvor som helst. De krever lite vedlikehold, har lang levetid og kan være like kraftig som en strømdrevet variant. Derimot må du belage deg på regelmessig opplading, noe som kan skape avbrudd i tidkrevende oppgaver

Generelt kan vi si at en strømdrevet multikutter passer best for de som jobber med større og lengre prosjekter. Så lenge du har tilgang på strøm, kan du jobbe effektivt uten avbrudd. Hvis du reiser mellom arbeidsoppdrag og jobber med småjobber, er en batteridrevet og fleksibel variant å foretrekke. Det handler til syvende og sist om smak og behag.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo