Muttertrekker test: De 6 beste muttertrekkerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Hvis du jakter på en ny muttertrekker, har du kommet til rett sted. Vi vet hvor vanskelig det kan være å navigere seg gjennom jungelen av verktøy på nett, og har derfor samlet de mest populære modellene i en test. Ta en titt på kandidatene og finn din beste muttertrekker her!

Foretrekker du å bytte dekk på bilen selv? Da trenger du en god muttertrekker som gjør jobben for deg. Enten du kaller det momentverktøy, skrutrekker eller muttertrekker, er dette verktøyet uunnværlig når du skal trekke ut større skruer eller bytte dekk.

Det er mye som skiller de ulike modellene og de kommer i flere størrelser. Hvis du har begynt å lete rundt på egen hånd, har du sikkert oppdaget at de mindre muttertrekkerne ofte kalles slagtrekkere, men funksjonaliteten og teknologien er den samme.

En muttertrekker kan brukes til mer enn å skifte dekk på bilen. Håndverkere bruker også dette nyttige verktøyet til bygging av carport og tre-terrasser, samt ved installasjon av kledning og reisverk.

Greenworks børsteløs muttertrekker G24ID 1/4 3801407 – Beste muttertrekker 2024

Greenworks Børsteløs muttertrekker test

Hvis du leter etter en praktisk, men kraftig muttertrekker, bør du se nærmere på G24ID fra Greenworks. Denne modellen er batteridrevet og håndterer selv de mest krevende arbeidsoppgavene på verkstedet. Greenworks G24ID har en børsteløs motor, et batteri på 24 volt og et godt moment.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Det maksimale dreiemomentet ligger på 327 Nm og verktøyet har en hastighet på opptil 3 200 rotasjoner per minutt. Du får med mange smarte kvaliteter på kjøpet, blant annet et LED-lys og en unbrako kobling. Med en børsteløs motor behøver du ikke å bekymre deg for vedlikehold og motoren har en lang levetid.

Greenworks G24ID er utviklet med en unik DigiPro-teknologi. Nettopp derfor er denne modellen langt mer stillegående og mye raskere enn andre varianter i testen. Selv om muttertrekkeren skårer høyt på funksjonalitet, synes vi også at brukervennligheten er et stort pluss.

Muttertrekkeren har et mykt og komfortabelt gummihåndtak for økt komfort. Du kan dermed jobbe lenge uten å belaste håndledd og skuldre. For ekstra bekvemmelighet kommer Greenworks G24ID utstyrt med en avtakbar beltekrok. Selv om muttertrekkeren i utgangspunktet er designet for fagfolk, gjør brukervennligheten den til et trygt valg for privatpersoner.

Ettersom Greenworks G24ID har et batteri på 24 volt, er dette testens mest effektive og sterke muttertrekker. Det er naturligvis ikke alle som har behov for slik kraft, men entusiaster og profesjonelle er gjerne på jakt etter denne typen styrke. Har du andre batteridrevne verktøy fra Greenworks liggende? Da har du allerede batteriet klart.

Fordeler:

 • Fjernbar beltekrok
 • Børsteløs DigiPro-teknologi
 • Kraftig batteri på 24 Volt
 • Led-belysning og komfortabelt grep

Ulemper:

 • Kan bli noe ubalansert for nybegynnere

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet muttertrekker
Slag 4200 i minuttet
Moment 327 Nm

 

Vurdering

Greenworks G24ID er en praktisk og brukervennlig muttertrekker med mye kraft. Her får du et høyt nivå av funksjonalitet, takket være DigiPro-teknologi, forover og bakover rotasjon samt en fjernbar beltekrok. Modellen passer best til de store oppgavene, men kan også brukes av privatpersoner som pusser opp hjemme eller bytter dekk på større maskiner.

Kraften er noe av det som trekker mest opp for dette verktøyet. Når du har et batteri på 24 Volt, får du like mye styrke som i en elektrisk modell. Den største forskjellen er at Greenworks G24ID er langt mer fleksibel i bruk. Vi kårer derfor dette til markedets beste muttertrekker og vinner av testen.

Dewalt Muttertrekker, høymomentet 18V XR Li-Ion, 50 Ah

Dewalt Muttertrekker, høymomentet 18V XR Li-Ion test

Er kraft og brukervennlig viktig for deg? Da vil du nok like Dewalt 18V XR Li-Ion. Denne modellen er batteridrevet, men gir likevel rå styrke på like linje med en elektrisk variant. Det er lagt til rette for brukervennlighet og allsidighet, slik at både profesjonelle og privatpersoner kan dra nytte av funksjonaliteten.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dewalt 18V XR Li-Ion er en muttertrekker med et særdeles høyt dreiemoment. Modellen bruker et 18-volts X3 Li-Ion batteri, hvilket vi ofte ser i de batteridrevne variantene. Har du flere verktøy som går på batteri? Da kan du bruke dette på tvers av samlingen.

For å sikre lang levetid, er Dewalt 18V XR Li-Ion utstyrt med en sterk vifte-avkjøler. Dette sørger for at motoren aldri overbelastes og du kan arbeide lenge, uten å bekymre deg for slitasje. Med en kapasitet på opptil 2 400 slag i minuttet og et dreiemoment på 950 Nm, er dette valget for de krevende oppgavene.

Du kan justere hastigheten i tre ulike nivåer, noe som kommer godt med om du jobber variert. I tillegg har du flere momentinnstillinger som sørger for at du alltid har kontroll over arbeidsstykket. Et 13 mm firkantfeste kommer med utløser stift, slik at dreiemomentet blir effektivt og gir en trygg oppbevaring av hylsen.

Skal du jobbe i mørke omgivelser? Da vil det gode LED-lyset være gull verdt. I motsetning til andre varianter, får du et klart, hvitt lys her. Innledningsvis nevnte vi brukervennlighet som en av Dewalt 18V XR Li-Ion sine beste egenskaper.

Denne muttertrekkeren er nemlig ekstremt brukervennlig og sikrer et høyt nivå av driftskomfort gjennom arbeidsoppgaven. Håndtaket er utstyrt med gummi for økt komfort, kontroll og stabilitet. I tillegg får du naturligvis med en praktisk indikator for batteristatus.

Fordeler:

 • Hvitt LED-lys
 • Justerbar hastighet i tre trinn
 • Momentinnstillinger
 • Vifteavkjølt motor

Ulemper:

 • Vibrerer noe
 • Må lades

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet muttertrekker
Slagtall 0–2400 slag i minuttet
Moment 135 / 400 / 950 Nm

 

Vurdering

Dewalt 18V XR Li-Ion er en kraftig muttertrekker som kan takle selv de tøffeste arbeidsoppgavene. Hvis du jakter på rå styrke og brukervennlighet, vil du nok ikke bli skuffet over Dewalt 18V XR Li-Ion. Modellen har et høyt dreiemoment, vifteavkjølt motor og kan justeres i tre ulike hastigheter.

Det er nok ikke alle som har behov for de avanserte egenskapene til Dewalt 18V XR Li-Ion, men dersom du jobber variert og bruker muttertrekkeren hyppig, vil dette være et utmerket valg.

Draper Tools Trådløs muttertrekker Storm Force

Draper Tools Trådløs muttertrekker Storm Force 10 test

Draper Tools Storm Force er en kraftig batteridrevet muttertrekker med flere smarte kvaliteter. Modellen har et slagtall på opptil 3 500 og kan rotere opptil 2 300 ganger i minuttet. Hastigheten er variabel og modellen kommer med et kraftig 18-volts batteri.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Mange forbrukere ser etter batteridrevne verktøy, grunnet fleksibiliteten og brukervennligheten. Du slipper å bekymre deg for ledninger som havner i veien og med moderne batteri er ytelsen upåklagelig. Du må likevel sett av litt tid til å lade batteriet med jevne mellomrom, men takket være en praktisk batterinivåindikator vil du aldri oppleve overraskende avbrudd i arbeidet.

Draper Tools Storm Force er designet for de mest krevende oppgaven. Modellen er trådløs og har et dreiemoment på 80 Nm. Vi synes verktøyet gjør det spesielt godt i monteringsjobber, særlig i oppgaver hvor det er nødvendig med moment nøyaktighet. Skal du reparere eller montere kjøretøy, kommer egenskapene til Draper Tools Storm Force godt med.

Vi setter også stor pris på en kraftig LED-bakgrunnsbelysning. Dette er praktisk når du arbeider i mørke hjørner, sent på kvelden eller tidlig på morgenen. I tillegg synes vi at den variable hastighetskontrollen er enkel å manøvrere. Draper Tools Storm Force kommer utstyrt med en elektronisk brems, hvilket gjør verktøyet godt egnet til nybegynnere.

Den elektroniske bremsen vil automatisk bremse ned rotasjoner og stoppe støt, når mutteren eller bolten løsner fra arbeidsstykket. Jobber du variert og har ulike behov knyttet til hastighet? Med en variabel hastighet utvides bruksområdene betraktelig.

Fordeler:

 • LED-bakgrunnsbelysning
 • Chuck med hurtigutløser
 • Variabel hastighet
 • Fremover og bakover funksjon
 • Batterinivåindikator
Ulemper:
 • Liten: Har du store arbeidshansker kan det være vanskelig å få et godt grep
 • Må lades: Et batteridrevet verktøy må lades

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 0 til 3500
Hastighet 0 til 2300
Moment 80 Nm

Vurdering

Draper Tools Storm Force har mange gode egenskaper å tilby, både for fagpersoner så vel som entusiaster. Selv om muttertrekkeren i hovedsak er utviklet for profesjonelle garasjer, synes vi at brukervennligheten også gjør den til et ypperlig valg for erfarne privatpersoner. Et kraftig 18-volts batteri, justerbar hastighet og elektronisk brems er gode eksempler på dette.

Draper Tools Storm Force kan brukes til mange oppgaver, men gjør det best når moment nøyaktighet er viktig. Skal du for eksempel reparere eller montere kjøretøy, er vi sikre på at den batteridrevne muttertrekkeren vil falle i smak.

vidaXL Muttertrekker 1/2

vidaXL Muttertrekker 1-2 test

vidaXL Muttertrekker ½ er en liten og kompakt luftdrevet muttertrekker. Denne modellen egner seg særlig godt til bytte av dekk, men har likevel god nok ytelse til å takle mer krevende arbeidsoppgaver. Jobber du i industrien eller som profesjonelle håndverker? Da er du nok godt kjent med trykkluftdrevne verktøy.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne muttertrekkeren har en hastighet på 7 000 og et maksimalt dreiemoment på 312 Nm. Selv om dreiemomentet er noe lavere enn andre produkter i testen, betyr ikke dette nødvendigvis at vidaXL Muttertrekker ½ er et dårligere valg. Modellen er designet for å gi gode resultater i møte med lette oppgaver.

Hvis du leter etter et verktøy med lang levetid, vil vidaXL Muttertrekker ½ være et godt valg. Modellen kommer nemlig i en robust aluminiums-konstruksjon, hvilket gir lang levedyktighet og reduserer behovet for vedlikehold. Når det er sagt, må du belage deg på tidvis drenering og oljeskift, som med alle andre trykkluftdrevne verktøy.

Håndtaket er ergonomisk og gir et behagelig grep under enhver arbeidsøkt. Vi liker også at det er lett å justere rotasjonen til verktøyet, ved hjelp av fremover og bakover knappene. Disse ligger praktisk plassert nært håndtaket.

Fordeler:

 • Godt plasserte knapper
 • Ergonomisk håndtak for behagelig grep
 • Liten og kompakt

Ulemper:

 • Krever en del vedlikehold

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Trykkluftdrevet muttertrekker
Hastighet 7000 rotasjoner per minutt
Dreiemoment 312 Nm

 

Vurdering

Hvis du kun skal jobbe med lett arbeidsoppgaver, er vidaXL Muttertrekker ½ et godt valg. Denne trykkluftdrevne muttertrekkeren har mange gode egenskaper, blant annet gir den muligheten til å justere rotasjonen med fremover og bakover knappene.

Selv uerfarne og nybegynnere vil klare å håndtere dette verktøyet. Mye takket være det ergonomiske håndtaket og de lettplasserte knappene. Når du ikke har behov for mest mulig kraft, er vidaXL Muttertrekker ½ et utmerket valg.

vidaXL Muttertrekker 680 nm 1/2

vidaXL Muttertrekker 680 nm 1-2 test

vidaXL Muttertrekker 680 nm ½ er en praktisk og lett luftdreven muttertrekker. Produsenten ønsket å lage et verktøy som gir optimal ytelse til krevende oppgaver, og det har vidaXL absolutt klart. Trykkluftdrevne muttertrekker har som regel en favoritt i industrien og blant håndverkere.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Fordelen med en trykkluftdrevet muttertrekker, er at alle verktøyene i denne kategorien kan drives med lik kompresser. Hvis du har en samling av trykkluftdrevet verktøy liggende, kan du altså spare en god del penger på å velge denne modellen.

vidaXL Muttertrekker 680 nm ½ er utvunnet i robust aluminium, noe som gjør modellen både hardfør og slitesterk. Dette er ikke en muttertrekker som kun varer én sesong, men heller et verktøy du får glede av i mange år fremover. Dreiemomentet ligger på 680 Nm, noe vi synes er imponerende. Verktøyet får jobben gjort uten problemer.

Du kan i tillegg justere dreiemomentet, takket være en justerbar kraft-regulator. Dermed kan muttertrekkeren skreddersys etter behov og arbeidsoppgave. Når det kommer til brukervennlighet, synes vi at vidaXL Muttertrekker 680 nm ½ presterer meget godt. Et ergonomisk håndtak er alltid å foretrekke og denne modellen svært behagelig i bruk.

Fordeler:

 • Justerbar: En justerbar kraft-regulator gir deg alltid kontroll over dreiemoment og moment-utgangen.
 • Robust: Skapt i aluminium er vidaXL Muttertrekker 680 nm ½ meget solid og hardfør.
Ulemper:
 • Vedlikehold: Kompressorer krever vedlikehold gjennom drenering og oljeskift.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Lufttrykkdrevet muttertrekker
Hastighet 7000 rotasjoner per minutt
Driftstrykk 6,2 bar

Vurdering

vidaXL Muttertrekker 680 nm ½ er en kraftig og solid muttertrekker med flere gode egenskaper. Dette er nok først og fremst en variant for profesjonelle håndverkere, eller privatpersoner som allerede har trykkluftdrevne verktøy i samlingen sin.

Vi setter pris på et justerbart dreiemoment og god ergonomi, samt muligheten til å spare noen kroner hvis du allerede har en kompressor liggende. Skal du kjøpe ditt først trykkluftdrevne verktøy, må du være klar over at disse krever en del vedlikehold. Ellers presterer vidaXL Muttertrekker 680 nm ½ svært godt, særlig under krevende arbeidsforhold.

Makita 18v cordless impact wrench – dtw1002z brushless

Makita 18v cordless impact wrench - dtw1002z brushless test

Makita dtw1002z er en batteridrevet muttertrekker med et høyt dreiemoment og 18 volts motor. Mange forbrukere foretrekker en batteridrevet variant, da du slipper å bekymre deg for ledningen som kommer i veien. Denne modellen har et moderne batteri, som gir tilsvarende ytelse som på en elektrisk muttertrekker.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Makita dtw1002z har et 18-volts batteri, hvilket er det mest vanlige. Har du flere batteridrevne verktøy fra Makita? Da er dette batteriet et godt valg – det kan nemlig også benyttes på andre kompatible verktøy.

Med et dreiemoment på opptil 1 000 Nm, er det ingenting å si på kraft eller hastighet. Dette er en solid maskin som trekker godt, og med en børsteløs motor kan du se frem til lang levetid og minimalt med vedlikehold.

Selv om dette er en kraftig muttertrekker, blir vi imponert over det kompakte designet. Modellen er liten og vil passe fint inn i enhver verktøykasse. I tillegg gir den et utmerket grep med enkel tilgang til nødvendige knapper og funksjoner.

Fordeler:

 • Børsteløs motor: Forlenger levetiden og er fullstendig vedlikeholdsfri
 • LED-arbeidsbelysning: Praktisk opplysning av arbeidsstykket
 • Høyt dreiemoment
Ulemper:
 • Høye vibrasjoner

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet muttertrekker
Turtall 0–900 / 1000 / 1800
Dreiemoment 300 / 600 / 1 000 nM

 

Vurdering

Makita dtw1002z er en kraftig muttertrekker for de store jobbene. Skal du kun jobbe med små prosjekter og jakter på en enkel muttertrekker, har du ikke nødvendigvis behov for kraften og dreiemoment til denne varianten. Men profesjonelle og entusiaster kommer til å sette pris på den rå styrken som skjuler seg bak et kompakt design.

Dette er en batteridrevet variant og du må derfor lade verktøyet med jevne mellomrom. Heldigvis kommer Makita dtw1002z med en praktisk batteribeskyttelse som skåner både maskin og batteri mot overbelastning – dette forlenger levetiden. Et LED-lys kommer også godt med. Ser du etter kraft og et høyt dreiemoment? Da er Makita dtw1002z et trygt valg

Trenger jeg en muttertrekker?

Selv om du kan komme langt med en vanlig skrutrekker, trenger du mer hjelp dersom du skal stramme mutter eller skru inn større bolter. Her er muttertrekkeren et kjærkomment hjelpemiddel.

Muttertrekkeren er langt mer kraftig enn en skrutrekker – dette verktøy slår muttere og skruer rundt. Mange bruker muttertrekker til å slå inn skruer helt uten forboring, eller til å skifte dekk på bilen. Skal du bytte dekk på landbruksmaskiner eller lastebiler? Da kommer du ikke langt uten kraften til en muttertrekker.

Skal jeg velge muttertrekker på batteri eller trykkluft?

Et av de vanligste spørsmålene knyttet til muttertrekker, dreier seg om kraften. Muttertrekkere kan være både batteridrevne, kjøre på trykkluft eller være elektrisk. Du må bestemme deg for hvordan du ønsker at verktøyet skal drives.

I denne tasten har vi tatt for oss batteridrevne og trykkluftdrevne muttertrekkere. Dette skyldes helt enkelt at vi ser på de mest populære modellene, og elektriske varianter er ikke lenger like vanlig som de var før i tiden. Vi gir deg likevel en rask innføring i hva forskjellene på de ulike typene er.

Batteridrevne muttertrekkere

De siste årene har batteridrevne muttertrekkere blitt det mest populære valget. Disse modellen er ikke vanskelig å komme over og vi ser en stadig utviding av denne kategorien. De moderne muttertrekkerne har like god ytelse som elektriske varianter, men du slipper å bekymre deg for plagsomme ledninger.

Som regel har en batteridrevet muttertrekket et 18-volts batteri. Men det finnes også modeller med høyere spenning, som for eksempel testvinneren. Dette betyr at muttertrekkeren er sterke og har en høyere effekt.

Elektriske muttertrekkere

Elektriske muttertrekkere er tradisjonelle, men vanskeligere å finne på markedet. Før i tiden var dette det mest vanlige valget, da de andre modellene ikke kunne måle seg med tanke på styrke og ytelse. Moderne teknologi har nå gjort trykkluft- og batteridrevne muttertrekkere minst like effektive.

En åpenbar fordel er at du slipper å lade en elektrisk muttertrekker, men du må til gjengjeld ofre noe fleksibilitet og ta hensyn til ledningen. Hvis du ikke skal bevege deg for mye på arbeidsplassen, og skal jobbe med lengre prosjekter, kan en elektrisk muttertrekker likevel være et godt valg.

Trykkluftdrevne muttertrekkere

Trykkluftdrevne muttertrekkere blir noen tilfeller kalt en pneumatisk muttertrekker. Dette har lenge vært førstevalget for fagfolk i industrien og profesjonelle håndverkere. En stor fordel er at disse verktøyene kjører på en som samme kompressor, hvilket betyr at du ikke behøver å bruke like mye penger neste gang du kjøper et trykkluftdrevet verktøy.

Ulempen er dog at du må belage deg på en del vedlikehold, drenering og oljeskift. I tillegg har du en noe begrenset rekkevidde, ettersom du er avhengig av kompressoren for å bruke verktøyet.

Hvordan velge muttertrekker?

Tenk gjennom hva du skal bruke verktøyet til. Skal du kun bruke muttertrekkeren til å bytte dekk på bilen? Da trenger du ikke 1 000 NM, men kan holde deg til et spenn mellom 130 og 250 Nm. Men hvis du først skal kjøpe en muttertrekker, kan det være lurt å tenke på andre potensielle bruksområder i huset.

Legg vekt på hvordan verktøyet strammer og skrur. Husk at muttertrekkere alltid må kunne løsne med større kraft enn hva den kan stramme, slik at det ikke blir vanskelig å løsne boltene igjen. Dette er særlig viktig hvis verktøyet brukes til bytte av dekk.

Det er også viktig å ta vekten med i vurdering. Veier verktøyet over fem kilo, kan det bli vanskelig å bytte dekk på en effektiv måte. Husk at muttertrekkeren skal ligge godt i hånden og være lett å jobbe med – se derfor etter en vekt på mellom tre til fire kilo.

Til slutt kan du ta pris med i vurdering. Du får det du betaler for, men du trenger ikke å sprenge budsjettet hvis muttertrekkeren kun skal brukes til lette oppgaver. Sammenligne verktøyene i testen og velg ut ifra hva du skal bruke muttertrekkeren til. Slik finner du det beste valget for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo