Tebrygger test: De 4 beste tebryggerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Hvem ønsker vel ikke å brygge perfekt te hver eneste dag? Med en tebrygger kan du nyte mange deilige tekopper, og noen vil til og med gjøre hele jobben for deg. Tebryggere kan være manuelle og tradisjonelle, mens andre er automatiske med avanserte funksjoner.

Vi har sett på noen av de mest populære tebryggerne i begge kategorier, slik at du kan finne en som passer perfekt til tekoppen din.

Eva Solo Woven – Best i test tebrygger

Eva Solo Tebrygger Woven test

Eva Solo er et populært valg av tebrygger grunnet sitt moderne utseende og unike funksjoner. Tebryggeren er manuell og tradisjonell, i en moderne forpakning. Her får du nemlig med funksjoner som reduserer garvesyre og et tefilter med smarte løsninger.

Sjekk dagens pris

Eva Solo er formet mer som en vannkaraffel enn en tekanne, og kommer med et nydelig trekk i ull.  Filteret til Eva Solo er det som virkelig gjør dette til en unik tebrygger. Dette er nemlig utviklet for å redusere garvesyre, hvilket betyr at bladene kan ligge å trekke i ubegrenset tid.

De fleste manuelle tebryggeren krever at du fjerner bladene etter en tid, slik at du ikke får den bitre smaken. Dette behøver du ikke å bekymre deg for her. Hvis du benytter deg av en te-sort som kun skal trekkes i noen få minutter, kan du enkelt trykke på stemplet som befinner seg i bunnen av tebryggeren. Da vil filteret lukket seg og forhindre at bladene brygger videre.

Lokket til Eva Solo er også utstyrt med smarte funksjoner. Dette vil automatisk åpne seg når du skjenker teen og helletuten er produsert for å være helt dryppfri. Selv om tekannen ikke har automatiske funksjoner, er den likevel utstyrt med tilbehør som gir deg litt av den samme opplevelsen. Trekket i ull er nemlig med på å holde teen varm, samtidig som det gir kannen et unikt preg. Dette trekket er tilgjengelig i tre forskjellige farger.

Hvis du ønsker deg en tradisjonell tebrygger, men savner de smarte funksjonene som en automatisk brygger kan gi deg, vil Eva Solo være en fin mellomløsning. Du må selv fylle på vann og sørge for at temperaturen er riktig, men filteret sørger for at du slipper å fjerne bladene og drakten holder teen varm over lengre tid.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Tradisjonell tebrygger i moderne design
 • Dryppfri og vippelokk
 • Filter som minimerer garvesyre
 • Stempel for stenging av filter
 • Stilren drakt i ull for å holde teen varm.

Sage Temaskin the Tea Maker 

Sage Temaskin the Tea Maker test

Hvis du ønsker deg en tebrygger som gjør hele jobben for deg, vil Sage Temaskin være et naturlig valg. Her får du forskjellige temperaturjusteringer, gode funksjoner som holder teen varm, og en praktisk ledningsopprull for et rent uttrykk.

Sjekk dagens pris

Sage Temaskin er et praktisk og smart produkt for de som ønsker seg en effektiv tebrygger. Alt du behøver å gjøre er å fylle den rustfrie beholderen med din favoritt-te, og deretter bruke knappene på basen for å justere temperaturen etter te-sort. Her kan du velge mellom grønn, svart, hvit, oolong, herbal og til med en egendefinert te-sort.

Når du er klar til å starte tebryggeren, vil den automatisk senke teen i vannet som allerede har nådd ideell temperatur. Når teen er klar vil filteret heises opp igjen slik at du ikke får et bittert eller overbrygget resultat. Selv om Sage Temaskin har flere smarte funksjoner, kan du også velge selv hvor lenge du ønsker at teen skal være i vannet og hvilken temperatur du ønsker.

Sage Temaskin gir deg et hav av forskjellige temperaturintervaller å velge fra. Disse kan endres fra 70, 75, 80, 85 og så videre helt til du treffer 100 grader. Det som skiller denne modellen ut er at kannen har evnen til å holde på varmen i opptil en time. Dermed kan du nyte flere kopper etter hverandre, uten at dette går utover smak eller temperatur.

Vi liker hvor brukervennlig og intuitiv Sage Temaskin er. Den særdeles støysvak og gjør hele jobben for deg. Du kan enkelt fjerne filteret for rengjøring og heller gjøre en manuell prosess dersom du ønsker dette. Med Sage Temaskin har det aldri vært enklere å brygge perfekt te hver eneste dag.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Automatisk – gjør hele jobben for deg
 • Støysvak
 • Kapasitet: 1,5 L
 • Effekt: 2000 W
 • Hold varm funksjon
 • Automatisk slukking
 • Ledningsopprull
 • Justerbar temperatur

Horwood Glass Teapot

Horwood Glass Teapot test

Horwood Glass Teapot er testens mest unike tebrygger. Som navnet tilsier, er denne modellen er formet som en klassisk tekanne i et tidløst og elegant design. Horwood Glass Teapot gir deg et praktisk tefilter og er en klassiske versjon av de tradisjonelle tebryggerne.

Sjekk dagens pris

Horwood Glass Teapot er testens mest unike tebrygger. Som navnet tilsier, er denne modellen er formet som en klassisk tekanne i et tidløst og elegant design. Horwood Glass Teapot gir deg et praktisk tefilter og er en klassiske versjon av de tradisjonelle tebryggerne.

Horwood Glass Teapot er ikke elektrisk, og må derfor fylles opp med rykende varmt vann. Selve kannen har en rund form som sies å forsterke både smaken og duften til teen. Dette er et designelement som virkelig vil sette prikken over i-en på ethvert måltid.

Under lokket til kannen vil du finne et filter som enkelt kan løftes av for påfyll og rengjøring. Kannen er produsert i glass, slik at du følge med på prosessen og se at den deilige teen blir skapt inne i kannen. For å få nytte av Horwood Glass Teapot må du allerede ha en vannkoker, eller bruke komfyren til å koke opp vann.

Horwood Glass Teapot er gjerne ikke det mest praktiske produktet, men en klassiker som virkelig vil imponere både familie og venner. Tekannen har en kapasitet på 1 liter og håndtaket gir deg god kontroll når du skal servere den ferske teen. Horwood Glass Teapot kan brukes til alle sorter te, men det er opptil deg å få temperaturen helt riktig for te-sorten du benytter.

Horwood Glass Teapot er gjerne ikke en modell som passer for alle, men egner seg ypperlig til de som vil ha en ekte og tradisjonell opplevelse av tebrygging. Denne kannen kan plasseres direkte på lunsj- eller frokost-bordet, og filteret sørger for at ingen blader havner i selve teen. Dette er også den perfekte tebryggeren å gi i gave til noen som setter pris på det lille ekstra.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Tradisjonell tebrygger
 • Materiale: Glass
 • Kapasitet: 1 liter
 • Tefilter som enkelt kan rengjøres
 • Elegant og tidløst design

KitchenAid Artisan Tebrygger/Vannkoker

Tebryggeren Artisan fra KitchenAid, er alternativet for de som ønsker en tebrygger og vannkoker i samme apparat. Dette er en smart og anvendelig tebrygger for de som ønsker hverdagsluksus i et trangt kjøkken. KitchenAid Artisan byr på temperaturintervaller, et moderne design og brukervennlige funksjoner.

KitchenAid Artisan gjør det enkelt å brygge herlig te hver eneste dag. På basen til kannen vil du se forskjellige temperaturinnstillinger som kan justeres, slik at du får en ønsket temperatur. På travle morgener kan du stille bryggeren inn til drikkevennlige 70 grader, eller justere den til 80, 85, 90, 95 og kokende 100 grader etter behov.

Ulike tesorter krever av og til forskjellige temperaturer ved brygging, og derfor er KitchenAid Artisan et meget anvendelig valg til de som drikker både svart, grønn, hvit, oolong og urtete. Du kan være sikker på at tebryggeren leverer et deilig resultat gang på gang.

Hvis du ønsker å benytte deg av KitchenAid Artisan som en vannkoker, kan du enkelt fjerne tesilen som befinner seg i midten av kannen. Det medfølger en praktisk beholder som silen kan oppbevares i. Selve bryggeren er produsert i rustfritt stål og glass, slik at du har full innsikt i kannen når bladene og vannet blandes.

Designet er stilrent og elegant, samtidig som det står i stil med resten av sortimentet til KitchenAid Artisan-serien. Kannen har en kapasitet på 1,5 liter, hvilket gir deg rikelig med deilig te å servere gjester og familie. Tebryggeren har en effekt på 2000W og fungerer derfor like godt som en vannkoker og tebrygger. Prismessig ligger modellen litt over gjennomsnittet, men du får tross alt to kjøkkenapparater i ett.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Justerbar temperatur fra 70 til 100 grader
 • Filter og tesil som kan fjernes
 • Holder på varmen
 • Kapasitet: 1,5 liter
 • Effekt 2000 Watt

Manuell eller automatisk tebrygger?

En manuell og tradisjonell tebrygger er foretrukket av mange. Dette krever at du selv koker opp vannet og sørger for å fjerne bladene, men det gir deg også en autentisk opplevelse ved frokostbordet.

En automatisk tebrygger vil gjøre hele jobben for deg. Her kan du justere temperaturen på vannet etter te-sort, holde teen varm for flere kopper og du slipper å bekymre deg for garvesyre og en bitter smak.

Hvis du ønsker en kombinasjon av begge to, bør du se etter en modell som Eva Solo. Noen  manuelle tebryggere er nemlig utstyrt med funksjoner som gjør det lettere å redusere garvesyre og holde temperaturen jevn over en lengre periode.

Hva du velger er opptil deg, og det er ikke slik at en versjon er bedre enn den andre. En manuell tekanne krever litt mer arbeid, mens en automatisk modell vil være det mest brukervennlige alternativet. Uansett hva du velger vil en tebrygger fort bli et uunnværlig redskap på kjøkkenet, og en fast gjest under hver frokost, lunsj og kvelds.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo