Raclette test: De 7 beste testes her (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Raclette har lenge vært en middagsfavoritt på familiekvelder og hytteturer. Populariteten til racletten fortsetter å vokse, og nå kan du velge mellom mange forskjellige modeller og funksjoner. Dette er en morsom, interaktiv og sosiale måte å dele et måltid på – og det beste av alt er at gjestene er ansvarlig for sitt eget måltid.

Med en fleksibel raclette finnes det ikke grenser for hva du kan tilberede og servere. Kjøtt, fisk, grønnsaker, omelett, pannekaker, ost og annet tilbehør er populære alternativer. Vi har sett på raclette i ulike prisklasser og med ulike funksjoner. Se gjennom testen vår og finn beste raclette som passer perfekt til ditt neste middagsbesøk.

Princess Pure – Best i test raclette

Princess Raclette Pure

Princess Raclette Pure er apparatet for de som ønsker en praktisk og stilren raclette. Grillen er nemlig produsert i luksuriøst bambus-materiale, hvilket tar seg godt ut på ethvert middagsbord. Her får du også non-stick belegg for enkel rengjøring, åtte panner og en grillplate støpt i aluminium.

Sjekk dagens pris

Denne modellen ser ekstremt lekker ut takket være sine bambus detaljer. I tillegg er dette en av få modeller med tre etasjer, hvor den nederste delen kan brukes til å oppbevare pannene når de ikke er i bruk. Da slipper du å bekymre deg for overoppheting, og du trenger ikke å konstant holder styr på temperaturen.

Hvile-etasjen har også andre fordeler og er ikke bare en ren praktisk funksjon. Når varmeelementet er for nært bordet ditt, vil det alltid være en risiko for at det setter flekker eller lager brennmerker på bordet. Ettersom varmeelementet befinner seg i andre etasje her, trenger du ikke å bekymre deg for dette med Princess Raclette Pure.

Grillplaten kommer i høykvalitets aluminium og har to brukbare sider. Den ene siden er flat og den andre kommer med riller. Du velger selv hvilken side du ønsker å bruke. Skal du steke biff og større kjøttstykker, kan rillene brukes. For en teppanyaki-stil på maten kan du bruke den flate siden. Ettersom stekeplaten er delt i to, kan du bruke begge siden samtidig hvilket er en fordel.

Det medfølger åtte panner med varmeresistente håndtak i naturlig bambus. Bambus detaljene er det som virkelig skiller denne modellen ut på markedet, og Princess Raclette Pure vil garantert imponere både venner og familie. På siden vil du finne en muligheter for å justere varmen, alt ettersom hvilke råvarer du jobber med.

Deler av Princess Raclette Pure kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som øker brukervennligheten. Resten kan enkelt rengjøres med en våt svamp, og non-stick belegget sørger for at maten aldri setter seg fast i verken panner eller grillplate. Hvis du er på jakt etter en raclette som virkelig ser flott ut, vil Princess Raclette Pure være et naturlig valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 8 personer
 • Effekt: 1200 Watt
 • Materiale: Aluminium og naturlig bambus
 • Effektiv hvile-etasje
 • Non-stick belegg
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Justerbar temperatur

Princess Raclette 8 Oval Grill Party

Princess Raclette 8 Oval Grill Party

Princess sin ovale raclette er et unikt og allsidig produkt med mange bruksområder. Vil du samle hele familien rundt bordet, men samtidig møtes alle behov og ønsker for mat? Da vil denne modellene være et godt velg. Her får du nemlig både en grillplate og varmeelement, samt et dedikert område for crêpe eller pannekaker.

Den ovale fasongen er ikke bare lekker, men har også en nyttig funksjon. Formen gjør at alle rundt bordet kommer godt til, uten at dere går i veien for hverandre. I tillegg gir det mer rom for å tilberede forskjellige typer mat. Her kan du forberede både fisk, kjøtt, grønnsaker og til og med en pannekake. Lager du en crépe kan du fylle denne opp med mat fra grillplaten, eller bruke formen til å lage en omelett fylt med kjøtt og grønnsaker.

Den ovale racletten fra Princess kommer med en integrert termostat, slik at du kan justere temperaturen basert på råvarene du jobber med. Dette er en særdeles kraftig raclette med en effekt på 1200 watt, hvilket gjør at den raskt vil nå ønsket temperatur. I tillegg vil den bevare varmen over lengre tid og fordele den jevnt utover platen.

Racletten har to etasjer og kommer utstyrt med åtte mindre panner. Disse kan plasseres under grillplaten og gir samme effekt som en ovn. Platen på toppen fungerer som en grillplate, og her kan du steke kjøtt og andre godsaker.

Rengjøring er også en enkel affære. Etter at racletten har blitt kjølt ned, kan du plassere grillplaten og pannene i oppvaskmaskinen. Den nederste platen kan ikke fjernes, men lar seg enkelt rengjøres med en våt klut. Pannene og platene kommer med et non-stick belegg, noe som gjør det enkelt å fjerne matrester og minimerer behovet for fett, olje og smør.

Den ovale racletten fra Princess gir deg alt du trenger: justerbar termostat, antiskli føtter, enkel rengjøring og ikke minst mangfoldige bruksområder. Hvis du trenger en raclette som kan brukes til alt mulig, og som gir rom til hele åtte personer, vil dette være et ypperlig valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 8 personer
 • Effekt: 1200 Watt
 • Smart oval form
 • 8 panner og stekespader medfølger
 • Praktisk crêpe-form
 • Non-stick belegg
 • Avtakbare deler egner for oppvaskmaskin
 • Justerbar termostat og to nivåer

SEVERIN RG 9645 kombinert grillplate

SEVERIN RG 9645 test

SEVERIN RG 9645 er en praktisk rektangulær raclette med kombinert grillplate. Her får du plass til åtte gjester rundt apparatet, og grillplaten er delt opp i en rillet og en flat side. Grill-steinen gjør det mulig å steke helt uten fett, og grillplaten kommer med praktisk non-stick belegg.

SEVERIN RG 9645 har et klassisk svart design og er noe mindre enn andre raclettejern. Derfor er dette en modell som egner seg ypperlig på mindre middagsbord og for de med begrenset oppbevaringsplass. Dette er en kompakt raclette, som likevel har nok plass til åtte stekepanner og nok med mat på grill-toppen.

Det medfølger åtte stekespader i tradisjonell rektangulær form, og disse oppbevares på varmeelementet under grillplaten. Det er et greit mellomrom mellom varmeelementet og grillplaten, og du vil få nok plass til vanlig tilbehør som grønnsaker og ost. Du kan til og med få plass til egg i disse pannene dersom du ønsker å lage eggerøre.

Pannene og grillplaten med ribber kommer med et praktisk non-stick belegg. Dette sørger for enkel rengjøring ettersom matrester ikke vil sette seg fast. I tillegg behøver du ikke like mye smør, olje eller fett her, noe som skaper sunnere måltid for hele familien.

På siden av SEVERIN RG 9645 får du muligheten til å justere temperaturen, slik at den blir perfekt basert på hva du skal steke. Temperaturen er ikke oppført i grader, men går fra minimum til maksimum. Selv om modellen er kompakt, liker vi at det er mange valgmuligheter her. Fra temperaturjustering, til kombinerte grillplater.

SEVERIN RG 9645 har rimelig høy ytelse og en effekt på 1400 watt. Dette er noe over gjennomsnittet og sørger for at du raskt får racletten opp i ønsket temperatur. Hvis du er på jakt etter en fleksibel og kompakt raclette, vil SEVERIN RG 9645 være et godt alternativ. Her kan alle i familien nyte favoritt-måltidet sitt, enten de vil grille fisk, grønnsaker, smelte ost eller steke en saftig biff.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 8 personer
 • Effekt: 1400 Watt
 • Justerbar temperatur
 • Kombinert grillplate
 • Non-stick belegg

SEVERIN RG 2370

SEVERIN RG 2370 test

Det er ikke alle som har behov for en stor raclette med mye kapasitet. Hvis du er en av disse, kan SEVERIN RG 2370 være et godt alternativ. Denne racletten har plass til fire personer og kommer utstyrt med en rillet grillplate og fire stekepanner. Dette er ikke den mest avanserte raclettegrillen, men et godt alternativ for de som er på utkikk etter noe praktisk og lite.

Designet til SEVERIN RG 2370 er moderne og stilrent. Grillplaten på toppen kommer i svarte riller og passer ypperlig til steking av både kjøtt og grønnsaker. Varmeelementet er dekket av en sølvplate, og det er her du finner de praktiske pannene som følger med. Ettersom SEVERIN RG 2370 kun er beregnet til fire personer, er pannene noe større enn på andre raclettejern.

Håndtaket til pannene holder seg svale, selv om de ikke er helt varmeresistente. Pannene har godt med plass til ekstra tilbehør, noe som kan forberedes mens du venter på at kjøttet skal bli klart. Du kan ikke justere temperaturen, men SEVERIN RG 2370 har en praktisk av og på knapp. Denne er utstyrt med en lysindikator som forteller deg når grillen er klar til bruk.

Rengjøring er svært enkelt, ettersom SEVERIN RG 2370 kun kommer med en rektangulær grillplate i non-stick belegg. Du kan enkelt vaske av denne med svamp, da matrester ikke setter seg fast eller svir seg. For å rengjøre varmeelementet kan du enkelt tørke av overflaten med en tilsvarende svamp. Pannene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

SEVERIN RG 2370 er nok ikke en raclette som passer til alle, men egner seg best for de som er på jakt etter noe kompakt med mindre kapasitet. Mindre familier og samboere som ikke har behov for mer enn fire panner, vil nyte godt av denne modellene. Ettersom SEVERIN RG 2370 er relativt liten, vil den også kunne plasseres på hvilket som helst spisebord.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 4 personer
 • Effekt: 600 Watt
 • Strømknapp
 • Rillet grillplate
 • Non-stick belegg
 • Kompakt og plassbesparende

Severin Raclette med grillsten

Severin Raclette med grillsten test

Inviter venner og familie på en koselig middag hvor de kan forberede maten sin helt selv. Severin sin raclette gir rom til åtte personer og kommer med en lekker naturstein for perfekt grillet kjøtt. Denne effektive racletten har en effekt på 1300 watt og lar deg justere temperaturen basert på råvarene du steker.

Sjekk dagens pris

Grillplaten som ligger øverst kommer i naturstein, hvilket er perfekt for grilling av både kjøtt og fisk. Under grillplaten finner du åtte raclette-panner som kan fylles med grønnsaker og annet tilbehør. Severin sin raclette er definisjonen på interaktive og intime sammenkomster.

Designet er stilrent, og vi liker at grillplaten er produsert i moderne naturstein. Dette skiller racletten ut fra andre på markedet, og gir den et unikt preg. Du kan justere temperaturen etter eget ønske ved hjelp av hjulet på fremsiden av racletten. Dette er en praktisk og brukervennlig raclette som gir nok med rom til tilbereding av spennende retter.

Vi liker at det er en litt over gjennomsnittet stor avstand mellom varmeelementet og grillplaten. Dette gjør det mulig å tilberede mer enn mini-porsjoner. Rengjøring er enkelt takket være den flyttbare natursteinen. Selv om den ikke egner seg i oppvaskmaskin, kan du enkelt flytte den til vasken og rengjøre platen der.

Pannene er også lette å rengjøre, takket være non-stick belegget. Severin sin raclette har en høy effekt og ytelse, hvilket betyr at den raskt vil nå ideell temperatur. Du vil finne to indikatorlamper slik at gjester på begge sider av bordet får kontroll på temperaturen. Varmen fordeles jevnt både på natursteinen og varmeelementet.

Severin sin raclette er stor nok til at alle gjestene får grei tilgang til pannene og grillplaten. Håndtakene på pannen er ergonomiske og ekstra tykke, slik at alle får et godt grep. De firkantede pannene er også store nok til å romme mer enn en mini-porsjon, noe høyden mellom varmeelementet og grillplaten også komplementerer.

Dette er et ypperlig valg til større familier eller de som ønsker å invitere opptil åtte gjester på en koselig middag. Høyden gjør rom for mer mat, og du kan bruke pannene til å tilberede tilbehøret mens kjøttet steker på toppen. Høy ytelse, god effekt og justerbar temperatur trekker også mye opp for denne modellen.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 8 personer
 • Effekt: 1300 Watt
 • Materiale: Naturstein
 • 8 panner medfølger
 • Avtagbar grillplate
 • Egner seg ikke for oppvaskmaskin
 • Non-stick belegg for enkel rengjøring
 • Justerbar varme

WMF Lono Raclette

WMF Lono Raclette test

WMF Lono Raclette er en ypperlig raclette for de som ønsker å nyte grillmat året rundt. Denne racletten gir rom til hele åtte personer og kommer med åtte individuelle panner. Her kan du grille kjøtt på grillplaten, og tilberede tilbehør i pannene på varmeelementet.

Sjekk dagens pris

WMF Lono Raclette er en særdeles kraftig raclette og har en av testens høyeste effekter. Her får du nemlig 1500 watt, noe som betyr at du raskt vil oppnå ønsket temperatur. Du enkelt justere temperaturen etter behov, basert på hva du skal steke. Dette kommer godt med og åpner for en mer allsidig matlaging hvor kun fantasien setter grenser.

Cast grillplaten kan vaskes i oppvaskmaskinen og de åtte pannene er utstyrt med non-stick belegg. Hvis du er på jakt etter en brukervennlig raclette som enkelt kan rengjøres, vil WMF Lono Raclette være et naturlig alternativ. Vi liker også hvor stor WMF Lono Raclette er, noe som gir deg muligheten til å steke mer mat om gangen.

WMF Lono Raclette kommer også med stekespader i en ergonomisk firkantet form. Det er ikke gitt at raclettejern kommer med stekespader, så dette er en stor fordel. Stekespadene er produsert i en perfekt størrelse sammenlignet med grillplaten. Alle i familien vil oppleve WMF Lono Raclette som brukervennlig og enkel å håndtere, noe som er et pluss hvis barn skal være med på matlagingen.

WMF er en tysk produsent som i en årrekke har produsert stilrene og praktiske kjøkkenapparater, deres Lono Raclette er ikke et unntak. Kvaliteten er høy og designet vil imponere både venner og familie. Det er ikke uvanlig at raclettejern kommer i to etasjer – en for grilling og en for varmeelementet. Men WMF Lono Raclette har tatt det et steg videre.

Her får du hele tre etasjer, hvor nederste lomme er skapt for å oppbevare pannen mens de ikke er i bruk. Dette er en stor fordel da du slipper å justere opp og ned varmen etter hvert som dere spiser, og du trenger aldri å bekymre deg for at pannen blir overopphetet mellom hver forberedning.

WMF Lono Raclette er et brukervennlig og allsidig alternativ, som egner seg godt for familier med mindre barn. Her får du med alt du behøver for å lykkes med et interaktivt måltid, og du kan enkelt justere varmen alt ettersom hva dere tilbereder. WMF Lono Raclette får et stort pluss for at delene kan vaskes i oppvaskmaskinen, og for hvilerommet til pannene som er lokalisert helt nederst på racletten.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 8 personer
 • Effekt: 1500 Watt
 • Tre etasjer
 • Panner og stekespader medfølger
 • Non-stick belegg
 • Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Svært rask oppvarming og temperatur justering

Tefal Raclettegrill med Non Stick

Tefal Raclettegrill med Non Stick test

Trenger du en raclette med stor kapasitet? Da bør du se nærmere på Tefal sin raclettegrill. Her kan du samle opptil ti gjester og nyte et intimt og interaktiv måltid, rundt en brukervennlig og fleksibel raclette grill med gode egenskaper.

Sjekk dagens pris

Tefal Raclettegrill kommer utstyrt med ti stekepanner, disse har alle et non-stick belegg for enkel rengjøring. Du slipper også å bruke mye fett eller smør, hvilket skaper sunnere måltid. Dette er en særdeles brukervennlig raclette, takket være Thermo-Spot teknologien til Tefal. Du vil nemlig få en varmeindikator som forteller deg akkurat når du kan starte stekingen.

Hvis du har lite oppbevaringsplass, vil Tefal Raclettegrill være et godt alternativ. Selv om dette er en noe større raclette med kapasitet til ti personer, har den avtakbar strømledning. Dette gjør det enkelt å oppbevare racletten. Det er flott å se at modellen er plassbesparende, til tross for sin store kapasitet.

Designet er elegant og du vil se det gjenkjennelige Thermo-Spot merket i midten av grillplaten. Det røde merket er omringet av striper som vil forsvinne når grillen har nådd ideell temperatur. Merket vil altså lyse rødt når det er forvarmet. Dette gjør det enkelt for alle å bruke racletten, til og med nybegynnere.

Under grillplaten kan du varme opp ekstra tilbehør som grønnsaker, ost og annet snadder. Pannene kommer med et non-stick belegg – det samme gjør forøvrig også grillplaten. Non-stick belegget øker levetiden til apparatet og gjør det ekstra motstandsdyktig. Non-stick har mange fordeler, blant annet gjør det rengjøring enkelt og det minimerer behovet for olje og fett.

Når det gjelder rengjøring er det viktig at du følger bruksanvisningen. Selve apparatet kan rengjøres med en svamp etter det er nedkjølt. Ikke bruk skurepulver eller stålull da dette kan medføre skader og riper. Varmebatteriet skal ikke rengjøres, men kan tørkes av med tørr klut dersom det virkelig blir skittent.

Pierrade-steinen skal være vanntett, men det er viktig at du ikke lar den sitte i vann over lengre tid og ikke vaskes den i oppvaskmaskinen. Pierrade-steiner kan være porøse og dersom de blir utsatt for mye vann, kan de sprekke når de varmes opp igjen. Enkel rengjøring med svamp er det beste alternativet, og vil være effektivt nok til å fjerne matrester.

Tefal Raclettegrill er en brukervennlig raclette med plass til hele familien og større vennegjenger. Thermo-Spot er en stor fordel som gjør det lett å håndtere maten, og vi liker godt at ledningen kan fjernes for effektiv oppbevaring.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 10 personer
 • Effekt: 1530 Watt
 • Thermo-Spot
 • Stekepanner medfølger
 • Varmeresistente håndtak
 • Enkel oppbevaring

Hvorfor raclette?

Raclette er mer enn bare ost, dette er en sosiale måte å dele et måltid på. Dette elektriske jernet kan brukes til å steke kjøtt, fisk, smelte ost og tilberede grønnsaker. Plasser jernet på middagsbordet og la gjesten få lage sitt eget måltid. Du velger helt selv hva du ønsker å tilberede og hvordan kjøttet skal bli stekt.

Når du velger et raclettejern, bør du tenke gjennom hvor stor kapasitet du ønsker. Skal det være plass til hele familien pluss gjester? Du kan som regel beregne hvor mange gjester du får plass til, basert på hvor mange raclette-panner som følger med.

Hvis du ønsker en virkelig god opplevelse, bør du se etter et jern som kommer med stekespader, eller gå til innkjøp av disse utenom. Stekespadene gjør det enkelt å kontrollere kjøttet, og de er skapt for å fungere optimalt med grillflaten.

Raclettejern er som regel enkle å rengjøre. Noen kan vaskes i oppvaskmaskinen, mens andre må vaskes for hånd. Her er det som regel pannene og selve grillplaten som kan rengjøres. Se gjerne etter en modell med non-stick belegg, eller en ekstra etasje for hvile-posisjon. Med et raclettejern åpner du for sosial kokkelering hvor alle kan ta en del i matlagingen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo