365Direkte MasterCard: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

365Direkte MasterCard er et kredittkort som er tilpasset deg som ønsker gode rabatter på drivstoff og andre kjøp hos bensinstasjoner. Her kan man nemlig få tilgang på svært gunstig cashback og andre goder.

I denne testen skal vi se litt nærmere på 365Direkte MasterCard og hva det kan by på av fordeler og ulemper. Er dette kredittkortet et godt alternativ for akkurat deg?

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om kredittkortet 365Direkte MasterCard

365Direkte MasterCard er et kredittkort fra Danske Bank, og er laget spesielt med tanke på forbrukere med bil som ønsker rabatter på bensin og diesel. Med dette kredittkortet er det nemlig mulig å få bonus på drivstoff året rundt, noe som kan komme godt med.

Kredittkortet kan også by på andre goder, og det er få gebyrer forbundet med bruk av kortet. Danske Bank er en populær bank i Norge, og 365Direkte er bankens kredittkorttilbud til kundene.

Priser og vilkår

Før du bestemmer deg for hvorvidt 365Direkte er det rette kredittkortet for deg, kan det lønne seg å sjekke hva slags vilkår og priser kortet har.

Generelt sett er dette et veldig gunstig kredittkort, men som du kan se fra listen under bør du være obs på diverse gebyrer og renter. Her er grunnleggende informasjon om 365Direkte MasterCard:

 • Aldersgrense: 21 år
 • Nominell rente: 21,40 %
 • Effektiv rente: 25,53 %
 • Rentefri betalingsutsettelse: 45 dager
 • Høyeste tilgjengelige kredittramme: 50 000 kroner
 • Valutapåslag: 2 %
 • Gebyr for innenlands varekjøp: 0 kroner
 • Gebyr for utenlands varekjøp: 0 kroner
 • Gebyr for innenlands uttak: 40 kroner + 2 % av beløp
 • Gebyr for utenlands uttak: 40 kroner + 2 % av beløp
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Overtrekksgebyr: 100 kroner
 • Fakturagebyr papir: 45 kroner
 • Fakturagebyr for eFaktura: 0 kroner

Hva er kredittkortets aldersgrense?

Dersom du ikke har fylt 21 år enda, er det kanskje greit å se seg om etter andre alternativer enn 365Direkte MasterCard. Dette kredittkortet har nemlig en aldersgrense på 21 år.

Det betyr at du må være minst 21 år gammel for å kunne få innvilget en søknad om kredittkortet, gitt at du oppfyller alle øvrige krav også. Dersom du for eksempel har lav inntekt eller betalingsanmerkninger, kan du fortsatt få avslag selv om du er gammel nok.

Nominell rente og effektiv rente

365Direkte MasterCard har i likhet med kredittkort flest en forholdsvis høy rente, dersom vi sammenligner med lån med sikkerhet. Samtidig er ikke renten avskrekkende høy for kredittkort å være.

Den nominelle renten er 21,40 %, mens effektiv rente er på 25,53 %. Det finnes dermed kredittkort med lavere rentesats som kan velges fremfor 365Direkte. Men det kan likevel være gunstig å velge dette kredittkortet på grunn av den rentefrie perioden.

Periode uten renter

Med kredittkortet 365Direkte MasterCard kan du se frem til en 45 dagers rentefri periode på kreditten du tar opp. Det betyr at hvis du låner 5 000 kroner på kortet ditt og betaler disse tilbake innen 45 dager, vil du slippe å betale noen renter.

Med tanke på alle fordelene dette kredittkortet kan by på, vil det derfor kunne lønne seg å velge 365Direkte MasterCard på tross av den noe høye renten. Om du likevel planlegger å betale tilbake pengene hurtig (innen 45 dager), vil kortet absolutt kunne være lønnsomt.

Gebyrer for å ha/bruke 365Direkte MasterCard

Dersom du har tenkt til å bruke 365Direkte MasterCard på varekjøp, kan du se frem til gebyrfri bruk. Skal du derimot ta ut penger på kortet i minibank, bank eller lignende, vil det være et gebyr på 40 kroner + 2 % av selve beløpet du tar ut.

Papirfaktura koster 45 kroner, og ved overtrekk er det et gebyr på 100 kroner. Sett bort fra dette, er det få gebyrer involvert i det å ha 365Direkte som kredittkort.

Det koster for eksempel ingenting å motta faktura elektronisk, og det tas hverken termin- eller årsgebyr på kredittkortet.

365Direkte MasterCard i utlandet

Ved varekjøp er ikke 365Direkte MasterCard bare gratis å bruke i Norge – også varekjøp i utlandet vil være kostnadsfritt. Dersom du skal ta ut penger i en minibank, er det likevel viktig å ta høyde for gebyrer.

Når du tar ut penger i bank, minibank eller på et postkontor, vil gebyret tilsvare 40 kroner + 2 % av beløpet du gjør uttak av. I tillegg til dette tar banken et valutapåslag på 2 %, noe som er litt høyere enn i enkelte andre banker.

Og husk: Det er ingen reiseforsikring inkludert om du betaler ferien med 365Direkte MasterCard. Dette er en gode du vil kunne få med enkelte andre kredittkort.

Kortet kan imidlertid være gunstig å ha med seg på ferie dersom du først og fremst bruker det til varekjøp – og særlig om du skal på bilferie og har behov for en del drivstoff.

Høyeste kredittgrense

365Direkte MasterCard har en øvre kredittgrense på 50 000 kroner. Det finnes mange kredittkort som har høyere kredittgrenser enn dette, men for mange vil nok 50 000 kroner være en høy nok grense.

Her er det viktig å huske på at det ikke er noen selvfølge at kredittgrensen du får blir like høy som maksimal kredittgrense. Faktorer som alder og brutto årsinntekt kan være med på å avgjøre hvor mye banken er villig å gi deg i øvre kredittramme.

Et låneeksempel | Hva koster det å bruke 365Direkte MasterCard?

Vi skal nå se på et eksempel for hva det kan koste å ta i bruk 365Direkte MasterCard. Dersom du for eksempel bruker 15 000 kroner fra kortet og velger å betale ned beløpet over 12 måneder, vil totalbeløpet som skal tilbakebetales havne på 16 929 kroner.

Ergo vil den totale kostnaden for bruken av kredittkortet være på 1 929 kroner. Hadde du derimot betalt tilbake alt innen 45 dager, ville du ha spart disse 1 929 kronene, og kun måtte betalt 15 000 kroner til banken.

Fordelsprogram og bonuser

Det er som nevnt mange gode fordeler som kan dras nytte av når du har 365Direkte MasterCard – og særlig om du fyller mye drivstoff hos bensinstasjonene.

Enten du vil bruke penger på boller, burgere, diesel eller bensin mens du er på bensinstasjonen, kan du se frem til å spare en del penger med dette kredittkortet.

Gunstig rabatt på drivstoff og cashback på bensinstasjoner

Med 365Direkte MasterCard kan du motta hele 90 øre i rabatt for hver eneste liter drivstoff som fylles på tanken, dersom du betaler med kredittkortet. Denne gunstige rabatten gjelder året rundt, fra og med første liter som fylles.

Dersom du fyller bensin eller diesel på Esso vil du kunne få 3,65 % i cashback, samt 34 øre per liter i rabatt på fast basis. Dette utgjør en total rabatt på 90 øre per liter dersom vi tar utgangspunkt i en pumpepris på kroner 15,34.

Ellers vil du kunne dra nytte av 2 % rabatt på samtlige andre bensinstasjoner, noe som inkluderer både Circle K og Shell.

Rabatt på strøm og leiebil

I tillegg til en over gjennomsnittet bra bonusordning for drivstoff, kan du med 365Direkte MasterCard se frem til gode rabatter når du trenger leiebil. Du kan blant annet få 10 % i avslag på prisen når du leier bil hos Hertz Bilutleie.

Kredittkortet gir deg for øvrig også tilgang på en svært god strømavtale. Dersom du har strømabonnement hos Ustekveikja Energi, kan du se frem til 0 kroner i fastbeløp og et påslag på bare 1,5 øre per kWh de tre første månedene.

Dette betyr at kredittkortet ikke bare er gunstig for dem med bensin- eller dieseldreven bil. Har du el-bil kan kredittkortet også komme deg til nytte!

Forsikringer?

Kredittkortet 365Direkte MasterCard gir deg tilgang på mange rabatter og bonuser, men du får dessverre ingen reiseforsikring, avbestillingsforsikring eller lignende inkludert i prisen.

Dersom du er på jakt etter et kredittkort med goder som dette, kan det lønne seg å se etter et annet kredittkort. Det finnes mange kredittkort som gir forbrukeren automatisk reiseforsikring dersom deler av reiseutgiftene dekkes med kredittkortet.

Maksimal grense på fordeler

<
p>I likhet med mange andre kredittkort, har 365Direkte MasterCard en maksimal grense for hvor mye du kan motta i bonuser per år.

Denne grensen ligger på 2 000 kroner. Dette betyr altså at det meste du kan motta i cashback i løpet av et år med 365Direkte MasterCard, er 2 000 kroner.

Fordeler og ulemper med 365Direkte MasterCard

365Direkte MasterCard har mange positive sider. Visste du for eksempel at kortet har vunnet best i test-kåringer i kategorien bensinkort?

Med dette kredittkortet kan man også se frem til rabatter og cashback, og man kan til og med kombinere kortet med rabattkort som Trumf.

Av mindre positive ting, kan det nevnes at 365Direkte MasterCard ikke har noen avbestillings- eller reiseforsikring inkludert. Dette er noe mange forbrukere ønsker seg.

En annen ulempe er at den effektive renten er på 25,53 %. Det finnes kredittkort på markedet med langt lavere rente enn dette. Men husk – dersom du betaler tilbake hele beløpet til forfall, så slipper du å betale noen renter.

Positivt

 • Har vunnet «best i test»-kåringer
 • Gunstig cashback
 • Stor drivstoffrabatt
 • Kan brukes i kombinasjon med YX Bonuskort og Trumf-kort

Negativt

 • Ingen avbestillings- eller reiseforsikring er inkludert
 • Den effektive renten er noe høy

Hvem kan få 365Direkte MasterCard?

Ønsker du deg et 365Direkte MasterCard, kan du sende en søknad til banken. Husk likevel på at du må innfri en del krav for å få kredittkortet, og at banken kommer til å gjøre en vurdering av økonomien din.

Denne vurderingen baserer seg på en kredittsjekk, der banken vurderer økonomien din ut fra en kredittscore. Kredittscoren vil igjen være basert på faktorer som gjeld, alder, betalingsanmerkninger og inntekt.

Banken vil i tillegg til dette ta hensyn til skjemaet du selv fyller ut når du søker om kredittkortet. På generell basis kan man si at en høy kredittscore øker sjansen for at du får et kredittkort og høy kredittgrense. Lav kredittscore kan på tilsvarende vis gi avslag.

Her er de fire viktigste kravene som må oppfylles for å kunne få et 365Direkte MasterCard:

 • Du har en inntekt på minst 250 000 kroner per år
 • Du er minst 21 år
 • Du har ikke for høy gjeldsgrad: Maksimal gjeld totalt er under 5 x årsinntekt
 • Du har ingen aktive betalingsanmerkninger

Slik søker du om 365Direkte MasterCard

Det er blant annet mulig å søke om 365Direkte MasterCard gjennom bankens eget nettsted, dersom du klikker på «Bestill 365Privat kredittkort». Du tas da til en side hvor du kan velge ønsket farge på bankkortet ditt (svart eller hvitt).

Når dette er gjort, blir du videreført til Danske Bank sin side, og der vil du kunne legitimere deg med BankID for å bekrefte hvem du er. Fyll ut søknadsskjemaet ved å legge inn informasjon om inntekt og lignende.

Banken vil deretter behandle søknaden og gi deg et svar. Om du får avslag, kan dette skyldes at kredittscoren din er for lav, eller at du har betalingsanmerkninger. Da kan det lønne seg å gjøre nødvendige grep før du eventuelt søker på nytt.

Fakturering av benyttet kreditt

Dersom du har kredittkortet 365Direkte MasterCard, er det vanlig å motta faktura den 15. hver måned hvis du har brukt av kredittrammen din. Forfallsdatoen på fakturaen settes som regel til siste dag i måneden.

Første gang du mottar faktura, vil du få den tilsendt i papirform i postkassen din. Dette er gebyrfritt. Når regningen er betalt, er det lurt å opprette digital faktura (eFaktura). Da slipper du nemlig å motta fakturaer per post – noe som kommer med fakturagebyr.

På fakturaen din vil du få en oversikt over hvor mye penger du har brukt av kredittrammen din foregående måned. Du kan også se hvilke rabatter, cashback og lignende du har mottatt.

Når du betaler tilbake beløpet du har brukt, må dette være på 4 % av beløpet (250 kroner som et minimum). Om du ser på fakturaen kan du også se «Saldo per (dato)», og dette er beløpet du skal betale om du ønsker å betale inn hele beløpet du skylder på en gang.

Tilbys betalingsutsettelse?

Noen ganger kan man befinne seg i en situasjon der det er vanskelig å betale regningene som normalt. Dette kan for eksempel skyldes en ekstra høy strømregning eller uforutsette utgifter. I slike tilfeller kan en betalingsutsettelse være nyttig.

Med 365Direkte MasterCard kan du søke om å få betalingsutsettelse dersom du har behov for det. Dersom du vet at du ikke vil klare å betale regningen til forfall, er det lurt å kontakte banken i god tid. Da kan du unngå purringer og inkassokrav på sikt.

Hva skjer hvis jeg mister eller blir frastjålet 365Direkte MasterCard?

Dersom du skulle oppleve å bli frastjålet eller miste ditt 365Direkte MasterCard, er det først og fremst viktig å få sperret kortet. Dette kan du gjøre enten ved å logge deg inn i nettbanken med BankID, og deretter velge «Kort & Valuta» og deretter «Kortoversikt».

Eventuelt kan du ringe til Danske Bank sin sperretjeneste. Denne er tilgjengelig hele døgnet, og kan nås på telefonnummer 987 00 365.

Du kan bestille nytt kort med identisk PIN-kode som kortet du har mistet. Da må du i så fall sørge for at det nye kortet bestilles før det gamle blir sperret.

Er 365Direkte en gunstig bank?

365Direkte er en underenhet i den mer kjente banken Danske Bank AS. Hos førstnevnte kan du blant annet finne kredittkort- og spareprodukter. 365Direkte har blant annet Turbospar, der du kan motta en svært gunstig rente på beløp over 100 000 kroner.

Foruten kredittkortet 365Direkte (også kalt 365Privat) og Turbospar, har 365Direkte en brukervennlig og lett tilgjengelig kundeservice. Dette danner selve fundamentet for en god kundeopplevelse etter vår mening, og gjør 365Direkte til en gunstig bank.

På siden «Kundeservice» hos 365Direkte, kan du blant annet finne svar på vanlige spørsmål relatert til cashback. fakturering, nettbank og kort eller konto. Om du ønsker hjelp fra en kundeservicemedarbeider, kan du også ta kontakt med banken på følgende måte:

 • Telefon: 987 00 365
 • E-post: Kontaktskjema

Kundeservice er åpen fra 08:00 til 21:00 mellom mandag og torsdag. På fredager er banken åpen mellom 08:00 og 18:00. På lørdager og søndager holdes support åpent mellom henholdsvis 10:00 og 15:00, og 15:00 og 20:00.

Oppsummering: Kan 365Direkte MasterCard anbefales?

365Direkte MasterCard er et kredittkort som er særlig tilpasset deg med bil. Kredittkortet byr på gode cashback-bonuser og rabatter på bensinstasjoner, der du kan få opptil 90 øre i rabatt per liter bensin eller diesel som fylles.

Du kan også få en god strømavtale, noe som kan være gunstig dersom du har el-bil. Med 365Direkte MasterCard kan du også få rabatt på leiebil, noe som kan komme godt med. Det kredittkortet ikke har, er forsikringer. Det er altså ingen reiseforsikring inkludert.

Når det kommer til renter og gebyrer, skiller ikke 365Direkte MasterCard seg nevneverdig ut. Den effektive renten på 25,53 % er noe høy, men til gjengjeld tilbys det en rentefri periode på 45 dager. Betaler du inn totalbeløpet innen forfall, slipper du altså renter.

Totalvurderingen vår av 365Direkte MasterCard, er at kredittkortet er svært bra – og da særlig om du kjører mye bil. Kredittkortet kan imidlertid også være veldig gunstig om du benytter deg av den rentefrie tilbakebetalingsperioden.


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo