Krysslaser test: Her er de 3 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når tradisjonelle målebånd og vater ikke strekker til, er det laserverktøy som gjelder. En krysslaser er et utmerket måleverktøy som lar deg måle vertikale og horisontale linjer på tak og vegger. Med en krysslaser får du raske og nøyaktige resultater hver eneste gang.

Før i tiden var laserverktøy noe vi forbandt med profesjonelle fagfolk og bygningsarbeidere. Men nå har lasermålere blitt mer og mer vanlige i alminnelig hjem – særlig krysslaseren. Vi liker å bygge og snekre på egen hånd, men for å skape profesjonelle resultater, trenger du gode verktøy.

Skal du installere nytt kjøkken? Eller kanskje du skal flislegge badet? Da trenger du krysslaseren med på laget. Vi har testet markedets beste krysslasere, slik at det blir lettere for deg å finne din favoritt. Ta en titt på testvinneren og de andre modellene her.

Elma Laser X2 krysslaser

Elma Laser X2 krysslaser test

Elma Laser X2 er en perfekt krysslaser for allsidig bruk. Skal du jobbe både utendørs og innendørs? Da vil det grønne laserlyset komme godt med. Dette øker synligheten drastisk, uansett lysforhold.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Krysslaseren viser loddrett og horisontale linjer med en spredning på 180 grader. Skal du henge opp hyller på en allerede full vegg? Da kommer de synlige laserstrålene godt med. Oppmerkingen er alltid nøyaktig, takket være selvnivellerende egenskaper. Skulle noe være feil, vil laseren gi fra seg kraftige blink. Du kan dermed være trygg på at malene alltid er korrekt.

Vi blir imponert over smart og effektiv denne krysslaseren er. Spesielt er det muligheten til å lage rette linjer i skrå vinkler som trekker mye opp for modellen. Skal du måle opp til gelendre eller trapper, vil denne funksjonen være gull verdt. Du kan stille skrå vinkelen ved å bruke en magnetisk vinkel-adapter som følger med.

Skulle du ønske å deaktivere selvnivelleringen, kan dette gjøres med en praktisk låsefunksjon. Når dette er gjort vil laseren gi fra seg korte blink hvert tredje sekund, slik at du alltid har kontroll på linjene. Når krysslaseren ikke er i bruk, blir modellen sikret mot transportskader takket være en transportlås.

Fordeler:

 • Selvnivellerende
 • Grønn laser: Dette sikrer alltid god sikt, selv om du jobber utendørs og i vanskelige lysforhold
 • Rette linjer i skrå vinkel: Praktisk om du skal jobbe med trapper
Ulemper:
 • Rekkevidde: En rekkevidde på 45 meter er ikke dårlig, men skal du jobbe utendørs kan det være lurt å se etter en mottaker.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Selvnivellerende
Rekkevidde 45 meter
Laserlys Grønn
Spredning 180 grader

Vurdering

Elma Laser X2 er en unik og praktisk krysslaser med allsidige egenskaper. Denne modellen kan brukes både innendørs og utendørs, takket være god rekkevidde og grønne laserstråler. Brukervennligheten er det ingenting å si på – her får du automatisk justering og selvnivellering med på kjøpet.

Videre imponeres vi over muligheten til å måle rette linjer i skrå vinkler. Dette utvider arbeidsområdene betraktelig. Elma Laser X2 kommer utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner og verktøyet gir fra seg kraftige blink dersom noe ikke er i lodd eller vater. Du kan dermed være trygg på at oppmålingene alltid blir perfekt.

Enten du skal henge opp en hylle, montere kjøkken eller jobbe med gulv – Elma Laser X2 har alle egenskapene du trenger. Vi velger derfor å kåre dette til markedets beste krysslaser og testvinner.

Futech Krysslaservater Saturn 2 Red 010.02

Futech Krysslaservater Saturn 2 Red test

Futech Saturn 2 Red 010.02 er en effektiv krysslaser med profesjonelle egenskaper. Som du kanskje forstår ut ifra navnet, gir denne modellen fra seg røde laserstråler – både vertikalt og horisontalt. Likevel er synligheten høy innendørs og du får en ekstra bred horisontal linje.

Produktbeskrivelse

Krysslaseren fra Futech kommer med en rekkevidde på 50 meter og er kompatibel med mottaker. Modellen har også pendel-utjevning og spindellås, hvilket er en stor fordel. Sistnevnte lar deg låse pendelen slik at den ikke henger utenfor ved transport, og du er dermed sikret lengre levetid og redusert slitasje.

Med pendellås kan du også låse pendelen i hvilken som helst posisjon, uten at helningen har noe å si. Modellen har en rød laser, hvilket betyr at det presterer noe bedre innendørs enn utendørs. Dette ser vi også i rekkevidden på 50 meter. Men krysslasere brukes vanligvis av vanlige forbrukere, og derfor trekker ikke dette særlig ned på helhetsinntrykket.

Vi liker derimot at Futech Krysslaservater Saturn 2 Red 010.02 kommer med en ekstra bred horisontal linje. Selv om du jobber midt på lyse dagen, vil du enkelt kunne se linjene. Den vertikale linjen når godt over instrumentet og rekker fint til taket i de aller fleste hus.

Nøyaktigheten er på 2 mm/10 m – dette er naturligvis et stort pluss. Modellen kjører på tre alkaliske batterier og ligger i beskyttelsesklassen IP54.Med må på 5 z 10 x 10 cm, er dette en kompakt og praktisk krysslaser som nok vil passe inn i de fleste hjem.

Fordeler:

 • Pendellås: Med pendellås sikrer du trygg transport og kan låse laseren i ulike helninger.
 • Selvjusterende vinkel
 • Høy synlighet: Laserstrålene har høy synlighet for effektivt arbeid uansett lysforhold
 • Kompatibel med mottaker
Ulemper:
 • Rød laser: Futech Krysslaservater Saturn 2 Red 010.02 har en rød laser, hvilket kan være en ulempe for noen. Dette reduserer noe synlighet utendørs, men passer fint til innendørsbruk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Selvjusterende vinkel +/- 4 grader
Rekkevidde 50 meter
Presisjon 2 mm / 10 m
Laserdioder 2

Vurdering

Futech Krysslaservater Saturn 2 Red 010.02 er en ypperlig krysslaser for de som planlegger å jobbe innendørs. Her får du en manuell hellingsfunksjon via pendellås, pendel-utjevning, transportsikkerhet og selvjusterende vinkel. Alt er lagt til rette for høy synlighet og utmerket pålitelighet.

Ridgid Krydslaser CL-100

Ridgid Krysslaser CL-100 test

Ridgid Krydslaser CL-100 er en kompakt og brukervennlig krysslaser. Modellen kommer i et stilig rødt design og kan styres med bare én knapp. Har du aldri brukt en krysslaser før? Da kan dette være en enkel måte å komme i gang på.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Brukervennlighet er viktig når vi tester krysslasere. Dette er det laserverktøyet som desidert blir brukt mest av vanlige huseiere. Vi blir derfor meget fornøyde når vi tester driften til Ridgid Krydslaser CL-100. Med en knapp kan du styre alt av funksjoner, og modellen stiller seg inn helt automatisk.

Med denne krysslaseren med på laget, blir alle justerings- og utjevningsjobber gjort lett som en lek. Du får et målområde på 30 meter og en millimeterpresisjon på 2 mm / 10 m. Her er det lite rom for feil. Vi setter naturligvis pris på selvnivellering, og her er området på +/- 6 grader.

Knappen for drift er plassert på krysslaserens side. Den er enkel i bruk, men kan bli hakket liten om du du har på deg arbeidshansker. Knotten kan roteres 360 grader, akkurat som foten til krysslaseren. Det medfølger praktiske laserbriller for trygg bruk, samt et justerbart stativ med tre bein. Her får du med andre ord alt du trenger for å starte arbeidet.

Vi liker hvor enkel krysslaseren er, og vi setter pris på ekstra lyssterke laserlinjer – både vertikale og horisontale. Brukervennlig betjening kommer alltid godt med og modellen egner seg ypperlig til hobbysnekkere og hjemmebruk. Skal du flislegge badet vil Ridgid Krydslaser CL-100 være en effektiv hjelper.

Fordeler:

 • Ekstra lyssterke stråler: Ridgid Krydslaser CL-100 kommer med ekstra lyssterke stråler, slik at det er enkelt å jobbe uansett lysforhold
 • Enkel betjening: Med kun én knott å manøvrere, legger denne krysslaseren til rette for enkel justering:
 • Roterende fot: Krysslaseren kan roteres i 360 grader for økt brukervennlighet.
 • Tilbehør: Ridgid Krydslaser CL-100 kommer med et robust trebent stativ og praktiske laserbriller for økt sikkerhet.

[/wpsm_pros][/wpsm_column]

Ulemper:

 • Liten knott: Ridgid Krydslaser CL-100 er kompakt av størrelse, og det samme er knotten.
 • Rekkevidde: En rekkevidde på 30 meter er absolutt ikke dårlig, men det finnes lengre rekkevidder på markedet. For bruk i hjemmet er 30 meter mer enn nok.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Målområde 30 meter
Laserklasse 2
Selvnivellering område +/- 6 grader
Nøyaktighet +/- 0,2 mm/m

Vurdering

Ridgid Krydslaser CL-100 er en praktisk og hendig krysslaser som egner seg godt til hjemmebruk og hobbyprosjekter. Skal du fliselegge gang, bad eller installere kjøkken? Krysslaseren har en rekkevidde på 30 meter og passer derfor godt til prosjekter inne i hjemmet.

Vi tror den vanlige forbruker vil sette pris på hvor enkel Ridgid Krydslaser CL-100 er i drift. Selvnivellering er naturligvis et stort pluss som også kommer godt med. Har du aldri brukt en krysslaser før? Her får du med både stativ og laserbriller – alt du trenger for å komme i gang.

Hva brukes en krysslaser til?

En krysslaser er utstyrt med både vertikale og horisontale linjer. Instrumentet kan derfor brukes nå du skal jobbe med gulv, legge fliser eller installere kjøkken. Krysslaseren er svært nyttig i alle arbeidsoppgaver som krever at du jobber med rette linjer i begge veier.

Noen forbrukere lurer på om de egentlig trenger en krysslaser. For mange kan laserverktøy høres ut som instrumenter forbeholdt de profesjonelle. Men det finnes mange forskjellige typer laserverktøy på markedet, og krysslaseren er spesielt egnet for hobbysnekkeren og vanlige forbrukere.

Når du skal rette opp og måle, er det fristende å strekke seg etter målebånd, vater eller meterstokk. For enkle oppgaver er disse tradisjonelle verktøyene gode nok, men dersom du trenger nøyaktighet og skal jobbe med krevende oppgaver, er det krysslaseren som gjelder.

Hvilke egenskaper skal jeg se etter i en krysslaser?

Hvis du er på jakt etter din første krysslaser, er det noen begrep du bør bite deg merke i. Mange egenskaper går igjen i flere modeller, og disse spiller en viktig rolle for å sikre best mulig resultater. Er du usikker på hva pendellås, nivellering og arbeidsintervall egentlig betyr? Da gir vi deg en kort innføring.

Pendellås

Mange krysslasere kommer med en pendellås. Dette er en funksjon som lar deg låse pendelen, slik at denne ikke sitter løst og blir skadet under transport. Med en pendellås kan du også låse pendelen når laserlinjen er plassert. Helst skal dette kunne gjøres i alle posisjoner, helt uavhengig av helling.

Nivellering

De aller fleste moderne krysslasere, kommer med selvnivellering. Ordet nivelleringer er et ord som brukes om å gjøre linjene horisontale eller loddrette. Før i tiden måtte dette gjøres manuelt, men nå kommer de fleste laserverktøy med selvnivellering.

Krysslaseren vil da ha en innebygd gyro som sikrer at linjene alltid er horisontale og vertikale. Men du bør likevel legge merke muligheter og funksjoner knyttet til utjevning. Et nivellerings-intervall tilsier hvor mye du kan justere hellingen alene. Som regel ligger denne et sted mellom fire grader pluss og minus.

Nivellerings-tid gir en indikasjon på hvor lang tid laseren bruker på å nivellere. Vanligvis angis tiden i sekunder. I tillegg bør du legge merke til nivellerings-nøyaktighet. Dette gir nemlig informasjon om hva størrelsen på feilmarginen er – er blir nøyaktigheten oppgitt i millimeter.

Arbeidsintervall

Når du leser om ulike krysslasere, vil rekkevidden ofte bli omtalt som arbeidsintervall. Dette betyr helt enkelt hvor lang rekkevidde modellen har. Alle laserverktøy er forskjellig og har ulike styrker. Noen kan måle lengre avstander enn andre, men her spiller også lysforhold en viktig rolle.

Dersom du trenger en lengre rekkevidde enn hva modellen har å tilby, kan du supplere med det som kalles for en mottaker. Det er ikke alle krysslasere som støtter mottakere, så legg derfor merke til dette før du bestemmer deg. Hvis du benytter en måltavle, kan det bli enklere å gjøre avlesningen.

Velger du å gå for en mottaker, blir altså rekkevidden utvidet. Her vil du ikke kunne lese posisjonen til linjen på egen hånd, men direkte i mottakeren. Laserlinjen treffer mottakeren, som deretter gir deg informasjon om du bør flytte den høyere opp eller ned for å få rett posisjon.

Velg rett krysslaser

Når du velger verktøy, er det alltid viktig å tenke på dine egne behov og bruksområder. Vi har testet markedets beste produkter, men husk at du alltid må velge ut ifra hva du har behov og bruk for.

Naboen som kun bruker krysslaser innendørs, har andre behov enn en som skal bruke laseren både utendørs, innendørs og til varierte oppgaver. Finn ut hvilke egenskaper som er viktig for deg, og sammenlign disse kravene med produktene i testen. Først da kan du være sikker på at du har valgt den beste krysslaseren.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo