Skjæremaskin test: De 4 beste påleggsmaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Få nyskåret pålegg til matpakken og imponer venner med perfekte snitter og sandwicher. En skjæremaskin er et effektiv kjøkkenapparat som lar deg skjære tynne skiver av både kjøtt, ost og brød. Se gjennom vår test og finn beste skjæremaskin til kjøkkenskuffen din.

Graef UNA 90 påleggsmaskin – Best i test skjæremaskin

Graef UNA 90 påleggsmaskin test

Graef UNA 90 er en anvendelig skjæremaskin som kan brukes til mer enn bare kjøtt og ost. Dette er en kompakt modell som egner seg godt for de med mindre benkeplass. Graef UNA 90 er robust og kraftig, samtidig som den er liten nok til å oppbevares i kjøkkenskuffen. Her får du sklisikre føtter, fingerbeskyttelse og muligheten til å justere skivetykkelsen mellom 0 og 15 mm.

Sjekk dagens pris

Det som skiller Graef UNA 90 ut på markedet, er hvor kompakt og brukervennlig den er. Dette er en modell alle har plass til. Til tross for størrelsen, viser Graef UNA 90 seg å være både stabil og robust med en høy ytelse. Sikkerhet er viktig, både for deg og omgivelsene rundt deg. Derfor kommer modellen med sklisikre føtter.

Føttene sørger for at Graef UNA 90 ikke rikker eller beveger seg mens den er i bruk, hvilket øker brukervennligheten. Matbeholderen er fingerbeskyttelse slik at du aldri trenger å bekymre deg for sikkerheten. Dette er en svært driftssikker modell. Det medfølger også et deksel som kan beskytte kniven mot ytre påvirkninger.

Graef UNA 90 har en bølgeslipt klinge i rustfritt stål, som er 17 cm bred. Du stiller selv inn tykkelsen du ønsker på skivene, og her kan du veksle mellom 0 og 15 mm. Klingedekselet er i rustfritt stål, og skal derfor ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Men det er enkelt å komme til alle delene med en klut.

Graef UNA 90 har en effekt på 170 watt og en høyde på kun 8 cm. Hele maskinen er produsert i rustfritt stål, noe som øker ytelsen. Dette er en robust og motstandsdyktig skjæremaskin, som vil ta seg fint ut på ethvert kjøkken. Modellen er moderne med flotte detaljer, og det medfølger en plate til oppskjært brød, kjøtt og ost.

Hvis du er på jakt etter en liten, men samtidig effektiv skjæremaskin, vil Graef UNA 90 være et godt valg. Vi liker hvor enkelt det er å håndtere maskinen, og hvor sikker den er i drift. Selv om ikke delene kan vaskes i oppvaskmaskin, er det enkelt å komme til med klut for lett rengjøring.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Effekt: 170 W
 • Skivetykkelse: 0-15 mm
 • Fingerbeskyttelse
 • Sklisikre føtter
 • Avtakbart klingedeksel
 • Sammenleggbar
 • 1 ruglete og 1 glatt kniv.

Graef Vivo V 10 Påleggsmaskin

Graef Vivo V 10 Påleggsmaskin test

Graef Vivo V 10 er den perfekte skjæremaskinen til ost, brød og spekemat. Modellen kommer med energibesparende, men samtidig kraftfull motor. Skjærebladet er skarpt og kommer i rustfritt stål for en lang levetid og holdbarhet. Graef Vivo V 10 er en trygg og sikker skjæremaskin, takket være barnesikringen og bladbeskytteren.

Sjekk dagens pris

Er du glad i å lage charcuterie- og ostefat? Da trenger du Graef Vivo V 10. Denne skjæremaskinen kutter både ost, brød og kjøtt helt perfekt, slik at du får lekre skiver klar til servering. Bladet er skarpt og tandet for utmerket resultat hver eneste gang. Skjærebladet kommer i rustfritt stål noe som forlenger levetiden og holder bladet skarpt over lengre tid.

Graef Vivo V 10 er en trygg skjæremaskin av flere grunner. Her får du et plastdeksel som beskytter deg mot bladet. Dekslet vil også beskytte bladet mot ytre påvirkninger. I tillegg er skjæremaskinen utstyrt med barnesikring og sklisikker fot. Du kan derfor være trygg på at maskinen står støtt og solid på arbeidsbenken.

Hvis du ser etter en modell som kan stå ute hele tiden, til og med når den ikke er i bruk, vil Graef Vivo V 10 være et godt valg. Barnesikringen og bladbeskytteren sørger for trygghet. Skulle du glemme å skru av maskinen, vil den automatisk slå seg av på egen hånd etter 10 minutters inaktivitet.

Vi liker hvor lett det er å håndtere samt rengjøre denne maskinen. Graef Vivo V 10 kommer med flere avtakbare deler, noe som gjør det lett å vaske den øvrige maskinen med en svamp eller fuktig klut. Den kraftige motoren er energibesparende, noe mange forbrukere setter pris på. Graef Vivo V 10 er et trygt valg av skjæremaskin for de med barn i huset.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Effekt: 88-170 Watt
 • Skivetykkelse: 0-22 mm
 • Energibesparende motor
 • Beskyttelse til blad
 • Slår seg automatisk av etter 10 minutter
 • Barnesikring

Severin AS3915 Påleggsmaskin

Severin AS3915 Påleggsmaskin test

Severin AS3915 er en kraftig skjæremaskin i metall. Her kan du justere skive-tykkelsen mellom 0 til 15 mm, og maskinen kommer med to forskjellige kniver. Blad er avtakbart for enkel rengjøring. Det medfølger sugekopper og en rustfri fingerbeskyttelse for trygg og sikker bruk.

Sjekk dagens pris

Denne effektive skjæremaskinen gjør det mulig å skjære pålegg og råvarer helt nøyaktig. Du kan justere både tykkelsen og velge mellom to forskjellige kniver for et ideelt resultat. Den første kniven er glatt, mens den andre er taggete. Severin AS3915 egner seg godt til pålegg, ost, brød, kjøtt og andre matvarer.

Du kan selv justere skjæretykkelsen takk være de smarte trinnløse innstillingene. Du velger mellom 0 til 15 mm tykkelse, alt ettersom hva du foretrekker og hvilken matvare som skal skjæres opp. Severin AS3915 kan stå på skrå slik at du får mest mulig ut av maten og et optimalt skjære resultat.

Sikkerhet er viktig, og dette har Severin tenkt på når de produserte AS3915. Skjæremaskinen kommer nemlig med både fingerbeskyttelse og endestykke-holder. Det medfølger også sugekopper slik at du kan være helt sikker på at maskinen står stødig på arbeidsflaten. Du får også med en beskytter i rustfritt stål som kan plasseres over glidestykket.

Severin AS3915 har en effekt på 180 W og begge knivene har en størrelse på 190 mm. Du kan enkelt justere tykkelsen på skivene ved hjelp av hjulet som befinner seg på basen til skjæremaskinen. Hvert ben er utstyrt med sugekopper for trygg håndtering, noe mange forbrukere setter ekstra stor pris på.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Effekt: 180 W
 • Skivetykkelse: 0-15 mm
 • 2 kniver
 • Skrå stilling for optimal skjæring
 • Fingerbeskyttelse
 • Barnesikring
 • Sugekopper for solid støtte

Graef MultiCut Plus Påleggsmaskin

Graef MultiCut Plus Påleggsmaskin test

Graef MultiCut Plus er en funksjonell og praktisk skjæremaskin som kan brukes på en mengde matvarer. Her får du en EKO motor som gir fra seg minimal med støy, en fast vinkel på 15 grader og muligheten til å justere skivetykkelsen. Det følger også med tilbehør som kommer godt med og skjæremaskinen er barnesikker for trygg oppbevaring.

Sjekk dagens pris

Denne skjæremaskinen har et unikt design som kombinerer både moderne aspekter og tradisjonelle detaljer. Graef MultiCut Plus kan kjøpes i flere forskjellige farger, blant annet svart, hvit, grå og friske farger som rød og turkis. Her kan du skjære tynne biter så vel som større biter for å perfeksjonere råvaren.

Graef MultiCut Plus egner seg like godt til å skjære brød til frokosten, ost til matpakken, eller pølse til middagen. Modellen er produsert i solid metall og har bunn av glass for god stabilitet. Designet er stilrent uansett hvilken farge du går for, og Graef MultiCut Plus er kompakt nok til at den smelter naturlig inn i ethvert kjøkken.

Skjærebladet kan justeres for å oppnå ønsket tykkelse. Du kan stille bladet inn fra 0 til 22 mm. Graef MultiCut Plus har vinkel på 15 grader, hvilket sørger for matvaren blir utnyttet på best mulig måte – her skal ikke mat sløses. Det bølgede bladet kommer i rustfritt stål for god ytelse og lang levetid.

Graef MultiCut Plus har en kraftig EKO-motor hvilket gir effektive resultater med et minimalt støynivå. Det medfølger praktisk tilbehør som brødposer, plastbrett og diverse oppskrifter. Dette vil virkelig inspirere deg til å starte å bruke skjæremaskinen. Modellen er utstyrt med barnesikring, slik at du ikke trenger å bekymre deg for de minste.

Graef MultiCut Plus er et godt valg for de som vil ha en effektiv og brukervennlig skjæremaskin, som også ser stilig ut på kjøkkenbenken. Vi liker tilbehøret som følger med og de gode justeringsmulighetene for tykkelse. Dette gir deg mange bruksområder. Graef MultiCut Plus er et solid og trygt valg av skjæremaskin – her får du mye for pengene.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Effekt: 170 Watt
 • Skivetykkelse: 0-20 mm
 • EKO-motor
 • Lavt støynivå
 • Vinkel på 15 grader
 • Tilbehør og barnesikring medfølger

Hvorfor skjæremaskin?

Skjæremaskin, oppskjæremaskin og påleggsmaskin – kjært barn har mange navn. Uansett hva du velger å kalle dette kjøkkenapparatet, vil det komme godt med når du ønsker å perfeksjonere tykkelsen på oppskjærte matvarer. En skjæremaskin blir ofte brukt når det er behov for tynne skiver av kjøtt og ost, eller når du ønsker perfekte brødskiver.

Med en skjæremaskin kan du nyte nyskåret pålegg til frokost, lunsj og i matpakken. Du unngå ujevnheter som ofte forekommer under upresis knivføring, og du får akkurat den tykkelsen du er ute etter. Skjæremaskiner blir ofte brukt i julen til å dele opp kjøtt, pølser og andre godsaker.

Se etter en skjæremaskin som er brukervennlig og kommer med gode sikkerhetsfunksjoner. Har maskinen mulighet til å justere tykkelsen? Dette er et viktig element som gjør skjæremaskinen brukbar til flere matretter. Med en skjæremaskin vil du kunne imponere venner og familie med perfekte snitter, julepølser, pålegg og oster.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo